|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć Mamusie!!!
Cytat:
![]() super ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze,patrze na mojego Kubusia i już 3mce z nami jest ![]() i buziaki dla Igi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na mnie jak patrzy jak założe czapkę jak mamy iść na spacer,chyba nie poznaje ![]() Zdrówka kochana! Cytat:
![]() spokojnych nocy dla Kini ![]()
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Wtajemniczenie
|
Moja lala dostała dziś matę z canpola i jest nią zachwycona, tak się na niej nagimnastykowała i napiszczała, że jak przyszła pora karmienia to zasnęła
![]() Niegrzeczna ![]() ![]() Anesh a Majeczkę ciagle męczą te kolki? Tak mi jeszcze przyszło do głowy - choć na pewno znasz swoje dziecko i pewnie to nie to ![]() Bo taką historię mi opowiedziała mama koleżanki. Długoletnia opiekunka w domu dziecka do lat 3. Jej córka płakała i płakała. Wykorzystała już wszystkie mozliwości pomocy i w końcu poszła z nią do lekarza. A on do niej, że dziecko jest głodne. Teraz się śmieje z siebie, że specjalistka a by dziecko zagłodziła.
#3274 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matulu kochana ale teksty ehh nie ma to jak przedszkole ... kuzyn mi opowiadał jak odbierał swojego6ściolatka z przedszkola ten anioł nie dziecię no i ubiera mu kurtkę a on tato tato powiedz słońce, na co mój kuzyn mówi - słońce, a maluch do niego - Twoja zona ma cycki gorące ![]() Cytat:
super!! cudne wieści ! Cytat:
kurcze co za cudna administracja ehhh a tak że spytam przy jutrzejszej wizycie wszystko załatwicie i Mati będzie miał już kropka nazwisko? Cytat:
a sól masz w takich małych jakby fiolkach z plastiku czy czegoś takiego ???
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Rozeznanie
|
Anesh, w końcu to para, pewnie dlatego współodczuwają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Czuję się coraz gorzej
![]() Głowa mnie boli i oczy.
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzy razy takie "cium, cium, cium" dłuższa przerwa... i znowu takie "cium,cium,cium" dłuższa przerwa i buźka tak delikatnie obejmuje sutek, nie słychać przełykanie. Więc doszłam do wniosku, że ona chyba ma taki odruch ssania i potrzebuje tej bliskości. A lekarze w szpitalu mówili do niej grubasku:P i jedna nawet powiedziała, że kolki są od tego, że się przejada... Mi się wydaje, że była po prostu megaa zagazowana, nie mogła puszczać bączków, bo teraz puszcza mocno i się nei pręży ![]() Ale dziękuję, każda rada sie przyda, choćby p to, żeby przemyśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję kochane w imiueniu Jagodki za komplementy ![]() konci no ostatnio taka poza zaczela sie nam z niej rpbic ![]() e dobra zamykamy do pracy ![]() tak od dzisiaj zaczynam pracę w domu dla mojej byłej pracy w lokalnej tv reklamy bede robiła flash i plansze txt ciekawe czy sie uda pogodzić to z macierzynstqem:/ spróbować można zawsze to dodatkowa kasa. na jutro mam 3 banery i 6plansz....
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
To fakt ![]() Ja może rozczarowana nie jestem, ale jest mi strasznie ciężko, kiedy TO się dzieje wieczorem, kiedy padam ze zmęczenia po całym dniu... Zmęczenie jest straszne... Jestem bardzo cierpliwą osobą, tak z charakteru po prostu, a i mnie nerwy czasem puszczają... A potem mi źle z tym ![]() Zdrówka dla wszystkich naszych dzieciaczków. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Jak przesłać tę prezentację? Pomóżcie. Na chomika nie chce się załadować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie,położyłam Kubusia na macie w ustawieniu jak na zegarze 3 za 15,patrze za chwile on już ułożony na 6.00 ![]() ![]() Później nadrobie,lece usypiać Kubulka mego ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-18 o 19:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Gracjanek nadal śpi
![]() ![]() Fabiś wykąpany pochłania 150 ml mleka ![]() ![]() a co do prezentacji to ja sie nie znam ![]() Marta zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Co do martwienia sie o to ze dziecko przesypia całe dnie to tu mam sąsiadka z 3 miesięcznym chłopcem który spi je bawi sie 10 minut i znowu spi. I nikt tu jej nie mowi ze cos jedt nie tak. Ale jestem zła. Poprosiłam mamę by przyjechała do Zuzi zeby tzet mógł przyjechać mnie zmienić żebym mogła sie wykąpać. I o a chviala wziąć zuzie do siebie to nie pozwoliłam bo chciałam by była w domu wkoncu ledwo wyszła ze szpitala. Poklocilam sie z nią ale przyjechała no i jade do domu a ona dzwoni ze wzięła zuzie do siebie i pewnie nue mam kluczy od domu! No myślałam ze sie zagotuje. Mieliśmy jechać tam na święta o teraz mam to gdzieś i nigdzie nie jade! |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Anesh moze najpierw ja spakuj a potem na chomika?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||||
Zakorzenienie
|
Konczi, ale Dusieńka jest do Ciebie podobna!
czemu moja to pisz wymaluj tatuś? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi się trafiła naprawdę spokojna dziecina. Ale i tak czasami mam dość, jak zaczyna wycie bez powodu, jak dziś na przykład całe popołudnie. Spać nie. Jeść - może i by zjadła, ale cycek jest bee, więc szybko laktator w rękę i z butli ciągnie... leżeć nie, bawić się nie, na rękach też źle. Za moment trochę się pocieszy i pośmieje głośno by za sekunde wyć rozpaczliwie... Skok czy co? cholera wie. Dobrze, że mąż już wieczorem ją uśpił, to mogę chwilę odpocząć. A tu jeszcze cały dzień mi głowa pęka. aż nosem się podpierałam w ciągu dnia... ![]() w ogóle mąż stwierdził, że Zuźka pewnie "babskie dni" ma ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-12-20 o 16:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Afternoon dziękujemy razem z Lili dzisiaj pierwszy raz od długiego czasu wciągnęła 60 ml mm po zjedzeniu z cycuszków tak to zawsze wypychała butlę z buzi i o ssaniu mowy nie było ile ja już tego mm wylałam do zlewu to poezja ale w sumie cieszyłam się z tego wylewania, że się samym cyckiem najada ![]() no ale tym razem widziałam że jest jeszcze głodna bo cycuszka ssała i ssała choć pusto już było pozwoliłam jej tak possać a potem dorobiłam jeszcze mleczka ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |||
Rozeznanie
|
Jejku jak ja nie lubię tego przed świątecznego szału, każdy chce mieć wszystko na wczoraj i takim sposobem mąż jeszcze w pracy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zgodzę się z tym że Adunia podobna do mamusi.
![]() |
#3288 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lustrzanki to ODRADZAM Olympusa. zdjęcia robi ok, ale niestety już wiem, ze efekt rozmycia moge tylko przez obróbkę uzyskać, albo z kolejnym obiektywem. A ten bagatela jedynie 2,5 tysiąca podczas gdy do nikona (teraz chyba jakiegoś nikona bym kupiła) jakieś 500-800 zł. Lampę chciałam dokupić też strasznie droga. I postanowiłam dlatego tego olympusa (z 3 obiektywami: zwykłym, do dali i z rybim okiem nadajacym się równiez do panoram) sprzedać i kupić inny, do którego "akcesoria" będą tańsze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja Zuźkę na 7 stycznia zapisałam do neurologa. nie za wcześnie to? bo tak się zastanawiam. Moja Zuzania to samo. jeszcze tylko kręgosłup ją trzyma w pozycji leżącej (bo główka, ramiona, nóżki i pupa jednocześnie w górze). I jej powtarzam, ze najpierw przekręcanie na brzuch i plecy (bo to robi sporadycznie i bardziej chyba przez przypadek) a później wstawanie
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię, ale tylko skomentuje Wam o co chodziło teściowej..
Mianowicie miała na myśli branie Małej na całe dnie ![]() A więc, po raz. Uważam, że Melka jest na to zdecydowanie za mała. Nie może całych dni spędzać bez rodziców. A dwa, Ona sobie myśli, że poinformuje mnie godzinę przed, a ja z wielką radością dam Jej Melkę. ![]() Muszę z Nią porozmawiać, tylko problem jest taki, że wiem jaka będzie Jej reakcja. Na początku foch i obraza, a w domu pewnie płacz.. Nie daj Boże żeby Melka płakała gdy Ona przy Niej coś robi. Już było kilka razy tak, że obraziła się na Nas, na mnie i TŻa, na swojego męża, a i kazała Nam przez jakiś czas z Melcią nie przyjeżdżać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba nie ma reguły, Jak Zuzi nic z nosa nie leci, nie chrumka noskiem i nie jest zatkany, to niech sobie kicha do woli. moja seriami kicha. nawet po 8 pod rząd byłas u lekarza? masz gorączkę? domowe spodoby + witaminka c lub rutinoscorbin, wapno i wygrzewanie się. I na wszelki wypadek ogranicz kontakty z maleńką Cytat:
![]()
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka - Mam nadzieję, że TŻ przyjdzie po rozum do głowy i jeszcze się dogadacie ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie rozszerzania diety. Bo znowu mamy problem z kleikiem ![]() Daje już na 150ml - 4miarki kleiku. No i ostatnio było to samo. Zaczyna się więcej srania, więcej bąków. Boje się, że znowu kupa będzie wodnita i zielona. Co wtedy zrobić? ![]() Odstawić kleik? Bo kurcze, chciałam już na kaszkę przejść.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Maggie piękna maleńka
![]() moi synowie są podobni podobno tylko do taty jak i z twarzy tak i z dołu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i Fabianek śpi ale za to Gracjanek wstał i oglądamy 20 lecie polsatu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do jej łez to powiedziałabym stanowczo,że Melcia jest mała i jak przebywa o kogoś to tylko z którymś z rodziców,bo jest zbyt malutka na samotne wypady ![]() ojeju no padłabym do tej 16 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
na dzisiaj dobranockam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Ja też mówie dobranoc
![]()
#3296 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super ![]() ![]() moja tez ma juz spore papelki [/QUOTE] moja tez obok lezy i zagaduje zamist spac,nie wiem jak ja z powrotem przestawic na zasypianie o 19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
wczoraj byłam gina i mój połóg nadal trwa ![]() ![]() to już 10 tygodni! powiedział, że nic się złego nie dzieje, nie boli, więc mam czekać. przepisał mi luteinę. za 15 dni mam zacząć brać. czyli jak Maja skończy 3 miesiące, nie będę jej mogła karmić piersią (mam nadzieję, że tylko przez krótki czas) ja nie chcę żadnego łyżeczkowania ![]() Majka nieźle dziś dała mi popalić...padam na twarz. właśnie zasnęła, więc ja też zmykam ![]()
#3299 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fakt,całkiem zapomniałam,że z niej prawdziwa chłopczyca ![]() Nie pamiętam,czy odpisywałam co do tych rajstop w pepco.Dziś byłam i aż poszłam zobaczyć,te z hello kitty są z beznadziejnego materiału,tak jak pisałaś,ale były tam w inne wzory z WOLI ![]() Cytat:
![]() ![]() Szwagierki synek z przedszkola raz przyniósł:zapaliła się stodoła,wyleciała baba goła! ![]() ![]() Cytat:
też bym się zagotowała. Cytat:
Zuzia Twoja cudna!!! Cytat:
Byłam na chwile dziś w pepco.I tak,jak dla mnie ta czapka Mikołaja ze śliniakiem za 5zł niefajna,tzn.czapka może ujdzie,ale śliniak beznadziejny.I są nawet fajne kombinezony zimowe po 35zł bodajże.Dla chłopca taki:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-18 o 21:39 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A łyżeczkowania się nie bój,może Cię ominie,a jak nie to przecież zrobią to w narkozie.Jeszcze nic nie jest przesądzone,więc się nie stresuj ![]() Idę i ja spać.Bay! A to mój 3-miesięczny Kubuś ![]() Anusia śliczni synkowie,Gracjanek jak się zmienił na buźce.Fajne fotki wyszły,może ciut zaciemne? m_moni stoisz córcie,piękna jest! kaczuszka widać córeczka tatusia i z nim czuje się bezpieczna,fajnie sobie śpią ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-18 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.