|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
czesc ja tak na chwile wrocilam juz i nie wiem do czego rece wlozyc.. ide sie ogarnac i jutro bede nadrabiac wszystko
Juz z TZ ok wczoraj mi wszystko wieczor wynagrodzil wytlumaczyl itp he ..do jutra.
|
|
|
|
#1322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że to mało znaczące, ale możesz później czuć ruchy przy łożysku na ścianie przedniej Ale na przedniej czy tylnej nieważne, ważne, że nie przodujące.
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie przodujące.
lekarka mówiła, że wszystko z łożyskiem dobrze, tylko, że jest z przodu. jakby bylo cos nie tak, to pewnie by mnie ostrzegła. |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą sama teraz musze sobie poszukac jak to po angielsku będzie to całe niebezpieczne "łożysko przodujące"
|
|
|
|
#1325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i git. Ładne obrazki znalazłaś, dobrze to obrazują, jak wygląda łożysko na ścianie przedniej i tylnej. Właśnie też widać dlaczego przy przedniej później czuć ruchy - bo łożysko je amortyzuje na początku. |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja ogólnie pulchna jestem Ale jutro z rańca poproszę TŻ, żeby zrobił zdjęcie![]() Ja mam napisane łożysko - tylna ściana nisko. Tzn., że jest na tylnej ścianie i nisko? To dobrze czy źle? Byłam w takim amoku, że nawet nie zapytałam Najwyżej dopytam mojej ginki na wizycie w przyszłym tygodniu.---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Mój TŻ mnie powala Jego wyobrażenie na temat ciąży jest bardzo proste: "najpierw będziesz ciągle spała, potem miała nadmiar energii, a potem będzie cię wszystko bolało"
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam nisko ułożone w 1 ciąży, wręcz bardzo nisko ale kilku ginów powtórzyło zgodnie że to się powtarza dość często i w 90% przypadków wraz ze wzrostem ciąży podnosi na odpowiedni poziom. Także spokojnie, jakby był powód do paniki ginka by Ci powiedziała
|
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie gdyby było coś nie tak, gin by Ci powiedział. |
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu u Ciebie lozysko sie ulozylo z tylu, u mnie z przodu. taka Twoja natura. wszystko ok |
|
|
|
|
#1330 |
|
Konto usunięte
|
A tak swoją drogą to szybko się dowiedziałyście o tym, ja w tamtej ciąży dowiedziałam się, gdzie jest łożysko, na połówkowym. Wtedy też się podaje stopień dojrzałości łożyska (są chyba 3 lub 4 stopnie, im niższy tym lepiej, tam pod koniec ciąży łożysko się starzeje, ale to po 30 tygodniu).
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Anulka_p bardzo dobrze ujęte
albo chociaż powinni wymyśleć okuary z funkcją prześwietlania, przez które możnaby było codziennie patrzeć na maleństwo ![]() magolina sama nie wiem, może nie chciało jej się robić tego usg ale zasiała we mnie ziarno niepokoju, a co jeśli to naprawdę szkodzi jak jest tak często?stokrotka24 czy też masz zagrożoną ciążę, że tak dużo usg? domciatko śliczna dzidzia super,że wszystko ok ![]() magdalennne cały czas się nad tym zastanawiam, tż mówi żebym nie panikowała i poczekała do umówionej wizyty 14.01...tyle że to jeszcze strasznie dużo czasu.. Witam nowe mamy,coraz więcej nas ![]() Wiecie co,od dłuższego czasu nie odczuwam już mdłości, przez całą ciążę jak narazie też nić mnie nie bolało, przestałam też mieć zachcianki i brak apetytu, nie wiem czy się cieszyć czy martwić.. Wkurza mnie,że niektóre osoby z rodziny ciągle powtarzają że niby powinniśmy się pozbyć kotów (mamy 2 koty) jak dziecko przyjdzie na świat,bo koty przy dziecku to zło i wogóle... Ale ja już dawno podjęłam decyzję, koty zostają i już, chyba że dziecko będzie miało alergię. W rodzinnym domu od zawsze był kot, jak byłam mała też i jakoś nic mi nie jest, nierozumiem skąd się biorą te uprzedzenia ludzi że jak dziecko w domu,to się trzeba zwierzaków pozbywać
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na moim wątku jest pare dziewczyn mających i dziecko i psa czy kota i jakoś dzieci już roczki świętowały i jeszcze żyją Jakoś naukowo chciałam to ująć
|
|
#1334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do kotów - nie rozumiem takiego myślenia. Ja mam kota i ani myślę się go pozbywać. Oczywiście będę pilnować dziecka, ale coś czuję, że bardziej trzeba będzie pilnować kota, jak małe zacznie się poruszać
|
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A odnośnie zwierząt, to ja nie wyobrażam sobie pozbyć się mojego kota. Kocham mojego rudzielca miłością wielką
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik- badz pozytywnie nastawiona! jest dobrze, powaznie, nie stresuj sie, bo takie nerwy jeszcze dziecku zaszkodza.
ja dzis na usg bylam tak zestresowana, ze mialam skurcze miesnia w brzuchu i lekarka pokazala mi ile taki miesien miejsca dziecku zabiera. nie umiala zorbic badania dokupi sie nie wyluzowalam, nie wychodzilam tego nerwu. takze odpusc sobie, jest dobrze dziecko zdrowe jest i wszystko w porzadku!!! |
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38406897]
A co do kotów - nie rozumiem takiego myślenia. Ja mam kota i ani myślę się go pozbywać. Oczywiście będę pilnować dziecka, ale coś czuję, że bardziej trzeba będzie pilnować kota, jak małe zacznie się poruszać [/QUOTE]To u mnie już nie tak różowo. Mój kot ma bardzo silny charakter i nie należy do uwielbiających pieszczoty. Na kolana wskoczy tylko jak ma wybitną ochotę. Jak ktoś go chce sam wziąć, to w życiu się nie da, a jak dotknie się go w sposób, który mu nie odpowiada to gryzie... bardziej szczypie, ale buntuje się w każdym razie Trzeba będzie dziecka mocno pilnować.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Uciekam chyba do łóżeczka ZnowuAle wpadnę rano, bo TŻ muszę zawieźć na 6, a sama jadę na 10 dopiero ![]() Dobranoc
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Wiem,że macie rację i powinnam bardziej wyluzować, ale to nie takie łatwe, staram się. Może w piątek się uda mi dostać do innego gina. My oboje jesteśmy przywiązani do kotów, mamy kota i kotkę, jest trochę walki z kłaczkami,ale dajemy radę. Koty są regularnie szczepione, odrobaczane, zdrowe i bardzo o nie dbamy, więc myślę że nie bedą żadnym problemem przy dziecku, a jeśli nawet coś by było nie tak, to myślę że sobie poradzimy. Ale żeby odrazu się pozbywać, chyba by mi serce pękło, za bardzo jestem do nich przywiązana.
|
#1339 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wizyta udana była Cytat:
![]() Wow nawet nie zauważyłam, że już 17tc zaczęłam
|
|||
|
|
|
#1340 | |||
|
Raczkowanie
|
Pisałyście coś o łóżeczkach. My będziemy mieli od ciotki tż, takie drewniane (chyba sosnowe), ale chyba będziemy musieli kupić materacyk. Ona ma synka i córkę, także ubrań też dostaniemy full i wózek chyba też.
A propo imienia dla dziecka ja mam kilka wersji... Dla dziewczynki - Lena, Zosia, Zuzia Dla chłopca - Daniel, Michał, Rafał, Łukasz, Alan Tż-owi wersje dla dziewczynek podobają się wszystkie, a na te dla chłopczyka kręci nosem. Dzisiaj mama nagotowała mi ogórkowej, oj jaka była pyszna ![]() Wizyta dopiero za ponad dwa tygodnie, czekam z niecierpliwością ![]() Jeszcze muszę porobić te wszystkie badania... Cytat:
Orientujesz się jak to jest? PS. Trzymam kciuki za Twojego maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko jest dobrze! Piękna dzidzia! ![]() Ja też mam często czkawkę. A zgagę co wieczór. Coś strasznego
|
|||
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie,
Przepraszam, że się tak wcinam ale chciałam Wam wszystkim złożyć serdeczne życzenia Szczęśliwego Nowego Roku, pogodnych dni w tym błogosławionym stanie, jak najmniej dolegliwości, łatwych rozwiązań i pociechy z Maleństw. I życzę jeszcze aby upały nie dokuczały Wam na samej końcówce ![]() Jestem mamą sierpniową 2012 i choć obecnie nie mam czasu aby udzielać się na wychowalni, nie mogłam się oprzeć i musiałam zerknąć do Was. Aż mi się łezka w oku kręci i choć ciąża była trudna, zagrożona i pełna obaw to wspominam ją naprawdę milusio. Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o brzusie i o siebie ![]() Pozdrawiam!! |
|
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie orientuje się jak to jest u nich z prowadzeniem ciąży,czytałam tylko że często mają bardzo dużo pacjentek i że bywa problem z dostaniem się tam.
|
|
#1343 |
|
Konto usunięte
|
Red Scorpio - dziękujemy i wzajemnie Szczęśliwego Nowego Roku!
W którym szpitalu rodziłaś? Pytam, bo widzę, że jesteś ze Śląska.. |
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38409221]Red Scorpio - dziękujemy i wzajemnie Szczęśliwego Nowego Roku!
W którym szpitalu rodziłaś? Pytam, bo widzę, że jesteś ze Śląska..[/QUOTE] Dzięki. Rodziłam w Rudzie Śląskiej. Polecam. Jeśli masz jakieś pytania, proszę na priv, łatwiej mi będzie odpowiadać. Nie wiem kiedy ponownie zasiądę przed kompem
|
|
|
|
#1345 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam i muszę wam napisać co mi się śniło. To było tak straszne, że nie mogłam potem zasnąć
![]() Otóż śniło mi się, że byliśmy u mojej ciotki i zachciało mi się sikać. Poszłam do łazienki i zaczęłam sikać krwią Leciała jak szalona, a ja nie mogłam nad tym zapanować. W końcu pobiegłam do TŻ, że musimy jechać do szpitala, bo krwawię, a on na mnie nakrzyczał, że miałam uważać na siebie Obudziłam się i chciało mi się siku, ale bałam się iść do łazienki. Była 3:33.... Obudziłam TŻ i mu powiedziałam co mi się śniło i że boje się iść do łazienki. A on mnie przytulił, powiedział, żebym się uspokoiła, bo na pewno wszystko jest ok. I na szczęście było...
|
#1347 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to rodzina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te co instynktu jednak nie posiadają często sprytnie dzieciaczków unikają ![]() Przynajmniej u teściowej tak jest ![]() Ale oczywiście to nie reguła ![]() Cytat:
![]() A ten 17 tydzień to niedługo kończysz Cytat:
![]() I ucałuj Maciusia
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co wyjdzie z naszego ambitnego planu poinformowania rodziców w okolicach dnia babci bo coś mi ostatnio mój tż zaczął, żeby powiedzieć wcześniej bo się i tak domyślą. Ogólnie to się czuje fatalnie, znowu jakaś choroba zaczyna mnie brać ;/ już miałam plany iść do lekarza brać zwolnienie, ale dowiedziałam się, że jutro muszę być w firmie ze wzg na spotkanie szkoleniowe więc jakoś muszę przeżyć te dwa dni-byle do weekendu. Też miałam koszmar w nocy, śniło mi się, że miałam zapalenie ucha. Ogólnie to głowa dalej boli, ale już mniej, gdzieś wczoraj wyczytałam, że jak migrena trzyma 3 dni to trzeba do szpitala. |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa.... no i kciuki za wizyty dzisiaj
![]() ![]() Jedna już wizytuje Dziś mam dużo lepszy nastrój i odpukać w niemalowany ekran komputera nic mnie nie boli ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Ale ja sporo piłam a i tak mnie bolała więc za efekty nie gwarantuję
|
|
#1350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochanie a jak ty się czujesz? coś mało Cię ostatnio u Nas ![]() A ja od Nowego Roku odpukać bez wymiotów, ale mdłości nadal.... czekam teraz na wizytę, odliczam dni i coraz bardzie się stresuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Juz z TZ ok wczoraj mi wszystko wieczor wynagrodzil wytlumaczyl itp
he ..do jutra.

Bo ja ogólnie pulchna jestem
Ale jutro z rańca poproszę TŻ, żeby zrobił zdjęcie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale zasiała we mnie ziarno niepokoju, a co jeśli to naprawdę szkodzi jak jest tak często?
super,że wszystko ok