|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Widzę, że mnie Malinka uprzedziła. Też jestem za żeby sposoby na przeziębienia na pierwszą stronę wrzucić. Ja jeszcze polecam olejek Olbas do inhalacji. Na moje zatoki świetnie działa!
Dziś ok 12:30 wizytuję. Usg nie będzie, ale za jakieś 2 tyg będzie prenatale bo dziś zaczynam 10 tydz. ![]() Margosia nastaw się, że mała nie będzie miała kolek. Wszystko zależy od twojej diety podczas karmienia (o ile planujesz karmić). Jedni mówią, że należy jeść wszystko jak w ciąży, ja jestem za tym, żeby jednak uważać co się je. Ja uważałam i odmawiałam sobie i Małgosia żadnej kolki nie miała, ani jakiegokolwiek problemu z brzuszkiem. My poszliśmy na wesele jak mała miała 5 m-cy i zostawiłam ją z siostrą. Ale wesele było 5 km od domu i jak mała nie chciała pić z butelki mojego mleka to poprostu pojechałam i nakarmiłam z piersi (co nie powiem była też dla mnie ulga ) I niby się bawiłam i wiedziałam, że mała spokojnie śpi, to i tam myślami byłam przy niej!Mdłości jeszcze mam, ale mniejsze. Naprawdę imbir z cytryną jest gites. Ogólnie przestałam pić herbatę i za to piję wodę z cytryną. Teraz się herbaty napiłam, żeby sprawdzić, ale jakoś mi nie podchodzi. Mój mąż wczoraj kupił mi parę plasterków schaba pieczonego w ziołach. Jejku jaki pyszny. Już nie ma I co tu jeść?
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
A przy porodzie okaże się, że same siuraki
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Oj muszę sobie jakieś śniadanko zrobić bom głodna, ale nie wiem co Chleb z masłem??
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam propozycje
drugim postem na stronie jest post magoliny, mozna by go przerobic na jakies ciekawe linki albo porady. magolina dalabys rade?? jakies ciekawe linki powrzucac?? porady? itp?? |
|
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wsuwam chlebek z masełkiem
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
dziś planuję ugotować ogórkową, bo któraś z was wczoraj mi smaka zrobiła
) a do pracy ide na 14, i juz mi sie strasznie nie chce |
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Ja budyń czekoladowy i chlebek z serkiem śmietankowym posolony ^^ hahahah nie ma to jak mieszanie jedzenia, ale jakoś tak mnie wzięło
![]() Moja córcia za to budyniu nie ruszyła a inne monte czy kupne wcina a to przecież wygląda i smakuje podobnie :/ uparciuch jeden...Już wariuje co jej dawać na śniadania i kolacje bo ona by albo parówki na ciepło albo serki jadła ;/ i suchą bułkę..wogóle jej nie garnie do kanapek :/ Macie sposoby na takie uparciuchy może/? |
|
|
|
#1598 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie!
Chciałam dołączyć. Wcześniej podczytywałam ale bałam się ujawnić. Postanowiłam, że zrobię to po 12 t.c. 12 t.c. skończony, jestem w trakcie 13 Życzę wszystkim braku komplikacji, samych zdrowych i rozkosznych Maleństw! |
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na obiad ogórkowa. Poza tym już gotowa i nie muszę nic wymyślać. Tatuś miał wieczorem jakiś napad na zupę i zrobił ją o 21:00. Zadzwonił do mnie dziś żebym nic nie gotowała, bo zrobił ogromny gar tej zupy i możemy ją jeść dwa dni
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z jajecznica?? albo płatkami z mlekiem?? albo bułka z szynką? albo owsianka z jabłkiem i cynamonem? a może te kanapki robić takie łądne, w sensie układać warzywa i serem w jakieś kształty, domki itp |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
![]() U mnie 5 na + ale zimno,strasznie wieje i pada deszcz :/ Nawet pies nie chce z domu wyjsc a ja musze. Czekam az miną mi mdłości i mam w planach parówki z musztardą i ketchupem do tego herbatka z cytryną .Pojem,popiję i zbieram sie na wizyte Jadę na 12 a wieczorkiem na 18.20 .Troche jestem zła ze będę bez Tż ale coż.jego strata.Mam nadzieję ze maluszek uchyli rabek tajemnicy i będę mogła się zwracać do neigo po własciwym imieniu
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i gratulujemy 12 tygodni!! )---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co by zdrowsza była to z suszonymi śliwkami lub żurawiną Cytat:
![]() i pokaz jej jak może ułożyć różne kształty ![]() Mój ulubiony to muchomorek z jajka na twardo z pomidorem ![]() Ale wyobraźnia nie zna granic ![]() U mnie w żłobku maluchy czasem same sobie robiły kanapki... (czasem zlizywał masło z noża zamiast smarować kanapkę Cytat:
![]() I kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#1604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi nie pozwalają, więc przeważnie jestem zmuszona na chleb z masłem jaka to oszczędność na jedzeniuCytat:
za wizytę.Ja też powoli muszę się zbierać na jakieś zakupy, ale na tym l4 tak się rozleniwiłam, że nic mi się nie chce nawet ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
, a ze słodyczy jadł jedynie cukier w kostkach, zaś moja najmłodsza siostra, ze słodyczy najbardziej lubiła szyneczkęEdytowane przez surka Czas edycji: 2013-01-04 o 10:59 |
||||
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarka mówiła, że jakbym miała gorączkę to zbijać lekami, ale też nie powiedziała czym. Ona w ogóle miała takie podejście, że a co tam w ciąży można dużo leków brać, bo czemu nie? To z nią nie dyskutowałam, mimo że miałam inne zdanie. Do ssania też byle jakie tabletki, co też mnie zdziwiło. No ale nie kupiłam ostatecznie żadnych. Piję herbatki z miodem, herbatę z lipy, mleko z miodem.Witam kolejne mamy
|
||
|
|
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() shestiger Ja jak byłam mała też niewiele rzeczy jadłam. Jeśli kanapki to z cukrem, solą. wegetą, salami, ewentualnie z pomidorem czy rzodkiewką. Preferowałam kaszkę manne, kleik, płatki z mlekiem, owsiankę, gotowane jajko. Nic więcej. Możesz jeszcze spróbować jej dać naleśniki (z serem, dżemem, owocami, na słono np. z parówką tak jak lubi), omlet (w ogóle jajka w różnym wydaniu - sadzone, gotowane, jajecznica, kanapki posmarowane pastą jajeczną ze szczypiorkiem), tosty z serem, wędlinką, oregano z dodatkiem ketchupu, kanapki z serkiem śmietankowym do smarowania czy twarożkiem. Jest wiele opcji. |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Wooden_Pints Witamy
![]() ![]() ![]() za dzisiejsze wizytyja to mam problem z jedzeniem, praktycznie wciskam w siebie. Dziś miałam na śniadanie kanapki z salami i majonezem (normalnie majonez jem tylko w sałatkach lub z jajkiem na twardo). Wczoraj u siostry jadłam ziemniaczki z wątróbką i buraczkami na ciepło, a w domu kaszę jęczmienną z marchewką i groszkiem oraz sałatkę z pekińskiej. A zupy to z dala ode mnie, nie wiem zawsze lubiłam zupy, a teraz na samą myśl mnie odrzuca. |
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też na 61% że dziewczynka,ale czuję że jednak będzie chłopiec
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Nowe Mamusie witajcie!! Cytat:
Mamy czasami problemy, żeby dogadać się z moją siostrą. Ma 24 lata, a zachowuje się czasami jak dziecko. Mieszka za granicą i ciężko nam się dogadać. Ale mama sama mówi, że zobaczę jak to jest, co to znaczy troska o dziecko... Pewnie choćby siostra zrobiła największe głupoty, mama się będzie martwić (zresztą ja też, choć odpuszczam trochę na czas ciąży w myśl tego, co wkleiłaś później na temat stresu). A teraz: MY!!! (a przynajmniej ja )
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja tez mam faze na bulke z maslem dzis zrobilam sobie do tego taka salatke z pamidorami i cebula zalane mlekiem/ smietana mmm pycha, wczoraj tez to mialam ja chyba nie moge jesc kielbasy itp wczoraj zjadlam pol i caly wieczor jakos tak dziwnie sie czulam niby mi sie odbijalo ale ble ;/w ogole rano moj brzusio przypomina bardziej ciazowy niz sadelkowy ale to rano, bo jak sie najem to juznie :Psluchajcie czy w 14 tc bedzie juz cos widac odnoscie plci? bo mam wizyte za tydzien i bardzo juz bym chciala wiedziec, tym bardzije ze kolejna raczej za meisiac a ja bym juz chciala poszalec na wyprzedazach ;/ ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- odnoscie samic i ich troski to jak poprzednio bylam w ciazy i zaczelam plamic to moja mama mowila to samo, ze do konca zycia sie bedziesz martwic o dziecko, ze widzisz jak to jest jeszcze go nie widzialas a juz pokochalas, bo ja przewaznie mamie mowie zeby sie nie martwila, zeby troche odpuscila, jest strasznie nadopiekuncza, w sumie codziennie z nia gadam na fb ![]() sluchajcie wczoraj ogladalam film Marzyciel na Ale kino chyba i normlanie sie poryczalam, pozniej przypomnialo mi sie o poronieniu i w ogole caly wieczor, tz musial mnie uspokajac, tez tak macie? chyba zaczynam sie wzruszac na filmach |
|
|
|
#1611 |
|
Konto usunięte
|
Ja z moją mamą codziennie gadam przez telefon minimum raz (z reguły tak z 3), jakbym nie miała darmowego numeru, to się nie wypłacę za rachunki
![]() No i mama codziennie to samo, jak się czujesz, co u Was. Już czasami sama mam dość i mówię, że nic się nie zmieniło od wczoraj od 20. :P No ale też wiem, że robi to z troski, więc się nie denerwuję zbytnio. |
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrym przykładem tego są mamy majowo-czerwcowe, które miały zdecydowaną przewagę chłopców a po usg połówkowym kilku chłopców zmieniło się w dziewczynki Na tym etapie to na dwoje babka wróżyła i wszystko może się pozmieniać
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
pytanie głównie to tych dziewczyn, który mają cięzkie wymioty i wmuszaą w siebie mało jedzenia, czy wy bierzecie witaminki?? |
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś mam ochotę na mozzarellę z pomidorkiem. Już poprosiłam męża żeby mi kupił wszystko co potrzebne wracając i sobie zrobię
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
a co do MAMY, to ja z moją też codziennie na skype gadam
to chyba dobrze ci nie?? ) hahaha
|
|
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
yhy ;/ mnie sie podobaja ciuchy w kolorach marynarskich, granat i biel, albo jakis bez cos w tych odcieniach i pewnie wiecej takich kupie, a przeciez i dziewczynka moze w granacie i czerwieni np
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
cos dziś cisnienie mega niskie.... Komus truskawek ze jogurtem?? Mmyyy pycha!! 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy ja wam mowilam, ze moja tesciowa kupila mi pod choinke prezent dla dzidzi??
kupila mi body krotkie i dlugie, przewijak dla dziecka, dwa przescieradla do lozeczka, jakies husteczki nawilzane!!, i jakies kosmetyki!! musze zdjecia porobic ) hahahatroche wczesnie, no ale tez sie cieszy i nie moge jej zabronic co nie?? |
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Ja muszę się przyznać że bez konsultacji z lekarzem przestałam brać, bo po nich jeszcze większe wymioty...Kilka dni po odstawieniu było ok, no ale tylko kilka dni, potem wszystko wróciło.
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam też, że niebieski i granatowy jest chłopięcy i dziewczynki nie mogę w takich chodzić Nie ubrałabym tylko chłopca w róż i sukienki (ale wynika to z mojej osobistej awersji do różu i z niczego więcej )Cytat:
mi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

) I niby się bawiłam i wiedziałam, że mała spokojnie śpi, to i tam myślami byłam przy niej!
I co tu jeść?

mi nie pozwalają, więc przeważnie jestem zmuszona na chleb z masłem
jaka to oszczędność na jedzeniu
nawet
)