|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Witam
Zrobiłam dzisiaj cukier, wszystko OK Cytat:
Zazdroszczę, odsprzedasz
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ byliśmy dziś w Tesco, są jakieś promocje na ciuszki dziecięce. jak byliśmy w południe to babki dopiero metkowały i przeceniały, więc nie wiem konkretnie na co, bo nie na wszystko, ale na pewno są fajne, widziałam 50% i 30% na niektóre. |
|
|
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uff nadrobilam
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() hehe ![]()
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się jeszcze, że kupiłam termometr polecany przez Strippi za 89,99 promocja była z ceny 144,99.
Był jeszcze jeden na promocji i pytałam Pani który lepszy i zdecydowanie polecała ten co Strippi, mówiła że wszystko ma z tej firmy i jest zadowolona. |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o dzwonienie do gin to na początku ciąży dzwoniłam kilka razy , ale pamietam ze pytalam sie o głupoty jakies np o witaminy cos bo bałam sie ze za duzo moge ich brac, teraz to wiem ale wtedy byłam przerazona wszystkim a nie chciałam w zaden sposob zaszkodzic malenstwu, więc noo dzwoniłam chociaz wstydziłam sie troche ale gin zawsze odbierała jak mogła, a jak nie mogla to odbierała recepcjonistka i pytała o co chodzi czy cos waznego a raz nie odebrała bo była na urlopie
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2012-12-18 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#2917 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
to ja nadrabiam kolejne strony dopóki mnie nie wygonią z lapka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte a fotka cudna!---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my jak z siostrami byłyśmy małe i czasem tata mówił do mamy "idziesz" a my pytamy a gdzie idziecie a tata mówił "na białą salę" a my takie ciekawe byłyśmy co to za biała sala ![]() Cytat:
za wizyte i współczuję wydatków piecowych ![]() Cytat:
Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-12-18 o 18:33 |
|||||||||
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na Kopernika było -50% od metki także w szoku byłam że udało mi się te śpiworki kupić
|
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny... podczytałam Was w pracy ale przyznaję bez bicia - cytować mi się nie chcę... ale jedno muszę powiedzieć...
Nestelle jak Ty funkcjonujesz? zawsze myślałam że jestem aktywna i mam dużo do roboty ale przy Tobie wymiękam. Jak nic. Szacun jak to się mówi (;A i co do imienia... Roch bardzo oryginalne jest (: O a u nas dzisiaj 27 tydzień równo. Suwaczek pokazuje 91 dni do porodu czyli powoli kończymy 2gi trymestr (; A dziewczyny, któraś pisała o tekstach położnej... nosz tu powiem szczerze że za takie coś to bym chyba babsztyla udusiła jak nic... A i jeszcze jedno mi się przypomniało... pani22ka pisałaś że bardziej widzisz niż czujesz jak Torres się rusza... i bez bólu czy coś... Wiesz ja też mocno nie czuję (; zazwyczaj zanim się spać kładę to mała się fajnie wierci i jak śpię już, wczoraj przyłapałam jak się obudziłam. A jak już dłoń przyłożę to się uspokaja Więc to chyba normalne.
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
o matko czytalam opinie o 3 szpitalach we wrocku i jest glupsza niz bylam. MASAKRA!!! bylby 1 i byl by spokoj a tak? jedni pisza tak, drudzy tak i juz nie wiem. Mokka a ty w końcu do którego z tą stópką małego idziesz? nie wiem jak na akademickim bo jeszcze nie doszukalam opinii ale w wojewodzkim i falkiewicza raczej porod ok a po porodzie opieka kiepska. i u falkiewicza trzeba zgode na rodzinny i chyba oplate i chyba tylko 2 sale sa.
|
|
#2921 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały wygląda jakby dym go przysłonił ![]() Cytat:
ale jeśli na ogół wypoczywasz to nie powinno zaszkodzić, chociaż dzidziuś naciska na szyjke jak stoiszCytat:
ale po tym co napisałaś już dużo dziewczyn się odezwało i widzę że to jest normalne mimo że ja jestem szczupła. Jak czytam że dziewczyny bolą kopniaki i nie mogą spać to sobie myśle że coś jest nie tego... no ale mój raz szaleje że brzuch skacze a ja nic nie czuje, a raz czuje a nic z wierzchu nie widać. Ostatnio kopie nawet tak słabo że czuć tylko i wyłącznie pod ręką.. ale to pewnie zależy od położenia. Oby ![]() Świetny pomysł ![]() Cytat:
i Weronika to przepiękne imię Cytat:
![]() ale jestem zła.. siadła nam pralka..w sierpniu. I ciągle właściciel gadał że "popatrzy" albo coś wykombinuje i cisza.. wiec w tym miesiącu dzwoniliśmy tylko o pralke i o odstępnym nie wspominaliśmy... a on też się nie kwapil bo wiedział ze bedzie temat pralki. Ale właśnie przed chwilą przyjechał i jestem wściekła stwierdził że nie ma pieniedzy i że jest ciężko i żebyśmy sobie kupili swoją ciekawe za co?! Jutro wizyta, więc zapobiegawczo prosze o kciuki
|
|||||
|
|
|
|
#2923 |
|
Kniaginia
|
Ja 7ego
![]() A moj gin mi kazał przesłać sobie wyniki mmsem i co? Nie odpowiedział od wczoraj, a morfologia nie była najlepsza. Kupiłam buraki, brokuły, ale w sumie nie wiem, czy te obniżone wyniki hemoglobiny itp. są aż tak poważne. Ja już byłam Mariola, Marlena, Marzena, Marysia, nawet Maryna no i Matylda. |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- ![]() Cytat:
![]() no dobra nadrobiłam jesli kogoś pominełam to bardzo przepraszam
|
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Julią też nie miałam Cytat:
będziesz zadowolona Julia mało mówi, najmniej z grupy i dlatego
|
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę się pożalę, miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g w skończonym 23 tygodniu,niestety u mnie wysokie ciśnienie 150/95 mierzone kilkakrotnie, 2 wizyty temu tez było wysokie. Dostałam zalecenie mierzenia 4 razy dziennie i zapisywania przez 2 tygodnie, jak będzie źle, to będę musiała brać leki na nadciśnienie. Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony
Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pięknie w brzuchu chodzi. uwielbiam to obserwować, ale jak tylko wyjmuję aparat - nic, bezruch gwiazdorem nie będzie tremuje się chłopczynka ![]() Cytat:
![]() to gdzie pierzecie?! u mamy? mnie położna sama zaproponowała przypisanie... i w szpitalu było zawsze pytanie o lekarza prowadzącego i położną... zastanawiam się czy każda ma, stąd to pytanie. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- trzeba bardzo uważać z ciśnieniem... bardzo. mierz grzecznie. póki co nie bojaj, tylko słuchaj lekarza też sobie napisałam w liście do Św. Mikołaja ciśnieniomierz, bo problemy szyjkowo-ciśnieniowe są bardzo niebezpieczne i chcę to monitorować. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- no a za to oczywiście moc
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za dzidziusia .
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana nie smuc sie i grzecznie mierz cisnienia.i zero stresu ja mialalm 170/100 i rozne hustawki cisnieniowe i lekarz kazał mi brac dopegyt. po tabsach sie obnizylo az za bardzo i teraz bire tylko od wiekszego dzwonu. moja mama miala wysokie cisnienie ze mna plus zatrucie ciazowe wiec dodatkowo lekarz chucha na mnie ![]() badz dobrej mysli a jak masz jakies pyt to pisz
|
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta drogie - odnośnie pomocy w wyborze imienia bardzo
Tak sumując to wszystko jestem nadal jestem w punkcie wyjścia .... ![]() wychodzi na to ,że część z Was jest za Antonim część za Rochem , a część za tym i za tym ..... czyli może być Antonio-Roch "czyli "- jak to mówi moja córka "to papryka" . I wszystko wiem ....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-12-18 o 21:47 |
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No masz jeszcze 11 tygodni i całe 3 dni to coś wymyślisz mądrego
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kombinuję właśnie co tu upiec mężowi na wigilię w tym roku i zrobię babkę, mam pytanie do doświadczonych czym można ją nasączać, bo będę tracić dziewictwo w tym temacie i nie wiem czym można :P
|
|
|
#2934 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda,że przed Świetami tak popsulo mi to nastroj. Cytat:
Cytat:
Czy te tabletki sa bezpieczne dla dzidzi? Musze poczytac gdzies dokladniej czym grozi nadcisnienie w ciąży.
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w razie czego wezmiesz lekki i cisnienie pojdzie w dol.Cytat:
mój maluch jak dziś szalal że hoho gimnastyka taka byla brzuch się wyginal
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Małpka- nie wiem moze i sie pomyliłam
Jakas wirusówka, co daje krosty w każdym razie![]() Dzieki laski za rady odnosnie telefonu. Dzwoniłam o 19.15 i pytam, czy nie przeszkadzam, a lekarka, ze do domu wlasnie wchodzi. Przestawiam sie, a ona, ze wszystko wie, że dr X jej przekazał, że byłam, ze szyjka niby dłuższa, ale to może byc bład pomiaru(+/- 2 mm), że dobrze, ze przeszło po lekach- miło mi się zrobiło, ze tak dbaja o pacjenta...I ze mam odpoczywać a w razie czego dzwonić Powiedziałam, ze nie planuje już i mam nadzieje, ze nie bede emiała potrzeby, pozyczyłysmy wesołych Świąt i odetchnełam z ulga, bo nie lubię zawracac komuś głowy po pracy, ale dobrze, ze zawsze mozna zadzwonic ide spac <papa>
|
|
|
|
|
#2938 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W tesco zawsze o tej porze w holu stoją z pieknymi bombkami i m.in. można też kupić gładką bombkę o kazać coś na niej wypisaćCytat:
Ale Antoś, Staś, itp. nigdy mi się nie podobało... A Roch... w sumie daje radę Bo Roch jeszcze za poważne... a Roszek to już za dziecinne![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My planowaliśmy po to iść za jakiś miesiąc (na szkole rodzenia połozna mówiła żeby około 32 tyg to załatwić)... Ala jak ona już dostała to my tez się chyba zaraz po świętach wybierzemy... Na szkole rodzenia słyszałam, że do porodów rodzinnych na brochowie i na borowskiej są po 2 sale... Na Kamieńskiego jest aż 6... a do tego tylko tam pozwalają na zapalanie świeczek żeby zrobić nastrój![]() Jednak koleżanka, która była na brochowie i dowiadywała sie osobiście - usłyszała że maja 3 sale do porodów rodzinnych... Kurcze... w dalszym ciągu to jednak trochę mało Tak sobie pomyślałam, że bez sensu sobie ustalić, że mąż będzie przy porodzie a nagle się okazuje, że nie ma sali i rodzimy same To chyba musi bardzo zdołować... i nagle traci się poczucie bezpieczeństwa. Nie chciałabym żeby nam się takie coś przytrafiło![]() trzymam ![]() I za mnie też proszę trzymać Ja mam wizytę o 14.40...Powiem Wam, że coraz bardziej nie lubię tych wizyt... czuje małego, więc wierzę że jest ok... A te wizyty tylko niepotrzebnie stresują... A u w nas w domku już powoli zaczyna robić się świątecznie Bo ja nie lubię zbyt gęstych i takich idealnie równiutkich drzewek... ta przynajmniej ma swój charakter... Ale powiem szczerze, że jak ją dziś ubrałam to stwierdziłam, że same lampki, bombki, plastry pomarańczy, itp. nie wystarczą... Będzie trzeba zainwestować w łańcuchy w tym roku (choć ja nie przepadam i nie mieliśmy nigdy)... ale ta bez lańcuchów wygląda troszkę łyso, no więc cóż Poza tym nabylismy wczoraj poinsencję i razem z dużą bombką na stojaczku tworzą klimat koło telewizoraJutro jeszcze z gałązek które pozostały ze skrócenia choinki (z3metrowej do 2,40cm) zrobię wianek/stroik na komodę i drugi stroik dla teściowej bo wczoraj dzwoniła czy nie mogłabym na wigilię na stół zrobić... A ja takie rzeczy lubię robić, więc niech ma ![]() Tak poza tym to wczoraj ugotowałam kiszona kapustkę, dziś usmażyłam pieczarki i dokończyłam farsz do krokietów. Krokiety na święta do teściów i rodziców mam więc juz z głowy A tak w ogóle to jakie ciasta pieczecie na święta? Bo tak się zastanawiam co dobrego upiec... Polowę piernika, którego robiłam w zeszłym tyg. mam zamrozoną... ale coś jeszcze bym upiekła ![]() O, właśnie na DOMO zaczął się program dla świrusek lubiących czaleć z dekoracjami światecznymi
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niepotrzebnie sie bedziesz martwicuwierz mi ja w tej ciazy mam bardzo duzo stresow niestety :/ osobistych tez :/ ale trzeba myslec o dzidzi co do tabletek to dopegyt jest bezpieczny. ja bralam 2 x po polowce. zaufaj lekarzowi i mierz cisnienie i badz dobrej mysli
|
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
....
![]() kuba jest za roszkiem ...a nina za antosiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Zazdroszczę, odsprzedasz

WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
ale gin zawsze odbierała jak mogła, a jak nie mogla to odbierała recepcjonistka i pytała o co chodzi czy cos waznego a raz nie odebrała bo była na urlopie

siusiak nie odpadł 
Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz
05.07.2008