Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 18:52   #2641
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V

Ula jak chcesz spacerowke to polecam NUNE za pomoca adapterow wpinasz do samego stelarza fotelik i jazda jak co to moge sprzedac :P:P z calym osprzetem :P ale bez fotelika :P

A Tak serio to Nuna jest naprawde swietna lekka zwrotna zaluje ze nie kupilam jej zaraz na samym poczatku

My dzis domowo miala wbic do mnie kumpela z facetem tylko ale zadzwonila kolezanka z pracy i powiedziala ze wbijaja z mezem wiec bedzie imprezowo :P:P

1000 Buziakow na ten stary rok jeszcze

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2012-12-31 o 19:06
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 19:21   #2642
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

my tez siedzimy we dwoje w domu, w sumie zadnych wiekszych przygotowan nie mamy.
jakis seans filmowy toast bezalkoholowy i tyle.
poza tym pewnie zasne po 10 hahah

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 20:08   #2643
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
kurcze a ja slyszlam, ze taka mala buba musi lezec na plasko, i fotelik tylko do auta do przewozenia. a jak na spacer, albo do sklepu na zakupy to na plasko ma lezec, bo to nie obciaza tak kręgosłupa.
sama nie wiem.
musze sie wiecej doksztalcic
No i masz rację.

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
no bo masz calkowita racje nie owlno dluzej niz 2 czy 3 godz w tym trzymac dziecka powinno na plasko raczej, ale ja ni eprzewiduje w pierwszych tygodniach wypraw wiekszych niz do szkoly ze starszym czy do sklepu wiec fotelik mi starczy, a jak sie cieplej zrobi to i w spacerowce rozlozonej moge go wozic
Dokladnie

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 01:36   #2644
hanjah
Zakorzenienie

HAPPY NEW YEAR!!!
Wszystkiego dobrego na ten rok dla Was i Waszych bliskich

hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 10:33   #2645
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz ja nie do konca jestem przekonana czy mi w ogóle oplaca się gondole kupowac i najchetniej to bym wziela wlasnie spacerowke na ktora mogę wpiac fotelik, bo tak sobie mysle ze pierwsze tygodnie zimno bedzie i bedziemy raczej autem się poruszac więc gondola pewnie bedzie się kurzyc w domu
Tym bardziej polecam SOLA,siedzisko rozklada sie na plasko i nie jest kubelkowe
siedzonka maxi cosi po 79f byly na amazonie ostatnio .

Seba sto lat
Stary 2013-01-01, 11:26   #2646
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Ula jak chcesz spacerowke to polecam NUNE za pomoca adapterow wpinasz do samego stelarza fotelik i jazda jak co to moge sprzedac :P:P z calym osprzetem :P ale bez fotelika :P

A Tak serio to Nuna jest naprawde swietna lekka zwrotna zaluje ze nie kupilam jej zaraz na samym poczatku

My dzis domowo miala wbic do mnie kumpela z facetem tylko ale zadzwonila kolezanka z pracy i powiedziala ze wbijaja z mezem wiec bedzie imprezowo :P:P

1000 Buziakow na ten stary rok jeszcze
mozesz zalinkowac dokladnie o jakim wozku piszesz? fotelik musialby byc pozniej tez firmy NUNA? czy pasuje tez inny?
bo ja szukalam tego wozka ale na stronie nie ma jedynie uzywane na gumtree znalazlam o i le to te

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Tym bardziej polecam SOLA,siedzisko rozklada sie na plasko i nie jest kubelkowe
siedzonka maxi cosi po 79f byly na amazonie ostatnio .

Seba sto lat
wiesz patrzylam przed chwila ten wozek na stronie i o ile to ten, bo pewna nie bylam, moze i jest fajny nie przygladalam sie jakos bardzo to jednak wozek kupic osobno i osobno dolozyc i kupic fotelik to mi raczej tanio nie wychodzi, po za tym wolalabym juz komplet kupic niz szukac wszystkiego z osobna

Edytowane przez Ula 25
Czas edycji: 2013-01-01 o 11:36
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 11:36   #2647
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ula z tego co wiem i czytalam, to lepiej wlasnie kupic lepszy fotelik niz tej czesto dodawany do wozkow 3 w 1.
foteliki MAXI COSI sa dobrej jakosci, maja wszystkie atesty, i pasują do większości wóżków 2w1. poza tym jest to dobra marka i dużo łatwiej je pozniej sprzedawac niz taki z kompletu z wozka.

moj tż to fan techniki, i czyta, porownuje zalezy fotelikow, bo mowi, ze fotelik do auta nie tylko ma byc komfortowy dla dziecka, ladnie wygladac i pasowac do wozka, ale przede wszystkim ma byc bezpieczny i dobzre spelniac funkcje do jakiej jest stworzony. i jepiej kupic go z firmy ktora sie specjalizuje w fotelikach i siedzenia do aut, niz w firmie ktora robi tylko spacerowki i fotelik jako dodatek.

co o tym sadzicie?

Stary 2013-01-01, 11:52   #2648
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz zalinkowac dokladnie o jakim wozku piszesz? fotelik musialby byc pozniej tez firmy NUNA? czy pasuje tez inny?
bo ja szukalam tego wozka ale na stronie nie ma jedynie uzywane na gumtree znalazlam o i le to te

wiesz patrzylam przed chwila ten wozek na stronie i o ile to ten, bo pewna nie bylam, moze i jest fajny nie przygladalam sie jakos bardzo to jednak wozek kupic osobno i osobno dolozyc i kupic fotelik to mi raczej tanio nie wychodzi, po za tym wolalabym juz komplet kupic niz szukac wszystkiego z osobna
tak czy siak długo spacerowki tej od kompletu dlugo nie bedziesz uzywac.Ja bym kupiła uzywany wozek tylko z gondola-czesto wygladaja jak nowe,nowy fotelik maxi cosi a potem spacerowke np mclarena gdzie opieranie mozna rozłozyc na płasko.

Ja mam nune-kupiłan na ebayu nowa.

tu masz sole http://www.mamasandpapas.com/product...5g4900/type-i/
nuna to raczej tylko spacerowka i juz nie produkowana

http://www.nuna.com.pl/produkt/opis/...epp_kol_bisque

Cytat:
Ula z tego co wiem i czytalam, to lepiej wlasnie kupic lepszy fotelik niz tej czesto dodawany do wozkow 3 w 1.
foteliki MAXI COSI sa dobrej jakosci, maja wszystkie atesty, i pasują do większości wóżków 2w1. poza tym jest to dobra marka i dużo łatwiej je pozniej sprzedawac niz taki z kompletu z wozka.

ja sprzedałam cały komplet 3w1.Gondola i fotelik czekały az zmienie spacerowke.była to polska firma i kupił ja anglik.

moj tż to fan techniki, i czyta, porownuje zalezy fotelikow, bo mowi, ze fotelik do auta nie tylko ma byc komfortowy dla dziecka, ladnie wygladac i pasowac do wozka, ale przede wszystkim ma byc bezpieczny i dobzre spelniac funkcje do jakiej jest stworzony. i jepiej kupic go z firmy ktora sie specjalizuje w fotelikach i siedzenia do aut, niz w firmie ktora robi tylko spacerowki i fotelik jako dodatek.

co o tym sadzicie?
tak ale taki maxo cosi czy chicco produkuje i wozki i foteliki.Kazdy fotelik dopuszczony do sprzedazy musi miec atest i przejsc rozne testy.

Stary 2013-01-01, 11:52   #2649
gosia261282
Gang Iren

Hej! Witam sie w nowym roku. U nas zaczal sie chorobowo,Wiki bardzo zle sie czuje,gardlo ja boli i glowa,mi tez gardlo powoli wysiada,a Eryk pokasluje.Mam nadzieje,ze jutro lekarzcos doradzi i szybko sie polepszy,zebysmy nie spedzili reszty urlopu chorobowo...
Stary 2013-01-01, 11:57   #2650
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Darianna
dzięki za rady i porady.
patrze na te linki, oglądam, porównuję

Stary 2013-01-01, 12:00   #2651
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
T

Seba sto lat

Cytat:

Nuna to ten:
http://www.madeformums.com/reviews/p...tinued/83.html
Sama jeszcze jestem posiadaczka tego wozka, ale ja nie polecalabym dla niemowlaczka. Wg mnie gondola potrzebna
Ale tak jak pisze Kasia
sa do niej adaptery i mozna wpiac fotelik MAXI COSItakze na szybkie zakupy okJedyny minus tego wozka to bardzo malutki koszyk na zakupy i jak komus bardzo zalezy(bo mi na tym nie zalezalo jak go kupilam)nie rozkladane siedzisko na płaskoAle ja bylam i nadal jestem zachwycona tym wozkiemSprawdzil sie Nam w 100% w roznych warunkach

Cytat:

co o tym sadzicie?
zgadzam sie jak najbardziej

http://fotelik.info/pl/testy/

Witam sie w Nowym Roku

U Nas zabawa udanaJedzenia bedzie na caly tydzien, i tak znajomym oddalam, bo nie dosc ze ja troche zrobilam to oni przyniesliAle bylo miło, dzieci sie pobawily, Seba dostal stacje policyjna, jest zachwycony

Tz pojechal do pracy na 2 godz

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-01-01 o 12:01
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 12:07   #2652
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

o super ten link i to zestawienie))
juz sobie zapiuje!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

no i jak juz wiemy jak wybierac foteliki i wozki to mam jeszcze jedno pytanie.

jak wybierac materac do lozeczka??))

Stary 2013-01-01, 12:14   #2653
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
tak czy siak długo spacerowki tej od kompletu dlugo nie bedziesz uzywac.Ja bym kupiła uzywany wozek tylko z gondola-czesto wygladaja jak nowe,nowy fotelik maxi cosi a potem spacerowke np mclarena gdzie opieranie mozna rozłozyc na płasko.

Ja mam nune-kupiłan na ebayu nowa.

tu masz sole http://www.mamasandpapas.com/product...5g4900/type-i/
nuna to raczej tylko spacerowka i juz nie produkowana

http://www.nuna.com.pl/produkt/opis/...epp_kol_bisque

tak ale taki maxo cosi czy chicco produkuje i wozki i foteliki.Kazdy fotelik dopuszczony do sprzedazy musi miec atest i przejsc rozne testy.
a dlaczego uwazasz ze spacerowki od kompletu nie bede dlugo uzywac, moje pierwsze dziecko dosc pozno do parasolki si eprzesiadlo bo jezdzilo wlasnie w spacerowce
Cytat:

Nuna to ten:
http://www.madeformums.com/reviews/p...tinued/83.html
Sama jeszcze jestem posiadaczka tego wozka, ale ja nie polecalabym dla niemowlaczka. Wg mnie gondola potrzebna
Ale tak jak pisze Kasia
sa do niej adaptery i mozna wpiac fotelik MAXI COSItakze na szybkie zakupy okJedyny minus tego wozka to bardzo malutki koszyk na zakupy i jak komus bardzo zalezy(bo mi na tym nie zalezalo jak go kupilam)nie rozkladane siedzisko na płaskoAle ja bylam i nadal jestem zachwycona tym wozkiemSprawdzil sie Nam w 100% w roznych warunkach

Witam sie w Nowym Roku

U Nas zabawa udanaJedzenia bedzie na caly tydzien, i tak znajomym oddalam, bo nie dosc ze ja troche zrobilam to oni przyniesliAle bylo miło, dzieci sie pobawily, Seba dostal stacje policyjna, jest zachwycony

Tz pojechal do pracy na 2 godz
ja bym kupila gondole bo taki byl plan pierwotny ale teraz co raz czesciej zastanawiam sie i dochodze do wniosku ze nie bedzie mi potrzebna
pierwsze tygodnie nie przewiduje dlugich spacerow , szybki wypad do szkoly po wiktora lub go zawisc po drodze zakupy ale to wszystko autem dlatego na foteliku mi zalezy wpinanym zebym mogla z auta na wozek raz dwa przelozyc zebym ni emusiala ciagle dziecko wyciagac i wkladac do fotelika, maly kosz mi nie przeszkadza, poruszam sie zazwyczaj autem

ale jednak dosc istotne jest dla mnie zeby rozkladal sie na plasko, bo taki kilkumiesieczniak potrzebuje takiego wozka

i nuna wizualnie mi sie chyba lepiej podoba

Edytowane przez Ula 25
Czas edycji: 2013-01-01 o 12:16
Stary 2013-01-01, 12:26   #2654
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
o super ten link i to zestawienie))
juz sobie zapiuje!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

no i jak juz wiemy jak wybierac foteliki i wozki to mam jeszcze jedno pytanie.

jak wybierac materac do lozeczka??))
Kokos z ebaya.tylko ja dałam 60f
http://www.ebay.co.uk/itm/Babywise-C...item4cfdf7ab2a
lub
w polskim sklepie
http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=89

Cytat:
a dlaczego uwazasz ze spacerowki od kompletu nie bede dlugo uzywac, moje pierwsze dziecko dosc pozno do parasolki si eprzesiadlo bo jezdzilo wlasnie w spacerowce

ja bym kupila gondole bo taki byl plan pierwotny ale teraz co raz czesciej zastanawiam sie i dochodze do wniosku ze nie bedzie mi potrzebna
pierwsze tygodnie nie przewiduje dlugich spacerow , szybki wypad do szkoly po wiktora lub go zawisc po drodze zakupy ale to wszystko autem dlatego na foteliku mi zalezy wpinanym zebym mogla z auta na wozek raz dwa przelozyc zebym ni emusiala ciagle dziecko wyciagac i wkladac do fotelika, maly kosz mi nie przeszkadza, poruszam sie zazwyczaj autem

ale jednak dosc istotne jest dla mnie zeby rozkladal sie na plasko, bo taki kilkumiesieczniak potrzebuje takiego wozka

i nuna wizualnie mi sie chyba lepiej podoba
Ja używalam rzadko spacerówki tej od kompletu.Na wypady w miasto, na zakupy używałam malej spacerowki.Na wypady do parku,lasu używałam dużej.Moja miała 10 miesiecy jak do parasolki się przesiadła właśnie na krótkie wypady.

Stary 2013-01-01, 12:46   #2655
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
siedzonko do niego to Aton o ile sie nie myle,kosztuje tyle samo co maxi cosi i jest identyczne Mialam z zestawu,ale tylko dlatego,ze kupilam okazyjnie.
http://www.mamasandpapas.com/range/sola/4928/
Wozek kosztuje 199f. nie potrzebujesz gondoli, bo siedzisko jest usztywniane plastikiem i rozkladane na plasko. musisz tylko dadac cene adapterow. To chyba nie jest zla cena ?
Ja kupilam wozek na gwarancji z dodatkami za 150f, bo Pani zaszla w ciaze i potrzebowala blizniaka. Gondole mialam tez uzywana za 55f.

Cytat:

co o tym sadzicie?
Moj tz nie fan techniki,ale tez tak uwazal. Bral pod uwage tylko kilka firm.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
To chyba zalezy. Przy pierwszym synku mialam quinny buzz i szybko zmienilam na spacerowke maclarena. Bylam zachwycona tym rozwiazaniem.
Przy drugim kupilam sole .Po 8 miesiacach specjalnie na wakacje nowego(bo pamietalam jak duzo uzywalam przy pioerwszym dziecku) maclarena quest,rozdkladanego calkowicie na plasko i ogolnie lepiej dopracowanego.Nie uzywam go prawie wcale. Nie wiem czemu ja sie nim tak zachwycalam kiedys . Sola wieksza,ale odrazu widac,ze dziecku wygodniej i mi sie lepiej prowadzi, tylko zdecydowanie gorzej do malego bagaznika wklada.

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2013-01-01 o 12:48
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:34   #2656
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
siedzonko do niego to Aton o ile sie nie myle,kosztuje tyle samo co maxi cosi i jest identyczne Mialam z zestawu,ale tylko dlatego,ze kupilam okazyjnie.
http://www.mamasandpapas.com/range/sola/4928/
Wozek kosztuje 199f. nie potrzebujesz gondoli, bo siedzisko jest usztywniane plastikiem i rozkladane na plasko. musisz tylko dadac cene adapterow. To chyba nie jest zla cena ?
Ja kupilam wozek na gwarancji z dodatkami za 150f, bo Pani zaszla w ciaze i potrzebowala blizniaka. Gondole mialam tez uzywana za 55f.

Moj tz nie fan techniki,ale tez tak uwazal. Bral pod uwage tylko kilka firm.

To chyba zalezy. Przy pierwszym synku mialam quinny buzz i szybko zmienilam na spacerowke maclarena. Bylam zachwycona tym rozwiazaniem.
Przy drugim kupilam sole .Po 8 miesiacach specjalnie na wakacje nowego(bo pamietalam jak duzo uzywalam przy pioerwszym dziecku) maclarena quest,rozdkladanego calkowicie na plasko i ogolnie lepiej dopracowanego.Nie uzywam go prawie wcale. Nie wiem czemu ja sie nim tak zachwycalam kiedys . Sola wieksza,ale odrazu widac,ze dziecku wygodniej i mi sie lepiej prowadzi, tylko zdecydowanie gorzej do malego bagaznika wklada.
Szczerze powiedziawszy to 200 funtow za wozek plus dokupienie nowego fotelika to dla mnie drogo, ale to chyba dlatego ze ja się zwyczajnie nie spodziewalam ze wozek moze tyle kosztowac a dopiero od niedawna zaczelam się interesowac i przegladac
Więc chyba najchetniej wozek kupilabym uzywany i za takim się chyba zaczne rozgladac
Aczkolwiek przygladalam się teraz i solo i nunie i oba sa fajne
No nic musze jeszcze poszukac i popatrzec choc czasu mi za wiele nie zostalo

Moj wiktor tez dlugo w duzej spacerowce jezdzil, po prostu wydawala mi się wieksza, obszerniejsza, wygodniejsza niz parasolka
Mialam fajna spacerowke rozkladala się na plasko, podnozek się podnosil co by dziecku nogi nie dyndaly jak spi
Ale sprzedalam ja jak wyjezdzalam z pl i tu kupilam mu zwykle graco ale spacerowke nie parasolke mimo ze mial ponad poltora roku, w tym wozku przejezdzila jeszcze pol roku spokojnie, a jak mial ponad 2 lata. Kupilam mu dopiero parasolke
Stary 2013-01-01, 16:55   #2657
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Ula tak jak blonde napisala do nuny mozesz wpiac fotelik maxi cosi ja mialam quinny buzz 3 caly zestaw gondoli uzylam moze raz :P jak szlam spacerkiem do lekarza a tak to tylko rama i do tego fotelik jak kupilam nune mala miala ok 6 m i tez tylko rama ktora jest lekka adaptery i fotelik i jazda jak chcesz zobaczyc nune na wlasne oczy to zapraszam do mnie na kawke do doncaster nie masz daleko :P a ona juz wlasnie chyba nie jest produkowana tylko ona sie nie rozklada na plasko a jak ci zalezy na tym wlasnie to nuna odpada ....

Witam Nowo Rocznie :P u nas zabawa udana :P mala balowala z nami do 4 rano :P a pozniej wszyscy spalismy do 14 ja dzis do pracy :/:/ zyczylam sobie na ten nowy rok szybkiej zmiany pracy :P:P Buziaki

Nasze Zabki

Dieta Sb od 14.03.2011

Stary 2013-01-01, 17:03   #2658
Kinqaa
Zakorzenienie

Szczęśliwego Nowego Roku - 2o13

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Ja w tym wieku nawet nie myślałam o planie dnia. Karmilam piersią. Dopiero jak zaczęłam wprowadzać stale pokarmy mały sam sobie jakoś ten dzień ustalił. Kąpiel i pora snu zawsze były o tej samej porze.
dokładnie tak samo miałam...

Cytat:
Wlasnie koncze przekaski w kuchni a i dzis swietujemy 3 urodzinki Seby
najlepszego dla Sebastianka słodki z niego dzieciaczek
jak ten czas szybko leci...
młoda w marcu obchodzi 3 urodzinki

aha, i piękny torcik! sama chyba zawsze robisz, co??

Cytat:
:
Tez czasem mysle o drugim, ale nie, jeszcze nie

Dla mnie najpiekniejszym i wymarzonym prezentem ktory dal Nam Seba na swoje urodziny jest to ze sam sie zalatwia. Obawialam sie dzisiejszego dnia, bo byla zajeta w kuchni, ale wszystko wołał
Mi też czasem przez myśl przejdzie drugie, ale też nie jestem gotowa raczej jeszcze nie w sensie porodu, ale tak ogólnie nie jestem stabilna w 100%

Uuu gratuluję a nie wierzyłaś,że sobie poradzi! chłopak duuuży już to dał sobie radę

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:58   #2659
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Ula tak jak blonde napisala do nuny mozesz wpiac fotelik maxi cosi ja mialam quinny buzz 3 caly zestaw gondoli uzylam moze raz :P jak szlam spacerkiem do lekarza a tak to tylko rama i do tego fotelik jak kupilam nune mala miala ok 6 m i tez tylko rama ktora jest lekka adaptery i fotelik i jazda jak chcesz zobaczyc nune na wlasne oczy to zapraszam do mnie na kawke do doncaster nie masz daleko :P a ona juz wlasnie chyba nie jest produkowana tylko ona sie nie rozklada na plasko a jak ci zalezy na tym wlasnie to nuna odpada ....

Witam Nowo Rocznie :P u nas zabawa udana :P mala balowala z nami do 4 rano :P a pozniej wszyscy spalismy do 14 ja dzis do pracy :/:/ zyczylam sobie na ten nowy rok szybkiej zmiany pracy :P:P Buziaki
no szkoda ze nie rozklada sie na płasko, bo zalezalo mi na tym dlatego ze jak bedzie cieplej to zamiast fotelika jest opcja rozlozonego wozka, no i u mnie np. wiktor dlugo spal w wozku jak gdzies wychodzilismy, jeszcze w granicach dwulatka zdarzalo mu sie zasnac w wozku i wtedy juz spi na polsiedzaco, sama nie wiem
najgorsze jest to ze ja mialam po wiktorze parasolke fajna bo podnozek podnoszony , rozklada sie do lezacej pozycji i jakis czas temu wystawilam ja na ulice zeby ludziska sobie wzieli, a szkoda bo mogla by sie przydac
a ten swoj powaznie chcesz sprzedac?

dzieki za zaproszenie
Stary 2013-01-02, 12:51   #2660
ewi83
Zadomowienie

Sto lat Dla SEby

Ula ja mialam ten wozek Pliko Pramette z mamas and papas ( nie wiem czemu nie moge zaladowac linka). NIe mialam gondoli- tylko spacerowke i fotelik. Fotelik wpinany do wozka, spacerowka rozkladana na plasko, gleboka i dobrze usztywniona. Teraz tez go bede uzywala

My juz spakowani i gotowi do drogi Juz sie nie moge doczekac az bede w domku- sama bez tesciow

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:27   #2661
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Sto lat Dla SEby

Ula ja mialam ten wozek Pliko Pramette z mamas and papas ( nie wiem czemu nie moge zaladowac linka). NIe mialam gondoli- tylko spacerowke i fotelik. Fotelik wpinany do wozka, spacerowka rozkladana na plasko, gleboka i dobrze usztywniona. Teraz tez go bede uzywala

My juz spakowani i gotowi do drogi Juz sie nie moge doczekac az bede w domku- sama bez tesciow
Seba dziekuje cioci

Tez mialam ten olko pramette

Udanej podrózy
Zapakowaliscie sie spowrotem?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej! Witam sie w nowym roku. U nas zaczal sie chorobowo,Wiki bardzo zle sie czuje,gardlo ja boli i glowa,mi tez gardlo powoli wysiada,a Eryk pokasluje.Mam nadzieje,ze jutro lekarzcos doradzi i szybko sie polepszy,zebysmy nie spedzili reszty urlopu chorobowo...
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
najlepszego dla Sebastianka słodki z niego dzieciaczek
jak ten czas szybko leci...
młoda w marcu obchodzi 3 urodzinki

aha, i piękny torcik! sama chyba zawsze robisz, co??

Mi też czasem przez myśl przejdzie drugie, ale też nie jestem gotowa raczej jeszcze nie w sensie porodu, ale tak ogólnie nie jestem stabilna w 100%

Uuu gratuluję a nie wierzyłaś,że sobie poradzi! chłopak duuuży już to dał sobie radę
Dziekuje w imieniu Seby
No niestety czas w miejscu nie stoi, a szkoda

Dziekuje za mile słowa odnoscie tortu
Tak, robie sama

Co do drugiego dziecka, to gdybym miała tu kogos, w sensie jakas babcie, na której pomoc moglabym liczyc, to moze i zdecydowałabym sie, ale tak to ciezko mi czasem z Seba, w sensie z organizacja wszystkiego,ze niewiem czy dałabym rade targac 2 dzieci wszedzie ze soba...
no i dochodza kwestie finansowe

No i udalo siePo dobrym miesiacu treninguTylko jeszcze kupa w majty, ale spokojnie, juz luzniej do tego podchodze, to jest duzy postep i strasznie sie ciesze

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-01-02 o 16:30
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:30   #2662
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

bedzie dobrze blonde!
ja Michasce na pierwszy dzien do minder dalam chyba z 4 komplety na przebranie i... ani jeden sie nie przydal

moj cyrk wlasnie pojechal na lotnisko...w koncu spokoj

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:32   #2663
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
no szkoda ze nie rozklada sie na płasko, bo zalezalo mi na tym dlatego ze jak bedzie cieplej to zamiast fotelika jest opcja rozlozonego wozka, no i u mnie np. wiktor dlugo spal w wozku jak gdzies wychodzilismy, jeszcze w granicach dwulatka zdarzalo mu sie zasnac w wozku i wtedy juz spi na polsiedzaco, sama nie wiem
najgorsze jest to ze ja mialam po wiktorze parasolke fajna bo podnozek podnoszony , rozklada sie do lezacej pozycji i jakis czas temu wystawilam ja na ulice zeby ludziska sobie wzieli, a szkoda bo mogla by sie przydac
a ten swoj powaznie chcesz sprzedac?

dzieki za zaproszenie
no ale niewiesz czy drugie dziecko bedzie lubiło spac tak jak to pierwsze
Mój poczatkowo czasem zasypiał, ale to ok.9-10 miesiaca, pozniej to juz bardzo rzadko

I nie przewidujesz dłuzszych spacerow, wypadów gdzies na zakupy

Czesc

Seba w złobku, dalam instrukcje co i jak i zobaczymy jak sobie tam poradzaIle spodni do prania przynioseTu to ja sama go obserwuje, w przedszkolu jednak wiecej dzieci jest, zobaczymy

Ursull sto lat, pociechy z rodzinki i spełnienia marzeń

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
bedzie dobrze blonde!
ja Michasce na pierwszy dzien do minder dalam chyba z 4 komplety na przebranie i... ani jeden sie nie przydal

moj cyrk wlasnie pojechal na lotnisko...w koncu spokoj
ja juz dawno im dałam ubrania, ale jestem ciekawa czy bedzie pokazywałTam jednak jest duzo dzieci, zabawy, nie ma czasu przeciez

Czemu cyrk?
Stary 2013-01-02, 16:41   #2664
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

tesciowie wyjechali
ja ich bardzo cenie i cala pomoc jaka nam dali przez te dwa tygodnie, ale mimo wszystko bylo niezle...
w Wigilie szukalismy dowodow osobistych w kuble na smieci (tym duzym przed domem)
potem tesciu sobie wbil drzazge pod paznokiec, ale taka 1,5cm!
potem mu drzwiami od auta przytrzasnelam reke
potem mielismy saune w domu, bo im wiecznie zimno, wiec efekt taki, ze wszyscy od wszystkich sie pozarazali, bo domu wietrzyc nie mozna bylo
spalili nam DVD i rozstroili TV
tesciu 2x zalal lazienke
tesciowa gotowala tak, ze osobno musialam dla eM gotoac i nie docieralo, ze Michasia tego nie zje, bo nie lubi...
i mozna by mnozyc i mnozyc...

i jeszcze na sam koniec... pomylili godzine przylotu i ktos od godziny czeka na nich na lotnisku... oni jeszcze nie wylecieli z Bristolu

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2013-01-02 o 17:05
Stary 2013-01-02, 17:06   #2665
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Ula tak mysle ze sprzedalabym bo i tak nie uzywam Mam do tego spiworek, adaptery , fotlie na deszcz itp Jak co to priv

Potty to odpoczywaj

Ewi wkoncu do nas wracasz

Blonde powodzenia dalej Mojej Malej dalej sie przytrafi zmoczyc majtuchy ale coz bywa
Dla Sebusia Wszystkiego Naj Naj

Ursull jeszcze raz Sto Lat

Nasze Zabki

Dieta Sb od 14.03.2011

Stary 2013-01-02, 17:08   #2666
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
tesciowie wyjechali
ja ich bardzo cenie i cala pomoc jaka nam dali przez te dwa tygodnie, ale mimo wszystko bylo niezle...
w Wigilie szukalismy dowodow osobistych w kuble na smieci (tym duzym przed domem)
potem tesciu sobie wbil drzazge pod paznokiec, ale taka 1,5cm!
potem mu drzwiami od auta przytrzasnelam reke
potem mielismy saune w domu, bo im wiecznie zimno, wiec efekt taki, ze wszyscy od wszystkich sie pozarazali, bo domu wietrzyc nie mozna bylo
spalili nam DVD i rozstroili TV
tesciu 2x zalal lazienke
tesciowa gotowala tak, ze osobno musialam dla eM gotoac i nie docieralo, ze Michasia tego nie zje, bo nie lubi...
i mozna by mnozyc i mnozyc...

to ciesz sie teraz spokojem
a co oni dowody zgubili

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

i jeszcze na sam koniec... pomylili godzine przylotu i ktos od godziny czeka na nich na lotnisku... oni jeszcze nie wylecieli z Bristolu

Cytat:
Blonde powodzenia dalej Mojej Malej dalej sie przytrafi zmoczyc majtuchy ale coz bywa
Dla Sebusia Wszystkiego Naj Naj

u Nas tez napewno beda wpadki, napewno jak sie zabawi, zajmie czyms, ale generalnie tak jak jest teraz(cały dzien bez pieluchy)jest super

HIT SYLWESTROWY
Stary 2013-01-02, 17:10   #2667
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

te dowody to jakos tak wspolnie... a w zasadzie to ja je wyrzucilam do kosza... razem z moim i Michaskowym

Stary 2013-01-02, 17:10   #2668
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
te dowody to jakos tak wspolnie... a w zasadzie to ja je wyrzucilam do kosza... razem z moim i Michaskowym
o Ty brzydka
Stary 2013-01-02, 17:17   #2669
Kinqaa
Zakorzenienie

blonde
Hit sylwestrowy? hehe. Mi się kojarzy z wyjazdem do Polski jak tańczyłam sobie na disco przy tym

potty oj tam! chociaż miałaś ciekawe święta bez nudy

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:20   #2670
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
blonde
Hit sylwestrowy? hehe. Mi się kojarzy z wyjazdem do Polski jak tańczyłam sobie na disco przy tym

:
no sylwestrowy sylwestrowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości