Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 10:33   #3991
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Bardzo ładne
Poka kurtkę, że zacytuję klasyka
ponizej fota na szybko
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
5 10 15 widzę
w sumie dla bluza moneky jest stamtąd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecieku.jpg (39,0 KB, 45 załadowań)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:35   #3992
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
5 10 15 widzę

Można można- ja podobnoć jestem jednym z tych wyjątków co w książkach opisują.
Jak mi się młody zachłystywał przy poprawnym ssani- mimo, że cuda robiłam- to się dowiedziałam, że literatura podaje przypadki kobiet, u których podczas karmienia jest taki wyskok hormonów, że mleko strumieniami wypływa, ale tylko do buzi dziecka. I ja takim przykładem jestem. to te hormony ponoć w druga stronę działają i jak się zaczynać ma pierwsza miesiączka po porodzie to są zastoje. A to mój nijaki krótki @ to niby mogło być jajeczkowanie...
Ja co prawda żaden ekspert w tej dziedzinie ale koleżanka właśnie jak karmiła to mała się ciągle zachłystywała mlekiem bo tak jej do buzi leciało. Mnie się co prawda nic nie przytrafiło ale moja kariera kp była bardzo krótka (tylko ok. 2,5 miesiąca)

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

ponizej fota na szybko

w sumie dla bluza moneky jest stamtąd
Ale żeby się tak człowiek prosić musiał
A kurtka fajna

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2013-01-03 o 10:37
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:38   #3993
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pdhwao fajna kurtalka ja juz sobie dawno nic nie kupilam nic mi sie na mnie nie podoba nawet nie wchodze do sklepow bo wychodze rozczarowana.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:39   #3994
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba i Marian
(wiem, że ruszone ale spróbujcie w jednym czasie powstrzymać dziecko i królika żeby się nie ruszali - impossible )
słodko

Cytat:
Ja co prawda żaden ekspert w tej dziedzinie ale koleżanka właśnie jak karmiła to mała się ciągle zachłystywała mlekiem bo tak jej do buzi leciało. Mnie się co prawda nic nie przytrafiło ale moja kariera kp była bardzo krótka (tylko ok. 2,5 miesiąca)
Luśce przez pierwsze 2 miesiące też się zdarzało zachłystywać

Phdwao fajne ciuszki, kurtałka też

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:39   #3995
ewka5891
Zakorzenienie

Marian wymiata

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:42   #3996
phdwao
Zakorzenienie

dzieki dziewczynY!!

mamka ja tez rzadko chodze do sklepow na zakupy bo nie mam kiedy i mam daleko, kurtke zamowilam sobie przez neta leciala z madrytu modlilam sie by pasowala i sie udalo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:42   #3997
muminek88
Zadomowienie

mała rozgadała sie na dobre...nie moge sie nasluchac....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:43   #3998
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynY!!

mamka ja tez rzadko chodze do sklepow na zakupy bo nie mam kiedy i mam daleko, kurtke zamowilam sobie przez neta leciala z madrytu modlilam sie by pasowala i sie udalo
tez musze w koncu sobie cos kupic bo chodze w jednym i tym samym

nie wiem czy brac antybiotyk czy czekac :/

Amelcia
Stary 2013-01-03, 10:48   #3999
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Ja się na zakupy przed powrotem do pracy wybieram w okolicach połowy stycznia A później jeszcze na początku marca

A na co chcesz czekać z tym antybiotykiem? A polepsza Ci się czy ?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dziękujemy Marian to łamacz serc niewieścich i nie tylko (właśnie rzucał miską bo mu się jedzenie skończyło)

Stary 2013-01-03, 10:49   #4000
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się na zakupy przed powrotem do pracy wybieram w okolicach połowy stycznia A później jeszcze na początku marca

A na co chcesz czekać z tym antybiotykiem? A polepsza Ci się czy ?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dziękujemy Marian to łamacz serc niewieścich i nie tylko (właśnie rzucał miską bo mu się jedzenie skończyło)
pupa dzis sie czuje gorzej....

Amelcia
Stary 2013-01-03, 10:51   #4001
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Mamcia Nadia miała zakraplane uszka takim płynem Remo -wax ...koniecznie go sobie kup i stosuj kilka dni , mała miała aplikowane przez 10 dni , aby nic nie zalegało w uszkach ...a jeśli to nie pomoże to do LARYNGOLOGA

Agunia kciuki za Lusię

Sol dla Fabianka i Pumas dla Blanki

za godzinę jadę na chwilę do pracy pogadać gdzie wracam..aż się boję co usłyszę
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:53   #4002
hanjah
Zakorzenienie

Marysia szaleje na macie Wczoraj wieczorem zrobiła wędrówkę ludów-co ją położyłam na brzuszku czy plecach to ona myk i już się obróciła i to tak, że najczęściej lądowała na podłodze A jak mąż chciał ją nagrać to przez 10 minut leżała na plecach i bawiła się zabawkami-bez jednego obrotu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:54   #4003
Mandragorrka
Zakorzenienie

Pumcia super, że wczorajszy dzień przeszedł Ci gładko. Teraz to już będzie z górki

Malwina_a a to miałyście przeboje. Oby mała nie miała więcej uczuleń

red_scorpio witaj w nowym roku Wizaż na fonie jest super, często korzystam. Fakt, że wtedy mało piszę, ale przynajmniej z czytaniem jestem na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moja kruszynka właśnie skończyła pół roku Ale ten czas szybko mija

Najlepszego dla B.
Naljepszego dla dzisiejszym "solenizantów"

Cytat:
Marian przestaje gwałcić i całe szczęście bo nie mam już do niego siły
No to rewelacja. I super, że małemu nic nie było po szczepieniu.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:56   #4004
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Marysia szaleje na macie Wczoraj wieczorem zrobiła wędrówkę ludów-co ją położyłam na brzuszku czy plecach to ona myk i już się obróciła i to tak, że najczęściej lądowała na podłodze A jak mąż chciał ją nagrać to przez 10 minut leżała na plecach i bawiła się zabawkami-bez jednego obrotu
Amelka tez wczoraj wedrowala zaczyna sie czolgac krzyczac przy tym ze zlosci

Amelcia
Stary 2013-01-03, 10:59   #4005
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Pumcia super, że wczorajszy dzień przeszedł Ci gładko. Teraz to już będzie z górki

Malwina_a a to miałyście przeboje. Oby mała nie miała więcej uczuleń

red_scorpio witaj w nowym roku Wizaż na fonie jest super, często korzystam. Fakt, że wtedy mało piszę, ale przynajmniej z czytaniem jestem na bieżąco.

Naljepszego dla dzisiejszym "solenizantów"

A zapomniałam napisać Twoje bombki są boskie bardzo mi się podobają
Stary 2013-01-03, 11:00   #4006
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie dziś dzieć chory i ja chora noc jak zawsze z dupy, zapisywałam dziś nocne pobudki i 3 razy młody budził się co do minuty po 2 h (+2 razy po godzinie) i jadł tylko 10 min więc od dziś wracam do karmienia na siedząco, pozycja leżąca uzależniła tylko moje dziecko od częstego ssania piersi w nocy, na ograniczenie nocnego wstawania narazie nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
i ja tak mam.
Jak wyszedł w Wigilię ten pierwszy ząbek, to z jednej strony się ucieszyliśmy, a z drugiej jakaś taka melancholia nas dopadła. Bo fajnie, że mała się rozwija, że z rozkrzyczanego, ważącego tyle, co dwie torebki cukru zawiniątka stała się nagle dużą, okrąglutką, komunikatywną dziewczynką z zębami Ale z drugiej strony już nigdy nie uniosę jej na przedramieniu, już jest mi coraz trudniej podnieść ją nad głową (co uwielbia), już potrafi wyrwać rączkę (bo akurat nie ma ochoty, bym ją złapała za dłoń), już nie robi "krokodyla", już nie chrumka tak zabawnie pół sekundy przed zassaniem mleka, już nie ma paznokietków milimetrowej wielkości, nie ma meszku na ramionkach, nie ma takiej śmiesznej, jakby zbyt luźnej skórki na łokciach itd.
I tak leżeliśmy z małżem wieczorem w łóżku i tylko co chwilę któreś z nas wzdychało "a pamiętasz, jak..."
Czas mija o wiele za szybko, staram się delektować każdą chwilą, bo mam wrażenie że to, co jest teraz, to najpiękniejszy okres.
mówisz że Ci cięzko, pożyczę Ci zięcia na tydzien to pogadamy ja ostatnio nawet karmie na stojąco bo inaczej nie ma czasu porządnie zjeść co odbija sie na nocnym jedzeniu,
opis piękny, w pełni się z tym zgadzam
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kabel od laptopa ma chyba jakiś mocny magnes wbudowany, bo młoda nawet z drugiego końca dywanu non stop się do niego doczołguje i dobiera. Leży pełno zabawek, a ta ciągle ten kabel (schowany nieco pod wersalką) namierza i do niego
u nas kable też są najlepsza zabawka i jeszcze pilot i telefon
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
też ostatnio myślałam o zmianie na 3w1 - muszę dopytać w przychodni
nierefundowane jest 5w1 albo 6w1, 3w1 to jest ta refundowana błonica tężec krztusiec w jednym zastrzyku + hib i polio w 2 kolejnych zaszczykach

wvictoria dla dzielnego synusia, ta 13 latka też by mnie wkurzała ale co się dziwić jak często nawet dorośli się tak zachowują

Magnolia współczuje mnie na szczęście takie problemy omijają

blu u nas Mały spi spokojnie, zmienia tylko pozycje główki, ma tak od urodzenia

Maliwina szok!! nie wiedziałam, że zwykła marchewka może wywołać aż tak gwałtowną rekację

Fabi i B. to już pól roku a dopiero pumacia pędziła na porodówkę a Sol skakała na piłce pisząc nam smsy

Lusia

Cytat:
hejjj chyba zdechne
Ale ominelismy nocne karmienie. Mala obudzla sie ok 4 ale kwekala i miala zamkniete oczy, dostala smoka przytulila se do przytulaczka i poszla spac dalej. i tak do 8.30
zazdroszczę!!! ja dziś zaliczyłam 5 pobudek i karmień a co gorsze nie ma mowy o smoczku, Młody bez cyca nie zaśnie, walczy do skutku
Cytat:
Można można- ja podobnoć jestem jednym z tych wyjątków co w książkach opisują.
Jak mi się młody zachłystywał przy poprawnym ssani- mimo, że cuda robiłam- to się dowiedziałam, że literatura podaje przypadki kobiet, u których podczas karmienia jest taki wyskok hormonów, że mleko strumieniami wypływa, ale tylko do buzi dziecka. I ja takim przykładem jestem. to te hormony ponoć w druga stronę działają i jak się zaczynać ma pierwsza miesiączka po porodzie to są zastoje. A to mój nijaki krótki @ to niby mogło być jajeczkowanie...
eeeee to chyba nie jesteś jedyna bo u mnie Mały zachłystuje się w 99% przypadków, jestem tak do tego przyzwyczajona że nawet nie zwracam na to uwagi, fakt że jak się odczepi bo mu za szybko leci to mi mleczko aż tryska, okres miałam niedawno i żądnych zastojów nie było, wogóle to zastój przez te pól roku miałam tylko raz i dość szybko się go pozbyłam
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:01   #4007
nadalka
Zakorzenienie

Wczoraj się dowiedziałam że czeka mnie niezła przerwa od męża.
Od 14 lutego przez miesiąc , a potem jak wróci to na 2mc
Bez przesady
Stary 2013-01-03, 11:03   #4008
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka tez wczoraj wedrowala zaczyna sie czolgac krzyczac przy tym ze zlosci
Moja się czołga na plecach
Stary 2013-01-03, 11:07   #4009
agunia82
Zakorzenienie

A co do wędrówki ludów - dzisiaj Lu "poszła" za mną do kuchni, co prawda kuchnia łączona z salonem, ale tam jeszcze jej się nie zdarzyło zawędrować

w niedzielę chyba się wybierzemy do ikei, to przy okazji kupimy blokady do szuflad, bo coś mi się kojarzy, że też mają

Stary 2013-01-03, 11:08   #4010
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
pupa dzis sie czuje gorzej....
to ja bym wziela. ale ja nie lekarz...

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Mamcia Nadia miała zakraplane uszka takim płynem Remo -wax ...koniecznie go sobie kup i stosuj kilka dni , mała miała aplikowane przez 10 dni , aby nic nie zalegało w uszkach ...a jeśli to nie pomoże to do LARYNGOLOGA

Agunia kciuki za Lusię

Sol dla Fabianka i Pumas dla Blanki

za godzinę jadę na chwilę do pracy pogadać gdzie wracam..aż się boję co usłyszę
zeby poszlo po Twojej mysli

Cytat:
gwiazda filmowa z niej nie bedzie

Cytat:
dziekowac

Stary 2013-01-03, 11:09   #4011
depoison
Zadomowienie

Hello
U nas dziś znacznie lepsza nocka - zakropiliśmy wieczorem małej nosek i spała bez przerwy do 9.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam, że zacytowałaś mnie, to teraz widzę, że chyba powinnam napisać "tę" rurę?
dokładnie tak, hehe

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hehe, u nas rządzi kartka bożonarodzeniowa, którą dostaliśmy od kuzynki. Sadzam Małego w leżaczku, smok w buzię (ze względów bezpieczeństwa) i kartka w łapki. Czyyyta.... aż miło
u nas podobnie - teściowa kupiła takie podłużne papierowe trzymadełko na kartki świąteczne. Powiesiła to w przedpokoju na gwoździku. Ilekroć Zosia to widziała - wyciągała łapki i ściągała, bawiła się tym długie kwadranse.
Ostatnio teściowa już to zdjęła - żebyście widziały, jak Zosia wpatrywała się w tę pustą ścianę! Na szczęście trzymadełko nie zostało wyrzucone, tylko schowane, więc jak tylko teściówka zawiesiła je z powrotem - pełnia szczęścia Zaraz powędrowało do łapek

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Depoison, zastanawiam się, czy miałabym dla małego kota wystarczająco dużo czasu i uwagi. Nie chciałabym, żeby był dzikusem, bo nie miałam czasu dla niego.
z mojego doświadczenia wynika, że to, czy kot będzie dzikusem, niestety nie do końca zależy od ilości poświęcanego mu czasu.
Przykład - moi rodzice. Koty pojawiły się tam rok po roku, ja już byłam dorosła, oni na rentach, więc mieli dla nich dużo czasu i serca.
Koty ich co prawda akceptują, ale nie są jakieś szczególnie miziaste, a przed obcymi uciekają gdzie pieprz rośnie (i na ogół czekają, aż goście pójdą).
Odwrotny przykład - moja przyjaciółka. Kupiła kota, jak jej córeczka miała 3 latka, ona cały dom na głowie, jakieś dodatkowe kursy doszkalające, mąż całe dnie w robocie. Siłą rzeczy kot większość dnia spędzał sam, a i popołudniami nikt szczególnie się nad nim nie rozczulał. I wyrósł na przesłodkiego, miziastego i przekochanego pieszczocha, ilekroć tam jestem, to się nie mogę od niego oderwać
Tak więc chyba nie ma reguły -wiadomo, że zaniedbać nie można, ale to, że całych dni nie będziesz spędzać na drapaniu za uszkiem raczej nie wpłynie na końcowy efekt

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Też bardzo chciałabym kotka ale wątpliwości nie mam ja a wszyscy wokół, które zazwyczaj dotyczą możliwej alergii. Co prawda ani ja ani Tż nie mamy alergii na sierść kota (ja miałam tylko na królika) no ale chcą mnie od tego odciągnąć, twierdząc, że to za wcześnie. A możesz polecić jakieś bardziej przyjazne dzieciom rasy kotów?
słusznie Buena napisała, że kupienie kota danej rasy niestety nie gwarantuje cech jej przypisywanych Ale też słyszałam, że rosyjskie niebieskie są bardzo proludzkie
Kot przyjaciółki (o którym pisałam wyżej) to rudy syberyjski - też są ponoć super (w dodatku mniej uczulające, bo ich ślina zawiera mniej jakiegoś tam białka).
Słyszałam też kiedyś, że rexy są świetne dla dzieci, a z charakteru podobne do psów (w sensie że wesołe, towarzyskie, można je nauczyć chodzić na smyczy).
Ale ja zawsze i tak będę polecać jakąś kota rasy... hmm, europejskiej, mieszanej Jest tyle biednych małych kotów, które na gwałt potrzebują domów Taki uratowany kot potrafi się odwdzięczyć że hoho!

Cytat:
Znam to
Dalej walczę- dziś po południu pewnie pójdę do poradni laktacyjnej- kokosy na mnie zbijają
kokosy? to nie jest nieodpłatne?

Cytat:
wrzucam ostatnie nabytki jasiowe, wszytsko dostał w ostatnim czasie, gwiazdka + wyprzedaż, fotki słabe bo komórką, ale są i przyszla moja kurtka, lezy jak ulałaha o to że większośc z dinozaurami to przypadek O.O
super! wszystko świetne, ale moim faworytem jest oczywiście brązowa bluza

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:10   #4012
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Wanilka ja tez chora zaraz biore antybiotyk
Co do pobudek to wlasnie sobie pomyslalam ze u czerwcowek jakis czas temu tez byly takie przeboje z dzieciaczkami ze sie non stop budzily w nocy..
Moze to taki okres moze pol roczku pokarm sie zmienia przez co tak sie dzieje nie wiem nie mam pomyslu ale jakies wytlumaczenie tego mus byc

Amelcia
Stary 2013-01-03, 11:11   #4013
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witajcie dziś dzieć chory i ja chora noc jak zawsze z dupy, zapisywałam dziś nocne pobudki i 3 razy młody budził się co do minuty po 2 h (+2 razy po godzinie) i jadł tylko 10 min więc od dziś wracam do karmienia na siedząco, pozycja leżąca uzależniła tylko moje dziecko od częstego ssania piersi w nocy, na ograniczenie nocnego wstawania narazie nie mam pomysłu

mówisz że Ci cięzko, pożyczę Ci zięcia na tydzien to pogadamy ja ostatnio nawet karmie na stojąco bo inaczej nie ma czasu porządnie zjeść co odbija sie na nocnym jedzeniu,

nierefundowane jest 5w1 albo 6w1, 3w1 to jest ta refundowana błonica tężec krztusiec w jednym zastrzyku + hib i polio w 2 kolejnych zaszczykach

wvictoria dla dzielnego synusia, ta 13 latka też by mnie wkurzała ale co się dziwić jak często nawet dorośli się tak zachowują

Maliwina szok!! nie wiedziałam, że zwykła marchewka może wywołać aż tak gwałtowną rekację

Fabi i B. to już pól roku a dopiero pumacia pędziła na porodówkę a Sol skakała na piłce pisząc nam smsy

Lusia

zazdroszczę!!! ja dziś zaliczyłam 5 pobudek i karmień a co gorsze nie ma mowy o smoczku, Młody bez cyca nie zaśnie, walczy do skutku

eeeee to chyba nie jesteś jedyna bo u mnie Mały zachłystuje się w 99% przypadków, jestem tak do tego przyzwyczajona że nawet nie zwracam na to uwagi, fakt że jak się odczepi bo mu za szybko leci to mi mleczko aż tryska, okres miałam niedawno i żądnych zastojów nie było, wogóle to zastój przez te pól roku miałam tylko raz i dość szybko się go pozbyłam
Współczuję i dużo zdrówka Wam życzę
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Bez przesady
O nie jaki spokój będziesz miała...ale potem zatęsknicie za sobą i może Igusia będzie miała rodzeństwo:brzyda l:

Cytat:
Moja się czołga na plecach
Stary 2013-01-03, 11:12   #4014
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Kuba i Marian
(wiem, że ruszone ale spróbujcie w jednym czasie powstrzymać dziecko i królika żeby się nie ruszali - impossible )

Phdwao fajna kurtka
za ruchliwe i gadatliwe maleństwa.
za Lu
Antek ostatnio ciągle gada "eść"pewnie dlatego, że wiecznie przy cycku jest.
Co do zachłystywania to u nas ostatnio od czasu do czasu jest teraz, ale wcześniej to były przez to ryki niesamowite.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:13
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:13   #4015
agunia82
Zakorzenienie

Właściwie to ja z Lu też miałam taki okres, gdzie budziła się częściej na jedzenie, co 2-3 h. Teraz jest jedzenie 22-23, potem 4-5 i później 8-9 pobudka

Stary 2013-01-03, 11:13   #4016
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A co do wędrówki ludów - dzisiaj Lu "poszła" za mną do kuchni, co prawda kuchnia łączona z salonem, ale tam jeszcze jej się nie zdarzyło zawędrować

w niedzielę chyba się wybierzemy do ikei, to przy okazji kupimy blokady do szuflad, bo coś mi się kojarzy, że też mają
dla Lusi Wędrowniczki
Mają Gdyby nie te zabezpieczenia do szuflad to dziecięce ubranka miałabym rozniesione po całym domu-Dorotka tak nimi rządzi

Cytat:
gwiazda filmowa z niej nie bedzie
Może właśnie będzie-tak się wdzięczyła i cieszyła do tej kamery (tel właściwie)
Stary 2013-01-03, 11:15   #4017
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Lusia

po takim wstawaniu to chyba bym miala oczy na zapalkach wspolczuje

dziekujemy na 13latke wszyscy mi przyklasneli ale nikt sie nie odezwal, a byli z jeszcze mniejszymi dziecmi

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Bez przesady
eeee, to sobie odpoczniesz po powrocie bedzie sie dzialo... Iga moze miec rodzenstwo )

Cytat:

my sie musimy wkrotce zmobiliziwac do zalozenia bramki na schody czasem krolik spada ze stopnia jak na zakrecie nie wyrobi to co dopiero dziecko...

Stary 2013-01-03, 11:17   #4018
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dla Lusi Wędrowniczki
ja na serio zaczynam się bać raczkowania i z jednej strony cieszę, że tak długo jej idzie rozpracowanie co z tymi rękami zrobić. Bo ona zamiast kombinować właśnie co i jak rękami, to cały czas nogi i tyłek rozpracowuje. Ostatnio jest na etapie sprawdzania co się stanie jak na czworakach wyprostuje jedną nogę biorąc ją do tyłu, albo co się stanie jak też na czworakach nogi skrzyżuje komicznie to wygląda

Stary 2013-01-03, 11:21   #4019
Mandragorrka
Zakorzenienie

agunia82 za szczepienie i słuszną wagę małej

Cytat:
Znam to
Dalej walczę- dziś po południu pewnie pójdę do poradni laktacyjnej- kokosy na mnie zbijają
Tak z ciekawości ile taka przyjemność kosztuje? U nas przy szpitalu jest poradnia laktacyjna, pierwsza wizyta po porodzie na pewno jest darmowa, a potem to już nie wiem.

Cytat:
wrzucam ostatnie nabytki jasiowe, wszytsko dostał w ostatnim czasie, gwiazdka + wyprzedaż, fotki słabe bo komórką, ale są i przyszla moja kurtka, lezy jak ulałaha o to że większośc z dinozaurami to przypadek O.O
Super nabytki Jasiowe, a Twoja kurtka boska

Cytat:
biedna Jas ani razu nie zapłakła, nawet jak podłączamy go do odkurzacza, tylko macha nogami jkaby chciał biegac(uciekać?)
Moja chyba z przyzwyczajenia. Od samego początku jak robiliśmy jej coś koło noska to płakała. I niestety tak zostało.

Cytat:
Pamiętam ale za każdym razem dziwi mnie to tak samo Ja mam dwie przyjaciółki, obie bezdzietne singielki i z nimi o tym nie pogadam Na szczęście jesteście Wy bo chyba bym oszalała gdybym była w tym wszystkim sama. Dziękuję, dziewczyny

ojj, należy Ci się 25 na goły tyłek niech mąż wymierzy Tylko żeby mi to była kara, a nie nagroda
A poważnie to biedna Amelka. U nas też jest płacz przy odciąganiu ale jednak nie aż taki.
Hehe racja. Nie ma co gadać z osobami bez dzieci o typowo dzieciowych sprawach. Nawet osoby, które mają dzieci ale w zupełnie innym wieku niż nasze już inaczej do takich tematów podchodzą.

Dla małża zdecydowanie nagroda On widzi kawałek mojego nagiego ciała to już się do mnie dobiera.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Kochana szykuj sie na Wielkanoc podobnym sposobem jak bombki robi sie jaja wielkanocne
A w sumie można i jajka i jakieś stroiki i króliki. Jednak jakoś bliższy jest mi temat świąt: bombki, aniołki, mikołaje

Cytat:
Kuba i Marian
Cudna para

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała rozgadała sie na dobre...nie moge sie nasluchac....

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:28   #4020
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Tak z ciekawości ile taka przyjemność kosztuje? U nas przy szpitalu jest poradnia laktacyjna, pierwsza wizyta po porodzie na pewno jest darmowa, a potem to już nie wiem.

Hehe racja. Nie ma co gadać z osobami bez dzieci o typowo dzieciowych sprawach. Nawet osoby, które mają dzieci ale w zupełnie innym wieku niż nasze już inaczej do takich tematów podchodzą.
Po porodzie można w szpitalu jeszcze za darmo skorzystać jak się chce. Potem 60 zł za wizytę domową, 30 jak się do poradni pofatygujesz, a i jeszcze 3 zł za dobę wypożyczenia laktatora. Tyle, że to chyba zależy od poradni. Moim zdaniem powinno być refundowane.

Ad2) zgadzam się

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:29
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości