|
|
#2881 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Cytat:
A co do imion to mi się wszystkie wymienione podobają, ale Ewka chyba najbardziej ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a położna czymś konkretnym podpadła? jak Obserwatorka - do nazwiska bym dobierała. Oba mi się podobają. Cytat:
|
|
|
|
#2883 | |||
|
Zadomowienie
|
dzięki, dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Współczuję przygody z piecem Trzymaj się Cytat:
miałam kolegę w liceum, na którego wołaliśmy Roszek, ale on miał tak na nazwisko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Ale śliczne zdjęcie! Pięknie wyraźnie widać buźkę
Gratulacje! Cytat:
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki.
u mnie od rana bardzo niskie cisnienie. 79/46 nic tylko spać, do tego niemiłosiernie swedzi mnie całe ciało blahhhh... w czwartek na poprawę nastroju ide do fryzjera na małe obciecie włosów
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
![]() Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie... No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie niziutkie...
Cytat:
wcale się nie dziwię, że podpadła. ja bym zjechała...
|
|
|
|
#2888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze wiedziałam czego chce itd ale zrozumcie mnie trzeci raz wybrać i drugi raz imię chłopięce nie jest wcale tak łatwo . troszkę zbija mnie z tropu ten mój kubuś - bo nie wyobrażam sobie jak na razie drugiego chłopca - drugiego imienia .wiem - to kwestia czasu . i nie ma dla mnie znaczenia powtarzalność imion - bo w 2005 jak jakub się urodził to wiele rodziców decydowało się na to imię a ja i tak chciałam jakuba (muszę stwierdzić ,że wcale jednak tak nie jest ,że co 2 jest kuba ). Roch to imię co najmniej znane w pl od xv wieku ale prawda - rzadsze . A Antoni - klasyka tylko jak mówię antoś to troszkę jakoś widzę malutkiego chłopca ,troszkę ciapka . No ale sama nie wiem.Czasem czyjeś zdanie potrafi oświecić - naprowadzić .....
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Villga Ty to jakaś święta jesteś, a weź jej powiedz, że z tego co się orientujesz to ona jest od wpisywania w zeszycik a nie od komentowania, i jeszcze powiedz jej lekarzowi co o tym sądzisz, dla mnie to jakieś niewyobrażalne chodzić prywatnie, tyle kasy zostawiać i jeszcze wysłuchiwać komentarze
Krótka piłka i po sprawie, bo Ci zaraz na głowę wejdzie, a im częściej bliżej końca ciąży tym więcej tych wizyt !
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to moje skojrzenia, a mój KAcper tez miał być ANtek- to dlatego![]() Cytat:
![]() PO swoich pierwszych w zyciu flakach nadszedł czas na pierwsze w życiu uszka... Jeszcze tylko kopytka i zimne nózki i całą natomię przerobię ;p IDe kroic kapuchę! |
||
|
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się jeśli chodzi o Antoniego bardziej podoba w ogóle zdrobnienie Antek. Więc w sumie ma wszystkie 3 fajne fazy - dla małego - Antoś, dla średniego Antek no i dla dużego Antoni..jak Tony Soprano ![]() Roch znowu, Roszek - super zdrobnienie dla mamy i rodzinki, i dla dużego i średniego Roch, z tym że dla mnie właśnie, trudniej dobrać do nazwiska.
|
|
|
#2893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- bo myślę podobnie ... z tym ,że te fazy imienia antoni jak jakub-kuba- kubuś .... no to może kuba 2 ??? he,he tak bybyło najłatwiej choć kuba jest tylko jeden. ALE MAM MĘTLIK w głowie......... Cytat:
piszę na lapku na budowie - bo czekam aż ocieplinę na dach przywiozą i mi kurdę palce zamarzają ..a niby w plusie jest...
|
|
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a najlepsze cięte riposty mi przychodzą do łba po godzinie Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#2897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
staram się
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Cytat:
za wizytę i Weronika i Kinga bardzo ładnie współczuję przeżyć z piecem i mam nadzieję, że ten będzie wam służył dłuuuugie lata. A co do położnej, to ja swojej nie mam, z Julią też nie miałam. Po prostu pojechałam na porodówkę i tam się jedna mną zajęła Była naprawdę super dzięki dzięki dzięki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
super z fryzjerem, ja się za późno obudziłam i wszystko zajęte :/ także pójdę z lekkim odrostem i nie obciętymi włosami ;/ Cytat:
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
LAseczki, mam pytanie na szybko.... Na IP lekarz kazał mi po 2 dniach skontaktować się ze swoją lekarką i powiedziec co i jak- czy chce mnie wczesniej widzieć i czy mi lepiej...I ja tak nie lubie dzwonićna prywatny numer lekarza...Nie wiem kiedy mamdzwnic?Wiem, ze dziś przyjmuje pacjentki do ok 20.00 jutro ma dyżyr w szpitalu...Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?
Kapusta gotuje się ponad godzine i nadal twarda...Dzis tylko farsz a lepienie kiedy indziej, bo nie mam cierpliwości
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy na badanie glukozy powinnam się przygotować jakoś specjalnie? Pomijam fakt posiadania 75g glukozy, bycia na czczo, wzięcia czegoś do czytania i czegoś do zjedzenia po drugim pobraniu krwi.
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
W przychodni, ale prywatnie...Chyba tak zrobię, ale jak powie, ze zajęta cały czas to moze jutro....
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie mogę otworzyć filmiku od Strippi, spróbuje w domu ![]() no i kolejne strony nadrobię w domu skończyłam czytać dopiero 94 strone
|
|
|
#2902 | |
|
Kniaginia
|
Nestelle, ja z tych dwóch bym wybrała Rocha tylko dlatego, że rzadsze. Pod warunkiem, że się dobrze komponuje z nazwiskiem. Ale skoro dla Ciebie popularność imienia jest sprawą wtórną, to i Antoni jest ok.
Cytat:
![]() Nie mam już gorączki, za to mam temperaturę albo 35,9, albo 36,3... |
|
|
|
|
|
#2903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chyba nie lubi takiej pozycji![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt |
|||
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wychodzę z założenia że dzwonię rano. jak nie da rady odebrać to nie odbierze. potem próbuję za jakaś dłuższą chwilę. nie dobijam się. a jak się mi już uda to się przedstawiam i mówię co i jak.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonię do rejestracji i pytam jak się sprawy mają czy mogę rozmawiać z doktorem czy zadzwonić później. na priv dzwoniłam ze dwa razy - normalnie, bez obciachu, wszak od niego mam numer...Cytat:
u mnie w lab jest woda - można lekko popijać. tak czy owak miałam jeszcze swoją małą wodę. faktycznie, "bardzo" podbne ![]() Cytat:
, jeszcze raz za cenę.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-18 o 16:52 |
|||
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwoniłam do recepcji- do 18.50 ma p. doktor full pacjentów, więc sie pewnie przedłuży, wiec zadzwonie ok 19.15. Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
|
#2910 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to szkołe zaczynamy razem ja 5 stycznia jeszcze 2 strony do nadrobienia ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobra strona do nadrobienia zostala. ale potrzebuje przerwy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :

Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz
WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.

05.07.2008