|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Hm, dziwne rzeczy - rano miałam mega mdlości (jakoś powstrzymałam), teraz znowu mi nie dobrze? O co chodzi, dziwne.
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Troszke was nadrobiłam dziękuje za wszystkie Gratulacje
Julek wazył 2820 g a więc mniej niz usg wykazało 2 dni przed porodem u mojego gina za to w szpitalu wskazało 2800g wiec dokadniejsze było a miał 52 cm i w wiekszości ciuszków mi ginie taka kruszyna
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
O to kruszynka ten nasz Julian! Ale te dzieciaki mają rozrzut!
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widzę nową zabawę, okej, to się podłączam.
![]() I trymestr - mdłości, ale brak wymiotów, lekka ospałość i humorki, ale poza tym wszystko dobrze, brak zachcianek, wstręt do niektórych zapachów (do tej pory mi został II trymestr - czułam się świetnie. Nic mi nie dolegało. III trymestr - standardowo - wiecznie obolała, ospała i głodna. Ale też nie ma tragedii. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle nad nim...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i lodzika ![]() Cytat:
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Mika, malusi ten wasz Julianek, a w terminie urodzony, rozrzut naprawde spory
![]() Debrah, zalezy mi na qwerty i androidzie, jak nigdzie nie znajde to wezme chache, chociaz maz mnie przekonuje jednak do wiekszego ekranu napisze do paru sklepow u nas na slasku i zobaczymy.Ja nie mam co podsumowywac trymestr po trymestrze, kazdy byl przekichany, nikomu takiej ciazy nie zycze oby sie tylko wszystko dobrze skonczylo
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam dopisac, ze to komp stacjonarny
![]() W necie wyczytalam, ze to prawdopodobnie cos z karta graficzna - tata musi wlozyc inna i wtedy sprawdzimy czy gra gitara :/ |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
to przewijak :P na dole ma półeczki na np pieluszki wanienke itp a u góry przewijanko :P
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak, jakby organizm chciał się sam oczyścić przed akcją
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
To warto też sprawdzić połączenie komputer - monitor, bo czasem wystarczy lekko obluzowany kabel i takie grzybki wyskakują na ekranie. Ciężko mi powiedzieć, bo nie wiem dokładnie, jak to wygląda, ale prawdopodobnie komputer nie współpracuje z Twoją kartą do końca właśnie.
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
o ja mdłości miałam wczoraj wieczorem aż się zdziwiłam z czego
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam co jakiś czas, ale miałam ostatni raz z 2 tygodnie temu, więc nie ma co z góry zakładać, że zaraz nastąpi poród.
Trzeba pamiętać, że nasze hormony wciąż ostro szaleją i to najczęściej ich wina, te wszystkie wymiotki i niesmaczki.
|
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 36 tc
Czekam z niecierpliwością do środy, jadę do tej poradni patologii ciąży i liczę na to, że dowiem się co i jak ze mną i z porodem. Czy sn czy cc, choć chciałabym spróbować swoich sił rodząc naturalnie Poza tym chyba będę musiała tam rodzić - czyli w P-niu (tj. 50 km od mojego domu). Zobaczymy.Dziś wyjątkowo jestem sama z córką w domu, coś mi dekoder nawalił i nie mogę włączyć telewizora, mała śpi, a ja nie lubię takiej ciszy. Może w ramach zabicia czasu wezmę się za prasowanie. Potem spakuję torbę dla maluszka do szpitala, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Cóż okres ciąży, podsumowanie Nikomu nie życzę takich przeżyć jak ja miałam w ciąży, szczególnie w I trymestrze. Teraz na końcówce robi się ciężko, ale ten ostatni m-c jakoś wytrzymam. Ogólnie najważniejszy jest efekt obyśmy wszystkie doczekały się bezproblemowych porodów i zdrowych maluszków
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko bylo fajnie, az do wczoraj. Nie lubie klopotow z kompem, od razu nerwowa sie robie ![]() Za to ominie mnie kupno nowego lapka (kiedys pisalam Wam o problemach z klawiatura i tasma) - babcia ma znajomego, ktory zrobi mi to w ramach przyslugi
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co jakiś czas wypycha lekko różne części ciała.Ja czytam zawsze jak włączę wizaż ![]() A ja podsumowując: I trymestr - tragedia.Ciągle w szpitalu na kroplówkach przez wymioty i kolke nerkową Do tego senność,mdłości...II trymestr - mdłości i wymioty przeszły.Ogólnie dobre samopoczucie,tylko siku non stop III trymestr-zgaga,swędzący brzuch i pojawiające się na nim rozstępy,bolace plecy,żebra itp.... bezsenność i ciagłe latanie siku
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-29 o 19:31 |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaczynam dziś 9 miesiąc i z tej okazji spakowałam torbę, na razie dla siebie, za chwilę wrzucę rzeczy dla Małej. W poniedziałek dokupi się resztę drobiazgów i mogę spać spokojnie
W ogóle te podkłady, wkłady i pieluchy wsadzam do osobnej torby bo inaczej do mojej się nic nie zmieści.I czeka mnie jeszcze sterta prasowania, szkoda, że nikt nie chce tego za mnie zrobić A u mnie ciąża mniej więcej tak wygląda: I trymestr: nadwrażliwość na zapachy, mdłości i potworny niesmak w ustach, przez który zjadłam kilogramy kwaśnych żelków, do tego zmęczenie, ból piersi i głowy i permanentny stres, że to dopiero początki. II trymestr: nadwrażliwość na zapachy i twardnienia brzucha no i zaczęło się moje leżenie. Ulga bo poczułam ruchy Małej, co mnie mocno uspokoiło ![]() III trymestr: nadwrażliwość na zapachy, wstręt jedzeniowy (wchodzą głównie słodycze i kwaśne owoce), bezsenność i rozejście spojenia. Ogólnie nie jest źle, czas dosyć szybko leciał, ostatnie dwa tygodnie ciągną mi się w nieskończoność
|
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Troszke sobie poczytalam Stephena Kinga, zakupilam dla Oli oliwke do kapieli i krem na wiatr i mroz z niemiekiej firmu bubchen i wraam do was.
I trymestr : calodobowe mdlosci, ogromna sennosc badz bezsennosc, plamienia, stres, wzrost apetytu. II trymestr: poranne mdlosci, bol glowy, bezsennosc, czeste siku, namierny apetyt i duuuuuuzo kilogramow do przodu, klucie w pipce. III trymestr: poranne mdlosci, bezsennosc, czeste siku, dretwienie dloni, puchniecie nog, ciezki oddech... ...CZYLI ZYC I NIE UMIERAC, ALE W NAGRODE KOPNIAKI OLENKI...
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zaznaczam że też mnie to spotyka![]() co do htc chacha to ogolnie słaby i wyswietlacz i wnetrznosci, i też go już podobno nie produkują i na chwile obecna podobno w ogóle nie ma tel z pełną klawiatura qwerty...:/ a coś porównywalnego do desire z jest desire x (lepszy) ale bez klawiatury oczywiscie
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
O, to musze w miare szybko aktualizowac liste, zebyscie byly na czasie jak tylko wlaczycie wizaz
![]() Cytat:
Ja bym chciala tel na androidzie, z dotykowym ekranem, ale wlasnie w takim ksztalcie jak cha cha (czyli klawiatura qwerty na dole, nie chce rozsuwanej). Znasz inne takie tel.? ![]() Ewentualnie u mnie wchodzi w gre jeszcze htc wildfire s (ten, o ktorym wiele z was pisalo), ale on juz calkiem dotykowy jest. |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jak mnie te Rossmanny wkurzają! Od kilku tygodni nie ma tam chusteczek dla dzieci bezzapachowych (różowa seria), ale nie zostały wycofane, a od jakiegoś czasu nie można też w całym Olsztynie dostać tych niebieskich i miętowych - też BabyDream oczywiście... Mają takie fajne składy, a nigdzie ich nie ma.
Dobra, kończę te bezsensowne gorzkie żale.
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Uff, z grubsza wątek nadrobiłam. Więcej się nie cofam
To ja też sobie podsumuję. I trymestr - zdarzała się nadwrażliwość na zapachy, ale wymiotów zero. Za to apetyt mi znacznie spadł, a zawsze pochłaniałam jak odkurzacz. Senność i bolesność piersi (sporo mi urosły, nawet mąż koleżanki stwierdził, że potrzebuje większe staniki). Ale ogólnie nie mogę narzekać, bo to były takie drobne dolegliwości. II trymestr - w sumie jakbym w ciąży nie była. Pod koniec dopadła mnie bezsenność. III trymestr - oj, bóle kręgosłupa, skurcze, bezsenność, beznadziejne samopoczucie, puchnięcie rąk, bolące biodra itp. Z pęcherzem i sikaniem raczej problemów w ogóle nie miałam, zachcianki pojawiały się rzadko, za to od początku targały mną hormony (TŻ na samym początku stwierdził, że on już nawet bez testu wie, że jestem w ciąży Cytat:
Serdecznie gratuluję! Cytat:
Czy ja wiem... Ja już mam dość . Cytat:
Cytat:
Słodkości! Cytat:
.Cytat:
.Taaa, teraz mi tu łazi i zagaduje, że jutro można mebelki wstawiać, a potem weźmie się za pranie i prasowanie ubranek dla dzidzi. SAM!
|
||||||
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapomnialam dodac ze w I i III trymestrze dodatkowo meczyly mnie zaparcia (w sumie nadal tak jest ) :/ juz nie moge sie doczekac kiedy normalnie siade na kibelku
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja upiekłam placka, wzięłam się za ostatnią część Zmierzchu
jeszcze bym sobie załatwiła popcorn i cole ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() Mały ma Huggiesy na razie.. Cytat:
|
||
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuje sie taka hmmm bezuzyteczna. Jestem w domu rodzinnym (zostalam po swietach) i wlasciwie caly dzien zbijam baki. Zakupy, wizaz, ksiazka, tv i tyle z moich zajec. Mama sprzata, babcia gotuje, a mi ledwie pozwalaja bawic sie z siostra. A ja bym z checia cos posprzatala (
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Hej, widzę, że zaczęło się na poważnie rozpakowywanie, sporo już dzieciaczków mamy
E-vel gratulacje, Majeczka przesłodka Mikakrolikowa, gratulacje, jak będziesz miała chwile to wstaw zdjęcia Bobasa do klubu, bo ja nie facebookowa ![]() Basia, Krzyś cudny Pstryczku, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia My już w 38 tygodniu A ja bym chciała na początku stycznia ...
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, udusze!!!!! Aaaa cole mam w lodowce
ale maz by mnie chyba udusil, jakbym ja zaczela pic, ostatnio ma hopla, zebym sie dobrze odzywiala Cos dzisiaj poza tymi bolami brzucha sie super czuje wstalam o 7.30 i ani jednej drzemki, ubralam sie nawet, pomalowalam i uczesalam wymienilismy te firanki i zaslonki w sypialni, jutro bede klupac w sciane, zeby przybic ramki na zdjecia naszego maluszka, slicznie wyglada ten kacik, juz z przewijakiem, posciela, lozeczkiem Aaaa co do telefonu, stwierdzilismy z mezem, ze kurcze nie ma co kombinowac, mam przeciez tableta wiec generalnie drugi minikomputerek mi potrzebny nie jest i zdecydowalam sie w koncu na chache, tyle co ja przegladam neta w telefonie to dam rade, wszelkie aplikacje mam na tabie no i jednak ta klawiaturka mi pasuje wczesniej mialam nokie c3 i gdyby nie to, ze badziewiata obudowa, beznadziejny system i to ze sie popsula dalej bym na nim siedziala. Brrrr nie cierpie kupowac telefonow
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

dobrze że nie chcesz już cha cha bo on nie ejst wcale fajny :P
Mysle nad nim...
.

A ja bym chciała na początku stycznia ...