|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Karen15
Ja miałam sok aloesowy i dodawałam kilka kropel do mojej plukanki rumiankowej dodatkowo kilka kropli octu jablkowego...Muszę do tego wrócić i ciągle zapominam o tym... Ajrisz Martusiu ale masz teraz włosy...Zgęstniały od ostatniego czasu, kiedy je widziałam prawda ? Miss Saeki Ja po prostu włosy za poduchę układam i śpię. W nocy, gdy czuję, ze na nich śpię to znow zarzucę za poduszkę...To już mój nawyk
|
|
|
|
#76322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj chyba zrobię mix. Dodam do maski po kropelce protein, humektantów i emolientów. Zobaczymy co wyjdzie
|
|
|
|
#76323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aktualnie stosuję na to pierwszy lepszy szampon przeciwłupieżowy (clear), który oczywiscie ma SLS i chyba inne "zakazane" cuda, ale zgładza łupież szybko i skutecznie.... do czasu aż znowu go złapię Na razie stosuję pielęgnację, która minimalizuje silikony, ale nie do zera, olejuję Vatiką (skończyłam butelkę, fantastycznie odżywiła moje włosy), myję alterrą, wcieram Jantar, maskuję i odżywkuję d/s. Stan moich włosów możecie zobaczyć na dole strony: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56769&page=17, to nowe zdjęcia, więc nie będę ich powielać... Włosy bardzo mi się poprawiły odkąd zaczęłam je olejować (4 miesiące), ale teraz "stoją w miejscu". Nie rozdwajają się, są raczej lśniące (posądzane czasem o nabłyszczanie), ale... bardzo wypadają, wciąż puszą się i są dość szorstkie na końcach (co wynika również z ich natury- są po prostu z natury grube i sztywne, więc trudno je doprowadzić do "jedwabiu"). Nie godzę się na ten stan, więc chcę im dać porządnego pielęgnacyjnego kopa, ale jestem wciąż tak zielona, że aż wstyd się odzywać
|
|
|
|
|
#76324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#76326 |
|
Rozeznanie
|
można się dołączyć?
![]() na początek może pochwalę się swoimi loczyskami
|
#76327 |
|
Zakorzenienie
|
mam w domu glinkę czarną z morza martwego i kusi mnie wypróbować na włosy, ale jakoś się boję. Ostatnim razem gdy nałożyłam glinkę kambryjską włosów nie dało się rozczesać, były matowe, suche i brzydkie.
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Tak przy okazji spytam czy nie znacie czegoś skutecznego na trądzik. Chodzę do dermatologa, kupuję maści na receptę, a jest tylko gorzej. Gdyby nie grzywka to bym z domu nie wyszła. Wprowadziłam glinki do pielęgnacji i jest lepiej, ale nie na długo, a wągry na nosie mam juz chyba od 4 lat i pozbyć się ich nie umiem. Mogę to wycisnąć i za parę godzin znowu jest. Może wy znacie coś skutecznego, bo ja już nie mam siły |
|
|
|
#76328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Gloria to chyba podobna do Kallosa prawda ? Cytat:
Jakich kosmetyków używasz ?Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja nadal mam klopot z nosem...Tyle, ze nie z wągrami co z tym, że zawsze na zimę...wyjdą mi na nim krostki. A do dermatologa przychodzilam "z moją brodą"...Na brodzie po stosowaniu wcześniej terapii punktowej (problem grzybicy paznokcia u stóp) i zaczely się robic straszne nawet nie pryszcze, bo tego bym za chiny nie wycisnęła czerwone kropy duże były. Maście nie maście, żele nie żele.Zrezygnowałam z tego na rzecz samodzielnej "terapii". Visaxinum(raz dziennie po wypiciu porannej kawy), acnefan (na noc), raz w tygodniu peeling enzymatyczny (Ziajka), maseczka czekoladowa (Montagne Jennesse)...Tyle pieniędzy wydałam w brud na leczenie u dermatologa to wolę już na swoje leczenie wydać i widzieć korzyści. Po Visaxinum efekty widzę dopiero po zakupie drugiego opakowania. Wiadomo okres się zbliza to mnie obsypywalo zawsze, ale ostatnio "odpukać" jakby mniej. Trzeba na metodzie prób i błędów (tak jak z włosami) sprawdzić co dobre jest dla Twojej cery. Aha i krem Babydream na noc a punktowy korektor z Flosleku. Polecam. Nie wiem czy Tobie pomogłam, ale nie zaszkodzi sprobować
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2012-12-26 o 17:18 |
|||
|
|
|
#76329 |
|
Rozeznanie
|
Włosy myje BD, Facelle albo Alterrą. Z odżywek mam tą z garniera awokado i jeszcze jakąś z tesco ale wyleciała mi nazwa w tym momencie
z masek to alterra nawilżająca, i ta z proteinami przenicy, bingo spa proteiny kaszmiru i kolagenu. Z olejów to alterra migdały i papaja najczęściej, czasami lniany
|
#76330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam jeszcze szansę dermatologowi i dodatkowo będę próbowała robić swoje. Pomaga mi też papka z Jadwigi ( zawiera kamforę i coś jeszcze, ale zapomniałam), do tego te glinki. teraz stusuje epiduo i tak mnie dziad podrażnia, że już skóry dotknąć nie mogę, a efektów nie widzę. A co to za krem z babydream? A co do korektorów to używam Acne Camouflage ( z maścią ichtiolową) Dosyć dobrze kryje i przy okazji pomaga leczyć. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Znalazłam sklep z półproduktami ![]() http://jsbeaute.pl/index/ Z tego co widzę to są też tam gotowe produkty |
|
|
|
|
#76331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko obowiązkowo w zestawie mają byc jakies oleje Cytat:
![]() Cytat:
witaj
|
|||
|
|
|
#76332 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
złapała jakies sporo ciemniejsze sie wydają Cytat:
u mnie dzis lenistwo - mycie bingaczem z marokańską glinką ( ta czerwona) zostawiona potem jako d/s joaska niebieska b/s żel lniany i mrożący i jest gitesik w Wigilię dałam włoskom artiste z morelową alterrą ależ miałam locze
|
||
|
|
|
#76333 |
|
Wtajemniczenie
|
Karen15
Rossmannowski krem dziecięcy ![]() o kremowaniu twarzy trzeba pamiętać, mimo że dermatolog o tym zapomina wspomnieć... Martusia W każdym razie widzę, że zgęstniały. Jestem pod ogromnym wrażeniem ![]() Miśka78 No ja na święta odżywkę morelową alterrki koniecznie...I co ja teraz zrobię wycofali ją...Przyjdzie wyplata i zamowie morelową z Alverde ciekawe czy podobna jest...
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2012-12-26 o 18:27 |
|
|
|
#76334 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja mam jeszcze 3 butelki morelki szkoda, ze ją wycofali, bardzo ja lubię załuje, ze nie udało mi sie zrobic zapasów isany z babassu też ja tak nagle wycofali bardzo lubie natomiast bingacze - wszystkie ale polityka firmy mnie drażni
|
|
|
|
|
#76335 | |
|
Zakorzenienie
|
Ladnie
Jakos mi moje wlasne krecioly toto mgliscie przypomina ![]() Cytat:
i efekty dobre, lepiej niz po kwasach. Uzywam Basiron 5%. Mam lekkiego dola - wlosy maja zimowy kryzys. A w H&M widzialam dzis laske z takimi cudnymi lokami, ze malo oczy mi nie wypadly , miala MOJ skret i pikne to bylo - choc tez i wygladalo na standardowa, silikonowa pielegnacje. Chyba sobie strzele jutro oliwe z oliwek na cieplo. Mam male pytanie - otoz wpadly mi w oko calkiem fajne skladowo szampony, na coco-glucoside, skladowo wygladaja naprawde ladnie, tyle ze maja w sobie i proteine pszenicy, tak mniej wiecej w polowie skladu. Czy proteina w szamponie moze powodowac przeproteinowanie?:confus ed: Kupilabym, ale sie bojam - moje klaczki nie lubia nadmiaru protein. |
|
|
|
|
#76336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#76337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ogole nie wiem dlaczego wycofują te wspaniałe produkty...No ja nie wiedzialam i zapasów nie zrobilam
|
||
|
|
|
#76338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Nie wiecie jak to jest z tym zielonym biedronkowym kremem? Jest czy go nie ma w sklepach? |
||
|
|
|
#76339 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Ja z reguły kupuje po kilka sztuk dobrego towaru, dlatego mam zapas isany też z dnia na dzień zabraklo na półkach ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Karen, kremu w biedronkach juz nie ma co do bingo, to ja przeważnie robiłam zakupy z kuponem z TS - można było zamówic za 100pln i przesyłka gratis była ( kupon miałam na -50pln) teraz sie zcwanili i nie dość, ze zakupy można z kuponami robic w droższej wersji ich sklepu ( różnią sie sklepy końcówkami po kropce .com , .eu) na jednym produkcie nieraz jest 6pln różnicy miedzy tymi sklepami, to jeszcze trzeba zrobic zakupy za 100pln zeby w ogóle uzyskać zniżkę to darmowa przesyłka jest powyżej 100 juz po odjęciu kuponu czyli de facto musi sie zamówic za 150 bo przesyłka rosnie wraz z wagą paczki nie podoba mi sie to - zmienili regulamin po cichu na gorszy - tak dbają o klientów
|
|
|
|
|
#76340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ich polityki to faktycznie niefajnie
|
|
|
|
|
#76341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja się takiego obrotu niespodziewałam. Muszę Ci powiedzieć, że w tych sprawach chyba powinnam być jak Ty bardziej przezorna a tu niestety ![]() Trzeba będzie po wypłacie zamawiać Alverde eh..Ponoć jest lepsza od morelowej Alterry niektore wizazanki tak skomentowały ją. Co do polityki tej firmy to nie dziwię się, że się zdenerwowałaś bo idzie się wkurzyć... |
|
|
|
|
#76342 |
|
Raczkowanie
|
to znaczy co konkretniej z nimi zrobić?
|
|
|
|
#76343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wyeliminować maski i oleje. Porządne wymycie szamponem z SLS, lekkie odżywki b/s i tyle. Raz na jakiś czas można rozpieścić, ale rzadko Brydżit pomogło
|
|
#76344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Świątecznie się witam
![]() Wszystkie włoskie ładnie sie sprawowały? Ja robiłam dwa razy "na ksieżniczkę' bo wygodniej przy stole i z dziecięciem figlować ![]() Cytat:
![]() Fajne włoski - wyglądają na egoztycznie ![]() Cytat:
Od siebie napiszę tylko, że czasem po umyciu zdarzało mi się swędzenie... od 25.10 odkąd myję odżywką - never ![]() Cytat:
![]() Chatul - poka - ja nigdy nie widziałam ![]() Cytat:
Ajrisz - super kolor
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-26 o 23:01 |
||||
|
|
|
#76346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak długo to chyba zależy od włosa i Twoich obserwacji. Jeżeli zauwazysz poprawę to stosujesz dalej, jak stwierdzisz że jest gorzej to przerywasz i szukasz dalej.
|
|
#76347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76348 |
|
Rozeznanie
|
iksigrekzetfau Pytanie nie na temat ale bardzo mnie nurtuje, dlaczego na końcu nicku "fau"?
|
#76349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#76350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widać dziewczęta, że święta się skończyły, bo nagle mnogość postów zawitała
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Nie ogarniam
jakies sporo ciemniejsze sie wydają
dziękuję za wsparcie psychiczne
wycofali ją...Przyjdzie wyplata i zamowie morelową z Alverde ciekawe czy podobna jest...
, miala MOJ skret i pikne to bylo - choc tez i wygladalo na standardowa, silikonowa pielegnacje.