Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 10:21   #1591
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Widzę, że mnie Malinka uprzedziła. Też jestem za żeby sposoby na przeziębienia na pierwszą stronę wrzucić. Ja jeszcze polecam olejek Olbas do inhalacji. Na moje zatoki świetnie działa!

Dziś ok 12:30 wizytuję. Usg nie będzie, ale za jakieś 2 tyg będzie prenatale bo dziś zaczynam 10 tydz.

Margosia nastaw się, że mała nie będzie miała kolek. Wszystko zależy od twojej diety podczas karmienia (o ile planujesz karmić). Jedni mówią, że należy jeść wszystko jak w ciąży, ja jestem za tym, żeby jednak uważać co się je. Ja uważałam i odmawiałam sobie i Małgosia żadnej kolki nie miała, ani jakiegokolwiek problemu z brzuszkiem.
My poszliśmy na wesele jak mała miała 5 m-cy i zostawiłam ją z siostrą. Ale wesele było 5 km od domu i jak mała nie chciała pić z butelki mojego mleka to poprostu pojechałam i nakarmiłam z piersi (co nie powiem była też dla mnie ulga ) I niby się bawiłam i wiedziałam, że mała spokojnie śpi, to i tam myślami byłam przy niej!

Mdłości jeszcze mam, ale mniejsze. Naprawdę imbir z cytryną jest gites. Ogólnie przestałam pić herbatę i za to piję wodę z cytryną. Teraz się herbaty napiłam, żeby sprawdzić, ale jakoś mi nie podchodzi.

Mój mąż wczoraj kupił mi parę plasterków schaba pieczonego w ziołach. Jejku jaki pyszny. Już nie ma I co tu jeść?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:27   #1592
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Same laski będą
A przy porodzie okaże się, że same siuraki

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Oj muszę sobie jakieś śniadanko zrobić bom głodna, ale nie wiem co Chleb z masłem??
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:27   #1593
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja mam propozycje

drugim postem na stronie jest post magoliny, mozna by go przerobic na jakies ciekawe linki albo porady.
magolina dalabys rade?? jakies ciekawe linki powrzucac?? porady? itp??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:31   #1594
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Oj muszę sobie jakieś śniadanko zrobić bom głodna, ale nie wiem co Chleb z masłem??
Ja zjadłam na śniadanie sadzone i chleb z masłem
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:33   #1595
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam na śniadanie sadzone i chleb z masłem
właśnie wsuwam chlebek z masełkiem
Stary 2013-01-04, 10:34   #1596
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziś planuję ugotować ogórkową, bo któraś z was wczoraj mi smaka zrobiła)

a do pracy ide na 14, i juz mi sie strasznie nie chce

Stary 2013-01-04, 10:34   #1597
shestiger
Rozeznanie

Ja budyń czekoladowy i chlebek z serkiem śmietankowym posolony ^^ hahahah nie ma to jak mieszanie jedzenia, ale jakoś tak mnie wzięło
Moja córcia za to budyniu nie ruszyła a inne monte czy kupne wcina a to przecież wygląda i smakuje podobnie :/ uparciuch jeden...Już wariuje co jej dawać na śniadania i kolacje bo ona by albo parówki na ciepło albo serki jadła ;/ i suchą bułkę..wogóle jej nie garnie do kanapek :/
Macie sposoby na takie uparciuchy może/?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:38   #1598
201608171256
Konto usunięte

Witajcie!
Chciałam dołączyć. Wcześniej podczytywałam ale bałam się ujawnić. Postanowiłam, że zrobię to po 12 t.c.

12 t.c. skończony, jestem w trakcie 13 . Pierwszy raz chyba w życiu nie stresuje mnie upływający czas, niech biegnie jak najszybciej. Byle do lipca... !

Życzę wszystkim braku komplikacji, samych zdrowych i rozkosznych Maleństw!
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:38   #1599
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś królował chleb z masłem, żółtym serem i czerwoną papryką.Mniam, mniam
A na obiad ogórkowa. Poza tym już gotowa i nie muszę nic wymyślać. Tatuś miał wieczorem jakiś napad na zupę i zrobił ją o 21:00. Zadzwonił do mnie dziś żebym nic nie gotowała, bo zrobił ogromny gar tej zupy i możemy ją jeść dwa dni
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:39   #1600
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja budyń czekoladowy i chlebek z serkiem śmietankowym posolony ^^ hahahah nie ma to jak mieszanie jedzenia, ale jakoś tak mnie wzięło
Moja córcia za to budyniu nie ruszyła a inne monte czy kupne wcina a to przecież wygląda i smakuje podobnie :/ uparciuch jeden...Już wariuje co jej dawać na śniadania i kolacje bo ona by albo parówki na ciepło albo serki jadła ;/ i suchą bułkę..wogóle jej nie garnie do kanapek :/
ja w sumie nie wiem, dzieci i uparciuchów nie mam.

a co z jajecznica??
albo płatkami z mlekiem??
albo bułka z szynką?
albo owsianka z jabłkiem i cynamonem?

a może te kanapki robić takie łądne, w sensie układać warzywa i serem w jakieś kształty, domki itp

Stary 2013-01-04, 10:39   #1601
Rockyyy
Zakorzenienie

Heeeej
U mnie 5 na + ale zimno,strasznie wieje i pada deszcz :/ Nawet pies nie chce z domu wyjsc a ja musze.
Czekam az miną mi mdłości i mam w planach parówki z musztardą i ketchupem do tego herbatka z cytryną .Pojem,popiję i zbieram sie na wizyte Jadę na 12 a wieczorkiem na 18.20 .Troche jestem zła ze będę bez Tż ale coż.jego strata.Mam nadzieję ze maluszek uchyli rabek tajemnicy i będę mogła się zwracać do neigo po własciwym imieniu
Stary 2013-01-04, 10:41   #1602
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Wooden_Pints Pokaż wiadomość
Witajcie!
Chciałam dołączyć. Wcześniej podczytywałam ale bałam się ujawnić. Postanowiłam, że zrobię to po 12 t.c.

12 t.c. skończony, jestem w trakcie 13 . Pierwszy raz chyba w życiu nie stresuje mnie upływający czas, niech biegnie jak najszybciej. Byle do lipca... !

witamy witamy w naszej skromnej grupie
no i gratulujemy 12 tygodni!!)

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Heeeej
U mnie 5 na + ale zimno,strasznie wieje i pada deszcz :/ Nawet pies nie chce z domu wyjsc a ja musze.
Czekam az miną mi mdłości i mam w planach parówki z musztardą i ketchupem do tego herbatka z cytryną .Pojem,popiję i zbieram sie na wizyte Jadę na 12 a wieczorkiem na 18.20 .Troche jestem zła ze będę bez Tż ale coż.jego strata.Mam nadzieję ze maluszek uchyli rabek tajemnicy i będę mogła się zwracać do neigo po własciwym imieniu
powodzenia i czekamy na zdjecia i relacje!

Stary 2013-01-04, 10:50   #1603
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Dziś ok 12:30 wizytuję. Usg nie będzie, ale za jakieś 2 tyg będzie prenatale bo dziś zaczynam 10 tydz.

Margosia nastaw się, że mała nie będzie miała kolek. Wszystko zależy od twojej diety podczas karmienia (o ile planujesz karmić). Jedni mówią, że należy jeść wszystko jak w ciąży, ja jestem za tym, żeby jednak uważać co się je. Ja uważałam i odmawiałam sobie i Małgosia żadnej kolki nie miała, ani jakiegokolwiek problemu z brzuszkiem.
My poszliśmy na wesele jak mała miała 5 m-cy i zostawiłam ją z siostrą. Ale wesele było 5 km od domu i jak mała nie chciała pić z butelki mojego mleka to poprostu pojechałam i nakarmiłam z piersi (co nie powiem była też dla mnie ulga ) I niby się bawiłam i wiedziałam, że mała spokojnie śpi, to i tam myślami byłam przy niej!

Mdłości jeszcze mam, ale mniejsze. Naprawdę imbir z cytryną jest gites. Ogólnie przestałam pić herbatę i za to piję wodę z cytryną. Teraz się herbaty napiłam, żeby sprawdzić, ale jakoś mi nie podchodzi.

Mój mąż wczoraj kupił mi parę plasterków schaba pieczonego w ziołach. Jejku jaki pyszny. Już nie ma I co tu jeść?
U mnie po fazie na kanapki z serem jest faza na zupę mleczną
Co by zdrowsza była to z suszonymi śliwkami lub żurawiną

Cytat:

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Tak jak Domi napisała, spróbuj pozwolić jej niech sama sobie zrobi tą kanapkę
i pokaz jej jak może ułożyć różne kształty
Mój ulubiony to muchomorek z jajka na twardo z pomidorem
Ale wyobraźnia nie zna granic

U mnie w żłobku maluchy czasem same sobie robiły kanapki... (czasem zlizywał masło z noża zamiast smarować kanapkę)

Cytat:
Witajcie!

Witaj

I kciuki za dzisiejsze wizyty

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:57   #1604
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Witamy

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie dziś królował chleb z masłem, żółtym serem i czerwoną papryką.Mniam, mniam
A na obiad ogórkowa. Poza tym już gotowa i nie muszę nic wymyślać. Tatuś miał wieczorem jakiś napad na zupę i zrobił ją o 21:00. Zadzwonił do mnie dziś żebym nic nie gotowała, bo zrobił ogromny gar tej zupy i możemy ją jeść dwa dni
Ja też chciałabym udziwnić sobie jedzenie, alemi nie pozwalają, więc przeważnie jestem zmuszona na chleb z masłem jaka to oszczędność na jedzeniu

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Heeeej
za wizytę.

Ja też powoli muszę się zbierać na jakieś zakupy, ale na tym l4 tak się rozleniwiłam, że nic mi się nie chcenawet mi się z łóżka nie chce podnieść

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U mnie w żłobku maluchy czasem same sobie robiły kanapki... (czasem zlizywał masło z noża zamiast smarować kanapkę)
Tż siostrzeniec jak był mały to podlatywał do masła, na paluszek i do buzi, a ze słodyczy jadł jedynie cukier w kostkach, zaś moja najmłodsza siostra, ze słodyczy najbardziej lubiła szyneczkęlodówka się nie zamykała

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:59
Stary 2013-01-04, 11:00   #1605
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

dziewczyny w oczekiwaniu na poznanie płci naszych maleństw,
zapraszam na mały teścik)

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
U mnie też na 60kilka% dziewczynka..ani jednego chłopa nie będzie?

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę, może któraś napisac jeszcze raz jakie leki można na przeziębienie w ciąży?Pamiętam że bylo to wypisane ale nie mogę znaleźć
A od rana lekka gorączka, ból gardła i tym podobne...
Ja na przeziębienie dostałam oscillococcinum (lek homeopatyczny pod język), syrop prawoślazowy, wapno. Na katar dodatkowo kropelki, ale nie używam, bo na ulotce napisane, że nie wolno w ciąży. Wczoraj zrobiłam inhalację wodą z solą i od wstania do tej pory dobrze mi się oddycha, o niebo lepiej niż wczoraj Lekarka mówiła, że jakbym miała gorączkę to zbijać lekami, ale też nie powiedziała czym. Ona w ogóle miała takie podejście, że a co tam w ciąży można dużo leków brać, bo czemu nie? To z nią nie dyskutowałam, mimo że miałam inne zdanie. Do ssania też byle jakie tabletki, co też mnie zdziwiło. No ale nie kupiłam ostatecznie żadnych. Piję herbatki z miodem, herbatę z lipy, mleko z miodem.

Witam kolejne mamy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:03   #1606
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
ja w sumie nie wiem, dzieci i uparciuchów nie mam.

a co z jajecznica??
albo płatkami z mlekiem??
albo bułka z szynką?
albo owsianka z jabłkiem i cynamonem?

a może te kanapki robić takie łądne, w sensie układać warzywa i serem w jakieś kształty, domki itp
No właśnie, kolorowe kanapeczki - z wędlinką, papryką, sałatą, pomidorkiem, rzodkiewką, zielonym ogóreczkiem

shestiger
Ja jak byłam mała też niewiele rzeczy jadłam. Jeśli kanapki to z cukrem, solą. wegetą, salami, ewentualnie z pomidorem czy rzodkiewką. Preferowałam kaszkę manne, kleik, płatki z mlekiem, owsiankę, gotowane jajko. Nic więcej.

Możesz jeszcze spróbować jej dać naleśniki (z serem, dżemem, owocami, na słono np. z parówką tak jak lubi), omlet (w ogóle jajka w różnym wydaniu - sadzone, gotowane, jajecznica, kanapki posmarowane pastą jajeczną ze szczypiorkiem), tosty z serem, wędlinką, oregano z dodatkiem ketchupu, kanapki z serkiem śmietankowym do smarowania czy twarożkiem. Jest wiele opcji.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:05   #1607
fiazo
Zakorzenienie

Wooden_Pints Witamy

za dzisiejsze wizyty

ja to mam problem z jedzeniem, praktycznie wciskam w siebie.
Dziś miałam na śniadanie kanapki z salami i majonezem (normalnie majonez jem tylko w sałatkach lub z jajkiem na twardo).

Wczoraj u siostry jadłam ziemniaczki z wątróbką i buraczkami na ciepło, a w domu kaszę jęczmienną z marchewką i groszkiem oraz sałatkę z pekińskiej.

A zupy to z dala ode mnie, nie wiem zawsze lubiłam zupy, a teraz na samą myśl mnie odrzuca.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:15   #1608
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
U mnie też na 60kilka% dziewczynka..ani jednego chłopa nie będzie?

Ja na przeziębienie dostałam oscillococcinum (lek homeopatyczny pod język), syrop prawoślazowy, wapno. Na katar dodatkowo kropelki, ale nie używam, bo na ulotce napisane, że nie wolno w ciąży. Wczoraj zrobiłam inhalację wodą z solą i od wstania do tej pory dobrze mi się oddycha, o niebo lepiej niż wczoraj Lekarka mówiła, że jakbym miała gorączkę to zbijać lekami, ale też nie powiedziała czym. Ona w ogóle miała takie podejście, że a co tam w ciąży można dużo leków brać, bo czemu nie? To z nią nie dyskutowałam, mimo że miałam inne zdanie. Do ssania też byle jakie tabletki, co też mnie zdziwiło. No ale nie kupiłam ostatecznie żadnych. Piję herbatki z miodem, herbatę z lipy, mleko z miodem.

Witam kolejne mamy
dzięki za rady
mi też na 61% że dziewczynka,ale czuję że jednak będzie chłopiec
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:15   #1609
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Nowe Mamusie witajcie!!

Cytat:
moja mama mowi, ze to NIGDY nie mija.
jestesmy teraz SAMICAMI troszczącymi sie o potomstwo)
Moja mama mi mówi to samo.
Mamy czasami problemy, żeby dogadać się z moją siostrą. Ma 24 lata, a zachowuje się czasami jak dziecko. Mieszka za granicą i ciężko nam się dogadać. Ale mama sama mówi, że zobaczę jak to jest, co to znaczy troska o dziecko... Pewnie choćby siostra zrobiła największe głupoty, mama się będzie martwić (zresztą ja też, choć odpuszczam trochę na czas ciąży w myśl tego, co wkleiłaś później na temat stresu).

A teraz: MY!!! (a przynajmniej ja)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:20   #1610
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
ja tez mam faze na bulke z maslem dzis zrobilam sobie do tego taka salatke z pamidorami i cebula zalane mlekiem/ smietana mmm pycha, wczoraj tez to mialam ja chyba nie moge jesc kielbasy itp wczoraj zjadlam pol i caly wieczor jakos tak dziwnie sie czulam niby mi sie odbijalo ale ble ;/
w ogole rano moj brzusio przypomina bardziej ciazowy niz sadelkowy ale to rano, bo jak sie najem to juznie :P
sluchajcie czy w 14 tc bedzie juz cos widac odnoscie plci? bo mam wizyte za tydzien i bardzo juz bym chciala wiedziec, tym bardzije ze kolejna raczej za meisiac a ja bym juz chciala poszalec na wyprzedazach ;/

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

odnoscie samic i ich troski to jak poprzednio bylam w ciazy i zaczelam plamic to moja mama mowila to samo, ze do konca zycia sie bedziesz martwic o dziecko, ze widzisz jak to jest jeszcze go nie widzialas a juz pokochalas, bo ja przewaznie mamie mowie zeby sie nie martwila, zeby troche odpuscila, jest strasznie nadopiekuncza, w sumie codziennie z nia gadam na fb
sluchajcie wczoraj ogladalam film Marzyciel na Ale kino chyba i normlanie sie poryczalam, pozniej przypomnialo mi sie o poronieniu i w ogole caly wieczor, tz musial mnie uspokajac, tez tak macie? chyba zaczynam sie wzruszac na filmach

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:23   #1611
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja z moją mamą codziennie gadam przez telefon minimum raz (z reguły tak z 3), jakbym nie miała darmowego numeru, to się nie wypłacę za rachunki
No i mama codziennie to samo, jak się czujesz, co u Was. Już czasami sama mam dość i mówię, że nic się nie zmieniło od wczoraj od 20. :P No ale też wiem, że robi to z troski, więc się nie denerwuję zbytnio.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:32   #1612
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ja tez mam faze na bulke z maslem dzis zrobilam sobie do tego taka salatke z pamidorami i cebula zalane mlekiem/ smietana mmm pycha, wczoraj tez to mialam ja chyba nie moge jesc kielbasy itp wczoraj zjadlam pol i caly wieczor jakos tak dziwnie sie czulam niby mi sie odbijalo ale ble ;/
w ogole rano moj brzusio przypomina bardziej ciazowy niz sadelkowy ale to rano, bo jak sie najem to juznie :P
sluchajcie czy w 14 tc bedzie juz cos widac odnoscie plci? bo mam wizyte za tydzien i bardzo juz bym chciala wiedziec, tym bardzije ze kolejna raczej za meisiac a ja bym juz chciala poszalec na wyprzedazach ;/
Odnośnie płci to oczywiście coś widać... ale to zawsze może się zmienić więc szalejąc na wyprzedażach warto celować w takie uniwersalne rzeczy

Dobrym przykładem tego są mamy majowo-czerwcowe, które miały zdecydowaną przewagę chłopców a po usg połówkowym kilku chłopców zmieniło się w dziewczynki

Na tym etapie to na dwoje babka wróżyła i wszystko może się pozmieniać:rolleyes :

Mały
Stary 2013-01-04, 11:33   #1613
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny,
pytanie głównie to tych dziewczyn, który mają cięzkie wymioty i wmuszaą w siebie mało jedzenia,
czy wy bierzecie witaminki??

Stary 2013-01-04, 11:33   #1614
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Uwielbiam tak jeść. Latem jadam taką sałatkę co drugi dzień. Mniam
A ja dziś mam ochotę na mozzarellę z pomidorkiem. Już poprosiłam męża żeby mi kupił wszystko co potrzebne wracając i sobie zrobię
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:34   #1615
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a co do MAMY, to ja z moją też codziennie na skype gadam to chyba dobrze ci nie??) hahaha

Stary 2013-01-04, 11:35   #1616
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

yhy ;/ mnie sie podobaja ciuchy w kolorach marynarskich, granat i biel, albo jakis bez cos w tych odcieniach i pewnie wiecej takich kupie, a przeciez i dziewczynka moze w granacie i czerwieni np

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:39   #1617
kooocur
Zakorzenienie

Witam

cos dziś cisnienie mega niskie....

Komus truskawek ze jogurtem?? Mmyyy pycha!!

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:42   #1618
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny a czy ja wam mowilam, ze moja tesciowa kupila mi pod choinke prezent dla dzidzi??
kupila mi body krotkie i dlugie, przewijak dla dziecka, dwa przescieradla do lozeczka, jakies husteczki nawilzane!!, i jakies kosmetyki!!

musze zdjecia porobic) hahaha

troche wczesnie, no ale tez sie cieszy i nie moge jej zabronic co nie??

Stary 2013-01-04, 11:42   #1619
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny,
pytanie głównie to tych dziewczyn, który mają cięzkie wymioty i wmuszaą w siebie mało jedzenia,
czy wy bierzecie witaminki??
Ja muszę się przyznać że bez konsultacji z lekarzem przestałam brać, bo po nich jeszcze większe wymioty...Kilka dni po odstawieniu było ok, no ale tylko kilka dni, potem wszystko wróciło.
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:43   #1620
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
yhy ;/ mnie sie podobaja ciuchy w kolorach marynarskich, granat i biel, albo jakis bez cos w tych odcieniach i pewnie wiecej takich kupie, a przeciez i dziewczynka moze w granacie i czerwieni np
pewnie, że tak
Nie uważam też, że niebieski i granatowy jest chłopięcy i dziewczynki nie mogę w takich chodzić
Nie ubrałabym tylko chłopca w róż i sukienki (ale wynika to z mojej osobistej awersji do różu i z niczego więcej )

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witam

cos dziś cisnienie mega niskie....

Komus truskawek ze jogurtem?? Mmyyy pycha!!

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

mi

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości