|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Nie, nie mowili. Ona tylko mowila, ze chcialaby sie kiedys obudzic i nie miec tego, w zasadzie plakala...
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dzień doberek
![]() Chociaż dla mnie za dobry, łeb mi pęka i niedobrze mi Albo mnie coś rozkłada, albo ciśnienie![]() Dzisiaj mam w planie sałatkę gyros, pierniki, zupę pomidorową i spagetti. Ciekawe czy Domin to wszystko da mi zrobić ![]() Pomidorowa już się gotuje, a reszta w lesie. Później jeszcze musimy pojechać dokupić prezenty a wieczorem mam jeszcze angielski. Dziękuję bardzo za tyle komplementów, ale przesadzacie ![]() Patik,mówisz że Domek do mnie podobny Wczoraj jak robiłam mu zdjęcia to aparat rozpoznał jego twarz jako JA,a jeszcze jakiś czas temu zawsze Dominik, albo Adam Więc chyba coś w tym jestem.Kurcze, ale nieszczęście Taki młody człowiek ![]() Dziubek, proszę proszę, ale Szymuś pozuje Fajny z niego chłopczyk.Brumku, jejku ale Wy oboje sie nacierpicie Nie mam pojęcia co może być Tymkowi, ale stawiam na jakiś lęk separacyjny, bądź skok, no bo co innego?Zęby powychodziły, więc nie ma już na co zwalić Ale mam nadzieję, że w końcu to minie, ba! Jestem tego pewna ![]() Nerola, jakie duże masz już dzieci A Ty tak kwitnąco wyglądasz, wszystko już u Was w porządku? ![]() Lili, ja też z tyłu nigdy pasów nie zapinałam, ale odkąd mamy Domeczka to zaczęłam. W sumie nie wiem czemu. Zresztą teraz już w ogóle z tyłu nie jeżdżę. Tak apropo to Domek nauczył się otwierać sam szybę i otwierać drzwi ![]() W poprzednim aucie nie było z tyłu drzwi, więc nie było problemu, a teraz musiałam zablokować, ale drzwi się się chyba nie da ![]() Stronczku, qrka miałam dwa tematy i zapomniałam Ci wysłać |
|
|
|
#4863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A drzwi wydaje mi się, że da się zablokować w każdym aucie
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola jasne, nie musisz sie tłumaczyć. Skoro naprawdę nie było cię w klubie, to nie mam się co czepiać.
Pamiętasz jak kiedyś w klubie robione były czystki? wejdź na swoje posty w "lęki" z lutego, co tam pisałaś. . Już kiedyś też w k była dyskusja i było tłumaczone gdzie pokazuje kto jest w klubie. Nie pokazuje tylko wybranych członków klubu, tylko tych co są aktualnie w k. Jak się wchodzi w klub to od razu widzi się siebie na górze jako pierwszą w kolejności. a jak nie to wystarczy odświeżyć. Tak jak ostatnio np babonik wstawiała w k zdjęcia to też ją od razu było widać " na górze" .
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Agula widzę Cię na pasku!
Powiedz mi, czy Kochsahne to może być 30% łaciatej? |
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Niestety nie jestem na biezaco - od soboty chorobsko mnie rozlozylo. goraczka 38 stopni, katar, kaszel i doszly ciazowe wymioty - masakra. Maz byl w niedziele i wczoraj w domu, wiec cale dnie lezalam i sie grzalam lub spalam poprostu. Marysia juz jakby lepiej, wczoraj wziela ostatni zastrzyk. Ale do konca roku jej nie dam do zloba, bo sama nie dam rady wstac z lozka z rana, najpierw witam sie z muszla klozetowa . Jak sie u mnie unormuje powroce.
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochsahne o ile sie nei myle ma 15%. 30% jest słodka śmietana taka do deserów Schlagsahne |
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek mogę Ciebie pomęczyć?
Będę robiła te pierniczki z przepisu, który podałaś ![]() Myślisz, że muszą tam być te dwa rodzaje mąki ( pszenna i żytnia )? Mam w domu tylko flour self-raising i nie mam pojęcia co to za mąka Ile to szklanek 400 g mąki? Przeliczyłabyś mi jeszcze ten cukier puder, masło i miód na szklanki / łyżki? Ale ze mnie kuchara
|
#4870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka Wam życzę! ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
http://www.smaczny.pl/przelicznik_wag http://kotlet.tv/przelicznik-kuchenny |
||
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zanim nadrobię:
wiem już, czemu Tymuś nie śpi! To nie skok, nie marudzenie, nie wydziwianie, tylko ... zapalenie ucha!!! Jedna dobra duszyczka ( No i poszłam dziś Tymciem do pediatry. Fajnie się złożyło, bo mieliśmy się szczepić na ospę. I szczerz mówiąc, choć błysnęło mi, ze może to TO!, to jednak nie bardzo wierzyłam, ze coś tak znajdzie. A ona patrzy i od razu mówi w obu uszach stan zapalny i do tego zapalenia gardła też! Powiedziała, że super, że przyszliśmy, bo niektóre zapalenia uszu nie dają objawów, ciągną sie przez to miesiącami, a potem w przedszkolu i szkole wynikają z tego poważniejsze problemy. Czasem nawet trzeba operować. No i dostaliśmy antybiotyk, jeszcze coś i zakaz spacerowania przez 3 dni. Z jednej strony mi okropnie przykro, ze go boli, z drugiej ulżyło, że wiem o co chodzi. Teraz z uśmiechem na ustach będę z nim siedzieć nawet całe noce, bo już wiem, że jest taki biedniutki
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, to super, że w końcu wiesz czemu Tymek nie śpi. Zdrówka dla niego
Eve dla Ciebie też.
|
|
#4874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wlałabym tę ciążę ![]() A masz już ten ostatni wynik? Tymek też próbuje drzwi otwierać. Nawet z sukcesami niestety ![]() Natko, a czy to znaczy, ze WY kupiliście nowy samochód? Jaki? Pisałaś, bo mi jakoś umknęło. Pamiętam tylko, jak mieliście chrapkę na to mondeo. Cytat:
![]() Iza do 2 lat musi dociągnąc w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wagę, więc nic nie zmieniałam na szklanki, ale te przeliczki, co mamad podała są chyba fajne. Z tego , co sprawdziłam na szybko: 400 g mąki = 2,35 szkl. masło to 1/2 kostki (przynajmniej te standardowe w Polsce mają 200 g w całej kostce) 13 dag cukru pudru = 3/4 szklanki 10 gad miodu = 1/4 szklanki Cytat:
Wszędzie piszą, ze to nieszkodliwe! Aaa, może dla dzieci nieszkodliwe. Bo ostatnio znajomych córeczka 2-letnia to miała i nic specjalnego jej nie dolegało, a potem zaraził sie jej tata i przez dwa tygodnie był nie do życia... Ale żeby aż tak ![]() Cytat:
Od kilku tygodni to najczęście wymawiane przez niego słowa. PO kilkaset razy dziennie chyba I to jest mega słodkie, masz rację
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Agata siedzi cały dzień w szafie
A ulubione słowo to dziujka, wszędzie wypatruje dziur ![]() I wczoraj mnie rozłożyła na łopatki, jemy obiad i ona nagle osuwa talerz, zdejmuje śliniak i mówi dziekuja (umarłam) Brumku najważniejsze, ze wiadomo co dolega, raz dwa przeleczyci ![]() reszty nie pamietam.
|
|
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, mamad dzięki! Pierniki już w piekarniku
|
#4877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Marzenko, Hania się ciekawska zrobiła
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że macie diagnozę, teraz Tymciowi szybciutko będzie lepiej. Dużo zdrówka dla niego, a dla Ciebie na tę chwilę dużo siły Cytat:
Wynik zaraz będę miała, siostra mi go już wiezie, stres stres stres... Brumku, na chrapce pozostało Mąż wpadł na genialny pomysł, dostałam w spadku jego audi, a on kupuje sobie nowe Tak mnie oto załatwił
|
||||
|
|
|
#4878 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Shira, Brumek, dzięki
nie wiem kogo mi jeszcze nie zacytowało, przepraszam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że wreszcie się uda ![]() Na Ułanów będzie pracował ![]() śliczny ludek! I świetne pierniczki ![]() Cytat:
Jakoś na pewno się uda, przyjadę popieram! Z tym że na żywo jeszcze piękniej ![]() Cytat:
No to super ![]() Jak zdrowie? Cytat:
![]() ![]() Z Tobą też mam nadzieję wreszcie się zobaczyc ![]() Cytat:
![]() gratuluję ząbka!! Cytat:
śliczności!!! Natka, jak wyniki??
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko co do blokady drzwi maz mi mówił ze u nas w Audi jak otwierasz tylne drzwi jest tam mechanizm ktory sie przekreca (jest albo na kluczyk albo taki wichajsterek). To jest tak z boku drzwi z tej strony od slupka (tam gdzie zawiasy) Mam nadzieje ze nie namieszalam.
Brumku to dobrze ze sie wyjaśniło w koncu. Teraz bedzie juz tylko lepiej. Tylko od czego sie to zrobiło? Przeziębienie ? Moze pozostałość po tym katarze ostatnim ? Moja Wikulinka juz w porządku. Za to tz rozbiera. Rano bolało go gardło a teraz cieknie juz z nosa. Eveewe Natko i jak wynik? Pisz szybko bo sie denerwujemy. |
|
|
|
#4880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się cieszę, że mam pewien udział w świątecznych pierniczkach ![]() Cytat:
Ładnie Cię załatwił ![]() ![]() Jakbyś kiedyś w okolicach Ułanów była, to już całkiem niedaleko nas
|
||
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek- super, że wiadomo co było Tymciowi, gorzej, że musi brać antybiotyki-ale wyzdrowieje i wrócą przespane nocki i wesoły Tymek
![]() Coś sporo Was choruje-więc zbiorowo zdrówka życzę Hej
|
|
|
|
#4882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno teraz już szybko będzie lepiej! a mój śpi od 18:30 już tak na noc...dziś w nocy obudził się tzn ja go obudziłam niechcący jak się kładłam spać... no i wyszło na to, że położyłam się dopiero o 2 w nocy a on przed 7 już wstał... i w dzień coś go obudziło i nie chciał zasnąć i był niedospany i o 18 już wyglądał jak zombi to go położyłam... ciekawa jaka w takim razie będzie noc i poranek ![]() Nerolka, witam się nie znamy się jeszcze ale muszę Ci pogratulować takiej pięknej gromadki strasznie lubię duże rodziny, pełna chata wtedy, mój tż ma 5 braci, w święta pełen dom ludzi, strasznie to lubięprowadzą dwa tytuły nad którymi myślałam
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-18 o 19:15 |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1, będę mieć to na uwadze
![]() Brumek, dobrze że wreszcie wiadomo, od czego to. Oby było już tylko lepiej!
|
|
#4884 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super i Ludek i pierniczki Cytat:
. mój to nie wiem jakby się zachował w takiej sytuacji- on niespotykanie spokojny człowiekCytat:
. kup plain white flour.sprawdzaj tylko czy nie ma przeznacznia do bread (chleb), czy pasta (makaron).udało mi się złożyć gwiazdki 3D
|
|||||
|
|
|
#4885 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Po pierwsze dziękuje za gratki za kroczacego JankaCytat:
?Tymcio genialny w tej czapie ( tez ja mamy Natko 1( piękne fotki, ty jestes przeurocza a Domi słodki ( body z h&m?) 2) nie daj sie chorobie, proszę ![]() 3Abmitny plan kulinarny, udało sie ? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: woow późno ale to ponoć gwarantuje zdrowsze ząbkiCytat:
Cytat:
Dobrze ze sie wybrałam do doktora Macie pewnie antybiotyk- ale i tak Tymek długo obyl sie bez antybiotyku A odwiedzilismy już tego nowego superowego pediatre? Ucałuj tego słodkiego wielkookiego od ciotki Denis słodka buzka rozrabiaka Cytat:
![]() Słodkie słówka Hania sie uczy- dużo mówi A u nas jajko to kako A ze Jasiek mam jedno słowo mające wiele znaczeń kako to tez kakao i kura( koko) Muszę wam dodać ze chory facet to dopiero masakra ![]() Ale nawet słodki jest w tej swojej chorobie A jaś coraz śmielej dziś tuptał Niesamowite uczucie widzieć go drepczącego
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-12-18 o 22:52 |
||||||
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
A Telik znów szyfrem pisze
Padlam z TUSKA politycznie nam sie zrobiło
|
|
|
|
#4887 |
|
BAN stały
|
Stronczku
Elu,miło mi,dziekuję Patik-taka mała róznica: pisac tu a nie pisać a czytac w klubie a nie pisac ani tu ani w klubie i nie czytac ani tu ani w klubie. Sama siebie z klubu nie usunęłam ![]() Natko-dziekujemy,dobrze u nas.Jak wynik? Brumku-no właśnie pisałam,ze to moze być zapowiedz choroby,dobrze,ze juz zdiagnozowana i leczona,zdrówka dla pięknookiego ![]() I uwaga-WRACAM ![]() ![]() Aaa..powiedzcie mi czy bedize koniec swiata?Nie wiem czy warto myc okna i płacic za prąd. |
|
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik rozwala mnie Twój słownik
. A z Tuska padłam
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
Brumek dobre dobre.. tzn. nie dobre, ale wpaść na to było ciężko bez objawów " dziennych" . Evee trzym się mocno.
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Nerola witaj z powrotem. Pieleszko gartki dla Hani z okazji I ząbka... oj naczekałaś się. Brumciu zdrówka dla Tymcia. Scio moje też uwielbiają szafę, dodatkowo uwielbiają wyrzucac tatusiowe ciuchy z jego szafki ![]() i rosną mi damusie, które chętnie w sukienki się stroją... zobaczymy jak długo ![]() Zdrówka dla chorowitków
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Albo mnie coś rozkłada, albo ciśnienie

Wczoraj jak robiłam mu zdjęcia to aparat rozpoznał jego twarz jako JA,a jeszcze jakiś czas temu zawsze Dominik, albo Adam

goraczka 38 stopni, katar, kaszel i doszly ciazowe wymioty - masakra. Maz byl w niedziele i wczoraj w domu, wiec cale dnie lezalam i sie grzalam lub spalam poprostu. Marysia juz jakby lepiej, wczoraj wziela ostatni zastrzyk. Ale do konca roku jej nie dam do zloba, bo sama nie dam rady wstac z lozka z rana, najpierw witam sie z muszla klozetowa
12.06.2010
Zakończone: 2

Już wlałabym tę ciążę 
I to jest mega słodkie, masz rację 
nie wiem kogo mi jeszcze nie zacytowało, przepraszam... 

klask i: woow późno ale to ponoć gwarantuje zdrowsze ząbki
(a i wcześniej miał jedną pobudkę).