|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
mój Synuś już od 2 ostatnich usg leży główką do dołu, ale najmocniejsze kopy mam właśnie na dole tak jakby w pecherz, czyli cooo to znaczy, ze on tak główką łąduje mocno, ale oprócz tego mam inne delikatniejsze ruchy w róznych miejscach a najczestsze po prawej stronie brzucha pod pępkiem
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki proszę o podanie norm mąż odebrał wyniki i mam wątpliwości a wizyta dopiero w piątek po południu :
NEUT% LYMPH% MPV i obciążenie glukozą 75g po 2 h
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2012-12-19 o 16:48 |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Scarlett za te informacje, ja od wczoraj już przeczytałam sporo, ale im więcej czytam, tym bardziej się denerwuję. Przede mną trzeci pomiar dzisiaj, miałam wypić kawę, ale postawiłam na inkę
![]() Przed ciążą nieraz miałam duże wahania ciśnienia, od niskiego do wysokiego, poza tym przed zajściem w ciążę miałam bardzo stresujący czas, co później zaowocowało własnie tym wysokim ciśnieniem,wypadaniem włosów, zaburzeniami prolaktyny (co z kolei zatrzymało na chwile miesiączkę)...dopiero jak doprowadziłam wszystko do porządku, to zaczęłam starania na full i w drugim cyklu już się udało. Niestety ciągle pamiętam, co stres robi z człowiekiem. Mam nadzieje,że nigdy więcej już nie będę w takiej sytuacji. Oki idę robić obiadek,bo niedługo TŻ wróci z pracy. Cytat:
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
chyba przedobrzyłam z pracą bo dziś leżę prawie cały dzień.. niby nic się nie dzieje ale rano brzuch twardy, nospa i do wyrka.. waga moja idzie w górę już +/- kilogram więcej od ostatniej wizyty ![]() oglądałam dziś wózki i zastanawiam się nad dwoma: http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...849342261.html http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...852017787.html zachwalają ten tako ale kolory ma obrzydliwe.. w sumie kwestia gustu mnie się tylko jeden podoba.. zapytam jeszcze męża o zdanie no i Was oczywiście więc liczę na pomoc ![]() też chętnie się dowiem jak to z tym praniem i w jakiej temperaturze a co do ciśnienia to któraś z Was pisała, że ma niskie.. ja też mam zawsze niskie.. przeważnie 100/60 czasem 90/60 ale chyba nie jest tak groźne jak nadciśnienie.. dziewczyny jak tam Wasze przygotowania do Świąt? ja mam już choinkę ubraną, okna umyte, uszka i pierożki gotowe aa i dostałam dziś prezent od męża kupił mi perfum w zestawie z balsamem i żelem pod prysznic |
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam grochówke z grzankami o włanie musze jeszcze je pokroic i wysuszyc w piekarniku
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prezent dla męża juz mam zapakowany i głęboko schowany
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tako Laret ci sie nie podoba? nowszej generacji jest
|
|
|
#3038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uwielbiam je ..... Cytat:
Cytat:
za wizytę i Młodego !![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- co do świąt - to ja mam choinkę od początku grudnia , dom przystrojony ,prezenty zapakowane . co do reszty to : udaję ,że posprzątałam - z tym mam podejście luzackie ,ma być dom ogarnięty ale bez przesady ... jedzenie - będę kombinować od soboty - teraz cieszę się ,że mam czas choć obiad zrobić ! ale tu też luzik - na wigilię idę do moich rodziców , w 3 święto do teściów ja w ogóle jestem z tych co dla nich porządki ,pucowanie ,ścieranie może poczekać .. najważniejsze aby dzieciaki mi się nie nudziły i siedziały same - a jak jest żle to biorę kogoś do pomocy co do prania - to też się wycwaniłam Ja w ogóle ułatwiam sobię jak mogę ... przy prawie 3 dzieci to niezbędne .
|
|
|
#3039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z drugiej strony to chyba nie aż tak dużo chyba.. mój szwagier z żoną kupili za przeszło 2tys ;/ Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle - no nie ładnie mąż przeklina przy dziecku hahaha
![]() Dragusia - ja piorę w 40 stopniach i wszystko prasuje. Nie trzeba gotować. Jak nastawisz na 90 to pewnie połowa się skurczy albo rozciągnie a szkoda ![]() Gratuluje wizyt!!! Ja dzis mega senna jestem! śpie na stojąco! Z dobrych info to takie, że dziś KTG wyszlo ok
|
|
|
#3041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
super! Cytat:
Cytat:
ja kilka dni temu też się pokłóciłam z moim, ale teraz jest super i pomaga przy świątecznych porządkach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
świetny do miasta i na wyprawy za miasto, ja lubiłam nim jeździć na długie spacery do lasu, nie straszne mu wyboje, czy śnieg Cytat:
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobra ciuchy wypiore na 40 a te kocyki i rozki na 30. tylko najpierw potrzebuje pralke i proszek
|
|
|
#3044 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
alliw, moni_ka.g za wizyty ![]() Ja też jakoś skłaniam się ku Ksaweremu, ale tak jak mówie do ostatecznej decyzji jeszcze dalekoo ![]() Cytat:
![]() Odebrałam dziś wyniki i oprócz żelaza poniżej normy, reszta wyszła super. Hemoglobine mam 11.6 ostatnio miałam 11,7 także myślę że tragedii nie ma, ale co na to moja pani doktor dowiem się jutro ![]() Poza tym zamówiłam naklejki ![]() W wigilię gość ma mi przesłać wstępne projekty, już się doczekać nie mogę...A tak odbiegając od tematu, ale się dziś wkurzyłam.... Zdecydowałam że zorganizuję Sylwestra, tak samo jak w zeszłym roku w domu rodziców (oni nie mają nic przeciwko, jadą wtedy na nasze m2). I powoli zaczęliśmy informować ekipę z roku poprzedniego, a teraz tż odbiera telefony czy mogą jeszcze pozabierać jakiś swoich znajomych....no ludzie są kompletnie bez pojęcia... Co oni myślą, że ciężarna zorganizuje im impreze na 50 osób. Chciałam żeby było tak jak w zeszłym roku 15-18 osób, nie więcej. A tu takie pytania A głupio komuś odmówić, ale chyba będę zmuszona...Najgorsze jest to, że chciałam żeby może tym razem to nas ktoś zaprosił, ale eeeee nikomu się nie chce.... Najlepiej przyjść na gotowe... Co za naród
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Sylwestra, to sie nie przejmuj, zapros tylko najbliższych znajomych, ludzie nie mają wyobraźni, a jak kogoś nie dotyczy temat ciąży, to już wogóle nie ma pojęcia o tym stanie. No i nikomu nie chce sie robic przyjęcia, więc jak już Ty zamierzasz zrobić, to wiadomo, że każdy by sie pisal i chcial przyjść na gotowe. Bądź twarda
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to traktuję z przymróżeniem oka a do tego suszarka też osiąga wysoką temperaturę- więc to zamiast prasowania..... Cytat:
|
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle co z pralką? Cytat:
za naklejkę i wyniki ![]() co do imprezy, to nie mam pytań.. ludzie to są po prostu Ja bym od razu odmówiła, nie wyobrażam sobie takiej imprezy z brzuszkiem, zwłaszcza że nawet się nie pobawisz, bo będziesz musiała, że tak powiem "usługiwać" bo każdy przyjdzie na gotowe. Narobisz się, nie nabawisz, a potem będziesz miała tyle sprzątania.. No chyba, że masz takich gości co zostaną i posprzątają.
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny znalazłam jeszcze takie i chyba zamówię tu w Niemczech
http://www.ebay.de/itm/XXL-Kombi-Kin...t_29585wt_1037 http://www.ebay.de/itm/LUXUS-Kombi-K...t_15775wt_1037 ten pierwszy za mną przemawia ten drugi jest też ładny ale tyko 5 kolorów do wyboru a zależy mi aby wybrać jakiś beż z brązem.. a tu dla oka http://www.ebay.de/itm/LUXUS-Kombi-K...t_36910wt_1037 zobaczcie jakie wzory panterka, kropeczki, kwiatuszki..
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu was nadrobilam !!!wybaczcie nie bede cytowala, w sumie moj mozg jest tak zapracowany ze polowy zapomnialam, co chcialam napisac ale to co zapamietalam to : strippi pomysl z bombkami jest fantastyczny !!! cos bylo o praniu, bede sie pod koniec stycznia tym zajmowala. plany na sylwestra taaaaa sa, spanie ew zauszcze jakis film pizze zrobie colusia dopije a co jak szalec to szlec ![]() ja w piatek mam woøne i lanuje wlasnie ktoszke pierniczkow upiec, ogolnie nie umiem piec ogolnie umieram !! znaczy sie za duzo sie dzieje, praca ta przeprwadzka a tu do konca stycznia trza min wytrzymac w pracy, no ale jak juz bede na nowym to i wygodniej bedzie yhmm. oki doki lece cos zjesc bom niedawno wrocila. a sie wnerwilam starsznie - okazalo sie ze szef nie wypacila mi penasj za 30 godz co bylam na zwolnieniu !! przez co nie mam juz kasy - znaczy sie mam no tyle na dzis ![]() milego dalszego czasu |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się podoba ten z różowym chociaż w życiu bym takiego nie kupiła ![]() Dragusia gratuluję 30 tyg! Jak to leci oO Aaa jeszcze 2 dni robocze w tym roku... Chociaż dzisiaj to już czas wolno leciał... jutro pewnie będzie stał w miejscu... a w piątek zacznie się chyba cofać O ale jutro mamy jakiś hm deser świąteczny w pracy o 16.00 A lenia ciąg dalszy...
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście?? http://fakty.interia.pl/swiat/news/n...ziecko,1874215
ciekawe czy prawda
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym jednak odmówiła, bo z takich znajomych znajomych zrobi się kupa ludzi. niech każda para weźmie ze sobą 1-2 znajome pary to już ile osób będzie.. |
|
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() a co do prania to myślę ze 40 stopni Cytat:
![]() Cytat:
ale na razie aby do piątku potem trochę wolnego przez święta to można odpocząć
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do imprez to my i większość naszych znajomych zawsze coś przyniesiemy do jedzenia więc zawsze to łatwiej organizatorom... choć zdarza się i tak ,że jeśli nie mówię konkretnie to znajdzie się para co przyniesie czekoladki ![]() teraz podobnie - organizujemy u nas ale naradzamy się kto co przyniesie -wiadomo,że większość ja zrobię - ale zawsze to pomocna choć troszkę.... najgorsze są na tego typu imprezach dzieciaki znajomych - zrobią taaaki sajgon z domu ,że i na koniec ubiorą się i wyjdą ....
|
|
|
#3058 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za miłe słowo i faktycznie odmówie tych znajomych-znajomych. Wytłumaczę się ciążą. A jak komuś nie pasuje to trudno....w 10 osób też może być fajnie... Cytat:
Dla mnie i tż zostanie to sprzątanie, ale w ubiegłym roku o 16 już byliśmy wyspani i wszystko było ogarnięte, rodzice bez zastrzeżeń odebrali lokal Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby się z nim wzniósł .... nawet niechcę myśleć
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby to powiedziała moja teściowa "kompletnie bez pojęcia"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

już +/- kilogram więcej od ostatniej wizyty 
kupił mi perfum w zestawie z balsamem i żelem pod prysznic
dla dzidzi!
juz 135.

A głupio komuś odmówić, ale chyba będę zmuszona...
w koncu was nadrobilam !!!
05.07.2008
i na koniec ubiorą się i wyjdą ....