|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76501 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
włosy schną mi naturalnie, nie używam suszarki. |
|
|
|
|
#76502 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Ale garnier jako bs lubiłam.Kallosa miałam na samym początku. Widziałam go niedawno w hebe (wiadomo ), ale i w sklepie fryzjerskim na ryneczku (koleżanka mnie zaprowadziła). Od razu kupiłam drewniany grzebień (gorgol) i scandic line chyba (od razu schowałam do tajemnego pudła).Za każdym razem jak jadę tramwajem rozglądam się za Twoimi włosami po ulicy i w tramwaju
|
||
|
|
|
#76503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#76504 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię Was wieczorem
![]() Na razie doszlam do zdjeć Miski i musze odetchnąć świezym powietrzem...
|
|
#76505 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Mam kilka pudeł z kosmetykami. Tajemne pudło pozornie wygląda niewinnie (zielone w biedroneczki), a schowane jest pod innym pudłem w kąciku w pokoju. Nie mogę wyjmować z niego kosmetyków, dopóki nie zużyję poprzednich
(w łazience mam duży +wiklinowy kosz + zamykane pudło+wiklinowe bez zamknięcia+koszyk obok wanny+półka łazienkowa). To jeszcze z czasów wariactwa. Teraz mam raczej pojedyncze sztuki kosmetyków (część z tk maxxa - bardzo rzadko dostępne, dlatego je kupuję). No, tyle. Ale wiem, że Wy macie więcej |
|
|
|
#76506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#76507 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. ale to dlatego, że w innych pudłach mam całą masę innych. Mam plan, który realizuję. Wyjmuję 3-4 odżywki, które MUSZĘ zużyć, wtedy wyjmuję następne. Póki co, sprawdza mi się to.Kupuję tylko takie, które wiem, że są trudno dostępne (nie mogę się powstrzymać). W rossmanie nie kupuję już żadnych odżywek (mam zapas alterry morelowej i garniera awokado). Na bieżąco kupuję żel BD z pompką (dla siebie i TŻ), balsamy pottersa do mycia i bs (ale tego też mam zapas). Ostatanio upchnęłam 4 kompulsywnie kupione odżywki odżywki (jedną sprzedałam, 3 oddałam siostrze). |
|
|
|
|
#76508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niebrzydko. Cytat:
Dzis wzielam go chyba za malo, bo wlosy mieciutkie .Dzis byla - oliwa z oliwek na cieplo, na mokre wlosy, na okolo 45 minut, mycie szamponem miodowym TBS, Yes to Carrots jako ds (obledny zapach! Jest nie najgorzej, ale zobaczymy co jutro rano... mam zamiar zaczac spac w chustce poliestrowej pseudo-jedwabnej, na Marysie . Wlasnie dzis kupilam ja sobie. I jeszcze dokupilam sobie oleju lnianego .
|
||
|
|
|
#76509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh, też tak robię czasem w ogóle mam manię wyszukiwania wzrokiem pięknych loków, fal.A w szczególności w kolorze rudym
|
|
|
|
|
#76510 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, help! Przeszukałam dziś dwa Rossmanny (trzeci był otwarty do 15 a ja byłam przed nim o 15:30
) chcąc znaleźć ten olejek alterry antycellulitowy, ale... nie mogę znaleźć... na jakich półkach szukać? Znajduję jedynie ten do masażu z papaja i migdałem...
|
|
|
|
#76511 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Powinien stać właśnie razem z tym z papają i migdałem. Jeśli go nie znalazłaś, to znaczy że go nie ma niestety.
|
|
|
|
#76512 |
|
Raczkowanie
|
A ten olejek się pojawia jakoś falami, czy też w zależności od sklepu czy w ogole jak nie ma, to znaczy że nie będzie? Też szukałam i też znalazłam tylko z papają i migdałem :/
|
|
|
|
#76513 |
|
Zakorzenienie
|
To może te inne wycofali? Bo jak kupowałam ten z papają to był to jedyny na półce, dziś w tych dwóch Rossach też był tylko ten jeden... ech... jeśli tak to szkoda, dobrze, że chociaż ten mam.
|
|
|
|
#76514 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
KLIK |
||
|
|
|
#76515 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76516 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co robicie z włosami na noc żeby rano skręt był ładny? Bo ja właśnie mam z tym problem.. zawiązuję w koka-ślimaka na noc ale nie zawsze ładnie się ułożą.. poza tym włosy przy buzi są pokręcone wtedy tylko na końcach
|
#76517 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Zobacz np. tu i tu Ja nie robię nic. Myję, stylizuję, suszę (odgniatam najczęściej, ale to ja, z reguły lepiej nie odgniatać, wtedy się nie zniekształcają). Idę spać. Rano wstaję i już. |
|
|
|
|
#76518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#76519 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta! A mi się podobają wszystkie nowe włoski
Hmmm... pierwsze dwa zdjęcia to pierwsze mycie z jakieś dwa tygodnie temu: mycie szamponem rzepakowym z sls, odżywka A i K d/s, odżywka isana repair spulung d/s, odżywka b/s joanna miód i mleko. Kolejne mycia przed 3 zdjęciem to babydream na skalp, na włosy A i K (mycie), odżywka d/s isana, joanna miód i mleko b/s. No i przechodzimy do sedna, mycie dziś, olej winogronowy ponad dobę przed myciem (włosy wydawały się po nim mięciutkie i gładkie, a w trakcie mycia to już w ogóle bomba): szampon rzepakowy malwa gloria (teraz doczytałam, że mógł zniweczyć działanie oleju, ale bałam się, że BD sobie nie poradzi), odżywka A i K d/s, odżywka isana d/s, odżywka joanna miód i mleko, końcówki trochę oliwki BD. A no i każde mycie plunking i naturalne schnięcie i bez stylizatora wsio bo na razie chcę się skupić na pielęgnacji. Włosy od paru lat chyba mi się tak same nie prostowały jak dziś (ostatnie foto), nie mówiąc o tym puchu czy co to tam jest. Myślicie, że mogą nie lubić protein z joanny? Macie jakiś inny pomysł? Baaardzo Was proszę o pomoc A no i zdjęcie trzecie jest po podcięciu trochę strąków na dole.
Próbuję się zmieniać ))Edytowane przez vatis Czas edycji: 2012-12-29 o 23:30 |
|
|
|
#76520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ojej... dasz namiary na pw
Proszę, proszę, proszę Cytat:
Mnie wnerwia jak ktoś nie ma warunkow ku temu,a wymyśla sobie że zapusci wlosy do pasa, bo długie włosy=ładne włosy![]() A tutaj sie krytyka pojawia czasem, ale w konstruktywnej formie - jak ktoś chce to odczyta - jak dziewczyny coś doradzają, odradzają, albo sugerują. Bylo tez kiedyś przecież o nieodgniecionych sucharach, ze strąki wstawiamy, pamiętacie ![]() Cytat:
Ja lubię gęste i grubasy zdrowo wygladające.Ale malo jest posiadaczek takich wlosów jak ma np u nas Katie... Ale piękne sa też inne wlosy i co z tego ze takich jest wiecej na ulicach? Jak sa zdrowe, widać efekty pielęgnacji i postępy to tylko więcej takich zdjęć... Natomiast nie rozumiem tutaj czasem jak ktos kto ma piękne wlosy w dodatku mocno i ładnie sie kręcące - narzeka na nie często i psioczy -- patrz: Iwosia Cytat:
Cytat:
Co mi sie jeszcze przypomniało - dlaczego ludzie (nie tylko w gimnazjum ) wolą rozpuszone kręcioły,niz zdefiniowane loki? Bo chyba takie wlosy sprawiają wrażenie jednolitych, takiej tafli ,ptfu - tafla jest prosta , fali z loków sama mam jedną taką ulubioną reklamę schaumy chyba, jakąż ta modelka ma wywynietą gładką lśniącą falę wlosów
|
|
|
#76521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pomysł co do prostowania: mi się ostatnio prostują jak wyjdę na to zimne powietrze na zewnątrz, może u Ciebie jest podobnie? ewentualnie po spaniu oczywiście
|
|
#76522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nawet dałam parę razy na 3 dzien do reanimacji z garnierem i też bylo super Cytat:
lekko zwilżam i ugniatam. Najlepiej samorobionym psikadlem z keratyną. Ale ja mam dziwne włosy - im dalej od mycia, tym skręt wyraźniejszy
|
|
|
#76523 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#76524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sensualitka dzięki za polecenie biomegalinu Co u Twoich wlosków, bo pamietam że jak TU weszalm to zachwycily mnie jako jedne z pierwszych
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-30 o 15:13 |
|
|
|
|
#76525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I absolutnie nie chciałam powiedzieć że fale nie sa fajne, chodziło mi tylko że każda z nas ma swój ideał i jak widzi takie włoski na forum to chwali. Nie wiem jak np. Iwosia, ale ja wiem że zdjęcia nie oddają całości problemu. Włosy mogą fajnie wyglądać ale nie wiemy czy np. nie są sztywne albo czy od dołu coś się nie rozprostowało. Nikogo nie bronię, uważam że faktycznie mogą się zdarzyć osoby które zawsze będą niezadowolone ( może żeby uzyskać komplementy) ale są też osoby, które dążą do ideału i już ich nie zadawalają aktualne włosiska Uff, nie wiem czy kogoś nie uraziłam i czy wszystko odbierzecie zgodnie z moimi intencjami ale cóż, wysyłam
|
|
#76526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mam tu na myśli Twoich ani w ogóle zpuszczania... tylko ta dlugość do pasa i dalej to juz moim szczególnych warunko wymaga...![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-30 o 00:58 |
|||
|
|
|
#76527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do żartowania to tutaj czasami niestety nie jestem pewna, kto pisze poważnie a kto nie. Trochę trudno to ocenić nie widząc człowieka
|
|
#76528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#76529 |
|
Zadomowienie
|
Co by było zadość o moich dziurach pokusiłam się o tworzenie małej ryciny aby w sposób dosadny, aczkolwiek nieco przerysowany pokazać owe krzywdy wyrządzone przez fryzjera. Otóż moje włosy na całej(!) głowie zostały kilka razy wycieniowane techniką pokazaną na rysunku. Generalnie wygląda to tak, że fryzjer bierze większą taflę włosów i co 1 cm część w nich wycina nożyczkami. Ma to pomagać w skręcie...no i pomaga ale nadaje się do mega grubych włosów. Moje straciły 1/3 objętości przez to i chcę to właśnie zapuścić. Nie mówiąc o tym, że moja najkrótsza warstwa cieniowania tą metodą znajduje się od czubka głowy na długość tylko 5 cm. Dzięki temu włosy fajnie się unosiły ale znów mało objętości i w kucyka mi nie chciały wejść :/ Ogólnie tego nie widać na fotkach, ale na spodniej warstwie nad uchem włosy mam zawrotnej długości ok 6 cm :/ O takie dziury też mi chodzi.
PS. czerwone strzałki właśnie pokazują te planowane do wycięcia włosy,czyli generalnie z obrazowej wersji z 4 włosów robi się 2 ( na żywo to z dużej kępki włosów robi się kępka o połowę mniejsza) Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-12-30 o 09:34 |
|
|
|
#76530 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Próbuję się w nich czegoś doszukać i tyle, że są bardziej gęste... Może na zdjęciu nie wyszło do końca tak jak na żywo. W każdym razie, widziałam na niektórych zdjęciach od czasów kiedy Was podglądam, że dziewczyny mimo niezbyt dużego skrętu mają piękne te włosy bo zadbane i błyszczące i taka "tafla" piękna fal, i jeśli mi się coś takiego uda zrobić to wiadomo będę szczęśliwa na razie nie dość, że to dzieło przypadku to i niezbyt udane jeszcze :P Ale oczywiście Ci dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Przewidziało mi się czy któraś z Was mówiła coś o garnier A i K jako odżywce bez spłukiwania? No i tu zdjęcie po nocy w koku, troszkę lepiej jeśli chodzi o spuszenie, pierwszy raz spałam z kokiem do góry. Tylko na tej stronie co spałam mega bolała mnie skóra głowy jak wzięłam te włosy na dół i próbowałam trochę przygładzić. 1 zdjęcie dla porównania te z wczoraj, które mnie tak mega zaskoczyło. Ostatnie w naturalnym świetle. Cała prawda:P Dużo pracy przede mną. Tak w ogóle to miłej niedzieli dziewczęta ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Myję Hippem, Kallosem raz na tydzień jak już wspominałam i częściej szamponem z SLS, raz w tygodniu.
. Ale garnier jako bs lubiłam.

)
. Wlasnie dzis kupilam ja sobie.
) chcąc znaleźć ten olejek alterry antycellulitowy, ale... nie mogę znaleźć... na jakich półkach szukać? Znajduję jedynie ten do masażu z papaja i migdałem...

(ostatnie foto), nie mówiąc o tym puchu czy co to tam jest. Myślicie, że mogą nie lubić protein z joanny? Macie jakiś inny pomysł?
Baaardzo Was proszę o pomoc
Ja lubię gęste i grubasy zdrowo wygladające.