Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 13:27   #4861
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aga a ta kobieta z wczorajszego programu to wyrywała sobie wcześniej te włoski i tak się jej rozsiały?
Mówili?
Nie, nie mowili. Ona tylko mowila, ze chcialaby sie kiedys obudzic i nie miec tego, w zasadzie plakala...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:29   #4862
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dzień doberek

Chociaż dla mnie za dobry, łeb mi pęka i niedobrze mi Albo mnie coś rozkłada, albo ciśnienie
Dzisiaj mam w planie sałatkę gyros, pierniki, zupę pomidorową i spagetti. Ciekawe czy Domin to wszystko da mi zrobić
Pomidorowa już się gotuje, a reszta w lesie.

Później jeszcze musimy pojechać dokupić prezenty a wieczorem mam jeszcze angielski.

Dziękuję bardzo za tyle komplementów, ale przesadzacie

Patik,mówisz że Domek do mnie podobny Wczoraj jak robiłam mu zdjęcia to aparat rozpoznał jego twarz jako JA,a jeszcze jakiś czas temu zawsze Dominik, albo Adam Więc chyba coś w tym jestem.
Kurcze, ale nieszczęście Taki młody człowiek

Dziubek, proszę proszę, ale Szymuś pozuje Fajny z niego chłopczyk.

Brumku, jejku ale Wy oboje sie nacierpicie Nie mam pojęcia co może być Tymkowi, ale stawiam na jakiś lęk separacyjny, bądź skok, no bo co innego?
Zęby powychodziły, więc nie ma już na co zwalić
Ale mam nadzieję, że w końcu to minie, ba! Jestem tego pewna

Nerola, jakie duże masz już dzieci A Ty tak kwitnąco wyglądasz, wszystko już u Was w porządku?

Lili, ja też z tyłu nigdy pasów nie zapinałam, ale odkąd mamy Domeczka to zaczęłam. W sumie nie wiem czemu. Zresztą teraz już w ogóle z tyłu nie jeżdżę.
Tak apropo to Domek nauczył się otwierać sam szybę i otwierać drzwi
W poprzednim aucie nie było z tyłu drzwi, więc nie było problemu, a teraz musiałam zablokować, ale drzwi się się chyba nie da

Stronczku, qrka miałam dwa tematy i zapomniałam Ci wysłać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:53   #4863
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że w klubie wyświetlają się członkowie klubu i niekoniecznie ci, którzy są w tej chwili zalogowani? Bo nie chce mi się wierzyć, że ciągle tyle osób klub przegląda
Też mi się tak wydaje, że poprostu wyświetla członków klubu..

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
W poprzednim aucie nie było z tyłu drzwi, więc nie było problemu, a teraz musiałam zablokować, ale drzwi się się chyba nie da
Szymek też zna od jakiegoś czasu tą niebezpieczną sztuczkę.. Jak otworzył pierwszy raz drzwi podczas jazdy autem to o mało zawału nie dostałam..
A drzwi wydaje mi się, że da się zablokować w każdym aucie Tam się coś w drzwiach przestawia i da je się otworzyć tylko z zewnątrz.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:22   #4864
patik87
Zakorzenienie

Nerola jasne, nie musisz sie tłumaczyć. Skoro naprawdę nie było cię w klubie, to nie mam się co czepiać.
Pamiętasz jak kiedyś w klubie robione były czystki? wejdź na swoje posty w "lęki" z lutego, co tam pisałaś. .
Już kiedyś też w k była dyskusja i było tłumaczone gdzie pokazuje kto jest w klubie.

Nie pokazuje tylko wybranych członków klubu, tylko tych co są aktualnie w k. Jak się wchodzi w klub to od razu widzi się siebie na górze jako pierwszą w kolejności. a jak nie to wystarczy odświeżyć.
Tak jak ostatnio np babonik wstawiała w k zdjęcia to też ją od razu było widać " na górze" .
Stary 2012-12-18, 14:24   #4865
Lili 83
Zakorzenienie

Agula widzę Cię na pasku!
Powiedz mi, czy Kochsahne to może być 30% łaciatej?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:07   #4866
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Niestety nie jestem na biezaco - od soboty chorobsko mnie rozlozylo. goraczka 38 stopni, katar, kaszel i doszly ciazowe wymioty - masakra. Maz byl w niedziele i wczoraj w domu, wiec cale dnie lezalam i sie grzalam lub spalam poprostu. Marysia juz jakby lepiej, wczoraj wziela ostatni zastrzyk. Ale do konca roku jej nie dam do zloba, bo sama nie dam rady wstac z lozka z rana, najpierw witam sie z muszla klozetowa. Jak sie u mnie unormuje powroce.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:07   #4867
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Agula widzę Cię na pasku!
Powiedz mi, czy Kochsahne to może być 30% łaciatej?
Mam właczony wizaz od rana dlatego dyndam na pasku

Kochsahne o ile sie nei myle ma 15%. 30% jest słodka śmietana taka do deserów Schlagsahne

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:09   #4868
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam właczony wizaz od rana dlatego dyndam na pasku

Kochsahne o ile sie nei myle ma 15%. 30% jest słodka śmietana taka do deserów Schlagsahne
już zrobiłam, musi być 30%

Ewe współczuję
Zdrówka!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:32   #4869
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumek mogę Ciebie pomęczyć?
Będę robiła te pierniczki z przepisu, który podałaś
Myślisz, że muszą tam być te dwa rodzaje mąki ( pszenna i żytnia )? Mam w domu tylko flour self-raising i nie mam pojęcia co to za mąka Ile to szklanek 400 g mąki? Przeliczyłabyś mi jeszcze ten cukier puder, masło i miód na szklanki / łyżki?
Ale ze mnie kuchara

Stary 2012-12-18, 16:15   #4870
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Niestety nie jestem na biezaco - od soboty chorobsko mnie rozlozylo. goraczka 38 stopni, katar, kaszel i doszly ciazowe wymioty - masakra. Maz byl w niedziele i wczoraj w domu, wiec cale dnie lezalam i sie grzalam lub spalam poprostu. Marysia juz jakby lepiej, wczoraj wziela ostatni zastrzyk. Ale do konca roku jej nie dam do zloba, bo sama nie dam rady wstac z lozka z rana, najpierw witam sie z muszla klozetowa. Jak sie u mnie unormuje powroce.

Zdrówka Wam życzę!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Myślisz, że muszą tam być te dwa rodzaje mąki ( pszenna i żytnia )? Mam w domu tylko flour self-raising i nie mam pojęcia co to za mąka Ile to szklanek 400 g mąki? Przeliczyłabyś mi jeszcze ten cukier puder, masło i miód na szklanki / łyżki?
Ale ze mnie kuchara
Ja nie Brumek, ale może spróbuj wg takiego przelicznika? http://przelicznik.ilewazy.pl/#przel.../na/gram-lyzka
http://www.smaczny.pl/przelicznik_wag
http://kotlet.tv/przelicznik-kuchenny
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 16:19   #4871
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, zanim nadrobię:

wiem już, czemu Tymuś nie śpi! To nie skok, nie marudzenie, nie wydziwianie, tylko ... zapalenie ucha!!!
Jedna dobra duszyczka () podpowiedziała mi dziś na PW, ze jej córeczka tak kiedyś miała: zero objawów, normalny apetyt, brak gorączki, normalna zabawa, tylko właśnie dziecko nie spało. I okazało się, ze to zapalenie ucha.

No i poszłam dziś Tymciem do pediatry. Fajnie się złożyło, bo mieliśmy się szczepić na ospę. I szczerz mówiąc, choć błysnęło mi, ze może to TO!, to jednak nie bardzo wierzyłam, ze coś tak znajdzie. A ona patrzy i od razu mówi w obu uszach stan zapalny i do tego zapalenia gardła też!
Powiedziała, że super, że przyszliśmy, bo niektóre zapalenia uszu nie dają objawów, ciągną sie przez to miesiącami, a potem w przedszkolu i szkole wynikają z tego poważniejsze problemy. Czasem nawet trzeba operować.

No i dostaliśmy antybiotyk, jeszcze coś i zakaz spacerowania przez 3 dni.

Z jednej strony mi okropnie przykro, ze go boli, z drugiej ulżyło, że wiem o co chodzi. Teraz z uśmiechem na ustach będę z nim siedzieć nawet całe noce, bo już wiem, że jest taki biedniutki
Stary 2012-12-18, 16:24   #4872
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

wiem już, czemu Tymuś nie śpi! To nie skok, nie marudzenie, nie wydziwianie, tylko ... zapalenie ucha!!!
Jedna dobra duszyczka () podpowiedziała mi dziś na PW, ze jej córeczka tak kiedyś miała: zero objawów, normalny apetyt, brak gorączki, normalna zabawa, tylko właśnie dziecko nie spało. I okazało się, ze to zapalenie ucha.

No i poszłam dziś Tymciem do pediatry. Fajnie się złożyło, bo mieliśmy się szczepić na ospę. I szczerz mówiąc, choć błysnęło mi, ze może to TO!, to jednak nie bardzo wierzyłam, ze coś tak znajdzie. A ona patrzy i od razu mówi w obu uszach stan zapalny i do tego zapalenia gardła też!
Powiedziała, że super, że przyszliśmy, bo niektóre zapalenia uszu nie dają objawów, ciągną sie przez to miesiącami, a potem w przedszkolu i szkole wynikają z tego poważniejsze problemy. Czasem nawet trzeba operować.

Z jednej strony mi okropnie przykro, ze go boli, z drugiej ulżyło, że wiem o co chodzi. Teraz z uśmiechem na ustach będę z nim siedzieć nawet całe noce, bo już wiem, że jest taki biedniutki
Współczuję Wam bardzo choroby i antybiotyku, ale jednocześnie się cieszę, że sprawa się wyjaśniła. Zdrówka życzę!
Stary 2012-12-18, 16:30   #4873
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku, to super, że w końcu wiesz czemu Tymek nie śpi. Zdrówka dla niego

Eve dla Ciebie też.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 17:01   #4874
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż dla mnie za dobry, łeb mi pęka i niedobrze mi Albo mnie coś rozkłada, albo ciśnienie

Natko, nie choruj please Już wlałabym tę ciążę
A masz już ten ostatni wynik?

Tymek też próbuje drzwi otwierać. Nawet z sukcesami niestety
Natko, a czy to znaczy, ze WY kupiliście nowy samochód? Jaki? Pisałaś, bo mi jakoś umknęło. Pamiętam tylko, jak mieliście chrapkę na to mondeo.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
O to,to,to mamad
Maksa 8 miesięcy
Szymona rok i 7 miesiecy
Krystiana rok i 10 miesiecy(z Iza byłam w 7 m-cu ciazy)
Tendencja zwyżkowa
Iza do 2 lat musi dociągnąc w takim razie

Cytat:
A w klubie swiadomie byłam 2 razy i ani razu więcej,a częstsze rzekome wizyty,to moze skutek dodania klubu do zakładki i automatycznie mogłam być na tej stronie?Nie wiem.Ot,cała historia.
I tym samym dziekuje:
Pieleszce,Marzence,Brunet ce,Adze,Agadus,Dziubkowi, Brumkowi,Mamad
Słuchaj, ale teraz to już chyba zostaniesz, co?

Cytat:
Witam
O masz! Niedobrze, bo jak tu się leczyć skutecznie, jak się jest w ciąży

Cytat:
Ale ze mnie kuchara
Madziulko, ja też nie miałąm mąki żytniej, dałam samą pszenną i nie sądzę, żeby pierniczki na tym ucierpiały. Podejrzewam, ze każda (byle nie ziemniaczana ) się nada.
Ja mam wagę, więc nic nie zmieniałam na szklanki, ale te przeliczki, co mamad podała są chyba fajne.
Z tego , co sprawdziłam na szybko:
400 g mąki = 2,35 szkl.
masło to 1/2 kostki (przynajmniej te standardowe w Polsce mają 200 g w całej kostce)
13 dag cukru pudru = 3/4 szklanki
10 gad miodu = 1/4 szklanki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U nas w sąsiedniej wsi zmarł chłopak 21 lat na tego wirusa bostońskiego ( podobno panuje w okolicy ), tzn chyba sepsy po tym dostał.
Żartujesz Wszędzie piszą, ze to nieszkodliwe! Aaa, może dla dzieci nieszkodliwe. Bo ostatnio znajomych córeczka 2-letnia to miała i nic specjalnego jej nie dolegało, a potem zaraził sie jej tata i przez dwa tygodnie był nie do życia... Ale żeby aż tak

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania zamieniła się w cotosia. Od rana do wieczora pokazuje wszystko naokoło i pyta "a co to?a co to?" nie ma zmiłuj trzeba tłumaczyć, nawet po 20 razy. Owocuje to nowymi słówkami "tajo" (jajo, za to w liczbie mnogiej wychodzi normalnie jaja), siusiu, tup tup. Uroczy z niej gadający krasnal.
U nas to samo Od kilku tygodni to najczęście wymawiane przez niego słowa. PO kilkaset razy dziennie chyba I to jest mega słodkie, masz rację
Stary 2012-12-18, 17:52   #4875
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata siedzi cały dzień w szafie A ulubione słowo to dziujka, wszędzie wypatruje dziur
I wczoraj mnie rozłożyła na łopatki, jemy obiad i ona nagle osuwa talerz, zdejmuje śliniak i mówi dziekuja (umarłam)

Brumku najważniejsze, ze wiadomo co dolega, raz dwa przeleczyci

reszty nie pamietam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 17:59   #4876
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumek, mamad dzięki! Pierniki już w piekarniku

Stary 2012-12-18, 18:18   #4877
Natka_
Zakorzenienie

Marzenko, Hania się ciekawska zrobiła

Cytat:
Szymek też zna od jakiegoś czasu tą niebezpieczną sztuczkę.. Jak otworzył pierwszy raz drzwi podczas jazdy autem to o mało zawału nie dostałam..
A drzwi wydaje mi się, że da się zablokować w każdym aucie Tam się coś w drzwiach przestawia i da je się otworzyć tylko z zewnątrz.
Mi dotychczas udawało się szybko reagować. Jutro muszę popatrzeć jak te drzwi zablokować

Cytat:
Witam
Oo kurcze, w takim razie dużo zdrówka Ci życzę.

Cytat:

Oooo nie, w życiu bym na to nie wpadła!
Dobrze, że macie diagnozę, teraz Tymciowi szybciutko będzie lepiej. Dużo zdrówka dla niego, a dla Ciebie na tę chwilę dużo siły

Cytat:
Natko, nie choruj please Już wlałabym tę ciążę
A masz już ten ostatni wynik?

Tymek też próbuje drzwi otwierać. Nawet z sukcesami niestety
Natko, a czy to znaczy, ze WY kupiliście nowy samochód? Jaki? Pisałaś, bo mi jakoś umknęło. Pamiętam tylko, jak mieliście chrapkę na to mondeo.
Wypiłam kawę i od razu lepiej, chyba jednak ciśnienie
Wynik zaraz będę miała, siostra mi go już wiezie, stres stres stres...

Brumku, na chrapce pozostało Mąż wpadł na genialny pomysł, dostałam w spadku jego audi, a on kupuje sobie nowe Tak mnie oto załatwił
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:47   #4878
aania_20
Zakorzenienie

Shira, Brumek, dzięki nie wiem kogo mi jeszcze nie zacytowało, przepraszam...
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja w niedziele wygoniłam tz z Sarka na spacer, wymyłam okna, wyprałam firanki, nawet zdążyłam je jeszcze wyprasować i powiesić
podziwiam!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Aniu super wiadomosc z tymi przenosinami Tzta. A gdzie w Krk jednostka? Moze w koncu kiedys do mnie podjedziesz?

Mam nadzieję że wreszcie się uda
Na Ułanów będzie pracował

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę Zimowego Ludka

I pierniczki
śliczny ludek! I świetne pierniczki
Cytat:
D
Aniu, cieszę się że Tż dostał to przeniesienie Chociaż w drugiej strony smutno mi, bo to oznacza, że nie będziesz do Gliwic przyjeżdżała j
Jakoś na pewno się uda, przyjadę
Cytat:
- i anioł (nomen omen ) Natko, ale Ty jesteś piękna!
popieram! Z tym że na żywo jeszcze piękniej
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Aha, przyszly Antka Primigi. Kamien z serca, ma luz, powinny do wiosny wystarczyc!

No to super
Jak zdrowie?

Cytat:
Ha!Udało mnie się Was zaskoczyc(oby miło)
No to macie nas trochę,nalezy sie.
super
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Z Tobą też mam nadzieję wreszcie się zobaczyc
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Aniu super z tą szybszą zmianą

dzień dobry
UWAGA: donoszę ,że moje dziecko ma w końcu 1 ZĄBKA tym razem na 1000, a nawet 200 %. to na pewno to!!! już nie jesteśmy szczerbolami

gratuluję ząbka!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wiecie jak mnie pozytywnie zaskoczył żłobek ??!!
jakiś czas temu był fotograf w żłobku ale potem temat zdjęć ucichł
wczoraj młody poszedł a tu babka pokazuje mi to co ponizej na zdjęciach
dzięki temu mamy prezent dla dziadków

śliczności!!!

Natka, jak wyniki??

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:49   #4879
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Natko co do blokady drzwi maz mi mówił ze u nas w Audi jak otwierasz tylne drzwi jest tam mechanizm ktory sie przekreca (jest albo na kluczyk albo taki wichajsterek). To jest tak z boku drzwi z tej strony od slupka (tam gdzie zawiasy) Mam nadzieje ze nie namieszalam.

Brumku to dobrze ze sie wyjaśniło w koncu. Teraz bedzie juz tylko lepiej. Tylko od czego sie to zrobiło? Przeziębienie ? Moze pozostałość po tym katarze ostatnim ?

Moja Wikulinka juz w porządku. Za to tz rozbiera. Rano bolało go gardło a teraz cieknie juz z nosa.

Eveewe współczuje dolegliwości. Zdrowka zycze.

Natko i jak wynik? Pisz szybko bo sie denerwujemy.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:06   #4880
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata siedzi cały dzień w szafie A ulubione słowo to dziujka, wszędzie wypatruje dziur
I wczoraj mnie rozłożyła na łopatki, jemy obiad i ona nagle osuwa talerz, zdejmuje śliniak i mówi dziekuja (umarłam)

Cytat:
Brumek, mamad dzięki! Pierniki już w piekarniku
Ja też się cieszę, że mam pewien udział w świątecznych pierniczkach

Cytat:
Wypiłam kawę i od razu lepiej, chyba jednak ciśnienie
Wynik zaraz będę miała, siostra mi go już wiezie, stres stres stres...

Brumku, na chrapce pozostało Mąż wpadł na genialny pomysł, dostałam w spadku jego audi, a on kupuje sobie nowe Tak mnie oto załatwił
I jak?
Ładnie Cię załatwił

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Z Tobą też mam nadzieję wreszcie się zobaczyc
Jakbyś kiedyś w okolicach Ułanów była, to już całkiem niedaleko nas
Stary 2012-12-18, 19:08   #4881
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumek- super, że wiadomo co było Tymciowi, gorzej, że musi brać antybiotyki-ale wyzdrowieje i wrócą przespane nocki i wesoły Tymek

Coś sporo Was choruje-więc zbiorowo zdrówka życzę

Hej

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:14   #4882
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

noooo alleluja! tak myślałam, że dziwne, że sam z siebie nie śpi jak do tej pory było ok
na pewno teraz już szybko będzie lepiej!

a mój śpi od 18:30 już tak na noc...
dziś w nocy obudził się tzn ja go obudziłam niechcący jak się kładłam spać... no i wyszło na to, że położyłam się dopiero o 2 w nocy a on przed 7 już wstał... i w dzień coś go obudziło i nie chciał zasnąć i był niedospany i o 18 już wyglądał jak zombi to go położyłam... ciekawa jaka w takim razie będzie noc i poranek

Nerolka, witam się nie znamy się jeszcze ale muszę Ci pogratulować takiej pięknej gromadki mi się marzy przynajmniej trójka strasznie lubię duże rodziny, pełna chata wtedy, mój tż ma 5 braci, w święta pełen dom ludzi, strasznie to lubię

prowadzą dwa tytuły nad którymi myślałam

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-12-18 o 19:15
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:35   #4883
aania_20
Zakorzenienie

mamad1, będę mieć to na uwadze

Brumek, dobrze że wreszcie wiadomo, od czego to. Oby było już tylko lepiej!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:35   #4884
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

TŻowi zmienili decyzję w sprawie przeniesienia. Na szczęście na lepszą Miał rozkaz 7 stycznia, a zmienili na 27 grudnia Rozlicza się ze wszystkiego, i po Świętach już idzie do pracy do Krk
jej ale fajnie
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziękuję kochane
niestety to nie był koniec pecha na dzień dzisiejszy
jak przyszłam po młodego to akurat wyrżnął o zabawkę i ma rozcietą wargę plus opuchliznę i sine dziąsło

kurcze nie wiem co się dzieje i o co chodzi
jakiś urok czy co ??? nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale teraz zdrowy rozsądek ustępuje miejsca właśnie takim myślom

jedyny pozytywny aspekt dzisiejszego dnia to pierniki które będę polecać

poniżej moje dzieło , oczywiście wybrane sztuki a nie całość
Dziubku od nowego roku będzie już tylko lepiej, a pierniczki wyszły ci super. ja zdjęcie swoich wstawię jutro
Cytat:
Cześć wszystkim
Dziubku
Znalazłam Was i widziałam,ze jestem na liscie zaginionych,pasy przyjełam i przyleciałam oswiadczyc,ze zyję(my) i mam(y) sie dobrze.
Nie wiem kompletnie co u Was ale powoli nadrobie choc kilka stron.
Na razie serdecznie gratuluję oczekujacym mamusiom i życzę zdrówka maluszkom i mamusiom
wszelki duch. Jestes
Cytat:
Jeszcze Wam pokażę Zimowego Ludka

I pierniczki
super i Ludek i pierniczki
Cytat:
A my dzisiaj o mały włos zaliczylibyśmy stłuczkę. Ludzie jeżdżą jak szaleni. Facet zajechał nam drogę i dzieliły Nas milimetry od zderzenia. Nawet nie chce myśleć co by było gdyby tż nie wyhamował...(samochód wjechałby w Nas dokładnie w miejsce gdzie siedzi Hania) Droga była dwupasmowa, więc tż dogonił faceta i mu pokazał żeby stuknął się w głowę, na co ten wystawił środkowy palec. To przelało czarę goryczy i mój spokojny, szarmancki i poukładany tż nie wytrzymał. Zajechał mu drogę, zatrzymał się, wyszedł z samochodu i poszedł nawrzeszczeć na kolesia prawie wyciągając go przy z tym z auta. Patrzyłam na to wszystko z rozdziawioną paszczą, facet się zrobił blady jak ściana, zaczął machać przecząco rękami i był potulny jak baranek. Tż wrócił do samochodu, Hania wydała z siebie takie przeciągłe pełne podziwu "tataaa", a ja dałam radę tylko zapytać "I co ulżyło Ci?" i wybuchnęłam śmiechem , bo ten mój tż to naprawdę łagodny miś- chyba nigdy w życiu nikogo nie uderzył i nawet nie widziałby jak się bić... Koleś jechał już za nami powolutku zachowując odstęp, żeby było śmieszniej jechał za Nami do samego końca i mieszka w tym samym bloku co My. Szybko wysiadł z auta i ze spuszczoną głową zniknął Nam z oczu. Nie wiedziałam, że taki waleczny tygrys z tego mojego tż, jeszcze chce mi się śmiać na myśl o całej sytuacji.
wow, ale masz mega męża. mój to nie wiem jakby się zachował w takiej sytuacji- on niespotykanie spokojny człowiek
Cytat:
Ale ze mnie kuchara
uwazaj z tą mąką, bo to jest z dodatkiem proszku do pieczenia. kup plain white flour.sprawdzaj tylko czy nie ma przeznacznia do bread (chleb), czy pasta (makaron).

udało mi się złożyć gwiazdki 3D- tesciowa będzie ze mnie dumna
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:58   #4885
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dobry wieczór

Po pierwsze dziękuje za gratki za kroczacego Janka
Cytat:
Zanim nadrobię do końca i poodpisuję to:

Żartujesz!!! Brawoooooooooooooooo Jasio Wędrowniczek Pękał z dumy potem? A Ty płakałaś? [COLOR="Silver"]
ryczałam strasznie, wyglądałaby jak panda bo tusz mi sie romazal. Skąd wiedzialas?

Tymcio genialny w tej czapie ( tez ja mamy)

Natko
1( piękne fotki, ty jestes przeurocza a Domi słodki ( body z h&m?)
2) nie daj sie chorobie, proszę
3Abmitny plan kulinarny, udało sie ?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc babolki

Aaaaaha. Dziekuje wszystkim za tytuły. Jutro Wstawiam ankietę.
ech zagapilam sie i przegapiłam

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

dzień dobry
UWAGA: donoszę ,że moje dziecko ma w końcu 1 ZĄBKA tym razem na 1000, a nawet 200 %. to na pewno to!!! już nie jesteśmy szczerbolami
klask i: woow późno ale to ponoć gwarantuje zdrowsze ząbki

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Szymek

Ktoś kiedys pytał o kakao...nie kojarze odpowiedzi...jakie podajecie?
Ja gotuje naturalne ( chyba dekomoreno) w garnuszku na mleku krowim i slodze odrobina mleka

Cytat:
[
Pamiętacie jak 3 dni temu pisałam o najgorszej nocy ever? Została zdetronizowana. Dziś poszłam spać o ... 6.35 Od 1.15 do 6.30 Tymuś nie spał (a i wcześniej miał jedną pobudkę).
Bidulki moje
Dobrze ze sie wybrałam do doktora
Macie pewnie antybiotyk- ale i tak Tymek długo obyl sie bez antybiotyku
A odwiedzilismy już tego nowego superowego pediatre?
Ucałuj tego słodkiego wielkookiego od ciotkip

Denis słodka buzka rozrabiaka
Cytat:
Dzień dobry!

Teliczku, aaaaaa brawa dla Jasia wędrowniczka! Ale musiała być radocha w domu, co? Super, że weselicho udane, a dla tż zdrówka i oby Was nie zaraził.
Hania łóżeczko ma w swoim pokoju, ale tż nie chodzi do niej z naszego pokoju tylko jak już idziemy spać rozkłada sobie sofę w jej pokoju. (nie usłyszałby płaczu z drugiego pokoju, z resztą wczoraj przez dobre pięć minut nie słyszał go leżąc prawie obok niej) Ostatnia noc znowu w Naszym łóżku, bolał ją brzuszek i chciała koniecznie do mamy.

Hania zamieniła się w cotosia. Od rana do wieczora pokazuje wszystko naokoło i pyta "a co to?a co to?" nie ma zmiłuj trzeba tłumaczyć, nawet po 20 razy. Owocuje to nowymi słówkami "tajo" (jajo, za to w liczbie mnogiej wychodzi normalnie jaja), siusiu, tup tup. Uroczy z niej gadający krasnal.
biedny tz wygnany z małżeńskiego łoża
Słodkie słówka Hania sie uczy- dużo mówi
A u nas jajko to kako
A ze Jasiek mam jedno słowo mające wiele znaczeń kako to tez kakao i kura( koko)

Muszę wam dodać ze chory facet to dopiero masakra
Ale nawet słodki jest w tej swojej chorobie
A jaś coraz śmielej dziś tuptał
Niesamowite uczucie widzieć go drepczącego

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-12-18 o 22:52
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:16   #4886
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A Telik znów szyfrem pisze

Padlam z TUSKA politycznie nam sie zrobiło
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:44   #4887
nerola
BAN stały

Stronczku
Elu,miło mi,dziekuję
Patik-taka mała róznica:
pisac tu a nie pisać a czytac w klubie
a
nie pisac ani tu ani w klubie i nie czytac ani tu ani w klubie.
Sama siebie z klubu nie usunęłam
Natko-dziekujemy,dobrze u nas.Jak wynik?
Brumku-no właśnie pisałam,ze to moze być zapowiedz choroby,dobrze,ze juz zdiagnozowana i leczona,zdrówka dla pięknookiego
I uwaga-WRACAM

Aaa..powiedzcie mi czy bedize koniec swiata?Nie wiem czy warto myc okna i płacic za prąd.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:52   #4888
iustyna1
Wtajemniczenie

Telik rozwala mnie Twój słownik . A z Tuska padłam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:56   #4889
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik rozwala mnie Twój słownik . A z Tuska padłam
ja też

Brumek dobre dobre.. tzn. nie dobre, ale wpaść na to było ciężko bez objawów " dziennych" .

Evee trzym się mocno.
Stary 2012-12-18, 21:03   #4890
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

HEJ
Nerola witaj z powrotem.

Pieleszko gartki dla Hani z okazji I ząbka... oj naczekałaś się.

Brumciu zdrówka dla Tymcia.

Scio moje też uwielbiają szafę, dodatkowo uwielbiają wyrzucac tatusiowe ciuchy z jego szafki
i rosną mi damusie, które chętnie w sukienki się stroją... zobaczymy jak długo

Zdrówka dla chorowitków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości