MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 13:56   #2881
Villga
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ale ekstra pomysł!
Brawo! Ja bym obstawiała za Weroniką

współczuje wydatku na piec! jeszcze w dodatku przed świętami!
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
takie wydatki to tylko przed Świętami ;/ zawsze coś musi wyskoczyć!
ja obstawiam za Weroniką
ale wiadomo to nie łatwa decyzja.. my chcemy małą Ewę i tak już na 99% ale cały czas gdzieś tam nam siedzą inne Natalki i Haneczki..
To prawda- zawsze coś! A to laptop a to pralka, a to piec. Nie wspomnę o samochodzie i wizytach u mechanika...

A co do imion to mi się wszystkie wymienione podobają, ale Ewka chyba najbardziej

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
jakub ,nina ,antoni .....
co myślicie? - tylko serio - wiadomo mamy różne gusta ...
Roch - roszek (groszek )
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
hmm ja akurat bym dała swojemy Antek bo po dziadku, ale myśle ze skoro bardziej skłaniasz sie za Rochem to bez problemu możecie tak nazwać małego, bo teraz coraz bardziej jest to popularne imie, a w ogole znam jednego Rocha, a Antków to teraz tak starsznie dużo
To prawda- Antków bardzo dużo teraz. Ale w sumie ważne,żeby Wam się podobało. Moja siostra będzie miała chłopca i będzie Staś- po dziadku, czyli moim tacie
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:58   #2882
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Spoko na maroko- mnie tam tez nic nie boli i spac mogę i po 12 godzin;p Wydaje mi się, że to zalezy od położenia dziecka i czułości mamy.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

ale teraz sobie pani przypominam że my w sumie też dość późno poczułyśmy te ruchy, więc może my tak po prostu mamy i tyle... przynajmniej się wyśpimy, hej !
hehe fakt

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mnie maluszek nigdy nie obudził ani nie przeszkadzał w spaniu. Gdy mały jest aktywny czuję lekkie lub mocniejsze szturchnięcia, czasami widać jak brzuszek się rusza. Czasami bardziej wkurza mnie jak chcę spać, a czuję z boku takie bąbelki jakby woda gazowana.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy.

a położna czymś konkretnym podpadła?

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
co myślicie?
jak Obserwatorka - do nazwiska bym dobierała. Oba mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
będzie Matylda
Już była Matyldą zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży
ładnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 14:00   #2883
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
cudny maluszek!!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

śliczny
Cytat:
za wchłonięcie torb., za zdrowego synka
za fotkę - magiczna .
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
cudna dziecina
dzięki, dziewczyny

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i skończonych tygodni! No i zakupów

Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany.
Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.

Buziaki dla wszystkich!
Dobrze że malutka zdrowa. Weronika ładne
Współczuję przygody z piecem
Trzymaj się

Cytat:
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Oba bardzo fajne, chociaż Roch bardziej oryginalne miałam kolegę w liceum, na którego wołaliśmy Roszek, ale on miał tak na nazwisko

Cytat:
Kiedyś miałam Klientkę w sklepie, której córka nazywała się Łucja. Pochwaliłam wybór, bo imię bardzo ładne, na co ona, że jej druga córa nazywa się Sybilla. Tym mnie rozbroiła xD
Jednym podoba się Vanessa, inni mają coś do imienia Zofia. Każdy jest inny )
Łucja, piękne
Stary 2012-12-18, 14:00   #2884
bzinka
Zadomowienie

Ale śliczne zdjęcie! Pięknie wyraźnie widać buźkę
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

kolejny raz to powiem - podziwiam Cię!
Będzie ok

Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

Załączam foto mojego szkraba

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 14:04   #2885
trooskava
Zadomowienie

czesc dziewczynki.
u mnie od rana bardzo niskie cisnienie. 79/46 nic tylko spać, do tego niemiłosiernie swedzi mnie całe ciało blahhhh... w czwartek na poprawę nastroju ide do fryzjera na małe obciecie włosów
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 14:08   #2886
Villga
Zadomowienie

Cytat:
a położna czymś konkretnym podpadła?
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie...
No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
Stary 2012-12-18, 14:20   #2887
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
u mnie od rana bardzo niskie cisnienie. 79/46
faktycznie niziutkie...

Cytat:
Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
wcale nie śmieszne... teksty poniżej krytyki.
wcale się nie dziwię, że podpadła. ja bym zjechała...

Stary 2012-12-18, 14:24   #2888
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnaś wybrać tak jak Tobie się podoba Antoni, to bardzo ładne imię, ale w mojej rodzinie mówi się, że Antki to pokręcone osoby, istne wariaty i lepiej omijać to imię. Roch- ładne i niespotykane.

Kiedyś miałam Klientkę w sklepie, której córka nazywała się Łucja. Pochwaliłam wybór, bo imię bardzo ładne, na co ona, że jej druga córa nazywa się Sybilla. Tym mnie rozbroiła xD
Jednym podoba się Vanessa, inni mają coś do imienia Zofia. Każdy jest inny )
Cytat:
Mi się bardzo podoba i jedno i drugie. Antka sama odrzuciłam, bo jest ich za dużo, a po prostu dla nas akurat ma znaczenie, czy się będzie 5 Antkiem w klasie. Jak dla Ciebie nie ma to znaczenia to Antek, ale do tych 2 które już macie rzeczywiście wd mnie też bardzie pasuje Roch i też jest fajne, oryginalne ale wd mnie nie przekombinowane. To jeszcze zależy jak brzmi z nazwiskiem, bo wd mnie Roch średnio pasuje do takich typowo polskich w sensie np Roch Wojtaszek (chłopskie od imion) albo Roch Kowalski - wtedy mniej pretensjonalne jest Antoni, ale jak macie np z niemieckiego nazwisko, albo mniej chłopskie to Roch może się fajnie pasować np Roch Krauze, Roch Zborowski itp ale to już na czucie trzeba dobrać.
Cytat:
To prawda- Antków bardzo dużo teraz. Ale w sumie ważne,żeby Wam się podobało. Moja siostra będzie miała chłopca i będzie Staś- po dziadku, czyli moim tacie
ja wiem dziewczyny ,że każdemu co innego może się podobać . i też nie jestem z tych co proszą innych o wybór za mnie .....
zawsze wiedziałam czego chce itd ale zrozumcie mnie trzeci raz wybrać i drugi raz imię chłopięce nie jest wcale tak łatwo . troszkę zbija mnie z tropu ten mój kubuś - bo nie wyobrażam sobie jak na razie drugiego chłopca - drugiego imienia .wiem - to kwestia czasu . i nie ma dla mnie znaczenia powtarzalność imion - bo w 2005 jak jakub się urodził to wiele rodziców decydowało się na to imię a ja i tak chciałam jakuba (muszę stwierdzić ,że wcale jednak tak nie jest ,że co 2 jest kuba ). Roch to imię co najmniej znane w pl od xv wieku ale prawda - rzadsze . A Antoni - klasyka tylko jak mówię antoś to troszkę jakoś widzę malutkiego chłopca ,troszkę ciapka . No ale sama nie wiem.
Czasem czyjeś zdanie potrafi oświecić - naprowadzić .....
Stary 2012-12-18, 14:25   #2889
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Villga Ty to jakaś święta jesteś, a weź jej powiedz, że z tego co się orientujesz to ona jest od wpisywania w zeszycik a nie od komentowania, i jeszcze powiedz jej lekarzowi co o tym sądzisz, dla mnie to jakieś niewyobrażalne chodzić prywatnie, tyle kasy zostawiać i jeszcze wysłuchiwać komentarze

Krótka piłka i po sprawie, bo Ci zaraz na głowę wejdzie, a im częściej bliżej końca ciąży tym więcej tych wizyt !
Stary 2012-12-18, 14:28   #2890
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
...żarciki powiadasz ? no to ja bym ją zjechała po całości
Stary 2012-12-18, 14:34   #2891
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Ja jestem za Antkiem, bo ładnie się zdrabnia, a Roch to mi się kojarzy z dorosłym chłopem Ale to moje skojrzenia, a mój KAcper tez miał być ANtek- to dlatego
Cytat:
a
Klementyna i Malpka jakie szpitale macie na oku? Chodzicie/będziecie chodzić do jakiejś szkoły rodzenia?
CHodze do szkoły rodzenia LIDIA- prowadzi połózna z Krasnickich i jest super!! Na prawdę warto, koszt 450zł za 8 spotkań. Do lekarki tez chodzę z Krasnickich i tam mam zamiar rodzić. W niedziele jak byłam na IP to pytam sie połózną, co tu taka cisza, nikt nie rodzi;p A, ona, ze może już na dzis wystarczy bo i tak mają 23 pacjentki;p A to ponad program... Potem w necie znalazłam wiadomośc, że na JAczewskiego różyczka i kwarantanna na porodóce stąd taki tłok na Krasnickich....A mojej mamy córke w sobotę odesłali do Swidnika, bo nigdzie miejsc nie było.... Nam połóżna ze szkoły rodzenia powiedziała, ze nawet jak miejsc nie ma to ona ma umowe z dyrektorem, ze jej pacjentki sa przyjmowana, takze mam nadzieję, że bedzie ok...Poza tym sytuacja, że brakuje miejsc zdarza sie ok. raz na rok- mam nadzieję, że w marcu tak nie bedzie

PO swoich pierwszych w zyciu flakach nadszedł czas na pierwsze w życiu uszka... Jeszcze tylko kopytka i zimne nózki i całą natomię przerobię ;p IDe kroic kapuchę!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 14:36   #2892
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
. Roch to imię co najmniej znane w pl od xv wieku ale prawda - rzadsze . A Antoni - klasyka tylko jak mówię antoś to troszkę jakoś widzę malutkiego chłopca ,troszkę ciapka . No ale sama nie wiem.
Czasem czyjeś zdanie potrafi oświecić - naprowadzić .....
No właśnie tak mi świtało, że dla Ciebie, popularność ma wtórne znaczenie.

Mi się jeśli chodzi o Antoniego bardziej podoba w ogóle zdrobnienie Antek. Więc w sumie ma wszystkie 3 fajne fazy - dla małego - Antoś, dla średniego Antek no i dla dużego Antoni..jak Tony Soprano

Roch znowu, Roszek - super zdrobnienie dla mamy i rodzinki, i dla dużego i średniego Roch, z tym że dla mnie właśnie, trudniej dobrać do nazwiska.
Stary 2012-12-18, 14:37   #2893
Villga
Zadomowienie

Cytat:
wcale nie śmieszne... teksty poniżej krytyki.
wcale się nie dziwię, że podpadła. ja bym zjechała...
Cytat:
Villga Ty to jakaś święta jesteś, a weź jej powiedz, że z tego co się orientujesz to ona jest od wpisywania w zeszycik a nie od komentowania, i jeszcze powiedz jej lekarzowi co o tym sądzisz, dla mnie to jakieś niewyobrażalne chodzić prywatnie, tyle kasy zostawiać i jeszcze wysłuchiwać komentarze

Krótka piłka i po sprawie, bo Ci zaraz na głowę wejdzie, a im częściej bliżej końca ciąży tym więcej tych wizyt !
Cytat:
...żarciki powiadasz ? no to ja bym ją zjechała po całości
Wiem, ale ja mam taki problem, że chociaż wiem, że powinnam coś powiedzieć, to nie umiem się zdobyć. Mąż się zawsze o to na mnie wkurza
Stary 2012-12-18, 14:48   #2894
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
PO swoich pierwszych w zyciu flakach nadszedł czas na pierwsze w życiu uszka... Jeszcze tylko kopytka i zimne nózki i całą natomię przerobię ;p IDe kroic kapuchę!
........ a ja jestem wege i właśnie umarłam ....
Cytat:
No właśnie tak mi świtało, że dla Ciebie, popularność ma wtórne znaczenie.

Mi się jeśli chodzi o Antoniego bardziej podoba w ogóle zdrobnienie Antek. Więc w sumie ma wszystkie 3 fajne fazy - dla małego - Antoś, dla średniego Antek no i dla dużego Antoni..jak Tony Soprano

Roch znowu, Roszek - super zdrobnienie dla mamy i rodzinki, i dla dużego i średniego Roch, z tym że dla mnie właśnie, trudniej dobrać do nazwiska.
... och wcale mi nie pomogłaś tylko w głowie namieszałaś .... - bo myślę podobnie ...
z tym ,że te fazy imienia antoni jak jakub-kuba- kubuś ....
no to może kuba 2 ??? he,he tak bybyło najłatwiej choć kuba jest tylko jeden.
ALE MAM MĘTLIK w głowie.........
Cytat:
Wiem, ale ja mam taki problem, że chociaż wiem, że powinnam coś powiedzieć, to nie umiem się zdobyć. Mąż się zawsze o to na mnie wkurza
bierz męża ze sobą .

piszę na lapku na budowie - bo czekam aż ocieplinę na dach przywiozą i mi kurdę palce zamarzają ..a niby w plusie jest...
Stary 2012-12-18, 14:54   #2895
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie...
No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
jezu, chyba to jakies zarty, ta babka na glowe spadla czy jak, nawet na kase chorych sa grzeczniejsi, tragedia, po porstu zenujaca osoba
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 15:04   #2896
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale ja mam taki problem, że chociaż wiem, że powinnam coś powiedzieć, to nie umiem się zdobyć.
hehehe na świeżo to ja jestem po prostu bardzo nie miła , a najlepsze cięte riposty mi przychodzą do łba po godzinie

Cytat:
piszę na lapku na budowie - bo czekam aż ocieplinę na dach przywiozą i mi kurdę palce zamarzają ..a niby w plusie jest...
jesteś hard corem

Stary 2012-12-18, 15:15   #2897
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ty to pomysłowa jesteś!
staram się

Cytat:
Wzruszyłam się chlip....

Przeczytałam w necie, że jak sie w ciązy popuszcza przy kichaniu to trzeba głowę na bok przekręcic....
muszę wypróbować, bo czasami mam wpadkę

Cytat:
fajny pomysł

A wiecie, co...ja w weekend zaczęłam czytać wątek mamuś grudniowych...i powiem że lekko dreszcze mnie przeszły, ale podziwiam ile kobitki mają wytrwałości i jeszcze humor im dopisuje (mówię o tych co się będą rozpakowywać lada moment). Niektóre wpisy mroziły mi krew w żyłach (o odchodzących wodach, skurczach itp), ciekawe jak to u nas będzie...
no i koniecznie trzeba będzie się wymienić nr telefonów
no ja też czytam czasami i w ogóle coraz bardziej myślę o porodzie, już wiem co mnie czeka

Cytat:

super pomysł !
dzięki

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i skończonych tygodni! No i zakupów

Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany.
Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.
za wizytę i Weronika i Kinga bardzo ładnie

współczuję przeżyć z piecem i mam nadzieję, że ten będzie wam służył dłuuuugie lata.

A co do położnej, to ja swojej nie mam, z Julią też nie miałam. Po prostu pojechałam na porodówkę i tam się jedna mną zajęła Była naprawdę super

Cytat:
wwoow niezły patent, na prawde fajny pomysł
dzięki

Cytat:

super pomysł
dzięki

Cytat:
Ale ekstra pomysł!
dzięki

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
ja znam Rocha i super z niego chłopak, jeździ konno i zdobywa dobre miejsca na zawodach

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki.
u mnie od rana bardzo niskie cisnienie. 79/46 nic tylko spać, do tego niemiłosiernie swedzi mnie całe ciało blahhhh... w czwartek na poprawę nastroju ide do fryzjera na małe obciecie włosów
oj faktycznie niskie masz,
super z fryzjerem, ja się za późno obudziłam i wszystko zajęte :/ także pójdę z lekkim odrostem i nie obciętymi włosami ;/

Cytat:
coś o tym wiem, bo właśnie myłam okno w kuchni i tak zmarzłam, że się rozebrałam z kurtki i teraz grzeję przy laptopie
Stary 2012-12-18, 15:24   #2898
klementyna1
Zakorzenienie

LAseczki, mam pytanie na szybko.... Na IP lekarz kazał mi po 2 dniach skontaktować się ze swoją lekarką i powiedziec co i jak- czy chce mnie wczesniej widzieć i czy mi lepiej...I ja tak nie lubie dzwonićna prywatny numer lekarza...Nie wiem kiedy mamdzwnic?Wiem, ze dziś przyjmuje pacjentki do ok 20.00 jutro ma dyżyr w szpitalu...Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?

Kapusta gotuje się ponad godzine i nadal twarda...Dzis tylko farsz a lepienie kiedy indziej, bo nie mam cierpliwości
Stary 2012-12-18, 15:35   #2899
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
LAseczki, mam pytanie na szybko.... Na IP lekarz kazał mi po 2 dniach skontaktować się ze swoją lekarką i powiedziec co i jak- czy chce mnie wczesniej widzieć i czy mi lepiej...I ja tak nie lubie dzwonićna prywatny numer lekarza...Nie wiem kiedy mamdzwnic?Wiem, ze dziś przyjmuje pacjentki do ok 20.00 jutro ma dyżyr w szpitalu...Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?

Kapusta gotuje się ponad godzine i nadal twarda...Dzis tylko farsz a lepienie kiedy indziej, bo nie mam cierpliwości
Twoja lekarka przyjmuje dziś w przychodni? Ja bym zadzwoniła wpierw na rejestrację by dowiedzieć się czy lekarz jest bardzo dziś zajęty lub o jakiej porze mogłabym się z nim skontaktować. Jeśli nie ma takiej możliwości zadzwoniłabym na prywatny numer, przeprosiła, przedstawiła się i zapytała czy ma chwilę czasu porozmawiać, bo ja w takiej a takiej sprawie. Nie ma co się bać- jestem zdania, że przez telefon nikt nas nie sięgnie

Czy na badanie glukozy powinnam się przygotować jakoś specjalnie? Pomijam fakt posiadania 75g glukozy, bycia na czczo, wzięcia czegoś do czytania i czegoś do zjedzenia po drugim pobraniu krwi.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 15:43   #2900
klementyna1
Zakorzenienie

W przychodni, ale prywatnie...Chyba tak zrobię, ale jak powie, ze zajęta cały czas to moze jutro....
Stary 2012-12-18, 15:45   #2901
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Witam się chciałam się pochwalić piątkową wizytą (USG połówkowe)... Michałek waży już 430 g i mierzy ok 22 cm kawał Chłopa. a

a ja nie mogę otworzyć filmiku od Strippi, spróbuje w domu
no i kolejne strony nadrobię w domu skończyłam czytać dopiero 94 strone
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:14   #2902
maria28
Kniaginia

Nestelle, ja z tych dwóch bym wybrała Rocha tylko dlatego, że rzadsze. Pod warunkiem, że się dobrze komponuje z nazwiskiem. Ale skoro dla Ciebie popularność imienia jest sprawą wtórną, to i Antoni jest ok.

Cytat:
będzie Matylda
Ładnie. Choć mi się kojarzy z tym, jak mnie raz w pracy Matyldą nazwali, bo chyba zapomnieli mojego imienia. Co tam, Maria czy Matylda - jeden pies. Oba na m

Nie mam już gorączki, za to mam temperaturę albo 35,9, albo 36,3...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:15   #2903
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ile sztuk ? a to są te new born ? \
Takie 44szt:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...a-dzieci,96486
Cytat:
cześć ,
znalazłam paru znajomych na sylwka - więc i my będziemy mieć towarzystwo i nasze dzieci . teraz muszę kombinować ze świętami - moi rodzice chcą , moi teście .... a ja wymyślam jak by tu u tych ostnich najmniej czasu spędzić a w sumie najwięcej we własnym domu....
wiecie marzę troszkę aby posiedzieć w domu - tak poprostu i nic nie musieć...... wczoraj 7 wstajemy,19 - zawieżć do szkoły ,zawieżć do przedszkola , odebrać ze szkoły , lekcje , obiad , biegać za rusztowaniem na budowę -, upiec ciasto do szkoły, zawieżć na piłkę kubę , po ninę do przedszkola i po męża i wszyscy na jasełka - przygotować- spędzić - posprzątać , przyjazd do domu 19 ,tż na siłkę ,kąpiel dzieciaków,kolacja ,spanko a ja pranie itp.
Dzisiaj - odwieżć ninkę do przedszkola , zrob.obiad, babcia(zakupy,jej obiad),zawieżć kubę do szkoły, budowa, ninkę odebrać z przedszkola i zawieżć na basen, szybko po kubę do szkoły i na basen bo ona wychodzi a on wchodzi ... w domu 18 .30 , lekcje ,obiad(obiadokolacja) ....
środa - kuba do szkoły tylko na 1 lekcje , odebrać po 45 min i razem zawieżć ninkę do przedszkola , do domu - zrob.obiad ,i kubę zawieżć do szkoły na 12.30 .budowa ,kubę ninkę odebrać z przedszkola i po kubę do szkoły - w domu o 17. obiad ,lekcje i wolne ...
czwartek to samo z tym ,że kuba ma piłkę na 18 a nina spotkanie wigilijne w przedszkolu od 17.....
piątek to samo z tym ,że o 15,50 kuba na anglika a nina na 17-17.30 a potem impreza gwiazdkowa w harleyu(sam dojazd godzinę)
i tak wygląda na codzień... a do tego tż i siłka i widzimy się przelotem......
umieram , dawałam radę ...ale powoli się kończę - przepraszam ,pomarudziłam i będzie ok.
Podziwiam

Cytat:
a musze Wam powiedziec jaką miałam cieżką noc, Czy wasze maleństwa tez Wam dają tak popalić? Mój to chyba z 2 godziny brykał kopał i nie wiem co jeszcze, aaaajj bolało, pamiętam że o 24 w nocy jeszcze nie spałam a mały szalał a potem to juz chyba padłam, czyyy to normalne jak Dzidzi tak ostro szaleje???
Ja też często czuję ruchy w nocy a nieraz jak położę się na boku i tak trochę uciskam na brzuch to tak wali, że masakra chyba nie lubi takiej pozycji

Cytat:
Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
Ja ostatnio prasowałam na siedząco bo ciężko mi było stać
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:28   #2904
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz każe dzwonić do siebie na prywatny, ale tylko raz, mówi, że jemu się numer wyświetla i jak nie odbiera to znaczy, że nie może, ale ZAWSZE oddzwania i to prawda.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:37   #2905
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
o ja ciagle mam urwanie głowy jeszcze, kazdego ranka pobudka , praca cąły dzien praktycznie bo w domu jesteśmy ok 17 a to juz wiadomo ciemno, zimno i w ogóle, na dodtaek wykanczanie meiszkania, jezdzenie po sklepach, umowy, banki, i inne pierdoły nooo juz pomału wymiękam i myśle kiedy w końcu odpoczne, jedynym dniem w którym moge dlłuzej pospać jest niedziela , bo nawet kazda sobota od rana zajęta, a szkołe rodzenia własnie planuje zacząć ale czy zaczne to sie jeszcze okaze
Ja się zastanawiałam jeszcze nad szkołą ale w końcu zrezygnowałam i nei będziemy chodzić.

Cytat:
Raz w roku przed wigilią kupuję dla Julci jedną bombkę, w tym roku muszę kupić jeszcze dla Michałka.
Staram się by bombka była związana z rokiem, bądź z Julcią.
Np 1 bombka jak Julia była w brzuszku to smoczek, potem po urodzeniu jak miała 10 miesięcy mamy misia, bo ona ma swojego misia z którym śpi i bez niego nie zaśnie, w tamtym roku kupiliśmy buciki, bo jak miała 14 miesięcy zaczęła chodzić
W tym roku chcę coś związanego z przedszkolem, może bombkę z dziećmi, bądź coś w tym stylu.
Dla Michałka mam upatrzoną bombkę wózek.

No i tak co roku kupujemy bombkę i potem odkładamy do ich kartoników, jak dzieci będą się wyprowadzać na swoje, dostaną 18 bombek, które każda z nich będzie coś oznaczać
Ciekawy pomysł

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Mnie się Antek bardziej podoba z Rochem nigdy się nie spotkałam

A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0316.jpg (93,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0317.jpg (135,1 KB, 22 załadowań)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:50   #2906
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
W przychodni, ale prywatnie...Chyba tak zrobię, ale jak powie, ze zajęta cały czas to moze jutro....
ja wychodzę z założenia że dzwonię rano. jak nie da rady odebrać to nie odbierze. potem próbuję za jakaś dłuższą chwilę. nie dobijam się. a jak się mi już uda to się przedstawiam i mówię co i jak.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 16:51   #2907
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A co do położnej, to ja swojej nie mam, z Julią też nie miałam. Po prostu pojechałam na porodówkę i tam się jedna mną zajęła Była naprawdę super
a masz wybraną/przypisaną jakąś na NFZ?!

Cytat:
Moze to nie ładnie przeszkadzać w pracy? Jak Wy robicie?
dzwonię do rejestracji i pytam jak się sprawy mają czy mogę rozmawiać z doktorem czy zadzwonić później. na priv dzwoniłam ze dwa razy - normalnie, bez obciachu, wszak od niego mam numer...

Cytat:

Czy na badanie glukozy powinnam się przygotować jakoś specjalnie? Pomijam fakt posiadania 75g glukozy, bycia na czczo, wzięcia czegoś do czytania i czegoś do zjedzenia po drugim pobraniu krwi.
wszystko masz.
u mnie w lab jest woda - można lekko popijać. tak czy owak miałam jeszcze swoją małą wodę.

Cytat:
Co tam, Maria czy Matylda - jeden pies. Oba na m
faktycznie, "bardzo" podbne

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt
, jeszcze raz za cenę.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-12-18 o 16:52
Stary 2012-12-18, 16:52   #2908
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

Piękny A jaką minę zrobił do zdjęcia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 17:16   #2909
klementyna1
Zakorzenienie

zadzwoniłam do recepcji- do 18.50 ma p. doktor full pacjentów, więc sie pewnie przedłuży, wiec zadzwonie ok 19.15. Dzięki dziewczyny
Stary 2012-12-18, 17:34   #2910
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój chytry plan, zaatakować lux med jak wyjadą studenciaki i inni przyjezdni na święta. Dragusia a w lux medzie dają Ci glukozę czy masz przyjść ze swoją ?
dostałam na miejscu

Cytat:
prywatne szkoły to też dobra opcja - tylko trzeba mieć pewność , utrzymania tego już do końca i dla wszystkich ..... bo jakby coś poszło nie tak to zmieniać szkołę z prywatnej na normalną to...... no .. inna bajka ...... a ja same wydatki na zajęcia dzieci (angielski,piłka,basen przedszkole ) mam 1800(z groszami) to i tak dobrze bo do września było jeszcze + przedszkole kuby....
o masakra 1800zl

Cytat:

ale słodziak a te usteczka
Cytat:
Dziewczyny. My nie tyjemy, tylko przybieramy na wadze. A to jest różnica

Nie miałam czasu wybrać szkoły rodzenia. W końcu się do jakiejś zapisałam i zaczynam w styczniu.
no właśnie i ja dziś się zważyłam i przybrałam 12 kg na wadze

no to szkołe zaczynamy razem ja 5 stycznia
jeszcze 2 strony do nadrobienia

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
A! Śniła mi się dziś dragusia (za chiny nie wiem jak wygląda, ale u mnie miała dłuższe włosy ciemny blond związane w kitkę ). Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
głosuje za Antkiem. Roch mi się nie podoba
Cytat:
będzie Matylda

dobra strona do nadrobienia zostala. ale potrzebuje przerwy.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości