W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 16:05   #3031
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a jesteś pewna że obejmuje to też szpital w ciąży? bo często jest tak, że w regulaminie małym druczkiem jest, że w ciąży jak się leży do ubezpieczenie nie przysługuje ... w niektórych ubezpieczalniach jest tak, że tylko w przypadku zagrożenia życia w ciąży czy coś tego typu. wczoraj czytałam o tym bo próbowałam dojść do tego, czy jakbym trafiła na dłużej to szpitala to czy dostałabym jakieś pieniądze.

ja mam kupione podpaski poporodowe bella mama (3 opakowanie po 10 szt), jakieś podkłady (ale kupiłam dawno, przy okazji i są gdzieś na dnie szafy i nie pamiętam jakie) i jednorazowe majtki 6 szt. mam nadzieję, że starczy po porodzie
Moje ubezpieczenie obejmuje ciążę, czas po porodzie (choć tutaj mam nadzieję wyjść jak najszybciej), no każdą hospitalizację powyżej 3 dób

skasowało mi się ale chciałam napisać, że leżysz bez majtek ale między nogami masz podpachę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:05   #3032
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Mam pytanko dziewczyny, czy to słynne usg połówkowe o którym tyle tu mowa to coś koniecznego? Ja jestem w 20t4d i byłam dziś na wizycie, gin pomierzył główkę, wagę itp kilka pomiarów, wszystko idealnie co do dnia tj. każdy pomiar wskazuje na poród 25.05 i taki dzień ciąży jaki mam ale nie wspominał nic o żadnym in nym usg przez najbliższy miesiąc bo wtedy będę miała wizytę. Więc myślę czy to jest konieczne On już jedną ciążę mi prowadził i mu ufam więc chyba mogę się bez tego obejść, co te inne pomiary miałyby dać?
Do tego ani razu jeszcze nie byłam badana na samolocie jak to nazywacie i normalnie bym się nie martwiła ale Wy piszecie że byłyście to już nie wiem.
P.S. jestem szczęśliwcem na wątku, który pozna płeć dopiero jak urodzi , już trzeci raz jest odwrócone tyłem, ma idealna pozycję do porodu i myślę że tak zostanie, czułam że będzie się kryć choć miałam dziś wielką nadzieję ale nadal to samo więc chyba odpuszczam i poczekam na niespodziankę, choć córa mówi do mnie ostatnio "a nie możesz jechać do szpitala i sprawdzić kto tam jest?" no cóż, chyba nie mogę. W sumie cóż, ubranka neutralne mam a nie zamierzam nic kupować już, dopiero po porodzie, wózek jak coś to i tak miał byc neutralny kolor bo ja tylko takie uznaję więc może być i niespodzianka. Choć jakby był to chłopiec chciałam kupić na zaś jakieś cudeńka w lumpie jak trafię bo mam czas by coś polować ale mogę się obejść

A, i jeszcze jedno pytanko mam bo kto doradzi najlepiej jak nie Wy, znów dostałam zwolnienie choć w teorii mogłabym wrócić do pracy, oprócz rwy kulszowej, rozchodzącego się spojenia i bóli z tymi dwoma sprawami związanych nic się nie dzieje, jest wszystko ok i mam dylemat czy wracać czy nie a chodzi o to że już na zwolnieniu dostałam inne stanowisko bo moje było zlikwidowane i to stanowisko trochę było przez to, że jestem w ciąży bo inaczej by mnie zwolniono (redukcje i zmiany w firmie) no i myślałam że jak popracuję i nowy szef mnie pozna i uzna za wartościowego pracownika to mam wtedy większe szanse po macierzyńskim że wrócę i od razu mnie nie zwolnią, z drugiej strony nie wiem czy to mi daje jakąkolwiek gwarancję i tak mam dylemat czy nie cofnąć zwolnienia i wrócić albo wrócić w lutym, co myślicie?
masz termin wtedy co ja

jesli chodzi o badania prenatalne ja nie zrobilam tych w 12 tyg. pytalam swojego gina i stwierdzil, ze jesli chce szczegolowe badania to mam zrobic polowkowe. polecil klinike i konkretnych lekarzy. musisz sama zdecydowac z tego co tu dziewczyn pytalam, to jednak wiekszosc je robila. a co do plci, to moze idz sobie prywatnie na usg 3d/4d i wtedy na pewno uda sie podejrzec plec. Ty chodzisz na kase chorych?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:06   #3033
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
znajoma rodzaca w Cieszynie mowila, zeby sobie zabrac golarke albo ogolic sie wczesniej w domu, bo szpitale nie maja (to nie sprzet medyczny) i polozne swoje maszynki pozyczaja, hehe.
To u mnie szpital wypasiony
Bo koło łóżka porodowego całe pudło jednorazówek stało i to różowych
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:06   #3034
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
w moim szpitalu podobno polozne zabraniaja zakladac cokolwiek do lezenia. po porodzie lezy sie i wietrzy co chwile przychodza cie badac, zagladaja, to tylko koldra do gory, koszula tez i jazda majtki zaklada sie zeby wstac do lazienki i polecane sa wtedy wielkie podpachy
hymm jak to wietrzyć cały czas?
Na poczatku to sie nie bardzo da - tyle tego leci...
Chyba że ktoś lubi pływać we wlasnej krwi
Ja pamietam, że zaczęłam się tak porządnie wietrzyć jak ilość krwi zmalała i bylo to dopiero w domu.

Cytat:
Mam pytanko dziewczyny, czy to słynne usg połówkowe o którym tyle tu mowa to coś koniecznego? Ja jestem w 20t4d i byłam dziś na wizycie, gin pomierzył główkę, wagę itp kilka pomiarów, wszystko idealnie co do dnia tj. każdy pomiar wskazuje na poród 25.05 i taki dzień ciąży jaki mam ale nie wspominał nic o żadnym in nym usg przez najbliższy miesiąc bo wtedy będę miała wizytę. Więc myślę czy to jest konieczne On już jedną ciążę mi prowadził i mu ufam więc chyba mogę się bez tego obejść, co te inne pomiary miałyby dać?
Do tego ani razu jeszcze nie byłam badana na samolocie jak to nazywacie i normalnie bym się nie martwiła ale Wy piszecie że byłyście to już nie wiem.
P.S. jestem szczęśliwcem na wątku, który pozna płeć dopiero jak urodzi , już trzeci raz jest odwrócone tyłem, ma idealna pozycję do porodu i myślę że tak zostanie, czułam że będzie się kryć choć miałam dziś wielką nadzieję ale nadal to samo więc chyba odpuszczam i poczekam na niespodziankę, choć córa mówi do mnie ostatnio "a nie możesz jechać do szpitala i sprawdzić kto tam jest?" no cóż, chyba nie mogę. W sumie cóż, ubranka neutralne mam a nie zamierzam nic kupować już, dopiero po porodzie, wózek jak coś to i tak miał byc neutralny kolor bo ja tylko takie uznaję więc może być i niespodzianka. Choć jakby był to chłopiec chciałam kupić na zaś jakieś cudeńka w lumpie jak trafię bo mam czas by coś polować ale mogę się obejść

A, i jeszcze jedno pytanko mam bo kto doradzi najlepiej jak nie Wy, znów dostałam zwolnienie choć w teorii mogłabym wrócić do pracy, oprócz rwy kulszowej, rozchodzącego się spojenia i bóli z tymi dwoma sprawami związanych nic się nie dzieje, jest wszystko ok i mam dylemat czy wracać czy nie a chodzi o to że już na zwolnieniu dostałam inne stanowisko bo moje było zlikwidowane i to stanowisko trochę było przez to, że jestem w ciąży bo inaczej by mnie zwolniono (redukcje i zmiany w firmie) no i myślałam że jak popracuję i nowy szef mnie pozna i uzna za wartościowego pracownika to mam wtedy większe szanse po macierzyńskim że wrócę i od razu mnie nie zwolnią, z drugiej strony nie wiem czy to mi daje jakąkolwiek gwarancję i tak mam dylemat czy nie cofnąć zwolnienia i wrócić albo wrócić w lutym, co myślicie?
jak nic nie mówi twój gin. i sam wszystko posprawdzal to chyba nie musisz go robic... Ale sprawdzil też serce i mózg? Wszystkie przepływy i pomiary?
Bo z tego co wiem to na niektórych usg nie da sie zrobić przepływów...

Beziesz miała w takim razie niespodziewajke Uparte dziecko

Ja bym nie poszła. Skoro nie masz gwarancji, że Cię nie zwolnia, chyba że się czujesz natyle dobrze, zeby spróbowac - spróbowac zawsze mozesz.
A L4 mozesz przerwać kiedy chcesz i iść do pracy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Proszę mnie uspokoić.
Czy to normalne, że moje dziecię nie buszuje od wczoraj od 17?
A jak już coś czuję to jest to tak słabe, że wydaje mi się urojone.
Nawet czeko nie pomogła...
Jasne, że to normalne.
Moze napij sie ciepłego mleka - podobno to uaktywnia dzieciaczki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:07   #3035
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę mnie uspokoić.
zjedz duzo slodkiego i poloz sie na plecach :d u mnie dziala. najlepiej bylo czuc po nalesnikach (dzem nutella banany), wczoraj po batonikach i prawie litrze lodow algidowych no i po niedzielnym obiadku u mamy (zupa ogorkowa)
Stary 2013-01-09, 16:10   #3036
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
zamierzam, ale do ulewania, przytulania, kapania. jesli lekarz albo podczas badania bioderek dostane przykaz stosowania to bede uzywac jako "poszerzaczy". planuje stosowac pampersy. moze sprobuje wielorazowe, ale nie jestem jeszcze zdecydowana.
skoro w spzitalu tuz po porodzie polozne zakladaja dziecku pampersa, to dlaczego mam ich nie stosowac w domu? wszystkie dzieciaki w rodzinie tak funkcjonowaly, odparzen nie bylo.
Ja nie pytałam dlatego, że myślę, że pampersy to zło tylko po prostu sama się zastanwiam bo u mnei w rodzinie zawsze tetrowe w domu miały dzieciaczki i znajoma też teraz tak jedzie. Nie widzę nic złego w pamersach. a co do wielorazowych pieluch to cena mnie po prostu przeraża. Bo przydałoby się trochę ich mieć a jedna ponad 20zł to sporo.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:11   #3037
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niby tak ale np. jakieś bezpieluszkowe wychowywanie czy inne cuda no to proszę Cię, nie wiem czy znajdziesz chętnego dziadkowie powinni się dostosować - karmić tym czym rodzice sobie życzą, nie podawać słodyczy czy wychodzić na spacery conajmniej na 2h dziennie - przykłady. Ale nie można wymagać cudów no i nie powiedziałabym, że z babcią jak z nianią - płacisz=wymagasz różnica jest

mój też ma dziś spokojniejszy dzień nie martw się
Justi, jesli placisz niani to i bezpieluszkowo powinna sie dostosowac
ja wiem, ze jesli powiem mamie to i to, to ona bedzie sie do tego stosowala...a nie robila po swojemu, bo ona wie lepiej. oczywiscie nie bede wymagala cudow, bo bez pieluch nie chce chowac, w gre wchodza pampersy :d nie mam wielkich wymagan. ale nie moze byc tak, ze powiesz babci, ze ma sadzac na nocnik, a ona zalozy pieluche i pojdzie ogladac serial. raczej o to mi chodzilo. (podalam dwa przyklady o 3latku w pieluchach i ze smoczkiem).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 16:11   #3038
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja pamietam, że zaczęłam się tak porządnie wietrzyć jak ilość krwi zmalała i bylo to dopiero w domu.
Mi koleżanka powiedziała, że najgorsze miała 4-5 godzin a później luźniej już...
Też bym chciała w szpitalu zacząć wietrzyć no ale jeśli będę miała się kąpać z krwi to podziękuję

Stary 2013-01-09, 16:12   #3039
nuna2
Zakorzenienie

Motylku gin mówiła bratowej jak nie czuła 2 dni,że czasem dziecko sie tak ogodnie ułoży i śpi a jak sie rusza to nie czuc
Stary 2013-01-09, 16:13   #3040
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Nie pisałam już kilka dni bo walczę z problemami żołądkowymi i całe dnie przesypiam- Szkoda gadać.

Byliśmy dzisiaj na usg i nic z tego nie wyszło. Młode stało na głowie, odwrócone buźką do nas, kopało jedną nóżką i za nic nie chciało się odwrócić Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy Tylko widziałam jak sobie mryga na monitorze. Ehh... za tydzień podejście nr 2- nie wiedziałam czy mam bić pokłony, że łaskawie zapisali mnie na kolejną wizytę bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min). A co to moja wina, że się tak Maleństwo ustawiło?
dzidzius uparty i wstydliwy jak moj. najwazniejsze, ze wszystko ok.
Stary 2013-01-09, 16:17   #3041
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko dziewczyny, czy to słynne usg połówkowe o którym tyle tu mowa to coś koniecznego?
Jak masz zaufanie do lekarza i nic niepokojącego nie widział to nie musisz iść na dodatkowe.
Ze zwolnieniem to sama nie wiem co Ci doradzić ...
Cytat:
Proszę mnie uspokoić.
Połóż się na plecach, może poczujesz? Nogi wyprostowane, na baczność.
Jakiś taki dzień, że moje też cicho siedzi. Stałam przed lodówką, bo zgłodniałam i gadam do brzucha na co ma ochotę, a tam nic. Ja żadnych zachcianek nawet nie mam do tej pory na zasadzie "już teraz, zaraz" co najwyżej, mogę czegoś bardziej nie chcieć np mięsa.
Cytat:
mysle, ze tak przykladowo wymienili przekaski, zeby ktoras nie wparowala z popcornem i chipsami
Ten popcorn nie był by taki zły, a na pewno lepszy od czekolady

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam priv od xal, justi i potterki.po kinie sie odezwe
już się nie mogę doczekać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 16:17   #3042
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
eee... ale jak to wszystko wycieka to jak leżeć tak bez niczego ?
oświeć matołka
chyba zmienia sie tylko podklady? a podpaska miedzy nogami. nie wiem, znajoma mowila, ze polozne kaza wietrzyc

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:24
Stary 2013-01-09, 16:17   #3043
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Laski, widze, że nadrabiania mam co niemiara ale pozwolicie, że najpierw obfoce nasze dzisiejsze zdobycze (po raz pierwszy mam się czym pochwalić :P ). Przeprowadziliśmy szturm na TK MAXX, poza tym odwiedziliśmy jeszcze inne sklepy i trochę się uzbierało

Zaraz wracam z fotkami
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:18   #3044
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie, moje buszowało, ja się napiłam na noc mleka ciepłego bo spać nie mogłam i dziecko poszło spać a mama nie

Stary 2013-01-09, 16:20   #3045
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Laski, widze, że nadrabiania mam co niemiara ale pozwolicie, że najpierw obfoce nasze dzisiejsze zdobycze (po raz pierwszy mam się czym pochwalić :P ). Przeprowadziliśmy szturm na TK MAXX, poza tym odwiedziliśmy jeszcze inne sklepy i trochę się uzbierało

Zaraz wracam z fotkami
czekamy

Stary 2013-01-09, 16:20   #3046
xal
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zmienia sie tylko podklady? nie wiem, znajoma mowila, ze polozne kaza wietrzyc
Wiesz, do tej pory słyszałam powiedzenie, że się "myje a nie wietrzy" a tutaj taka zmiana podejścia

Stary 2013-01-09, 16:21   #3047
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Dobra koniec szarlataństwa, średniowiecznych leczeń na dziś
Zmieńmy temat.

Chciałabym, żeby mi cycki urosły
a ja nie miałam E, mam H, już trzeci stanik kupiłam i ten H właśnie i na styk, a jak ściągam to nie daję rady bo wiszą ciężkie kloce, ech, nie chcę więcej bo do staników bez usztywnienia moje cycki się nie nadają, z domu bym nie wyszła za nic w świecie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ponoć najważniejszy jest dobry biustonoszzły biustonosz czy też jego brak zapewni Ci ogony bobradlatego też ja nawet śpię w biustonoszu w trosce o moje ładne jeszcze piersi i w okresie karmienia też zamierzam
to zależy bo mi urosły od razu C w 7 klasie podstawówki, od razu miały taki lekko obwisły kształt, taka uroda, w ciąży poprzedniej też rosły potem spadły, teraz rosną na potęgę, potem spadną, śpie z staniku bo inaczej się męczę z nimi ale to nie zmienia nic, nie pomaga za grosz wiec też kwestia "urody" po prostu ale fakt że lepiej dbać nić nie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A ja nie zajmę stanowiska. Sama byłam świadkiem, jak 2-latek robił kupkę ( po dwóch dniach nierobienia ) i darł się z bólu, mama pomagała mu termometrem i płakała razem z nim. Ogólnie bardzo problemowe dziecko, jeśli chodziło o kupy. Śliwki, syropy, cuda wianki i nic nie pomagało. To był istny horror.
horror kupki znam, córka miał problemy 3lata i nie chciałabym tego przeechodzić więcęj z dzieckiem, aż nie będę nawet pisać

Cytat:
Powiem Ci tak, że żadna z moich koleżanek nie robiły tego badania. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można gdzieś jechać, dopłacić i mieć więcej rzeczy pomierzonych Dopiero na wizażu się dowiedziałam takich cudów
Ja raczej nie decyduję się. Mój gin ma dobry aparat, sprawdza mi dziecko dość dokładnie i ufam mu.

A co do płci to mały uparciuszek Wam rośnie
no, pewnie większy uparciuch niż ja i córa, to rodzinne
co do badania uspokoiłaś mnie i nie będę robiła na pewno bo skory wymiary są ekstra i nic złego się nie dzieje to szkoda zawrotu głowy
Cytat:
masz termin wtedy co ja

jesli chodzi o badania prenatalne ja nie zrobilam tych w 12 tyg. pytalam swojego gina i stwierdzil, ze jesli chce szczegolowe badania to mam zrobic polowkowe. polecil klinike i konkretnych lekarzy. musisz sama zdecydowac z tego co tu dziewczyn pytalam, to jednak wiekszosc je robila. a co do plci, to moze idz sobie prywatnie na usg 3d/4d i wtedy na pewno uda sie podejrzec plec. Ty chodzisz na kase chorych?
no i termin OM też miałam 18.08 tak, na kasę chorych chodzę ale co wizytę mam usg i super opiekę, znam lekarza od urodzenia, przyjmował mnie na świat, prowadził mi pierwszą ciażę, jest moim rodzinnym i najlepszym lekrazem jakiego w życiu spotkałam na drodzę stąd nie mam podtsaw by coś robić jak on nie mówi że trzeba

Cytat:

jak nic nie mówi twój gin. i sam wszystko posprawdzal to chyba nie musisz go robic... Ale sprawdzil też serce i mózg? Wszystkie przepływy i pomiary?

Ja bym nie poszła. Skoro nie masz gwarancji, że Cię nie zwolnia, chyba że się czujesz natyle dobrze, zeby spróbowac - spróbowac zawsze mozesz.

Jasne, że to normalne.
przepływy chyba nie ale pomiary robił, głowkę sprawdzał także chyba nie trzeba mi tych dodatków
L4 mogę przerwać tak po prostu i iść? jak już jest wypisane na miesiąc na przykład czy musze czekać do końca tego co wypisane i wtedy?
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:23   #3048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja nie pytałam dlatego, że myślę, że pampersy to zło tylko po prostu sama się zastanwiam bo u mnei w rodzinie zawsze tetrowe w domu miały dzieciaczki i znajoma też teraz tak jedzie. Nie widzę nic złego w pamersach. a co do wielorazowych pieluch to cena mnie po prostu przeraża. Bo przydałoby się trochę ich mieć a jedna ponad 20zł to sporo.
ja sie po prostu nie widze w stosie pieluch tetrowych z takim malenstwem. kurcze wez sobie taka pieluche, zamocz albo nasikaj i nos majtkach. przeciez to wcale nie chlonie...spieranie kup, gotowanie, pralka musialaby chodzic na okraglo. wole poprzytulac i ponosic dzidziusia niz stac i prasowac pieluchy

mnie tez przeraza cena wielorazowek i na razie jestem nastawiona na pampersy, ale temat wielorazowych tez bede sledzila i pewnie sprobuje, bo baaaardzo mi sie podobaja ich wzory ale nie zgadzam sie z mamusiami, ktore pisza, ze pampersy to zlo i odparzaja i tylko wielorazowki...trzeba dopasowac pieluchy do dziecka.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
ale popcorn to sam olej i sol (ten kinowy), a czekolada chociaz energii doda, hehe. ja bez czegos slodkiego rodzic nie ide
Stary 2013-01-09, 16:25   #3049
xal
Zakorzenienie

Tetrowe się przydadzą na oduczanie, wlozy się taką w pampersa czy wielorazówkę żeby nasiąkło i było niemiłe blisko skóry. Można też puścić dziecko bez pieluchy, ale później pranie papci i mycie podłogi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 16:25   #3050
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Zaraz wracam z fotkami
czekam na fotki!
i ide po moj obiad, bo dzisiaj cos pozno go jem...zeberka!
Stary 2013-01-09, 16:25   #3051
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, do tej pory słyszałam powiedzenie, że się "myje a nie wietrzy" a tutaj taka zmiana podejścia
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:25   #3052
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne, że to normalne.
Cytat:
zjedz duzo slodkiego i poloz sie na plecach :d u mnie dziala. najlepiej bylo czuc po nalesnikach (dzem nutella banany), wczoraj po batonikach i prawie litrze lodow algidowych no i po niedzielnym obiadku u mamy (zupa ogorkowa)
Och jak bym zjadła tp wszystko to chyba bym padła
A mleka niestety nie lubię
Cytat:
Jak masz zaufanie do lekarza i nic niepokojącego nie widział to nie musisz iść na dodatkowe.
Ze zwolnieniem to sama nie wiem co Ci doradzić ...

Połóż się na plecach, może poczujesz? Nogi wyprostowane, na baczność.
Jakiś taki dzień, że moje też cicho siedzi. Stałam przed lodówką, bo zgłodniałam i gadam do brzucha na co ma ochotę, a tam nic. Ja żadnych zachcianek nawet nie mam do tej pory na zasadzie "już teraz, zaraz" co najwyżej, mogę czegoś bardziej nie chcieć np mięsa.

już się nie mogę doczekać.
Leżałam 3 godziny i czytałam książkę i czekałam i dupa

Ale teraz jak czytałam o tym mleku, o ogórkowej, nalesnikach i pomyślałam, że jak bym zjadła to wszystko naraz to ... i dostałam w nagrodę, że się chyba nie zdecyduję 3 ruchy

Dziękuję Wam za podtrzymanie na duchu
I jeszcze raz usłyszę od TŻ, że bardziej się słucham wizażu niż jego, to przyznam mu rację

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:26   #3053
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
My po szczepieniu.
Aż mnie głowa boli ze stresu, tak biedny płakał. A im starszy tym większa histeria.
I pomyśleć, że za chwilę z drugim będę to samo przechodzić.
Biedny maluch.
Ja dlatego staram się wysyłac TŻta na takie "imprezy"

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Nie pisałam już kilka dni bo walczę z problemami żołądkowymi i całe dnie przesypiam- Szkoda gadać.

Byliśmy dzisiaj na usg i nic z tego nie wyszło. Młode stało na głowie, odwrócone buźką do nas, kopało jedną nóżką i za nic nie chciało się odwrócić Nie dało się go pomierzyć- babsko (swoją drogą jakieś takie naburmuszone) tak mi wynaciskała brzuch, że teraz boli. Zdjęć żadnych nie dają więc mocno zawiedziona jestem. Nawet serdusza nie słyszeliśmy Tylko widziałam jak sobie mryga na monitorze. Ehh... za tydzień podejście nr 2- nie wiedziałam czy mam bić pokłony, że łaskawie zapisali mnie na kolejną wizytę bo babka, która robiła usg była wielce niezadowolona, że nie mogła Malucha zmierzyć i tyle czasu straciła (ło- całe 15-20min). A co to moja wina, że się tak Maleństwo ustawiło?
Uparty maluch - kolejny
A tak co się denerwujesz jakąś babą.
U mnie na prenatalnym też się dziecko tak ułożyło, że niewiele bylo widac.
Próbowała go obrucić i doopa - kości nosowej nie widziała i po jakichs 30 min dopiero pokazał kawałek paszczy i na szybko mierzyła kość nosowa
Ale do przyjemnych to usg nie nalezało plus dostałam gratis grzybka bo się okazalo, ze w ciązy nagle dostałam uczulenia na żel do badań i usg..

Cytat:
znajoma rodzaca w Cieszynie mowila, zeby sobie zabrac golarke albo ogolic sie wczesniej w domu, bo szpitale nie maja (to nie sprzet medyczny) i polozne swoje maszynki pozyczaja, hehe.
Ja od 35 tyg z I dzieckiem byłam ogolona non-stop ;-0
Tym razem też tak planuje bo nie chcę, zeby mnie ktos tam golił na szybko do tego jakąś starą maszynką

Cytat:
Mi koleżanka powiedziała, że najgorsze miała 4-5 godzin a później luźniej już...
Też bym chciała w szpitalu zacząć wietrzyć no ale jeśli będę miała się kąpać z krwi to podziękuję
ja po porodzie jeszcze byłam czyszczona bo mi całe łożysko sie nie urodziło - może dlatego tej krwi było więcej nie wiem..
Ale połozna już przed porodem mi mówiła, że pewnie ze mnie bedzie się lało jak z cysterny - bo taki typ urody mam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:26   #3054
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale popcorn to sam olej i sol (ten kinowy), a czekolada chociaz energii doda, hehe. ja bez czegos slodkiego rodzic nie ide
Ja popcorn robię w domu na małej ilości tłuszczu.

Stary 2013-01-09, 16:26   #3055
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

tylko taka otwarta rane to chyba lepiej zostawic na powietrzu, nawet glupie skaleczenie gorzej sie goi pod plastrem niz bez...
Stary 2013-01-09, 16:27   #3056
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam za podtrzymanie na duchu
I jeszcze raz usłyszę od TŻ, że bardziej się słucham wizażu niż jego, to przyznam mu rację
Bo chłopy się nie znają to się ich w kwestii ciąży nie słucha

Stary 2013-01-09, 16:28   #3057
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
L4 mogę przerwać tak po prostu i iść? jak już jest wypisane na miesiąc na przykład czy musze czekać do końca tego co wypisane i wtedy?
na L4 nie mozesz pracowac. chyba dopiero jak sie skonczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 16:28   #3058
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie miałam E, mam H, już trzeci stanik kupiłam i ten H właśnie i na styk, a jak ściągam to nie daję rady bo wiszą ciężkie kloce, ech, nie chcę więcej bo do staników bez usztywnienia moje cycki się nie nadają, z domu bym nie wyszła za nic w świecie

to zależy bo mi urosły od razu C w 7 klasie podstawówki, od razu miały taki lekko obwisły kształt, taka uroda, w ciąży poprzedniej też rosły potem spadły, teraz rosną na potęgę, potem spadną, śpie z staniku bo inaczej się męczę z nimi ale to nie zmienia nic, nie pomaga za grosz wiec też kwestia "urody" po prostu ale fakt że lepiej dbać nić nie

horror kupki znam, córka miał problemy 3lata i nie chciałabym tego przeechodzić więcęj z dzieckiem, aż nie będę nawet pisać

no, pewnie większy uparciuch niż ja i córa, to rodzinne
co do badania uspokoiłaś mnie i nie będę robiła na pewno bo skory wymiary są ekstra i nic złego się nie dzieje to szkoda zawrotu głowy

no i termin OM też miałam 18.08 tak, na kasę chorych chodzę ale co wizytę mam usg i super opiekę, znam lekarza od urodzenia, przyjmował mnie na świat, prowadził mi pierwszą ciażę, jest moim rodzinnym i najlepszym lekrazem jakiego w życiu spotkałam na drodzę stąd nie mam podtsaw by coś robić jak on nie mówi że trzeba

przepływy chyba nie ale pomiary robił, głowkę sprawdzał także chyba nie trzeba mi tych dodatków

Zawsze się cieszyłam, że moje nie są duże, bo to naprawdę uciążliwe mi się wydawało. I tak pewnie gadam, że chciałabym by urosły, a jak urosły by to żeby zmalały.
Coś w tym jest, że te co mają proste to chcą kręcone i odwrotnie Choć to przechodzi z wiekiem podobno

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-09, 16:29   #3059
xal
Zakorzenienie

Cytat:

tylko taka otwarta rane to chyba lepiej zostawic na powietrzu, nawet glupie skaleczenie gorzej sie goi pod plastrem niz bez...
Jakby ta rana była w bardziej dyskretnym miejscu to bym tacie kazała polać kitem pszczelim na spirytusie, super po tym się wszystko goi. A tatuś, nawet taką starą kozę jak ja to ja poleje to podmucha
Jak rozwaliłam kolano i brzuch parę lat temu to mi polał kolano to sama dmuchałam, ale brzuch to już nie dałam rady, tatuś podmuchał, a mama się śmiała, że niby taka stara jestem a nadal dziecko.

Stary 2013-01-09, 16:31   #3060
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby ta rana była w bardziej dyskretnym miejscu to bym tacie kazała polać kitem pszczelim na spirytusie, super po tym się wszystko goi. A tatuś, nawet taką starą kozę jak ja to ja poleje to podmucha
Jak rozwaliłam kolano i brzuch parę lat temu to mi polał kolano to sama dmuchałam, ale brzuch to już nie dałam rady, tatuś podmuchał, a mama się śmiała, że niby taka stara jestem a nadal dziecko.

Już widzę jak Cię tam tata polewa i dmucha

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości