Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 12:21   #1201
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Zanim nadrobię to zapomniałam napisać, ze 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:25   #1202
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38391125]Oliath - no w końcu ktoś w podobnym wieku
test Pappa sobie odpuść, a w ogóle głoś się do poradni genetycznej tam te badania powinnać mieć z racji wieku za darmo. Ja robiłam sobie Pappa w poprzedniej ciąży, bo NT wyszło mi troszke powyżej normy, a wyniki sa bardzo ogólne, więc i tak dużo w nich się nie dowiesz tylko tyle, że jest prawdopodobieństwo 1 na ileś tam na urodzenie dziecka z zespołem downa albo innymi schorzeniami. Oczywiście im mniejsza ta druga liczba tym prawdopodobieństwo jest większe, ale nawet lekarka mi powiedziała, że wyniki są bardzo ogólne i rozbieżne. Szkoda kasy.

aaa i chyba planuję rodzić jeszcze raz na Kamieńskiego... i jestem cały czas w rozterce... czy znów NT i męczyć się 16 godzin czy załatwić sobie CC.... liczyłam na Femine w Lubinie, ale jakiś czas temu przeczytałam, że juz tam rodzic nie można.. .
[/QUOTE]
Hej kochana
Ja juz po USG, dzidzia super, fika i psoci, NT w roznych pozycjach od 1,3 do 1,7, reszty markerow pomimo uporu mojego lekarza nie udalo sie oznaczyc... Mozg, serduszko, nozki, raczki, brzunio i kregoslup piekne. Ryzyko trisomii 21 1:1824 (a z wieku wychodzi 1:387! ), trisomii 18 1:13830, trisomii 13 1:176883 - co myslicie?
Moj lekarz nalega jednakowoz na pappe, wiec z tej ulgi i radosci obiecalam, ze o 16.30 znowu sie widzimy
Ja tez sklaniam sie w kierunku Kaminskiego i po dwoch sn wolalabym rodzic naturalnie, po drugim porodzie w 10 minut bylam normalnie sprawna i nic nie bolalo. Rodzilam w sumie 6 h za pierwszym razem i 10 za drugim, liczone od odejscia wod, ale boli w tym bylo moze po godzinie (ale jakich! oksytocyna wymiata). Zobaczymy
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Mój facet, stał się w rozmowie ze mną bardzo nie miły, krzyczy, jest opryskliwy. Kiedyś potrafił powiedzieć "Proszę" bądź "Tęsknie" teraz ciężko przechodzi mu to przez gardło. Rozmawiałam z nim o tym wczoraj, wyglądało na to, że zrozumiał, zobaczymy...
Zrobił się bardzo nerwowy. Raz się pokłóciliśmy, chciałam wyjść z domu, a on stanął mi w drodze. Już dokładnie nie pamiętam jak to się stało, ale popchnął mnie, popłakałam się. Po tym stwierdził, że nie chce się już kłócić, nie zdał sobie sprawy co mi zrobił, miałam pościeraną rękę, pokazałam co mi zrobił, powiedziałam, że nie pozwolę by mnie tak traktował i to koniec. Zobaczyłam w jego oczach żal. Przepraszał mnie bardzo długo, obiecał, że się zmieni, mówił że nie chciał mi zrobić krzywdy.
Od tamtego zdarzenia minął ponad miesiąc, znów jest niemiły i myśli egoistycznie.
Nie wiem, może to ja robię coś źle...?

On na słowa "To koniec" reaguje olewczo i odpowiada "Nie strasz".
Widocznie za często używałam tych słów, zostawiając go nie na dłużej niż pół dnia...
Czasem jak mocno mnie zdenerwuje, mam ochotę pobyć sama, a on na siłę się przytula. Trzyma mnie tak mocno, że nieraz boli...
Nie potrafi powiedzieć nic poza "przytul się do mnie", trzyma mnie za nadgarstki, które później mam bardzo czerwone, a nawet sine.
Nie wiem jak to rozumieć. Może nie powinnam się opierać, ale kurna jak sprawia mi przykrość, później się przytula, to ja zwyczajnie nie mam na to ochoty! Może, to robi zamiast powiedzieć "przepraszam", nie wiem może nie umie przepraszać NORMALNIE. Już nic nie wiem...

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Nie jest też tak, że jest jakimś gburem, co można wywnioskować z powyższego tekstu. Stara się, daje mi do zrozumienia, że mnie kocha, ale niektóre jego zachowania są dla mnie niezrozumiałe i zwyczajnie niedopuszczalne.
Kochana, moze jemu wydaje sie, ze nie odejdziesz tym bardziej teraz, kiedy jestes w ciazy?... zachowanie (wybacz ) burackie. Moj tak mial przez chwile przy pierwszej ciazy, i tylko raz uslyszal, na spokojnie, ze tam sa drzwi i jesli wydaje mu sie, ze jest mi do zycia niezbedny pomimo swoich fochow i chamstwa, to jest w duzym bledzie, i czy mu pomoc poszukac lokum od jutra i sie spakowac. Podzialalo, przewartosciowal sobie i odtad juz zawsze bylo ok.
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A Wam jakie łóżeczka się podobają? Wolicie z szufladą czy bez? I jak lepiej, z baldachimem czy bez niego?
Koleżanka mi mówiła jaki najlepiej materac do łóżeczka kupić. Podobno najlepszy jest z pianki kokosowej czy coś takiego. Bo te ze zwykłej pianki podobno się odkształcają, a z tej kokosowej nie. Wiecie coś na ten temat?
A ja sobie kupie kolyske i mam w nosie, ze jest na krotko, niepraktyczna i co tam jeszcze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:28   #1203
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wybieracie sie w przyszlym roku na wkacje?? tzn ja mam termin na lipiec i chcialabym wyjechac pozniej na wkacje, fakt nie wiadomo jak sie bede czula itp, ale patrzac optymistycznie to czy z miesiecznym dzieckiem mozna pojechac nad morze? czy to jednak za wczesnie?
Jak chcesz jechać z Maluchem nad morze to ja polecam wrzesień...
Jodu więcej, a nie ma takich tłoków i oblężenia na plażach i w kurortach...

My na wakacje się raczej nie wybieramy a to z tego względu, ze Tż pracuje na umowę śmieciową i czegoś takiego jak urlop nie posiada, porostu jak nie pracuje to nie zarabia a wiadomo, że jak zacznę rodzić to on do pracy nie pójdzie bo się biedny nawet nie będzie mógł skupić więc pewnie weźmie sobie z tydzień wtedy
Ja natomiast w sierpniu będę musiała pojechać na wieś do rodziców, bo oni jadą na wakacje i ktoś musi zająć się psem i kotem Więc z Maluchem będziemy sobie tam odpoczywać
A może i Tatuś wtedy sobie weźmie kilka dni i pojedzie z nami chociaż na "długi weekend"

Mały
Stary 2013-01-02, 12:31   #1204
malinka0525
Zadomowienie

Mi też Roan się strasznie podoba i jak na razie jest to mój typ nr 1 Jedynym minusem może być to, że nie ma tych skrętnych kółek, które faktycznie czasami się mogą przydać. No i oczywiście nie mogę go spotkać w żadnym sklepie żeby go chociażby wypróbować A tak o nim marzę

A jeśli chodzi o wakacje to my pewnie w tym roku zostaniemy w domu. Z tak maleńkim dzieckiem wydaje mi się, że trochę za wcześnie jechać w dalsze podróże. W wakacje razem z przyjaciółką będziemy sobie urządzać spacerki z naszymi niemowlaczkami wokół naszej wsi

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:36   #1205
fiazo
Zakorzenienie

ycnan witamy w naszym gronie

jeszcze nie zastanawiałam się nad łóżeczkiem czy wózkiem. Jak nie kupimy to u teściów w piwnicy jest, albo pożyczymy od któregoś brata

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:40   #1206
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393153]Nie, ja w ogóle o tym nie myślę.
Po 1 nie wiem, jak to będzie logistycznie z malutkim dzieckiem, a po 2 - nie wiem, jak będę stała z $.[/QUOTE]

No u mnie najprawdopodobniej ten drugi argument zadziała. Raczej nie będzie nas stać na wakacje. Nawet gdybym czuła się dobrze i poczekalibyśmy z urlopem do końca sierpnia, do września żeby dzidziuś mógł już jakąś podróż w miarę dobrze przejść, to zabrakłoby funduszy. Teraz i później najważniejszy jest remont. W sylwestra w markecie budowlanym zostawiliśmy całe zaoszczędzone 3300 zł !! i to i tak nie pozwoli nam skończyć żadnego z pomieszczeń. Pokoik dla dzidziola nawet nie zostanie zaczęty. Chcemy go zrobić w czerwcu i pewnie to nas ostatecznie finansowo załatwi. Póki co zbieramy, pomału remontujemy i kłócimy się o imię dla dziecka. O wakacjach w ogóle nie myślimy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:40   #1207
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Mi też Roan się strasznie podoba i jak na razie jest to mój typ nr 1 Jedynym minusem może być to, że nie ma tych skrętnych kółek, które faktycznie czasami się mogą przydać. No i oczywiście nie mogę go spotkać w żadnym sklepie żeby go chociażby wypróbować A tak o nim marzę
Jak chcesz, to zadzwoń sobie do nich i spytaj, gdzie jest najbliższy sklep, który ma w ofercie te wózki. Ja tak zrobiłam. Ale i tak będę zamawiać od producenta. Na szczęście to polski producent, z Częstochowy, więc bez problemu da się załatwić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:41   #1208
Margosia__
Zakorzenienie

A ja jak zwykle się źle czuje
Głowa mnie boli i mi niedobrze (chyba od tej głowy)
Ale łyknęłam paracetamol już w sylwestra więc teraz się męczę, bo nie chcę brać tak często

Mam nadzieję, że do wieczora przejdzie, ech... jeszcze tylko pół roku

Mały
Stary 2013-01-02, 12:43   #1209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No u mnie najprawdopodobniej ten drugi argument zadziała. Raczej nie będzie nas stać na wakacje. Nawet gdybym czuła się dobrze i poczekalibyśmy z urlopem do końca sierpnia, do września żeby dzidziuś mógł już jakąś podróż w miarę dobrze przejść, to zabrakłoby funduszy. Teraz i później najważniejszy jest remont. W sylwestra w markecie budowlanym zostawiliśmy całe zaoszczędzone 3300 zł !! i to i tak nie pozwoli nam skończyć żadnego z pomieszczeń. Pokoik dla dzidziola nawet nie zostanie zaczęty. Chcemy go zrobić w czerwcu i pewnie to nas ostatecznie finansowo załatwi. Póki co zbieramy, pomału remontujemy i kłócimy się o imię dla dziecka. O wakacjach w ogóle nie myślimy
My też wiecznie w remontach...
Niedawno skończyliśmy duży pokój, jeszcze została łazienka (która nie jest na szczęście taka zła i może poczekać), o nowych meblach nawet nie marzę... My też - co zaoszczędzimy, to remont, a potem i tak jeszcze dokładamy, bo tu lampy, tu kontakty, tu coś tam...
A przy dziecku - nie ma się co oszukiwać - idzie kupa kasy, więc nic innego nie planuję.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:44   #1210
surka
Zakorzenienie

Popularne imiona w Warszawie dla dzieci
http://gorny.edu.pl/imiona/

Mój faworyt dla chłopca to KASJAN
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:48   #1211
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
wybieracie sie w przyszlym roku na wkacje?? tzn ja mam termin na lipiec i chcialabym wyjechac pozniej na wkacje, fakt nie wiadomo jak sie bede czula itp, ale patrzac optymistycznie to czy z miesiecznym dzieckiem mozna pojechac nad morze? czy to jednak za wczesnie?
Ja myślę o wyjeździe jakimś jak jeszcze będę w ciąży, może długi weekend majowy. A jak urodzę to pewnie trochę pojedziemy do babci ona 100km od naszego miejsca zamieszkania, pod lasem, przy granicy państwa-cisza spokój i świeże powietrze więc najlepsze wakacje

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

co do imion mi wczoraj tż zapowiedział, że u nas będzie wojna heheh wie jakie mi się podobają i na to wygląda, że ich nie akceptuje ;]

Synek
Stary 2013-01-02, 12:56   #1212
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393652]Jak chcesz, to zadzwoń sobie do nich i spytaj, gdzie jest najbliższy sklep, który ma w ofercie te wózki. Ja tak zrobiłam. Ale i tak będę zamawiać od producenta. Na szczęście to polski producent, z Częstochowy, więc bez problemu da się załatwić.[/QUOTE]

Najpierw chcę obejść wszystkie sklepy tu u mnie, a później wyruszę do Tarnowa. Jak tam nic nie znajdę to wtedy zadzwonię. Bo tak jak mówiłam trochę mnie te nieskrętne kółka jednak martwią Muszę się jeszcze z koleżanką skonsultować bo ona ma chyba bez skrętnych kółek, więc chcę jej opinii na ten temat wysłuchać. W sumie to tylko chyba po wsi będziemy z wózkiem chodzić, ale muszę to jeszcze przemyśleć.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale łyknęłam paracetamol już w sylwestra więc teraz się męczę, bo nie chcę brać tak często

Biedaczysko Mnie też coś ostatnio głowa boli, ale tylko rano jak wstaję i później przed spaniem. Ale nie wiem czy to nie przez to, że mnie choroba chce złapać bo wokół mnie wszyscy chorzy tż chory i rodzice też i tak wszyscy z każdej strony kichają i smarkają się Oby mnie to ominęło szerokim łukiem.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A ja nadal nie mam imienia dla mojej córeczki

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:56   #1213
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393732]My też wiecznie w remontach...
Niedawno skończyliśmy duży pokój, jeszcze została łazienka (która nie jest na szczęście taka zła i może poczekać), o nowych meblach nawet nie marzę... My też - co zaoszczędzimy, to remont, a potem i tak jeszcze dokładamy, bo tu lampy, tu kontakty, tu coś tam...
A przy dziecku - nie ma się co oszukiwać - idzie kupa kasy, więc nic innego nie planuję.[/QUOTE]

My to w sumie remontem nazywamy, a tak naprawdę to budowa. Mamy poddasze dla siebie, ale jeszcze nie zagospodarowane (jest tylko sypialnia wydzielona). Nie ma elektryki, podłóg, ścian. Mam nadzieję, że jak najszybciej z tej ciemnej, zimnej, wielkiej przestrzeni wyłoni się kuchnia, łazienka, salon i dwa małe pokoiki Mąż ma wolne do 7 stycznia i właśnie walczy z wełną mineralną żeby było nam ciepło i chyba przekręca na deski na podłodze takie specjalne, które podłogą będą Trzeba jeszcze jedną ścianę zburzyć, kilka postawić, płyty gipsowe przykręcić, wstawić dwa okna dachowe, ale najpierw je kupić...Oj, ciężkie pół roku przed nami, ale będziemy mieć wreszcie własną łazienkę, kuchnię. Przestaniemy korzystać z tej u rodziców, a to będzie dla nas ogromny komfort i wygoda, więc warto się pomęczyć
Stary 2013-01-02, 12:57   #1214
lilith795
Raczkowanie

My z mężem na razie jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki nasi faworyci to Oliwia i Emilia, a dla chłopca Antoni, Gabriel i Dominik
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:59   #1215
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
No i jestem .. kochane jak wtedy wrocilam do domu zadzwonilam do gin kazala mi sie spakowac i do szpitala .. czekalam ta dosyc dlugo bo bylo juz pozno i badala mnie lekarka .. powiedziala "nie widzi tego co by chciala widziec" ale zrobila usg wydrukowala i poslala do domu bo plamienie ustalo .. powiedziala ze z tym zdjeciem mam isc na kolejna wizyte tak jak mialam umowiona i porownac usg ..

na drugi dzien bylam z tz na zakupach po obiedzie ide do lazienki a tam juz pelno krwi .. ;( od razu szybko do szpitala .. badal mnie 3ci lekarz i tylko krecil glowa .. i powtarzal " i nic Pani nie powiedzialy jak Pania badaly" ?? wzial mnie na usg wyliczyl i mowi .. powinien byc 9ty tydzien .. porownal usg .. a od 3 tygodni dalej jest 6ty .. ;( powiedzial to jest ciaza obumarła .. juz przed swietami przestala sie rozwijac .. kochane wybuchlam placzem .. tz, moja mama .. zostalam w szpitalu by miec rano zabieg ;( ta noc byla straszna .. mialam okropne bóle, skurcze, nic nie spala, wszystko ze mnie wyszlo , widzialam to, ryczalam strasznie .. i rano zabieg, uspali mnie , lekarka powiedziala ze nawet nie bylo juz za duzo do czyszczenia ;( jestem zalamana, pobrali material do badan histopatologicznych i zostalam jeszcze na noc w spzitalu .. nowy rok witalam z mama i tz w lozku szpitalnym .. tak ciezko bylo mi uwierzyc w ta ciaze myslalam ze bedzie wszystko ok, tz plakal tak chcial miec to dziecko .. dlaczego poronilam - lekarze nie wiedza bo wyniki badan mialam idealne .. mozliwe ze przez tabletki .. mozliwe ze przez to, iz duzo cwiczylam a nie wiedzialam o ciazy .. nie wiem .. jest mi strasznie ciezko .. wiec zegnal sie z wami i zycze samych zdrowych dzieciatek .. bo moj aniolek juz jest w niebie ;(
Trzymaj sie kochana.Przeszłam to co Ty i wiem ze żadne słowa pociechy nie ukoją bólu. ;( Przytulam Mocnoo

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

A ja wstałam lewą noga,do tego głowa mnie pobolewa i mdli mnie :/ Jestem tak rozdrażniona ze masakra.Dobrze,ze Tż w pracy jest ....

Ja czekam do końca kwietnia.Pod koniec jedziemy chyba nad morze na tydzien <3 dojodujemy się,wypoczniemy..... Ewentualnie rozważamy też Zakopane Nie moge sie doczekac.Zrelaksujemy sie przed lipcem bo w wakacje raczej z maluszkiem nie wiem czy gdzieś wybędziemy....

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-02 o 13:01
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:00   #1216
lilith795
Raczkowanie

U nas remont był na wakacjach bo przed weselem chcieliśmy trochę ogarnąć. Teraz to w planach mamy budowę, ale to jak trochę kaski odłożymy więc pewnie zejdzie kilka lat
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:03   #1217
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
My z mężem na razie jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki nasi faworyci to Oliwia i Emilia, a dla chłopca Antoni, Gabriel i Dominik
A my po długiej debacie wybraliśmy
dla córeczki: Laura
dla synka: Alex

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Zapomniałam dodac kciuki za wizyty
Stary 2013-01-02, 13:05   #1218
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mam dziś jakiegoś doła-nie dam rady pracować, zasmucona jakaś jestem i nie chce mi się ruszyć do działania.
jesli u ciebie tak samo mokro, szaro i ponuro na dworze jak w 3 miescie to sie nie dziwię.... jednak głowa do góry, pomysl o fajnych, przyjemnych rzeczach i odgon ten niedobry nastroj!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38391125]
a dziś rano spieszyłam się z nim do nowego przedszkola i na światłach wjechałam z tyłek facetowi... na szczęście się tylko na niego stoczyłam.. pooglądaliśmy auta, przeprosiłam ładnie, nic się nie stało, ale stres mały był... wsiadam z powrotem do auta, a syn do mnie, "Mamo co Ty robisz przecież spieszymy się na przedszkola, a Ty rozmawiasz z jakimś panem??!!" he he[/QUOTE]

hahha boski malec!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ale durna dziewucha, na miejscu tego chłopaka było by mi wstyd za nią
tez tak stwiedziłam, wiec dalej nie dyskutowałam tylko wyciągnęłam książkę i momentalnie się w nią wciągnęłam. a koleś na korytarzy stał, ale ciągle miny do siebie robili. ja to już za stara jestem aby się tym tak przejmować.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie mamusie
witamy!!

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Mój facet, stał się w rozmowie ze mną bardzo nie miły, krzyczy, jest opryskliwy.
coś niedobry ten Twój facet się zrobił. Może faktycznie włączyło mu się jak u dziecka, taka drobna zazdrość, że teraz Twoja uwaga głownie skupiona jest na malenstwie i swoim dobrym samopoczuciu. 3mam kciuki aby przeszlo mu!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393017]
Co za filozoficzne rozkminy myślicielki z pociągu
Mam wrażenie, że dziewczyna nie wiedziała, co powiedzieć, więc powiedziała co wiedziała [/QUOTE]

piękne podsumowanie)

Cytat:
szczerze mówiąc nie zastanawiałam sie nad tym.. ale chyba w wakacje nie wyruszymy nigdzie.. zresztą mieszkamy nad zatoką, a moi rodzice nad samym morzem, więc możliwe że na kilka dni we wrzesniu ich odwiedzimy.. zresztą w październiku mąż ma egzaminy na aplikacji więc czasowo może być problem.. ale generalnie planujemy z maluchem sporo podróżować i zacząć jak najwcześniej chociażby od krótkich wycieczek. Za to w lutym do LOndynu myslimy, aby sie wybrac na kilka dni. Ostatni gwizdek na loty...

łożeczko preferuję drewniane, bez baldachimu (też uważam,ze to tylko kurz zbiera) ewentualnie z szufladą pod spodem (tego nigdy za mało w domu). Właśnie dzisiaj się dowiedziałam że kuzynka męża nam wypożyczy zarówno łożeczko, jak i komodę z przewijakiem . Hurra! kombinują też jak nam przetransportować wozek z USA (bo tam mieszkają od jakiegoś czasu). Łożeczko i komoda (oraz szafa) pod 3miastem w domu u nich stoi.

zanim odpisałam to się cała strona pojawiła:PPP tempo macie dziewczyny, że aż strach odchodzić od kompa

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-01-02 o 13:09
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:05   #1219
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej kochana
Ja juz po USG, dzidzia super, fika i psoci, NT w roznych pozycjach od 1,3 do 1,7, reszty markerow pomimo uporu mojego lekarza nie udalo sie oznaczyc... Mozg, serduszko, nozki, raczki, brzunio i kregoslup piekne. Ryzyko trisomii 21 1:1824 (a z wieku wychodzi 1:387! ), trisomii 18 1:13830, trisomii 13 1:176883 - co myslicie?
Moj lekarz nalega jednakowoz na pappe, wiec z tej ulgi i radosci obiecalam, ze o 16.30 znowu sie widzimy
Ja tez sklaniam sie w kierunku Kaminskiego i po dwoch sn wolalabym rodzic naturalnie, po drugim porodzie w 10 minut bylam normalnie sprawna i nic nie bolalo. Rodzilam w sumie 6 h za pierwszym razem i 10 za drugim, liczone od odejscia wod, ale boli w tym bylo moze po godzinie (ale jakich! oksytocyna wymiata). Zobaczymy
nooo super wyniki jak bardzo nalega to zrób, ale wyniki pewnie będą podobne... ale zgłoś się do poradni, tam zrobią ci za free.

ja dzisiaj ide jeszcze raz na usg... do mojego lekarza...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-01-02 o 13:08
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:08   #1220
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
My mamy wojnę. Kiedy nie byliśmy w ciąży dokładnie wiedzieliśmy jakie imię chcemy, ale kiedy okazało się, że się udało i trzeba dokonać faktycznego wyboru, to zrobił się problem. Mnie przestało się już jakiekolwiek imię podobać. Mąż wymyśla takie, które w ogóle do mnie nie przemawiają. Chyba zrobimy sobie od tego przerwę i poczytamy jakiś spis imion za jakiś czas i może wtedy coś wpadnie nam w oko Na to liczę. Nie chcę sytuacji jak u mojej siostry, która na porodówce już po urodzeniu mojego chrześniaka nadal nie miała imienia. Gnębiono ją, że trzeba coś wpisać i na drugi dzień dopiero podała
Stary 2013-01-02, 13:13   #1221
Oliath
Zakorzenienie

Aaaa, zapomnialam - wg OM jestem w 11t3d, wg USG po raz trzeci wychodzi starsza ciaza 13t, dzidzia ze wzrostu liczac sugeruje nawet 13t5d, wiec oficjalnie przyspieszyl mi sie tp na 10 lipca jeszcze troche i z watku odpadne naszego do czerwcowek
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:16   #1222
dzoan
Zakorzenienie

Witam Was w Nowym Roku
Nie było mnie kilka dni i nie mogłam Was śledzić. A od dzisiaj siedzę na zwolnieniu do końca tygodnia. Przeziębiona jestem, katar nie daje normalnie żyć, nie sypiam dobrze i nie miałam siły iść do pracy. Tam przeciągi, to jeszcze bym się całkiem załatwiła.
Boję się, że siada mi na gardło już, więc poszłam od razu do lekarza. Kobieta przepisała jakieś homeopatyczne tabletki pod język i wapno, więc w miarę bezpieczne w ciąży, no i kropelki do nosa xylorin..ale przeczytałam na ulotce, że nie należy ich przyjmować w ciąży, no i się boję brać i leżą w pudełeczku. Od smarkania w chusteczki boli mnie już podbrzusze

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:18   #1223
surka
Zakorzenienie

A i trzymam za wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:22   #1224
Konto usunięte

Cytat:
My to w sumie remontem nazywamy, a tak naprawdę to budowa. Mamy poddasze dla siebie, ale jeszcze nie zagospodarowane (jest tylko sypialnia wydzielona). Nie ma elektryki, podłóg, ścian. Mam nadzieję, że jak najszybciej z tej ciemnej, zimnej, wielkiej przestrzeni wyłoni się kuchnia, łazienka, salon i dwa małe pokoiki Mąż ma wolne do 7 stycznia i właśnie walczy z wełną mineralną żeby było nam ciepło i chyba przekręca na deski na podłodze takie specjalne, które podłogą będą Trzeba jeszcze jedną ścianę zburzyć, kilka postawić, płyty gipsowe przykręcić, wstawić dwa okna dachowe, ale najpierw je kupić...Oj, ciężkie pół roku przed nami, ale będziemy mieć wreszcie własną łazienkę, kuchnię. Przestaniemy korzystać z tej u rodziców, a to będzie dla nas ogromny komfort i wygoda, więc warto się pomęczyć

Ale musicie mieszkać w remoncie czy Was to omija?
My mamy mieszkanie po zamianie (zamieniliśmy się z babką, my kawalerka, ona 2 pokoje - i teraz na odwrót).
Tylko wchodząc tu, nie wiedziałam, na jaką trafiam ruinę.... (pod meblami, firanami aż tak tego nie było widać).
Ile tu włożyliśmy pracy i pieniędzy, to tylko my wiemy.
W każdym pomieszczeniu generalka, począwszy od wylania wylewki poziomującej. CO gazowe. Wymiana okien.
Na szczęście mamy już zrobione kuchnię, 2 pokoje i przedpokój (tylko remont, meble na razie stare, ale jakoś wyglądają i się trzymają).
W każdym pomieszczeniu malowanie ścian i panele/kafelki, elektryka na nowo, gdzieniegdzie umacnianie ścian (bo np. karnisze mi czasami wisiały na sznurówce przypięte do jakiegoś haka, takie mamy tu ściany), wymiana drzwi. Teraz została tylko łazienka, ale to już strasznie dużo kasy i zachodu (muszę się postarać o wymianę rur, bo mamy takie starocie...). Więc poczekamy z tym 2-3 lata. No i najgorsza sprawa - musimy mieszkać w czasie remontu. Pył, kurz, meble w jednym pokoju.... Na szczęście najgorsze już za nami.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Aaaa, zapomnialam - wg OM jestem w 11t3d, wg USG po raz trzeci wychodzi starsza ciaza 13t, dzidzia ze wzrostu liczac sugeruje nawet 13t5d, wiec oficjalnie przyspieszyl mi sie tp na 10 lipca jeszcze troche i z watku odpadne naszego do czerwcowek

To masz OM prawie jak ja chyba, bo ja mam dzisiaj 11t4d

Co do imion, to my chyba mamy już wybrane, ale na razie to będzie wielka tajemnica
Stary 2013-01-02, 13:26   #1225
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, u mnie też istnieje taka możliwość. Termin był ustalony początkowo na 7.07 lub 9.07, ale na ostatniej wizycie 28.12 Pani doktor powiedziała, że ze wzrostu, wynika, że będzie to wcześniej ok 4.07. Już do czerwcówek mi niedaleko Przyznam, że bardzo bym się ucieszyła rodząc w czerwcu. Sama urodziłam się w tym przepięknym miesiącu i taki termin pod koniec czerwca byłby bardzo zadowalający
Stary 2013-01-02, 13:29   #1226
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, u mnie też istnieje taka możliwość. Termin był ustalony początkowo na 7.07 lub 9.07, ale na ostatniej wizycie 28.12 Pani doktor powiedziała, że ze wzrostu, wynika, że będzie to wcześniej ok 4.07. Już do czerwcówek mi niedaleko Przyznam, że bardzo bym się ucieszyła rodząc w czerwcu. Sama urodziłam się w tym przepięknym miesiącu i taki termin pod koniec czerwca byłby bardzo zadowalający
Też jestem czerwcowa i również uważam, że to wspaniały miesiąc No i jeszcze całe wakacje na spacery z bobasem

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:30   #1227
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzisz ze mną Wg usg juz dwa razy 10 lipca mi wyszedł
A wg Om 3 lipca.

Dzis mamy ukończony 14 tc i zaczynamy 15

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-02 o 13:33
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:34   #1228
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
jesli u ciebie tak samo mokro, szaro i ponuro na dworze jak w 3 miescie to sie nie dziwię.... jednak głowa do góry, pomysl o fajnych, przyjemnych rzeczach i odgon ten niedobry nastroj!
Nie jest mokro, ale ponuro może właśnie dlatego tak się czuje. Żyję myślą, że jeszcze 2,5h i koniec ;]

Synek
Stary 2013-01-02, 13:35   #1229
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38394555]Ale musicie mieszkać w remoncie czy Was to omija?
My mamy mieszkanie po zamianie (zamieniliśmy się z babką, my kawalerka, ona 2 pokoje - i teraz na odwrót).
Tylko wchodząc tu, nie wiedziałam, na jaką trafiam ruinę.... (pod meblami, firanami aż tak tego nie było widać).
Ile tu włożyliśmy pracy i pieniędzy, to tylko my wiemy.
W każdym pomieszczeniu generalka, począwszy od wylania wylewki poziomującej. CO gazowe. Wymiana okien.
Na szczęście mamy już zrobione kuchnię, 2 pokoje i przedpokój (tylko remont, meble na razie stare, ale jakoś wyglądają i się trzymają).
W każdym pomieszczeniu malowanie ścian i panele/kafelki, elektryka na nowo, gdzieniegdzie umacnianie ścian (bo np. karnisze mi czasami wisiały na sznurówce przypięte do jakiegoś haka, takie mamy tu ściany), wymiana drzwi. Teraz została tylko łazienka, ale to już strasznie dużo kasy i zachodu (muszę się postarać o wymianę rur, bo mamy takie starocie...). Więc poczekamy z tym 2-3 lata. No i najgorsza sprawa - musimy mieszkać w czasie remontu. Pył, kurz, meble w jednym pokoju.... Na szczęście najgorsze już za nami.

[/QUOTE]

Wiem co czujesz, bo nas to właśnie nie omija. Mamy skończoną w zupełności sypialnię i w niej "mieszkamy" remontując w tym czasie resztę. Na razie nie jest najgorzej, bo strych jest za dodatkową drugą ścianą i nie kurzy, ale za jakiś miesiąć ściana przestanie istnieć i dopiero zacznie się sajgon. Na szczęście mój tato, teść, nasz przyjaciel przyjadą z odsieczą. Kilka dni non stop będą walczyć żeby ten najgorszy moment przejść jak najszybciej Damy radę. Już chyba nawet trochę przywykłam do życia w remoncie
Stary 2013-01-02, 13:37   #1230
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

fiazo: nooo i to wstęp juz do przejscia na pozytywne myslenie!

a ja biore się za rozwieszanie prania i uciekam na angielski bo musze bo 2 tyg laby nadrobic.. do 15lutego musze kurs skonczyc.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości