|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Ula jak chcesz spacerowke to polecam NUNE
za pomoca adapterow wpinasz do samego stelarza fotelik i jazda jak co to moge sprzedac :P:P z calym osprzetem :P ale bez fotelika :PA Tak serio to Nuna jest naprawde swietna lekka zwrotna zaluje ze nie kupilam jej zaraz na samym poczatku ![]() My dzis domowo miala wbic do mnie kumpela z facetem tylko ale zadzwonila kolezanka z pracy i powiedziala ze wbijaja z mezem wiec bedzie imprezowo :P:P 1000 Buziakow na ten stary rok jeszcze
Slub 04.07.2009 Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010 Nasze Zabki http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166 Dieta Sb Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2012-12-31 o 19:06 |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
my tez siedzimy we dwoje w domu, w sumie zadnych wiekszych przygotowan nie mamy.
jakis seans filmowy toast bezalkoholowy i tyle. poza tym pewnie zasne po 10 hahah
|
|
|
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
HAPPY NEW YEAR!!!
Wszystkiego dobrego na ten rok dla Was i Waszych bliskich |
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siedzonka maxi cosi po 79f byly na amazonie ostatnio . Seba sto lat
|
|
#2646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja szukalam tego wozka ale na stronie nie ma jedynie uzywane na gumtree znalazlam o i le to te wiesz patrzylam przed chwila ten wozek na stronie i o ile to ten, bo pewna nie bylam, moze i jest fajny nie przygladalam sie jakos bardzo to jednak wozek kupic osobno i osobno dolozyc i kupic fotelik to mi raczej tanio nie wychodzi, po za tym wolalabym juz komplet kupic niz szukac wszystkiego z osobna Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2013-01-01 o 11:36 |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Ula z tego co wiem i czytalam, to lepiej wlasnie kupic lepszy fotelik niz tej czesto dodawany do wozkow 3 w 1.
foteliki MAXI COSI sa dobrej jakosci, maja wszystkie atesty, i pasują do większości wóżków 2w1. poza tym jest to dobra marka i dużo łatwiej je pozniej sprzedawac niz taki z kompletu z wozka. moj tż to fan techniki, i czyta, porownuje zalezy fotelikow, bo mowi, ze fotelik do auta nie tylko ma byc komfortowy dla dziecka, ladnie wygladac i pasowac do wozka, ale przede wszystkim ma byc bezpieczny i dobzre spelniac funkcje do jakiej jest stworzony. i jepiej kupic go z firmy ktora sie specjalizuje w fotelikach i siedzenia do aut, niz w firmie ktora robi tylko spacerowki i fotelik jako dodatek. co o tym sadzicie? |
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nune-kupiłan na ebayu nowa. tu masz sole http://www.mamasandpapas.com/product...5g4900/type-i/ nuna to raczej tylko spacerowka i juz nie produkowana http://www.nuna.com.pl/produkt/opis/...epp_kol_bisque Cytat:
|
||
|
|
|
#2649 |
|
Gang Iren
|
Hej! Witam sie w nowym roku. U nas zaczal sie chorobowo,Wiki bardzo zle sie czuje,gardlo ja boli i glowa,mi tez gardlo powoli wysiada,a Eryk pokasluje.Mam nadzieje,ze jutro lekarzcos doradzi i szybko sie polepszy,zebysmy nie spedzili reszty urlopu chorobowo...
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna
dzięki za rady i porady. patrze na te linki, oglądam, porównuję |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.madeformums.com/reviews/p...tinued/83.html Sama jeszcze jestem posiadaczka tego wozka, ale ja nie polecalabym dla niemowlaczka ![]() Ale tak jak pisze Kasia sa do niej adaptery i mozna wpiac fotelik MAXI COSI ![]() Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/ Witam sie w Nowym Roku ![]() U Nas zabawa udana Jedzenia bedzie na caly tydzien , i tak znajomym oddalam, bo nie dosc ze ja troche zrobilam to oni przyniesli Ale bylo miło, dzieci sie pobawily, Seba dostal stacje policyjna, jest zachwycony![]() Tz pojechal do pracy na 2 godz
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-01-01 o 12:01 |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))juz sobie zapiuje!! ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- no i jak juz wiemy jak wybierac foteliki i wozki to mam jeszcze jedno pytanie. jak wybierac materac do lozeczka?? ))
|
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pierwsze tygodnie nie przewiduje dlugich spacerow , szybki wypad do szkoly po wiktora lub go zawisc po drodze zakupy ale to wszystko autem dlatego na foteliku mi zalezy wpinanym zebym mogla z auta na wozek raz dwa przelozyc zebym ni emusiala ciagle dziecko wyciagac i wkladac do fotelika, maly kosz mi nie przeszkadza, poruszam sie zazwyczaj autem ale jednak dosc istotne jest dla mnie zeby rozkladal sie na plasko, bo taki kilkumiesieczniak potrzebuje takiego wozka i nuna wizualnie mi sie chyba lepiej podoba Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2013-01-01 o 12:16 |
||
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/Babywise-C...item4cfdf7ab2a lub w polskim sklepie http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=89 Cytat:
|
||
|
|
|
#2655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam z zestawu,ale tylko dlatego,ze kupilam okazyjnie. http://www.mamasandpapas.com/range/sola/4928/ Wozek kosztuje 199f. nie potrzebujesz gondoli, bo siedzisko jest usztywniane plastikiem i rozkladane na plasko. musisz tylko dadac cene adapterow. To chyba nie jest zla cena ? Ja kupilam wozek na gwarancji z dodatkami za 150f, bo Pani zaszla w ciaze i potrzebowala blizniaka. Gondole mialam tez uzywana za 55f. Cytat:
Cytat:
Przy drugim kupilam sole .Po 8 miesiacach specjalnie na wakacje nowego(bo pamietalam jak duzo uzywalam przy pioerwszym dziecku) maclarena quest,rozdkladanego calkowicie na plasko i ogolnie lepiej dopracowanego.Nie uzywam go prawie wcale. Nie wiem czemu ja sie nim tak zachwycalam kiedys . Sola wieksza,ale odrazu widac,ze dziecku wygodniej i mi sie lepiej prowadzi, tylko zdecydowanie gorzej do malego bagaznika wklada.
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2013-01-01 o 12:48 |
|||
|
|
|
#2656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc chyba najchetniej wozek kupilabym uzywany i za takim się chyba zaczne rozgladac Aczkolwiek przygladalam się teraz i solo i nunie i oba sa fajne No nic musze jeszcze poszukac i popatrzec choc czasu mi za wiele nie zostalo Moj wiktor tez dlugo w duzej spacerowce jezdzil, po prostu wydawala mi się wieksza, obszerniejsza, wygodniejsza niz parasolka Mialam fajna spacerowke rozkladala się na plasko, podnozek się podnosil co by dziecku nogi nie dyndaly jak spi Ale sprzedalam ja jak wyjezdzalam z pl i tu kupilam mu zwykle graco ale spacerowke nie parasolke mimo ze mial ponad poltora roku, w tym wozku przejezdzila jeszcze pol roku spokojnie, a jak mial ponad 2 lata. Kupilam mu dopiero parasolke |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Ula tak jak blonde napisala
do nuny mozesz wpiac fotelik maxi cosi ja mialam quinny buzz 3 caly zestaw gondoli uzylam moze raz :P jak szlam spacerkiem do lekarza a tak to tylko rama i do tego fotelik jak kupilam nune mala miala ok 6 m i tez tylko rama ktora jest lekka adaptery i fotelik i jazda jak chcesz zobaczyc nune na wlasne oczy to zapraszam do mnie na kawke do doncaster nie masz daleko :P a ona juz wlasnie chyba nie jest produkowana tylko ona sie nie rozklada na plasko a jak ci zalezy na tym wlasnie to nuna odpada ....Witam Nowo Rocznie :P u nas zabawa udana :P mala balowala z nami do 4 rano :P a pozniej wszyscy spalismy do 14 ja dzis do pracy :/:/ zyczylam sobie na ten nowy rok szybkiej zmiany pracy :P:P Buziaki
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku - 2o13 Cytat:
Cytat:
słodki z niego dzieciaczek jak ten czas szybko leci... ![]() młoda w marcu obchodzi 3 urodzinki aha, i piękny torcik! sama chyba zawsze robisz, co?? Cytat:
nie jestem stabilna w 100% ![]() Uuu gratuluję a nie wierzyłaś,że sobie poradzi! chłopak duuuży już to dał sobie radę
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorsze jest to ze ja mialam po wiktorze parasolke fajna bo podnozek podnoszony , rozklada sie do lezacej pozycji i jakis czas temu wystawilam ja na ulice zeby ludziska sobie wzieli, a szkoda bo mogla by sie przydac a ten swoj powaznie chcesz sprzedac? dzieki za zaproszenie |
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat Dla SEby
![]() Ula ja mialam ten wozek Pliko Pramette z mamas and papas ( nie wiem czemu nie moge zaladowac linka ). NIe mialam gondoli- tylko spacerowke i fotelik. Fotelik wpinany do wozka, spacerowka rozkladana na plasko, gleboka i dobrze usztywniona. Teraz tez go bede uzywalaMy juz spakowani i gotowi do drogi
|
#2661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mialam ten olko pramette Udanej podrózy Zapakowaliscie sie spowrotem? Cytat:
Cytat:
No niestety czas w miejscu nie stoi, a szkoda ![]() Dziekuje za mile słowa odnoscie tortu Tak, robie sama Co do drugiego dziecka, to gdybym miała tu kogos, w sensie jakas babcie, na której pomoc moglabym liczyc, to moze i zdecydowałabym sie, ale tak to ciezko mi czasem z Seba, w sensie z organizacja wszystkiego,ze niewiem czy dałabym rade targac 2 dzieci wszedzie ze soba... no i dochodza kwestie finansowe ![]() Po dobrym miesiacu treningu Tylko jeszcze kupa w majty, ale spokojnie, juz luzniej do tego podchodze, to jest duzy postep i strasznie sie ciesze![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-01-02 o 16:30 |
|||
|
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
bedzie dobrze blonde!
ja Michasce na pierwszy dzien do minder dalam chyba z 4 komplety na przebranie i... ani jeden sie nie przydal moj cyrk wlasnie pojechal na lotnisko...w koncu spokoj
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój poczatkowo czasem zasypiał, ale to ok.9-10 miesiaca, pozniej to juz bardzo rzadko ![]() I nie przewidujesz dłuzszych spacerow, wypadów gdzies na zakupy ![]() Czesc ![]() Seba w złobku, dalam instrukcje co i jak i zobaczymy jak sobie tam poradza Ile spodni do prania przyniose Tu to ja sama go obserwuje, w przedszkolu jednak wiecej dzieci jest, zobaczymy![]() Ursull sto lat, pociechy z rodzinki i spełnienia marzeń ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Tam jednak jest duzo dzieci, zabawy, nie ma czasu przeciezCzemu cyrk? ![]()
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
tesciowie wyjechali
ja ich bardzo cenie i cala pomoc jaka nam dali przez te dwa tygodnie, ale mimo wszystko bylo niezle... w Wigilie szukalismy dowodow osobistych w kuble na smieci (tym duzym przed domem) potem tesciu sobie wbil drzazge pod paznokiec, ale taka 1,5cm! potem mu drzwiami od auta przytrzasnelam reke potem mielismy saune w domu, bo im wiecznie zimno, wiec efekt taki, ze wszyscy od wszystkich sie pozarazali, bo domu wietrzyc nie mozna bylo spalili nam DVD i rozstroili TV tesciu 2x zalal lazienke tesciowa gotowala tak, ze osobno musialam dla eM gotoac i nie docieralo, ze Michasia tego nie zje, bo nie lubi... i mozna by mnozyc i mnozyc... i jeszcze na sam koniec... pomylili godzine przylotu i ktos od godziny czeka na nich na lotnisku... oni jeszcze nie wylecieli z Bristolu
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2013-01-02 o 17:05 |
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Ula tak mysle ze sprzedalabym
bo i tak nie uzywam Mam do tego spiworek, adaptery , fotlie na deszcz itp Jak co to priv ![]() Potty to odpoczywaj Ewi wkoncu do nas wracasz ![]() Blonde powodzenia dalej Mojej Malej dalej sie przytrafi zmoczyc majtuchy ale coz bywa ![]() Dla Sebusia Wszystkiego Naj Naj Ursull jeszcze raz Sto Lat
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ciesz sie teraz spokojem a co oni dowody zgubili ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() HIT SYLWESTROWY
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
te dowody to jakos tak wspolnie... a w zasadzie to ja je wyrzucilam do kosza... razem z moim i Michaskowym
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
blonde
Hit sylwestrowy? hehe. Mi się kojarzy z wyjazdem do Polski jak tańczyłam sobie na disco przy tym ![]() potty oj tam! chociaż miałaś ciekawe święta bez nudy
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

za pomoca adapterow wpinasz do samego stelarza fotelik i jazda
jak co to moge sprzedac :P:P z calym osprzetem :P ale bez fotelika :P
wiec bedzie imprezowo :P:P 

, i tak znajomym oddalam, bo nie dosc ze ja troche zrobilam to oni przyniesli

Mialam z zestawu,ale tylko dlatego,ze kupilam okazyjnie.

). NIe mialam gondoli- tylko spacerowke i fotelik. Fotelik wpinany do wozka, spacerowka rozkladana na plasko, gleboka i dobrze usztywniona. Teraz tez go bede uzywala