|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
nie rozumiem trochę tego komentarza koleżanki wyżej. Każdy ma inne włosy jeden mniej, inny bardziej kręcony, ładne fale, zadbane ogólnie włosy i każdy dąży do swojego ideału. Po co pisać słowa krytyki skoro włos włosowi nie równy? Czasem jak dziewczyna ewidentnie pokazuje suche i zniszczone włosy to z reguły też prosi o zaradzenie temu. Tu na forum moim zdaniem wszystkie włosy pokazywane są ładne i zadbane więc i chwalić trzeba
|
|
|
|
|
#76442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie nie potrzeba tego komentować
|
|
|
|
|
#76443 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poucinało mi cytaty Riddim na jednym zdjęciu mam przechyloną głowę, pewnie stąd sie wydają długie. Proste mam za zapięcie stanika Cytat:
Jeśli jest coś nie tak, to jest o tym dyskusja, nawet niedawno taka była, wystarczy uważnie czytać. |
||||
|
|
|
#76444 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...mere-mask.html czy ktoś spotkał się z tą maską? Jak przekłada się składowo, bo ja nieznaju:P
|
|
|
|
#76445 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
, bo nie o to chodzi. Ale wskazówki, że coś jest nie tak, że suche albo nieodgniecione czy wyglądające czasem na niezbyt dobrze umyte z oleju - sąCytat:
Bywa, że na początku pielęgnacji coś nam nie wychodzi, ale cieszymy się, że jakiekolwiek efekty w ogóle są. Warto kogoś podbudować. Nie porównuję włosów, bo każda z nas ma inne. Można porównać włosy tej samej osoby na różnych zdjęciach. Nie bójmy się pisać szczerze, nawet jeśli nie będą to zawsze przychylne opinie. Pamiętajmy aby nikogo nie urazić no i mieć dystans do siebie
|
|||
|
|
|
#76446 |
|
Wtajemniczenie
|
To pytanie trochę bylo retoryczne z mojej strony ;p
Ja uzywalam kokosowego, masla shea, migdalowego, olejka Hipp i Babydream swojego czasu...Kiedy to bylo :x Mnie tak zalezalo strasznie wczesniej, zeby od gory sie krecily. Teraz wlasnie mi cos mniej się od gory kreca mozliwe, ze od tego, ze mniej nakladam oleju..plukanki rumiankowej tez nie nakladam..W ogole to jestem w trakcie poszukiwania Omnia botanica tej mgielki nigdzie jej nie moge dostac byla swietna !
|
|
|
|
#76447 |
|
Rozeznanie
|
Ocho widzę że jakieś włoski nie wymienione z nazwy się nie podobają. Jak to bywa z moją chwiejną samooceną od razu pomyślałam o swoich
![]() Ja mam problem właśnie z dziennikiem pielęgnacji, bo nie spotkałam jeszcze nikogo kto miałby podobny skręt do mojego i super włosiska. To kogo ja mam podpatrywać :/ Od paru dni pije pokrzywe, zobaczymy czy po pierwsze tym razem wytrwam a po drugie czy pomoże A jak sylwester? Jakieś super fryzury planujecie?
|
#76448 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a mówisz nie znalazłaś podobnych włosków?? No weśśśśś ![]() a moje? Przecież moje wyglądały dokładnie jak Twoje na początku, a DMki? wejdz w jej profil i zobacz w albumie jak zaczynała miałą podobne |
|
|
|
|
#76449 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak wiadomo, na wizażu najlepszą obroną jest atak chociaż podforum fryzjerskie wydaje się być wyjęte spod tej zasady.Cytat:
. Albo czasami, nie tylko w tym wątku widzę jakieś zdjęcie zrobione z lampą błyskową, a pod spodem komentarze w stylu "jaki blask To, że wstawia zdjęcia oznacza, że należy bić pokłony ? Autorowi może się wydawać, że ładneCytat:
.
|
|||
|
|
|
#76450 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest tam sporo reklamy suszarek, prostownic itd. Cytat:
![]() Nie dałabym w życiu tyle za taką książkę, ale Mama chciała dobrze, jak tylko przeczytam to zrelacjonuję czy warto .. Cytat:
Nie żebym się czuła postraszona, ale szczerze przyznaję, że mam stracha. Zawsze mogę iść i trochę podciąć, no i zrobić kolor bo to w sumie już mój czas na siwulce Jakiejś wielkiej zmiany nie chcę. Chociaż moja Mama też tak ostatnio mówiła, i z włosów na ramiona ścięła się na króciutko
|
|
#76451 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Bez przesady. Jeśli opinia jest poparta odpowiednim argumentem i nie jest złośliwa, to czemu ma urazić?
Cytat:
. Przeglądałam ją w Hebe, była w promocji.
|
|
|
|
|
#76452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię patrzeć na fajne efekty bo dzięki temu sama jestem bardziej zdeterminowana.
|
|
#76453 | |
|
Kazar Lady
|
chyba sie zapędzasz
![]() Cytat:
bo pewnie autor wie, że było gorzej i że małymi krokami osiągnie coś co będzie dla niego ładne. I chce pochwalić sie tym kroczkiem, trudne do ogarniecia, nie? |
|
|
|
|
#76454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
według mnie w wielu przypadkach nie ma się czym chwalić i to jest to moje subiektywne zdanie, na które zaraz pewnie naskoczysz
|
||
|
|
|
#76455 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Wow...tylko nie daj sobie grzywki zrobić idź koniecznie!
|
|
|
|
|
#76456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Fakt skupiłam się na aktualnie prezentowanych falach
|
|
#76457 |
|
Kazar Lady
|
zobacz moją jedną z pierwszych prób uzyskania czegoś a dziś jestem mega zadowolona
|
|
|
|
#76458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chwalę wlosy takie, ktore mi sie podobaja, a ze pochwalalam ostatnio wszystkie to najwidoczniej znak, ze są SUPER ![]() Cieszy mnie to, ze są osoby, ktore tak jak ja dbają o swoje wlosy i mogę sie z nimi wymienic doświadczeniami .Jak dla mnie, jesli się cos Tobie nie podoba to wyraź to w sposób normalny: w sensie, ze nie podobają się Tobie wlosy tej i tej osoby i odpowiednio argumentujac co w nich nie tak. Fale, loki, czy afro każde wlosy wymagaja starannego dbania, by byly zdrowe. Mogą się Tobie nie podobać falowane i wydawac, ze to takie normalne, ale kazda osoba dba o nie inaczej nalezy to w jakis sposob uszanować moim zdaniem ![]() Kurcze rozpisalam się ![]() Autorowi zdjec na pewno nie chodzi o poklony, ale o to, ze jego starania nie poszly na marne. Wstawia, bo tak sie podoba Troche bez sensu kurcze, ale to odpowiedz na troche bezsensowny komentarz nie obrazaj się ![]() Mam wrazenie, ze nie masz czasu dbac o swoje wlosy i w jakis sposob nam zazdroscisz, ze sie tak wymieniamy tym wszystkim. Tak to mozna odebrać ![]() No my z TŻ sie zalatwilismy tak, ze bedziemy siedziec w domu, ale mimo to dla niego postaram sie ladnie ulozyc swoje wlosy moze naloze olejek Alterra granat (nie wiele zostalo )
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2012-12-28 o 23:10 |
|
|
|
|
#76459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76460 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwilkę, muszę pochwalić loczki Miski i vidi z codziennika . Mam tylko nadzieję, że moje na sylwestra ułożą się przyzwoicie. Ciężko jest mi je teraz wyczuć, jestem w innym miejscu Polski to i woda inna.A co do dyskusji która się tu wywiązała - jak dla mnie jeżeli komuś nie podobają się czyjeś locze, nie musi pisać nic na ich temat (chyba że to sugerowanie w stylu "jesteś pewna że domyłaś olej?"a nie stwierdzenie że "brzydkie i jestem na nie"). A jeżeli się podobają, albo chce się zmotywować kogoś początkującego - why not . Początkowo dziewczyny mi pisały że ładne (nie zawsze tak było patrząc z teraźniejszej perspektywy) i że widać progres - dawało niezłego kopa A myślę, że u nas w wątku w dużej mierze własnie o to chodzi - taka mała grupa wsparcia
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-12-29 o 00:08 |
|
|
|
#76461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą nie mamy tego za złe Tobie. Napisałam jednak, że jednoznacznie mozna bylo odebrać. Martek Ten Kop to oczywiście zawsze jak jest to w pozytywnym slowa znaczeniu prawda ? Początki są zawsze trudne. Mam na myśli odpowiedni dobór kosmetyków ze wzgledu na wilgotność powietrza albo i susze. Również ze wzgledu na rodzaj wlosa:cienki, normalny, gęsty...Sporo tego
|
|
|
|
|
#76462 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Używacie czegoś zamiast babassu? Bo wiem że to był rewelacyjny kosmetyk, zastąpiłyście go czymś co przynosi podobne efekty? Aha i jeszcze jedno pytanko: lepiej dodać olejku do odżywki b/s czy na rękę krople, dwie i wetrzeć? W którym z tych sposób jest większa szansa że olej porządnie rozprowadzę?
Jest taka granica cierpienia za którą uśmiech się pojawia... ![]() Edytowane przez dorka_tw Czas edycji: 2012-12-29 o 00:25 |
|||
|
|
|
#76463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak wyglada jak na zdjeciu ponizej. Hm..U mnie z tym roznie oleje tez dodawalam do mniej tresciwej odzywki kilka kropel. Jednak najlepiej sie u mnie sprawdzalo we wilgotne wlosy wcieralam delikatnie zaplotlam luzny warkocz i na poduszkach kladlam recznik(przed pojsciem spac) badz w ciagu dnia czepek recznik i 3-4h na glowie i zmywalam szampon SLS probowalam raz Babydream (dziekuje mialam tlusto ) znowy tez probowalam Mrs Potter (straki tluste).Co do Babassu to ja mam resztkę hm..Moze Kallos mleczny a moze Mrs Potter Balsam bądź odzywka ?
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2012-12-29 o 00:29 |
|
|
|
|
#76464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie byłoby tak jak jest teraz, a jest dobrze
|
|
#76465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym w ciemno szła, pod warunkiem za spyta mnie o zdanie zanim cokolwiek zrobi Cytat:
moze tak, moze nieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
było mycie, z SLS bo potwornie nie domylam oleju lnianego!? (sie porobilo ) - henna nadal jest
|
|||||
|
|
|
#76466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do Kallosa się przymierzam tylko muszę specjalnie jechać do fryzjerskiego, a nie chce mi się. Ktoś kupuje w stacjonarnym sklepie? Ile wtedy za niego płacicie? Bo może jednak lepiej przez net? Ostatnio znalazłam olej kokosowy na allegro za 13 zł 500 ml
|
|
#76467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka tw
Rozumiem. U mnie przed nałożeniem żelu nakladalam maslo shea (Mypa nie ma juz ) albo kokosowy nabieralam doslownie troszke by nie przetluscic ich
|
|
|
|
#76468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham tą moją nową odżywke użyłam dzisiaj już 3 raz (musiałam myć dzień po dniu przez basen ) i włosy są takie zdrowe, że az nie wiem jak to mozliwe. Błyszczą się jak głupie, spręzynują rozdzielają na grube pasma do tego są mega miękkie, ciekawe jak długo będzie dawała takie efekty.Dlatego mam pytanie, jak długo moge używać jednej i tej samej odżywki do tej pory co mycie był inny zestaw teraz nic nie zmieniam nie wiem jak długo tak ciągnąc zeby nie przesadzić?
|
|
|
#76469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#76470 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam 100 pytań na minutę. Zastanawiam się co jest z tym żelem isany, bo jak nakładam go na mokre, czekam i odgniatam to super. Ale jak na drugi dzień chce włosy zreanimować i moczę lub czymś psikam to włosy od razu pod wpływem tego żelu robią się szorstkie i sztywne ( nie nasze strączki tylko taki nieprzyjemny efekt). Macie też tak?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

ee o coś takiego krzyczeć albo atakować ;D
więc i chwalić trzeba
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

...Moze bym znalazla czas na olejowanie raz w tygodniu ?

) i włosy są takie zdrowe, że az nie wiem jak to mozliwe. Błyszczą się jak głupie, spręzynują rozdzielają na grube pasma do tego są mega miękkie, ciekawe jak długo będzie dawała takie efekty.