|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Dziewczyny jesteście chyba zbyt krytyczne wobec siebie. Ja w sumie też nie mam jakichś pasji, ale nie mam zbytnio nawet na to czasu. Mam z kolei okropne kompleksy co do wyglądu.
Zrobione dziś: - referat francuski - wypisanie słówek angielski - maseczka - manicure - ćwiczenia Nie za dużo tego. Cały dzień praktycznie spędziłam nad tym angielskim :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() wczoraj podłogi,mopowanie+odkurza nie ![]() zmywanie 2x pranie ogarniecie kawałka czeluści szafy ![]() rozebrana choinka trening na Mr.Er ![]() zakupy ![]() obiad kąpiel maseczka olejowanie i szczotkowanie ciała ![]() Sztuka prostoty nadal nr.1 ![]() udanej niedzieli wielu efektów i zadowolenia z własnej postawy życiowej. Adik ma problemy z uszami i przeszukuje czeluści internetu w celu odnalezienia info jak uniknąc drenażu uszu ![]()
#2223 | |||||
Lux Mundi
|
Hello
![]() ![]() Teoretycznie pogoda nie nastraja, żeby wychodzić z domu, więc powinno się siedzieć na kompie. Inna kwestia, że nie nastraja też do niczego innego - przynajmniej mnie ![]() Mimo wszystko staram się chociaż podczytwać, a dziś mam sił na tyle by odnieść się do początków tego, co mnie ostatnio ominęło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Osobiście w domu ich nie mam, wolę formę kropelkową ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To forma dla tych, którzy potrzebują w miarę szybkiego efektu + niekoniecznie lubią smak ziół. Cytat:
![]() Również jestem fanką książek Lucy Maud Montgomery ![]() ![]() ![]() A w zeszłym roku pod choinkę zrobiłam sobie prezent i zakupiłam wszystkie części Ani, Emilki, Dziewczę z sadu, Zaczarowany Świat Marigold etc ![]() ![]() Aktualnie czytam Dolinę Tęczy ![]() Wszystkie części znam na pamięć i stwierdzenie, że czytała je średnio 20 razy nie będzie przesadą ![]() I oczywiście witam Wszystkie Nowe Dziewczęta ![]() ![]() Nadrabiam dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Teraz jestem tylko sobą i walczę cały czas, by mieć szacunek do siebie samej - do tego co robię, co myślę etc. Wychodzi różnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazwyczaj tak mam ![]() Cytat:
![]() Świetnie, że o tym przypomniałaś, też kocham maki i marzy mi się sesja na takiej łące ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli ma się wtedy na sobie jedynie białą sukienkę, można się przez chwilę poczuć jak dziewczyna świerszczyka [ jak w piosence ![]() Cytat:
![]() Kochana, czy Ty coś robisz z ukr ? ![]() Cytat:
![]() Ja pokochałam amarantus w wersji poppingu - świetnie sprawdza się jako alternatywa dla płatków do jogurtu ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, sama bym mu zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- A teraz warto by się podsumować. Niestety nie są to już listy na miarę tych przedświatecznych, ale jednak coś tam robię ![]() Od Sylwestra zrobione : -remanent [ spisanie i policzenie towaru], -wyjazd z Mamą na badanie, -3 dni w pracy, - 2 kolędy : w domu i pracy, -4 prania, -odebranie zdjęć z Sylwka, -spotkanie z dwiema Psiapsiółami [osobno ![]() -spotkanie z Przyjaciółką, -pomoc Kuzynce z jej pracą mgr, -nadanie przesyłek z alle, -przeczytania i obejrzenie całej Trylogii ![]() ![]() -obejrzenie dwóch bajek ![]() -sobotnie zakupy i gotowanie.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-01-06 o 17:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
Cindy nad morze wybieram sie we wrześniu
![]() ![]() więc narazie rozkminiam wyeliminowanie z diety nabiału ![]() i oczyszczanie sokiem z marchewki ... A dziś tylko -obiadek -spacer do lasu ![]() -i drzemka 2,5h ![]()
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2013-01-06 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nebulka - dziękuję za szczerą odpowiedź co myślisz nt mojego kompleksu. Myślałam trochę o tym co napisałaś i odkryłam w sobie kolejną wadę - lenistwo umysłowe. Pomyślałam, że przecież nie ma wad, których choć trochę nie dałoby się poprawić. Jeśli mówię za cicho, trochę niewyraźnie i czasem zacinam się pod wpływem stresu, to przecież COŚ musi dać się z tym zrobić, nawet mam materiały z jakichś warsztatów dykcji, ćwiczenia ze spotkania z logopedą (były za drogie żebym mogła je kontynuować, ale pani logopeda kazała mi przeczytać jakiś fragment żeby mnie zdiagnozować, po czym powiedziała - "no jak niby pani chce głośno i wyraźnie mówić, skoro pani w ogóle ust nie otwiera" ![]() ![]() W dalszym ciągu trzymam kciuki za pracę Męża ![]() Czerwiec - skusiłaś mnie atlasem nieba ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() W sensie że na Pomorzu są pola maków? ![]() Cindy, może pamiętasz jak Ci pisałam o endometriozie? Znalazłabyś kiedyś czas i napisałabyś mi czym to ugryźć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, a mogę o jeszcze jedną rzecz Cię spytać ![]() ![]()
Mój blog o analizie kolorystycznej - nowy wpis ![]() Edytowane przez tigrinha Czas edycji: 2013-01-06 o 18:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Osobiście z nabiału nie dałabym rady zrezygnować ![]() ![]() Jeśli oczyszczanie, to najlepszy efekt daje aloes ![]() Postaram się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W tym tygodniu postaram się już na 100% to dla Ciebie przygotować ![]() Co do hormonów - z tego co się orientuję w przypadku endo podaje się takie, które powoduję zmniejszenie estrogenów we krwi. Teoretycznie więc, ma to sens. Jednak wiem jak niebezpieczna jest ingerencja w układ hormonalny. Sama jako gówniara brałam tabsy, z określeniem ' to tylko zwykła luteinka', na wywołanie @. Do tej pory [ a mija już prawie 10 lat] borykam się z 20 kg, który wskoczyły mi to tej zwykłej luteince ![]() Co do wierzbownicy powiem tak - niby jest to zwykłe ziółko, ale jeśli masz problemy z hormonami, nie polecam. W zeszłym miesiącu sama łykałam [ w nadziei, że poprawią mi się włosy] i musiałam odstawić. Przesunęła mi się @ [ o 2 tyg], w tym miesiącu jest podobnie. A tak pięknie wyregulowałam sobie wszystko Padmą ![]() Jeśli więc chcesz oczyszczenia, to fiołka możesz połączyć z pokrzywą i np. krwawnikiem. Jeśli masz obfitą @, będzie to tym bardziej pomocne ![]() I myślę, że lepiej pytać, niż eksperymentować na sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |||
Raczkowanie
|
Cześć,
Robię pracę na jutro, o której wiedziałam od niemal początku semestru. Już chciałam z przyzwyczajenie złajać się za odkładanie na ostatnią chwilę, po czym doszłam do wniosku, że właściwie... w niczym mi to nie przeszkadza. Siedzę sobie, co jakiś czas podjadam dobre jedzonko z paczki od mamy, a co najważniejsze - jestem pewna, że o ile nie wyłączą prądu ani coś złego nie każe mi wyłączyć komputera, to zdążę. Więc chyba zaczęłam się już łajać z przyzwyczajenia. To w sumie też może być ciekawe, żeby odróżnić, kiedy faktycznie coś jest bezmyślnym odkładaniem szkodzącym nam samym, a kiedy zwyczajnie można coś zostawić na ostatnią chwilę i niczemu to nie szkodzi. Mam wrażenie, że od kiedy zorientowałam się, iż mam problem z prokrastynacją, zaczęłam od siebie oczekiwać robienia wcześniej wszystkiego, chociaż czasami wcale obiektywnie rzecz biorąc nie ma takiej potrzeby. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo też spodobało mi się pogrubione zdanie. Nie mam odnośnie niego nic mądrego do powiedzenia, nie mam komentarza, ale jakoś podskórnie czuję, że do mnie trafia! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
Jak tak na chwilkę. Mam okazję zamówić sobie np. jakieś kosmetyki z USA. Polecacie coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Apropos Twojej dykcji - zaccznij moze od mowienia otwierajac szeroko usta co sylabe. mi to pomoglo. nawet jak czytalam ksiazki na glos to tak robilam. malz bedzie jutro cos wiedzial ![]() Ja dzis zrobilam remament w szafie - wywalam jakies 3kg ciuchow. bluzek ktore mam jeszcze z czasow gimnazjum. dzis czas odcinania sie od sentymentow. czuje sie z tym dobrze ![]() Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-01-06 o 20:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak kiedyś marzyłam o tym. ![]() ![]() Będąc w Chorwacji wyszłam w czasie cudnego deszczu nad morze. Romantycznie przemokłam do ostatniej niteczki. Myślałam, że z zimna do domu nie dotrę. Zapomniałam o tej historii. Było przyjemnie przyjemnie, długo z zimna nie cierpiałam. Później na psychorysunku kazano nam namalować siebie w obliczu deszczu. No więc ja, uwielbiająca deszcz, namalowałam siebie wśród zieleni, blisko fontanny, romantycznie po całości. Przy omawianiu stało się jasne, że deszcz symbolizuje problemy i z rysunku można zinterpretować sobie kto jak się ma w obliczu problemów. Wyszło na to, że się eksponuję na problemy, nie uciekam, nie chowam się, moze czekam na ratunek, jakiegoś gościa z parasolem czy co... Skrzywiłam się na tę interpretację i stwierdziłam, że jak ktoś lubi deszcze to jaki to dla niego problem? :/ No to drugi raz romantycznie zmokłam w górach, a tam, siąpi sobie kapusniaczek. Drugi romantyczny - albo za leniwy żeby ubrać płaszcz przeciwdeszczowy, był mój kolega. W toalecie jakiegoś marketu, już po zejściu z gór wyciskałam spodnie, bluzkę, wszystko. I zakładałam na siebie z powrotem, bo to było najsuchsze co miałam... I w tych ciuchach, ubrana po fakcie w płaszcz foliowy, czekałam na pociąg... O - wygłupy na peronie. Nigdy, przenigdy więcej nie stwierdzę, że moknięcie, to jest to co lubię najbardziej.......... ![]() Ale ciągle w romantycznych wizjach widzę siebie w deszczu ![]() No i rozmarzyć się lubię, gdy stuka on o parapet, a ja jestem w ciepłym domu. ![]() Cytat:
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-01-06 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
Ano wie, ale niekoniecznie się do tego zawsze stosuje ![]() Cieszę się, bo wydaje mi się, że to zadanie akurat mi się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam ponoć po ojcu - wyjątkowo radosnym człowiekiem był ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I uważam, że deszcz jest jak najbardziej przyjemny i przyjazny pod warunkiem, że się właśnie na nim nie marznie ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak na serio - pewnie gdzieś przeczytałam i zostało w głowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2234 | |||
Zakorzenienie
|
Poddawanie się jest do kitu...
![]() Nebula - dzięki za odpowiedź ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Eteryczny to eteryczny - najlepiej kupić w sprawdzonej firmie, a jeszcze lepiej w aptece/sklepie zielarskim. I na skórę powinno się go trochę rozcieńczyć. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2235 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
Ma zastosowanie również bezpośrednio na błony śluzowe. Zwykłego, np. z Avicenny w takim kontekście się nie poleca. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba, że chodzi o to, że oni tutaj wydobyli tylko jedną konkretną substancję z olejku i ją wsadzili w produkt? ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2013-01-06 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
HA! Znalazlam! http://www.gracefruit.com/
i jeszcze to: http://swiftcraftymonkey.blogspot.co.uk/ czas na zakupy i pielegnacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę schudnąć, bo źle się czuję w niektórych ubraniach i nie mogę założyć wszystkiego i strasznie mnie to frustruje. Mam też problemy z cerą, wydałam miliony na dermatologów i nic. To moje 2 największe kompleksy, z którymi walczę już tak długo a nie ma żadnych efektów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o Izoteku. Ja nie chcę tego brać. Po pierwsze to "czyści" wszystko w środku, owszem wszystkie bakterie, ale i te dobre rzeczy też. Po drugie coraz częściej zdarzają się przypadki gdzie trądzik i tak powraca. Po trzecie ja strasznie boję się pobierania krwi. Zawsze mdleję, nawet jak słyszę o krwi tylko i to by było dla mnie ogromnie ciężkie przeżycie, bo tam krew trzeba pobierać co miesiąc/dwa. Eh, tylko o tym piszę a już mi słabo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama, mój tata i mój brat mieli problemy z cerą. Mój brat się wyleczył w Warszawie, nawet kiedyś myślałam, żeby iść do tej samej dermatolog, może skoro geny mamy te sami to i ten sam lek by pomógł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2244 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze inna opcja romantyzmu z udziałem deszczu - to gdy zbliża się burza i zaczyna padać, wtedy lekko zawadza się o deszcz, a po zwilżeniu fryzury wpada się do jakiegoś szałasu/opuszczonego domku/altanki w kwiatach/jaskini bez niedźwiedzia, najlepiej z jakimś ciachem do narzucenia na ramiona, co by się ogrzać. No i żeby ładnie pachniał. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Poza tym porównywałam, że tak powiem organoleptycznie ![]() ![]() ![]() Dlatego polecam go z czystym sumieniem jako najlepszy z tych, które testowałam ![]() Cytat:
![]() Ten olej kokosowy to do skóry czy włosów ? ![]() Jeśli do włosów, to sprawdź najpierw jaką masz porowatość, żebyś się nie zawiodła jak to u mnie było ![]() Cytat:
![]() Zmieniłam też pielęgnację i jestem bardzo zadowolona ![]() To tak w temacie opowiem anegdotę ![]() Przychodzi ostatnio Pan, w wieku ok 45/50+ staje w drzwiach i mówi tak : "Oczom nie wierzę! Spodziewałem się starszej kobiecinki, która pomoże mi uratować wątrobę, a tutaj hoże dziewczę, mogące być mą wnuczką. Cudowny sklep!" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mniam, mniam ![]() ![]() Najlepiej jakby to ciacho miało 190 cm wzrostu+ ![]() Cytat:
![]() ![]() A właśnie, jak jesteśmy przy dziwnych rzeczach ![]() Di, możesz o tym pomyśleć dla Adka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i niestety zawiodę-jest zupełnie odwrotnie ....matka nie umie podac wszystkiego,jak mlody nie chce to nie weźmie,nie wypije,wypluje zwymiotuje ucieknie i sie schowa ![]() tu działa tylko podstep....i musi byc cos smaczne inaczej trzeba to maskowac...czyli lymphomysot dostaje z sokiem w strzykawce i zabawa jest jak to on sam umie wyssac ze strzykawki ![]()
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego, ze niszczy wszystkie bakterie to jakos sie nie zgodze... nie miala problemow z zoladkiem. Jedyne co to nie mogla pic alko i jesc wieprzowiny i wolowiny, by nie obciazac watroby. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-01-07 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak się sprawdza porowatość włosów? ![]()
![]() |
#2249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak byłyście u mnie i mówiłam o bieganiu po łące trzymając się za ręce, to kto się najgłośniej śmiał? ![]() Widziałam jeszcze, że Cindy miała preferencje co do wzrostu. Podłączam się, kiedyś coś czytałam i chyba mam porowate, poza tym rzeczywiście olej kokosowy mi nie służy. Także warto zwrócić na to uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co wiem współżyć można, ale nie można zajść w ciążę i trzeba brać tabletki antykoncepcyjne. Alkoholu i tak praktycznie nie piję. Ale to pobieranie krwi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.