|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
my musimy iść ze swoją glukozą, więc dziś muszę iść po nią do apteki No my też świerk bierzemy i musi mieć koło 2 metrów niedługo my będziemy miały takie słodziaki Cytat:
![]() męża poproszę o umycie okna w kuchni, bo ja nie wyrobię się już. Cytat:
heh
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A! Śniła mi się dziś dragusia (za chiny nie wiem jak wygląda, ale u mnie miała dłuższe włosy ciemny blond związane w kitkę ). Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła
|
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi gdzie maluszek miał tą torbielkę?
|
|
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() --------------------------------- Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-12-18 o 12:17 |
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
też się nad tym zastanawiałam
![]() Cytat:
wiem, ale mnie nigdy takie sceny nie wzruszały...ech, jak to się jednak człowiek zmienia
|
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ja ciagle mam urwanie głowy jeszcze, kazdego ranka pobudka , praca cąły dzien praktycznie bo w domu jesteśmy ok 17 a to juz wiadomo ciemno, zimno i w ogóle, na dodtaek wykanczanie meiszkania, jezdzenie po sklepach, umowy, banki, i inne pierdoły nooo juz pomału wymiękam i myśle kiedy w końcu odpoczne, jedynym dniem w którym moge dlłuzej pospać jest niedziela , bo nawet kazda sobota od rana zajęta, a szkołe rodzenia własnie planuje zacząć ale czy zaczne to sie jeszcze okaze |
|
|
|
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle z tymi igłami ) my w salonie nie mamy dywanu, więc szybko odkurzaczem i po sprawie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja poprasuję po świętach, bo po tylu praniach to mi się nie chce :d to prawda, ja teraz bardziej przeżywam krzywdę dzieci, reklamy z dziećmi mnie wzruszają i na świat patrzę jako matka i w pewnych sprawach też rozumiem kogoś jako matka, wcześniej tak nie miałam
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-18 o 12:26 |
||||
|
|
|
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie się oczywiście schizy włączają. dzieć szaleje, ale ja to bardziej widzę niż czuję. Czuję ruchy, przemieszczania, ale nie jest to ani bolesne, ani nie przeszkadza w spaniu. Za lekko kopie, ja jestem za tłusta? jeszcze czas (ale Wasze niektore sporo młodsze dają do wiwatu)? Cytat:
![]() ![]() śliczny Cytat:
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
po mamusi
![]() W główce. To się nazywa torbiel splotu naczyniówkowego, ale jeśli są pojedyncze i nie ma innych anomalii, to jak to napisali fachowcy "nie maja istotnego znaczenia klinicznego". |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa powiem wam mój patent na bombki dla Julci i teraz dla Michałka.
Raz w roku przed wigilią kupuję dla Julci jedną bombkę, w tym roku muszę kupić jeszcze dla Michałka. Staram się by bombka była związana z rokiem, bądź z Julcią. Np 1 bombka jak Julia była w brzuszku to smoczek, potem po urodzeniu jak miała 10 miesięcy mamy misia, bo ona ma swojego misia z którym śpi i bez niego nie zaśnie, w tamtym roku kupiliśmy buciki, bo jak miała 14 miesięcy zaczęła chodzić ![]() W tym roku chcę coś związanego z przedszkolem, może bombkę z dziećmi, bądź coś w tym stylu. Dla Michałka mam upatrzoną bombkę wózek. No i tak co roku kupujemy bombkę i potem odkładamy do ich kartoników, jak dzieci będą się wyprowadzać na swoje, dostaną 18 bombek, które każda z nich będzie coś oznaczać
|
|
|
#2862 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- lepiej niech sie nie przydaja, ale na wszelki wypadek.Cytat:
Obniżam sobie deske i siedze na kanapie Ale skoro nie masz lezec plackiem, to wydaje mi się, że jedno pranie to niezbyt wielki wysiłek. Cytat:
ze 2 razy miałam tylko tak nieprzyjemnie jak gdzieś rączke czy nóżke włożył, ale to wyjatek.Wzruszyłam się chlip.... Przeczytałam w necie, że jak sie w ciązy popuszcza przy kichaniu to trzeba głowę na bok przekręcic....
|
|||
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
No mój maluch też ma, pojedynczą i niby miała się wchłonąć do 24 tyg, a ostatnio (24t+3d) miała 5mm jeszcze i się troszkę zmartwiłam... mam nadzieję, że do końca II trym nie będzie po niej śladu....
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie, co...ja w weekend zaczęłam czytać wątek mamuś grudniowych...i powiem że lekko dreszcze mnie przeszły, ale podziwiam ile kobitki mają wytrwałości i jeszcze humor im dopisuje (mówię o tych co się będą rozpakowywać lada moment). Niektóre wpisy mroziły mi krew w żyłach (o odchodzących wodach, skurczach itp), ciekawe jak to u nas będzie...![]() no i koniecznie trzeba będzie się wymienić nr telefonów ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- mi lekarz powiedział że do 28 tyg powinno nie być śladu, więc spokojnie, u Ciebie jeszcze jest czas |
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super pomysł ! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ale teraz sobie pani przypominam że my w sumie też dość późno poczułyśmy te ruchy, więc może my tak po prostu mamy i tyle... przynajmniej się wyśpimy, hej !
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech, nic mi się nie chce. Mam lenia jak nie wiem. Próbuję sama siebie przekonać, że idę jutro na glukozę. Nie chce mi się zbytnio, ale co mogę. Potem święta i nie chcę przy wizycie zostać bez badań. Muszę zaplanować co założę w święta. Wigilia u moich rodziców, a potem dzień u rodziców męża, urodziny dziadka męża, rocznica moich rodziców no i licho wie ile jeszcze rodzinnych spotkać
|
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i skończonych tygodni! No i zakupów ![]() Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany. Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurzWczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję. Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi. Strippi: piękny ten filmik Nestelle: Ty to jesteś zorganizowana babeczka ![]() Buziaki dla wszystkich! |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wwoow niezły patent, na prawde fajny pomysł
|
|
|
|
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i w ogóle dzięki WAM DZIEWCZYNY w sumie to co tu podziwiać ? mam na własne życzenie i to ja powinnam dziękować i w doope całować los czy coś innego ,że moje dzieci mogą chodzić na tyle zajęć ,że możemy sobie pozwolić ... a ludzie żyją różnie z potrzeby i z chęci .... moja szwagierka np.ma córkę już 13 letnią , która chodzi do szkoły a resztę czasu spędza przed tv i z mamą u babci też na tv, czasami u koleżanki ale czasami .... tak też można . moja szwagierka Cytat:
za wchłonięcie torb., za zdrowego synka za fotkę - magiczna .super pomysł
|
|
|
#2871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym obstawiała za Weroniką współczuje wydatku na piec!
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czekam aż wszystkie mamusie urodzą , i zawsze wyszukuje czerwonych cytatów, tzn ze któraś urodziła i z przerażeniem czytam opisy porodów aaaa
|
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie tak myślę czasem (
) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :jakub,nina ,roch niż jakub ,nina ,antoni ..... co myślicie? - tylko serio - wiadomo mamy różne gusta ... Roch - roszek (groszek )
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Roch/ Antoni ?
tzn mnie się podoba Antoni jeśli już, z imieniem Roch nigdy się nie spotkałam ...Dziewczyny sypię się... w plecach mnie taaaaak łupie że ledwie chodzę nie mówiąc już o szybszym wstawaniu czy siadaniu i nie wiem o co chodzi ale TYŁEK chce mi odpaść ... tzw kość ogonowa i okolice - MASAKRA dosłownie! chodzę jak paralityk ... nie wiem czy fotel w pracy mam niewygodny czy jak, no ale porażka p.s. pomysł z bombka - CUDOWNY!!! |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
słodki żarłok
![]() Cytat:
za córeczkę ja was chyba nie nadrobię, nie mam wcale czasu
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Antoni, to bardzo ładne imię, ale w mojej rodzinie mówi się, że Antki to pokręcone osoby, istne wariaty i lepiej omijać to imię. Roch- ładne i niespotykane.Kiedyś miałam Klientkę w sklepie, której córka nazywała się Łucja. Pochwaliłam wybór, bo imię bardzo ładne, na co ona, że jej druga córa nazywa się Sybilla. Tym mnie rozbroiła xD Jednym podoba się Vanessa, inni mają coś do imienia Zofia. Każdy jest inny )
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
cudna dziecina
Cytat:
ja obstawiam za Weroniką ale wiadomo to nie łatwa decyzja.. my chcemy małą Ewę i tak już na 99% ale cały czas gdzieś tam nam siedzą inne Natalki i Haneczki.. dzień dobry witam wszystkie mamy dziś znów robota i robota.. mąż mi pomógł umyć okno w kuchni to i firanki powiesiłam ![]() wczorajszy dzień przypłaciłam bólem brzucha na wieczór i dziś rano trochę.. więc dzisiaj odpuszczam, ulepię pierożki, ogarnę z grubsza mieszkanie i będę odpoczywać z moim małym przyjacielem pieskiem sąsiadki
|
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2880 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ad. 2 współczuje syt. ze szwagrem, nie dość że trzeba czekać na tak ważną operacje i przygotowywać się do niej psychicznie to jeszcze przesuwają... ad.3 Co za debile... po raz kolejny potwierdza się , że większość (żeby nie było-nie wszyscy) rekruterów to nieudacznicy łechtający się po swoim żałosnym ego.... Cytat:
będzie Matylda Już była Matyldą zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży ![]() dziękuje ![]() Klementyna i Malpka jakie szpitale macie na oku? Chodzicie/będziecie chodzić do jakiejś szkoły rodzenia? |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

wygląda jakby miał dłuższe włoski.

siusiak nie odpadł 

Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz
... tzw kość ogonowa i okolice - MASAKRA dosłownie!
05.07.2008