|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
hej
![]() nie wiem co dzisiaj robić: prasować, czytać, leżeć cały dzień ![]() ale się dzisiaj zestresowałam rano; zawsze jak wstaję, to puszczam cynka do tż i on dzwoni i chwilkę gadamy, a dzisiaj nie odzywał się przez 3 godziny i już się zaczęlam denerwować; no i wtedy na domowy dzwoni jego kuzyn, a jak jak usłyszałąm jego głos, to myślałam, że na zawał zejdę, bo byłam pewna, że coś się stało tż-owi; na szczęście okazało się, że coś mu w telefonie zablokowali i nie może połączeń za granicę wykonywać; uff ,jaka ulga, ale ciśnienei mi podskoczyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie dziwne to jest, bo pisałą chyba, że wzięła numery do dziewczyn ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tak w tamtym rok uczyściłam choinkę, tylko na zewnątrz i jak te kropelki wody zamarzły na igiełkach, to aż żal ją było do domu wnosić, tak super wyglądała
![]() |
#1052 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marsi ogromne gratulacje i wszystkiego dobrego dla Leonarda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jeszcze oglądałam Julię, ale się skończyła. I jak oglądałam ostatni odcinek to nawet przykro mi było, że się kończy ![]() ![]() a teraz czekam na następny sezon przepisu na życie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Kurde, mieliśmy jechać po prezenty, a mój TŻ się grzebie, jak mucha w smole...
![]() ![]() ![]() Co do seriali, to - jak wczoraj mówiłam - dla mnie nr 1 to Gotowe Na Wszystko, a potem (kolejność bez znaczenia) Chirurdzy, Supernatural, Walking Dead, American Horror Story i ostatnio 666 Park Avenue. ![]() Jakoś te polskie do mnie kompletnie nie przemawiają, choć czasem zerknę na Na Wspólnej, jak akurat jem śniadanie (przed chwilą widziałam, że Roman z kimś balował w hotelu ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-19 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
a będzie kolejny sezon? bo ja tylko to oglądałąm, a jak się skończyło, to się wzięłam za Przyjaciółki i Lekarzy, ale też się pokończyło wszystko na razie
#1058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1059 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie tak sobie myśle że w ciągu dnia to może byc różnie , że czasem pewnie wezmę Mała do łóżka i obie pójdziemy spać ale na nocny sen chce ją nauczyć żeby spała u siebie w łóżeczku. i Wtedy po kąpieli i jedzeniu będę ją odkładać , czytać bajkę lub coś tam i mam nadzieje że tak będzie dobrze, no ale wiadomo wyjdzie w praniu . Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Marsi i Leo! Ale jej zazdroszczę..... ![]() Widzę że ktoś tu oglądał jubileusz Polsatu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak już w temacie seriali jesteśmy to ja powiem Wam ze chyba nie moge tego ogladac bo się za bardzo emocjonuje :P Jak był ostatni odcinek "przyjaciółek" to chyba z pół godizny potem byłam wstrząsnieta zakończeniem, tak samo "czas honoru" też sie wzruszyłam Dobrze że te moje seriale się pokończyły bo za dużo emocji ![]() Ale czekam z niecierpliwością na kolejny sezon Przepisu Na Życie ![]() A wczoaj w M Jak Miłośc doznałam szok: oglądam oglądam nagle patrze jakiś znajomy ryj- a tak sobie zagrał epizod facet od którego mieszkanie wynajmujemy ![]() I znowu mnie brzuch boli, tym razem tak jakbym siniaki miała na linii jajników ;/ |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38206666]Mandarynki pożarłam
![]() Moje na mnie czekają ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tych bóli to jak je miałam dzisiaj w nocy to mała nie ruszała się przez dłuższy czas i zasnąć nie umiałam przez to... ciągle ją zaczepiałam i nic. Potem zasnęłam nawet nie wiem kiedy a rano Daria juz się ruszała ![]()
![]() |
#1063 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38206666]Nie zgodzę się absolutnie
![]() [/QUOTE] aleeee... nie rozumiem ![]() no jasne, że to było komunikowanie swoich potrzeb, bardziej chodziło mi o cwaniactwo takiego maleństwa ![]() ![]()
![]() |
#1064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
lekkie, przyjemne i pisane z humorem. Mnie się bardzo podoba ![]()
![]() |
#1065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to ogolnie mam przygody z kurierami. W piatek przyjechal jeden i mowi, ze ma dla mnie jakies meble ![]() ![]() ![]() Wy tu o serialach, a ja mam taki telewizor, ze dziala mi tylko jeden program.. jak chce przełączyc to musze do niego podchodzic i antene ustawiac ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-19 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
No wreszcie
![]() Ja bym dzisiaj przeleżała cały dzień w łóżku. Nic mi się nie chce. Może prezenty popakuje dzisiaj.
#1067 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba cukierkom zacznę wiązać sznureczki na choinkę. Tylko obawiam się, ze moze ich za duzo po tym wiązaniu nie zostac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I są 2 rzeczy: komunikowanie potrzeb to rzecz czysto rozwojowa, takie dziecko nie jest w stanie z żadnego punktu widzenia (rozwojowego, psychologicznego) wymuszać. To nie te mechanizmy. To czysty instynkt tylko: maluchy u zwierząt też płaczą, dajmy na to, by mama dała jeść czy była obok. Dziecko nad tym zwyczajnie - nie panuje. Ono woła mamę jak potrafi, a nie wymusza. Jasne, że kaszel mógł być zamiennikiem płaczu - ale absolutnie nie można traktować tego jako wymuszania, bo się przyzwyczaiło. -------------------------- Inna rzecz, że... wielu mamom (nie, nie piszę tu o tobie, zwyczajnie - no ogrom kobiet takie ma podejście) wygodnie jest powiedzieć: wymusza, przyzwyczajone, trzeba oduczyć. Tylko ja pytam: czego oduczyć? Bliskości mamy? Tego, że mama przytuli, na przykład? No od tego jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
popsprzatalismy wczoraj nasze pietro, na swieta zostana tylko kurze i podłogi.
malż zapierdzielal wczoraj jak messerszmit ![]() ![]() ![]() dziś zaczelam prac nasza pościel i stwierdzilam ze jednak mi mało i bede prac jeszcze poduchy ![]() i tak stwierdzilam ze wypiore tez "kordłę" ![]() no bo co to za porzadki jak bedzie czysciutka posciel a w srodku taki długonieprany badziew ![]() nie bede pisac ile nie bylo to prane bo wstyd ![]() i tu mam pytanie - poduszki wypiore w pralce, spokojnie sie zmieszcza, ale kołdry juz nie wcisnę ![]() no i musze oddac ja do pralni... orientuje sie ktoras jaki jest koszt wyprania kołdry w pralni? probowalam sie do nich dodzwonic ale maja chyba cos nie tak z tel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Raczkowanie
|
Co do seriali, to ja odkąd leżę też sporo oglądam. Wcześniej włączałam TV ok. 21, jak Zosię spać położyliśmy. Teraz z nudów TV chodzi znacznie częściej
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
Cholibka, a ja się nawet porządnie w wątku nie zamościłam i przepadłam. W sumie nie odezwałam się ani razu odkąd jestem na chorobowym, czyli od października. Wychodzi na to, że w pracy miałam więcej czasu na przesiadywanie w necie niż w domu
![]() Ale nie wiem czy przebywanie z Wami dobrze mi zrobi, bo Wy ciągle o jedzeniu piszecie ![]() A wiecie jaki numer wykręciła nam mała w Mikołajki? W prezencie miałam umówioną wizytę u ginki. Przy każdej wizycie po macanku sprawdza tętno dziecka i tym razem szukała, szukała i nie mogła znaleźć. Kazała mi się przenieść na kozetkę, żeby jej było łatwiej szukać i dalej nic. Momentalnie zrobiło mi się słabo, oblał mnie zimny pot i w ostatnim momencie poprosiłam o zimną wodę, bo chyba bym tam zeszła. Lekarka też była cała w strachu, od razu zeszłyśmy na dół na USG. Serduszko biło, powiedziała że wszystko jest niby ok, ale wysłała mnie na IP na KTG. Zadzwoniłam od razu po TŻ i pojechaliśmy do szpitala. Na szczęście okazało się, że tętno jest w porządku, więc tylko na strachu nie skończyło. Akurat tego dnia mieliśmy wyjechać do Wisły na dłuższy weekend. Lekarka nie widziała przeciwwskazań, więc pojechaliśmy, a tam już totalnie mi tamy puściły. Jak tylko ulokowaliśmy się w pokoju, to padłam na łóżko i się rozryczałam, jak bóbr. Mówię Wam, nigdy się tak nie bałam, jak wtedy. Ale od tamtej pory muszę chodzić każdego tygodnia do przychodni sprawdzać tętno i właśnie zaraz się zbieram. Na szczęście Alicja jest straszną rozrabiaką i cały czas ją czuję, więc strachu już mi nie napędza. Za to miałam robione badania na paciorkowca, wczoraj TŻ odebrał mi wyniki i cosik się tam wyhodowało ![]() No nic, lecem pędzem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wsadziłam do wanny, nie załowałam płynu do naczyn i hajda ją prysznicem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak sobie leciało i to i owo w ucho wpadło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny idę pod prysznic, w końcu dzisiaj wizyta to trzeba się ogarnąć
![]()
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1076 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Jestem marcową przyszłą mamą, ale piszę do was jako do mam I kwartału 2013 ![]() TVN podobnoo pokrywa koszty podrózy i hotel ale najlepiej jakby to byla mama z Warszawy? Jest któraś z was chetna? Ja bym pojechala ale nie moge sie za bardzo ruszac z domu i na dodatek jutro mam wizyte u gina.... No to tyle dziewczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
Obiecany przepis na sernik starodawny
![]() skladniki na mase serową: -1,5 kg sera białego, można kupic zmielony ale lepszy w kostkach przez maszynkę go ![]() - 30-40 dag cukru - 12 jajek (białka oddzielic od żółtek) - 1 budyn smietankowy/waniliowy - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1,5 kostki margaryny (np Kasia, Palma) - 2 cukry waniliowe - 1 puszka brzoskwin (niekoniecznie, jesli sie nie lubi) Wykonanie masy serowej: - margaryne ucierac z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawac po jednym żółtku - do maragryny dodac ser, mąkę i budyn- ucierając na gladko - ubic białka na sztywną pianę, dodac do masy delikatnie mieszając (najlepiej łyżką, bo mikserem moze opasc ) - na koncu wkroic brzoskwinie) skladniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki pszennej - 3 łyżki cukru pudru - 3/4 kostki margaryny - 4 zółtka - 1 plaska łyzeczka proszku do pieczenia Ze wszystkich skladników zagniesc kruche ciasto na rozłożone na blasze ciasto wylac mase serową, piec okolo 60-70 min w 180 stopniach (az ser na wierzchu delikatnie zbrązowieje), mozna polac czekoladową polewa i posypac wiórkami kokosowymi (ale przymusu nie ma ![]() Smacznego |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kołdra na bank, poduszki raczej też... szczerze mowiac to sie nawet nie zastanawialam co maja w srodku tylko bach do prania bo juz na nie patrzec nie mogłam ![]() ale wszystko kupione w Jysku wiec raczej tam piór nie sprzedają ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() fajnie ze ktoś sie nami zaintersował, w sensie jakies media, bo strasznie cicho na ten temat. Cisza w radiu, cisza w TV ![]() Mam nadzieje ze znajdzie sie jakas chetna warszawianka która bedzie miala duuuuzo do powiedzenia w tym temacie. Bede trzymac kciuki i na pewno oglądać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.