Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 11:06   #481
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Idę oglądać filmik, który wkleiła Dotkaaa, mam nadzieję, że będę mogła spać w nocy?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:07   #482
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mnie się przypomniało, jak napisałaś o krwiaku, że u mnie na ostatniej wizycie ponad tydzień temu zauważył mięśniaczka. Zapomniałam o tym, bo w sumie kazał mi się nie niepokoić, ze to się zdarza..a ten mój urósł jakby poza macicą, po jej zewn stronie, dlatego nie zagraża rozwojowi maluszka, no i na razie jest wielkości ziarenka pieprzu (1cm) i uspokoił, że po ciąży sam się powinien wchłonąć. Mam nawet jego zdjęcie z usg ale bobas mnie bardziej ciekawi

I też mam 2 daty TP.. 20lipca i 27lipca.. mam się sugerować tę drugą, bo pierwsza byłaby przy regularnych 28 dniowych cyklach..a ja nigdy regularnych nie miałam i przez ostatnie pół roku średnio 35 dni, stąd dodał do pierwszej daty tydzień

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Testuję suwaczka
ja też nigdy nie miałam regularnych cykli a teki 28 dniowe to tylko jak brałam pigułki. Ale jeśli chodzi o ostatni cykl to tak się złożyło że wszystko było idealnie i tp na podstawie OM pokrył się z tym na podstawie USG
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:10   #483
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ja dziś robiłam drugi zestaw i kolejne 140 zł Ale lubie tego Pana z laboratorium bo duże rabaty daje ostatnio opuścił mi 8 zł a dzisiaj 9zł
Ja mam w laboratorium u siebie zarąbistą babeczkę i też zawsze na badaniach mi opuszcza parę złotych. Ostatnio robiłam badania i wyszlo mi za nie 148 zł i opuściła na 140 a na drugi dzień jak przyszłam zestresowana powtarzać betę to zamiast 28 zl zapłaciłam 20

Cytat:
Napisane przez 4mypassion Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Yh byłąm dziś u lekarza ;/ córcia mi przed świętami chorowała -na angine i oczywiście musiałam się zarazić dostałam duomox i nic więcej -bo nie wolno Oby wszystko było dobrze i antybiotyk nie zaszkodził...
W 2gi Więcejdzień świąt dostałam plamienia ;/ i tak przez nnie całe 2 dni ... teraz ustało
jadę dziś na wizyte ,troszkę się boję więc proszę trzymajcie kciuki
Buziaki

Ps: Mój lekarz gin. jest bardzo sympatyczny , dokładny i nie drogi (bo chodzę prywatnie) to to na plus
Ja wczoraj miałam delikatne beżowe plamienie ale to chyba od wysiłku związanego ze smarkaniem przynajmniej tak sobie tłumacze dziś jaj na razie czysto.
Trzymam kciuki za wizytę będzie dobrze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:11   #484
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
U mnie już się zaczyna 14tc a nadal dokuczają mi wymioty, czasem to już się zastanawiam jak mnie tak weźmie czy nie jakieś zatrucie, ale na szczęście to tylko hormony
mi się śniło w noc Wigilijną że obudziłam się z okropnym bólem brzucha, podniosłam kołdrę a pode mną ogromna plama krwi a gdzieś w niej wypatrzyłam moje kilkucentymetrowe Maleństwo. Zaczęłam krzyczeć, plakać i wolać o pomoc ale bylam calkiem sama. To był okropne. Rano jak opowiedziałam mężowi to on mi że bardzo dobrze że mi się śniło coś takiego bo to oznacza że wszystko będzie w porządku.
Coś strasznego!! Dobrze, że to tylko sen
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:12   #485
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt, i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze

Ja dziś dalej leże w łóżku, nos nadal zatkany, gardło boli więc kuracji ciąg dalszy.

No tak tylko wiele kobiet bez leków i wspomagaczy nie zaszłoby w ciążę i nie urodziło zdrowych dzieci

Dobre

Mojej koleżance dziecku ksiądz odmówił chrztu, bo nie mieli ślubu

Mam to samo Też chciałabym mieć dokładne usg na dobrym sprzęcie żeby pomierzyć wszystkie parametry i przepływy u dziecka.

A ja 8.01

Domi uwierz mi że lepiej wiedzieć i ewentualnie leczyć, niż stracić w wyniku jakiś nieprawidłowości i przeoczeń dziecko. No ale na naszym wątku wszystko będzie dobrze i tego się trzymajmy
Ja też dopiero 8.01 kolejna wizyta i USG, a już się nie mogę doczekać jak czytam o tych fikołkach. Moja Kruszynka ostatnio nie była aż tak ruchliwa, machała tylko czym nóżkami i rączkami.
Stary 2012-12-28, 11:16   #486
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Też by mnie Bobas bardziej ciekawił A czemu my nie widziałyśmy tych zdjęć jeszcze?
Mi do pełnych 9 miesięcy gin też dodała tydzień mimo, że miałam równo 28 dniowe cykle, chyba, że Tobie dodał jeszcze jeden tydzień?

Jeżeli lekarz Ci odpowiada to ja bym nie zmieniała ze względu na pinię koleżanki... Wiadomo, że możecie zwracać uwagę na inne rzeczy i to co Ciebie w nim "urzeka" jej może przeszkadzać... a najważniejsze, żebyś Ty czuła się dobrze i otoczona jego opieka i zainteresowaniem
A co do więzi... to więź masz mieć z dzieckiem a nie lekarzem
Ze zdjątkiem to chciałam poczekać do następnej wizyty, wtedy będzie widać o wiele więcej niż w 8 tyg, no i ja się uspokoję, że po 5 tyg nadal wszystko w porządku
A widzisz mój gin tak sobie przeliczał po części w myślach, po części na kółeczku..coś odejmował, coś dodawał...że już sama nie wiem ile tego dodał..na pewno jeden tydzień musiał A może dodał kolejny, bo data OM nie pokrywa się z wiekiem ciąży z Usg? Kurcze nie znam się

Cytat:
Hej Mamusie
Yh byłąm dziś u lekarza ;/ córcia mi przed świętami chorowała -na angine i oczywiście musiałam się zarazić dostałam duomox i nic więcej -bo nie wolno Oby wszystko było dobrze i antybiotyk nie zaszkodził...
W 2gi dzień świąt dostałam plamienia ;/ i tak przez nnie całe 2 dni ... teraz ustało
Buziaki

Ps: Mój lekarz gin. jest bardzo sympatyczny , dokładny i nie drogi (bo chodzę prywatnie) to to na plus
Wszystko będzie dobrze, a kciuki na zapas

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:19   #487
Margosia__
Zakorzenienie

lilith795 a u Ciebie zamiast suwaczek to włącza się strona główna?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Ze zdjątkiem to chciałam poczekać do następnej wizyty, wtedy będzie widać o wiele więcej niż w 8 tyg, no i ja się uspokoję, że po 5 tyg nadal wszystko w porządku
A widzisz mój gin tak sobie przeliczał po części w myślach, po części na kółeczku..coś odejmował, coś dodawał...że już sama nie wiem ile tego dodał..na pewno jeden tydzień musiał A może dodał kolejny, bo data OM nie pokrywa się z wiekiem ciąży z Usg? Kurcze nie znam się

Wszystko będzie dobrze, a kciuki na zapas
Ja też się nie znam
Moja w ogóle nie brała USG pod uwagę bo jak mi wyliczała to jeszcze byłam przed
Na tym kółeczku wyliczyła sobie 9 miesięcy i dodała 7 dni Powiedziała, ze tak się robi
Ale też się nie znam więc jej wierzę na słowo

Mały
Stary 2012-12-28, 11:24   #488
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ona zmieniła tego lekarza i poszła do jakiegoś pracującego w szpitalu na nfz. Położna z nauk rodzenia jej go poleciła i trochę pomogła się do niego dostać, bo nie każdy lekarz chce przejąć prowadzenie ciąży już tak zaawansowanej, ponoć. Ale ogólnie do tego mojego mówiła, że nie może powiedzieć, że to zły lekarz, tylko głównie przeszkadzał jej brak więzi i spora gotówka za wizyty.
A Wy czujecie jakąś więź ze swoimi lekarzami, że tak przy tym temacie spytam??
Ja z obecnym nie czuję więzi, z prywatn agin też nie choć była sympatyczniejsza niż mój obecny pan dr.

Cytat:
Na tym kółeczku wyliczyła sobie 9 miesięcy i dodała 7 dni Powiedziała, ze tak się robi
A ja to mam wogóle dużą różnicę pomiędzy OM a usg chyba ze 4 tyg
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:34   #489
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Mamusie
W 2gi dzień świąt dostałam plamienia ;/ i tak przez nnie całe 2 dni ... teraz ustało
Buziaki
dla ciebie

U mnie termin z OM się pokrywa z tym z USG. Jakimś jestem dziwolągiem Ale moje dziecko jest trochę większe niż średnio w tym okresie, ale starsze raczej nie jest, bo skąd...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:35   #490
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja z obecnym nie czuję więzi, z prywatn agin też nie choć była sympatyczniejsza niż mój obecny pan dr.

A ja to mam wogóle dużą różnicę pomiędzy OM a usg chyba ze 4 tyg
Dotkaaa też ma podobnie dużą
Ale USG w każdym tygodniu może wyjść inaczej, raz wyjdzie 4 tygodnie innym 2...
U nas na razie Maluch wg usg jest starszy 4 dni

Mały
Stary 2012-12-28, 11:35   #491
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a jak wizyta? przypomnij w ktorym tcjestes?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja tez biorę dupka ale on przecież jakiś kłopotliwy nie jest, łyka się go i tyle, gorzej z luteiną dowcipna ale też da się przeżyć słyszałam, ze dupka nawet do 20 tygodnia niektórzy lekarze zapisują
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Czemu masz dość? Masz jakieś skutki ubczone?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

wizyta ok, szybka
w sumie skutków nie mam, ginka wspomniała że mdłości mogą być od dupka, nawiększy problem to dla mnie łykanie piguł bo mi ledwo co przechodzi, teraz na szczęście 2xdziennie
a jestem w 10, muszę suwaczek załatwić
Stary 2012-12-28, 11:48   #492
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Margosia ja nowy aparat lumixa dostalam w tym roku pod choinke!!!

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

aparat ma mozliwosc robienia fulmow w ful hd, jestem w niebowzieta

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

dziewczyny a ja mam dwa dni wolne, wiec odpoczynek i laba a calego)
wybieram sie dzis na wyprzedaże i planuje kupic spodnie ciazowe, bo juz mnie wszystko uwiera i cisnie)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:49   #493
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Margosia ja nowy aparat lumixa dostalam w tym roku pod choinke!!!

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

aparat ma mozliwosc robienia fulmow w ful hd, jestem w niebowzieta
Moja sis dostała lustrzankę Nikona

Ale my nie z tych co nam takie cuda potrzebne
Nam wystarczy najtańsza cyfrówka, bo jakimiś pasjonatami fotografii nie jesteśmy, raczej ignorantami

Mały
Stary 2012-12-28, 11:51   #494
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Dotkaaa też ma podobnie dużą
Ale USG w każdym tygodniu może wyjść inaczej, raz wyjdzie 4 tygodnie innym 2...
U nas na razie Maluch wg usg jest starszy 4 dni
Ja na pewno będę miała dużą rozbieżnośc, ponieważ miałam bardzo nieregularne miesiączki i np. OM miałam 2.10, a gin 24.10 powidziała, że zaczynam "uwalniać jajeczko" więc mogę się strać o maleństwo no i się udało

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ja muszę chyba też tż wyciągnąć na jakieś zakupy, bo do 9 stycznia wyprzedaże się skończą i zostanę z gołą szafą
Stary 2012-12-28, 11:51   #495
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja dzisiaj nie mam wymiotow poannych i sama az sie dziwie....
czekam i sama nie wiem co sie dzieje.

dzis wypilam herbate z miodem (wczesniej bez miodu pijalam) i dobrze sie czuje, nic mnie nie bierze. ale fajnie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:52   #496
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pewno będę miała dużą rozbieżnośc, ponieważ miałam bardzo nieregularne miesiączki i np. OM miałam 2.10, a gin 24.10 powidziała, że zaczynam "uwalniać jajeczko" więc mogę się strać o maleństwo no i się udało
Najważniejsze, ze się udało!

A nam przyszła podwyżka czynszu z okazji Nowego Roku^^ 60 zł w górę

Mały
Stary 2012-12-28, 11:58   #497
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
lilith795 a u Ciebie zamiast suwaczek to włącza się strona główna?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Ja też się nie znam
zaraz to poprawię
Stary 2012-12-28, 12:06   #498
surka
Zakorzenienie

Kurczę nie pamiętam, która z was pisała, że jej szefowa poznała po oczach, że jest w ciąży, ale teraz czytając książkę tam jest faktycznie napisane, że zmieniają się oczy, ale na razie nie wyczytałam w jakim sensie
Stary 2012-12-28, 12:20   #499
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę nie pamiętam, która z was pisała, że jej szefowa poznała po oczach, że jest w ciąży, ale teraz czytając książkę tam jest faktycznie napisane, że zmieniają się oczy, ale na razie nie wyczytałam w jakim sensie
no własnie, a już miałam pytać, ze niby co z tymi oczami się dzieje? zmienia się kolor, wyskakują jakieś iskierki czy wykrzywia oczy względem siebie?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Piszecie już o rozpoczętej wymianie garderoby..kupno spodni głównie..jejku jejku, a jest w czym przebierać w sklepach? Ja to chyba będę inwestować w getry i legginsy, do tunik i zima i wiosną i latem można śmigać póki co jeszcze się mieszczę w normalne rurki..choć już w brzuch lekko uciskają

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:21   #500
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć.

Tu mamusia czerwcowa 2012
Czasami Was podglądam Może się na coś, kiedyś przydam więc piszę..

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mam to samo Też chciałabym mieć dokładne usg na dobrym sprzęcie żeby pomierzyć wszystkie parametry i przepływy u dziecka.
Chyba taki już nasz los, mam Aniołków... Możemy sobie wmawiać cuda na kiju, ale ten strach zawsze pozostaje. A jeszcze czasami dziewczyny, które tracą wczesną ciążę (powiedzmy w I trym.) mają tak, że mają datę graniczną, od której czują jakiś większy spokój. Ja tego spokoju nie będę mieć do samej końcówki. No ale tak jak pisałam, taki już jest mi pisany los. Aczkolwiek oczywiście myślimy pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Szukam argumentów, na tą wiosnę, może macie jakieś pomysły?
Ja nigdy w życiu nie planowałabym niczego na końcówkę ciąży.
Nie wiesz, w jakim będziesz stanie. Może będziesz musiała dużo leżeć i odpoczywać. Może Ci spuchną nogi, może będziesz miała silne bóle kręgosłupa (moja mama nie umiała wchodzić po schodach, tata musiał jej z tyłu pomagać, siostra uciskała jej jakiś nerw). Naprawdę duży brzuch jest "męczący" pod tym względem. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, może przejdziesz ciążę bez żadnych dolegliwości, ale dla mnie branie ślubu w końcówce ciąży jest niewyobrażalne
My jesteśmy zaproszeni w czerwcu na wesele, ale czy na nie pójdziemy - jeszcze nie wiem, wszystko się okaże.

Jeśli bym miała wybierać, to wolałabym wziąć ślub albo wczesną wiosną albo po urodzeniu dziecka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:27   #501
4mypassion
Raczkowanie

dziękuję za kciuki to miłe
A Niunia20 - też właśnie brałam przez 2 dni tantum verde i dziś mi lekarka odradziła a nawet powiem Ci że zabroniła brać jakichkolwiek leków na sam ból gardła - dlatego ja przy anginie mam tylko sam antybiotyk i probiotyk . Sama ta Pani Doktor była nie tak dawno w ciąży i pow. mi że wiele przestudiowała w tą stronę - jeśli sam ból gardła - to tylko domowe sposoby , płukanie gardła solą z wolą , cherbatki z sokiem malinowym, cytryną i miodem
Wizyte mam późno to jeszcze napiszę co i jak
domciatko- też już zakupiłam spodnie ciążowe w h&m'ie wypatrzyłam ostatnio i mówię a co mi tam wezmę
surka- to nie było u mnie ale wiesz koleżanka (zanim wiedziałam że jestem w ciąży)mi powiedziała że jakie ja mam wielkie ładne oczy ... teraz tak sb przypomniałam-4 dni później robiłam test ;]

Persephone_- też mam w rodzinie ślub w czerwcu ale raczej nie pójdziemy... Chociaż kto wie

Edytowane przez 4mypassion
Czas edycji: 2012-12-28 o 12:37
4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:32   #502
fiazo
Zakorzenienie

surka i dzoan jak już tyle czasu nic nie mówimy to i jeszcze 3 tyg wytrzymamy z tą wieścią, a jaka dla nich będzie przyjemność jak się akurat w dzień babci dowiedzą

Asiunia1230 ja osobiście brałam 2 śluby, cywilny miałam wrzesień 2011, a kościelny ustaliliśmy pod koniec roku 2011 na maj 2012 oba terminy mimo, że nie gorące to mieliśmy bardzo upalne i słoneczne- jak się trafi

wiosną jest pięknie bo świeża zieleń, wszystko kwitnie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:33   #503
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38318385]

Chyba taki już nasz los, mam Aniołków... Możemy sobie wmawiać cuda na kiju, ale ten strach zawsze pozostaje. A jeszcze czasami dziewczyny, które tracą wczesną ciążę (powiedzmy w I trym.) mają tak, że mają datę graniczną, od której czują jakiś większy spokój. Ja tego spokoju nie będę mieć do samej końcówki. No ale tak jak pisałam, taki już jest mi pisany los. Aczkolwiek oczywiście myślimy pozytywnie

[/QUOTE]
Ja tak sobie właśnie myślę, że po 11tc się trochę uspokoję, ale nie wiem czy poprostu stres nie pozostanie ze mną do samego końca. Właśnie 9.01. na wizycie minie mi 11 tc, więc do tej pory chodzę jak na szpilkach
Stary 2012-12-28, 12:44   #504
karolajn1987
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Ja już po wizycie tzn. po prenatalnych drugich i mam porównanie,że jest różnica między tymi wykonywanymi podczas rutynowej wizyty a tymi płatnymi.

Maluch ma się dobrze, fika sobie, wymiary ma wszystkie prawidłowe
Stary 2012-12-28, 12:46   #505
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:46   #506
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja już po wizycie tzn. po prenatalnych drugich i mam porównanie,że jest różnica między tymi wykonywanymi podczas rutynowej wizyty a tymi płatnymi.

Mały
Stary 2012-12-28, 12:49   #507
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Gratuluje

Dobra, pora się ubrać i na jakiś spacerek może wyjść, a nie tylko wizaż całymi dniami
Stary 2012-12-28, 12:58   #508
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Gratulacje

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ja także chętnie bym się przespacerowała ale muszę pracę pisać. Za 3tyg mam dyplomówkę do złożenia, a za 1,5 mies się bronię A tak nie mam natchnienia, w ogóle mi to pisanie nie idzie wolę was podczytywać
Stary 2012-12-28, 13:05   #509
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Brawo za wizytę!

Co do oczu, to ja zauważyłam, że moje błyszczą się bardziej

Dziewczyny, zastrzelcie mnie
Moja teściowa od 22 grudnia mieszka u nas, bo przyjechała na święta, miała w niedzielę wyjechać, a dziś się przewróciła na lodzie i pojechała na pogotowie prawdopodobnie ze złamaną ręką...o rety, błagam, żeby była tylko poobijana...

Ach, dostałam wyniki badań, wszystko ok, tylko muszę zrobić jeszcze sobie toxo igg, bo miałam tylko igm na szczęście ujemną, ale nie wiem, czy mam się strachać zarazy
CMV igg dodatni, także to mam z głowy

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2012-12-28 o 13:10
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:42   #510
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą rozmawiałam z przyjaciółką przez GG. Pytała czy na pewno chcę chodzić do tego gina, do którego poszłam. Trochę mnie ta rozmowa rozbiła. Ona do niego chodziła, ale uznała, że nie czuje jakiejś więzi ze swoim lekarzem, że on jest taki niuniusiowaty, mówi do niej, ale jakby był myślami gdzie indziej, nie bada wziernikiem, skierował na badanie glukozy, ale przy mniejszej dawce, przez co musiała drugi raz iść i przy zwiększonej dawce, a to i dodatkowy koszt i samo picie nieprzyjemne, no i że drogi jest(140zł wizyta)..Choć mam wrażenie, że głównie chodzi jej o pieniądze właśnie. Fakt, że to bardzo spokojny ginekolog, cicho mówi, jest bardzo wyważony, uśmiecha się czasami i nieznacznie, ale nie jest gburowaty..moze rzeczywiście sprawia wrażenie 'odległego', ale jak to moja mama powiedziała 'jaką Ty chcesz mieć więź? on ma prowadzić ciążę jak najlepiej'..ogólnie jest sympatyczny..fakt, że drogi, ale opinie w naszym mieście ma bardzo dobre. Nie chciałabym później sobie zarzucić, że pożałowałam pieniędzy, poszłam do nieznanego mi zupełnie gina, byle na nfz i później coś wyszło nie tak...choć też nie chcę być postrzegana za taką co wierzy, że jak zapłaci, to opieka będzie na pewno lepsza niż na nfz, bo to nieprawda... Chodzi o konkretnego specjalistę.. zresztą to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak..pewnie będę mądrzejsza po 9 miesiącach co mogłam, czego mi brakło w opiece.. na razie staram się słuchać kobiet, które mają doświadczenie..ehhh
Pomarudziłam trochu Wam :/
Ja trafiłam na mojego gina przypadkowo.Ten ze szpitala mnie olał wiec poszłam na usg prywatnie i pani w rejestracji zapisała mnie własnie do niego Ma dobre opinie w necie jak i u pacjentek z ktorymi rozmawiałam ,,na zywo" i były i są cięzarówkami.Jest miły,podczas badania nie czuje sie skrępowana.Wszystko mi dokładnie wyjasnia,sam zawsze pyta o moja liste pytań i wątpliwosci.Przyjmuje prywatnie jak i na nfz.Ale nie zalezy mu zeby skubac pacjentki.Ostatnio na prywatnej wizycie sam zaproponował zebym po recepte na Luteine poszła do lekarki rodzinnej bo prywatnie on moze mi ja wypisac tylko na 100% a kazdy grosz sie przyszłej mamie przyda No i co najwazniejsze-mam do niego zaufanie.Ja słucham opinii innych ale kieruje sie głownie własnymi odczuciami i zdaje sie na swoją intuicję

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziś wymyśliłam jak powiemy rodzicom o dzidzi, w styczniu jest dzień babci i dziadka
Pomysł the best!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
W sumie i tak zaręczeni jesteśmy od roku, także kto pomyśli, że ślub bierzemy z powodu dziecka, to niech sobie myśli - my wiemy swoje
Mój tż chciałby najpierw cywilny, a później kościelny. Ja tak nie chcę, bo nie uznaje innego ślubu jak kościelny. A z wielu przykładów wiem jakie to jest odkładanie ślubu na później, a to może za rok, a to za dwa. I się nigdy nie doczekam...
Szukam argumentów, na tą wiosnę, może macie jakieś pomysły?
Ja mu powiedziałam, że wiosną też jest pięknie, wszystko kwitnie i nie jest za gorąco, a latem tylko byśmy się męczyli jakby były upały.

Te koszmary w ciąży to podobno normalka.
My bylismy razem 5 lat zanim zdecydowaliśmy sie na ślub a i tak większosc ludzi mowiła ze sie pobieramy bo jestem w ciąży.A zdecydowaliśmy sie na dziecko 5 lat po ślubie
Dla mnie istaniała tylko jedna opcja-slub kościelny albo wcale.I na szczęscie moj Tz nie protestował chociaż nie jest zagorzałym katolikiem.
Powiedz swemu Tż-owi ze wiosną wszystko budzi sie do życia,a wkrótce Wy swoje zmienicie o 360 stopni i zaczniecie je na nowej drodze i do tego we troje

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2012-12-28 o 14:02
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości