Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 16:34   #961
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
DaKaro a nie obawiacie się, że łazienka będzie za mała po wydzieleniu drugiej toalety?
fajny domek na jakim etapie budowy teraz jesteście?
Nie, łazienka będzie mieć 1,70 x 2,45. W kącie będzie prysznic, wanny nie chcemy. Może kiedyś wykończymy też górę, to zafunduję sobie ogromne jacuzzi . (Wątpię, żeby było nas na to stać, ale pomarzyć można).
W zasadzie jesteśmy na samym początku naszej przygody z budowaniem, zaczynamy w marcu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:55   #962
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dakaro piękny domek.
Iwa projekt z drugiego linka to moje marzenie... ( u nas działek mamy ze 3 ale i tak nie mamy co marzyć o budowie )

Sara spała 3 godziny.
Stary 2013-01-06, 17:51   #963
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
U Nas noc już nie taka piękna jak poprzednia, do 1 budziła się jakieś 5 razy- płacz i histeria na widok butelki z nowym piciem. Prawie nic nie wypiła (wcześniej potrafiła ponad litr), więc jednak da się. Od 1 już bez pobudek aż do 7.50.
o proszę, pragnienie już nie męczyło

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mojej sąsiadki córka ma teraz 3 lata, jak miała niecały rok zapisali ja do żłobka i od tamtej pory miała cały czas katar. I dopiero po półtora roku jej minął. Więc coś w tym na pewno jest
no właśnie, pewnie się sama przekonam
ale półtorej roku powiadasz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

A co do palca .. niestety złamany W dwóch miejscach, przezstawowo.
Niefajnie. Gipsu nie ma na szczęście, ale TZ uziemiony, może chodzić tylko po domu, w sztywnym bucie. Za tydzień kontrola u ortopedy i zobaczymy co dalej.
I to by było na tyle z chodzenia na piłkę (narzekałam ostatnio, że poszedł, pamiętacie? To mam ).
kurcze niedobrze
oby się szybko goiło !!

Cytat:

Wczoraj byliśmy w kinie na bejbi blues. Gorszego filmu w życiu nie widziałam. Nie wytrzymaliśmy nawet do końca. Chyba dlatego, ze sami jesteśmy rodzicami NIE POLECAM.
Później tz zabrał mnie do restauracji na kolacje. Do omeczka przyjechali moi rodzice.
a ja się napaliłam na ten film (oczywiście czekam aż będzie do ściągnięcia bo na kino nie mamy szans )

Cytat:
dziewczyny czy Wasze dzieci jedzą Sinlac?
kupiłam ostatnio Ali jak miała jelitówkę żeby dawać jej zamiast mleka do butelki, ale jej nie podeszło w ogóle.
kaszek łyżeczką ona nie lubi. macie jakiś pomysł jakby można to inaczej zużyć? szkoda mi oddawać (mogłabym bratowej męża dać bo ich syn to jada), ale jak młodej nie posmakuje no to trudno....tylko nie wiem co mogłabym z tym zrobić.
mojemu nie smakowała strasznie ta kasza

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dakaro piękny domek.
Iwa projekt z drugiego linka to moje marzenie... ( u nas działek mamy ze 3 ale i tak nie mamy co marzyć o budowie )

Sara spała 3 godziny.
wow a w nocy będzie spać ??

Agni sierota ze mnie ,czytałam ale nie odpisałam
fajnie ,że się impra udała i gratulacje za "prawdziwy" ślub
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 17:55   #964
patik87
Zakorzenienie

Dziubek będzie albo nie będzie, jej sen w nocy nie jest zależny od długości drzemek w dzień. Ona zazwyczaj po 2,5- 3 h jest wyspana, jak wstaje wcześniej to zawsze z płaczem = niewyspana
Stary 2013-01-06, 18:15   #965
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek będzie albo nie będzie, jej sen w nocy nie jest zależny od długości drzemek w dzień. Ona zazwyczaj po 2,5- 3 h jest wyspana, jak wstaje wcześniej to zawsze z płaczem = niewyspana
no to długo Ci spi ale widac tyle potrzebuje , niech spi na zdrówko

u nas zasypało śniegiem wszystko , masakra będzie na drogach a M jutro do pracy...
a my w domu przez tydzień, na sanki to się chyba nie załapiemy tej zimy

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-06 o 18:22
Stary 2013-01-06, 18:41   #966
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Niefajnie. Gipsu nie ma na szczęście, ale TZ uziemiony, może chodzić tylko po domu, w sztywnym bucie. Za tydzień kontrola u ortopedy i zobaczymy co dalej.
I to by było na tyle z chodzenia na piłkę (narzekałam ostatnio, że poszedł, pamiętacie? To mam ).
Biedny TŻ. Dużo zdrowia dla niego!!
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
W zasadzie jesteśmy na samym początku naszej przygody z budowaniem, zaczynamy w marcu.

to tak jak my (no chyba że z papierami nie zdążymy ) ładny projekt macie!

U nas też śniegu nasypało mnóstwo

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:17   #967
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Agni sierota ze mnie ,czytałam ale nie odpisałam
fajnie ,że się impra udała i gratulacje za "prawdziwy" ślub
dziękuję
Cytat:
Jesteśmy z tztem na izbie przyjęć,wczoraj był na piłce i wrócił z opuchnietym palcem u nogi i krwiakiem. Pewnie stluczenie,Ale wolę sprawdzić. I czekamy w kolejce ,bo tu dzisiaj mało personelu a pacjentów wręcz przeciwnie...jeszcze przed chwilą jakąś babke tu cucili bo ciężko przeziebiona, a u nas juz swinska grypa panuje..nienawidzę szpitali
no masz ci los. jak pech to pech. a to chyba i nawet bolesne jest bardzo, co?
Cytat:
Więc wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
dzięuję
Cytat:
kupiłam ostatnio Ali jak miała jelitówkę żeby dawać jej zamiast mleka do butelki, ale jej nie podeszło w ogóle.
kaszek łyżeczką ona nie lubi. macie jakiś pomysł jakby można to inaczej zużyć? szkoda mi oddawać (mogłabym bratowej męża dać bo ich syn to jada), ale jak młodej nie posmakuje no to trudno....tylko nie wiem co mogłabym z tym zrobić.
nie wiem nawet co to jest, więc nie Emil nie je.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

jak wam przeszkadza, to podeślij do mnie. ja w tym roku tylko w Danii widziałam, przez kilka godzin, bo jak lądowaliśmy wieczorem to już topniał. przez noc popadał deszczyk i rano byo szaro i buro.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:32   #968
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
jak wam przeszkadza, to podeślij do mnie. ja w tym roku tylko w Danii widziałam, przez kilka godzin, bo jak lądowaliśmy wieczorem to już topniał. przez noc popadał deszczyk i rano byo szaro i buro.

Bardzo chętnie Nie podoba mi się to bo znowu jutro muszę jechać, wolę taką zimę, kiedy droga czarna i sucha
A w ogóle to ze mnie, miałam pogratulować udanej imprezy!

Stary 2013-01-06, 19:45   #969
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Nie, łazienka będzie mieć 1,70 x 2,45. W kącie będzie prysznic, wanny nie chcemy. Może kiedyś wykończymy też górę, to zafunduję sobie ogromne jacuzzi . (Wątpię, żeby było nas na to stać, ale pomarzyć można).
a no tak, wanna jednak trochę zajmuje

Cytat:
Biedny TŻ. Dużo zdrowia dla niego!!

to tak jak my (no chyba że z papierami nie zdążymy ) ładny projekt macie!

a pokażesz też swój projekt?

Cytat:

Bardzo chętnie Nie podoba mi się to bo znowu jutro muszę jechać, wolę taką zimę, kiedy droga czarna i sucha
A w ogóle to ze mnie, miałam pogratulować udanej imprezy!
u nas też nasypało :/
jak pomyślę, że jutro rano znowu z dwójką do przedszkola i mam do wyboru albo odśnieżanie samochodu albo tachanie się z wózkiem po śniegu to już mi słabo
ale może stopnieje?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-06 o 19:46
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:09   #970
patik87
Zakorzenienie

A u nas tylko poprószyło..
Stary 2013-01-06, 20:10   #971
DaKaro
Zadomowienie

Aniu pokaz nam projekt . A co jeszcze Wam brakuje z papierkologii?

Usypiam Malwinke, a potem znowu do pisania.

Malwinka
Stary 2013-01-06, 21:16   #972
Kajool
Zadomowienie

marzenko, natko dziekuje

Mlody znowu zasnal bez smoka, ale musze mu gasic lampke, bo wariuje. Dzisiaj troche mnie brzuch boli. W ogole siostra w szpitalu, bo jej sie szyjka otworzyla, a to dopiero 28 tydzien. Mam nadzieje, ze ja do konca ciazy bede na nogach, bo nie wiem jak my sobie damy rade, kto sie Szymonem zajmie jak P. w robocie. Tak jakos strasznie trudno zaczal sie nam ten nowy rok w rodzinie.

Tez mi sie marzy dom, ale terazniejsza architektura jakos mi sie nie widzi. Ja byl chciala taki prosty domek taki ala poniemiecki, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Maly ale, zeby byl. Nie widze sensu w wielgasnych domach, dzieci wyfruwaja z gniazd i nie zostaja teraz z rodzicami, a pozniej na stare lata kto to bedzie sprzatal :P To tak z doswiadczen mojej mamy

A co sie dzieje u Mariny??
Stary 2013-01-06, 21:17   #973
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie pomogę, Domek nigdy tego nie jadł

Cytat:
Natko kiedys pytalam, ale chyba gdzies umknelo: na jakim etapie budowy jestescie? Robicie cos przez zime? My juz sie nie mozemy doczekac, caly czas czytamy na temat realizacji domow. A Murator to moj ulubiony miesiecznik .
My mamy wstawione okna, we wtorek przyjadą jeszcze zamontować bramę garażową i całą elektrykę do rolet.
W tym tygodniu będziemy ocieplać poddasze, tż będzie robił całą instalację elektryczną, a po 10 stycznia hydraulik zajmie się już ogrzewaniem.
I to chyba na tyle teraz, z resztą czekamy na wiosnę
Ja też lubię Murator!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

O widzisz, a ja się czaiłam na ten film, ale teraz napewno nie pójdę- ufam Ci że niewarto.
A z jakiej okazji byliście na kolacji?
-
-Tak bez okazji
-Super, że Mateuszek nic nie podłapał

Cytat:
Te projekty, które pokazałaś całkiem fajne. Fakt, sama działka to już dosyć kosztowna inwestycja, a co dopiero mówić o budowie domu.
A to nasz projekt: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html
Wprowadziliśmy kilka poprawek, między innymi drzwi w salonie będą wychodziły na ogród, z łazienki będzie wydzielona dodatkowa toaleta, z pokoju garderoba, trochę pozmieniane ścianki. Projektant powiedziała, że i tak nie dużo wnieśliśmy zmian . Mój kolega ma dom w stanie surowym zamkniętym i zrobił tyle poprawek, że wyszedł całkiem inny don niż w projekcie. Po tych poprawkach komin mu wyszedł w sypialni...
Bardzo fajny projekt

Cytat:
no właśnie, pewnie się sama przekonam
ale półtorej roku powiadasz

a ja się napaliłam na ten film (oczywiście czekam aż będzie do ściągnięcia bo na kino nie mamy szans )

- Może akurat Szymkowi minie szybciej A bardzo mu on przeszkadza? Bo jak Domek miał tak długo to potem chyba oboje już się do niego przyzwyczailiśmy i przestał być aż tak bardzo męczący
-Może akurat ktos lubi takie typy filmów, ale ten wg nas był wręcz niesmaczny. Cały czas miałam przed oczami Dominika A coś w tym musi być, bo nawet mąż chciał wyjść
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:42   #974
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
My mamy wstawione okna, we wtorek przyjadą jeszcze zamontować bramę garażową i całą elektrykę do rolet.
W tym tygodniu będziemy ocieplać poddasze, tż będzie robił całą instalację elektryczną, a po 10 stycznia hydraulik zajmie się już ogrzewaniem.
I to chyba na tyle teraz, z resztą czekamy na wiosnę
Ja też lubię Murator!
To rewelacyjnie, w tym roku na pewno uda Wam się wprowadzić . Dobrze, że nie ma takiej ostrej zimy, zawsze można coś w środku budynku wykończyć . Ech, chciałabym być na tym etapie co Ty .
Dajcie mi kopniaka, jeszcze zdania nie napisałam .

Malwinka
Stary 2013-01-06, 22:15   #975
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Przeżyłam dziś najkoszmarniejszy ból głowy w życiu. Nawet te moje migreny są znośniejsze. Nie mogła sie praktycznie ruszyć, łykać, oddychać, nic Od 5 rano do 16. Mimo kilku tabletek. To pewnie katar + zmęczenie + migrena. Bo w nocy nie pospałam (w sumie trochę pond 3 godzinki). Leżałam kilka godzin nieprzytomna i tylko co jakiś czas Tymka do piersi przystawiałam jak chciał. A on teraz tylko mama i mama i nie chciał mnie zostawić nawet na pół minuty. Więc ja na łóżku ledwo ciepła, a on obok siedział bawił się, dotykał mnie, trochę mu piosenek na komórce puszczałam i tak jakoś przetrwaliśmy. Jest taki kochany, ze pozwolił mi pochorować i spokojniutko się bawił

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego) i idą kolejne
To teraz już Hania będzie jeden po drugim produkować A powiedz, jak to znosi?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu zdrówka słonko
Jako karmiaca nawet lekarstwa sobie nie zapodasz
Dobrze że u teściów na przekaske łosoś bo z tego co kojarze lubisz

Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia
Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni
Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach
Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach
Wstępuje w niego dzika i głodna bestia
I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie:
DA CIACIO DAA
Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by nie przeszło.

Koniec końcem wyżebrał herbatnika
Dokładnie, nic brać nie mogę. Łykam jakieś homeopatyki, ale nic nie dają. Całe szczęście, ze to tylko przeziębienie i choć miłe nie jest, to jednak szybko minie

U nas też zawsze do łazienki są wspólne wycieczki Tzn. ja i Tymuś, bo mąż mu ze sobą nie pozwala chodzić, bo Tymuś mu siusiać nie pozwala A jak zostanie na zewnątrz, to też paluszki w te dziurki wsadza i chce żeby go zaczepiać

Jasio-cisteczkowy-szantażysta mnie rozbroił Ale bym to kiedyś chciała na żywo zobaczyć Specjalnie bym ciasteczek napiekła

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku zdrówka!!!

Cytat:
Brumku, jak to możliwe że przeziębienie dopadło taką twardą kosmitkę? Zdrówka, dołącz szybko do swoich "wychorowanych" facetów.

Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna). Pobudka o 7.20, pewnie spała by dłużej gdyby przemiły sąsiad nie zaczął napierdzielać wiertarą skoro świt.
Brawa za determinację To hania jednak tak wybiórczo spragniona bywa
A przeziębienie chyba jest międzyplanetrane i nikogo nie oszczędza

Cytat:
ale to zdziwienie to chyba juz wyuczone mają bo nie wierzę ,że nie pamiętają schematu Waszej wizyty z poprzedniego razu :P
Cytat:

naprawdę, nie wierzę że nic do nich nie dociera Mam wrażenie że specjalnie to robią.
Wiecie co, to nie to. Oni naprawdę nie grają, nie udają, po prostu tacy nieporadni są, niezorganizowani

Cytat:
Brumku, jednym słowem najedliście się jak zawsze - niemożliwi są. Zachowują się jakby nigdy sami nie meli dziecka w domu. A ja poproszę o filmowy rewanż z tańcząco-śpiewającym Tymkiem!!!
Nie mamy jeszcze tego nakręconego, ale postaram się złapać

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
o f.uck. Więc nie jestem. Odosobniona w sikaniu z dzieckiem uuuuff
Zdecydowanie nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
my po ślubie oficjalnym (w końcu). było sympatycznie. Emil rozrabiał w urzędzie stanu cywilnego, ale pan był mega cierpliwy i sam go zabawiał. potem zabraliśmy naszych gości do azjatyckiej restauracyjki (dim um - dla dziewczyn z UK) polecam gorąco. mają menu dla dzieci zdrowe (ryż, kurczaczek i brokuły plus pokrojone w takie paski warzywa). no i oczywiście dla dorosłych super jedzenie. Emil rozrabiał też w restauracji, ale to dla tego, że był już przemęczony. Ogólnie bardzo miły wieczór i pomyśłeć, że to mogło byc już dawno temu i nie musiało byc wesela w Polsce.
Brawa za oficjalne wstąpienie w uświęcony związek
Tzn. że dziś druga noc poślubna

Cytat:
Brumku jak zdrówko? mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej?
czytałam nie raz o Twoich teściach i ich poczęstunkach śmiesznie troszkę

co do pudrowania to Ala ostatnio dorwała balsam do ciała (butelka z pompką) i wysmarowała dywan w pokoju. no bardzo byłam z tego faktuy zadowolona :/ ale moja wina bo zostawiłam balsam w zasięgu jej rąk. Hania w życiu by na taki pomysł nie wpadła a ja się zapominam, że Ala to jednak ma czasami różne pomysły
Dziękuję za pamięć
Dziś umierałam ale jednak przeżyłam

U nas kosmetyki to hit Tymuś co i rusz podkrada mi cienie, puder, balsamy, kremy i udaje że ich używa. I dokłądnie wie, co do czego służy. Jak bierze cień to dotyka opakowania (zamkniętego na szczęście i potem plauszkiem koło oka sie maca. Jak krem/balsam to się smaruje po nodze. A jak ja mu smaruję pupę, to on w tym czasie tez bierze maść na paluszek i mi twarz nią smaruje

Cytat:
no nie mów , tak szybko???
ja wiem ,że on wcześnie wyskoczył z pierwszymi ząbkami ale żeby też tak szybko skończył
na razie nic nie wypatrzyłam w buzi (korzystam tylko jak się chichra bo inaczej nie ma opcji) ale pewnie przy takich dużych ząbkach to będzie dłuższy proces
no nic poczekamy, zobaczymy
Wiedz, Dziubku, nam ostatnio pediatra mówił, że skoro Tymciowi tak wcześnie zaczęły wychodzić ząbki (5 miesięcy), to piątek możemy się spodziewać przed skończeniem dwóch lat. A u Was też szybko wychodziły, prawda?
Stary 2013-01-06, 22:24   #976
brumek
Zakorzenienie

Rany, piękne!!!

Cytat:
Nie pomogę

Cytat:
Fatalnie się stało. Bardzo współczuję

Cytat:
ale mi się dziewczyny na pierogi z borówkami rzuciły
Ala zjadła 4 i chciała jeszcze
Hania spałaszowała 4, ale końcówkę chciała już Ali oddać
tak to ja mogę gotować jak widzę, że jedzą aż im się uszy trzęsą
Wcale im się nie dziwię

Zapomniałam Wam napisać, co Tymuś parę dni temu zrobił. Przed kąpielą wieczorem, jak już go rozebrałam, zrobił siusiu na podłogę w łazience. To się zdarza dość często, ale tym razem nie przyglądał się swojemu dziełu , tylko rzucił się od razu drugą w stronę chwycił swoją piżamkę naszykowaną, żeby go ubrać i zaczął nią wycierać podłogę Jak mu wyrwałam, to chwycił moją sukienkę i nią dokończył wycierać Rozbraja nie jego mania sprzątania. Ostatnio ciągle ze szmatką chodzi i wyciera, wyciera, wyciera. I okruchy zbiera. A jak nie znajduje, to udaje że podnosi i idzie taki wyimaginowany okruszek wyrzucić

I tak się przyzwyczaił do inhalacji, że codziennie koło 13 siada na łóżku, bierze pilot od projektora, mówi "kaka" i czeka. tzn. że mamy mu włączyć inhalator i puścić kaczuszki A jak się kaczuszki skończą, to śpiewa dopóki sie znowu jakiejś muzyki nie włączy

No i od kilku tygodni mam wrażenie że można się z nim dogadać już w każdej kwestii, ze wszystko rozumie. Wiem, że pewnie jeszcze tak nie jest, ale naprawdę mnie zaskakuje. Co powiem, to rozumie. Mówię o jakimś przedmiocie, on go przynosi. Choć nigdy go nie uczyłam, co to jest. Genialny wiek u dziecko moim zdaniem
Stary 2013-01-06, 22:37   #977
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To rewelacyjnie, w tym roku na pewno uda Wam się wprowadzić . Dobrze, że nie ma takiej ostrej zimy, zawsze można coś w środku budynku wykończyć . Ech, chciałabym być na tym etapie co Ty .
Dajcie mi kopniaka, jeszcze zdania nie napisałam .
Bardzo byśmy chcieli Wszystko jest do zrobienia, tylko te pieniądze
A zobaczysz jak Ci szybko budowa zleci Mi się wydaje, że dopiero co zaczęliśmy, a już tyle zrobione. Choć wiem, że teraz to dopiero roboty zostało...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Przeżyłam dziś najkoszmarniejszy ból głowy w życiu. Nawet te moje migreny są znośniejsze. Nie mogła sie praktycznie ruszyć, łykać, oddychać, nic Od 5 rano do 16. Mimo kilku tabletek. To pewnie katar + zmęczenie + migrena. Bo w nocy nie pospałam (w sumie trochę pond 3 godzinki). Leżałam kilka godzin nieprzytomna i tylko co jakiś czas Tymka do piersi przystawiałam jak chciał. A on teraz tylko mama i mama i nie chciał mnie zostawić nawet na pół minuty. Więc ja na łóżku ledwo ciepła, a on obok siedział bawił się, dotykał mnie, trochę mu piosenek na komórce puszczałam i tak jakoś przetrwaliśmy. Jest taki kochany, ze pozwolił mi pochorować i spokojniutko się bawił
Oo nie, biduleńka Masz kochanego synka!
Ale teraz już lepiej się czujesz?
Cytat:

Zapomniałam Wam napisać, co Tymuś parę dni temu zrobił. Przed kąpielą wieczorem, jak już go rozebrałam, zrobił siusiu na podłogę w łazience. To się zdarza dość często, ale tym razem nie przyglądał się swojemu dziełu , tylko rzucił się od razu drugą w stronę chwycił swoją piżamkę naszykowaną, żeby go ubrać i zaczął nią wycierać podłogę Jak mu wyrwałam, to chwycił moją sukienkę i nią dokończył wycierać Rozbraja nie jego mania sprzątania. Ostatnio ciągle ze szmatką chodzi i wyciera, wyciera, wyciera. I okruchy zbiera. A jak nie znajduje, to udaje że podnosi i idzie taki wyimaginowany okruszek wyrzucić

I tak się przyzwyczaił do inhalacji, że codziennie koło 13 siada na łóżku, bierze pilot od projektora, mówi "kaka" i czeka. tzn. że mamy mu włączyć inhalator i puścić kaczuszki A jak się kaczuszki skończą, to śpiewa dopóki sie znowu jakiejś muzyki nie włączy

No i od kilku tygodni mam wrażenie że można się z nim dogadać już w każdej kwestii, ze wszystko rozumie. Wiem, że pewnie jeszcze tak nie jest, ale naprawdę mnie zaskakuje. Co powiem, to rozumie. Mówię o jakimś przedmiocie, on go przynosi. Choć nigdy go nie uczyłam, co to jest. Genialny wiek u dziecko moim zdaniem
- to nieźle załatwił piżamkę i Twoją sukienkę hihi. Zobacz jak jego przyszła żona będzie Ci wdzięczna!
-Ale super, że się przełamł z tymi inhalacjami
-Ja też uważam, że teraz to jest piękny okres. Co dzień nie mogę wyjśćz podziwu jakie mam mądre dziecko, że już tyle potrafi
Stary 2013-01-06, 22:42   #978
agulaaabar
Zakorzenienie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:48   #979
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
wylaz z krzakow
Stary 2013-01-06, 23:48   #980
DDewik
Raczkowanie

[QUOTE=brumek;38488607

No i od kilku tygodni mam wrażenie że można się z nim dogadać już w każdej kwestii, ze wszystko rozumie. Wiem, że pewnie jeszcze tak nie jest, ale naprawdę mnie zaskakuje. Co powiem, to rozumie. Mówię o jakimś przedmiocie, on go przynosi. Choć nigdy go nie uczyłam, co to jest. Genialny wiek u dziecko moim zdaniem [/QUOTE]

Wiesz Brumeczku ja mam podobne odczucia, od jakegos tygodnia Borysek tyle rozumie.Dzisiaj np jak jechaliśmu do rodziców, sam zdjał sobie czapke w samochodzie(wczesniej tego nie robił, mowie do niego, Borysku musimy sciagnac czapkę, a on raczki przykłada do główki i ściąga, jaka ja dumna byłam z niego, a jak wracaliśmy wieczorem zrobił to samo). Genialne są nasze dzieci

Współczuje tych bóli, oby choroba szybko minęła

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Mlody znowu zasnal bez smoka, ale musze mu gasic lampke, bo wariuje. Dzisiaj troche mnie brzuch boli. W ogole siostra w szpitalu, bo jej sie szyjka otworzyla, a to dopiero 28 tydzien. Mam nadzieje, ze ja do konca ciazy bede na nogach, bo nie wiem jak my sobie damy rade, kto sie Szymonem zajmie jak P. w robocie. Tak jakos strasznie trudno zaczal sie nam ten nowy rok w rodzinie.

Tez mi sie marzy dom, ale terazniejsza architektura jakos mi sie nie widzi. Ja byl chciala taki prosty domek taki ala poniemiecki, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Maly ale, zeby byl. Nie widze sensu w wielgasnych domach, dzieci wyfruwaja z gniazd i nie zostaja teraz z rodzicami, a pozniej na stare lata kto to bedzie sprzatal :P To tak z doswiadczen mojej mamy

A co sie dzieje u Mariny??
Borysek tez zasypia przy zgaszonej lampce, inaczej szaleje.
Trzymam kciuki oby u siostry było wszystko dobrze z szyjka(tez leżałam w szpitalu w 28tygodniu z tego powodu).
Ty sie nie martw wszystko sie ułoży, niedługo lepiej sie poczujesz

Mi też marzy sie taki domek(malutki) i mam podobne doświadczenia, bo rodzice maja taki poniemiecki, ogromny.Ile moja mama musi sie namyć okien, sprzątać...

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Iwa_iw. marzenka s-dziekuje w imieniu mamy

Cytat:
kuchnia piękna
fakt mała, bo wąska ale super ,że miejsce do siedzenia jest
moja poniżej i na stół nie ma szans
U mnie kuchni podobna(kolor, projekt, uchwyty)-kalwados rządzi. Sześć lat temu taka moda była na ten kolor i bardzo mi sie wtedy podobał(drzwi mielismy w takim kolorze-tak nam Ktbs zapewnił), teraz juz bym inna kuchnie zrobiła(ale kolor niebrudzący i bardzo ciepły).

Cytat:

DDewik, Jaki telefon dla niej wybraliście? Też mamy taki prezent w planie, bo mama ciągle narzeka na swój telefon dotykowy. Tylko nie wiem co by się sprawdziło.
Brat wybrał Samsunga , ale nie wiem jaki model(bardzo ładny i kobiecy).Jest to juz stary model, ale moja mama akceptuje tylko telefony z klapka(jest niereformowalna w tym temacie, żadne dotykowe itp nie wchodzą w gre -miała juz 3 takiego typu i innych nie lubi,ona starej daty i do elektroniki nowoczesnej przekonać sie nie chce).

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-06 o 23:50
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 00:15   #981
mme_audrey
Raczkowanie

Tak oglądam te projekty domków i rozmyślam... mogłabym żyć w domku jednorodzinnym, ale jedynie gdzieś w środku miasta, w otoczeniu sąsiadów itp. i do tego z megasystem alarmowym strachulec ze mnie straszny

weekend szybko minął, jutro do pracy... dostałam też wiadomość, że przed nami pierwszy bal przebierańców Heluty chyba zostanie swoją ukochaną kaczuszką

dobrej nocy!!!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 06:57   #982
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
a pokażesz też swój projekt?
Cytat:
Aniu pokaz nam projekt . A co jeszcze Wam brakuje z papierkologii?

Usypiam Malwinke, a potem znowu do pisania.

Na razie niewiele mamy, część pozwoleń na przyłącza załatwione, reszta powoli się robi Zresztą za wszystkim nam biega babka z biura projektowego, ale wie że ma się pospieszać
A projekt mamy taki: http://z500.pl/projekt/Z37.html

Cytat:
Wiecie co, to nie to. Oni naprawdę nie grają, nie udają, po prostu tacy nieporadni są, niezorganizowani
to tym bardziej się dziwię

Biedna jesteś z tymi bólami a jak dziś?
Tymuś genialny

Nateczka, Wy idziecie jak burza z budową

Zmykam, bo jadę z TŻem, on do pracy, ja na zakupy :P
Miłego dnia!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-07 o 06:59
Stary 2013-01-07, 08:27   #983
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Wiedz, Dziubku, nam ostatnio pediatra mówił, że skoro Tymciowi tak wcześnie zaczęły wychodzić ząbki (5 miesięcy), to piątek możemy się spodziewać przed skończeniem dwóch lat. A u Was też szybko wychodziły, prawda?

co do teściów to ja Brumeczku nie umiem pojąć tego ,że oni jako dorośli ludzie nic nie zmieniają w swoim postępowaniu. Wiesz chodzi mi o to ,że człowiek widząć,że coś się nie sprawdza,jest błędne , nie powtarza tego kolejny i kolejny raz . No chyba ,że mają amnezję

a co do ząbków to teraz już sama nie wiem
młodemu 1 wyszły w 4 miesiąc a od kilku dni wkłada całą dłoń do buzi
oj coś się obawiam,że to już to ...

Brumku współczuję bólu a to nie przypadkiem przez uszy ? bo pisałaś chyba ,że pobolewały ?

aaa no i padłam z akcji Tymka
mój ostatnio też stwierdził ,że starzy źle sprzątają , wziął ścierkę i wycierał na sucho podłogę i meble

Cytat:
Ty nam tu nie machaj tylko pisz

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

U mnie kuchni podobna(kolor, projekt, uchwyty)-kalwados rządzi. Sześć lat temu taka moda była na ten kolor i bardzo mi sie wtedy podobał(drzwi mielismy w takim kolorze-tak nam Ktbs zapewnił), teraz juz bym inna kuchnie zrobiła(ale kolor niebrudzący i bardzo ciepły).

my kuchnię dostaliśmy "w spadku" po poprzednich właścicielach
ja chyba inaczej bym wybrała

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

Tak oglądam te projekty domków i rozmyślam... mogłabym żyć w domku jednorodzinnym, ale jedynie gdzieś w środku miasta, w otoczeniu sąsiadów itp. i do tego z megasystem alarmowym strachulec ze mnie straszny
ja mam identycznie
jak domek to tylko w ciasnej zabudowie
u mnie na osiedlu są dwie ulice domków i tylko w takiej opcji bym chciała mieszkać

Kajol trzymam za siostrę i poprawę Twojego nastroju
a ból brzucha mam nadzieję,że już Ci minął

tak piszecie o tym ile Wasze dzieci mówią to mi szczęka opada
młody w tej kwestii się nie spieszy
a co najlepsze u niego wszystko jest na tak (chcesz bułkę, chcesz zupkę,chcesz coś tam- wszystko tak) ale jak już mu coś podaję to wtedy macha główką,że nie chce wcale

no to się witam
zostaliśmy sami i musimy siedzieć w domu a za oknem taka piękna zima

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-07 o 08:28
Stary 2013-01-07, 09:23   #984
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

helloł

Kajool trzymam kciuki za siostrę
a Ty się oszczędzaj ile się da chociaż wiem, że jak w domu przy dziecku trzeba wszystko zrobić to się tak łatwo mówi tylko....

Natka a Twój Tż elektrykiem jest, że instalację będzie robił?
bo jak tak to mój też fachowiec w tym temacie

Brumku współczuję bólu głowy...mam nadzieję, że dzisiaj już o wiele lepiej!
a z tym sprzątaniem to u nas to samo. jak zupa na stół kapnie to od razu trzeba powycierać jak tylko zmywarkę otworzę to szybko muszę noże wyciągać bo tak to wszystkie inne sztućce Ala wyciąga. pranie z pralki - to samo

Ddewik co do kuchni jeszcze
ja mam akurat białą i bałam się, że brudząca etc, ale jestem mega zadowolona
wystarczy wilgotną ściereczką fronty przemyć i wszystkie poodbijane paluszki schodzą
moja mama miała kuchnię w takim jakby różu i to była masakra do mycia :/

a co do domu jeszcze to mi się właśnie podoba wielka działa broń Boże zabudowa szeregowa. no jakoś tak mam ;P
teściowie mają dom, działkę 0,5 ha (no, ale aż takiej to bym nie chciała) i jest trochę przestrzeni między domami.
ale jak kiedyś zostałam tam sama no to przyznaję, że miałam trochę stracha - każdy dziwny odgłos powodował, że nasłuchiwałam czy ktoś się po domu nie szwęda
a mają taki dom:

http://www.dobredomy.pl/projekt/manuela

tylko pozmieniane trochę bo zamiast garażu mają dodatkowy pokój a garaż wolnostojący
u góry mieszka szwagier z żoną i synkiem i tam mają swoją kuchnię u góry zamiast pralni
i dom jest w połowie podpiwniczony i tam gdzie na parterze jest pom. gosp. to są drzwi do piwnicy a tam w piwnicy piec, pralnia, suszarnia etc.

Aania domek wygląda ciekawie

Dziubek Ala też mało co mówi
naśladuje zwierzątka
mówi mama, tata, baba, PEPPA, Miki i mniam mniam
halo to au na przykład
także do mówienia to nam daleko póki co

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:32   #985
agulaaabar
Zakorzenienie

hej mamusie

Wczoraj tylko poczytałam i nie miałam już siły odpisywać.

Wróciliśmy w sobotę po południu, mnie rozozyła grypa, Lilka całą noc kaszlała, a tż ma chyba grype żołądkową, albo jakieś zatrucie... ogólnie fajnie

Lili po urlopie wrociła rozwydrzona jak sto diabłów i nie mogę dojść z nią do ładu

Idę się wziąc za wielkie góry prania i prasowania...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:00   #986
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Na razie niewiele mamy, część pozwoleń na przyłącza załatwione, reszta powoli się robi Zresztą za wszystkim nam biega babka z biura projektowego, ale wie że ma się pospieszać
A projekt mamy taki: http://z500.pl/projekt/Z37.html

Nateczka, Wy idziecie jak burza z budową

-Fajny domek I tesciowa powiedziała, że za duży?! Ona chyba nie wie co to znaczy duży. Ten jest taki akurat, ani nie za duży ani nie za mały
-Musimy, chcemy w tym roku się już wprowadzić

Cytat:

tak piszecie o tym ile Wasze dzieci mówią to mi szczęka opada
młody w tej kwestii się nie spieszy
a co najlepsze u niego wszystko jest na tak (chcesz bułkę, chcesz zupkę,chcesz coś tam- wszystko tak) ale jak już mu coś podaję to wtedy macha główką,że nie chce wcale

no to się witam
zostaliśmy sami i musimy siedzieć w domu a za oknem taka piękna zima
-W końcu zacznie nawijać
-

Cytat:
h

Natka a Twój Tż elektrykiem jest, że instalację będzie robił?
bo jak tak to mój też fachowiec w tym temacie

a co do domu jeszcze to mi się właśnie podoba wielka działa broń Boże zabudowa szeregowa. no jakoś tak mam ;P
teściowie mają dom, działkę 0,5 ha (no, ale aż takiej to bym nie chciała) i jest trochę przestrzeni między domami.
ale jak kiedyś zostałam tam sama no to przyznaję, że miałam trochę stracha - każdy dziwny odgłos powodował, że nasłuchiwałam czy ktoś się po domu nie szwęda
a mają taki dom:

http://www.dobredomy.pl/projekt/manuela
-Tak, mój tż to elektryk Mój tata i teść też
-A wiesz, że my na samym początku bylismy zdecydowani na ten projekt co Twoi teście Jednak ostatecznie poszliśmy w bardziej nowoczesny

Cytat:
Wróciliśmy w sobotę po południu, mnie rozozyła grypa, Lilka całą noc kaszlała, a tż ma chyba grype żołądkową, albo jakieś zatrucie... ogólnie fajnie

Lili po urlopie wrociła rozwydrzona jak sto diabłów i nie mogę dojść z nią do ładu

Idę się wziąc za wielkie góry prania i prasowania...
Kurde, to masz szpital w domu Kurujcie się

U nas nocka dzisiaj super, znowu przespał całą noc. Chyba jedną noc śpi dobrze, żebym na następną miała siły

Za oknem piękna zima Może uda nam się później wyskoczyć na sanki. A zaraz ruszamy na hurtownie szukać waty izolacyjnej w dobrej cenie Całe szczęście jedzie z nami mój tata.
Stary 2013-01-07, 10:03   #987
iustyna1
Wtajemniczenie

u nas zaczęło się od kataru a już w nocy wysoka gorączka i kaszel. pisałam, że chce Zuz zaszczepić, prawda? no to sobie zaszczepiłam... do lekarza chyba jutro pojedziemy, bo w poniedziałki jest tam armagedon i przynajmniej godzina opóźnienia.
tylko Tz się trzyma zdrowy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:14   #988
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
u nas zaczęło się od kataru a już w nocy wysoka gorączka i kaszel. pisałam, że chce Zuz zaszczepić, prawda? no to sobie zaszczepiłam... do lekarza chyba jutro pojedziemy, bo w poniedziałki jest tam armagedon i przynajmniej godzina opóźnienia.
tylko Tz się trzyma zdrowy
Cytat:
hej mamusie

Wczoraj tylko poczytałam i nie miałam już siły odpisywać.

matko biedactwa
co za cholerne choróbska
zdrówka dla Was
Stary 2013-01-07, 10:27   #989
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

Jak ja nie lubię poniedziałków.. Nie mogę dojść do siebie po niedzielnym lenistwie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:40   #990
Madziulka_17
Wtajemniczenie

W temacie kuchni ja tu w Anglii mam taką - zdjęć kuchni z naszego mieszkanka w Ol. nie mam - :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (36,3 KB, 52 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości