Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 08:39   #361
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez nuna2
urodziny taty... i tak lipnie bo nie wiem kiedy piec na święta....
rzeczywiście ciężko ułożyć harmonogram. ale najlepiej w sobotę i w niedzielę bo w Wigilię to zawsze jest masa drobiazgów innych do robienia

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Ma ktoś szczotkę do włosów TANGLE?!
ja pierwszy raz słyszę o takiej szczotce
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:40   #362
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co robić
opuchłam przy wejściu do pochwy a smaruje normalnie clotrimazolem tylko znow jest gorzej... jutro wizyta a mnie piecze jak nie wiem... dzwonić do gina czy by mnie nie wcisnął dziś??
Jak masz w domu, albo masz możliwość kogoś wysłać po Tantum Rosa, to warto byłoby się tym przemyć. A jak nie, to dzwoń, po co masz się męczyć!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:41   #363
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Nuna ale wy dalej bez bum bum?
Mi co prawda nic nie puchło, ale mówił, że z tym można czekać, że w żaden sposób nie wpływa na dziecko, ale jeśli Tobie to przeszkadza, a zapewne, to dzwoń do gina może Cię wciśnie?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:41   #364
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi się wydaje że chodziło o 2 tygodnie od zapłodnienia. bo przecież ani test nie zadziała, ani też nic nie widać na takim etapie

a kopniaków wam zazdroszczę i gratuluję zwłaszcza że już czuć na zewnątrz brzucha.
no chyba tak musi być

dzięękuję wczoraj takiego kopa zasadził, że małż musiał poczuć

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aleee fajnie :serce:

ja nie mam ale chyba chciałabym mieć

Cytat:
Dziewczyny co robić
opuchłam przy wejściu do pochwy a smaruje normalnie clotrimazolem tylko znow jest gorzej... jutro wizyta a mnie piecze jak nie wiem... dzwonić do gina czy by mnie nie wcisnął dziś??
Dzwoń jeśli Ci to przeszkadza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:42   #365
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witam się o poranku!

widzę, że jeszcze do późnych godzin nocnych się toczyły rozmowy. Macie zdrowie dziewczęta.

Witam nowe koleżanki!

Lonely - spokojnie możesz wykorzystać startą wczoraj marchewkę, nie będzie żadnej różnicy w cieście.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, czekamy na wieści
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:43   #366
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość

Atena, a gdzie robią Ci to usg? Mnie właśnie gin chce załatwić u jakichś lekarzy z Łodzi połówkowe na NFZ i mówił, że właśnie do Kielc do szpitala przyjeżdżają. Ciekawa jestem gdzie i kto to w ogóle jest? Wiesz coś?
Adunia ja mam skierowanie do Centrum Medyczne DeniFem na ulicy Złotej, tel. 535 888 886, mnie tu ginka skierowała telefonicznie się umówiłam .
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:43   #367
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
Dziewczyny co robić
dzwoń nuna, nie ma co się męczyć. nawet jak cię nie wciśnie dzisiaj, to coś poradzi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 08:46   #368
MoTyleKsw
Zakorzenienie

[

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

No ja też CHYBA Włosy mi wypadają, plączą. Co prawda mniej niż przed ciążą, ale dalej...A ona podobno jest super. Ale muszę mieć opinię kogoś "normalnego" a nie blogerek

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 08:46   #369
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jak masz w domu, albo masz możliwość kogoś wysłać po Tantum Rosa, to warto byłoby się tym przemyć. A jak nie, to dzwoń, po co masz się męczyć!
kochana miałam 5 saszetek. jedną wykrzystywałam na 2 razy. i kurde niby było lepiej a dziś znowu tragedia.
Cytat:
Nuna ale wy dalej bez bum bum?
Mi co prawda nic nie puchło, ale mówił, że z tym można czekać, że w żaden sposób nie wpływa na dziecko, ale jeśli Tobie to przeszkadza, a zapewne, to dzwoń do gina może Cię wciśnie?!
tak tak dalej... juz chyba z 5 tyg albo lepiej poza tym jak mialam tamte globulki od dostał lek do przeleczenia....
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no chyba tak musi być

dzięękuję wczoraj takiego kopa zasadził, że małż musiał poczuć

Dzwoń jeśli Ci to przeszkadza
przeszkadza bo myśli ciągle krążą wokół tego...

ale skoro mówicie, że to nie ma wpływu na dzidzie to może przebiedze dzien... myslalam ze cos dziecku grozi
Stary 2012-12-20, 08:57   #370
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
przeszkadza bo myśli ciągle krążą wokół tego...

ale skoro mówicie, że to nie ma wpływu na dzidzie to może przebiedze dzien... myslalam ze cos dziecku grozi
jak przeszkaza to dzwoń - szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

zbliża się czas 2 śniadania mam jogurt truskawkowy z kiwi
Stary 2012-12-20, 09:03   #371
nuna2
Zakorzenienie

nie ma kto ze mna jednak jechać dziś... bo juz sie poustawiali pod jutro. No nic poczekam a teraz idę robić ciasteczka z nutella

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:05   #372
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nuna, wiem co czujesz, mam to samo. I jeszcze jak poszłam do lekarza, to zapomniała mi dać receptę (ja też zapomniałam, że jej nie dostałam) i jak już byłam prawie w domu to dostałam tel od lekarki, ze recepta czeka na mnie w rejestracji... A że mnie przeziębienie zwaliło z nóg to dopiero na drugi dzien mąż mi odebrał receptę. Jakoś przetrwałam.
Ale mam pytanie o clotrimazolum - miałam w domu globulki dopochwowe i jedną zaaplikowałam, bo już nie mogłam wytrzymać i jak powiedziałam lekarce, to powiedziała, że lepiej tego nie brać i dała mi coś innego. Ale zastanawiam się nad mascią, jeśli tylko na zwenątrz bym ją zaaplikowała. Zapomniałam lekarkę zapytać o to. Tobie lekarz powiedział, że można?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:07   #373
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
no niezle, dobrze, że dżem

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dzien dobry
cześć Meli!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam nowe koleæanki

Gratuluję synków i córeczek

Moja wizyta dzisiaj 17.40 kciuki potrzebne

i kciuki dla wszystkich dzisiaj wizytujących
kciuki zapewnione

Cytat:
Skąd ja to znam. Moi teście mają po pierwsze wysokie mieszkanie, po drugie ogrzewanie gazowe, po trzecie kosmiczne rachunki za ogrzewanie. Też jest u nich coś koło 18 stopni. Zatem zawsze wychodzę zmarznięta. Ale teście są tego świadomi, bo zawsze mi przynoszą kapcie, kocyk, herbatkę (bo ja zmarźlak straszny jestem).
W tym roku niech sobie oszczędzają, ale jak chcą widzieć wnuka/wnuczkę, to w przyszłym roku będą musieli bardziej się postarać
oni oszczędzać nie muszą, bo mają kasę.. Oni taką temperaturę po prostu lubią...

Cytat:

zbliża się czas 2 śniadania mam jogurt truskawkowy z kiwi
ja dopiero pierwsze śniadanie zjadłam... A i Pan listonosz przyniósł mi spodnie ciażowe

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:08   #374
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry.. Dziś spałam aż do 9 ale już jestem po śniadanku, wziełam moją dawkę sterydu. Może troszkę Was nadrobię i biorę się do roboty

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:10   #375
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nuna, wiem co czujesz, mam to samo. I jeszcze jak poszłam do lekarza, to zapomniała mi dać receptę (ja też zapomniałam, że jej nie dostałam) i jak już byłam prawie w domu to dostałam tel od lekarki, ze recepta czeka na mnie w rejestracji... A że mnie przeziębienie zwaliło z nóg to dopiero na drugi dzien mąż mi odebrał receptę. Jakoś przetrwałam.
Ale mam pytanie o clotrimazolum - miałam w domu globulki dopochwowe i jedną zaaplikowałam, bo już nie mogłam wytrzymać i jak powiedziałam lekarce, to powiedziała, że lepiej tego nie brać i dała mi coś innego. Ale zastanawiam się nad mascią, jeśli tylko na zwenątrz bym ją zaaplikowała. Zapomniałam lekarkę zapytać o to. Tobie lekarz powiedział, że można?
Maść jak najbardziej można w ciąży. Ponieważ aplikowana zewnętrznie w żaden sposób nie powinna szkodzić maluchowi.
Ja Tobie i nunie oprócz Tantum Rosa mogę polecić jeszcze picie olbrzymich ilości kefiru. Do tego, może to mało apetyczne, ale ja przy mocnym dokuczaniu tym kefirem się także przemywam. Biorę trochę na płatek kosmetyczny i przykładam tam. Na pewno to też pomaga przywrócić dobrą florę.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:11   #376
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To ja odpowiem, bo też się z tym borykam.
Clotrimazolum maść na zewnątrz OK, byle nie do środka. Globulki clotrimazolum w ogóle odpadają, bo mają coś tam w składzie. To moja wiedza od lekarza. A do mycia PlivaFem dużo lepsze od tantum rosa, lactatyd itd...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 09:15   #377
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
teraz idę robić ciasteczka z nutella
nutella

Cytat:
Napisane przez maarchewka
oni oszczędzać nie muszą, bo mają kasę.. Oni taką temperaturę po prostu lubią...
ja też wolę jak jest chłodniej, a w sypialni 18C to dla mnie optymalna temperatura w salonie tak ok 20C
Stary 2012-12-20, 09:16   #378
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja odpowiem, bo też się z tym borykam.
Clotrimazolum maść na zewnątrz OK, byle nie do środka. Globulki clotrimazolum w ogóle odpadają, bo mają coś tam w składzie. To moja wiedza od lekarza. A do mycia PlivaFem dużo lepsze od tantum rosa, lactatyd itd...
Wiesz co, mi Pliva nie podpasowała, za to jestem zadowolona z Lactacydu, ale nie zwykłego tylko Femina Plus (na problemy i upławy). Akurat mi się skończył to testuję Lirene LactimaDuo Ochrona polecany w ciąży i po porodzie i jak na razie jest ok. Wydaje mi się, że ważne żeby był kwas mlekowy, który przywraca pH i trochę łagodzi podrażnienia na które niestety jesteśmy teraz wyraźniej narażone.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 09:17   #379
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
nutella

ja też wolę jak jest chłodniej, a w sypialni 18C to dla mnie optymalna temperatura w salonie tak ok 20C
ja mam w bloku 23-25 st (wszystkie kaloryfery są skręcone do 0)... więc jak do nich jadę to jak na syberię..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:18   #380
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej, hej z wrażenia nie spaliśmy z mężem pół nocy tylko gadaliśmy o Leosiu, teściowa się śmiała, że lalkę już kupiła, chciała wnuczkę, bo sama miała 3 chłopów w domu. Mały w nocy zrobił sobie dyskotekę i wariował w brzuchu, nawet tż pod ręką wyczuł.
Pokazuje Wam naszego siurka :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siur.jpg (37,7 KB, 60 załadowań)

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:20   #381
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej z wrażenia nie spaliśmy z mężem pół nocy tylko gadaliśmy o Leosiu, teściowa się śmiała, że lalkę już kupiła, chciała wnuczkę, bo sama miała 3 chłopów w domu. Mały w nocy zrobił sobie dyskotekę i wariował w brzuchu, nawet tż pod ręką wyczuł.
czy siurek jest tam gdzie strzałka?

Wojtek
Stary 2012-12-20, 09:21   #382
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, mi Pliva nie podpasowała, za to jestem zadowolona z Lactacydu, ale nie zwykłego tylko Femina Plus (na problemy i upławy). Akurat mi się skończył to testuję Lirene LactimaDuo Ochrona polecany w ciąży i po porodzie i jak na razie jest ok. Wydaje mi się, że ważne żeby był kwas mlekowy, który przywraca pH i trochę łagodzi podrażnienia na które niestety jesteśmy teraz wyraźniej narażone.
Może rzeczywiście tak jest, że co komu podpasuje.
Tak samo jak jest z kremami, perfumami czy antyperspirantami a i z lekami
Chyba każdy musi sam dojść co dla Niego.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-20, 09:22   #383
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Heloł

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:22   #384
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
ja mam w bloku 23-25 st (wszystkie kaloryfery są skręcone do 0)... więc jak do nich jadę to jak na syberię..
no to rzeczywiście spora różnica temperatury
Stary 2012-12-20, 09:25   #385
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Super mój mąż też wczoraj poczuł pierwszy raz
Rozumiem, że siusiak tam, gdzie strzałka?

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Heloł
Siemasz

A co do temperatury to u nas jest średnio na jeża, wiele osób marznie ale my nie lubimy gorąca w domu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:27   #386
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku dni. Mam nadzieje, że i mnie tak miło przyjmiecie do swojego grona. Ja jestem mama czerwcową. Termin mam na 26 czerwca. Dziś zaczął się 13 tydzień )
Witaj Czuj się tu jak u siebie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
My też już po połówkowym, córeczka zdrowa

Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Zgłaszam się Data porodu ustalona na 17 czerwca. Pierwsza dzidzia, więc nie możemy się z mężem doczekać
Witaj

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć
Póki co mamy ten sam termin. Miało być wcześniej, ale teraz mi pokazało na dwóch badaniach już, że jednak będzie 26.06

Dziewczyny,
Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Idę na tą pracowniczą wigilię i szykuję się też na rozmowę z szefowstwem w sprawie mojego ewentualnego powrotu- czy w ogóle jest sens etc. No w każdym razie- trzymajcie kciuki by rozmowa przebiegła miło bo baaardzo się boję

Ag_nes GRATULUJE !!!!
Trzymam kciuki mocno!

Cytat:
Oto nowe ciuszki dla mojej Fasolki.
Śliczne!

Cytat:
Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
O Matko..padłabym..Dobrze,ż e to nie TO

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dzien dobry
Dzieńdobry

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej gaduły
Nowa częsć wątku jak się zaczyna, tak wszystkie piszą jak oszalałe a jak wątek pomału dobiega końca to cisza i spkój na forum i do nadrabiania jest 2 strony max 5 a nie 15

Wczorej zapisałam się na to specjalne usg, by sprawdzić ten obszar hypoendrogeniczny w łożysku i mam usg 4.01 i z uwagi,że jest to najdokładniejsze usg, bo w sumie to specjaliści od prenatalnych badań je robią z Łodzi, a ja bede tego dnia w 19 t 5/6 d to ginka powiedziała,że potraktujemy je już jako to połówkowe, bo i tak dokładniejszego nigdzie indziej nieuda mi sie zrobić. Więc pozostaje mi czekać, próbuje się niestresować, ale trudno.......

Wczorej pochodziłam sobie po sklepach, wyprzedaże się zaczeły wiec obskoczyłam interesujące mnie sklepy Kupiłam sukienke z orsaya- super wygodną i podkreślającą brzuszek koztowała wcześniej 89 zł, terz 50 a ja miałam jueszcze bon na -25% więc zapłaciłam 37,50 zł
z mężem zaszliśmy też do smyka, kupiliśmy komplet welurowy (śpiochy i kaftanik) z przeceny za 35 zł i komplet skarpetek za 12zł też z przeceny a przy kasie bardzo miła pani nabiła nam rabat i za skapetki zapłaciłam 1zł i jeszcze dała nam bon do wykorzystania do końca czerwca 2013 roku -10% wiec jak rodzice przyjadą pomóc nam kompletować większe rzeczy z wyprawki jak np. łóżeczko czy wózek to akurat bon się przyda

Dziś też może przejde się do galerii, do drugiego smyka, może coś upoluje jeszcze w fajnej cenie i moze do H&M skocze, bo widziałm,że i tak wyprzedaż już ruszyła. Byłam wczorej w cubusie bo smsem dostałąm powiadomienie o wyprzedażach, ale nic ciekawego tam niemają, a w c&a też nic ciekawego z wyprzedaży niewpadło mi w oko.

Na obiad dziś gotuje zupkę borowikową w zamrażalniku grzybki mam mrożone, przezemnie zbierane, w słoiczku od mamy suszone wieć zupka bedzie pyszna A na drugie danie może pierogi ze śliwkami bo też mam swoje zamrożone- ale niewiem czy mi się bedzie chciało dziś je lepić.
Pięknie Ci się zakupy udały

Cytat:
Witaj!

Będzie dobrze!

Już jest dobrze. Poburczeliśmy na siebie trochę i samoistnie wszystko prysło

Skąd ja to znam. Moi teście mają po pierwsze wysokie mieszkanie, po drugie ogrzewanie gazowe, po trzecie kosmiczne rachunki za ogrzewanie. Też jest u nich coś koło 18 stopni. Zatem zawsze wychodzę zmarznięta. Ale teście są tego świadomi, bo zawsze mi przynoszą kapcie, kocyk, herbatkę (bo ja zmarźlak straszny jestem).
W tym roku niech sobie oszczędzają, ale jak chcą widzieć wnuka/wnuczkę, to w przyszłym roku będą musieli bardziej się postarać

Cześć! Co tam słychać?

Dzień dobry ciężarówki!
Proszę mnie tutaj mocno nie zagadywać, bo na dzisiaj zaplanowałam sobie sprzątanie szkła i za szkłem no i prezenty muszę popakować Żartuję of kors!

Witamy się w 16 tygodniu!
Mój bobik wg suwaczka ma 9 cm (czyli pewnie ma więcej, bo ostatnio przegania suwaczki), jest wielkości awokado. I uwaga, ta zagramaniczna strona http://pregnant.thebump.com/pregnanc...-pregnant.aspx
podaje, że może już słyszeć, a ja mogę czuć już ruchy dziecka.
I co mnie rozśmieszyło, my tu o tym, że bejbik zabiera nam mózg, a proszę bardzo co tu piszą: "Forgetfulness (a.k.a. pregnancy brain). No one knows for sure what causes this!" Czyli nie wymyślamy
za 16tc

Cytat:
Witamy Leosia

Witam się i ja

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:28   #387
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma kto ze mna jednak jechać dziś... bo juz sie poustawiali pod jutro. No nic poczekam a teraz idę robić ciasteczka z nutella

mi pomogła też kąpiel w rumianku, parzę 3 litry z 6 torebek i mieszam z wodą w wannie, u mnie przyczyna podrażnienia była zmiana laktacydu na inny pły bez kwasu mlekowego
Stary 2012-12-20, 09:29   #388
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
czy siurek jest tam gdzie strzałka?
tak jest, trochę niewyraźne wyszło, ale ogólnie widać siurka i jajka :P mały mnie kiedyś zlinczuje za to, ze pokazywałam jego narządy publicznie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:31   #389
maarchewka
Zakorzenienie

a w ogóle to ja kiedys chcialam dziecko nazwać Leon. Strasznie fajne imię i ma zdrobnienia - Leonek, Leoś, Leonuś...
ale niestety, bądź stety nazwałam tak kota i już mi nie wypada tak dziecko nazwać:/ a nawet małżowi się podobało, eh..
Kota juz dawno nie ma, ale jeszcze wszyscy pamiętają..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
tak jest, trochę niewyraźne wyszło, ale ogólnie widać siurka i jajka :P mały mnie kiedyś zlinczuje za to, ze pokazywałam jego narządy publicznie
wszystkiego się wyprzesz.. My mu nie powiemy

Wojtek
Stary 2012-12-20, 09:33   #390
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a o jakiej przypince mówisz? Bo ta dla Pana Młodego to będzie z tych kwiatków co bukiet. A jeśli Ci chodzi o moją woalkę (to co będę miała na głowie) to kwaitki do niej chyba nie będą pasowały. Nie chcę przekombinować
Tej Twojej na glowę, ale to już jak sama uznasz, tak mi się wczoraj nasunęło na myśl. Wszystko zależy jakie kwiaty.
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
za córę
Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Zgłaszam się Data porodu ustalona na 17 czerwca. Pierwsza dzidzia, więc nie możemy się z mężem doczekać
Ja mam na połowę maja i też pierwsza dzidzia, ale mąż mnie uspokaja, że mam się cieszyć puki się mogę wyspać
Cytat:
ale z Ciebie ciapa
Cytat:
I miałam piękną pobudkę o 7 rano. Dzwoni tel.
- "Mogę się z Tobą zabrać"
- eeeeee pomyłka
- "Żadna pomyłka"
- a kto mówi?
- "Smok"
- eeeee aaaa, to po ****** do mnie dzwonisz a nie do R. ?
- "eeeee bo on nie ma zasięgu"

- kolega z pracy TŻ,
Jak to dobrze, że jego koledzy nie mają mojego numeru, albo mają do mnie i nie wiedzą, że ja jestem K. żoną
Cytat:

To jest ta co prawie sama czesze? Kuzynka dostała i jest baaardzo zadowolona.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry.. Dziś spałam aż do 9 ale już jestem po śniadanku, wziełam moją dawkę sterydu. Może troszkę Was nadrobię i biorę się do roboty
Ja spałam do 9:15

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości