|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Dzień dobry
![]() U nas nocka super, Marika zasnęła o 21:30 i dopiero o 5 była pobudka na jedzonko i pospała jeszcze do 9 ![]() Niedawno ucięła sobie drzemkę więc miałam nawet okazję posprzątać ![]() Pogoda za to do kitu, bo od samego rana leje deszcz ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś na plusie 3, ale pada ![]() Cytat:
![]() Ja z kolei ostatnio prawie co noc znajduję moje dziecko pod przewijakiem jak budzi się na mleczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biust wisi nad pępkiem, a ponieważ do najmniejszych nie należy plecy się wyginają.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie najlepiej zrobic inhalacje przez sen.
Pulmicort dla Antosia to 125 microgram - jakie masz ampułki? 125 czy 250 microgram w 1 ml. I pamiętaj że przy Mucosolvanie trzeba dziecko oklepywać. I mnie uczono, żę wit D trzeba podawać szczególnie w okresie jesienno - zimowym nawet jak się karmi tylko mm
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-08 o 14:03 |
|
|
|
#963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny! Cytat:
![]() Kiedyś pisałam.. u Nas TŻ POPROSIŁ swoją mamę aby Melci nie nosiła i co było? Mieliśmy się przez jakiś czas nie pokazywać Dlatego ja się nie odzywam, bo wiem, że wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów - nie przeze mnie, nawet jeżeli poproszę czy zwrócę uwagę najdelikatniej jak potrafię. Dodatkowo będzie, że za kogo się mam skoro jestem młodą matką, a Ona dwójkę dzieci wychowała ![]() Cytat:
Melka zaspana, przytulona, a ta dolatuje i piszczy, wrzeszczy nad Małą. Uwierz, pierwszy raz widziałam wrzask z piskiem i strach w oczach mojego dziecka. Mimo, że najmniejsza krzywda Jej się nie stała to nie chcę aby niepotrzebnie się już teraz stresowała. Cytat:
Moja mama nie wtrąca się w moje wychowanie, a co dopiero w TŻa. Czasem tylko coś powie, ale to mi, nie Jemu. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie próbowaliśmy, gdy spał, ale miałam wrażenie ta para jakoś mniej leci, gdy trzymam tę maskę w poziomie, a nie w pionie ( tzn. gdy próbowaliśmy w pozycji półsiedzącej). Mamy 0,125mg/ml, a ampułki są 2ml. Pediatra kazała mi dawać pół ampułki, a ja nie wiedzieć czemu wmówiłam sobie, że one będą mieć 1ml i mam dawać tym samym po 0,5ml. Rozumiem, że źle zrozumiałam, tak? Mam dać pół z tej ampułki 2ml, zgadza się? Dziękuję, że mówisz o tym Mucosolvanie, bo lekarka powiedziała tylko tyle, żeby tę inhalację drugą robić przed 17.
|
|
#965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby mu to pomogło i obyło się bez antybiotyków. |
||
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Dearlie, tak jak dziewczyny radzą rób mu na śpiąco, trzymając w pionie to urządzenie inhalujące, maskę można zdjąć wtedy opary będą wychodziły bezpośrednio w jego stronę. Spokojnie to wszystko wniknie do środka.
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie jeszcze do dr Ząbka?
Cytat:
Cytat:
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja od początku ciąży chciałam karmić mm, ale TŻ namawiał mnie na pierś. No i namówił. Tak, że jak się okazało, że Mała nie przybiera na wadze i muszę dokarmiać mm to był ryk nie z tej ziemi..
|
||
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie podajesz 1 ml do inhalacji. I dużo zdrówka życzymy
Bafi mam nadzieje , że ból przejdzie
|
#970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mati też przy cycu szaleje, wtedy musi się rozglądać, drapać, śmiać, pluć i co tylko mu do głowy przyjdzie, łącznie z chowaniem głowy pod moją pachę a ja wtedy walczę z sikającym mlekiem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę dalej do papierów. A mi się nie chce. |
||||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie dużo zdrówka dla Antosia
|
#972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. I temat zamknięty zostaje ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dearlie kciuki za Antosia żeby szybciutko zdrowiał. Kurczę to nie wiem w końcu jak z ta witaminą bo nie miła ta kobieta była i chciałam jak najszybciej wyjść z tamtąd. Może ciemiączko się za szybko zarasta ale powiedziała by mi o tym gdyby tak było... cholera noooo Pytałam się też jeśli chodzi o spanie w nocy do 12h powiedziała, że ze wzg na jego dużą wagę można od czasu do czasu nie podawać jedzenia 12h ale dziecko w tym wieku powinno mieć maksymalnie 7h przerwy między posiłkami. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-08 o 14:52 |
|
|
|
|
#974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja się zastanawiałam, czy jej nie smakuje albo czy za wolno leci
|
|
#975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja mam takiego pana kuriera (pozdrawiam! ) który najpierw dzwoni ze ma paczkę by się upewnić że będę w domu i potem w razie czego każe po siebie dzwonić jakby było coś nie tak z zawartością. Złoty facet ![]() Co do witaminy D to nasz pediatra każe podawać do 1 roku zycia codziennie 2 krople, a potem w okresie jesienno zimowym aż do 12 rż A ja znowu po spacerze i obowiązkowej wtorkowej wizycie w lumpeksie
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-08 o 14:59 |
|||||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
W trakcie macierzyńskiego normalnie nalicza Ci się urlop.
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
co kupiłaś?
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną wrześniową mamusie? Podejrzałam was trochę i jesteście bardzo fajnymi i mądrymi kobietkami, a jakoś wcześniej nie miałam odwagi się odezwać
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
A jak
ej....... czyżby jakaś permanentna inwigilacja
|
#980 |
|
potworkowa
|
pisałam Wam już, że kocham moje dziecko?
nie wiem, jakim cudem, ale katar małej przeszedł odciągnęłam rano, bo furkało w nosku i spokój od tego czasu.
|
|
|
|
#981 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż nie powiem, karmienie piersią ma swoje plusy Cytat:
Docinki z Jej strony na ten temat słyszę przy każdej możliwej okazji ![]() Dearlie, zdrówka dla Antosia i powodzenia przy inhalacjach A także zdrówka dla wszystkich chorowitych dzieciaczków, oby choróbska szybko odpuściły. My się chyba jutro też przejdziemy do przychodni, bo codziennie rano słyszę takie dziwne "charczenie" w nosku, ale gdzieś tam jakby u góry. Jakąś wydzielinę udaje mi się odciągnąć, dosyć rzadką taką, ale myślę, że to też właśnie przez wodę morską się te glutki "roztapiają" Myślicie, że to katar ? Bo ja nie wiem jak wygląda katar u takiego maluszka. Zawsze myślałam, że jak jest katar to z noska po prostu cieknie i to widać ?---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Może coś o Was napiszesz ?
|
|||
|
|
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak miałam cc i pytałam swojej gin, mowiła że jak chcę to mogę nie widzi zastrzeżeń.Tu chodzi raczej o to czy macica po cc jest dobrze zszyta. Ja po 1 ciąży też miałam te miedzianą i bardzo sobie chwalę, a w 2 ciążę zaszłam w 1 cyklu po zdjęciu wkładki.Mało tego podejrzewam że to ona była przyczyną moich bliźniaków bo genetycznie nijak mi to nie pasuje...
|
|
|
|
|
#983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A anemią się nie przejmuj Cytat:
|
|||
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Tamlin, Kraven, Iwa - dzięki za odpowiedzi
Filipek właśnie wrócił ze spacerku z dziadkiem i drzemie w wózku. Muszę się wziąć za porządkowanie ciuszków synka, które są za małe, wielu nawet nie zdążył założyć dałam juz kosmetyki, pieluszki, to teraz dam ubrankaIwa pochwal się zakupami - ja też jestem lumpeksiara |
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
kilka bluzeczek i krótkich spodenek na lato, sztruksy na 12 m-cy bo ładne były, 2 śliniaki, 2xbody, legginsy i bluzeczkę z napisem "If you think I'm cute, you should see my dad". Teraz mi dopiero przyszlo do głowy że to raczej na chłopca bluzeczka
A tak w ogóle to uwielbiam takie koszulki z napisami i Ala ma ich mnóstwo Sobie kupiłam spodnie ale będą musiały poczekać jeszcze ze 2-3 centymetry ![]() Cytat:
Napisz coś o sobie i swoim bobasie.Wszystko jak zwykle 1 zł/szt a body i śliniaki na wagę 5 zł/kg. Mam szczęście mieć taki lumpek gdzie w tej cenie cudeńka jeszcze są, szczególnie dla dzieci Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-08 o 15:12 |
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie moje sąsiadki tam chodzą i bardzo chwalą tego lekarza Cytat:
|
|
#989 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie muszę sprawdzić czy samodzielnie też wystepuje.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I też tak ma czasem ![]() Cytat:
W szpitalu maska była podłączana do butli z tlenem. brałam go na ręce - jedną ręką trzymałam malucha a drugą maseczkę przy twarzy. w domu wkładam do leżaczka i gadam do niego, rozsmieszam. A ja naprawdę nie jest w nastroju to wkładam smoczek - chociaż przez nosek sobie wdycha. Co do pulmicortu to ja niestety go nie mam. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

za dzielnego Maxia ... i poleciał wagowo Niuniek .. rośnie w siłę 

Byliśmy u naszej pediatry i mimo, że osłuchowo nasz maluch czysty, to bardzo nie podoba jej się jego kaszel. Dostaliśmy z przychodni nebulizator i mamy robić nebulizować Antka 4 razy dziennie ( 2x Pulmicort + NaCl, 2x Mucosolvan +NaCl)