Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 22:09   #2671
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba trochę spokojniejsza póki co bo ją mama na długim hasaniu po mieście uśpiła ale nadal czasami czuję jakby mi się tam coś przesuwało/przemieszczało

I widziałam dziś takie fajne spodnie rurki jeansowe na gumce i już miałam je kupić, ale pomyślałam że się jeszcze zastanowię. Bo przyznam szczerze że chciałabym w nich trochę dłużej pochodzić, a boję się że ta gumka mnie będzie cisnąć. Kupiłam już jedne spodnie takie materiałowe na gumce to mnie strasznie uciskają bo ta gumka jakaś mało elastyczna jest. Muszę je przymierzyć koniecznie. A dałoby się w takich spodniach całą ciążę przechodzić? Jak myślicie?
Tak na szybko napisze bo ide spac..ze ja mam tez takie na gumce ktore niechca sie bardzo rozciagac wiec ja znalazlam taki sposob (i moja szeagierka tez je tak nosila.bo miala takir same)ze gumke zawijala na dole i nie gniotlo w brzuch a trzymalodobranoc

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:11   #2672
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38532232]

A mnie się z USG przesunął termin porodu o parę dni, jakoś na 15-16 lipca hehe
.[/QUOTE]
no to dokładnie tak jak ja mam.
16 lipiec- z OM
15 lipiec- z USG

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:11   #2673
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj chyba trochę spokojniejsza póki co bo ją mama na długim hasaniu po mieście uśpiła ale nadal czasami czuję jakby mi się tam coś przesuwało/przemieszczało

I widziałam dziś takie fajne spodnie rurki jeansowe na gumce i już miałam je kupić, ale pomyślałam że się jeszcze zastanowię. Bo przyznam szczerze że chciałabym w nich trochę dłużej pochodzić, a boję się że ta gumka mnie będzie cisnąć. Kupiłam już jedne spodnie takie materiałowe na gumce to mnie strasznie uciskają bo ta gumka jakaś mało elastyczna jest. Muszę je przymierzyć koniecznie. A dałoby się w takich spodniach całą ciążę przechodzić? Jak myślicie?
Tzn tak je odwijam na dol i przod daje pod brzuchmam nafzieje ze jakos.to opisalam.he sory za bledy.tel...dobranoc

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:13   #2674
fiazo
Zakorzenienie

ja szukam teraz sukienki na wesele, takiej żeby kamuflowała brzuszek jak się najem hehe
mam sporo sukienek, ale nie nadają się one na wesele zimą

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:18   #2675
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej, dziś Was nie nadrobie, bo padam. cały dzień klulo mnie w podbrzuszu. po obejdzie zaczął mnie boleć żołądek, że tulilam się do wc:-( teraz troszkę lepiej, ale szału nie ma... do jutra! spijcie dobrze.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:24   #2676
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38532232]
Nie, ja uważam, że w późniejszej ciąży tylko spodnie z panelem wchodzą w grę. Ta gumka się aż tak nie rozciąga. Też mam na teraz spodnie na gumie, ale na później z panelem.[/QUOTE]

Jedne spodnie ciążowe już mam i jak na razie jest mi w nich najwygodniej bo mnie nigdzie nie cisną, ale myślałam że sobie trochę na tych ubraniach zaoszczędzę i kupię na gumce to jakoś przechodzę może i po porodzie mogłabym sobie w nich też chodzić. Ale jeśli ta gumka się słabo rozciąga to chyba jednak z nich zrezygnuje.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Tzn tak je odwijam na dol i przod daje pod brzuchmam nafzieje ze jakos.to opisalam.he sory za bledy.tel...dobranoc
Dotkaaa już tak z jednymi robię, ale wtedy i tak mnie cisną i to nawet gorzej. Mam nadzieję, że po ciąży będę mogła się w nie wbić bo ogólnie wygodne są, ale nie na brzuszek ciążowy.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:45   #2677
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no to dokładnie tak jak ja mam.
16 lipiec- z OM
15 lipiec- z USG
Ja mam z OM 20., a z USG 15-16

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja szukam teraz sukienki na wesele, takiej żeby kamuflowała brzuszek jak się najem hehe
mam sporo sukienek, ale nie nadają się one na wesele zimą
A ja uwielbiam sukienki w fasonie odcinane pod brzuchem i takie tuniki, więc na lato będzie super
Mam też jedną spódnicę ciążową, taką sportową bawełnianą, jak znajdę kiedyś sprzedawcę na all, to Wam podeślę.

Cytat:
Jedne spodnie ciążowe już mam i jak na razie jest mi w nich najwygodniej bo mnie nigdzie nie cisną, ale myślałam że sobie trochę na tych ubraniach zaoszczędzę i kupię na gumce to jakoś przechodzę może i po porodzie mogłabym sobie w nich też chodzić. Ale jeśli ta gumka się słabo rozciąga to chyba jednak z nich zrezygnuje.
Tzn. żebyśmy się dobrze zrozumiały:
ja mam takie spodnie mniej więcej i o takiej gumce mówię,
a te uważam za wygodniejsze tak po 26 tc.
Ale to moje subiektywne odczucia

Sprzedawca allegro z dość tanią odzieżą ciązową:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9059247
Ja mam od nich spódnicę bawełnianą, szał to jakiś nie jest, ale spokojnie na wiosnę ponoszę Do t-shirtów idealna

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-01-08 o 22:47
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:51   #2678
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

witam wieczorową porą

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie oczekujące Mamusie Serdecznie gratuluję rosnących brzuszków !!!
witam))

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Nie zaglądałam ostatnio bo uczyłam się do testów z prawa jazdy (ZDAŁAM) a wiedziałam, że jak do Was zasiądę i się rozgadam to d..a z nauki
gratki! Polowa za toba

Cytat:
hehe no to jest odwieczny spor my mowimy na pole :P haha i prosze nas nie traktowac jak wiesniakow :brzyda l:
hahhahah.... na Pomorzu mówi się na dwór mi znajomi z Krakowa zawsze tlumaczyli, że oni ida na pole zobaczyc jak wiesniaki pracuje, a na dwor chodzi sie sie zobaczyc panów:PPP i taka gadka

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety urosły Już zamówiłam jeden biustonosz o rozmiar większy i jakiś tani szmatławiec bezszwowy do spania. A żeby ktoś nie myślała, że przesadzam z rozmiarem biustu to napiszę, że przed ciążą noisłam 70 F
dużo was biuściastych) mnie cieszy ze piersi urosły, bo wcześniej to malenstwa były

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Witam kobietki i stawiam soczki :p iwo:
zdrowie i gratulacje!

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Wypowiem sie, bo miałam kilka wózków.
Dziekować)) uwagi i rady zanotowane.

Cytat:
Napisane przez Lumnia_Luminosa Pokaż wiadomość
witam wszystkie szczesliwe Mamusie,
witamy)

u mnie praca, praca i praca... niestety tak sie najblizsze dwa tygodnie zapowiadaja... do tego 15-17.01 sluzbowy wyjazd do Berlina na targi B&B. a 19.01 wizyta) szybko zleci.

dobrej nocy Mamuski

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 23:17   #2679
ita83
Wtajemniczenie

ja tylko na chwilke nadrobic i zyczyc dobrej nocy
Stary 2013-01-09, 00:02   #2680
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy tez macie suche rece? mi az peka skora na zgieciach...
nigdy takiego problomu nie mialam, moglam w ogole nie uzywac kremow

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

i zajady

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:20   #2681
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja już w pracy. Spałam tym razem lepiej, ale za krótko i oczy trochę pieką. Wczoraj kładłam się z bólem głowy. Byle w pracy szybko zleciało i do domciu

Cytat:
A tak z ciekawości, czy któraś z was zostawiła sobie na pamiątkę teścik z dwoma kreseczkami? Ja narazie trzymam
Ja mam aż 2 Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy w szufladzie nie stworzyłam już armii bakteriitakie siuśki na papierku chyba zbyt higieniczne nie są

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-bebtto-fabio...917192411.html mi się nawet ten podoba, ale nie ma skrętnych kółek, a po drugie my będziemy mieli wózek od siostry tża.
Mnie się ten wózek podoba..taki dość prosty, podobają mi się ogólnie wózki z dmuchanymi kołami..kolor też ma bardzo neutralny i cena też do przyjęcia..nie chcemy wywalać za dużo pieniędzy..max. 1300zł i wystarczy.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
http://www.dobramama.pl/pokaz/11725/uplawy
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4499504 Tu jest jakieś forum coś pisza poczytaj moze pomoże, bo ja nie wiem
tak jeszcze piszą

Pod wpływem hormonów ciążowych ilość wydzieliny pochwowej zwiększa się. Jest to stan, w którym dochodzi do zmiany środowiska w pochwie. W tym czasie produkcja mlecznobiałego śluzu jest większa niż normalnie. Obecność śluzu jest normalna i nie powinna budzić nadmiernego niepokoju.
Mnie też ciągle coś wylatuje..mój mąż ostatnio zrobił pranie i przy wieszaniu mówi do mnie 'ale miałaś brudne majty', a ja 'o żesz Ty chamanie, jak mogłeś moje majty obczajać, to ja je specjalnie zwijam, a Ty sobie wyciągałeś i obserwowałeś? paskuda!'. Śmiał się tylko i do końca dnia mówił, że znowu zrobi pranie i sobie poogląda moje gacie normalnie

Cytat:

pragne przyłączyć się do Waszej grupy: mamusiek lipcowo-sierpniowych.

Lekarz wyznaczyl date porodu na 29.08.2013, dzidzia mocn chciana i mam nadzieje, ze nie bedziemy miec zadnych problemow z ciążą. (ani pozniej)
pozdrawiam

Lumina
Witaj

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

i zajady
Ja mam tylko suche dłonie, ale w sumie to co pora jesienno-zimowa muszę na kremikach jechać.. Ogólnie całe ciało po prysznicu balsamem smaruję, bo mam wrażliwą i suchą skórę i bez balsamu, to bym się zadrapała cała Ale póki co nie zauważyłam, żeby skóra przesuszała się bardziej niż przed ciążą

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:04   #2682
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

i zajady
ja mam cały czas przesuszone dłonie i ogólnie bardzo suchą skórę, ale wcześniej też tak było

A zajadów odpukać- dawno nie miałam i w ogóle mi to nie przeszkadza!
(mam nadzieję, że w tym momencie nie zapeszyłam)

A w ogóle to dzień dobry

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

http://allegro.pl/subtelna-kopertowa...899745329.html

Ta mi się podoba
Może sobie sprawie na Wielkanoc, potem po porodzie też by się nadawała )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:15   #2683
sarna405
Zadomowienie

Witam ranne ptaszki
I życzę udanej PARCY dla mamuś które dziś pracują

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

DZOAN!!! ale si uśmiałam jak przeczytałam o gadkach Widzę że humor dopisuje...mi także.
Jutro wizyta i USG dopochwowo, w ogóle 1 USG i jestem ciekawa jak tam...
Ja się raczej też wyspałam ale dziś miałam straszne sny zawsze mi się głupoty śnią ale dziś....morderstwa, że kogoś nożem zabijają pełno krwi, osoby bez rąk chodzą dużoooo psów....macie jakieś zabobony co do snów? ja wiem że krew to ze krewny jakiś przyjedzie albo odwiedzi.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:

Lekarz wyznaczyl date porodu na 29.08.2013, dzidzia mocn chciana i mam nadzieje, ze nie bedziemy miec zadnych problemow z ciążą. (ani pozniej)
pozdrawiam

Lumina

WITAJ LUMINKO
Napisz prywatną wiadomość do DOMCIATKO to dopiszę cię do naszej listy mamusiek, na 1 stronie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:17   #2684
Margosia__
Zakorzenienie

surka od rana za wizytę zaciśnięte

Mały
Stary 2013-01-09, 08:18   #2685
mela1234
Zakorzenienie

Właśnie to, że rodzimy latem to duży plus bo ubierać się będzie można w zwiewną sukienkę i tyle. Poprzednio rodziłam w grudniu i myślałam, że oszaleję jak miałam gdzieś wyjść. Kurtkę kupioną miałam 2 rozmiary za dużą a i tak się nie dopinała!

No i drugi plus, że od razu będzie można wyjść z maluszkiem na dwór.

Spróbuję umówić się dziś na USG, zobaczymy. Niby prenatalne powinnam mieć koło 21 (w moje imieniny), ale chyba nie wytrzymam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:26   #2686
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Właśnie to, że rodzimy latem to duży plus bo ubierać się będzie można w zwiewną sukienkę i tyle. Poprzednio rodziłam w grudniu i myślałam, że oszaleję jak miałam gdzieś wyjść. Kurtkę kupioną miałam 2 rozmiary za dużą a i tak się nie dopinała!

Spróbuję umówić się dziś na USG, zobaczymy. Niby prenatalne powinnam mieć koło 21 (w moje imieniny), ale chyba nie wytrzymam.

Tak to duży plus jak latem się rodzi 1 szkraba urodziłam w lipcu, chociaż teraz szykuję się na koniec lata ale i tak jest ciepło i można będzie wychodzić.
Gorzej dla tych co gorzej znoszą ciąże bardzo tyją to upały są okropne, ja nie miałam z tym problemu ciekawe jak będzie teraz. Jestem po operacji tarczucy i mogę spuchnąć nie wiadomo jak hormony będą szalały będę wyglądała jak wieloryb, różnie to bywa.
pragnie."
Stary 2013-01-09, 08:31   #2687
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ranne ptaszki
I życzę udanej PARCY dla mamuś które dziś pracują

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

DZOAN!!! ale si uśmiałam jak przeczytałam o gadkach Widzę że humor dopisuje...mi także.
Jutro wizyta i USG dopochwowo, w ogóle 1 USG i jestem ciekawa jak tam...
Ja się raczej też wyspałam ale dziś miałam straszne sny zawsze mi się głupoty śnią ale dziś....morderstwa, że kogoś nożem zabijają pełno krwi, osoby bez rąk chodzą dużoooo psów....macie jakieś zabobony co do snów? ja wiem że krew to ze krewny jakiś przyjedzie albo odwiedzi.
Na pewno wszystko dobrze będzie i się uspokoisz troszkę
Jak krewny, to byle nie teściowa

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka z pracy twierdzi z kolei, że nosić brzuch latem to prawdziwa mordęga, że się kobieta upoci tylko i napuchnie. Choć też myślę, że jednak wygodniej jest w porze letniej.

Stary 2013-01-09, 08:34   #2688
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Moja koleżanka z pracy twierdzi z kolei, że nosić brzuch latem to prawdziwa mordęga, że się kobieta upoci tylko i napuchnie. Choć też myślę, że jednak wygodniej jest w porze letniej.
Twoja koleżanka ma rację, ale ja ciepłolubna jestem to też inaczej na to patrzę. No i ten komfort, że ciepło i łatwiej maluszka ubrać A zimą to nie wiesz czy dobrze, czy nie za ciepło albo za lekko.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:41   #2689
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
tyle czytania widzialam ze byla dalsza rozmowa o wozkach wiec i ja pochwale sie jakie mam nabytki
no wiec uzywany (od kuzynki TZ) kupilismy taki -->KLIK
nowy po chrzcie kupilismy jej taki --> KLIK
fotelik --> KLIK
no wiec ten fotelik moge wpiac do navingtona, wiec jak jezdzilam na zakupy to ze stelazem i nosidlo wpinalam. Z tym ze espiro mam bez nosidla, a navingtona tylko spacerowke, z calym osprzetem czyli spiworkiem, torba, oslonka na nozki. W navingtonie tez jets to fajne, ze jak Marysia byla mala, mozna obrocic spacerowke tylem do kierunku jazdy i dziecko widzi mamusie
Gondola w espiro tylko do 4 miesiaca sie nadawala, pozniej w kombinezonie sie juz nie miescila, jezdzila w spacerowce i spiworku przez cala zime.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:48   #2690
shestiger
Rozeznanie

Tak na szybko chciałam się przywitać dziś, w górach spadło pełno śniegu na szczęście ja go sprzed domu odśnieżać nie muszę :P
Przyszła teściowa pokazuje pazurki....wrrrr :/
Ale molestuje moje kochanie o osobne mieszkanie albo by zrobił piętro domu na nasze mieszkanie gdzie ONA nie będzie włazić z łapami ^^ bo obecnie a górze są 3 pokoje gościnne i do tego jeszcze poddasze puste stoi więc pokoje na mieszkanie a poddasze zrobić na wielki pokój zabaw dla Mariki i nadchodzącego malucha <3

Pozdrawiam Gorrrrrrąco
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:58   #2691
sarna405
Zadomowienie

tak fajnie zaczął się dzień....zjadłam bułę i wypiłam herbatkę i są cofki.... tak to mi nic nie jest ale tak mi ciężki na żołądku...

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Tak na szybko chciałam się przywitać dziś, w górach spadło pełno śniegu na szczęście ja go sprzed domu odśnieżać nie muszę :P
Ale molestuje moje kochanie o osobne mieszkanie albo by zrobił piętro domu na nasze mieszkanie gdzie ONA nie będzie włazić z łapami ^^ bo obecnie a górze są 3 pokoje gościnne i do tego jeszcze poddasze puste stoi więc pokoje na mieszkanie a poddasze zrobić na wielki pokój zabaw dla Mariki i nadchodzącego malucha <3

Pozdrawiam Gorrrrrrąco

Dobrze że ja mam dobrą teściową zostawiła nam mieszkanie i sama poszła gdzie indziej ale nie mogę na nią narzekać jest dobra nigdy mi złego słowa nie powiedziała, może komuś się żaliła ja nie wiem, na początku były zgrzyty chciała dobrze ja się obrażałam że się wtrąca ale teraz spoko

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

jeszcze dużo czasu a oglądam kołderki dla niemowląt, macie coś już upatrzone jest tyle pięknych...
http://allegro.pl/16-el-posciel-dzie...902051378.html
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...903885257.html
pragnie."
Stary 2013-01-09, 09:05   #2692
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam

Lumina
Witaj

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Ja się akurat na lato cieszę. Już teraz np ubieranie mnie męczy. Legginsy tylko ocieplane. W rajstopach już troszkę ciasno. Starych spodni nie zapinam. Sweter zrobił się za krótki... A latem...spodenki, koszulka, japonki i na dłuuuugi spacer Poza tym ja kocham lato, słońce, upały. Sama urodziłam się latem. Można tak załatwić imprezy urodzinowe...Grill, ognisko i jest świetna impreza. Ja tam widzę same plusy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:06   #2693
Margosia__
Zakorzenienie

My będziemy mieć śpiworek
Dlatego za kołderkami się nie rozglądam

Mały
Stary 2013-01-09, 09:11   #2694
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
No to w takim razie podejrzewam u Ciebie dziewczynkę. Tak jak i u mnie Mnie też po fast foodach (w tym pizzy) mdliło okropnie i też na początku nie mogłam patrzeć na czekoladę i w sumie na słodycze żadne. Poza tym wszystko inne bym zjadła, ale najbardziej to pomidory, marchewkę i ogórki. A teraz do moich ulubionych rzeczy doszły lody Mogę je jeść bez końca. A będzie dziewczynka
Czuję że to będzie dziewczynka ale jeśli się pomylę to i tak będe równie szczęśliwa z chłopca ale od początku coś mnie trzyma za dziewczynkę

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-m...923183958.html

ten mi sie podoba chodziaz nie ma chyba skretnych kol.. czy ktos cos moze powiedziec o tej firmie/wozku?
Mi też się on podoba, tylko że ja mam trochę łatwiej z zakupem bo pracuję w sklepie dziecięcym i wszystko będe miała o wiele taniej więc całą wyprawkę będe robić w pracy

Cytat:

pozdrawiam

Lumina
:witaj

A mnie dalej kaszel męczy...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:11   #2695
sarna405
Zadomowienie

Śpiworek? ja miałam kołderke z 1 i z 2 też myślałam o śpiworku nie słyszałam... sprawdza się ,wygodne latem dziecko zapakować w to jak będzie ciepło... bo z tego co oglądałam ma rękawy itp. czy to nie o to chodzi
pragnie."
Stary 2013-01-09, 09:18   #2696
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
ja mam cały czas przesuszone dłonie i ogólnie bardzo suchą skórę, ale wcześniej też tak było

A zajadów odpukać- dawno nie miałam i w ogóle mi to nie przeszkadza!
(mam nadzieję, że w tym momencie nie zapeszyłam)

A w ogóle to dzień dobry

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

http://allegro.pl/subtelna-kopertowa...899745329.html

Ta mi się podoba
Może sobie sprawie na Wielkanoc, potem po porodzie też by się nadawała )
o właśnie ja mam dużo sukienek tego stylu tylko nic na porę zimową, wszystkie takie zwiewne letnie i większość kwiecista także nie przejmuje się, latem będę miała w czym chodzić.

Teraz na wesele właśnie czegoś w tym stylu szukam, odcinane pod biustem bo takie najlepiej na mojej figurze się układają, tylko rękawek najlepiej krótki lub wcale. Wczoraj już przeglądałam na allegro i mam parę wybranych.

A dzień dobry z pracy

jaki ja szok przeżyłam od początku dnia, wróciłam po 2 dniach urlopu i dowiaduje się od szefa (zwierzchnika), że mi się zwierzchnik zmienia. Niby na lepszego, ale fajnie się zaczyna. Teraz nie wiem komu za tydzień o ciąży mówić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:18   #2697
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze dużo czasu a oglądam kołderki dla niemowląt, macie coś już upatrzone jest tyle pięknych...
http://allegro.pl/16-el-posciel-dzie...902051378.html
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...903885257.html
mi się podobają te 14 el. szczególnie zielona uparłam się ostatnio na ten kolor

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:19   #2698
shestiger
Rozeznanie

Z tym, że to jest dom piętrowy więc tak łatwo nam go nie da ale górę sobie możemy zrobić
W przyszłości ten dom i tak będzie nasz
Ja jestem zaskoczona tą ciążą bo ani razu nie zemdliło mnie na tyle mocno bym musiała zwymiotować, a w pierwszej ciąży to było na porządku dziennym tak, że raz nawet zemdlałam bo tak osłabłam a teraz nic a nic
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:21   #2699
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
tak fajnie zaczął się dzień....zjadłam bułę i wypiłam herbatkę i są cofki.... tak to mi nic nie jest ale tak mi ciężki na żołądku...
Ja wczoraj przed samym snem haftnęłam i chyba tylko dzięki temu od rana było mi lepiej niż ostatnimi dniami. Ale po południu i wieczorem tez mam to uczucie ciężkiego żołądka..blehh

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Gorrrrrrąco
Aż sobie wyobraziłam ten wielki pokój zabaw na poddaszu Zawsze marzyłam o pokoju lub sypialni na poddaszu, lubię takie skosy i ten klimat Dzieci będą wniebowzięte na pewno..świetny pomysł

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Witaj
Ja się akurat na lato cieszę. Już teraz np ubieranie mnie męczy. Legginsy tylko ocieplane. W rajstopach już troszkę ciasno. Starych spodni nie zapinam. Sweter zrobił się za krótki... A latem...spodenki, koszulka, japonki i na dłuuuugi spacer Poza tym ja kocham lato, słońce, upały. Sama urodziłam się latem. Można tak załatwić imprezy urodzinowe...Grill, ognisko i jest świetna impreza. Ja tam widzę same plusy
Latem nic nie będzie już uwierać..pełen luz, przewiew i wygoda A w razie mega upałów wiatraczek nastawiony na siebie, lemioniada w dłoni i wyciągnięte przed siebie kopytka I przyjemne spacerki przed rozwiązaniem, a później z bobasem w wózku..będzie można się wreszcie trochę przybrązowić

Stary 2013-01-09, 09:22   #2700
Oliath
Zakorzenienie

Wydaje mi sie, ze dziecinka nurkuje mi w brzuszku wczesnie dosc, dzis wg USG zaczynam 15 tydzien, ale to trzecia ciaza i nie wiem juz sama, teoretycznie mozliwe... kiedy siedze przy biurku, nie leze czyli jakby wtedy, kiedy ma mniej miejsca, bo siedze skulona tak troszke. Bardziej jakby rybka fikala niz motylki no nie wiem, nie wiem, jesli sie to zintensyfikuje, to bede w stanie Wam powiedziec, czy sie mylilam czy nie za jakisn czas... to juz ktorys raz tak, ale poprzednio sama siebie przekonywalam, ze to jakies skurczyki moze czy powietrze czy cos. Nisko pod pepkiem. Szczerze, to jak mi burczy co innego to inaczej zupelnie to czuje niz te przedziwne rybki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości