|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Idę oglądać filmik, który wkleiła Dotkaaa, mam nadzieję, że będę mogła spać w nocy?
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej tak sobie tłumacze dziś jaj na razie czysto. Trzymam kciuki za wizytę będzie dobrze |
||
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz mój gin tak sobie przeliczał po części w myślach, po części na kółeczku..coś odejmował, coś dodawał...że już sama nie wiem ile tego dodał..na pewno jeden tydzień musiał Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
lilith795 a u Ciebie zamiast suwaczek to włącza się strona główna?
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Moja w ogóle nie brała USG pod uwagę bo jak mi wyliczała to jeszcze byłam przed Na tym kółeczku wyliczyła sobie 9 miesięcy i dodała 7 dni Powiedziała, ze tak się robi![]() Ale też się nie znam więc jej wierzę na słowo
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla ciebieU mnie termin z OM się pokrywa z tym z USG. Jakimś jestem dziwolągiem Ale moje dziecko jest trochę większe niż średnio w tym okresie, ale starsze raczej nie jest, bo skąd...
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale USG w każdym tygodniu może wyjść inaczej, raz wyjdzie 4 tygodnie innym 2... U nas na razie Maluch wg usg jest starszy 4 dni
|
|
#491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w sumie skutków nie mam, ginka wspomniała że mdłości mogą być od dupka, nawiększy problem to dla mnie łykanie piguł bo mi ledwo co przechodzi, teraz na szczęście 2xdziennie a jestem w 10, muszę suwaczek załatwić
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ja nowy aparat lumixa dostalam w tym roku pod choinke!!!
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- aparat ma mozliwosc robienia fulmow w ful hd, jestem w niebowzieta ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- dziewczyny a ja mam dwa dni wolne, wiec odpoczynek i laba a calego )wybieram sie dzis na wyprzedaże i planuje kupic spodnie ciazowe, bo juz mnie wszystko uwiera i cisnie )
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my nie z tych co nam takie cuda potrzebne Nam wystarczy najtańsza cyfrówka, bo jakimiś pasjonatami fotografii nie jesteśmy, raczej ignorantami
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ja muszę chyba też tż wyciągnąć na jakieś zakupy, bo do 9 stycznia wyprzedaże się skończą i zostanę z gołą szafą
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj nie mam wymiotow poannych i sama az sie dziwie....
czekam i sama nie wiem co sie dzieje. dzis wypilam herbate z miodem (wczesniej bez miodu pijalam) i dobrze sie czuje, nic mnie nie bierze. ale fajnie |
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nam przyszła podwyżka czynszu z okazji Nowego Roku^^ 60 zł w górę
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę nie pamiętam, która z was pisała, że jej szefowa poznała po oczach, że jest w ciąży, ale teraz czytając książkę tam jest faktycznie napisane, że zmieniają się oczy, ale na razie nie wyczytałam w jakim sensie
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Piszecie już o rozpoczętej wymianie garderoby..kupno spodni głównie..jejku jejku, a jest w czym przebierać w sklepach? Ja to chyba będę inwestować w getry i legginsy, do tunik i zima i wiosną i latem można śmigać póki co jeszcze się mieszczę w normalne rurki..choć już w brzuch lekko uciskają |
|
|
|
|
#500 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nigdy w życiu nie planowałabym niczego na końcówkę ciąży. Nie wiesz, w jakim będziesz stanie. Może będziesz musiała dużo leżeć i odpoczywać. Może Ci spuchną nogi, może będziesz miała silne bóle kręgosłupa (moja mama nie umiała wchodzić po schodach, tata musiał jej z tyłu pomagać, siostra uciskała jej jakiś nerw). Naprawdę duży brzuch jest "męczący" pod tym względem. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, może przejdziesz ciążę bez żadnych dolegliwości, ale dla mnie branie ślubu w końcówce ciąży jest niewyobrażalne ![]() My jesteśmy zaproszeni w czerwcu na wesele, ale czy na nie pójdziemy - jeszcze nie wiem, wszystko się okaże. Jeśli bym miała wybierać, to wolałabym wziąć ślub albo wczesną wiosną albo po urodzeniu dziecka. |
||
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za kciuki
to miłe ![]() A Niunia20 - też właśnie brałam przez 2 dni tantum verde i dziś mi lekarka odradziła a nawet powiem Ci że zabroniła brać jakichkolwiek leków na sam ból gardła - dlatego ja przy anginie mam tylko sam antybiotyk i probiotyk . Sama ta Pani Doktor była nie tak dawno w ciąży i pow. mi że wiele przestudiowała w tą stronę - jeśli sam ból gardła - to tylko domowe sposoby , płukanie gardła solą z wolą , cherbatki z sokiem malinowym, cytryną i miodem ![]() Wizyte mam późno to jeszcze napiszę co i jak ![]() domciatko- też już zakupiłam spodnie ciążowe w h&m'ie wypatrzyłam ostatnio i mówię a co mi tam wezmę ![]() surka- to nie było u mnie ale wiesz koleżanka (zanim wiedziałam że jestem w ciąży)mi powiedziała że jakie ja mam wielkie ładne oczy ... teraz tak sb przypomniałam-4 dni później robiłam test ;] Persephone_- też mam w rodzinie ślub w czerwcu ale raczej nie pójdziemy... Chociaż kto wie
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-28 o 12:37 |
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
surka i dzoan jak już tyle czasu nic nie mówimy to i jeszcze 3 tyg wytrzymamy z tą wieścią, a jaka dla nich będzie przyjemność jak się akurat w dzień babci dowiedzą
![]() Asiunia1230 ja osobiście brałam 2 śluby, cywilny miałam wrzesień 2011, a kościelny ustaliliśmy pod koniec roku 2011 na maj 2012 oba terminy mimo, że nie gorące to mieliśmy bardzo upalne i słoneczne- jak się trafi wiosną jest pięknie bo świeża zieleń, wszystko kwitnie
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38318385]
Chyba taki już nasz los, mam Aniołków... Możemy sobie wmawiać cuda na kiju, ale ten strach zawsze pozostaje. A jeszcze czasami dziewczyny, które tracą wczesną ciążę (powiedzmy w I trym.) mają tak, że mają datę graniczną, od której czują jakiś większy spokój. Ja tego spokoju nie będę mieć do samej końcówki. No ale tak jak pisałam, taki już jest mi pisany los. Aczkolwiek oczywiście myślimy pozytywnie ![]() [/QUOTE] Ja tak sobie właśnie myślę, że po 11tc się trochę uspokoję, ale nie wiem czy poprostu stres nie pozostanie ze mną do samego końca. Właśnie 9.01. na wizycie minie mi 11 tc, więc do tej pory chodzę jak na szpilkach |
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja już po wizycie tzn. po prenatalnych drugich i mam porównanie,że jest różnica między tymi wykonywanymi podczas rutynowej wizyty a tymi płatnymi. Maluch ma się dobrze, fika sobie, wymiary ma wszystkie prawidłowe
|
|
#505 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, pora się ubrać i na jakiś spacerek może wyjść, a nie tylko wizaż całymi dniami ![]()
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ja także chętnie bym się przespacerowała ale muszę pracę pisać. Za 3tyg mam dyplomówkę do złożenia, a za 1,5 mies się bronię A tak nie mam natchnienia, w ogóle mi to pisanie nie idzie
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo za wizytę!
![]() Co do oczu, to ja zauważyłam, że moje błyszczą się bardziej ![]() Dziewczyny, zastrzelcie mnie Moja teściowa od 22 grudnia mieszka u nas, bo przyjechała na święta, miała w niedzielę wyjechać, a dziś się przewróciła na lodzie i pojechała na pogotowie prawdopodobnie ze złamaną ręką...o rety, błagam, żeby była tylko poobijana... Ach, dostałam wyniki badań, wszystko ok, tylko muszę zrobić jeszcze sobie toxo igg, bo miałam tylko igm na szczęście ujemną, ale nie wiem, czy mam się strachać zarazy ![]() CMV igg dodatni, także to mam z głowy
Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2012-12-28 o 13:10 |
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co najwazniejsze-mam do niego zaufanie.Ja słucham opinii innych ale kieruje sie głownie własnymi odczuciami i zdaje sie na swoją intuicję ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie istaniała tylko jedna opcja-slub kościelny albo wcale.I na szczęscie moj Tz nie protestował chociaż nie jest zagorzałym katolikiem. Powiedz swemu Tż-owi ze wiosną wszystko budzi sie do życia,a wkrótce Wy swoje zmienicie o 360 stopni i zaczniecie je na nowej drodze i do tego we troje
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2012-12-28 o 14:02 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

Ale lubie tego Pana z laboratorium bo duże rabaty daje
ostatnio opuścił mi 8 zł a dzisiaj 9zł 
dostałam duomox i nic więcej -bo nie wolno
dzień świąt dostałam plamienia ;/ i tak przez nnie całe 2 dni ... teraz ustało
przynajmniej tak sobie tłumacze