|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Układ moczowy jest bardzo ważny, pewnie tam lekarze więcej widzą niż mówią. |
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wlasnie boje, ze jak tak bede wypytywac, to sie doktor doszuka czegos ...
|
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat prenatalny się toczy
mnie się dziewczyny wydaje, że jest różnica między tymi wykonywanymi w podczas wizyty (kość nosowa i NT) a tymi dodatkowymi platnymi. To pierwsze miałam standardowo podczas wizyty w zeszłym tygodniu a jutro idę na te płatne, ponieważ u mnie w mieście tylko dwie placówki mają do nich odpowiedni sprzęt. I za to zapłacę 200zl,to pierwsze miałam w cenie wizyty.
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać
Miałam już dawno się położyć, ale się rozpisałam z wamiMacie pecha, bo jutro nie muszę iść do pracy i znowu będę nudzić ![]() Dobranoc
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tak poza tym to nawet jeśli dziecko miałoby mieć jakąś wadę, nawet małą, to wolałabym wiedzieć. Mnie o to moje USG bardziej chodzi o takie trzymanie ręki na pulsie. W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie indukowane ciążą, nie musi się ono powtórzyć, ale jeśli tfu tfu by się powtórzyło, to bardzo bardzo muszę uważać na wymiary malucha, czy aby na pewno odpowiednio jest odżywiony i odpowiednio rośnie. |
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety! faktycznie ![]() Jakbym zrobiła coś takiego i wyszedłby inaczej niż w usg, to zwalą na 10% mylności. A tak w ogóle, to zapraszam na bloga, bo zaczynam cykl seksualny
|
|
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Tu mamusia czerwcowa 2012 Czasami Was podglądam Może się na coś, kiedyś przydam więc piszę...Ja w sprawie duphastonu. Można go brać do końca trwania ciąży. Ja tak brałam i wszystko jest ok Widzę, że już niektóre z Was mają pierwsze prenatalne za sobą ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki ![]() Porodów się nie bójcie, bo to wcale nie jest takie straszne Grunt, to dobre nastawienie i właściwe podejście. Pozdrawiam poświątecznie A jeszcze napiszę, że lekarz, który nie potrafi zmierzyć dziecka podczas usg, to dupa, a nie lekarz. Są sposoby na uspokojenie nawet najbardziej ruchliwego dziecka w brzuszku Mnie np. lekarka kazała wstać i bujać miednicą w lewo i prawo, aż dziecko się uspokoi Badania prenatalne są baaaardzo ważne i nie można ich w taki sposób lekceważyć :/ Bo jeśli będzie wszystko ok, to super, a jeśli nie? .... wtedy sobie człowiek pluje w brodę, a po co, jak są możliwości, żeby mieć pewność i spokojny sen
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-12-27 o 23:15 |
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane wizytyteż zrobię suwaczka, ale to jutro przy chwili wolnego ![]() dobrej nocy |
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Od kilku godzin nadrabiam "zaległości" przyszłych mamuś lipcowo sierpniowych. Sama mam termin na 28 lipca 2013 ![]() Poruszyłyście dla mnie bardzo ważny temat czyli dokładny scan w ciąży. Dla mnie jest to o tyle bardzo ważne, gdyż moja pierwsza córka miała wadę genetyczną. I gdyby nie fakt, że dowiedziałam się w ciąży już o tym, to mogłoby się skończyć dla niej tragicznie. Dzięki temu został zaplanowany poród CC, a nie przypadkowy SN, który mógł spowodować trwałe uszkodzenie dziecka. A tak dziś mam piękną zdrową prawie 8 letnią córkę przy sobie ![]() Teraz mieszkam w Szkocji, i mam stresa, ponieważ wszystko tutaj wygląda inaczej. Ale jak już pisałyście wcześniej stosuję pozytywną afirmację I czuję, że wszystko będzie tym razem w porządku. Mimo wszystko chcę być tego pewna już w ciąży a nie przy porodzie![]() Z wiedzą, że coś się dzieje naszemu maluszkowi, ale jest rozwiązanie problemu łatwiej żyć niż dowiedzieć się przy porodzie, że dziecko ma ileś procent szans na przeżycie ![]() Położna teraz przyjdzie do mnie do domu 5 stycznia Nie mogę się doczekać, choć na takiej wizycie niczego ciekawego się nie dowiem.
|
|
|
|
#460 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My z tż mówimy o brzuszku jak o chłopczyku. Czuje, że to chłopczyk. Tż bardzo chce synka, ale mówię mu by się nie nakręcał, bo później będzie zawiedziony ![]() Cytat:
![]() Mój tż nie pali, moi rodzice też. Teściu czasem, ale tylko na dworze, a teściowa w domu też nie pali, tylko na balkonie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chodziliśmy na kurs przedmałżeński, ale że tak powiem nie dotrwaliśmy do końca. Są podobno takie weekendy dla narzeczonych co jest zaliczane jako kurs. Dziewczyny porządnie nadrobiłyście za te święta! Minęła godzina, jak doleciałam do ostatniego posta. Ja ostatnio coraz rzadziej piszę. Muszę się wziąć za to ![]() Dzisiaj mnie tak naszło na owoce i kabanosy francuskie, że pojechałam do sklepu, a po powrocie zrobiłam ogromną miskę sałatki owocowej (pomarańcze, kiwi, ciemne winogrono, świeży ananas, banan). Już niewiele co zostało. Mój tż dostał z bitą śmietaną, ja zjadłam bez, bo mój żołądek bardzo cierpi po niej. A kabanoski zjedliśmy razem pod kołderką Teraz jestem sama, bo tż na 22 pojechał do pracy.Ostatnio mam smaka na kwaśne i ocet. Bardzo smakują mi ogórki kiszone, papryka konserwowa i jogurt naturalny. Odrzucają mnie ciężkie i smażone potrawy. Nie mam ochoty również na słodycze, żadne czekolady, chipsy, ciasta... Nawet herbatę mniej słodzę, albo wcale. Cebulę, czosnek i chrzan omijam szerokim łukiem. Wciąż się nie wysypiam i nawet mam koszmary! Na jednym z nich mój tż zginął podczas naszego wesela, ratownicy pakowali go do czarnego worka a ja wyłam jak nie wiem - obudził mnie mój własny płacz. Na drugim zdradzał mnie z jakaś kobietą co pracowała na stacji benzynowej, nie chciał się przyznać i śmiał się, a ja płakałam... masakra ![]() Ja ani razu nie wymiotowałam i chyba nie chce tego doświadczać, bo widzę jak niektóre z Was się bardzo męczą. Oj znów zgaga na noc mnie wzięła
|
||||||||
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też mam 2 daty TP.. 20lipca i 27lipca.. mam się sugerować tę drugą, bo pierwsza byłaby przy regularnych 28 dniowych cyklach..a ja nigdy regularnych nie miałam i przez ostatnie pół roku średnio 35 dni, stąd dodał do pierwszej daty tydzień ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Testuję suwaczka Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-28 o 09:27 |
|
|
|
|
#462 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż często się z nim drocze że pewnie Gabrysia, ale on twardo że wie co zmajstrował i córcia będzie druga co by się nie zdziwił ![]() Jeszcze gdy nie wiedzieliśmy że zaszłam w ciąże założył skarbonkę właśnie "dla Filipka" ![]() A ja wczoraj miałam masakryczny dzień... cały czas i mdłości, od południa leżałam bo było mega źle...grrrrr.... Dziś odpukać jest dobrze uff
|
|
#463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluje wczorajszych udanych wizyt, i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze Ja dziś dalej leże w łóżku, nos nadal zatkany, gardło boli więc kuracji ciąg dalszy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38312093]Nie, tam po prostu można normalnie zrobić USG prenatalne jak w każdej innej przychodni, ale liczę na to, że mają dobry sprzęt i dobrych specjalistów. Bardzo mi zależy na dokładnej diagnostyce i uwadze lekarza. Poza tym robiliśmy tam z mężem kariotypy i myślę, że całkiem fajnie funkcjonuje to miejsce. [/QUOTE] Mam to samo Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam po kolei bo mi jeszcze 3 strony zostały
![]() Cytat:
![]() Gratuluje wizyty ![]() Gin, który robił moje USG też tak mówi "w porządku jest tylko to co udało nam się zbadać", za to jego mama (gin do której chodzę na wizyty) jak to słyszy to zawsze dopowiada, "a że zbadaliśmy wszystko co teraz możliwe to znaczy, że z Dzidziusiem jest wszystko w porządku" Kocham ją ![]() Ja za USG prenatalne płaciłam 80 zł i jak na pierwszej wizycie Malucha nie dało się pomierzyć to gin nie wziął pieniędzy i kazał przyjść za tydzień i wtedy mierzył jeszcze raz wszystko! Cytat:
I z 3 spotkań mieliśmy tylko dwa i nam podbił 3 bez problemu ![]() Także nam się super udało ![]() Cytat:
a czemu musisz powtarzać toxo? Moje tak nie fikało- leniwe po mamusi![]() A ja mam już 3 stycznia ale bez USG i wciąż się zastanawiam w jaki sposób zbada czy z Maluchem ok ![]() Cytat:
a co do chrzcin to wiem, że w niektórych parafiach są nauki dla chrzestnych, ale nie wiem jak to się odbywa jeżeli chrzestni mieszkają kilkaset km dalej? ![]() Cytat:
Ale uwielbiam ich więc nie zmieniam ![]() Ale jak chcesz to na forum Żeromskiego dziewczyny bardzo polecają dr Konrada Muzykiewicza, "Fertility" na pl. Szczepańskim, pracuje też w Żeromskim i podobno jest genialny ![]() Idę nadrabiać dalej
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą rozmawiałam z przyjaciółką przez GG. Pytała czy na pewno chcę chodzić do tego gina, do którego poszłam. Trochę mnie ta rozmowa rozbiła. Ona do niego chodziła, ale uznała, że nie czuje jakiejś więzi ze swoim lekarzem, że on jest taki niuniusiowaty, mówi do niej, ale jakby był myślami gdzie indziej, nie bada wziernikiem, skierował na badanie glukozy, ale przy mniejszej dawce, przez co musiała drugi raz iść i przy zwiększonej dawce, a to i dodatkowy koszt i samo picie nieprzyjemne, no i że drogi jest(140zł wizyta)..Choć mam wrażenie, że głównie chodzi jej o pieniądze właśnie. Fakt, że to bardzo spokojny ginekolog, cicho mówi, jest bardzo wyważony, uśmiecha się czasami i nieznacznie, ale nie jest gburowaty..moze rzeczywiście sprawia wrażenie 'odległego', ale jak to moja mama powiedziała 'jaką Ty chcesz mieć więź? on ma prowadzić ciążę jak najlepiej'..ogólnie jest sympatyczny..fakt, że drogi, ale opinie w naszym mieście ma bardzo dobre. Nie chciałabym później sobie zarzucić, że pożałowałam pieniędzy, poszłam do nieznanego mi zupełnie gina, byle na nfz i później coś wyszło nie tak...choć też nie chcę być postrzegana za taką co wierzy, że jak zapłaci, to opieka będzie na pewno lepsza niż na nfz, bo to nieprawda... Chodzi o konkretnego specjalistę.. zresztą to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak..pewnie będę mądrzejsza po 9 miesiącach co mogłam, czego mi brakło w opiece.. na razie staram się słuchać kobiet, które mają doświadczenie..ehhh
Pomarudziłam trochu Wam :/ Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-28 o 09:55 |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Byłam rano na badaniach. Miałam szczęście bo nie było kolejki, jak wychodziłam to nagle 6 ludzi za mną heheh Babka źle mi się w żyłę wkuła bo do tej pory boli Dziś wymyśliłam jak powiemy rodzicom o dzidzi, w styczniu jest dzień babci i dziadka
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
dzoan
Nie dziwię się, że masz wątpliwości. Ja w sumie zrezygnowałam z mojego gina prywatnego na rzecz przyszpitalnego (nfz), ale ciągle się zastanawiam, czy nie chodzić jeszcze równolegle do prywatnego ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
, tylko to jeszcze tyle czasu
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Zawsze możecie wziąć cywilny teraz, a kościelny na spokojnie za rok np.![]() Co do snów, to ja ostatnio właściwie w każdą noc budzę się z walącym sercem, bo śnią mi się jakieś koszmary I to jakieś abstrakcyjne totalnie.Cytat:
Widzę, że ten gin wywołał spore kontrowersje. A ja w ostatniej chwili w ogóle się zdecydowałam na te badania, bo miałam ich nie robić. To już chyba w ogóle zostałabym zlinczowana Nawet jeśli z kością nosową okazało się coś nie tak, to powiedzcie mi co to zmienia? Nie ma leczenia ani operacji, a i tak bym urodziła. Pozostałe rzeczy są ok, przepływy też, narządy wszystkie się wykształciły, serduszko pięknie bije, więc nie popadam w paranoje, że nagle z tym coś jest nie tak. Ja w ogóle nie dopuszczam myśli, że będzie nie tak. Więc nie będę się z lekarzem kłócić, że ma powtarzać badanie, zwłaszcza, że jak go o tą kość zapytałam to powiedział, że nie mamy się czym martwić, bo nic nie wskazuje na nieprawidłowości. Jak po badaniu byłam happy, tak teraz się zdenerwowałam...
|
|
#469 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem bardzo zadowolona z wizyty a na początku lutego będzie połówkowe i znów będziemy męczyć Młodą (tak myślę, że jednak urodzi się dziewczynką co by się nie nazywać Chryzogonek![]() Cytat:
![]() Blender myślę, że zamówię sobie w przyszłym roku pod choinkę bo będzie niezbędny przy rozszerzaniu diety na początku ![]() A teraz zbieramy na jakiś aparat co by Niemowlakowi zdjęcia ładne zrobić Cytat:
Ale lubie tego Pana z laboratorium bo duże rabaty daje ostatnio opuścił mi 8 zł a dzisiaj 9zł ![]() Cytat:
i jak komuś mówię to wszyscy pytają czy ksiądz na sylwestra przychodzi a ja się śmieję, ze tak... tylko z miesięcznym opóźnieniem 31 wszystkim się kojarzy tylko z jednymCytat:
![]() Przy dziecku będzie niezbędna ok jeden zignorowany ![]() Cytat:
ale też nam wszystko pomierzył i jesteśmy bardzo szczęśliwi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w szoku byłam ile on tam widzi![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Chyba spróbuję wyciągnąć męża na poświąteczne wyprzedaże Do zobaczenia później
|
|
#471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój tż chciałby najpierw cywilny, a później kościelny. Ja tak nie chcę, bo nie uznaje innego ślubu jak kościelny. A z wielu przykładów wiem jakie to jest odkładanie ślubu na później, a to może za rok, a to za dwa. I się nigdy nie doczekam... Szukam argumentów, na tą wiosnę, może macie jakieś pomysły? ![]() Ja mu powiedziałam, że wiosną też jest pięknie, wszystko kwitnie i nie jest za gorąco, a latem tylko byśmy się męczyli jakby były upały. Te koszmary w ciąży to podobno normalka. |
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
z opóźnieniem ale się melduję
|
|
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I też tak jak Ty wszystkie badania mam na NFZ w przychodni przy szpitalu gdzie procuje mój gin
|
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy wytrzymasz tak długo??..to jeszcze ponad 3 tygodnieCytat:
Tak, ona zmieniła tego lekarza i poszła do jakiegoś pracującego w szpitalu na nfz. Położna z nauk rodzenia jej go poleciła i trochę pomogła się do niego dostać, bo nie każdy lekarz chce przejąć prowadzenie ciąży już tak zaawansowanej, ponoć. Ale ogólnie do tego mojego mówiła, że nie może powiedzieć, że to zły lekarz, tylko głównie przeszkadzał jej brak więzi i spora gotówka za wizyty. A Wy czujecie jakąś więź ze swoimi lekarzami, że tak przy tym temacie spytam?? Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-28 o 10:52 |
||
|
|
|
#476 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doświadczenie i cenne uwagi bardziej doświadczonej Mamy, która już przez to wszystko przeszła jest dla nas bardzo cenne... Pisz częściej Bo chłoniemy tę wiedzę jak gąbka teraz ![]() Cytat:
![]() Co Cię tam wywiało? ![]() Cytat:
![]() I wtedy też często łapię się ściany co by się nie wywrócić, głowa między kolana i przechodzi żeby było widać serduszko i oczywiście na relacje czekamy z utęsknieniemTez mi się wydaje, że ślub latem to nie najlepszy pomysł ) Ja osobiście bym poczekała, aż Maluszek się urodzi i pomyślała o kolejnym lecie![]() Cytat:
A czemu my nie widziałyśmy tych zdjęć jeszcze?Mi do pełnych 9 miesięcy gin też dodała tydzień mimo, że miałam równo 28 dniowe cykle, chyba, że Tobie dodał jeszcze jeden tydzień? ![]() Cytat:
![]() A co do więzi... to więź masz mieć z dzieckiem a nie lekarzem Cytat:
![]() Jeżeli czujesz, że wszystko jest ok to na pewno tak jest! I to, że któraś z nas zrobiła by to czy tamto inaczej nie znaczy, że i Ty musisz tak zrobić ![]() Ja bym się kością nosowa denerwowała, a Ty wiesz, że jest ok, tak samo jak ja nie będę mieć teraz na wizycie usg, a niektóre dziewczyny nie wyobrażają sobie bez tego wizyty, domciątko czeka na pierwsze usg do 12 t a ja bym na jej miejscu oszalała z niewiedzy do tego czasu ![]() Każda z nas jest inna, ma inne podejście co nie znaczy, że gorsze ![]() Po prostu inne ![]() Więc się nie złość i nie zamartwiaj! ![]() Jesteśmy z Tobą
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Yh byłąm dziś u lekarza ;/ córcia mi przed świętami chorowała -na angine i oczywiście musiałam się zarazić dostałam duomox i nic więcej -bo nie wolno Oby wszystko było dobrze i antybiotyk nie zaszkodził...W 2gi dzień świąt dostałam plamienia ;/ i tak przez nnie całe 2 dni ... teraz ustało jadę dziś na wizyte ,troszkę się boję więc proszę trzymajcie kciuki ![]() Buziaki ![]() Ps: Mój lekarz gin. jest bardzo sympatyczny , dokładny i nie drogi (bo chodzę prywatnie) to to na plus ![]() Gaabbi - ja osobiście 1wszy poród miałam okropny...ale to już zasługa niedoświadczonego lekarza ... dobrze tyle że żyje i się wszystko ułożyło - nikogo nie chcę straszyć ja po prostu trafiłam w niewłaściwe ręce ... Teraz nawet już jestem inaczej nastawiona bo chodzę do innego gin. ![]() Nie zawsze najdroższy oznacza najlepszy ...
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-28 o 11:05 |
|
|
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi się śniło w noc Wigilijną że obudziłam się z okropnym bólem brzucha, podniosłam kołdrę a pode mną ogromna plama krwi a gdzieś w niej wypatrzyłam moje kilkucentymetrowe Maleństwo. Zaczęłam krzyczeć, plakać i wolać o pomoc ale bylam calkiem sama. To był okropne. Rano jak opowiedziałam mężowi to on mi że bardzo dobrze że mi się śniło coś takiego bo to oznacza że wszystko będzie w porządku.
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez o tym na początku myślałam, ale u mnie to by była końcówka 5 miesiąca i już by i tak było widać Za to znajomi dowiedzą się teraz w sylwestra chyba ![]() Moja gin to taka starsza kobieta i taką mam z nią więź, że jest jak babcia Za to z jej synem, który robi usg nie mam więziCytat:
![]() Skończyłam nadrabiać chyba Rano byłam w laboratorium w kolejce odsiedziałam swoje Wyniki w poniedziałek rano (może nie zapomnę )A to znaczy, że do wizyty coraz bliżej ![]() ![]() ![]() No i od wczoraj mi się moczą śledzie zaraz będzie trzeba przygotować zalewy i jak wystygną to zalać śledziki i na sylwestra będą do woodeczki powiedziała ta co najwięcej wypije w sylwestra![]() A ze mnie taka gospodyni domowa jak z koziej doopy trąbka więc koniec końcem może wyjść niejadalne
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja teraz biorę prenalen syrop i jest dosyć dobry no i tabletki do ssania tantum verde
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

Więc chyba nie było tak źle. Dziecko się ruszało za bardzo.

mnie się dziewczyny wydaje, że jest różnica między tymi wykonywanymi w podczas wizyty (kość nosowa i NT) a tymi dodatkowymi platnymi. To pierwsze miałam standardowo podczas wizyty w zeszłym tygodniu a jutro idę na te płatne, ponieważ u mnie w mieście tylko dwie placówki mają do nich odpowiedni sprzęt. I za to zapłacę 200zl,to pierwsze miałam w cenie wizyty.

Może się na coś, kiedyś przydam więc piszę...

i mdłości, od południa leżałam bo było mega źle...

Ale lubie tego Pana z laboratorium bo duże rabaty daje