|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Beafrance pytasz o rade to ci napisze ale nie wiem czy ci sie spodoba
odstaw Tracy Hogg i sluchaj sie dziecka a czy plan dnia musi byc?Obserwuje i dzialaj jak ci dziecko pokazuje,czego potrzebuje w danum momencie,nie trzymaj sie sztywno godz bo za jakis czas np po skoku rozwojowym wszystko ci sie sypnie i zmieni o 180 stopnie i jeszcze bardziej bedziesz sfrustrowana Z czasem wszystko sie samo unormuje,ulozy pod dziecko, trzeba czasu,mozesz sobie mniej wiecej zalozyc jak powyzej napisalas ale jak ci sie cos przesunie to nic sie nie stanie i jak widzisz ze glodne to daj mleko wczesniej/pozniej to samo z drzemka Moja sama sobie ustalila plan d ia mniej wiecej taki jak wasz,drzemki miala pol godz w ciagu dnia przed karmieniem albo po karmieniu a potem w wieku 6 miesiecy tak po prostu pewnego dnia zaczela spac dwie godz rano i do wieczora nic Nie przetrzymuj jej od tej 17 do kapieli bez spania niech spi jak spiaca ,sen to zdrowie,jak bedziesz trzymala mniej wiecej taka sama pore kapieli nie martw sie zasnie na noc tak bynajmniej jest w naszym przypadku ![]() Ja bym doradzila wiecej luzu ja bym sie bron boze nie trzymala ustalonych godz tylko mniej wiecej 3/4 godz jesli juz musisz miec rutyneA tak w ogole to mam nadzieje ze mala sie zdrowo chowa i nie daje sie przeziebieniom szczepisz tak jak kaza? To mi bardziej spedzalo sen z powiek jak czytalam jak to sie odbywa w Polsce a tutaj nikt sie nie wylamujeMam nadzieje ze cie nie urazilam moim postem bo Pani Hogg dziala na mnie irytujaco ![]() A ja dzis tylko wpadlam do pracy na 2 godz i do domku,wszystko ok zadnych problemow za to jutro ide na pelne 8 godz do 23Widzialam tez opisany problem w dzienniku Duty Manager ze jeden z gosci gotowal ziemniaki w czajniku ) lol
|
|
#2612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja teraz juz nie odpuscilam ![]() Cytat:
Wiadomo,z e nie da sie co do godziny bo to wkoncu dziecko![]() Cytat:
U Nas smoczki to tylko avent Cytat:
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nie używala smoczka wcale.Dawaalm ale wypluwala amiałam 2 rodzaje. Ale Avent chyba najbardziej przemawia do dzieciaczkow. |
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki sprawdze, chociaz w mojej miescinie wogle nie ma gdzie isc poogladac sobie te wozki , gdzie ich wogle szukac po za netem stacjonarnie? maja jakis sklep czy cos?Cytat:
wiktor avent smoki lubil i nuka ale nuka w uk chyba nie ma co? ja karmilam butelka a te zo planie dnia moglam sobie pomarzyc przez pierwsze miesiace Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-12-30 o 21:15 |
||
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Ula25
zobacz tutaj: http://www.ebay.co.uk/itm/Froggy-MAG...Colour%09Green |
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
No teraz tak mysle ze to logiczne ze trzymac sie cyklu a nie zegarka. Chyba wizja przespanych nocy i czasu dla siebie wykreowana przez autorke ksiazki mi za bardzo na wyobraznie podzialala
dzieki za odzew Zobaczymy; zachowamy czas kapieli i spacerku a reszta na razie nie bede sie martwic.... rybkie wlasnie tz kaze tez mi sie wyluzowac i przestac czytac ksiazki ![]() malenka zdrowa, odpukac i ladnie przybiera na wadze. Tylko tradzik niemowlecy sie przypaletal no ale to nic takiego. Bylysmy na 6 weeks check up i wszystko jest ok. Szczepienie pierwsze juz w styczniu -idziemy .domciatko ja mam wozek malo popularny o taki http://www.pushchairsandcarseats.co...._black07_2.jpg jestem z niego bardzo zadowolona, super lekki i zwrotny.
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie tak tylko sie orientuje w tym co jest na rynku, a na zakup mam duuuzo czasu
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
masz ponizej fotelik i mozna go wpiac.
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
masz tu fotke nawet
|
|
|
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
To ja faktycznie slepa jakas bylam Obejrze jeszcze raz sobie dokladnie ten wozek, A mogę zapytac z kad znasz te wozki? Mialas go lub ktos z twoich znajomych? Przejrzalam jeszcze raz to ogloszenie i tam nie ma fotelika w tym wozku, moze i dokupic mozna ale ten zestaw akurat go nie zawiera Gdzie znalazlas ten fotelik? Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-12-31 o 07:55 |
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podobają wóżki z firmy boogabuu, ale że są kosmicznie drogie, to szukałam w sieci podobnych. i trafiłam na ten. ale niestety nie znam nikogo kto taki wózek ma i sama nie wiem czy jest dobry. zauważyłam, że tani i że wygląda jak ten z boogabuu. ale niestety sama jestem na etapie poszukiwań, więc nie wiem. dałam Ci tylko linka abyś oberzała. |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie fotelik Maxi Cosi można tam wziąć. Zzapytajcie sprzedawcę jaki fotelik tam wchodzi i czy trzeba dodatkowo adaptery dokupić.
|
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Na swieta nie zdazylam, to chociaz szczesliwego Nowego Roku Wam zycze
Jestem tak rozleziona po swiatch,ze az sie boje co to bedzie... 3 tyg urlopu nie pomaga Bea powodzenia Przy drugim jest bardziej spontanicznie,pewnie ,ze wolalabym go zostawic w lozeczku w ciagu dnia,czy wieczorem i zeby sam zasypial jak jego brat,ale sie nie da. musze odspiewac i wyglaskac. No ale moje dziecie wstaje 8,9,a chodzi spac o 19,wiec nie bede marudzic. Nie chce sam jesc,gdzie jego brat juz dawno machal lyzeczka,ze az milo. Poczekaj jeszcze troche jak dziewczyny radza i nie daj sie zwariowac Domciatka ja wszystkim bede polecac SOLA z m&p Wyebiralam tez kilka tygodni temu wozek z kolezanka MYLO,fajny tez,ale drozszy. Kupilysmy wszystko z wystawki z ebaya i zaoszczedzila okolo 350f na calym zestawie. Na wybor wozka wzielysmy mojego synka,ktory mial 14 miesiecy. W niektore wozki on sie nie miescil,a byly przenaczone do 3r.z. ehhhh chcialam sie rozpisac,ale moje dzieci juz nie chca sie bawic...jeszcze tu wroce
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny...
bea ja jako obsesyjnie opetana na punkcie schematow i planowania chcialam powiedziec, ze moje male dziecko robilo wszystko co do minuty! zaczelo jak mialo ok 2,5-3miesiace i codziennie robilysmy wszystko wg schematu. pozniej oczywiscie troche zaczelismy sobie folgowac, ale nadal do ok 1 rz posilki byly zawsze o tych samych porach (nadal sie staram, ale czasami wiadomo trzeba troche odpuscic) i powiem, ze z jednej strony bardzo sobie chwalilam ten system, bo jak eM byla jeszcze malenka i nasza komunikacja troszeczke kulala to wlasnie te stale pory pomagaly mojej nieomylnej wszak maminej intuicji i jakos tak latwiej bylo mi utrafic w potrzeby corki. z drugiej strony natomiast czasami troche doprowadzalo mnie to do szalu i zaluje, ze nie potrafilam troche luzniej do tego podejsc. wozki - ja po moich doswiadczeniach z x-landerem 3w1 i rozmiarach angielskich domostw polecam system z gondola i fotelikiem samochodowym. Darujcie sobie spacerowke do tego, bo jak tylko dziecko bedzie przystosowane do spacerowki-parasolki radze od razu zmienic na taki - miejsca w domu zajmuje duzo mniej a dla dziecka nie ma roznicy pod warynkiem ze sie kupi dobry wozek oczywiscie a nie parasoleczke z marketu za 20f
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
A my zakupilismy z mothercare my4 3w1 i sobie chwale duza przestronna gondola zamienia sie w spacerowke i jak dla nas super bo mloda zimow latem chusta albo nosidelko a ze nie za goraco bylo to w sam raz dopiero na jesie i zaczela "pasowac" do spacerowki bo tak to za mala byla i nie siedziala jeszcze,teraz na zime w sam raz a kazdy mnie ostrzegal ze za ciezkk bedzie i ze bede kupowac osobno spacerowke ale nam akurat 3w1 podpasowalo fotelik
samochodowy MaxiCosi wpina sie http://www.mumsnet.com/reviews/pushc...mothercare-my4 Ja Mam 3 kolowy
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko chcialabym Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku i by ten nadchodzacy Rok był tylko lepszy
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
o! ja tez wam zycze!
a co robicie dzis? My idziemy na szybkiego drinka do znajomych, ktorzy mieszkaja po drugej stronie osiedla. eM zostaje z tesciami
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beda drinki, picollo, jakies niezdrowe jedzenie i mam nadzieje swietna zabawa ![]() Wlasnie koncze przekaski w kuchni a i dzis swietujemy 3 urodzinki Seby
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
My w tym roku mamy sylwestra z DWÓJKĄ
![]() Zrobię coś dobrego do jedzenia, mąż wypije piwo albo cidera, a ja się zadowolę bezalkoholowym kopparbergiem ![]() I jesteśmy umówieni na skype z moimi rodzicami
|
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu, z Dwojka znaczy z Dorotka i Marysia
????Stowka dla Sebka! nie wierze, ze to juz 3 latka! a jakby wczoraj jeszcze z brzucholami chodzilysmy... tak mnie coraz czesciej cos nachodzi na drugie... posiedzialoby sie w domu znowu 9 miesiecy...
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę taką dwójkę niż koncert sylwestrowy w TVP2 ![]() My już myślimy o trzecim Ale póki co rok 2013 ogłosiłam rokiem bez ciąży i porodu
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie do zyczen dolaczam.
Aby od Sylwestra
cały rok był extra. By marzenia się spełniały, by pieniądze kieszeń Twą wypychały. A uczucia nie znikały i z serduszka wypływały. My siedzimy w domu. Nie ma co liczyć na gości. |
|
|
|
#2634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez czasem mysle o drugim, ale nie, jeszcze nie Cytat:
podziwiam![]() Cytat:
Dla mnie najpiekniejszym i wymarzonym prezentem ktory dal Nam Seba na swoje urodziny jest to ze sam sie zalatwia ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-12-31 o 16:26 |
|||
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Szczesliwego nowego roku !
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczeta
![]() Szczesliwego Nowego 2013 Roku ![]() i Oby byl Lepszy niz Ten Mijajacy
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
maatra i potty
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny ![]()
|
#2638 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sto lat dla jubilata |
||
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem. musze sie wiecej doksztalcic
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
no bo masz calkowita racje nie owlno dluzej niz 2 czy 3 godz w tym trzymac dziecka powinno na plasko raczej, ale ja ni eprzewiduje w pierwszych tygodniach wypraw wiekszych niz do szkoly ze starszym czy do sklepu wiec fotelik mi starczy, a jak sie cieplej zrobi to i w spacerowce rozlozonej moge go wozic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

odstaw Tracy Hogg i sluchaj sie dziecka
do 23

-idziemy .

Przy drugim jest bardziej spontanicznie,pewnie ,ze wolalabym go zostawic w lozeczku w ciagu dnia,czy wieczorem i zeby sam zasypial jak jego brat,ale sie nie da. musze odspiewac i wyglaskac. No ale moje dziecie wstaje 8,9,a chodzi spac o 19,wiec nie bede marudzic. Nie chce sam jesc,gdzie jego brat juz dawno machal lyzeczka,ze az milo. Poczekaj jeszcze troche jak dziewczyny radza i nie daj sie zwariowac
podziwiam