|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() ah te nasze mężole- głupole. Przytulam mocno |
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
, normalnie mężowi się należy za takie zachowanie. i żeby jeszcze niewinne dzieciątko stresować
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
W swojej ksiażce ciążowej wyczytalam, że pod koniec ciąży ilosć krwi zwiększa sie o 50%..pewnie dlatego tak mi pompuje serducho..
|
|
|
|
#3244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swojemu też mam ochotę nie raz przywalić ![]() Cytat:
Bo ja po Piccolo to raczej nie będę miała pomysłów.![]() Cytat:
Cytat:
Już zapowiedziałam mężowi, że po porodzie, jak tylko będę miała już tyle sił to on wraca z pracy, a ja na siłownie na godzinkę ![]() A w ogóle to chyba mi zaczęło mleko wyciekać, bo widzę na piżamie dwie plamy.... Oki idę robić naleśniki na paszteciki - zostało nam trochę kapusty ze Świąt to będzie przekąska na ciepło
|
||||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a koleżanka widuje go na ulicy i powiedziała, że babka ma problem aby z nim wjechać na krawężnik E tam późno Cytat:
Cytat:
Ja też czasem cała skaczę ---- Dobra, nadrobiłam Byliśmy na zakupach, zjadłam śniadanie i biorę się za robotę
|
|||||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry pomysł z tą siłownią - ciekawe czy będę miała dość sił i motywacji żeby się ruszyć z domu
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Macie czasem twardy brzuch? Czytałam , że po 20 tygodniu twardnieje na parę sekund i przestaje, bo macica do skórczów się przygotowuje, ale mnie trzyma dłużej i wydaje mi się, że to nie od jedzenia....
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla męża Cytat:
Na prawdę zszokowała nas.. węszymy jakiś podstęp, ale na razie nie widać ale fakt, że ona ma ogromną garderobę, całą zawaloną ciuchami. Większości już nie nosi, niektóre to nawet z metkami. A jak ma chandrę to idzie na zakupy i wracamy z kilkoma sukienkami lub kilkoma parami butów to pewnie dlatego. Ja też czasem mam takie odczucia walenia serca. |
||
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się pojawiła w 12 tyg, ale nie tak by ciekła, jak się zgniecie
to wyleci ![]() I oczywiście znawcy stwierdzili, że będę miała dużo mleka Cytat:
lonely to nie byłą cena wózka, a jedynie pokrowca zimowego ![]() a ta Twoja eee bratowa czy już nie wiem kto to może szykuje się by zostać chrzestną ![]()
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcześniej lekko bolał, teraz już nie. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Czuję że Maluszek kopie.
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś sobie uświadomiła?
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się robi taki hmm twardszy, ale można wsadzić palec, ale czuję coraz większy dyskomfort, jak by mi coś uciskało gdzieś, więc albo dziecko tak leży, albo mi się rozciąga, bo to uczucie nie jest za fajne. Będę u położnej po zwolnienie 2 stycznia to się dowiem.
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, też mi się rzucił w oczy jak przeglądałam tablicę.
Naprawdę fajny. Tylko zastanawiam się, bo wszyscy piszą, że z aluminiową lżejszy, a ten aż 15 kg.
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama mi ciągle mówi , że nie mam siedzieć na krześle i trzymać nogi na nogę, czy to prawda, że to coś może złego zrobić dziecku?
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze ten swoj stres on odreagowuje na Tobie. Pamietam jak kiedys pisalas, ze Wy dwa narwance jestescie. Coz, temperamentu sie nie zmieni, ale moglby gdzie indziej spozytkowac te energie.Cytat:
Cytat:
Humpback super pomysl z grami. My z tz tez uwielbiamy wszystkie towazyskie. Dzis ma przymiesc do szpitala domino, zeby mnie rozerwac troche ![]() A polowkowego mi tu raczej nie zrobia (choc to dzisiejsze bylo dosc dokladne, sprawdzili serduszko, mozg, narzady wew., dl kosci udowej..) A w srode moze wyjde po poludniu, wtedy uda mi sie pojsc na to umowione, a jak nie to bede przekladac... Nie mam tu codziennie usg. Przy przyjeciu mialam takie 2minutowe, dowcipne na zmierzenie szyjki, zobaczenie lozyska i serduszka, a dzis takie wlasciwe i wiecej nie bedzie. |
|||
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż ni cholery i się wkurza![]() Cytat:
Powiedz mu,że ma zbiorowe wizażowe lanie od nas![]() Ja mam tak od 17 tygodnia... ze 4-5 razy w ciągu całego dnia uczucie "stawiania" się macicy..mało przyjemne.. Będę teraz po nowym roku u gina to się zapytam. chociaż ta moja gin to mało co wie:/ a innej tu nie mam.
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki. Ja kurde ciągle coś w biegu.
Byłam rano odebrać wyniki biocenozy pochwy bo dalej swędzi;/;/ wyszły grzyby.... byłam akurat u bratowej zanieść jej kilka rzeczy ii spotkałam mojego gina. Wypisał mi tabletki dopochwowe clotrimazolum i oprócz tego dalej ta maść. Dobrze, bo bym zwariowała
|
#3261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych tykających zegarków, po prostu cisza i lepsze powietrze, bo więcej dla mnie ![]() ogólnie jak nie możesz zasnąć i się tylko wiercisz, to nie powinnaś się zmuszać. wstań, weź książkę czy włącz sobie jakiś film, ewentualnie zaśniesz na kanapie ale leżenie i gapienie się w ciemny sufit nie pomoże Cytat:
ciśnienie mam raczej koło 90/60, a puls koło 100 w spoczynku. ale w nocy mi podobno spada do 60, więc jest dobrze. czasem chyba jednak nie spada i słyszę, jak mi pulsuje krew cała się ruszam nie ruszając się, a w uchu słychać takie "buch! buch!..."Cytat:
"
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to bawcie się dobrze. a sama leżysz na sali? im więcej towarzystwa do gier, tym weselej
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm, ja mam 18.01. wizytę, to też zapytam, a jak się pogorszy to pójdę do lekarza szybciej. Ja często mialam wzdęcia itp. wcześniej, więc już sama nie wiem od czego to... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
bo żylaki też nie są mile widziane tylko jakoś tak mi nienaturalnie.niedotlenienie w takim przypadku to herezja - przecież nogi nie mają nic wspólnego z oddychaniem- nawet jak człowiek jest przygarbiony, to przecież oddycha płycej, ale częściej więc tlenu powinien dostarczyć odpowiednią ilość do organizmu.
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
muszę iść do sklepu, ale az boje się pomyśleć co się dzisiaj będzie działo w biedronce..
nasmarowałam cycki i brzuch jak wyschnę to pójdę.. A TŻ jeszcze spi... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-31 o 11:31 |
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przynajmniej jak mnie ktos odwiedza to wiecej luzu mam. Vvhg, postaraj sie zarejestrowac jak czesto masz te skurcze i jak dlugo trwaja. Ja mialam co pol godz takie kilkuminutowe, a przy chodzeniu jeszcze dluzsze. Najlepiej wez nospe i sie poloz. Jak mija to ok, jak nie to skonsultuj z lekarzem. Trzymam kciuki, zeby minelo.
|
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
eee, szkoda że nie mleko... myślałam o tych twoich naleśnikach. podobno mleka ci brakowało
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe, czy brat po pępkowym już w miarę kojarzy
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) o 20 zaczynamy hehehCytat:
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi nogami - dziecku krzywdy raczej nie zrobisz może Ci trochę gorzej krew dopływać i mogą Ci nogi cierpnąć jedynie noo i żylaki jak już napisałaś później ![]() Mój mężul miał wczoraj radochę Bo już leżeliśmy, przytulił się i położył rękę na brzuszku Mówię mu, że jeśli czeka na kopniaczka to raczej nie mamy na co liczyć bo chyba Mały śpi, ledwo dokończyłam zdanie a tu kop Ale się mężu ucieszył, że Synek na niego reaguje A później się zastanawiał czy to nie znaczyło przypadkiem - "Tee, ojciec, bierz tą łapę z brzucha"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

"musi się pani z lekarzem skontaktować" - tyle że od lekarza tylko tyle wiem co miałam na karteczce napisane. ja miałam bardziej szczegółowe badania zrobić a jemu podstawowe więc nawet jakby się okazało że to jest to co już miałam to on może je zrobić - ale się wkurzył i stwierdził że mam być pewna na 100% to wtedy zrobi - tylko że w czasie jak pracuje nie ma jak zrobić badań a dziś był jedyny dzień kiedy ma w tygodniu wolne, bo firmę zamknęli na czas świąt i sylwestra ... pokłóciliśmy się, on wyszedł, ja usiadłam i czekałam bo myślałam że wróci zaraz, po pół h wyszłam i poszłam zapłakana do domu, a ten przed tv siedzi i zdziwiony że o co mi się rozchodzi ... zaczęłam jeszcze bardziej płakać że jak on ma w d... te badania to mi już też nie zależy, że też nie zrobię, i że zaraz dzwonię do mamy żeby mnie do gliwic zabrała bo mam dość ... no i dopiero jak ściemniłam że dzwoniłam do gina i że to na pewno te badania to ruszył d... i poszedł zrobić badanie ... no masakra po prostu, i to moja wina że się pokłóciliśmy i że mogłam tak od razu ... tylko jakoś nie dał mi szansy się dowiedzieć bo wyszedł, a nie miał tel przy sobie, a ja tam siedziałam i czekałam. jak z małym dzieckiem 

Na szczęście po Świętach nic mi nie przybyło - nie wiem jakim cudem, bo się obżarłam jak gupek
, normalnie mężowi się należy
za takie zachowanie. i żeby jeszcze niewinne dzieciątko stresować

a koleżanka widuje go na ulicy i powiedziała, że babka ma problem aby z nim wjechać na krawężnik 

"