Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 23:00   #3271
cikulada
Zadomowienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego Pmkowego wątku
Wiem, że jestem hardkorem, ale przeczytałam cały wątek (zajęło mi to dobre kilka dni :P) Tzn tylko tę część, poprzednich bym nie dała rady :P
Chciałam Was lepiej poznać i odezwać się jak już przeczytam i oto jestem

Dlatego ja teraz opowiem coś o sobie i TŻ
Jesteśmy razem ponad 3 lata, znamy się od prawie 5, zaręczyny były w 3 rocznicę, tuż przed Bożym Narodzeniem, także całkiem świeża sprawa
Mamy po 23 lata (rocznikowo 24), oboje studiujemy w Gdańsku (ja mieszkam na stancji, TŻ 25km dalej z rodzicami). Mieszkaliśmy razem w wakacje dwa miesiące i było cudownie i mamy nadzieję, że od połowy roku zamieszkamy ze sobą na stałe
W czerwcu oboje kończymy studia. TŻ dodatkowo jest saksofonistą i uczy się w szkole muzycznej, a ja oprócz studiów robię szkołę kosmetyczną (i tu od razu zaznaczę, że makijaż na ślub będę sobie robić sama )

Z takich spraw ślubnych to jeszcze nic konkretnie nie wiemy Wstępnie ustaliliśmy na pewno 2014r. i prawdopodobnie wrzesień.
9 jest liczbą, która nam stale towarzyszy
Ślub będzie w moim rodzinnym mieście na Mazowszu. Sale będziemy oglądać dopiero w marcu, kiedy przyjedziemy do mnie na osiemnastkę brata. Mam nadzieję, że nie będzie za późno

Nasi rodzice znają się już od około 2 lat, lubią się, są po imieniu (wspólne picie wódki sprzyjało temu ), byliśmy nawet razem na wakacjach

Z tego co jeszcze Was podczytywałam i mogę wtrącić to ja chciałabym, aby do ołtarza prowadził mnie tata - nie ze względu na "amerykański styl", ale dlatego, że jestem jedyną córką (mam tylko jeszcze brata) i mój tata jest trochę w rodzinie niedoceniany i wiem, że dla Niego to by wiele znaczyło. Ale to się jeszcze okaże co na to powiedzą konserwatywni księża w mojej parafii
Wesele będzie tak na około 100 - 120 osób.
Jeżeli chodzi o finansowanie wesela to będzie to finansowanie przez rodziców, my przez rok jak coś zarobimy to może dorzucimy, ale jeszcze wszystko wyjdzie w praniu.
Największy problem będziemy mieli z muzyką na ślubie, bo mój TŻ grywa od wielu lat na ślubach (jak są dziewczyny z Trójmiasta i okolic to mogę zapytać TŻ o zespoły grające na ślubach lub weselach, bo TŻ na weselach też gra z różnymi kapelami i DJami, więc ma znajomości) i my nie wyobrażamy sobie na naszym ślubie innego instrumentu jak saksofon, tylko kto nam zagra? :P
A jeżeli chodzi o tańce to na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs, bo oboje tańczymy całkiem zgrabnie i lubimy tańczyć, tylko ja ostatnio wpadłam na pomysł, że może na pierwszy taniec wybierzemy kawałek jazzowy, miejscami swingowy i sami ułożymy do niego układ - byłoby oryginalnie i dodatkowo my super czujemy się w takim klimacie Ale to też kwestia czasu czy nam się nie odmieni :P
I urodziny mam 29.10

No i to w sumie tyle co pamiętam, w razie pytań, piszcie
Witam kolejną PMkę

Jeśli będziesz się regularnie udzielać to za jakiś czas wpiszę Cię do kalendarza urodzinowego tylko będziesz musiała się przypomnieć

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:02   #3272
poznanianka1990
Zakorzenienie

Blondi2989, witaj Podziwiam, że dałaś radę przeczytać cały ten wątek!
Co do saksofonu to jest to mój ulubiony instrument i nasz zespół weselny ma go w składzie Oprócz saksofonu jest też trąbka, klawisze, gitara i perkusja

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:05   #3273
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mały ten świat co ?
Bardzo!

Blondi witaj.

Uciekam powoli, bo znów będę w pracy rzucać mięsem i podczas ziewania połykać monitor. Swoją drogą, jakiś ciężkawy ten po sylwestrowy tydzień - dobrze, że jutro piątek.

Błagam - nie pędźcie tak, bo będę musiała po nocach nadrabiać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:07   #3274
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Uciekam powoli, bo znów będę w pracy rzucać mięsem i podczas ziewania połykać monitor. Swoją drogą, jakiś ciężkawy ten po sylwestrowy tydzień - dobrze, że jutro piątek.

Jest nas coraz więcej więc i zapisywanie kolejnych stron idzie nam coraz szybciej Ale rzeczywiście dzisiaj idzie nam to w błyskawicznym tempie

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:13   #3275
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wróciłam

Pouczyłam się trochę, obejrzałam "Na Wspólnej", a potem C. robił mi świecowanie uszu. Jakby ktoś nie wiedział co to jest to tutaj link podaję: http://www.youtube.com/watch?v=MfTP5tnGIhw Bardzo fajny zabieg, oczyszcza uszy z ropy i w ogóle. Ja po zabiegu wycięciu migdałów miałam tak zapchane uszy, że nic mi nie pomagało, żadne krople itd. A jak znajoma mamy zrobiła mi to świecowanie to aż takie kamyki z ropy mi powychodziły! Polecam

monikkad, a to ok. Myślałam, że tak zupełnie na żywioł idziecie z tą kasą z kopert

Pysia, u mnie Targi są 13 stycznia Obowiązkowo idziemy Nie wyobrażam sobie nie iść. Tym bardziej, że jedną wejściówkę wygrałam w konkursie i teraz walczę o kolejną

magdalenka, nie wyobrażam sobie nie mieć wesela i tej całej otoczki. To moje marzenie od dzieciństwa Robimy standardowe wesele z zespołem na żywo itd. Zapraszamy najbliższą rodzinę i jedną parę znajomych. Liczba gości na dzień dzisiejszy to ok. 60 osób + 7 osób z obsługi (kamerzysta, fotograf i 4 osoby z zespołu). Budżet jaki chcemy przeznaczyć to ok. 30 tysięcy.

ijaa, witaj

Zuzik, ja mieszkam w okolicy Kościana, a pracuję w Poznaniu. Codziennie dojeżdżamy w trójkę (z C. i jego bratem) autem 50km. Da się tak żyć. Pytanie co wybrać - droższe mieszkanie (kupno) i droższe życie (opłaty), ale mniej wydawać na paliwo czy tańsze mieszkanie i tańsze opłaty, ale trochę więcej dopłacać do paliwa? Oto jest pytanie
znam ten dylemat, moja mama mieszka 50 km od krakowa i dojezdza na pół etatu do pracy, bo cały etat ma koło siebie ale dorabia, chociaz i tak mysli o wyprowadzce tutaj bo jednak wiadomo teatry kina galerie, muzea... i w sumie nie oddałabym tego za tansze mieszkanie, tak ze mam nadzieje ze jakos nam sie uda uciułac, a własnei dostałam dodatkowe fajowskie zlecenie dobrze płatne to cos wpadnie wiecej na konto
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:17   #3276
poznanianka1990
Zakorzenienie

No widzisz - a mi na tym bardzo nie zależy. Tym bardziej po ślubie - gdy będę się skupiała na pracy i życiu rodzinnym

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:41   #3277
Kate Noir
Zakorzenienie

Wiatm nowe Pm'ki
Chyba dobrze policzyłam - 5! a pojechałam tylko do tesco!

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ma ktoś pomysł na selera naciowego? Myślałam o jakimś dressingu, ale nie mam doświadczenia z tym
ostatnio ludzi emają szał na sałatkę z kurczakiem i żurawiną... ja tam nie lubię naciowego bleeee

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
gdyby ode mnie zależało puszczałabym samego MJ
myślałam, że to tylko ja taka nienormalna jestem Dzisiaj nawet pokłóciłam się o to z tż! Powiedziałam mu, że jak chce zostać moim mężem to musi go polubić, albo chociaż jego muzykę!

Kishlaczkowa aż musiałam sprawdzić gdzie jest Bródno

kurczę, pozmieniałyście awatary i teraz mam problem z rozeznaniem!

lece w kimę, może tż da się skusić na ale wątpię bo ma focha.
jutro jadę do domu na weekend, więc bedę Was pewnie tylko podczytywać na kom

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:43
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:48   #3278
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

bądź przekonująca

dobranoc!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:52   #3279
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
I kolejna PMka ))
Witaj
A z jakiego miasta jesteś ze z mazowsza ?
Hm, obawiałam się tego pytania Bo póki co nie zdradziłam na forum mojego miasta rodzinnego, bo jest małe Na razie zdradzę tylko, że to północ Mazowsza
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Witaj !

Coś czuję, że z nadrabianiem będzie coraz gorzej Przybywa kolejnych PMek co chwila
A i bez tego macie tempo ekspresowe
Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witam kolejną PMkę

Jeśli będziesz się regularnie udzielać to za jakiś czas wpiszę Cię do kalendarza urodzinowego tylko będziesz musiała się przypomnieć
Dobrze
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Blondi2989, witaj Podziwiam, że dałaś radę przeczytać cały ten wątek!
Co do saksofonu to jest to mój ulubiony instrument i nasz zespół weselny ma go w składzie Oprócz saksofonu jest też trąbka, klawisze, gitara i perkusja
Dziękuję, też jestem z siebie dumna
Ja zawsze chciałam mieć faceta grającego na instrumencie - marzył mi się gitarzysta Ale los postawił mi na drodze TŻ i teraz saksofon jest moją miłością
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Blondi witaj.

Przyłączam się do tej prośby
Dobranoc
Stary 2013-01-04, 00:04   #3280
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Wiatm nowe Pm'ki
Chyba dobrze policzyłam - 5! a pojechałam tylko do tesco!

ostatnio ludzi emają szał na sałatkę z kurczakiem i żurawiną... ja tam nie lubię naciowego bleeee

myślałam, że to tylko ja taka nienormalna jestem Dzisiaj nawet pokłóciłam się o to z tż! Powiedziałam mu, że jak chce zostać moim mężem to musi go polubić, albo chociaż jego muzykę!

Kishlaczkowa aż musiałam sprawdzić gdzie jest Bródno

kurczę, pozmieniałyście awatary i teraz mam problem z rozeznaniem!

mój TŻ nie ma nic do muzyki MJ. Ale denerwuje Go, że ja MJ wielbie i kocham bardzo mam nad łóżkiem wielki obraz z Nim a w planie na nadgarstku wytatuowanie inicjałów MJ twierdzi, że jestem chora ale mam to w d, nie będzie mi mówił co mam tatuować, a co nie
wiadomo, ze nie wytatuowałabym sobie inicjałów TŻ, różnie bywa jednak w życiu a MJ jest ze mną właściwie od najmłodszych lat.
Miałam 9 lat jak MJ był w Polsce na Bemowie, błagałam Mame, żeby ze mną jechała nie pojechała, twierdząc, że mam nie równo pod sufitem patrzyłam na koncert w tv, płakałam i krzyczałam, że nienawidze Mamy tu jest link do teraz płaczę jak to widzę
a Jego śmierć była straszna i wiem, że ta miłość będzie trwała wiecznie

Cytat:
Hej dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego Pmkowego wątku
Wiem, że jestem hardkorem, ale przeczytałam cały wątek (zajęło mi to dobre kilka dni :P) Tzn tylko tę część, poprzednich bym nie dała rady :P
Chciałam Was lepiej poznać i odezwać się jak już przeczytam i oto jestem

Dlatego ja teraz opowiem coś o sobie i TŻ
Jesteśmy razem ponad 3 lata, znamy się od prawie 5, zaręczyny były w 3 rocznicę, tuż przed Bożym Narodzeniem, także całkiem świeża sprawa
Mamy po 23 lata (rocznikowo 24), oboje studiujemy w Gdańsku (ja mieszkam na stancji, TŻ 25km dalej z rodzicami). Mieszkaliśmy razem w wakacje dwa miesiące i było cudownie i mamy nadzieję, że od połowy roku zamieszkamy ze sobą na stałe
W czerwcu oboje kończymy studia. TŻ dodatkowo jest saksofonistą i uczy się w szkole muzycznej, a ja oprócz studiów robię szkołę kosmetyczną (i tu od razu zaznaczę, że makijaż na ślub będę sobie robić sama )

Z takich spraw ślubnych to jeszcze nic konkretnie nie wiemy Wstępnie ustaliliśmy na pewno 2014r. i prawdopodobnie wrzesień.
9 jest liczbą, która nam stale towarzyszy
Ślub będzie w moim rodzinnym mieście na Mazowszu. Sale będziemy oglądać dopiero w marcu, kiedy przyjedziemy do mnie na osiemnastkę brata. Mam nadzieję, że nie będzie za późno

Nasi rodzice znają się już od około 2 lat, lubią się, są po imieniu (wspólne picie wódki sprzyjało temu ), byliśmy nawet razem na wakacjach

Z tego co jeszcze Was podczytywałam i mogę wtrącić to ja chciałabym, aby do ołtarza prowadził mnie tata - nie ze względu na "amerykański styl", ale dlatego, że jestem jedyną córką (mam tylko jeszcze brata) i mój tata jest trochę w rodzinie niedoceniany i wiem, że dla Niego to by wiele znaczyło. Ale to się jeszcze okaże co na to powiedzą konserwatywni księża w mojej parafii
Wesele będzie tak na około 100 - 120 osób.
Jeżeli chodzi o finansowanie wesela to będzie to finansowanie przez rodziców, my przez rok jak coś zarobimy to może dorzucimy, ale jeszcze wszystko wyjdzie w praniu.
Największy problem będziemy mieli z muzyką na ślubie, bo mój TŻ grywa od wielu lat na ślubach (jak są dziewczyny z Trójmiasta i okolic to mogę zapytać TŻ o zespoły grające na ślubach lub weselach, bo TŻ na weselach też gra z różnymi kapelami i DJami, więc ma znajomości) i my nie wyobrażamy sobie na naszym ślubie innego instrumentu jak saksofon, tylko kto nam zagra? :P
A jeżeli chodzi o tańce to na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs, bo oboje tańczymy całkiem zgrabnie i lubimy tańczyć, tylko ja ostatnio wpadłam na pomysł, że może na pierwszy taniec wybierzemy kawałek jazzowy, miejscami swingowy i sami ułożymy do niego układ - byłoby oryginalnie i dodatkowo my super czujemy się w takim klimacie Ale to też kwestia czasu czy nam się nie odmieni :P
I urodziny mam 29.10

No i to w sumie tyle co pamiętam, w razie pytań, piszcie
cześć Hardkorze

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:04   #3281
misiadelko
BAN stały

Witam nowe pmki!
Dzisiaj mam w planach tylko zrobienie obiadu i uczelnia, nic więcej! No dobra, odkurzę jeszcze.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
To mamy Dzbanuszki, Niedźwiadki x2 (ja i TŻ Niedźwiadki, u Pysi też). Czekamy na resztę
Ja do TŻta mówię normalnie po imieniu, a on do mnie mówi BĄKU

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

fak ale mi dzisiaj dzień zleciał, szczerze mówiąc mam w dupie takiego lenia jak stąd do Gdańska i za Boga nie chce mi się wziąc do roboty.... oj będę tego żałować....
Tylko nie do Gdańska z tym leniem A jak bez lenia to zapraszam

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

kuchenka elektryczna dużo prądu żre my tez kiedyś mieliśmy, ale teraz mamy tylko piekarnik elektryczny a góra gazowa
włączacie dwa razy dziennie zmywarkę? to co Wy jecie? moi Teściowie maja zmywarkę i mówią, że używają jej tylko po imprezach bo tak póki by ją zapełnili to mija kilka ładnych dni

ale ja się nie znam bo zmywarki nie mam
Ja nawet garnki myję w zmywarce. Ale pocieszam się, że moi rodzice też dwa razy dziennie włączają zmywarkę. Do domu już kupię sobie większą
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 08:56   #3282
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Witam nowe pmki!
Dzisiaj mam w planach tylko zrobienie obiadu i uczelnia, nic więcej! No dobra, odkurzę jeszcze.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Ja do TŻta mówię normalnie po imieniu, a on do mnie mówi BĄKU

Tylko nie do Gdańska z tym leniem A jak bez lenia to zapraszam

Ja nawet garnki myję w zmywarce. Ale pocieszam się, że moi rodzice też dwa razy dziennie włączają zmywarkę. Do domu już kupię sobie większą
aha no to raczej nie masz co liczyć na zmniejszenie rachunków za prąd jak będziesz miała włączoną zmywarkę i kuchenkę spójrz na licznik, zobaczysz jak szybko się kręci

mam na 13 do roboty, ale musze jeszcze pare spraw załatwić, więc lecę już nie piszcie za dużo
miłego dzionka

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:41   #3283
Tycikata
Wtajemniczenie

Heja z rańca

w ogóle jakie jajca, wchodzę sobie na fejsa a tam wiadomość od nieznajomego kolesia, pisał że wreszcie mnie znalazł, a po zdjęciu nie mogłabym tego kogoś dobrze rozpoznać, ale patrzę na imię i mi się skojarzyło że na weselu na którym byłam ostatnio tańczyliśmy z bratem PMki i gadaliśmy z nim i jego żoną to se myślę, to on bo ze zdjęcia nawet trochę podobny no i walę do niego wiadomość a tu się okazuję, że to wcale nie był on a...... kamerzysta z tego wesela

Postanowił se mnie znaleść na fb nie wiem jakim cudem bo stwierdził, że skoro poszłam tam na wesele sama to pewnie jestem wolna a tu zonk - status zaręczona

I tak się zastanawiałam co by to było, gdyby tak te 7 lat temu był fejs, to czy bym tak wtedy odnalazła "miłość mojego życia z wakacji" bo tak pożałowałam później że nie wymieniłam się z nim nr telefonu że rok za nim płakałam ciekawa jestem czy jakby wtedy był fejs to czy bym się do niego odezwała i inaczej by się wszystko potoczyło, bo znałam jego imię nazwisko miasto i studia, a tak to teraz tylko go sobie dyskretnie podglądnę od czasu do czasu nawet mojemu TŻowi go pokazywałam

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-01-04 o 09:43
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:42   #3284
Kate Noir
Zakorzenienie

pysia1987 o pamiętam ten koncert bardzo dobrze z sis zabrałyśmy dziadkowi kapelusze (miał biały i czarny) i się kłóciliśmy która ma mieć który bo każda chciała mieć taki jak MJ. Na moje szczęście zmienił później Teraz dęsimy z nim na xboxie Grałaś? Widzę, że masz takiego hopla jak moja sis i chyba już wiem co jej kupię na urodziny
Ogółem MJ jest wielbiony u nas w rodzinie, a tż uważa, że to pedał Tak mi wczoraj powiedział Jego cała rodzina uważa tak samo pewnie proboszcz nagadał im, że to diabeł wcielony. Ogółem wracam do tematu co jakiś czas i mam nadzieję, że zmieni zdanie. Ostatnio chyba udało mi się przekonać go, że jest taka choroba jak bielactwo Wyobrażasz sobie, że on wierzył, że sam wybielił sobie skórę? Czasem nie mam na niego siły

Napisałam wczoraj do sali i mają wolny termin tylko na 27 września i cały październik! Jak mówiłam tż, żeby rezerwować wcześniej to nie.... no ale sala przepiękna.

Czas edycji: 2013-01-04 o 09:45
Stary 2013-01-04, 09:42   #3285
aszuelka
Zakorzenienie

Dzien dobry

Witam nowe PM-ki

Mi sie dzien zaczal ujowo uwaga bo moge

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:47   #3286
Tycikata
Wtajemniczenie

Kate i co był wczoraj?

I witam nowe PMki

Blondi jaki hardkor

- Loesje
Stary 2013-01-04, 09:51   #3287
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
wiesz, ze pod jedną firmą mozna prowadzic dwie rozne działalnosci? Pije pod to ze Twój Narzut gra, a Ty mogłabys dajmy na to sprzedawac orzeszki na stadionie i to pod tą samą firmą, on wpisuje tam jakis numer działalnosci do papierów i juz, nie musicie robic czegos super podobnego.
Otóż to wystarczy wybrać odpowiednie kody PKD

Witomy nowe PM-ki! Poszerza nam się reprezentacja wybrzeża

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Witam nowe PM-ki

Co Ci?
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:58   #3288
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Blondi witaj! Tez jestem z małego miasteczka spod Warszawy, dlatego wpisałam W-we, ponieważ od prawie 2 lat tu mieszkam . A co do ślubu, także chcę aby to tata mnie poprowadził do ołtarza, bo zawsze mieliśmy dobre relacje, a od kiedy się wyprowadziłam to jestem prawie córeczką tatusia... I wiem, że on będzie szczęśliwy z tego powodu

poznanianka
jak znalazłaś ten zespół i skąd jest? Pytam z ciekawości no i ile mniej więcej biorą? My szukamy takiego w okolicach Warszawy.

Kate Noir no to ładnie! Ale spokojnie, ja mieszkając na Chomiczówce uważałam, że to koniec świata, a okazało się, że komunikację mam lepszą niż na Chomiczówce.

Pochwal się salą! A mieliście inny termin wymarzony?
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:02   #3289
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Kate i co był wczoraj?

I witam nowe PMki

Blondi jaki hardkor
nad ranem

a tak wracając do tematu ksywek to ja do tż czasem mówię mysiaku słodziaku itp albo moje machu picchu Kiedyś uczyłam Włoszkę wymowy "misiu pysiu" a ona wypaliła do chłopaków, że są jej machu picchu i tak się zostało

Zmykam na weekend.

to ta sala http://www.hotelhibiskus.com.pl/impr...cja-wesel.html ale teraz to i tak muszę szukać czegoś innego.

Czas edycji: 2013-01-04 o 10:04
Stary 2013-01-04, 10:04   #3290
Maybelline1990
Raczkowanie

Nadrobiłam

Witam nowe PMki

Ja tez nienawidzę zabaw weselnych i przyśpiewek!!!! Więc jestem kolejna i na weselu na pewno czegoś takiego nie będzie!

Co do opłat to my przy kawalerce płacimy mało. Po około stówce zarówno za gaz i za prąd.

Liczba osób na weselu około 80 osób. Budżet 30-35 tys.

Blondi2989 mój zespół ma saksofon w składzie! Kocham!!
Maybelline1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:04   #3291
Tycikata
Wtajemniczenie

Ja do mojego mówię dziubek albo kotek...ale najczęściej to mówię do niego......po nazwisku

A TŻ na mnie misiulek albo kochanie

- Loesje
Stary 2013-01-04, 10:07   #3292
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisałam wczoraj do sali i mają wolny termin tylko na 27 września i cały październik! Jak mówiłam tż, żeby rezerwować wcześniej to nie.... no ale sala przepiękna.
Nie strasz... Ja mam nadzieję, że nikt nam sprzed nosa nic nie sprzątnie, chociaż nawet nic upatrzonego nie mamy, bo dużo sal z mojej okolicy nie ma stron internetowych ze zdjęciami, więc i tak trzeba jechać, zobaczyć osobiście
Cytat:
Dzien dobry

Witam nowe PM-ki

Witaj
Co strzelasz?
Cytat:
I witam nowe PMki

Blondi jaki hardkor
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Witomy nowe PM-ki! Poszerza nam się reprezentacja wybrzeża
Co prawda mój ślub na wybrzeżu się nie odbędzie, ale rozeznanie mam, bo mieszkam tu już ponad 4 lata

A tak w ogóle to przyszłam i zero wkupnego - stawiam z rana
Stary 2013-01-04, 10:08   #3293
aszuelka
Zakorzenienie

tasiulek TZ-et nie dostal znowu wyplaty

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:11   #3294
Maybelline1990
Raczkowanie

my po za kotkiem, kocikiem, kocurem, kotem, nie mamy w obecnej chwili innych nazewnictw ale nam sie to czesto zmienia, jak gdzies cos uslyszymy smiesznego to zmienia sie przezwisko chwilowo
Maybelline1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:20   #3295
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Blondi witaj! Tez jestem z małego miasteczka spod Warszawy, dlatego wpisałam W-we, ponieważ od prawie 2 lat tu mieszkam . A co do ślubu, także chcę aby to tata mnie poprowadził do ołtarza, bo zawsze mieliśmy dobre relacje, a od kiedy się wyprowadziłam to jestem prawie córeczką tatusia... I wiem, że on będzie szczęśliwy z tego powodu
To piąteczka
Cytat:
Napisane przez Maybelline1990 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Witam nowe PMki

Ja tez nienawidzę zabaw weselnych i przyśpiewek!!!! Więc jestem kolejna i na weselu na pewno czegoś takiego nie będzie!

Co do opłat to my przy kawalerce płacimy mało. Po około stówce zarówno za gaz i za prąd.

Liczba osób na weselu około 80 osób. Budżet 30-35 tys.

Blondi2989 mój zespół ma saksofon w składzie! Kocham!!
Fantastyczny instrument to prawda
I bardzo zmysłowy, także muszę mojego TŻ pilnować ostro...
Cytat:
to ta sala http://www.hotelhibiskus.com.pl/impr...cja-wesel.html ale teraz to i tak muszę szukać czegoś innego.
Śliczna
Faktycznie szkoda...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziewczyny, wspominałyście o takich małych weselach na 50-60 i imprezach do 23-24 i mój TŻ chce właśnie w coś takiego uderzyć. Ostatnio kupił zestaw głośników za kilka tysięcy, które właśnie na taką salę 50-60 osób sprawdzą się idealnie, planuje jeszcze dokupić taki mini mikser Djski. On jako saksofonista dogrywałby do niektórych kawałków i puszczał właśnie muzę i oczywiście wodzirejował. I cena wtedy byłaby niższa, nie trzebaby wynajmować zespołu za 2000-4000zł, tylko on brałby powiedzmy 700-800zł. TŻ nie chciałby na stałe wiązać się z jakimś zespołem weselnym, bo nie do końca leży mu granie takiej muzyki, a poza tym chce być niezależny.
Czy myślicie, że będzie popyt na coś takiego?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
tasiulek TZ-et nie dostal znowu wyplaty
Rozumiem ból. Ja o moją wypłatę z pracy wakacyjnej muszę się sądzić...
Stary 2013-01-04, 10:32   #3296
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
To piąteczka

Fantastyczny instrument to prawda
I bardzo zmysłowy, także muszę mojego TŻ pilnować ostro...

Śliczna
Faktycznie szkoda...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziewczyny, wspominałyście o takich małych weselach na 50-60 i imprezach do 23-24 i mój TŻ chce właśnie w coś takiego uderzyć. Ostatnio kupił zestaw głośników za kilka tysięcy, które właśnie na taką salę 50-60 osób sprawdzą się idealnie, planuje jeszcze dokupić taki mini mikser Djski. On jako saksofonista dogrywałby do niektórych kawałków i puszczał właśnie muzę i oczywiście wodzirejował. I cena wtedy byłaby niższa, nie trzebaby wynajmować zespołu za 2000-4000zł, tylko on brałby powiedzmy 700-800zł. TŻ nie chciałby na stałe wiązać się z jakimś zespołem weselnym, bo nie do końca leży mu granie takiej muzyki, a poza tym chce być niezależny.
Czy myślicie, że będzie popyt na coś takiego?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Rozumiem ból. Ja o moją wypłatę z pracy wakacyjnej muszę się sądzić...
no ale to co... bedzie grał na Waszym weselu? dziwnie tak, ja bym wolała Pana Młodego miec koło siebie

Cytat:
Hm, obawiałam się tego pytania Bo póki co nie zdradziłam na forum mojego miasta rodzinnego, bo jest małe Na razie zdradzę tylko, że to północ Mazowsza

A i bez tego macie tempo ekspresowe

Dobrze

Dziękuję, też jestem z siebie dumna
Ja zawsze chciałam mieć faceta grającego na instrumencie - marzył mi się gitarzysta Ale los postawił mi na drodze TŻ i teraz saksofon jest moją miłością

Przyłączam się do tej prośby
Dobranoc
tez chciałam miec faceta grającego na gitarze a z tego wszystkiego sama sie nauczyłam

Cytat:
Heja z rańca

w ogóle jakie jajca, wchodzę sobie na fejsa a tam wiadomość od nieznajomego kolesia, pisał że wreszcie mnie znalazł, a po zdjęciu nie mogłabym tego kogoś dobrze rozpoznać, ale patrzę na imię i mi się skojarzyło że na weselu na którym byłam ostatnio tańczyliśmy z bratem PMki i gadaliśmy z nim i jego żoną to se myślę, to on bo ze zdjęcia nawet trochę podobny no i walę do niego wiadomość a tu się okazuję, że to wcale nie był on a...... kamerzysta z tego wesela

Postanowił se mnie znaleść na fb nie wiem jakim cudem bo stwierdził, że skoro poszłam tam na wesele sama to pewnie jestem wolna a tu zonk - status zaręczona

I tak się zastanawiałam co by to było, gdyby tak te 7 lat temu był fejs, to czy bym tak wtedy odnalazła "miłość mojego życia z wakacji" bo tak pożałowałam później że nie wymieniłam się z nim nr telefonu że rok za nim płakałam ciekawa jestem czy jakby wtedy był fejs to czy bym się do niego odezwała i inaczej by się wszystko potoczyło, bo znałam jego imię nazwisko miasto i studia, a tak to teraz tylko go sobie dyskretnie podglądnę od czasu do czasu nawet mojemu TŻowi go pokazywałam
no pewno miałabys z nim trójke dzieci i łaziła w papilotach i kapciuchach

Cytat:
nad ranem

a tak wracając do tematu ksywek to ja do tż czasem mówię mysiaku słodziaku itp albo moje machu picchu Kiedyś uczyłam Włoszkę wymowy "misiu pysiu" a ona wypaliła do chłopaków, że są jej machu picchu i tak się zostało

Zmykam na weekend.

ulala ładna sala

http://dolinaowczar.com.pl/galeria my chcemy tu co myslicie?

i zwiedziałam sie co do fotografki od kolezanki wzieła za slub sesje i album 1000-1100 a to ona: http://lummirance.wordpress.com/

aile Wy dajecie za fotografa?
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:47   #3297
monikkad
Wtajemniczenie

Dzisiaj mam ciężki dzień - zajęcia na uczelni te hardcorowe... I tak średnio przygotowana jestem, więc już mam mega stresa.

A potem jak wrócę do domu to mam full nauki i chcę się wyrobić dziś i jutro, żeby spędzić niedzielę z TŻ-tem. Także raczej nie będzie mnie tu już do poniedziałku.

Miłego weekendu dziewuszki

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

http://dolinaowczar.com.pl/galeria my chcemy tu co myslicie?

i zwiedziałam sie co do fotografki od kolezanki wzieła za slub sesje i album 1000-1100 a to ona: http://lummirance.wordpress.com/

aile Wy dajecie za fotografa?
My 1400 zł i mamy w tym: fotografię całodniową od wizyty u fryzjera do ok. 1 w nocy, sesję plenerową w innym dniu, 40 wywołanych zdjęć w albumie (format zdjęć 13x18) i około 800 zdjęć na płycie (wszystkie obrobione). Zdjęcia nie robią dla mnie jakiegoś mega szału, ale cena jest bardzo korzystna, jest to firma będąca na rynku wiele lat, TŻ-towi się foty bardzo podobają i w ogóle kontakt z kolesiem jest bardzo okej, więc się zdecydowaliśmy. Mnie tam akurat dużo bardziej niż na zdjęciach zależy na filmie, więc się tak zdjęciami nie jaram, dla mnie ważne, żeby w ogóle jakieś były. Natomiast TŻ przykłada dużą wagę do zdjęć no i zaakceptował ich, więc będą oni. Tu można sobie zobaczyć: www.kaniewscy.com
Stary 2013-01-04, 10:47   #3298
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kate Noir sala śliczna! Ależ szkoda... A nie chcecie jakiegoś z wolnego terminu u nich?

monikkad trzymaj się i miłej nauki!

Co do fotografów to my płacimy 1700 za full pakiet (łącznie z plenerem w innym dniu). Muszę poszukać zespołu i zaczyna mnie to dołować, bo nic ciekawego nie znajduję
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:51   #3299
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde a na wrzesień Wam nie pasuje?
Cytat:
Dzien dobry

Witam nowe PM-ki

a Tobie co?
Cytat:
...ale najczęściej to mówię do niego......po nazwisku
dokładnie
my generalnie nie uznajemy ZOO czyli żadnych zwierząt i niestety ale ja do niego najczęściejpo nazwisku

witam się z rana z sałatką jarzynową od mamy

plan na dziś:
zakupy, obiad z przyjaciólką, projekt
TZ wybył na cały dzień więc mam spokój

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:54   #3300
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
no ale to co... bedzie grał na Waszym weselu? dziwnie tak, ja bym wolała Pana Młodego miec koło siebie
tez chciałam miec faceta grającego na gitarze a z tego wszystkiego sama sie nauczyłam
No nie, na swoim weselu będzie Panem Młodym
Chodzi mi o to, czy myślicie, że na takich imprezach o których wspominały niektóre dziewczyny, takie przyjęcia bez zabaw weselnych byłby popyt na takiego muzyka

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości