Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2545 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 16:19   #76321
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Karen15
Ja miałam sok aloesowy i dodawałam kilka kropel do mojej plukanki rumiankowej dodatkowo kilka kropli octu jablkowego...Muszę do tego wrócić i ciągle zapominam o tym...
Ajrisz
Martusiu ale masz teraz włosy...Zgęstniały od ostatniego czasu, kiedy je widziałam prawda ?

Miss Saeki
Ja po prostu włosy za poduchę układam i śpię. W nocy, gdy czuję, ze na nich śpię to znow zarzucę za poduszkę...To już mój nawyk
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 16:36   #76322
Karen15
Zakorzenienie

Ja dzisiaj chyba zrobię mix. Dodam do maski po kropelce protein, humektantów i emolientów. Zobaczymy co wyjdzie
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 16:55   #76323
cytadela212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Czy cg kłóci się z łupieżem - i tak i nie. W dużej mierze to jak tym pokierujesz zależy od typu łupieżu i od tego jak dobrze znasz reakcje swojej skóry głowy na jakieś grupy składników Co nazywasz środkiem przeciwłupieżowym? Jeżeli masz na myśli jakiś gotowy szampon to może być ciężko. Żeby nie zniechęcać dodam, że wiele z nas nie stosuje radykalnie tej metody - już pewne elementy przeniesione do codziennej pielęgnacji mogą dawać fajne efekty
Dziękuję za odpowiedz
Aktualnie stosuję na to pierwszy lepszy szampon przeciwłupieżowy (clear), który oczywiscie ma SLS i chyba inne "zakazane" cuda, ale zgładza łupież szybko i skutecznie.... do czasu aż znowu go złapię Pytanie na ile włączenie na czas "łupieżowej inwazji" takiego szamponu skłóci wszystko to co ewentualnie osiągnę przez kilka tygodni CG i na ile oznacza to zaczynanie od początku. Czy jest w ogóle sens raz myć odżywką (w te "dobre dni"), a w czasie kryzysu łupieżowego szamponem przeciw-?
Na razie stosuję pielęgnację, która minimalizuje silikony, ale nie do zera, olejuję Vatiką (skończyłam butelkę, fantastycznie odżywiła moje włosy), myję alterrą, wcieram Jantar, maskuję i odżywkuję d/s.
Stan moich włosów możecie zobaczyć na dole strony: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56769&page=17, to nowe zdjęcia, więc nie będę ich powielać...
Włosy bardzo mi się poprawiły odkąd zaczęłam je olejować (4 miesiące), ale teraz "stoją w miejscu". Nie rozdwajają się, są raczej lśniące (posądzane czasem o nabłyszczanie), ale... bardzo wypadają, wciąż puszą się i są dość szorstkie na końcach (co wynika również z ich natury- są po prostu z natury grube i sztywne, więc trudno je doprowadzić do "jedwabiu"). Nie godzę się na ten stan, więc chcę im dać porządnego pielęgnacyjnego kopa, ale jestem wciąż tak zielona, że aż wstyd się odzywać
cytadela212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 16:55   #76324
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj chyba zrobię mix. Dodam do maski po kropelce protein, humektantów i emolientów. Zobaczymy co wyjdzie
Jakiej maski do włosów używasz ?
Stary 2012-12-26, 16:56   #76325
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Jakiej maski do włosów używasz ?
używam wielu, ale zamierzam dodać albo do Glorii albo do Bingo z glinką zieloną.
Stary 2012-12-26, 16:57   #76326
karmelowaa
Rozeznanie

można się dołączyć?
na początek może pochwalę się swoimi loczyskami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_4905.jpg (73,1 KB, 64 załadowań)
karmelowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 17:02   #76327
Karen15
Zakorzenienie

mam w domu glinkę czarną z morza martwego i kusi mnie wypróbować na włosy, ale jakoś się boję. Ostatnim razem gdy nałożyłam glinkę kambryjską włosów nie dało się rozczesać, były matowe, suche i brzydkie.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Tak przy okazji spytam czy nie znacie czegoś skutecznego na trądzik. Chodzę do dermatologa, kupuję maści na receptę, a jest tylko gorzej. Gdyby nie grzywka to bym z domu nie wyszła.

Wprowadziłam glinki do pielęgnacji i jest lepiej, ale nie na długo, a wągry na nosie mam juz chyba od 4 lat i pozbyć się ich nie umiem. Mogę to wycisnąć i za parę godzin znowu jest.

Może wy znacie coś skutecznego, bo ja już nie mam siły
Stary 2012-12-26, 17:15   #76328
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
używam wielu, ale zamierzam dodać albo do Glorii albo do Bingo z glinką zieloną.
Nie używałam tych masek Ale Gloria to chyba podobna do Kallosa prawda ?
Cytat:
Napisane przez karmelowaa Pokaż wiadomość
można się dołączyć?
Piękne i długie włosy Jakich kosmetyków używasz ?
Cytat:
mam w domu glinkę czarną z morza martwego i kusi mnie wypróbować na włosy, ale jakoś się boję. Ostatnim razem gdy nałożyłam glinkę kambryjską włosów nie dało się rozczesać, były matowe, suche i brzydkie.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Tak przy okazji spytam czy nie znacie czegoś skutecznego na trądzik. Chodzę do dermatologa, kupuję maści na receptę, a jest tylko gorzej. Gdyby nie grzywka to bym z domu nie wyszła.

Wprowadziłam glinki do pielęgnacji i jest lepiej, ale nie na długo, a wągry na nosie mam juz chyba od 4 lat i pozbyć się ich nie umiem. Mogę to wycisnąć i za parę godzin znowu jest.

Oj z glinką to jedynie na twarz miałam do czynienia to się nie wypowiem

Powiem Ci, że ja nadal mam klopot z nosem...Tyle, ze nie z wągrami co z tym, że zawsze na zimę...wyjdą mi na nim krostki. A do dermatologa przychodzilam "z moją brodą"...Na brodzie po stosowaniu wcześniej terapii punktowej (problem grzybicy paznokcia u stóp) i zaczely się robic straszne nawet nie pryszcze, bo tego bym za chiny nie wycisnęła czerwone kropy duże były. Maście nie maście, żele nie żele.Zrezygnowałam z tego na rzecz samodzielnej "terapii". Visaxinum(raz dziennie po wypiciu porannej kawy), acnefan (na noc), raz w tygodniu peeling enzymatyczny (Ziajka), maseczka czekoladowa (Montagne Jennesse)...Tyle pieniędzy wydałam w brud na leczenie u dermatologa to wolę już na swoje leczenie wydać i widzieć korzyści. Po Visaxinum efekty widzę dopiero po zakupie drugiego opakowania. Wiadomo okres się zbliza to mnie obsypywalo zawsze, ale ostatnio "odpukać" jakby mniej. Trzeba na metodzie prób i błędów (tak jak z włosami) sprawdzić co dobre jest dla Twojej cery. Aha i krem Babydream na noc a punktowy korektor z Flosleku. Polecam.
Nie wiem czy Tobie pomogłam, ale nie zaszkodzi sprobować

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2012-12-26 o 17:18
Stary 2012-12-26, 17:23   #76329
karmelowaa
Rozeznanie

Cytat:

Piękne i długie włosy Jakich kosmetyków używasz ?
Włosy myje BD, Facelle albo Alterrą. Z odżywek mam tą z garniera awokado i jeszcze jakąś z tesco ale wyleciała mi nazwa w tym momencie z masek to alterra nawilżająca, i ta z proteinami przenicy, bingo spa proteiny kaszmiru i kolagenu. Z olejów to alterra migdały i papaja najczęściej, czasami lniany
karmelowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 17:57   #76330
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Nie używałam tych masek Ale Gloria to chyba podobna do Kallosa prawda ?

Oj z glinką to jedynie na twarz miałam do czynienia to się nie wypowiem

Powiem Ci, że ja nadal mam klopot z nosem...Tyle, ze nie z wągrami co z tym, że zawsze na zimę...wyjdą mi na nim krostki. A do dermatologa przychodzilam "z moją brodą"...Na brodzie po stosowaniu wcześniej terapii punktowej (problem grzybicy paznokcia u stóp) i zaczely się robic straszne nawet nie pryszcze, bo tego bym za chiny nie wycisnęła czerwone kropy duże były. Maście nie maście, żele nie żele.Zrezygnowałam z tego na rzecz samodzielnej "terapii". Visaxinum(raz dziennie po wypiciu porannej kawy), acnefan (na noc), raz w tygodniu peeling enzymatyczny (Ziajka), maseczka czekoladowa (Montagne Jennesse)...Tyle pieniędzy wydałam w brud na leczenie u dermatologa to wolę już na swoje leczenie wydać i widzieć korzyści. Po Visaxinum efekty widzę dopiero po zakupie drugiego opakowania. Wiadomo okres się zbliza to mnie obsypywalo zawsze, ale ostatnio "odpukać" jakby mniej. Trzeba na metodzie prób i błędów (tak jak z włosami) sprawdzić co dobre jest dla Twojej cery. Aha i krem Babydream na noc a punktowy korektor z Flosleku. Polecam.
Nie wiem czy podobna do Kallosa, bo go nigdy nie miałam.

Dam jeszcze szansę dermatologowi i dodatkowo będę próbowała robić swoje. Pomaga mi też papka z Jadwigi ( zawiera kamforę i coś jeszcze, ale zapomniałam), do tego te glinki. teraz stusuje epiduo i tak mnie dziad podrażnia, że już skóry dotknąć nie mogę, a efektów nie widzę.

A co to za krem z babydream? A co do korektorów to używam Acne Camouflage ( z maścią ichtiolową) Dosyć dobrze kryje i przy okazji pomaga leczyć.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Znalazłam sklep z półproduktami
http://jsbeaute.pl/index/
Z tego co widzę to są też tam gotowe produkty
Stary 2012-12-26, 18:07   #76331
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czy dobrym pomysłem będzie dodanie do maski aloesu z zsk ? Nie wiem czy nie zaszkodzi jak są takie pogody.
kilka kropli można, dodaj do zestawu który dobrze znasz
tylko obowiązkowo w zestawie mają byc jakies oleje

Cytat:
Ajrisz
Martusiu ale masz teraz włosy...Zgęstniały od ostatniego czasu, kiedy je widziałam prawda ?
są sztywne po hennie i się bardzo skróciły, czy zgęstniały - nie mam pojęcia

Cytat:
można się dołączyć?
ruloniki witaj

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 18:25   #76332
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Coraz częściej chodzi mi po głowie zrobienie trwałej A jak już na poważnie zaczęłam o tym myśleć, to akurat włosy mi się ślicznie ułożyły i pofalowały od skóry głowy Nie ogarniam
pokaż włoski, tak mało ich tu, ze aż ich nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Można do was dołączyć?

Kasia jestem

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

chwale się henną
złapała jakies sporo ciemniejsze sie wydają
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
Dzięki za rady. Niby racja, sezon grzewczy, czapki ale i tak trochę mnie to podłamuje.. tym bardziej że w tamtym roku zaczynałam pielęgnację właśnie o tą porę i gnidy wyglądały lepiej niż teraz, po roku dbania o nie ja tu się staram, oleje, maski, płukanki, niczego im nie żałuję, a te nic, no. odżywki bez spłukiwania, kapka oleju, zabezpieczenie końcówek. No cholercia. Mam nadzieję, że przyjdą lepsze dni dziękuję za wsparcie psychiczne Śliczne włosy po hennie
a moze pora na pielęgnację minimum?

u mnie dzis lenistwo - mycie bingaczem z marokańską glinką ( ta czerwona) zostawiona potem jako d/s joaska niebieska b/s żel lniany i mrożący i jest gitesik

w Wigilię dałam włoskom artiste z morelową alterrą ależ miałam locze

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 18:26   #76333
bernadka20
Wtajemniczenie

Karen15
Rossmannowski krem dziecięcy
o kremowaniu twarzy trzeba pamiętać, mimo że dermatolog o tym zapomina wspomnieć...
Martusia
W każdym razie widzę, że zgęstniały. Jestem pod ogromnym wrażeniem

Miśka78
No ja na święta odżywkę morelową alterrki koniecznie...I co ja teraz zrobię wycofali ją...Przyjdzie wyplata i zamowie morelową z Alverde ciekawe czy podobna jest...

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2012-12-26 o 18:27
Stary 2012-12-26, 18:35   #76334
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miśka78
No ja na święta odżywkę morelową alterrki koniecznie...I co ja teraz zrobię wycofali ją...Przyjdzie wyplata i zamowie morelową z Alverde ciekawe czy podobna jest...
też jestem ciekawa, czy będzie podobna, dasz znać

ja mam jeszcze 3 butelki morelki szkoda, ze ją wycofali, bardzo ja lubię
załuje, ze nie udało mi sie zrobic zapasów isany z babassu też ja tak nagle wycofali

bardzo lubie natomiast bingacze - wszystkie ale polityka firmy mnie drażni

Stary 2012-12-26, 18:43   #76335
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
chwale się henną
Ladnie.
Jakos mi moje wlasne krecioly toto mgliscie przypomina

Cytat:

Ja wprawdzie tradziku nie mam, ale stosuje krem z nadtlenkiem benzoilu na drobne wypryski i walcze przy jego pomocy z zaskornikami i efekty dobre, lepiej niz po kwasach. Uzywam Basiron 5%.
Mam lekkiego dola - wlosy maja zimowy kryzys. A w H&M widzialam dzis laske z takimi cudnymi lokami, ze malo oczy mi nie wypadly, miala MOJ skret i pikne to bylo - choc tez i wygladalo na standardowa, silikonowa pielegnacje.
Chyba sobie strzele jutro oliwe z oliwek na cieplo.
Mam male pytanie - otoz wpadly mi w oko calkiem fajne skladowo szampony, na coco-glucoside, skladowo wygladaja naprawde ladnie, tyle ze maja w sobie i proteine pszenicy, tak mniej wiecej w polowie skladu. Czy proteina w szamponie moze powodowac przeproteinowanie?:confus ed: Kupilabym, ale sie bojam - moje klaczki nie lubia nadmiaru protein.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 18:51   #76336
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
kilka kropli można, dodaj do zestawu który dobrze znasz
tylko obowiązkowo w zestawie mają byc jakies oleje
dodałam masło shea i do tego po kropelce aloesu, kwasu hialuronowego i keratyny
Stary 2012-12-26, 18:53   #76337
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Włosy myje BD, Facelle albo Alterrą. Z odżywek mam tą z garniera awokado i jeszcze jakąś z tesco ale wyleciała mi nazwa w tym momencie z masek to alterra nawilżająca, i ta z proteinami przenicy, bingo spa proteiny kaszmiru i kolagenu. Z olejów to alterra migdały i papaja najczęściej, czasami lniany
U mnie BD się nie sprawdzil. Myje włosy Alterrą morelową a oczyszczam Joaśką ostatnio kupilam ta z pokrzywą. Sporo tego mialam wcześniej...Domownicy na olejowanie narzekali i ograniczylam tak, ze zapominam o tym.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa, czy będzie podobna, dasz znać

ja mam jeszcze 3 butelki morelki szkoda, ze ją wycofali, bardzo ja lubię
załuje, ze nie udało mi sie zrobic zapasów isany z babassu też ja tak nagle wycofali

Dopiero po wypłacie dam znać ;p

Ja w ogole nie wiem dlaczego wycofują te wspaniałe produkty...No ja nie wiedzialam i zapasów nie zrobilam
Stary 2012-12-26, 18:56   #76338
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Karen15
Rossmannowski krem dziecięcy
o kremowaniu twarzy trzeba pamiętać, mimo że dermatolog o tym zapomina wspomnieć...
Mi wspominała. W moim przypadku muszę nawilżać rano, bo wieczorem używam jej maści. Mało jest kremów, które są lekkie i nie zostawiają tłustej warstwy i dobrze nawilżają.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
A co z nimi nie tak?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Nie wiecie jak to jest z tym zielonym biedronkowym kremem? Jest czy go nie ma w sklepach?
Stary 2012-12-26, 19:06   #76339
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja w ogole nie wiem dlaczego wycofują te wspaniałe produkty...No ja nie wiedzialam i zapasów nie zrobilam
nikt o tym nie wiedział, zorientowałyśmy sie, gdy nagle zabrakło dla tych odżywek miejsca na rosmanowych półkach.
Ja z reguły kupuje po kilka sztuk dobrego towaru, dlatego mam zapas
isany też z dnia na dzień zabraklo na półkach

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Karen, kremu w biedronkach juz nie ma

co do bingo, to ja przeważnie robiłam zakupy z kuponem z TS - można było zamówic za 100pln i przesyłka gratis była ( kupon miałam na -50pln) teraz sie zcwanili i nie dość, ze zakupy można z kuponami robic w droższej wersji ich sklepu ( różnią sie sklepy końcówkami po kropce .com , .eu) na jednym produkcie nieraz jest 6pln różnicy miedzy tymi sklepami, to jeszcze trzeba zrobic zakupy za 100pln zeby w ogóle uzyskać zniżkę to darmowa przesyłka jest powyżej 100 juz po odjęciu kuponu czyli de facto musi sie zamówic za 150 bo przesyłka rosnie wraz z wagą paczki
nie podoba mi sie to - zmienili regulamin po cichu na gorszy - tak dbają o klientów

Stary 2012-12-26, 19:08   #76340
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
nikt o tym nie wiedział, zorientowałyśmy sie, gdy nagle zabrakło dla tych odżywek miejsca na rosmanowych półkach.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

co do bingo, to ja przeważnie robiłam zakupy z kuponem z TS - można było zamówic za 100pln i przesyłka gratis była ( kupon miałam na -50pln) teraz sie zcwanili i nie dość, ze zakupy można z kuponami robic w droższej wersji ich sklepu ( różnią sie sklepy końcówkami po kropce .com , .eu) na jednym produkcie nieraz jest 6pln różnicy miedzy tymi sklepami, to jeszcze trzeba zrobic zakupy za 100pln zeby w ogóle uzyskać zniżkę to darmowa przesyłka jest powyżej 100 juz po odjęciu kuponu czyli de facto musi sie zamówic za 150 bo przesyłka rosnie wraz z wagą paczki
nie podoba mi sie to - zmienili regulamin po cichu na gorszy - tak dbają o klientów
Mam jeszcze dwie tubki tego kremu w zapasie. Uwielbiam go i nie wiem co zrobię jak się skończy. Dlaczego oni to robią? Czemu wycofują wszystkie fajne produkty?

A co do ich polityki to faktycznie niefajnie
Stary 2012-12-26, 19:57   #76341
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:

Wspominałaś może o Isanie z Babassu ? Ja raz nią probowalam myć włosy, ale czułam dziwne uczucie tłustości na wlosach :p i zrezygnowalam. Później ją próbowałam do OMO. Później spodobały mi się szampony Alterry i zrezygnowalam z OMO całkiem ;p
No ja się takiego obrotu niespodziewałam. Muszę Ci powiedzieć, że w tych sprawach chyba powinnam być jak Ty bardziej przezorna a tu niestety
Trzeba będzie po wypłacie zamawiać Alverde eh..Ponoć jest lepsza od morelowej Alterry niektore wizazanki tak skomentowały ją.

Co do polityki tej firmy to nie dziwię się, że się zdenerwowałaś bo idzie się wkurzyć...
Stary 2012-12-26, 21:34   #76342
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:

a moze pora na pielęgnację minimum?

u mnie dzis lenistwo - mycie bingaczem z marokańską glinką ( ta czerwona) zostawiona potem jako d/s joaska niebieska b/s żel lniany i mrożący i jest gitesik

w Wigilię dałam włoskom artiste z morelową alterrą ależ miałam locze
to znaczy co konkretniej z nimi zrobić?
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:20   #76343
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ojej cięcie to może być straszne ale szczerze mówiąc zastanowię się nad tym Może mogłabyś polecić jakąś odżywke? Narazie używałam alttery granat i aloes i garniera aik.

Z bingo są dobre, tylko kupować trzeba przez internet ( jeszcze nie spotkałam w tesco), z artiste ( w naturze). I półprodukty do nafaszerowania zwykłych, prostych odżywek

Cytat:
Aha i krem Babydream na noc a punktowy korektor z Flosleku. Polecam.
O tym kremie słyszałam wiele dobrego. Moja koleżanka jest żywym przykładem na to, że z cery problemowej z tendencją do niespodzianek i lekkich przebarwień wyszła na zdrową, piekną cerę. Wiadomo że na każdą z nas inaczej coś działa, ale cena jest niska więc warto spróbować

Cytat:
to znaczy co konkretniej z nimi zrobić?
Wyeliminować maski i oleje. Porządne wymycie szamponem z SLS, lekkie odżywki b/s i tyle. Raz na jakiś czas można rozpieścić, ale rzadko Brydżit pomogło

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:44   #76344
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość

Wyeliminować maski i oleje. Porządne wymycie szamponem z SLS, lekkie odżywki b/s i tyle. Raz na jakiś czas można rozpieścić, ale rzadko Brydżit pomogło
o kurczę. tak drastyczie? nie wiem czy to pomoże bo moje włosy ogólnie ciężko jest obciążyć, muszę się porządnie postarać żeby je w ogóle dociążyć żeby ładnie się kręciły i raczej nie szkodzi im nadmiar dobroci, sama nie wiem, ale jak miało by to wyglądać? pierwsze mycie to samo wymycie np. barwą, potem przykładowo joaśka b/s i tyle? żadnego stylizatora, nic? a jak z kolejnymi myciami? i przez jaki czas tak postępować?
Stary 2012-12-26, 22:59   #76345
konspiracja
Zakorzenienie

Świątecznie się witam
Wszystkie włoskie ładnie sie sprawowały? Ja robiłam dwa razy "na ksieżniczkę' bo wygodniej przy stole i z dziecięciem figlować

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
swietne macie te loczki. Strasznie bym chciała miec takie jakie ma AjriszMarta ale moj skret chyba jest za mocny na takie...
A Marta i wiele innych chciałyby mieć mocniejszy
Fajne włoski - wyglądają na egoztycznie

Cytat:
Napisane przez cytadela212 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedz
Aktualnie stosuję na to pierwszy lepszy szampon przeciwłupieżowy (clear), który oczywiscie ma SLS i chyba inne "zakazane" cuda, ale zgładza łupież szybko i skutecznie.... do czasu aż znowu go złapię Pytanie na ile włączenie na czas "łupieżowej inwazji" takiego szamponu skłóci wszystko to co ewentualnie osiągnę przez kilka tygodni CG i na ile oznacza to zaczynanie od początku. Czy jest w ogóle sens raz myć odżywką (w te "dobre dni"), a w czasie kryzysu łupieżowego szamponem przeciw-?
Na razie stosuję pielęgnację, która minimalizuje silikony, ale nie do zera, olejuję Vatiką (skończyłam butelkę, fantastycznie odżywiła moje włosy), myję alterrą, wcieram Jantar, maskuję i odżywkuję d/s.
Stan moich włosów możecie zobaczyć na dole strony: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56769&page=17, to nowe zdjęcia, więc nie będę ich powielać...
Ale o do chodzi z tym łupieżem? On zaraźliwy jest? Jaką drogą sie przenosi? ;-)Zawsze myślalam, ze to efekt przesuszenia/podrażnienia skory głowy...
Od siebie napiszę tylko, że czasem po umyciu zdarzało mi się swędzenie... od 25.10 odkąd myję odżywką - never

Cytat:
o 16:58 ----------

Kwasy & filtry Temat rzeka - mnie wizaż uleczył

Cytat:
pokaż włoski, tak mało ich tu, ze aż ich nie pamiętam
Chatul - poka - ja nigdy nie widziałam

Cytat:
Nie wiecie jak to jest z tym zielonym biedronkowym kremem? Jest czy go nie ma w sklepach?
Nie ma pluję sobie w brodę bo dopiero tutaj sie nanim poznałam...

Ajrisz - super kolor

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-12-26 o 23:01
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 23:11   #76346
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
o kurczę. tak drastyczie? nie wiem czy to pomoże bo moje włosy ogólnie ciężko jest obciążyć, muszę się porządnie postarać żeby je w ogóle dociążyć żeby ładnie się kręciły i raczej nie szkodzi im nadmiar dobroci, sama nie wiem, ale jak miało by to wyglądać? pierwsze mycie to samo wymycie np. barwą, potem przykładowo joaśka b/s i tyle? żadnego stylizatora, nic? a jak z kolejnymi myciami? i przez jaki czas tak postępować?
Oj zapomniałam. Stylizator jak najbardziej. Następne mycia już łągodniejszym szamponem ale nadal mało odżywek. Opisuje tylko metodę minimalistyczną, nie mówię że na pewno pomoże.
A jak długo to chyba zależy od włosa i Twoich obserwacji. Jeżeli zauwazysz poprawę to stosujesz dalej, jak stwierdzisz że jest gorzej to przerywasz i szukasz dalej.

Stary 2012-12-26, 23:18   #76347
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:
Oj zapomniałam. Stylizator jak najbardziej. Następne mycia już łągodniejszym szamponem ale nadal mało odżywek. Opisuje tylko metodę minimalistyczną, nie mówię że na pewno pomoże.
A jak długo to chyba zależy od włosa i Twoich obserwacji. Jeżeli zauwazysz poprawę to stosujesz dalej, jak stwierdzisz że jest gorzej to przerywasz i szukasz dalej.
zastanawiam się czy może nie są przeproteinowane. spróbuję tej metody, zobaczę czy pomoże. dzięki
Stary 2012-12-26, 23:43   #76348
dorka_tw
Rozeznanie

iksigrekzetfau Pytanie nie na temat ale bardzo mnie nurtuje, dlaczego na końcu nicku "fau"?

Stary 2012-12-27, 00:21   #76349
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:
iksigrekzetfau Pytanie nie na temat ale bardzo mnie nurtuje, dlaczego na końcu nicku "fau"?
bez szczególnego powodu, chciałam dodać coś do xyz żeby nie było tak banalnie
Stary 2012-12-27, 01:09   #76350
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
A to moje dziś. Z racji tego że jak mi się kończą kosmetyki to wszystkie i w czasie kiedy sklepy zamknięte to dziś wymyte tylko szamponem z ziaji i nałożona b/s joaśka niebieska. Chciałam sprawdzić jak zareagują na brak czegoś d/s. I myślę że bardzo fajne wyszło tym bardziej że przez ostatni czas miały kryzys - nie chciały się kręcić i takie nie miłe w dotyku były.
Szkoda tylko że jest ich tak mało, kupiłam Jantara ale nie podpasował mi, mam już takie nieświeże pod koniec dnia nie mówiąc o następnym ;p
Mam więc zamiar kupić to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html zobaczymy czy podpasuje, albo będę kombinować z olejem rycynowym. Tylko czym wy go zmywacie? Potters da radę? Albo mam jeszcze balsam do kąpieli dla mam z Babydream fur mama.

I nawet się zdjęcia z przodu wkradło
ale ładne włosika!

Cytat:
O tym kremie słyszałam wiele dobrego. Moja koleżanka jest żywym przykładem na to, że z cery problemowej z tendencją do niespodzianek i lekkich przebarwień wyszła na zdrową, piekną cerę. Wiadomo że na każdą z nas inaczej coś działa, ale cena jest niska więc warto spróbować
w sensie ten od wiatru i zimna? ja go mam, ale na razie poprawy nie widzę... niestety ma trójglicerydy i boję się, że zapychają

Cytat:
yep, potwierdzam, że pomogło podejrzewam, że po prostu przekarmiłam włosy, ale teraz widać znaczącą poprawę jak się ich tak namiętnie nie karmi, także polecam przetestowanie

widać dziewczęta, że święta się skończyły, bo nagle mnogość postów zawitała

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości