Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 19:56   #2611
rybkie
Rozeznanie

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V

Beafrance pytasz o rade to ci napisze ale nie wiem czy ci sie spodoba odstaw Tracy Hogg i sluchaj sie dziecka a czy plan dnia musi byc?
Obserwuje i dzialaj jak ci dziecko pokazuje,czego potrzebuje w danum momencie,nie trzymaj sie sztywno godz bo za jakis czas np po skoku rozwojowym wszystko ci sie sypnie i zmieni o 180 stopnie i jeszcze bardziej bedziesz sfrustrowana

Z czasem wszystko sie samo unormuje,ulozy pod dziecko, trzeba czasu,mozesz sobie mniej wiecej zalozyc jak powyzej napisalas ale jak ci sie cos przesunie to nic sie nie stanie i jak widzisz ze glodne to daj mleko wczesniej/pozniej to samo z drzemka

Moja sama sobie ustalila plan d ia mniej wiecej taki jak wasz,drzemki miala pol godz w ciagu dnia przed karmieniem albo po karmieniu a potem w wieku 6 miesiecy tak po prostu pewnego dnia zaczela spac dwie godz rano i do wieczora nic
Nie przetrzymuj jej od tej 17 do kapieli bez spania niech spi jak spiaca ,sen to zdrowie,jak bedziesz trzymala mniej wiecej taka sama pore kapieli nie martw sie zasnie na noc tak bynajmniej jest w naszym przypadku
Ja bym doradzila wiecej luzu ja bym sie bron boze nie trzymala ustalonych godz tylko mniej wiecej 3/4 godz jesli juz musisz miec rutyne

A tak w ogole to mam nadzieje ze mala sie zdrowo chowa i nie daje sie przeziebieniom szczepisz tak jak kaza? To mi bardziej spedzalo sen z powiek jak czytalam jak to sie odbywa w Polsce a tutaj nikt sie nie wylamuje
Mam nadzieje ze cie nie urazilam moim postem bo Pani Hogg dziala na mnie irytujaco

A ja dzis tylko wpadlam do pracy na 2 godz i do domku,wszystko ok zadnych problemow za to jutro ide na pelne 8 godz do 23
Widzialam tez opisany problem w dzienniku Duty Manager ze jeden z gosci gotowal ziemniaki w czajniku) lol
Stary 2012-12-30, 20:09   #2612
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Olbrzymie dla Seby
Ja sobie obiecalam, ze sie biore za NIkosia jak wrocimy do UK

No ja teraz juz nie odpuscilamDobry miesiac za nim biegałam

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
domciatko gratulacje

U nas nadal chaos. Przyznam ze z dnia na dzien odczuwam z tego powodu coraz wieksza frustracje.
Dziewczyny jak ustalalyscie rozklad dnia niemowlaka? czytam, szukam w necie i nic sensownego nie moge znalezc.
Matylda ma 7 tygodni, boje sie za za chwile bedzie coraz trudniej ja czegokolwiek nauczyc.
Zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Przeczytalam "Jezyk niemowlat" i chyba mam jeszcze wiekszy metlik. Raz kobieta pisze o cyklu 3 godzinnym, za chwile pisze ze radzila jakiejs kobiecie karmic o 6-tej, 8-mej , 10-tej wieczorem zeby niemowlak przespal cala noc.
Probowalam cyklu 3 godzinnego-
8 -ma pobudka i pierwsze karmienie, potem zabawa, drzemka
11- kolejne karmienie /zabawa /spacer
14 - karmienie/zabawa /drzemka
17-ta karmienie/zabawa
19-ta kapiel, karmienie/usypianie

Plan wydawal mi sie calkiem do rzeczy ale co jak budzi sie o 7-mej i chce jesc? przetrzymac? albo po 17-tej pada doslownie, chce spac ....
jak na razie tylko ta kapiel sie udaje o tej samej porze. no i spacerki mniej wiecej codziennie ok12-tej/.
napiszcie prosze jak bylo u was?
Ja by ustalic plan dnia notowalam sobie mniej wiecej godziny aktywnosci, karmien, spacerów i plan jakos sam sie ulozyłWiadomo,z e nie da sie co do godziny bo to wkoncu dziecko

Cytat:
daria czyli bardziej trzymac sie cyklu 3 godz. niz konkretnych godzin...?

jeszcze jedno, jakie smoczki sie u was sprawdzily? mamy tommy tippe ale lubila go jeden dzien, teraz wypluwa. Nie wiem czy ogolnie nie cierpi smoczka czy to kwestia producenta. Chce sporobowac jeszcze inny, moze avent.
Bez smoczka to masakra uspic ja w dzien
ja nie Daria ale uwazam ze tak

U Nas smoczki to tylko avent

Cytat:
Ja w tym wieku nawet nie myślałam o planie dnia. Karmilam piersią. Dopiero jak zaczęłam wprowadzać stale pokarmy mały sam sobie jakoś ten dzień ustalił. Kąpiel i pora snu zawsze były o tej samej porze.
ja tez karmiłam, ale w niczym to nie przeszkodzilo
Stary 2012-12-30, 20:15   #2613
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze jedno, jakie smoczki sie u was sprawdzily? mamy tommy tippe ale lubila go jeden dzien, teraz wypluwa. Nie wiem czy ogolnie nie cierpi smoczka czy to kwestia producenta. Chce sporobowac jeszcze inny, moze avent.
Tak,lepiej co 3h niż o stałych porach.
Moja nie używala smoczka wcale.Dawaalm ale wypluwala amiałam 2 rodzaje.
Ale Avent chyba najbardziej przemawia do dzieciaczkow.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:13   #2614
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
domciatko gratulacje

U nas nadal chaos. Przyznam ze z dnia na dzien odczuwam z tego powodu coraz wieksza frustracje.
Dziewczyny jak ustalalyscie rozklad dnia niemowlaka? czytam, szukam w necie i nic sensownego nie moge znalezc.
Matylda ma 7 tygodni, boje sie za za chwile bedzie coraz trudniej ja czegokolwiek nauczyc.
Zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Przeczytalam "Jezyk niemowlat" i chyba mam jeszcze wiekszy metlik. Raz kobieta pisze o cyklu 3 godzinnym, za chwile pisze ze radzila jakiejs kobiecie karmic o 6-tej, 8-mej , 10-tej wieczorem zeby niemowlak przespal cala noc.
Probowalam cyklu 3 godzinnego-
8 -ma pobudka i pierwsze karmienie, potem zabawa, drzemka
11- kolejne karmienie /zabawa /spacer
14 - karmienie/zabawa /drzemka
17-ta karmienie/zabawa
19-ta kapiel, karmienie/usypianie

Plan wydawal mi sie calkiem do rzeczy ale co jak budzi sie o 7-mej i chce jesc? przetrzymac? albo po 17-tej pada doslownie, chce spac ....
jak na razie tylko ta kapiel sie udaje o tej samej porze. no i spacerki mniej wiecej codziennie ok12-tej/.
napiszcie prosze jak bylo u was?
ja tez uwazam ze przy tak malym dziecku nie da sie ustalic godzin czuwania, spania czy karmienia, dziecko samo ustalo sobie rytm

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Ula25 sprawdz sobie firme FROGGY MAGICA- maja dosyc tanie wozki
dzieki sprawdze, chociaz w mojej miescinie wogle nie ma gdzie isc poogladac sobie te wozki, gdzie ich wogle szukac po za netem stacjonarnie? maja jakis sklep czy cos?

Cytat:

ja tez bardziej bym rytmu sie trzymala niz stalych godzin, u nas zawsze bylo spanie czuwanie lub zabawa, jedzenie i znow spanie, choc wiem ze niektorzy uwazaja ze jedzneie powinno byc po spaniu nie przed

wiktor avent smoki lubil i nuka ale nuka w uk chyba nie ma co?

Cytat:
Ja w tym wieku nawet nie myślałam o planie dnia. Karmilam piersią. Dopiero jak zaczęłam wprowadzać stale pokarmy mały sam sobie jakoś ten dzień ustalił. Kąpiel i pora snu zawsze były o tej samej porze.
ja karmilam butelka a te zo planie dnia moglam sobie pomarzyc przez pierwsze miesiace

Edytowane przez Ula 25
Czas edycji: 2012-12-30 o 21:15
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:19   #2615
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ula25
zobacz tutaj: http://www.ebay.co.uk/itm/Froggy-MAG...Colour%09Green

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:02   #2616
beafrance
Zadomowienie

No teraz tak mysle ze to logiczne ze trzymac sie cyklu a nie zegarka. Chyba wizja przespanych nocy i czasu dla siebie wykreowana przez autorke ksiazki mi za bardzo na wyobraznie podzialala
dzieki za odzew
Zobaczymy; zachowamy czas kapieli i spacerku a reszta na razie nie bede sie martwic....

rybkie wlasnie tz kaze tez mi sie wyluzowac i przestac czytac ksiazki
malenka zdrowa, odpukac i ladnie przybiera na wadze.
Tylko tradzik niemowlecy sie przypaletal no ale to nic takiego. Bylysmy na 6 weeks check up i wszystko jest ok.
Szczepienie pierwsze juz w styczniu -idziemy .
domciatko ja mam wozek malo popularny o taki http://www.pushchairsandcarseats.co...._black07_2.jpg

jestem z niego bardzo zadowolona, super lekki i zwrotny.

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:56   #2617
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
domciatko ja mam wozek malo popularny o taki http://www.pushchairsandcarseats.co...._black07_2.jpg

jestem z niego bardzo zadowolona, super lekki i zwrotny.
no dzieki, ogladam, poszukam cos o nim, wezme pod uwage.
na razie tak tylko sie orientuje w tym co jest na rynku, a na zakup mam duuuzo czasu

Stary 2012-12-30, 23:15   #2618
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
ano ten jeden to i ja znalazlam wlasnie tylko ja nie znam sie albo nie widze mozliwosci wpiecia fotelika a wlasnie na tym zalezy mi najbardziej
Stary 2012-12-31, 07:43   #2619
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
ano ten jeden to i ja znalazlam wlasnie tylko ja nie znam sie albo nie widze mozliwosci wpiecia fotelika a wlasnie na tym zalezy mi najbardziej
masz ponizej fotelik i mozna go wpiac.

Stary 2012-12-31, 07:44   #2620
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

masz tu fotke nawet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (31,1 KB, 3 załadowań)

Stary 2012-12-31, 07:49   #2621
Ula 25
Rozeznanie

Dzięki
To ja faktycznie slepa jakas bylam
Obejrze jeszcze raz sobie dokladnie ten wozek,
A mogę zapytac z kad znasz te wozki? Mialas go lub ktos z twoich znajomych?

Przejrzalam jeszcze raz to ogloszenie i tam nie ma fotelika w tym wozku, moze i dokupic mozna ale ten zestaw akurat go nie zawiera
Gdzie znalazlas ten fotelik?

Edytowane przez Ula 25
Czas edycji: 2012-12-31 o 07:55
Stary 2012-12-31, 08:07   #2622
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dzięki
To ja faktycznie slepa jakas bylam
Obejrze jeszcze raz sobie dokladnie ten wozek,
A mogę zapytac z kad znasz te wozki? Mialas go lub ktos z twoich znajomych?

Przejrzalam jeszcze raz to ogloszenie i tam nie ma fotelika w tym wozku, moze i dokupic mozna ale ten zestaw akurat go nie zawiera
Gdzie znalazlas ten fotelik?
Ula25
mi się podobają wóżki z firmy boogabuu, ale że są kosmicznie drogie, to szukałam w sieci podobnych.
i trafiłam na ten.
ale niestety nie znam nikogo kto taki wózek ma i sama nie wiem czy jest dobry.
zauważyłam, że tani i że wygląda jak ten z boogabuu.
ale niestety sama jestem na etapie poszukiwań, więc nie wiem.
dałam Ci tylko linka abyś oberzała.

Stary 2012-12-31, 10:26   #2623
Darianna25
Zakorzenienie

Prawdopodobnie fotelik Maxi Cosi można tam wziąć. Zzapytajcie sprzedawcę jaki fotelik tam wchodzi i czy trzeba dodatkowo adaptery dokupić.

Stary 2012-12-31, 10:38   #2624
maatra
Wtajemniczenie

Na swieta nie zdazylam, to chociaz szczesliwego Nowego Roku Wam zycze

Jestem tak rozleziona po swiatch,ze az sie boje co to bedzie... 3 tyg urlopu nie pomaga

Bea powodzenia Mam dwoch chlopcow,przy pierwszym mialam 100 zsad,trzymalam sie madrych rad z ksiazek. Jadl w nocy do 14 miesieca. Zawsze wstawal miedzy 4,a 5. Nic tego nie zmienilo Przy drugim jest bardziej spontanicznie,pewnie ,ze wolalabym go zostawic w lozeczku w ciagu dnia,czy wieczorem i zeby sam zasypial jak jego brat,ale sie nie da. musze odspiewac i wyglaskac. No ale moje dziecie wstaje 8,9,a chodzi spac o 19,wiec nie bede marudzic. Nie chce sam jesc,gdzie jego brat juz dawno machal lyzeczka,ze az milo. Poczekaj jeszcze troche jak dziewczyny radza i nie daj sie zwariowac

Domciatka ja wszystkim bede polecac SOLA z m&p mam juz parasolke,ale potrafie sie z tym rozstac, mimo iz uzywam raz na tydzien .
Wyebiralam tez kilka tygodni temu wozek z kolezanka MYLO,fajny tez,ale drozszy. Kupilysmy wszystko z wystawki z ebaya i zaoszczedzila okolo 350f na calym zestawie.
Na wybor wozka wzielysmy mojego synka,ktory mial 14 miesiecy. W niektore wozki on sie nie miescil,a byly przenaczone do 3r.z.

ehhhh chcialam sie rozpisac,ale moje dzieci juz nie chca sie bawic...jeszcze tu wroce
Stary 2012-12-31, 11:43   #2625
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

czesc dziewczyny...

bea ja jako obsesyjnie opetana na punkcie schematow i planowania chcialam powiedziec, ze moje male dziecko robilo wszystko co do minuty! zaczelo jak mialo ok 2,5-3miesiace i codziennie robilysmy wszystko wg schematu. pozniej oczywiscie troche zaczelismy sobie folgowac, ale nadal do ok 1 rz posilki byly zawsze o tych samych porach (nadal sie staram, ale czasami wiadomo trzeba troche odpuscic)
i powiem, ze z jednej strony bardzo sobie chwalilam ten system, bo jak eM byla jeszcze malenka i nasza komunikacja troszeczke kulala to wlasnie te stale pory pomagaly mojej nieomylnej wszak maminej intuicji i jakos tak latwiej bylo mi utrafic w potrzeby corki.
z drugiej strony natomiast czasami troche doprowadzalo mnie to do szalu i zaluje, ze nie potrafilam troche luzniej do tego podejsc.

wozki - ja po moich doswiadczeniach z x-landerem 3w1 i rozmiarach angielskich domostw polecam system z gondola i fotelikiem samochodowym. Darujcie sobie spacerowke do tego, bo jak tylko dziecko bedzie przystosowane do spacerowki-parasolki radze od razu zmienic na taki - miejsca w domu zajmuje duzo mniej a dla dziecka nie ma roznicy pod warynkiem ze sie kupi dobry wozek oczywiscie a nie parasoleczke z marketu za 20f

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:03   #2626
rybkie
Rozeznanie

A my zakupilismy z mothercare my4 3w1 i sobie chwale duza przestronna gondola zamienia sie w spacerowke i jak dla nas super bo mloda zimow latem chusta albo nosidelko a ze nie za goraco bylo to w sam raz dopiero na jesie i zaczela "pasowac" do spacerowki bo tak to za mala byla i nie siedziala jeszcze,teraz na zime w sam raz a kazdy mnie ostrzegal ze za ciezkk bedzie i ze bede kupowac osobno spacerowke ale nam akurat 3w1 podpasowalo fotelik
samochodowy MaxiCosi wpina sie
http://www.mumsnet.com/reviews/pushc...mothercare-my4
Ja Mam 3 kolowy
Stary 2012-12-31, 15:17   #2627
blonde_hair
Zakorzenienie

Ja tylko chcialabym Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku i by ten nadchodzacy Rok był tylko lepszy
Stary 2012-12-31, 15:24   #2628
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

o! ja tez wam zycze!

a co robicie dzis? My idziemy na szybkiego drinka do znajomych, ktorzy mieszkaja po drugej stronie osiedla. eM zostaje z tesciami

Stary 2012-12-31, 15:36   #2629
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
o! ja tez wam zycze!

a co robicie dzis? My idziemy na szybkiego drinka do znajomych, ktorzy mieszkaja po drugej stronie osiedla. eM zostaje z tesciami
Do Nas przychodza znajomi, Seby kolega z przedszkola
Beda drinki, picollo, jakies niezdrowe jedzenie i mam nadzieje swietna zabawa

Wlasnie koncze przekaski w kuchni a i dzis swietujemy 3 urodzinki Seby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort3.jpg (130,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-12-31, 15:42   #2630
hanjah
Zakorzenienie

My w tym roku mamy sylwestra z DWÓJKĄ
Zrobię coś dobrego do jedzenia, mąż wypije piwo albo cidera, a ja się zadowolę bezalkoholowym kopparbergiem
I jesteśmy umówieni na skype z moimi rodzicami
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:45   #2631
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Haniu, z Dwojka znaczy z Dorotka i Marysia ????

Stowka dla Sebka! nie wierze, ze to juz 3 latka! a jakby wczoraj jeszcze z brzucholami chodzilysmy... tak mnie coraz czesciej cos nachodzi na drugie... posiedzialoby sie w domu znowu 9 miesiecy...

Stary 2012-12-31, 15:51   #2632
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Stowka dla Sebka! nie wierze, ze to juz 3 latka! a jakby wczoraj jeszcze z brzucholami chodzilysmy... tak mnie coraz czesciej cos nachodzi na drugie... posiedzialoby sie w domu znowu 9 miesiecy...
Tak, z dziewczynkami Wolę taką dwójkę niż koncert sylwestrowy w TVP2

My już myślimy o trzecim Ale póki co rok 2013 ogłosiłam rokiem bez ciąży i porodu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:21   #2633
Darianna25
Zakorzenienie

Ja tez sie do zyczen dolaczam.
Aby od Sylwestra
cały rok był extra.
By marzenia się spełniały,
by pieniądze kieszeń Twą wypychały.
A uczucia nie znikały
i z serduszka wypływały.

My siedzimy w domu.
Nie ma co liczyć na gości.

Stary 2012-12-31, 16:25   #2634
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Co prawda on ma urodziny w srode, no ale dzis mu robimy przyjecie
Tez czasem mysle o drugim, ale nie, jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My już myślimy o trzecim Ale póki co rok 2013 ogłosiłam rokiem bez ciąży i porodu
wowpodziwiam

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja tez sie do zyczen dolaczam.
Aby od Sylwestra
cały rok był extra.
By marzenia się spełniały,
by pieniądze kieszeń Twą wypychały.
A uczucia nie znikały
i z serduszka wypływały.

My siedzimy w domu.
Nie ma co liczyć na gości.
wzajemnie

Dla mnie najpiekniejszym i wymarzonym prezentem ktory dal Nam Seba na swoje urodziny jest to ze sam sie zalatwia. Obawialam sie dzisiejszego dnia, bo byla zajeta w kuchni, ale wszystko wołał

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-12-31 o 16:26
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:16   #2635
ewi83
Zadomowienie

Szczesliwego nowego roku !

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:19   #2636
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Dziewczeta

Szczesliwego Nowego 2013 Roku i Oby byl Lepszy niz Ten Mijajacy

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:55   #2637
beafrance
Zadomowienie

maatra i potty

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:11   #2638
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
czesc dziewczyny...

bea ja jako obsesyjnie opetana na punkcie schematow i planowania chcialam powiedziec, ze moje male dziecko robilo wszystko co do minuty! zaczelo jak mialo ok 2,5-3miesiace i codziennie robilysmy wszystko wg schematu. pozniej oczywiscie troche zaczelismy sobie folgowac, ale nadal do ok 1 rz posilki byly zawsze o tych samych porach (nadal sie staram, ale czasami wiadomo trzeba troche odpuscic)
i powiem, ze z jednej strony bardzo sobie chwalilam ten system, bo jak eM byla jeszcze malenka i nasza komunikacja troszeczke kulala to wlasnie te stale pory pomagaly mojej nieomylnej wszak maminej intuicji i jakos tak latwiej bylo mi utrafic w potrzeby corki.
z drugiej strony natomiast czasami troche doprowadzalo mnie to do szalu i zaluje, ze nie potrafilam troche luzniej do tego podejsc.

wozki - ja po moich doswiadczeniach z x-landerem 3w1 i rozmiarach angielskich domostw polecam system z gondola i fotelikiem samochodowym. Darujcie sobie spacerowke do tego, bo jak tylko dziecko bedzie przystosowane do spacerowki-parasolki radze od razu zmienic na taki - miejsca w domu zajmuje duzo mniej a dla dziecka nie ma roznicy pod warynkiem ze sie kupi dobry wozek oczywiscie a nie parasoleczke z marketu za 20f
A widzisz ja nie do konca jestem przekonana czy mi w ogóle oplaca się gondole kupowac i najchetniej to bym wziela wlasnie spacerowke na ktora mogę wpiac fotelik, bo tak sobie mysle ze pierwsze tygodnie zimno bedzie i bedziemy raczej autem się poruszac więc gondola pewnie bedzie się kurzyc w domu
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Do Nas przychodza znajomi, Seby kolega z przedszkola
Beda drinki, picollo, jakies niezdrowe jedzenie i mam nadzieje swietna zabawa

Wlasnie koncze przekaski w kuchni a i dzis swietujemy 3 urodzinki Seby
My czekamy na tesciow i brata mojego meza z polowka ale dzwonili ze moga nie dojechac bo do nocy w pracy chyba beda więc bedziemy sami, naszykowalam troche jedzenia i musze się zadowolic bezprocentowym sylwestrem choc od kilku dni chodzi jakis drink za mna ale pic zamiaru nie mam, napije się jak urodze

Sto lat dla jubilata
Stary 2012-12-31, 18:41   #2639
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
A widzisz ja nie do konca jestem przekonana czy mi w ogóle oplaca się gondole kupowac i najchetniej to bym wziela wlasnie spacerowke na ktora mogę wpiac fotelik, bo tak sobie mysle ze pierwsze tygodnie zimno bedzie i bedziemy raczej autem się poruszac więc gondola pewnie bedzie się kurzyc w domu
kurcze a ja slyszlam, ze taka mala buba musi lezec na plasko, i fotelik tylko do auta do przewozenia. a jak na spacer, albo do sklepu na zakupy to na plasko ma lezec, bo to nie obciaza tak kręgosłupa.
sama nie wiem.
musze sie wiecej doksztalcic

Stary 2012-12-31, 18:52   #2640
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
kurcze a ja slyszlam, ze taka mala buba musi lezec na plasko, i fotelik tylko do auta do przewozenia. a jak na spacer, albo do sklepu na zakupy to na plasko ma lezec, bo to nie obciaza tak kręgosłupa.
sama nie wiem.
musze sie wiecej doksztalcic
no bo masz calkowita racje nie owlno dluzej niz 2 czy 3 godz w tym trzymac dziecka powinno na plasko raczej, ale ja ni eprzewiduje w pierwszych tygodniach wypraw wiekszych niz do szkoly ze starszym czy do sklepu wiec fotelik mi starczy, a jak sie cieplej zrobi to i w spacerowce rozlozonej moge go wozic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości