Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 19:43   #1981
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Zamówiłam, jako dodatek do prezentów dla dziadków i pradziadków Hani, magnesy. Dzisiaj przyszły i są piękne O taki:
śliczne, dasz link
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Czesc

Jak nastroje świąteczne?? Przeżyłyście koniec świata??

Ja nie mam jeszcze ani jednego prezentu

Juto, czyli w najwiekszy ruch jadę kupowac aczkolwiek mam małą awersję do jazdy samochodem

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

She - ale słodki bąbelek cudnie wygląda w tej czapie (i modnie )

Natusia - te trufle są takie małe na jeden kęs czy wieksze, bo widzę chyba znajome papilotki ... wyglądają smakowicie

Gaabbii - fajny pomysł z takimi magnesami, nawet nie wiedziałąm że coś takiego mozna zrobic
wielkości czekoladek z bombonierki, a papilotki z tesco 1,99zł za 100sztuk
Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
dzięki ja miałam umowę do dnia porodu, a mój tż ma na umowie 1600 netto to chyba się załapiemy skoro jest próg 539zł.

no dla mnie to chory kraj, bo gdyby mój mąż na prawdę tyle zarabiał to sorry ale bida że hej. samego kredytu mamy 1300zł plus 500zł czynsz to już nam brakuje a gdzie reszta opłat, życie...
a jeszcze chore jest dla mnie to że kobiety które mają zatrudnienie ( tzn możliwośc powrotu do pracy po macierzyńskim) mogą dostać 400zł wychowawczego a te które nie mają gdzie wracać już nie
tak z taki dochodem się kwalifikujecie. System jest chory, za dużo by mówić.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że w ciąży przytyło się 22kg, ale ogromnie się cieszę że nigdzie skóra nie wisi i że nie pojawiły się rozstępy.
Za to nie czuję się dobrze z taką wagą, liczę, że jak skończę karmić to dobije do 50kg

Mąż robił w zeszłym roku, jedliśmy do marca

Też chciałam magnesy, ale nie znalazłam nigdzie takiej oferty. Gdzie zamawiałaś i jaki koszt?
Ale to nie smakowały wam czy tak dużo zrobił?
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 19:44   #1982
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
no to w takim razie musiałaś nie otrzymać świadectwa pracy
Tak, nie otrzymałam.

Ja przytyłam 18 kg, zostało mi 5 kg.ale nie przeszkadza mi to, został brzuch i z tym sie zle czuje, niewielki do prawda jest, ale mogłoby go nie byc.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:24   #1983
natusiakac21
Raczkowanie

a wogóle to w biedroce są rajstopki frotte za 4,49zł. Bardzo ładne i ciepłe
Stary 2012-12-21, 21:35   #1984
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dziewczyny, jak poznać, że zaczyna się akcja ZĄBKOWANIE? Jak wyglądają dziąsła? Niuncia coś gorzej ostatnio sypia.

Widzę, że ostro bierzecie się za pieczenie!!! A ja takie beztalencie! pewnie jak Mała urośnie to z nią upiekę pierwsze ciasteczka!!! Ale będzie fajnie!!!

Moniczka, najdłaś się strachu. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło

Kąpiecie już swoje dzieciaczki w wannie? Zamówiłam mate antypoślizgową i krzesełko, ale nie wyobrażam sobie tego schylania się nad wanną żeby ją umyć! No i jak ją wykąpie to mam lecieć z nią w reczniku do pokoju żeby wysuszyć i ubrać czy robicie to jakoś na czymś w łazience?

Co do wagi to ja po porodzie przytyłam bo coś mi hormony wariowały i jadłam 24h na dobe. Miałam 7kg do zrzucenia, a teraz zostały mi jeszcze 2, ale widzę, że waga sama spada choć przestałam ćwiczyć. Brzuszek lekko wystaje A jak cwiczyłam to zaczynał mi się robić kaloryfer. Przestałam i szybko znowu zrobił się flaczek.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:11   #1985
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam

Paulinka i tatuś słodko spią

Cytat:
Tak stokroteczko lecą lata składkowe, ale na zasiłku dla bezrobotnych też bo wliczają to później do emerytury.[COLOR="Silver"]
Jeżeli stracę pracę, to dostanę zasiłek od kolejnego miesiąca??

Cytat:
Witam w dniu końca świata
Boicie się?

pytanie jest, nie co unosi dziecko, ale co unosi orzeł Pewnie to jakaś kukła

ja przemywam oczka wodą gotowaną, tak jak napisałam wcześniej, ale sól fizjologiczną kupuję, właśnie do nawilżania noska A nawilżam na zmianę z wodą morską. Kupuję Disnemar, bo ma słabszą siłę psikania

jestem w szoku, bo Ty zawsze chodziłaś spać z kurami
Nie boję się, bo to nie dziś ten koniec świata

Aha, fakt, pewnie orzeł unosi kukłę, ale wygląda bardzo realistycznie

No tak, skoro nosek chcę dalej przemywać solą to i tak muszę ją kupić. Ja robiłam tak: do oczu używałam świeżo otwartej, a resztę zostawiałam na nosek. Nie wiem czy dobrze, ale tak robiłam.

Ja z kurami?? ej, nie przesadzaj może miałam inne zajęcia poza wizazem
ciiii...

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Życzymy Wesołych Świąt
Cudowne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam.
Piękny wierszyk

Cytat:
Dziewczyny te trufle co ostatnio pisałam, że robie są rewelacyjne. Polecam. Szybko się robi i są pyszne.
Dzięki ja na razie mam tylko upieczony piernik do DOMINA

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Dziś dzwonił do mnie szef że w firmie czeka na mnie paczka. Jestem do tej pory w ciężkim szoku. To moje piąte święta w tej firmie i pierwsza paczka.
Piąte święta pierwsze dziecko, i zagadka rozwiązana

Tż dostał na święta z pracy 200zł

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
stokroteczka, nie piekłam jeszcze nic z tej strony. To mój debiut, zrobiłam dziś to ciasto z nutellą, siedzi w lodówce, ale wydaje mi sie, że się udało pominę fakt, że ten mus musiałam robić 2 razy, bo galaretkę potraktowałam jak kisiel i rozrobiłam w zimnej wodzie a potem się dziwiłam czemu nie chce stężeć, dobrze, że na ciasto nie wylałam tylko czekałam aż będzie taka półpłynna.
Jak skosztujesz daj znać ,

Cytat:

Zamówiłam, jako dodatek do prezentów dla dziadków i pradziadków Hani, magnesy. Dzisiaj przyszły i są piękne O taki:
I teraz dopiero mówisz??? Nie mogłaś wczesniej ? też byśmy sobie zamówiły, bacik się należy Piękne są, jaka cena, podaj linka

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kąpiecie już swoje dzieciaczki w wannie? Zamówiłam mate antypoślizgową i krzesełko, ale nie wyobrażam sobie tego schylania się nad wanną żeby ją umyć! No i jak ją wykąpie to mam lecieć z nią w reczniku do pokoju żeby wysuszyć i ubrać czy robicie to jakoś na czymś w łazience?
Nie kąpię jeszcze w łazience, dalej w sypialni. Kurcze ja to nawet nie mam wanny. Mówiłam tżowi że chcę wysoki brodzik w prysznicu, żeby mieć a'la wannę do kąpania Paulinki, ale on się uwziął na kabinę i brodzik z płytek, i ja nie wiem jak ja będę ją kąpać, chyba duża miska do brodzika i tyle. I nie mam jej gdzie tam ubierać, chyba że na pralce, ale mało miejsca.

natusiakac21 te trufle masz wszystkie o tym samym smaku, tylko czym innym posypane ??

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Mam do Was kilka pytań z gatunku PRACA jeśli oczywiście znacie odpowiedzi

1. Czy jest u Was takie centrum handlowe Czerwona Torebka i czy wiecie skąd wziąć oferty pracy do sklepików w tym centrum jeśli centrum jest dopiero w budowie?

2. Czy w Tesco na kasie pracuje się na umowę o pracę czy na umowach śmieciowych? I czy jeśli pracuje się na kasie, to też wykłada się towar, sprząta, myje półki itp, czy to jest tylko praca "kasjer" ?

No to chyba tyle

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:40   #1986
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, jak poznać, że zaczyna się akcja ZĄBKOWANIE? Jak wyglądają dziąsła? Niuncia coś gorzej ostatnio sypia.

Widzę, że ostro bierzecie się za pieczenie!!! A ja takie beztalencie! pewnie jak Mała urośnie to z nią upiekę pierwsze ciasteczka!!! Ale będzie fajnie!!!

Co do wagi to ja po porodzie przytyłam bo coś mi hormony wariowały i jadłam 24h na dobe. Miałam 7kg do zrzucenia, a teraz zostały mi jeszcze 2, ale widzę, że waga sama spada choć przestałam ćwiczyć. Brzuszek lekko wystaje A jak cwiczyłam to zaczynał mi się robić kaloryfer. Przestałam i szybko znowu zrobił się flaczek.
co do ząbkowania to dziąsełka robią się jakby grubsze

Ja kąpie Antka w wannie. Nie używamy maty. Kładziemy go i on jest cały szczęśliwy. Bawi się, pływa na brzuchu. Myje się ok narazie mnie plecy nie bolą choć mam problemy z kręgosłupem. Co do ubierania to ja rozkładam ręcznik na sedesie zawijam Antosia i idziemy do niego do pokoju, tam robimy reszte. Potem buziak i spać
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witam

Paulinka i tatuś słodko spią

Jeżeli stracę pracę, to dostanę zasiłek od kolejnego miesiąca??

Nie boję się, bo to nie dziś ten koniec świata

Aha, fakt, pewnie orzeł unosi kukłę, ale wygląda bardzo realistycznie

No tak, skoro nosek chcę dalej przemywać solą to i tak muszę ją kupić. Ja robiłam tak: do oczu używałam świeżo otwartej, a resztę zostawiałam na nosek. Nie wiem czy dobrze, ale tak robiłam.

ciiii...

Cudowne zdjęcie

Piękny wierszyk

Dzięki ja na razie mam tylko upieczony piernik do DOMINA

Piąte święta pierwsze dziecko, i zagadka rozwiązana

Tż dostał na święta z pracy 200zł

Jak skosztujesz daj znać ,

I teraz dopiero mówisz??? Nie mogłaś wczesniej ? też byśmy sobie zamówiły, bacik się należy Piękne są, jaka cena, podaj linka

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Nie kąpię jeszcze w łazience, dalej w sypialni. Kurcze ja to nawet nie mam wanny. Mówiłam tżowi że chcę wysoki brodzik w prysznicu, żeby mieć a'la wannę do kąpania Paulinki, ale on się uwziął na kabinę i brodzik z płytek, i ja nie wiem jak ja będę ją kąpać, chyba duża miska do brodzika i tyle. I nie mam jej gdzie tam ubierać, chyba że na pralce, ale mało miejsca.

natusiakac21 te trufle masz wszystkie o tym samym smaku, tylko czym innym posypane ??

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

1. Czy jest u Was takie centrum handlowe Czerwona Torebka i czy wiecie skąd wziąć oferty pracy do sklepików w tym centrum jeśli centrum jest dopiero w budowie?

2. Czy w Tesco na kasie pracuje się na umowę o pracę czy na umowach śmieciowych? I czy jeśli pracuje się na kasie, to też wykłada się towar, sprząta, myje półki itp, czy to jest tylko praca "kasjer" ?

No to chyba tyle
z tego co wiem to musisz udać się ze świadectwem pracy do Urzędu Pracy i oni wyznaczą ci termin rejestracji (u mnie tak jest) i potem naliczą ci zasiłek, ale nie wiem dokładnie jak działają Pośredniaki

Trufle są wszystkie czekoladowe, ale obtoczone w kakao, w białej czekoladzie, w orzechach laskowych, w wiórkach kokosowych.
Stary 2012-12-21, 22:49   #1987
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
co do ząbkowania to dziąsełka robią się jakby grubsze

Ja kąpie Antka w wannie. Nie używamy maty. Kładziemy go i on jest cały szczęśliwy. Bawi się, pływa na brzuchu. Myje się ok narazie mnie plecy nie bolą choć mam problemy z kręgosłupem. Co do ubierania to ja rozkładam ręcznik na sedesie zawijam Antosia i idziemy do niego do pokoju, tam robimy reszte. Potem buziak i spać

z tego co wiem to musisz udać się ze świadectwem pracy do Urzędu Pracy i oni wyznaczą ci termin rejestracji (u mnie tak jest) i potem naliczą ci zasiłek, ale nie wiem dokładnie jak działają Pośredniaki

Trufle są wszystkie czekoladowe, ale obtoczone w kakao, w białej czekoladzie, w orzechach laskowych, w wiórkach kokosowych.
Dzięki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 07:53   #1988
she_87
Raczkowanie

Cytat:

Hej

u nas częste pobudki w nocy pojawiły sie z 1,5 miesiąca temu a ząbek idzie dopiero tera. Dziaseł jakis czerwonych i rozpulchnionych nie miała. Ślinienie troszke mocniejsze ale tez nie az tak bardzo jak widziałam inne dzieciaczki jak się ślinią. Ja zauwazyalm mała ciemną kreseczke na dziąśle to dopiero byłam pewna że idzie ząbek

My tez przeprowadziliśmy się do duzej wanny. Sara strasznie sie cieszy chlapie ma zabaweczek kilka. M klęczy przy wannie i myje więc nie wiem jak jego plecy na brzuszku Sara sama lezy, a na plecach M podtrzymuje jej glowę troche. my jeszcze na pralce przewijamy i ubieramy.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:02   #1989
onething
Zadomowienie

Cytat:
śliczne, dasz link

wielkości czekoladek z bombonierki, a papilotki z tesco 1,99zł za 100sztuk

tak z taki dochodem się kwalifikujecie. System jest chory, za dużo by mówić.

Ale to nie smakowały wam czy tak dużo zrobił?
Zrobił tego dużo i wyszły bardzo słodkie, więc nie można było zjeść tego duzo na raz (to dobrze) i tak do marca sobie podjadaliśmy.

Cytat:

Ja siedzę z małym w wannie i się bawimy, a później myjemy i jest baaardzo zadowolony.

A ząbkowanie to ślinienie, pchanie wszystkiego do buzi, gorączka, rozpulchnione dziąsła (choć nie każde dziecko tak ma).

Cytat:

No to chyba tyle
1. U nas otwierają w lutym i z tego co wiem, to będą to same prywatne sklepiki (mięsny, piekarnia, spożywka, apteka) i jedyne co mi przychodzi na myśl to osobisty kontakt z właścicielem,

2. Jeśli jesteś zatrudniona przez Tesco to masz umowę o pracę, jeśli zatrudniają Cię jako kasjer-sprzedawca to siedzisz tylko na kasie (w ekstremalnych sytuacjach, gdy nie ma ludzi, a jest dużo kasjerek (co zdarza się raz na 100lat) to idzie się towarować. Jeśli zatrudniają jako sprzedawca-kasjer, czyli na jakiś dział, to wtedy towarujesz i chodzisz na kasę.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:29   #1990
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Jak samopoczucia przed świętami?
U mnie bałagan w domu, prezenty nie kupione, pierniczki nie udekorowane

Cytat:
Też chciałam magnesy, ale nie znalazłam nigdzie takiej oferty. Gdzie zamawiałaś i jaki koszt?
Cytat:
śliczne, dasz link
Cytat:

ciiii...

dobrze robisz

w każdym razie, wcześnie nam zawsze pisałaś "dobranoc"

nie pisałam wcześniej, bo sama zamawiałam na początku tygodnia i nie wiedziałam, czy dojdą. Wczoraj odebrałam paczkę

A tutaj link do magnesów http://www.pakamera.pl/magnesy-magne...m-nr732041.htm
W ogóle bardzo lubię tę stronę
Zamawiałam tam jeszcze m.in. spineczki dla Hani http://www.pakamera.pl/kollam-0_s12111378.htm Polecam, są śliczne
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:39   #1991
benka99
Rozeznanie

Dziewczyny ubrałyście już choinki? Ma z Maksim zaraz zaczynamy Pokażcie zdjęcia drzewek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 14:52   #1992
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
no właśnie słyszałam o tym 1000zł, a powiedz mi czy jak ja nie mam wychowawczego (umowa do dnia porodu) a teoretycznie nasz dochód nie przekracza tych 504zł miesięcznie na osobe to mogę starać sie o rodzinny i też dostaniemy te 1000zł? bo dla samego 80zł miesięcznie to sorry, ale składać tyle papierków to niech się w poopę pocałuje to nasze państwo, a co do tego 1000zł to nikt mi nie odpowiedział konkretnie czy się należy czy nie bo to jeszcze taki myk jest że przed miesiącem jeszcze mieliśmy większe dochody a teraz mój tż dostał na umowie mniej i byśmy się kwalifikowali a teraz tak myślę że to chyba i tak dochody za zeszły rok biorą pod uwagę... z wtedy mieliśmy za duże...

ale fajnie że się na tym znasz może wreszcie się dowiem
Ja dostałam na Szymonka to normalne becikowe a ten drugi tysiac gminny też dostałam i rodzinne też mam teraz,bo na Filipa nie miałam,lecz teraz to mam inna sytuacje materialna więc by mi nie odmówili złodzieje jedne,bo uważam że to rodzinne to smiech na sali,kwota mała a mysle ze powinno je mieć kazde dziecko nie zaleznie od dochodów.
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witam z tej strony mamusia wrześniowa
Chciałam się zapytać czy udało Wam sie zrzucić kg ciążowe i w jakim czasie?

Bo u mnie na początku waga poszybowała w dół a teraz od długiego czasu stoi w miejscu i boję się że tak zostanie

Pozdrawiam.
ja zrzuciłam jeszcze wiecej niż miałam przed ciążą ale u mnie jest nerowow strasznie i problemowo więc dlatego
Cytat:
a wogóle to w biedroce są rajstopki frotte za 4,49zł. Bardzo ładne i ciepłe
Hmm wiecie nie cierpię tych sieciowych rajstopNie jestem z nich zadowolona,rozwalaja się,puszczaja na szwach po dwóch dniach noszenia
Cytat:

U mnie z zabkowaniem jest tak,że Szymon i gorzej sypiał,był nerwowy w dzień,płaczliwy,nie można go było samego zostawić i po chyba 5 dniach pojawił sie ząbek,dolegliwosci ustały.
Ja mam brodzik ale płytki wiec kąpiemy sie tzn Szymek w wanience dla dzieci w pokoju.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777;38247821[COLOR=Silver
]
[/COLOR]Mam do Was kilka pytań z gatunku PRACA jeśli oczywiście znacie odpowiedzi

No to chyba tyle
Ad 2 W takich marketach pracuje się już na umowe o prace,po aferze z jednym sklepem mieja sie na bacznosci.
Ja w tesco nie pracowalam ale w Biedrze,kasjer sprzedawca robi wszystko od siedzenia na kasie,po wykładanie towaru,sprzątanie sklepu,jest też magazynierem itp a z tego co widzę u mnie w Tesco też tak jest.Może to zależy od wielkości sklepu,choc Biedra jest ogromna,
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ubrałyście już choinki? Ma z Maksim zaraz zaczynamy Pokażcie zdjęcia drzewek
My mamy choinke od poniedziałku ale zdjecia nie pokaże

Chwalę się mamy pierwszy ząbekPo ciężkich,płaczliwych dniach jest ząbek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:33   #1993
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

gratuluje zabka.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 16:37   #1994
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostałam na Szymonka to normalne becikowe a ten drugi tysiac gminny też dostałam i rodzinne też mam teraz,bo na Filipa nie miałam,lecz teraz to mam inna sytuacje materialna więc by mi nie odmówili złodzieje jedne,bo uważam że to rodzinne to smiech na sali,kwota mała a mysle ze powinno je mieć kazde dziecko nie zaleznie od dochodów.

ja zrzuciłam jeszcze wiecej niż miałam przed ciążą ale u mnie jest nerowow strasznie i problemowo więc dlatego

Hmm wiecie nie cierpię tych sieciowych rajstopNie jestem z nich zadowolona,rozwalaja się,puszczaja na szwach po dwóch dniach noszenia

U mnie z zabkowaniem jest tak,że Szymon i gorzej sypiał,był nerwowy w dzień,płaczliwy,nie można go było samego zostawić i po chyba 5 dniach pojawił sie ząbek,dolegliwosci ustały.
Ja mam brodzik ale płytki wiec kąpiemy sie tzn Szymek w wanience dla dzieci w pokoju.

Ad 2 W takich marketach pracuje się już na umowe o prace,po aferze z jednym sklepem mieja sie na bacznosci.
Ja w tesco nie pracowalam ale w Biedrze,kasjer sprzedawca robi wszystko od siedzenia na kasie,po wykładanie towaru,sprzątanie sklepu,jest też magazynierem itp a z tego co widzę u mnie w Tesco też tak jest.Może to zależy od wielkości sklepu,choc Biedra jest ogromna,

gratulacje za ząbka
Stary 2012-12-22, 16:39   #1995
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:

Superaśne!
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej

u nas częste pobudki w nocy pojawiły sie z 1,5 miesiąca temu a ząbek idzie dopiero tera. Dziaseł jakis czerwonych i rozpulchnionych nie miała. Ślinienie troszke mocniejsze ale tez nie az tak bardzo jak widziałam inne dzieciaczki jak się ślinią. Ja zauwazyalm mała ciemną kreseczke na dziąśle to dopiero byłam pewna że idzie ząbek

My tez przeprowadziliśmy się do duzej wanny. Sara strasznie sie cieszy chlapie ma zabaweczek kilka. M klęczy przy wannie i myje więc nie wiem jak jego plecy na brzuszku Sara sama lezy, a na plecach M podtrzymuje jej glowę troche. my jeszcze na pralce przewijamy i ubieramy.
1,5 miesiąca?! Matka, ja po 4 dniach/nocach mam dość.
Cytat:
O, Ty mnie pocieszyłaś z tymi 5 dniami. Znowu chcę przesypiać noce.

My za chwilkę zabieramy się za strojenie choinki. Może później pokażę.
Stary 2012-12-22, 16:54   #1996
_millena
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny !
My wpadamy z życzeniami !!!

Spokojnych Świąt !! nie przejedzcie się ! :P

kartkapl.jpg

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 19:36   #1997
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Pojawiam się z zaległościami

U mnie nowina na święta, u brata będzie chłopak, kolejny w rodzinie Bratowa już w 20 tc. Z jej strony też póki co same chłopaki, więc mały sporo ubranek dostanie

Przy okazji tż i ja przeprowadziliśmy poważną rozmowę na temat trzeciego dziecka..... Cóż, kompromis jest taki - jeśli w ogóle trzecie dziecko, to moooże znowu za kilka lat. Dobrze, że jest chociaż ten kompromis, bo na dzień dzisiejszy tż nie chce w ogóle trzeciego dziecka , ale zostawia mi cień szansy, że w przyszłości zmieni zdanie. Ja z kolei skłaniam się bardziej ku stanowisku "niedługo albo wcale", ale też nie przekreślam opcji za kilka lat. Więc prawie wszystko po Kaju będę oddawać, zostawię tylko wybrane sztuki - ulubione czy najładniejsze Dam bratowej do wybrania, co będzie chciała, a resztę biednym.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dotrwałam ja myślę, że to nie kwestia nadopiekuńczości tylko zwinności dziecka. Alexander od początku jak upadał to zawsze jakoś tak by chronić głowę. Syn siostry Tż jak się przewracał do tyłu to zawsze głową walił w ziemię. Jednego czego nie nauczyliśmy Alexa to płacz za każdym razem jak się przewróci może upaść, uderzyć się ale płakać nie będzie z byle powodu, jak już jest płacz to znaczy, że naprawdę bolało Za to wcześniej jak i teraz nie muszę się martwić, że dziecko wędrując na czworaka zahaczy nosem w ziemię bo moje dzieci to pełzacze a i do podnoszenia się nie rwą.
Pewnie masz rację. Tylko idąc tym tropem to takiemu dziecku nadopiekuńczość tym bardziej szkodzi, powstrzymuje to dziecko przed rozwojem i nabywaniem sprawności, kiedy powinno się je właśnie do tego zachęcać

Cytat:
Myślelismy o budowie domu, ale realne koszty nas trochę przerosły no i sama nawet zrozumiałam, że prowadzenie domu to zbyt duży obowiązek i koniecznośc rezygnacji z pewnych rzeczy na rzecz innych. Niestety coś za coś

Co do włosów to tez nosiłam przez większośc czasu długie, najkrócej to miałam do ucha na tzw. Szopena
Podoba mi się fryz Kożuchowskiej i Zielińskiej ale ciężko się zdecvydowac.
Tak, ja też coraz mniej myślę o posiadaniu domu... U mnie co prawda w planach nie było go nigdy, bardziej w marzeniach Ale gdybyśmy mieli zmieniać nasze mieszkanko na coś innego większego, to zastanawiałabym się m.in. nad dwupoziomowym mieszkaniem w bloku. Widziałam coś takiego w nowych blokach.

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, staram się czytać, ale ciężko idzie. Przeprowadzka pełną parą, jutro kończymy malowanie. W sobotę planujemy spędzić pierwszą noc na swoim. Jutro będą meble kuchenne montować.
Zabolało mnie tylko, jak mi powiedziała, że Dawid się wcale nie stęsknił za mną i w ogóle nie odczuł mojej nieobecności. Przykro mi się zrobiło.
Powodzenia!
A takie teksty to najlepiej wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj od razu drugim

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jak to, jak to? Przecież Maks to cała Ty!

Moim zdaniem najładniej wyglądają przystrojone białym i kakaowym lukrem i na to bakalie: rodzynki, orzechy, kawałeczki suszonych moreli, migdały, figa suszona, sezam... (fota w załączniku). Te dodatki się też fajnie komponują w smaku z pierniczkami. Te sklepowe gotowe posypki są moim zdaniem trochę sztuczne
Lejesz miód na moje serce Przez lata słyszałam od wszystkich, że to cały tata. Choć coś mi świta, że w ostatnich miesiącach ktoś stwierdzał podobieństwo do mnie i nie wiem, czy to nie byłaś też Ty
Mam nadzieję, że Ci się to nie nudzi, bo napiszę znowu, że masz super talent do różnych rękodzieł. Pierniczki są śliczne i pomysłowe, nieważne z kiedy

Cytat:
Poza tym, katastrofa jakaś z tymi prezentami, strasznie drogie robicie prezenty. My z teściami prezentow nie robimy sobie wcale, tak głupio bo to takie upominkowe świeta są, no ale oni nie chcą, to niech spadają. Z moimi rodzicami prezenty sobie robimy i tak, dla mamy książka 34zł plus kalendarz ze zdjęciami Paulinki 20zł, dla taty alkohol 47zł, dla brata herbaty sypane na wagę z herbaciarni 45zł (mam herbacianego brata: D) , dla drugiego brata nic, bo z nim akurat prezentów sobie nie robimy.
Kochana, spokojnie, u mnie też bez szaleństw! Staram się kupić każdemu coś, co ten ktoś lubi lub co będzie przydatne i przy tym, żeby to było raczej coś drobnego, do 30 zł! Choć jak już zaczynam wybierać, to często kończy się na 40-50 zł, ale na pewno nie więcej
Od rodzenstwa dostajemy podobnie, od babci czy rodziców czasem coś droższego, ale to poniekąd zrozumiałe

Cytat:
Dziś siedzę zdołowana od samego rana.
Złożyłam wypowiedzenie w mojej firmie bo dostałam nową pracę. Finansowo - o wiele lepiej, różnica pokryje koszt opiekunki. Ale jest mi jakoś tak przykro, że chce mi się płakac Lubiłam to co robię, a teraz znowu muszę zaczynac wszystko od nowa. Ehhh kobiecvie nigdy się nie dogodzi.
Gratki! Mam nadzieję, że nową pracę też polubisz, a Hani będzie dobrze z nianią

Cytat:
A tu macie foty przed i po "metamorfozie":brzyda l:
Bardzo ładnie!

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
jestem tu nowa i nawet nie wiem od czego zacząc, dziwnie tak sie wbic, gdy watek idzie juz od dawna pełna para

a może mi poradzicie w kwestii karmienia.. moja córa ma 6i pół msca a nie chce nic jesc poza mlekiem (karmie piersią).. zaczełam jej urozmaicac diete w dniu jej 5 miesiecy i do tej pory jest dramat.. jak tylko widzi mnie z łyzeczka to zaciska usta,ze nawet nic jej tam wepchac nie umiem jak jakims cudem cos dostanie sie jej do ust to sie kwasi i otrzepuje jak przy najkwaśniejszej cytrynie (swoja droga wyglada to przekomicznie). Dosłownie żadnego smaku innego niz mleko nie toleruje, naprawde probowalam juz roznosci, słoiki, gotowałam sama.. dodawałam swoje mleko do jedzonka, probowalam dac jej choc troche ze swojego palca.. efekt ciagle ten sam. Juz nie wiem co robic

dobrze,ze chociaz na wadze przybiera prawidłowo.
Zacząć od czegokolwiek i po prostu pisać dalej, i jakoś samo pójdzie
Jeśli sądzisz, że wypróbowałaś wszystkie metody, a opór nie maleje, to można by odpuścić na jakiś czas... Tzn. wrócić do samej piersi na 2-3 tyg., skrajnie miesiąc albo po tych dwóch tyg. spróbować podać coś córci, a w razie dalszego protestu znowu 2 tyg. Fajnie, że chociaż dobrze przybiera. Myślę, że w tej chwili najgorsze byłoby utrwalenie tej niechęci do jedzenia, więc lepiej odpuścić i poczekać.
A jakieś badania krwi miała zrobione? Co w ogóle pediatra na to?

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
próbowałam- mam plame z kaszki na tapecie, a ona zniesmaczona jak zwykle.. dac jej czas czy co?
Ale BLW i kaszka? Wydaje mi się, że to dotyczy jedzenia w bardziej zwartej postaci Próbowałyście warzyw w kawałku?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tak w kwestiach wychowawczych Czasami wydaje mi się, że warto pozwolić dziecku zapłakać, niech poznaje różne emocje.
Jak coś się stanie, przewróci się, przestraszy itp, to ważne jest żeby nie mówić, że nic się nie stało i że nie boli, gdy dziecko czuje inaczej ( nie zamierzam też nic sugerować dziecku i lecieć do niego krzycząc "łojezu moje biedactwo", zanim się zorientuje co się stało, bo wtedy będzie płakać dla zasady ). Chodzi mi o to, żeby nie zaprzeczać jego uczuciom, tylko przytulić powiedzieć, że juz dobrze, mama jest przy tobie itd.

I znowu zgadzam się w zupełności
Mniej więcej o tym jest pierwszy rozdział takiej znanej książki "Jak mówić do dzieci, żeby nas słuchały i jak słuchać, żeby do nas mówiły".

Cytat:
Dziewczyny przemywacie dalej dzieciom oczka solą fizjologiczną? ?czy już nie trzeba i wystarczy woda przegotowana? albo zwykła?
Oooo, widzę, że wreszcie jest jakaś kwestia, w której nie należę do tej bardziej gorliwej frakcji Ja uważam, że wystarczy tylko przez pierwszy miesiąc przemywać oczy i twarz przegotowaną wodą. Kajowi myłam tak ok. dwóch miesięcy, bo miał różne wysypki na twarzy (i nie tylko).
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:57   #1998
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witajcie

Piekłam te babeczki korzenne z powidłami i porażka, może i są smaczne ale za to wyglądają jakby wybuchła w nich bomba

Za to zrobiłam te trufle i Wam powiem...superaśne są przesłodkie ale pycha, faktycznie nie da się dużo zjeść. Wyszło mi równe 90szt, na końcu będzie zdjęcie.

Cytat:
1. U nas otwierają w lutym i z tego co wiem, to będą to same prywatne sklepiki (mięsny, piekarnia, spożywka, apteka) i jedyne co mi przychodzi na myśl to osobisty kontakt z właścicielem,

2. Jeśli jesteś zatrudniona przez Tesco to masz umowę o pracę, jeśli zatrudniają Cię jako kasjer-sprzedawca to siedzisz tylko na kasie (w ekstremalnych sytuacjach, gdy nie ma ludzi, a jest dużo kasjerek (co zdarza się raz na 100lat) to idzie się towarować. Jeśli zatrudniają jako sprzedawca-kasjer, czyli na jakiś dział, to wtedy towarujesz i chodzisz na kasę.
Dziękuję
kasjer-sprzedawca a sprzedawca-kasjer to jak widać co innego

Cytat:
Dzień dobry.

Jak samopoczucia przed świętami?
U mnie bałagan w domu, prezenty nie kupione, pierniczki nie udekorowane

dobrze robisz

w każdym razie, wcześnie nam zawsze pisałaś "dobranoc"

nie pisałam wcześniej, bo sama zamawiałam na początku tygodnia i nie wiedziałam, czy dojdą. Wczoraj odebrałam paczkę

A tutaj link do magnesów http://www.pakamera.pl/magnesy-magne...m-nr732041.htm
W ogóle bardzo lubię tę stronę
Zamawiałam tam jeszcze m.in. spineczki dla Hani http://www.pakamera.pl/kollam-0_s12111378.htm Polecam, są śliczne
U mnie na szczęście bałagan został ogarnięty, bo dziś wyglądało faktycznie jakby fajfun przeszedł, szczególnie po pieczeniu mam nadzieję, że już nie nabałaganimy i wystarczy już tylko przed świętami przetrzeć kurze i podłogi

Magnesy piękne i cena myślę przystępna. Każdy jest w osobnym pudełeczku? Za to spinki jak na mój gust trochę drogie

Cytat:
J
Dzięki. w biedronce wiem jak jest, mimo że nie pracowałam chyba bym tam nie chciała pracować.
Ale za to jakie dostali paczki, ulala.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Załącznik 5031601
Dziękujemy śliczności

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Kochana, spokojnie, u mnie też bez szaleństw! Staram się kupić każdemu coś, co ten ktoś lubi lub co będzie przydatne i przy tym, żeby to było raczej coś drobnego, do 30 zł! Choć jak już zaczynam wybierać, to często kończy się na 40-50 zł, ale na pewno nie więcej
Od rodzenstwa dostajemy podobnie, od babci czy rodziców czasem coś droższego, ale to poniekąd zrozumiałe

Oooo, widzę, że wreszcie jest jakaś kwestia, w której nie należę do tej bardziej gorliwej frakcji Ja uważam, że wystarczy tylko przez pierwszy miesiąc przemywać oczy i twarz przegotowaną wodą. Kajowi myłam tak ok. dwóch miesięcy, bo miał różne wysypki na twarzy (i nie tylko).
U nas prezenty do 50zł na łebka

Chyba kupię tę sól żeby mieć do noska, bo Disnemar mi się nie sprawdza jakoś.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

nie umiem zamieścić zdjęć a tak bardzo chcę Wam pokazać moje trufelki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-12-22, 21:03   #1999
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wesołych Świąt
to udało się dodać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA070213.jpg (104,0 KB, 58 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-12-22, 21:24   #2000
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Załącznik 5031601
Ale super czapa! Ja się za późno kapnęłam i teraz już nie mam czasu, żeby zrobić
A Bo cudny

Cytat:
Lejesz miód na moje serce Przez lata słyszałam od wszystkich, że to cały tata. Choć coś mi świta, że w ostatnich miesiącach ktoś stwierdzał podobieństwo do mnie i nie wiem, czy to nie byłaś też Ty
Mam nadzieję, że Ci się to nie nudzi, bo napiszę znowu, że masz super talent do różnych rękodzieł. Pierniczki są śliczne i pomysłowe, nieważne z kiedy

A Maks serio ma Twoje rysy, wcale nie słodzę

Cytat:
Wesołych Świąt
to udało się dodać
Super!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Jakby któraś jeszcze szukała krzesełka do karmienia to polecam takie:

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...880460875.html

Mamy od wczoraj (to z zielonymi jabłuszkami) i jest bardzo fajne i cena też spoko
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:00   #2001
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Nie wiem czemu nie mogę zamieścić zdjęć trufelków jak inaczej mogę Wam je pokazać?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Spadam, dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-12-22, 22:02   #2002
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czemu nie mogę zamieścić zdjęć trufelków jak inaczej mogę Wam je pokazać?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Spadam, dobranoc
Może za duże to zdjęcie? Tak mi się wydaje.
Dobranoc!
Stary 2012-12-22, 22:53   #2003
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ja też coraz mniej myślę o posiadaniu domu... U mnie co prawda w planach nie było go nigdy, bardziej w marzeniach Ale gdybyśmy mieli zmieniać nasze mieszkanko na coś innego większego, to zastanawiałabym się m.in. nad dwupoziomowym mieszkaniem w bloku. Widziałam coś takiego w nowych blokach.
Porządnie sie zastanów :P ja rozkładam sobie codziennie ołtarzyk, dziękując, że zrezygnowałam z pomysłu na dwupoziomowe mieszkanie. Gdybym miała teraz latać z Borysem góra dół, góra dół, góra dół, itd to bym chyba oszalała.. chociaż może miałabym też figurę lepszą :P Mieszkania dwupoziome zazwyczaj mają kuchnię , jadalnię , salon i wc na parterze, a sypialnie są na górze, więc albo rozkładasz majdan z dziećmi na dole i żyjesz w publicznym nieporządku, albo biegasz góra dół. Przy noworodku jeszcze idzie ogarnąć kuwetę, ale przy raczkującym bobasie, którego trzeba mieć na oku , a jeśli chcesz go przechytrzyć i wydaje Ci się , że jesteś sprytna, zagradzasz gościa, ale nie daj Boże znikasz mu z oczu na 3 sekundy to ci sie odwdzięczy takim rykiem jakich mało, ale to pewnie wiesz :P
No.. to powiedziałam co wiedziałam :P
Mnie się marzy jednopoziomowe, 120 metrowe mieszkanie z widokiem na zielone drzewka :P ale w Krakowie nie ma takich , bo tu już powoli zaczyna brakować drzewek...
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale super czapa! Ja się za późno kapnęłam i teraz już nie mam czasu, żeby zrobić
A Bo cudny
dziękujemy ! :P

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:05   #2004
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:

za ząbek
a mi się te rajstopki podobają, używam trzech różnych wzorów z biedronki, dwie mam od września i nadal wyglądają jak nowe, a nosimy prawie codziennie
Cytat:
Wesołych Świąt
to udało się dodać
śliczna Paulinka

a zdjęcie trufli wrzuć do painta wciśnij ctrl - w i zmniejsz, zapisz i wrzuć dla nas

ALe miałam roboty wczoraj
zdobiłam pierniczki i klapa
chyba zrobię inne prezenty bo mi się nie podobają jak wyszły. Pyszne to one są, ale nie wyszło mi malowanie.
Stary 2012-12-23, 09:31   #2005
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Pojawiam się z zaległościami

U mnie nowina na święta, u brata będzie chłopak, kolejny w rodzinie Bratowa już w 20 tc. Z jej strony też póki co same chłopaki, więc mały sporo ubranek dostanie

Przy okazji tż i ja przeprowadziliśmy poważną rozmowę na temat trzeciego dziecka..... Cóż, kompromis jest taki - jeśli w ogóle trzecie dziecko, to moooże znowu za kilka lat. Dobrze, że jest chociaż ten kompromis, bo na dzień dzisiejszy tż nie chce w ogóle trzeciego dziecka , ale zostawia mi cień szansy, że w przyszłości zmieni zdanie. Ja z kolei skłaniam się bardziej ku stanowisku "niedługo albo wcale", ale też nie przekreślam opcji za kilka lat. Więc prawie wszystko po Kaju będę oddawać, zostawię tylko wybrane sztuki - ulubione czy najładniejsze Dam bratowej do wybrania, co będzie chciała, a resztę biednym.

Pewnie masz rację. Tylko idąc tym tropem to takiemu dziecku nadopiekuńczość tym bardziej szkodzi, powstrzymuje to dziecko przed rozwojem i nabywaniem sprawności, kiedy powinno się je właśnie do tego zachęcać

Powodzenia!
A takie teksty to najlepiej wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj od razu drugim

Gratki! Mam nadzieję, że nową pracę też polubisz, a Hani będzie dobrze z nianią

Bardzo ładnie!

Zacząć od czegokolwiek i po prostu pisać dalej, i jakoś samo pójdzie
Jeśli sądzisz, że wypróbowałaś wszystkie metody, a opór nie maleje, to można by odpuścić na jakiś czas... Tzn. wrócić do samej piersi na 2-3 tyg., skrajnie miesiąc albo po tych dwóch tyg. spróbować podać coś córci, a w razie dalszego protestu znowu 2 tyg. Fajnie, że chociaż dobrze przybiera. Myślę, że w tej chwili najgorsze byłoby utrwalenie tej niechęci do jedzenia, więc lepiej odpuścić i poczekać.
A jakieś badania krwi miała zrobione? Co w ogóle pediatra na to?

Ale BLW i kaszka? Wydaje mi się, że to dotyczy jedzenia w bardziej zwartej postaci Próbowałyście warzyw w kawałku?

I znowu zgadzam się w zupełności
Mniej więcej o tym jest pierwszy rozdział takiej znanej książki "Jak mówić do dzieci, żeby nas słuchały i jak słuchać, żeby do nas mówiły".

Nie karmię małej już 3dzień- tzn.,innymi potrawami niż mleczko daje jej odetchnac,bo widze,że to dla niej meka..

Jakiś czas temu gdy byłam u pediatry, to mowił,że cierpliwosci nam trzeba, niektore dzieci sa takie oporne, trzeba probowac i tyle..
Teraz muszę isc do niego tuż po świetach znowu w innej sprawie zupełnie, zatem znowu go o to podpytam.. badań krwi poki co nie miała robionych.

Warzywa w kawałku? Ona ma problem z przełknięciem czegoś gęstszego niż mleko.. no nie wiem

ja rozmow o kolejne dziecko juz nawet nie podejmuje. Mój TŻ ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku i o trzecim swoim słyszec nie chce. tylko,że ja bardzo chce miec jeszcze dziecko.. coz , moze z czasem
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:44   #2006
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki. w biedronce wiem jak jest, mimo że nie pracowałam chyba bym tam nie chciała pracować.
Ale za to jakie dostali paczki, ulala.
Paczki,socjal,nagrody roczne,premie na dzień dziecka prezenty itpMi sie tam dobrze pracowało,pewnie zalezy od zespołu jaki pracuje,wiadomo były gorsze dni i lepsze pewnie jak wszędzie.

Jakby mnie już nie było
Wesołych Świąt życzymy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:09   #2007
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Paczki,socjal,nagrody roczne,premie na dzień dziecka prezenty itpMi sie tam dobrze pracowało,pewnie zalezy od zespołu jaki pracuje,wiadomo były gorsze dni i lepsze pewnie jak wszędzie.

Jakby mnie już nie było
Wesołych Świąt życzymy
W mojej małej mieścinie Biedronka to najlepszy zakład pracy. Ekipa się nie zmieniła praktycznie od początku. Dostać się tam do pracy to dla niejednych marzenie. Właśnie dzięki baaardzo bogatemu pakietowi socjalnemu. Kiedyś może było tam źle ale po tej dawnej aferze podobno dużo się zmieniło.
Stary 2012-12-23, 10:59   #2008
martula007
Raczkowanie

Hej Wszystkim

Jestem pare ladnych stron do tylu i narazie nie mam czasu nadrobic. Weszlam tylko na chwilke, by zyczyc Wam zdrowych i wesolych Świat, bysmy wszystkie jak najszybciej uslyszaly magiczne slowo mama, by spelnialy sie nasze marzenia.. pociechy ladnie i zdrowo sie rozwijaly, wiecej przespanych nocy i wszystkiego najlepszego.. i zeby ten nowy rok byl tak samo piekny lub piekniejszy od poprzedniego:cmok :
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 15:34   #2009
niunia32
Zakorzenienie

W przeciągu całego roku,

Jest taki jeden dzień, dzień zimy,

Który pachnie pysznym barszczykiem oraz choinką,

Wesołych i zdrowych świąt sobie wtedy życzymy

Potrawy na wigilijny stół robimy,

Szczęście wita nasze progi,

Jest to dzień dla nas bardzo drogi.

Pierwszej gwiazdki wypatrujemy a kiedy już zaświeci

W naszym domu już kolęda leci.

Wiara niech wytrwa z nami rok cały,

Oby święta się udały!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 16:29   #2010
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam z kawusią cóż z tego że wczoraj posprzątałam, jak po dzisiejszym pieczeniu kuchnia znów wygląda jak pobojowisko

Zrobiłam DOMINO, ale Wam powiem, że mam dość. Piernik krzywo przekroiłam, marcepan źle mi się rozwałkował, musiałam go kłaść w kawałeczkach, a trzeba było słuchać mamy "marcepan wałkujemy przez folię pokroić masakra, bardzo mięciutki miałam ten piernik, a pozanurzać w polewie ?? to już w ogóle katastrofa. Właścicielka przepisu polecała taką glazurę jak do pierniczków, i wyszła beznadziejna (zmarnowałam pół kg cukru pudru) no to zrobiłam inną, ale nie dało się zanurzać, bo kosteczki mi się rozwalały. I wyszło na to że oblałam wszystko polewą (a już były pokrojone tylko leżały w całości) i potem szybko porozdzielałam je żeby polewa mi ich nie posklejała. Wyglądają, hmm, gorzej niż trufelki, bo one wyszły extra, za to smakują obłędnie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Może za duże to zdjęcie? Tak mi się wydaje.
Dobranoc!
Tak, ale ja zawsze takie przecież wstawiam, ten sam aparat.

Cytat:
a zdjęcie trufli wrzuć do painta wciśnij ctrl - w i zmniejsz, zapisz i wrzuć dla nas
spróbuję

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
W przeciągu całego roku,

Jest taki jeden dzień, dzień zimy,

Który pachnie pysznym barszczykiem oraz choinką,

Wesołych i zdrowych świąt sobie wtedy życzymy

Potrawy na wigilijny stół robimy,

Szczęście wita nasze progi,

Jest to dzień dla nas bardzo drogi.

Pierwszej gwiazdki wypatrujemy a kiedy już zaświeci

W naszym domu już kolęda leci.

Wiara niech wytrwa z nami rok cały,

Oby święta się udały!
Ale u Ciebie kolorowo Wesołych Świąt dla Was

JEST TU KTOŚ JESZCZE ?? CO MOGĘ ZROBIĆ Z MATIASAMI ŻEBY SMAKOWAŁY ?? BYLE NIE W OLEJU, BO JUŻ TEŚĆ ZROBIŁ. ZAWALIŁ MÓJ POMYSŁ I MUSZĘ COŚ INNEGO WYMYŚLIĆ.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości