Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 17:19   #3541
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Tycikata - mi dzisiaj rano TŻ z fochem stwierdził, że mnie w nocy budzić to gorzej niż umarłego podobno w nocy mnie budził, bo miał ochotę na a ja oczywiście nic
hahahaaaa mój też lubi coś "podziałać" kiedy ja już śpię, ale on mi wtedy robi coś takiego, że nie ma opcji, żebym się nie obudziła

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dokładnie, my z TŻ też od razu odrzuciliśmy 2013r. bo po pierwsze byłoby to załatwianie na szybko, po drugie mamy na głowie ukończenie studiów, magistra do napisania i znalezienie pracy, a tak ogólnie stan narzeczeństwa też ma swoje uroki, więc nie chcieliśmy go na siłę skracać
Ja już powinnam była się obronić w 2012, ale przez moją pracę trochę zawaliłam i nie napisałam mgrki
i zgadzam się z Tobą a przy okazji to na spokojnie się przygotujemy do ślubu

Ja na dziennych studiach zupełnie nie myślałam o ślubie, ani o zaręczynach
Poza tym, dopiero pod koniec II roku poznałam mojego TŻ, a przede wszystkim to byłam strasznym dzieciuchem "wydoroślałam" dopiero dzięki mojej obecnej pracy.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
monikkad Życzę Ci powodzenia. Mimo, że to zawód, w którym się realizuję drugi raz tego błędu bym nie popełniła. Notorycznie szukam pracy. Nawet na zastępstwo jest po 15 podań na jedno miejsce. W wielu szkolach jestem skreślona, bo za młoda, bo nie mam stażu, a skąd mam go mieć, skoro niewielu chce dać szanse...
Dostałam zastępstwo od października do czerwca 100 km ode mnie - wahanie, ale po chwili co... podjęłam decyzję, że biorę. Spakowałam walizki, wynajęłam pokój w Poznaniu i z bolącym sercem wyjechałam i umieram z tęsknoty za M. Widzimy się co tydzień/dwa. Jak tu założyć normalną rodzinę. Szanse na znalezienie pracy w moich okolicach są kiepskie w szkolnictwie. Od lipca znowu poszukiwanie. Kończę już drugie studia podyplomowe łudząc się, że znajdę może coś w edukacji wczesnoszkolnej lub przedszkolnej. Perspektywy marne...
Kochana a nie myślałaś o tym żeby poszukać sobie pracy w jakiejś firmie?jest wiele firm które potrzebują osób z biegłą znajomością niemieckiego. Albo żeby zrobić sobie dodatkową specjalizację w tłumaczeniach?
A dodatkowo dorabiać sobie jako nauczycielka po godzinach w prywatnej szkole?

Ja jestem na filologii angielskiej ale mnie akurat do nauczania absolutnie nie ciągnie.
Zrobiłam biznes w j.ang na dziennych a teraz robię mgrkę na tłumaczeniówce, i na mgrskich jest mnóstwo osób które zrobiły lic na nauczycielskim a teraz są na tłumaczeniówce bo pracy nie ma.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:35   #3542
alloffkowa
Zakorzenienie

mój P wrócił, wypłakałam mu się że ostatnio ciągle się spinamy, przytuliliśmy się, a on mi mówi: szef z szefową myśleli że my z zaproszeniem na ślub i wino naszykowane, świeczki a oni na galowo niemalże
duuuurna sytuacja. ale zrobiliśmy liste gości, narazie na 25 osób tylko
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:38   #3543
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mój P wrócił, wypłakałam mu się że ostatnio ciągle się spinamy, przytuliliśmy się, a on mi mówi: szef z szefową myśleli że my z zaproszeniem na ślub i wino naszykowane, świeczki a oni na galowo niemalże
duuuurna sytuacja. ale zrobiliśmy liste gości, narazie na 25 osób tylko
alloffkowa, a kiedy się do Koszałkowa przeniosłaś? Mogłam przegapić bo ostatnio oblatuję tylko ogólnie forum... Bo chyba z Białogardu jesteś o ile dobrze pamiętam
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:43   #3544
alloffkowa
Zakorzenienie

jestem, ale to mała mieścina więc nie chcę żeby ktoś mnie szukał ale pracuje w Koszałkowie i pomieszkuje- u narzeczonego

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

a Ty skąd jesteś dokładnie ? na PW możesz napisać
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-01-05, 17:54   #3545
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

mogę napisać Jestem ze Słupska.

haha a przy okazji widziałyście reklamę cin cina? "Ja nie wiem, ja jestem ze Słupska" to nam pojechali
Stary 2013-01-05, 18:00   #3546
velika
Winter is coming

Ja wróciłam z zakupów, bogatsza o 2 kiecki, dwie bluzki i spódniczkę Uwielbiam wyprzedaże. I o olejek łopianowy z czerwoną papryką
Za to chłop kupił tylko spodnie, ja nie wiem gdzie ten człowiek ma ubrania kupować, chyba mu maszynę do szycia kupię, akurat w lidlu będzie, bo jest taki niewymiarowy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:02   #3547
lupinka
Zadomowienie

Witajcie! oj, przeglądam wątek od paru dni i zastanawiam się, dlaczego ja tu jeszcze nie dołączyłam? Co chciałabym oczywiście uczynić – jeśli pozwolicie

Krótkim słowem wstępu – z TŻem mamy po 24 lata (no… ja za ponad 2 tygodnie, On za ponad 10 miesięcy ), zostałam szczęśliwą narzeczoną 12.12.12 r. i od tego czasu wstępną datę ślubu zdążyliśmy wyznaczyć na 14.06.2014 r. (bardzo sentymentalnie, bo moi rodzice również brali ślub 14 czerwca, więc nie chciałabym, żeby uległa zmianie ). Wstępnie zarezerwowaliśmy małą salę w naszej rodzinnej miejscowości (w najbliższym czasie chcemy jechać osobiście dogadać szczegóły) i to jest na razie jedyne i najważniejsze posunięcie w sprawie naszego ślubu ale bardzo się cieszę i mam nadzieję, że powoli, powoli wszystko wspólnymi siłami dogramy i pozałatwiamy... będzie to uroczystość na 50, max 60 osób (z dziećmi), więc najbliższa rodzina i kilku znajomych - bardziej w klimacie kameralnego przyjęcia niż hucznego wesela

Będzie mi bardzo miło pogadać tu z Wami o planach ślubno-weselnych i o wszystkim innym
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 18:07   #3548
starry_eyes
Wtajemniczenie

lupinka witaj
starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:10   #3549
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Witaj Robi się nas coraz więcej
a w ogóle jaki wysyp narzeczonych po świętach na fejsie to znajomi jedni za drugimi się ogłaszali
Stary 2013-01-05, 18:28   #3550
Tycikata
Wtajemniczenie

lupinka hej gratulacje

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Witaj Robi się nas coraz więcej
a w ogóle jaki wysyp narzeczonych po świętach na fejsie to znajomi jedni za drugimi się ogłaszali
Jak ja się zaręczyłam z TŻ to strasznie nie chciałam od razu ogłaszać na fejsie żeśmy się zaręczyli. Aż kiedyś TŻ przejął pałeczkę i sam zmienił status

- Loesje
Stary 2013-01-05, 18:42   #3551
Piankka
Zadomowienie

lupinka witaj
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 18:43   #3552
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Jak ja się zaręczyłam z TŻ to strasznie nie chciałam od razu ogłaszać na fejsie żeśmy się zaręczyli. Aż kiedyś TŻ przejął pałeczkę i sam zmienił status
My to chyba po tygodniu zmieniliśmy
Kurczę siedzę dziś cały dzień i próbuję napisać esej z rachunkowości... Niby tylko 3 strony a tak mi się nie chce i jakoś co chwilę mam coś innego do zrobienia

Oglądała może już któraś z Was bejbi blues? Zwiastun zapowiada się całkiem fajnie, jutro z tż idziemy
Stary 2013-01-05, 18:44   #3553
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mam zmienionego zmienię od razu na "w związku małżeńskim"

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
bardzo dobry wybor, na serio, tez bym tak zrobila gdybym miala takie mozliwosci jak Wy
A myślałam, że mnie ubijecie
Stary 2013-01-05, 18:45   #3554
alloffkowa
Zakorzenienie

Witam nową PM.

Laski pytanie za 100 punktów, jak to szło z tym laminowaniem włosów?? dziś mi się przypomniało
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-01-05, 18:55   #3555
Tycikata
Wtajemniczenie

Piankka też chciałam zszokować wszystkich a mój TŻ wszystko z.jyebal

alloffkowa po umyciu włosów: rozpuścić łyżkę żelatyny w 3 łyżkach gorącej wody i dodać trochę odżywki, nałożyć to na wilgotne włosy i trzymać ok 45 minut a potem spłukać

- Loesje
Stary 2013-01-05, 18:56   #3556
klaudia1534
Raczkowanie

lupinka witaj

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:03   #3557
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z zakupów, bogatsza o 2 kiecki, dwie bluzki i spódniczkę Uwielbiam wyprzedaże. I o olejek łopianowy z czerwoną papryką
Za to chłop kupił tylko spodnie, ja nie wiem gdzie ten człowiek ma ubrania kupować, chyba mu maszynę do szycia kupię, akurat w lidlu będzie, bo jest taki niewymiarowy
pokaaaaa i gdzie kupiłaś??? ja umuszę zainwetować w jakiejś bardziej eleganckie ciuszki

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Witajcie! oj, przeglądam wątek od paru dni i zastanawiam się, dlaczego ja tu jeszcze nie dołączyłam? Co chciałabym oczywiście uczynić – jeśli pozwolicie

Krótkim słowem wstępu – z TŻem mamy po 24 lata (no… ja za ponad 2 tygodnie, On za ponad 10 miesięcy ), zostałam szczęśliwą narzeczoną 12.12.12 r. i od tego czasu wstępną datę ślubu zdążyliśmy wyznaczyć na 14.06.2014 r. (bardzo sentymentalnie, bo moi rodzice również brali ślub 14 czerwca, więc nie chciałabym, żeby uległa zmianie ). Wstępnie zarezerwowaliśmy małą salę w naszej rodzinnej miejscowości (w najbliższym czasie chcemy jechać osobiście dogadać szczegóły) i to jest na razie jedyne i najważniejsze posunięcie w sprawie naszego ślubu ale bardzo się cieszę i mam nadzieję, że powoli, powoli wszystko wspólnymi siłami dogramy i pozałatwiamy... będzie to uroczystość na 50, max 60 osób (z dziećmi), więc najbliższa rodzina i kilku znajomych - bardziej w klimacie kameralnego przyjęcia niż hucznego wesela

Będzie mi bardzo miło pogadać tu z Wami o planach ślubno-weselnych i o wszystkim innym
Witaj

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Dziękuję miejmy nadzieję, że wyniki będą OK zaraz po zabiegu wyszłam do domu, tylko trochę poplamuję przez pare dni

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Nic się nie martw, zostaję z Wami
na pewno wszystko będzie ok

A co do ślubu i studiów - z jednej strony fajnie mieć ślub podczas studiów bo wtedy jak się ma fajną grupę całą chmarą przychodzą na ślub i jest tak fajnie ale u mnie na roku to nie było w sumie żadnych małżeństw no oprócz jednego ale to wyjątek także tak w zasadzie to nie ma znaczenia kiedy ważne, żeby Wam pasowało

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:08   #3558
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Witam nowe PMki, myha gratuluję daty, Piankka szkoda, że przekładacie, ale przynajmniej będziecie mieć domek prawie skończony
Powiem Ci, że jeśli byśmy mieli zrezygnować z domu na rzecz ślubu w 2014, to zaś po ślubie byśmy mieszkali z teściami jeszcze 2 lata... a w 2014 zaczniemy budowę(przy dobrych wiatrach w tym samym roku skończymy do stanu surowego zamkniętego), zaczniemy planować ślub -> w 2015 zaczniemy wykończeniówkę + wesele. Więc w 2015r jeszcze pomieszkamy u teściów i pod koniec 2015 byśmy się wprowadzili i może będziemy mieli pierwszą wigilię jako małżeństwo na swoim. I zaczniemy starania o dziecko, bo u teściów nie chcemy być z dzieckiem.

W skrócie :
2014 budowa domu + planowanie ślubu -> 2015 wykończeniówka+wesele i staranie o dziecko

a tak by musiało być tak:
2014 ślub -> 2015 budowa domu -> 2016 wykończeniówka, staranie o dziecko

Zdecydowanie odpowiada nam pierwsza opcja
Jesteśmy w trakcie dzielenia działek, zrobienia drogi dojazdowej i raczej w tym roku ogrodzimy i to będzie na tyle. Wybraliśmy projekt, wybieramy materiały, przeliczamy, szukamy budowlańców. Aby w przyszłym roku nie robić nic na szybko... tż będzie siedział na budowie a ja zaś będę załatwiać ślub, a gdzie praca jeszcze
Stary 2013-01-05, 19:12   #3559
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Piankka też chciałam zszokować wszystkich a mój TŻ wszystko z.jyebal

alloffkowa po umyciu włosów: rozpuścić łyżkę żelatyny w 3 łyżkach gorącej wody i dodać trochę odżywki, nałożyć to na wilgotne włosy i trzymać ok 45 minut a potem spłukać
właśnie przypomniałyście mi, też miałam spróbować A czy tej papki nie będzie za mało na włosy?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Powiem Ci, że jeśli byśmy mieli zrezygnować z domu na rzecz ślubu w 2014, to zaś po ślubie byśmy mieszkali z teściami jeszcze 2 lata... a w 2014 zaczniemy budowę(przy dobrych wiatrach w tym samym roku skończymy do stanu surowego zamkniętego), zaczniemy planować ślub -> w 2015 zaczniemy wykończeniówkę + wesele. Więc w 2015r jeszcze pomieszkamy u teściów i pod koniec 2015 byśmy się wprowadzili i może będziemy mieli pierwszą wigilię jako małżeństwo na swoim. I zaczniemy starania o dziecko, bo u teściów nie chcemy być z dzieckiem.

W skrócie :
2014 budowa domu + planowanie ślubu -> 2015 wykończeniówka+wesele i staranie o dziecko

a tak by musiało być tak:
2014 ślub -> 2015 budowa domu -> 2016 wykończeniówka, staranie o dziecko

Zdecydowanie odpowiada nam pierwsza opcja
Jesteśmy w trakcie dzielenia działek, zrobienia drogi dojazdowej i raczej w tym roku ogrodzimy i to będzie na tyle. Wybraliśmy projekt, wybieramy materiały, przeliczamy, szukamy budowlańców. Aby w przyszłym roku nie robić nic na szybko... tż będzie siedział na budowie a ja zaś będę załatwiać ślub, a gdzie praca jeszcze
I bardzo dobrze. Biała suknia Ci nie ucieknie, a swoje już będziecie mieli skończone. Tylko pozazdrościć.
u nas Tż na razie remontuje piętro w domu rodzinnym, więc będziemy po ślubie mieszkać tam. Dopiero po jakimś czasie będziemy się budować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 19:36   #3560
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruyii
Jak dla mnie to tylko opcja "po studiach" wchodzi w grę Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby być "żoną" na studiach.
Ja też tak uważam Nawet na zaocznych studiach nie chciałabym być żoną. Choć z jednej strony trochę zazdroszczę moim koleżankom (dwie są młodymi mężatkami, jedna nie jest po ślubie, ale ma już dziecko, a jedna jest sporo po 30-stce więc ma już nastoletnie dzieci i jest po ślubie ofc ). Tylko jedna nie jest po ślubie Nawet zaręczona nie jest. Ale są i tego dobre strony - ja mam to dopiero przed sobą, te całe przygotowania Dzisiaj właśnie o tym gadałyśmy Niby zazdroszczę, ale jakoś nie wyobrażam sobie siebie jako studiującej żony. Chciałabym jako żona już pracować, a weekendy móc spędzać z mężem, a nie jeszcze na zajęcia chodzić

Jeśli chodzi o różnicę wieku to między nami jest 7 lat. Mój C. w dniu ślubu będzie miał 31 lat. Ale decyzja o 2014 była wspólna, głównie ze względu na moje studia i pieniądze - sami sobie finansujemy wesele, dzielnie odkładamy kasę I C. to nie przeszkadza, że będzie po 30-stce.

monikkad, zgadzam się z dziewczynami - Twój TŻ nie wygląda na swój wiek! Ja bym mu koło 30-stu lat dała

lupinka, witaj

O 19 byłam w domu... Padam z nóg Na szczęście jutro wolne od zajęć

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:03   #3561
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wg Was lepiej wziąć ślub po II roku studiów czy po III czyli po obronie licencjata? Bo ostatnio zaczęło mnie to zastanawiać Z jednej strony po III roku już jest spokój z pracą, a po II jeszcze dużo nauki, ale czy przygotowania do ślubu (jakby był po III ) nie kolidowałyby z pisaniem pracy licencjackiej? Co myślicie?
Moja kumpela czekała do pierwszego roku magisterki, kilka znajomych wyszło też w czasie studiów. Podobno im więcej ma się zajęć tym lepiej się organizuje Widzę, że dają radę, nie rozwodzą się więc to chyba zależy od człowieka i sytuacji

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość

ajjj, kochane Wy moje dziękiiiiiii
Stawiasz nam flachę

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
A jakich masz uczniów? Bo kiedyś gadałam z dziewczyną która uczyła francuskiego w gim i szukała innej pracy, ze wzgledu na uczniów.. Nie wyrabiała psychicznie.. Tyle, że ona pracowała w gim, które ma kiepskie opinie - krzesła latały po sali, przez okna itd... Na pewno po częsci mieli winę nauczyciele, ale też i okolica, w której jest gim. nie jest sama w sobie za ciekawa...
Orunia, Łąkowa czy może Stogi?

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
nie uwazam, uczylam polskiego w gimnazjum w bardzo ciezkim srodowisku. na poczatku sie balam, bo dostałam najgorszą klase, ja młodziutka, oni 3 klasa same dresy, rozbite rodziny, bieda... mega ciezkie srodowisko, ale umiałam jakoś ich zainteresowac i to do tego stopnia ze z zaciekawieniem dyskutowali o poezji Baczynskiego, jak miałam wizytacje to wszyscy byli w szoku ze te dresy trzymają rece w gorze i zglaszają sie do odpowiedzi i to na taki temat. Mysle ze to jest mega ciezki zawód i tylko ludzie z ogromnym powolaniem, empatią i wrazliwoscią powinni w nim sie realizowac. Bo to niestety są dzieci, które niejednokrotnie w zyciu mają mega ciężko, a szkoła powinna byc drugim domem i pomóc im sie wyprostowac a nie gnębić.

dokładnie tak, ja jesgtem po uniwersytecie pedagogicznym, rocznie konczą go setki osób nie wiem czy 1/50 znajduje potem prace w zawodzie.
Pamiętam to po sobie, byliśmy naprawdę SZATAŃSKĄ klasą w gimnazjum. Jedna nauczycielka nawet odeszła ze szkoły przez moich popapranych kolegów. Ale była też babka od Polskiego, która umiała nas dosłownie zaczarować, na lekcjach była cisza, zainteresowanie i do tej pory jak ja widzę na ulicy zamieniam z nią kilka słów.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
U Ciebie też takie tłumy? Poszłam sobie do po prezerwatywy a w Rossmanie takie tłumy jakby jutro wojna miała być, a pani z kasy mi przypomniała że jutro Trzech Króli i zamknięte...

Cytat:
zostałam szczęśliwą narzeczoną 12.12.12 r. i od tego czasu wstępną datę ślubu zdążyliśmy wyznaczyć na 14.06.2014 r.
Data nie do zapomnienia

Cytat:
Ja nie mam zmienionego zmienię od razu na "w związku małżeńskim"

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A myślałam, że mnie ubijecie
Jak to mówi Velika PIONA
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:07   #3562
poznanianka1990
Zakorzenienie

A ja w ten sam dzień status zmieniłam na fb Jeszcze na dodatek wtedy spaliśmy u kuzynki mojego C. (były wakacje, ona wyleciała za granicę i poprosiła żeby C. i jego brat pilnowali przez 2 tygodnie jej domu tzn. mieszkali tam). i nie było neta. Więc poprosiłam brata C. by mi na chwilę użyczył neta w telefonie I tak oto zmieniłam status na fb

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:21   #3563
cikulada
Zadomowienie

Ja też w tym samym dniu zmieniłam status na facebooku

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:22   #3564
lupinka
Zadomowienie

dzięki za miłe przyjęcie

właśnie się natknęłam na wątek o "modzie na zaręczyny", fakt faktem, że w takich okolicach jak święta, sylwester czy nawet walentynki więcej par się zaręcza to nie ma się co temu dziwić, co roku pewnie jest to samo. podobnie z ogłaszaniem tego poprzez zmianę statusu na facebooku, też to zrobiłam po kilku tygodniach, a udzielam się na całym portalu o tyle o ile. nie widzę w tym zatem nic dziwnego, nie mniej jednak fotorelacja z całego wydarzenia zdecydowanie nie jest w moim stylu

co do ślubu na studiach - też nigdy nie wyobrażałam sobie, że wezmę go w ich trakcie. z TŻem jesteśmy razem już ponad 5 lat, w tym roku każde z nas ma po 2 obrony (i lic. i mgr) i w przyszłym roku się pobieramy. mi osobiście podoba się taki układ, właściwie to samo z siebie tak wyszło, ale pokrywa się z moimi odwiecznymi wizjami na ten temat ale oboje mamy kilkoro znajomych, którzy brali śluby w trakcie, a nawet przed studiami (tzn. moja przyjaciółka tuż po liceum, a jej obecny mąż w dniu ślubu już dawno był po studiach) także wszystko zależy od ludzi i indywidualnej sytuacji, która wiele weryfikuje.
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:25   #3565
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość

U Ciebie też takie tłumy? Poszłam sobie do po prezerwatywy a w Rossmanie takie tłumy jakby jutro wojna miała być, a pani z kasy mi przypomniała że jutro Trzech Króli i zamknięte...
myślałam, że będzie gorzej. Za to w sumie już wchodzi nowa kolekcja, a same obniżki dupy nie urywają na letnich wyprzedażach bardziej się obłowiłam. Ale kupiłam śliczną kieckę w Orsayu na którą się czaiłam od jakiegoś czasu, akurat został tylko 1 egzemplarz w moim rozmiarze Ale nie mogę znaleźć w necie zdjęcia
hehe ja zawsze prezerwatywy kupowałam na allegro, bo stacjonarnie nie ma tych, które używaliśmy :/ No i było dużo taniej Na szczęście już nie muszę z dziadostwa korzystać

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-01-05 o 20:27
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:25   #3566
cikulada
Zadomowienie

Cytat:

Witam kolejną PMkę

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:30   #3567
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Ja też w tym samym dniu zmieniłam status na facebooku
ja chyba też... chociaz my sie zareczylismy w urdozny TZta i tego samego dnia jechalismy an wieczór na grilla do rodziców TZta i była tam spora czesc rodziny, wiec fajnie wyszlo bo TZ przed zdmuchnieciem swieczek na torcie ogłosił dobrą nowine no i posypaly sie gratulacje, bardzo było swiątecznie i miło, tak ze za jednym zamachem tyle osób sie dowiedziało, wiec tez jakos szybko zmienilismy status na fb

Cytat:
dzięki za miłe przyjęcie

właśnie się natknęłam na wątek o "modzie na zaręczyny", fakt faktem, że w takich okolicach jak święta, sylwester czy nawet walentynki więcej par się zaręcza to nie ma się co temu dziwić, co roku pewnie jest to samo. podobnie z ogłaszaniem tego poprzez zmianę statusu na facebooku, też to zrobiłam po kilku tygodniach, a udzielam się na całym portalu o tyle o ile. nie widzę w tym zatem nic dziwnego, nie mniej jednak fotorelacja z całego wydarzenia zdecydowanie nie jest w moim stylu

co do ślubu na studiach - też nigdy nie wyobrażałam sobie, że wezmę go w ich trakcie. z TŻem jesteśmy razem już ponad 5 lat, w tym roku każde z nas ma po 2 obrony (i lic. i mgr) i w przyszłym roku się pobieramy. mi osobiście podoba się taki układ, właściwie to samo z siebie tak wyszło, ale pokrywa się z moimi odwiecznymi wizjami na ten temat ale oboje mamy kilkoro znajomych, którzy brali śluby w trakcie, a nawet przed studiami (tzn. moja przyjaciółka tuż po liceum, a jej obecny mąż w dniu ślubu już dawno był po studiach) także wszystko zależy od ludzi i indywidualnej sytuacji, która wiele weryfikuje.
czesc fajnie ze dołączyłaś

Przeczytałam ten wątek o tej modzie na zareczyny i kurde nie wiem czy ta autorka sie w koncu zareczyła, czy tak sie chwaliła i teraz jej głupio lece sprawdzić. Z reszta wydaje mi sie ze kilka osób na tamtym wątku aż kipi z zazdrosci i tak strasznie neguje sam fakt zareczania się... smieszne to takie... hmm niedojrzałe. Ja tam sie ciesze za kazdym razem jak kolezanki oglaszają, jak sama nie byłam zareczona to wiadomo ze zazdrosciłam juz troche, bo byłam na tym etapie i tez czekałam, jak ja ogłaszałam to te niezareczone tez troche zazdrosciły, co nie znaczy ze sie nie cieszyły szczerze i nie gratulowały, Przeciez to wszystko jest takie ludzie i normalne, nie wiem skad tyle zawisci i zazdrosci. A to ze ktos ogłasza dobrą nowine na fb... takie znamie naszych czasów, normalne ze chcemy dzielic szczescie ze znajomymi nic w tym złego nie widze.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:30   #3568
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za miłe przyjęcie

dasz linka?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-01-05, 20:40   #3569
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dasz linka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665620

Ja nie mam takich dylematów, czy zmienić status, czy nie bo nie mam facebooka
Stary 2013-01-05, 20:51   #3570
alloffkowa
Zakorzenienie

śmiechowo na tym wątku ja zmieniłam odrazu status, dodałam fotki. to zwyczajne szczęście a jak komuś sie nie podoba, to niech nie paczy, ot
ide spać ! branoc
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości