MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 08:44   #841
Leonikowa
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z poradni byłam zarejestrować tż , tak go rozłożyło, że od rana robiłam mu okłady na czoło bo taki był rozpalony matko oby tylko mnie jakieś choróbsko nie złapało

ominie nas dzisiaj spotkanie w szkole rodzenia

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:54   #842
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Luna0, Mokka_83, za wszystkie rozpoczęte i zakończone tygodnie.

Kasia świetny wózek bierz go jak jest okazja i ciuszki superowe

Wyobraźcie sobie, że przedwczoraj wieczorem puściły mi nerwy i się poryczałam na noc tż stwierdził że chodzę jakby coś mnie w dupę ugryzło. Powód panicznego płaczu wyryczałam się pod prysznicem (wracając z jednym psem z dworu drugi który mieszka na dworze w budzie wleciał mi do domu a że było mokro więc wszystko upier...).
A wczoraj o 22:30 odkurzałam mieszkanie i sprzątałam u jeżyka a dziś o 6:45 wstawiałam pranie Ogólnie mam jakiegoś powera do sprzątania i nawet nie włączałam kompa wczoraj w domku chyba że do obiadu
I przyszła mi super śliczna wycieraczka do domku kiedyś miałam taką śliczną przed drzwiami z jamnikami ale właśnie mieliśmy nowego psa na podwórku i mi ją całą zniszczył i od tamtej pory innej nie miałam a teraz się czaiłam i czaiłam i kupowałam z 10%rabatem jakby nie było zawsze coś.
I jeszcze jedna wiadomość któraś z was dawno temu wklejała stronę sklepu mama mamasandpapas-polska zaczęłam negocjować ceny i ostatnio mieli promocję 15% próbowałam wynegocjować ale nie dało rady za to pocieszę się 8% jakby nie było zawsze coś a mają śliczne kocyki za 59 zł

Idę was nadrabiać między przetargami

Miłego dzionka Mamusie

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-10 o 08:55
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:54   #843
Malpka
Zakorzenienie

hej
witam się i ja w równo 32 tygodniu czyli od jutra wchodzimy w 33

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
J

Raaany dziewczyny właśnie pan z DHL-u przywiózł mi zakupy z allegro: pieluchy tetrowe, majtki do szpitala, podkłady belli takie duperele ale powiem Wam, że wielkość tych podkładów belli jest imponująca od ich samego widoku zaczęłam się bać porodu, toż to musi się lać z człowieka jak z zarzynanej świni i po co mi to było zamawiać tak wcześnie...
masz racje te podkłady są wielkie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a ile Ci wyszło? i w jakich jednostkach?
Bo mi też ostatnio wyszła i też nie wiem czemu.. a nie pamiętam co jadłam wieczorem..
mi wyszło 225 i lekarka z szokiem na to popatrzyła no ale pierwsze jej pytanie czy jadłam wczoraj winogron lub mandarynki/pomarańcze a ja jak głupia się ich najadłam no nic dostałam skierowanie na powtórzenie wyników mam nadzieje ze teraz wyjdzie dobrze

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boże, jak się fatalnie czuję.
Chodzę pochylona jak babulinka, to mnie kręgosłup boli. Wyprostuję się, to tak boli podbrzusze, jakbym miała za mało skóry i jakiś tkanek pod.
Tylko leżeć i siedzieć pochylona mogę.
ale powiem ci ze mnie tez ostatnio dół brzucha pobolewa wczoraj cały obiad robiłam na siedząco bo stać nie miałam siły

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja od tygodnia nie mogę spać Już kombinuje na różne sposoby... drzemka w ciągu dnia, bez drzemki w ciągu dnia, mleko przed snem, kładzenie się wcześniej lub kladzenie sie później... A i tak lipa... usypiam koło 4tej Chyba stres daje o sobie znać... Zaczął się 30sty tydzień i zaczęła się bezsenność
:
za 30 tydzien a z bezsennością współczuję u mnie na odwrót wstane ubiore się umyję i jak się położę n kanape to spowrotem usypiam mogłabym spać na okrągło

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Sukienka gotowa no ale dalej was nadrabiam, jestem przy 11 stronie
i witam się w skończonym 29tc
:
to teraz czekamy na fotki w sukience

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
taaa moze teraz sie uda wgrac zdjecia
super zakupy

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A mi się nic nie chce... no i dalej słodycze wciągam mimo że miałam ograniczyć
mi też się chce już zdążyłam wciągnąc po śniadaniu pół paczki tofiffi takie są skutki leniuchowania w domu w pracy się tak nie objadałam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:54   #844
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z poradni byłam zarejestrować tż , tak go rozłożyło, że od rana robiłam mu okłady na czoło bo taki był rozpalony matko oby tylko mnie jakieś choróbsko nie złapało

Leonikowa dużo zdrówka kochana
Stary 2013-01-10, 08:55   #845
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Tak więc....

Wg Babystrology dziś.... pełne 30 tc (jutro rozpoczynamy 31)
Za 10 tygodni maleńki pojawi się u nas Nie mogę się doczekać!

Oglądaliśmy wczoraj z mężem 'Porodówkę'. Rozbroiła nas Litwinka, która rodziła i non stop poprawiała makijaż, męza wypraszała by na nią nie patrzył i śmiesznie jęczała Ale jakoś mąż nie wydawał się przerażony....jeszcze

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ale dlatego, że film jest po prostu kiepski, czy niepozytywne opinie dotyczą postawy bohaterki

Muszę Wam się pochwalić, że TŻ wygrał 1000 zł w kaskadzie (taka gra od lotto)!!!!

gratuluję wygranej
Cytat:
Och mowie wam masakra
Siostra mi plecy od lopatek w gore po szyje z tylu i z przodu mascia nasamrowala mam nadzieje ze nic zlego mlodemu nie zrobie ale juz tak ciezko mi oddychac i cale miesnie mnie bola - wiec Aga powiedziala ze jutro z rana dzwoni do mojej pracy a ja jutro do lekarza i ze mam isc juz na zwolnienie bo nie chce zebym pozniej z jakas gorsza rzecza do szpitala trafila.
Wiec leze juz pod kolderka i zaraz bede zasypiala.
Chociaz oni filma w salonie ogladaja a dzwi do pokoji jeszcze nie mamy. Ale jestem tak zmeczona i senna ze chyba mie bedzie mi to przeszkadzalo.
corka_rosy gratki dla Tz - mi sie dzis nic nie udalo wygrac a Szkoda haha
Kasiu kuruj się

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-10, 08:55   #846
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
Monicca A ja dzwoniłam dowiedziec sie cos o szkole rodzenia, a ze nr jest do szpitala to położne za bardzo się nie orientowały co i jak, wiedzą tyle co pisze na stronie w necie, czyli zajecią co tydzien we wtorki od 18-20 , 12spotkań, 300zł koszt, i tyleeee, pytałam czy jest mozliwosc indiwidualnych spotkan, to powiedziała kobieta że NIE MA. i czy jak nie ma sie szkoły rodzenia to czy moze być maż przy porodzie to odp, że TAK, MOZE BYĆ. Przez tel pani bardzoooo miła i mówila ze jak cos bardziej chce sie dowiedziec to isc we wtorek tam na zajecia to mi wszystko powiedza.
A ciekawe czy można by np zapłacić za poszczególne spotkania i iść tylko na te o oddychaniu, porodzie?

Cytat:
Raaany dziewczyny właśnie pan z DHL-u przywiózł mi zakupy z allegro: pieluchy tetrowe, majtki do szpitala, podkłady belli takie duperele ale powiem Wam, że wielkość tych podkładów belli jest imponująca od ich samego widoku zaczęłam się bać porodu, toż to musi się lać z człowieka jak z zarzynanej świni i po co mi to było zamawiać tak wcześnie...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam łeb jak sklep po tej Klinice i samopoczucie jak po pracy w kamieniołomie... Ty moja Droga będziesz się tam nudzić. Ja się only irytowałam (Torresowi nie wygodnie, odsyłanie od szuflady do szuflady w tej szuflandii istnej, durne czekanie i puste przeloty). EWUŚ działa

muszę ogarnąć materiały, itp

ale ważne jest to, że po śniadaniu cukry będą wariować bo hormony łożyskowe (na które nie mamy wpływu) wstają razem z nami
a ta kolacja... jeść normalnie tj wg diety ze słodkich mam. jak wyjdą acetony w moczu rano - koniecznie jeść białą bułkę z czymś tłustym (sic!!!!!) na noc (o tej bułce wspomniała dietetyczka, że jeść jeśli będzie zły wynik z moczu rano, ale lekarka z pięć razy mi powiedziała, że na śniadanko 3 kromeczki a na kolację wielka biała buła). jeśli nadal będą - dodać kolejny posiłek ok. 24. jesli dalej będą - o 2ej w nocy + dużo wody w ciągu dnia...
bywa że trzeba jeść 12 posiłków dziennie....

jedyne co teraz ogarniam - podstawa to nie głodzenie dziecka (dlatego chrupkie pieczywo najwyżej na jeden posiłek), regularność i pamiętać, że dla nas te posiłki to nie widzi mi się tylko lekarstwo....
i żadne tam jabłuszko czy sałateczka tylko posiłek = węglowodan + białko + (wypełniacz) warzywny
A samo spotkanie z diabetologiem ile trwało?

Cytat:
i witam się w skończonym 29tc

Ja też jestem ciekawa bo mam podgrzewacz i sterylizator z aventa a chciałam wypróbować butki z TT tylko one są szerokie chyba jednak do podgrzewacza Aventa się nie zmieszczą
za tygodnie
a co do butelek to ja mam taką samą sytuację podgrzewacz avent ale chce butelki TT i kupię jedną na próbę, na all są po ok 7,50
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...936672246.html

Cytat:
dodaje fotki ciuszków jakie mam
1.skarpeteczki-Auchan nie całe 4zl za 2 pary
2.kpl z Kubusiem Puchatkiem-Tesco-24ZŁ
3. spodnie polarkowe-Tesco 13zł
4.Koszulka z Kubusiem Puchatkiem-Pepco 5zł
5.Body krótki rękaw(3xAuchan)- ok 5zł za szt
6.Body długi rękaw (Auchan;Pepco) - ok 5zł za szt
7. Pajacyk milusi taki w dotyku-Tesco-22zł
super zkupy

-----------------------------------------
Ale wczoraj się bałam, przez ostatnie dni maluch był taki aktywny, że brzuch mi się trząsł a wczoraj prawie nic tylko jakieś pojedyncze przesunięcia, normalnie idzie oszaleć.
A do tego od południa czułam że mam brzuch jak skała
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:56   #847
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć
u nas też po nocy biało ale widać, że zaraz się się rozpuści

gratuluję wszystkim nowych tygodni coraz bliżej końca

Kasia zdrowiej szybciutko, wiem przez co przechodzisz mi już na szczęście powoli przechodzi, kaszel jeszcze dokucza ale tego nie tak łatwo się pozbyć

pomożecie mi? mam do wyboru 2 łóżeczka, każde ma swoje wady i zalety i nie mogę się zdecydować
1- http://allegro.pl/005-lozeczko-szufl...918639242.html kolor wenge
2- http://allegro.pl/show_item.php?item=2912837215 kolor ciemny orzech

bardziej ciągnie mnie do tego pierwszego (ładniejszy kolor, nie ma takiego dużego odstępu między szufladą a dnem łóżeczka więc to co w środku nie będzie aż tak widoczne no i sprzedawca ma mniej negatywnych komentarzy ) ale ma też wadę- boję się, że jak mały zacznie już wstawać i chodzić przy szczebelkach będzie uderzał o tą trochę wystającą zaokrągloną belkę na krótszym boku... jak myślicie? w tym drugim ona jest tak jakby bardziej schowana w dół
Kwiatuszekkk, to pierwsze ma tez szczebelki okrągłe, a drugie takie szersze spłaszczone elipsy,nie wiem,jakie są lepsze. Pytanie, czy potrzebujesz tych wszystkich rzeczy, które są w komplecie z pierwszym? Dziewczyny pisały wcześniej,żeby przez pierwsze kilka miesięcy nie zakładać na łóżeczko ani baldachimu ani ochraniaczy, bo dziecko i tak się nie przemieszcza samo, a musi mieć przestrzeń. tak samo niepotrzebna jest pościel, bo na początku śpi raczej w rożku i oczywiście na płasko, a nie na poduszce. takie rzeczy możesz zatem dokupić później.
Zwróć też uwagę, że w tym pierwszym łóżeczku pierwsza wysokość to 48cm, a zwykle wynosi ona okolo 51-55cm, wtedy mniej musisz się schylać.
Ja chyba na początek kupię samo łóżeczko+materac+przeście radła i ze dwa rożki.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:00   #848
booziaczek
Zadomowienie

czesc u mnie dzien do d...py cała noc nie spałam tz tez wczoraj miał sadny dzien w pracy nawet nie wie na czym stoi... zamartwia mi sie a ja sie boje zeby go to wszystko nie przerosło i sie niezałamał biedak zmykam mam dzis sporo pracy i wieczorem szkołe rodzenia ech....
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:02   #849
oliwka__
Zakorzenienie

Aha dziś byłam zrobić powtórny mocz i morfologię przy okazji stwierdziłam, że coś mam nie tak z głową bo nie przeszkadza mi jak mnie kują
Pierwszy raz wyszło mi że mam niewłaściwy ciężar moczu i ph 7 a norma 5-6. więc dziś powtórka bo wyczytałam że ph może wyjść wysokie też jak mocz długo stoi w pojemniczku a ja oddawałam o 3:50 jakoś to do rana postał i zanim zbadali.
Ponadto magnez, żelazo, transferytyna, potas i glukoza z krwi wyszły mi wszystko w normie tak ładnie po środku albo górne granice prócz zwykłej gluzoy bo mi wyszła 69 a norma od 60. Więc odżywiam się tak jak się odżywiałam dalej i witaminki nie koniecznie codziennie.
no i teraz nie pamiętam hematokryt i hemoglobina jedno poszło nieznacznie w górę drugie nieznacznie w dół wygląda to tak (11,3 i 33,3) więc chyba nie jest najgorzej. Muszę sobie zapisać i zapytać się lekarza bo dlaczego te wyniki są niskie skoro osobno np. żelazo i transferytyna wychodzą ślicznie w górnej granicy aż boję się żeby nie przedawkować bo to też niedobrze jak za dużo żelaza.

Dobra idę pracować bo już mnie ścigają.
Stary 2013-01-10, 09:06   #850
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zazdroszczę przyjaciółki
sobie też jej zazdoszczę

Cytat:
. Ciekawa jestem co mi Jest ;-(
oby szybko przeszło

Cytat:
... pełne 30 tc (jutro rozpoczynamy 31)

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Szwagier dostał umowę o pracę na rok czasu
klask i:

Cytat:
mam nadzieję, że się jakiś wirusów nawdychałaś...
czosnek na kilogramy!
i zdróweczka!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
stronę sklepu mama mamasandpapas-polska
piękne rzeczy... ale ceny... heh...

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Obserwatorko, ratuj... W moczu nic nie było. Na czczo cukier 76, książkowe śniadanie (3 kromki chleba IG - 147 g, chuda wędlinka, cieniusieńko serkiem Almette, pomidor, herbata z cytryną) i cukier po godzinie wy.rypany w kosmos - 133... Zmienić śniadanie? kolację?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:07   #851
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
Tak naprawdę ciężko trafić w "dział pracy", który na pewno by się opłacał. Mój mąż ma magistra z bankowości, a naprawia instrumenty muzyczne (co jest jego pasją ). Za to mój brat nie obronił technika informatyki, rzucił studia po pół roku, ma 23 lata, a odkąd skończył 18 pracuje jako programista. Od roku ma własną działalność i po opłaceniu podatków zostaje mu 3tys z kawałkiem na rękę.
A tata jeździ TIRami i ma 2 z kawałkiem czasem. Wariactwo....
Jednak informatycy mają duże wzięcie teraz na rynku pracy. Dobrze, że mój się tym od zawsze pasjonuje. Ale to ma minusy - jednak nie ma normalnych informatyków
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:07   #852
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

wiecie co..
kupiłam dziś w tesco na promocji 4-pak chusteczek nawilżających po 63 szt.. za 6,70zł
szkoda, że ostatni był bo bym wszystkie wzięła..
Ale za 4- pak 6,70 czy 4 razy po 6,70?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Stary 2013-01-10, 09:09   #853
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ale powiem ci ze mnie tez ostatnio dół brzucha pobolewa wczoraj cały obiad robiłam na siedząco bo stać nie miałam siły
Ja też gotowałam na siedząco
Mam wrażenie, że kości bioder mi się rozsuwają - jakieś takie dziwne odczucie i takie kłucia.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:10   #854
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A samo spotkanie z diabetologiem ile trwało?
w klinice byłam od 9ej do 13:50. Szkolenie z diety i nakłuwania - 2 godziny, sama wizyta u lekarza - 15 min (ale z plotami), spotkanie z pielęgniarkami - 10 minut.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc u mnie dzien do d...py cała noc nie spałam tz tez wczoraj miał sadny dzien w pracy nawet nie wie na czym stoi...
najgorsze takie kumulacje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:10   #855
LiwkaO
Wtajemniczenie

Jak się wszystkie żalicie to też się pożale! noc koszmarna!!!! zrobiłam sobie obiad dośc późno po koło 18 - spaghetti i chyba coś nie podeszło bo zaczął boleć żołądek ale jakoś usnęłam. Budziłam się co chwila aż w końcu o 2:30 zanotowałam całkowity zwrot towaru porażka!!! zaparzyłam miętę i włączyłam cinemaxa i oglądałam do 4 jakiś film. A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Straszne to jest, nigdy nie miałam problemów ze snem, a teraz zasypiam ok 1, budzę się ok 4-5 i nie mogę zasnąć a jak nie śpię, to myślę, a jak myślę, to się stresuję, a jak się stresuję, to nie mogę zasnąć...
Mam dokładnie tak samo!!!!! Ciągle w głowie tylko dzidzia, wózek, ubranka, pieluchy...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki .....
ja jestem mało chorująca i moje dzieciaczki też .... w pażdzierniku miałam katar i gardło zawalone ale po 9 dniach samo przeszło (no z syropem....). ninka chora była przez tydzień a kuba 3 dni. i to tyle od kwietnia .super co? więc teraz jak ktoś chory to szerokim łukiem omijamy .... np.teściów nie widziałam dokładnie przez 2 mies . (nie licząc teścia w przejściu ....)nawet na święta bo są tak chorzy .....
I zgadnijcie co? mój pies się rozchorował- ma grypę... chyba
tż wpuścił ją do teściów i ma całe gardło zawalone ......

Biedna psinka! żeby Was nie zaraziła o ile to możliwe

Cytat:
becikowe

Właśnie przyjaciółka - zaniepokojona moim marazmem - przywiozła kojec, wanienkę, ciuszki (poprane i poprasowane, żebym nie stała), proszek do prania, płyn do płykania, wkładki laktacyjne i piłkę do ćwiczeń. następnym razem przyjedzie laktator, karuzelę i ciąg dalszy ciuszków.... czuję się jak sprawna inaczej. Muszę chyba chłopa mobilizować
ale wzruszyłam się na maxa....
Ale miło z jej strony! Mi jeszcze zostały tylko 3 pralki do prania i wyprasowania i z głowy!

Cytat:

Witam sie z rana
Noc Koszmarna ...!!! Budzilam sie srednio co 45minut z kaszel na ustach bylo mi masakrycznie Cieplo ale bylam twarda i probowalam sie na dlugi czas nie odkrywac ew 1-2min max zeby sie przewietrzyc, spocilam sie jak swinia glowa mnie boli kazdy miesien na plecach i brzuch tak napiety ze bardziej chyba nie moze byc :-(
Naskrobalam sms do zmianowej ze nie przyjde i teraz czekam do 10 i ide do lekarza. Ciekawa jestem co mi Jest ;-(
Kasia współczuje! mam nadzieje, że to nie jakieś zapalenie oskrzeli czy coś podobnego!

Cytat:
Tak więc....

Oglądaliśmy wczoraj z mężem 'Porodówkę'. Rozbroiła nas Litwinka, która rodziła i non stop poprawiała makijaż, męza wypraszała by na nią nie patrzył i śmiesznie jęczała Ale jakoś mąż nie wydawał się przerażony....jeszcze
też oglądałam! ale miałam polewke z niej! heheh ciągle tylko - mamo daj lusterko! haha Ale ta druga też nie była lepsza u której był partner, mama i teściowa do samego końca!!! Nie wyobrażam sobie czegoś takiego! ewentualnie TŻ i nikt więcej! chociaż sama się coraz bardziej zastanawiam czy chce by TŻ był...

Cytat:

pomożecie mi? mam do wyboru 2 łóżeczka, każde ma swoje wady i zalety i nie mogę się zdecydować

bardziej ciągnie mnie do tego pierwszego (ładniejszy kolor, nie ma takiego dużego odstępu między szufladą a dnem łóżeczka więc to co w środku nie będzie aż tak widoczne no i sprzedawca ma mniej negatywnych komentarzy ) ale ma też wadę- boję się, że jak mały zacznie już wstawać i chodzić przy szczebelkach będzie uderzał o tą trochę wystającą zaokrągloną belkę na krótszym boku... jak myślicie? w tym drugim ona jest tak jakby bardziej schowana w dół
Hmmm wg. mnie pierwsze ładniejsze. A zestaw chcesz taki mega??? Ja zmieniłam zdanie - biorę tylko kołdrę, poduszkę, poszewki i ochraniacz.

Cytat:
aaaaaa... z NEWS'ów - Szwagier dostał umowę o pracę na rok czasu
cena brutto na umowie: 4500zł + premie!!! dużo nie?! ...
a to jego pierwsza praca w życiu! ... ma 29lat, skończone studia z ekonometrii teleinformatycznej oraz informatyki
...porównując...
- mój mąż fizjo w polsce po mgr z dośw zarabiał najpierw 1500zł brutto a potem 1800zł brutto
- tato kierowca - jeździ po 380h w miesiącu (czyli wyrabia normę 2msc w miesiącu) zarabia na rękę 1800-2000zł netto

ale fajnie że przynajmniej jemu się udało!!!
Należy mu się za wszystkie dotychczasowe niepowodzenia! super!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:11   #856
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Aha dziś byłam zrobić powtórny mocz i morfologię przy okazji stwierdziłam, że coś mam nie tak z głową bo nie przeszkadza mi jak mnie kują
.
Oj tam Oj tam po prostu już się przyzwyczaiłaś

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-10, 09:15   #857
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
lece do lozka herbata w termosie zrobiona, ja sie trzęsę z zimmmmmna kaszel jest - i chora jak nic - oj bedzie wolne szybciej niz mysalam.
a siostra dopiero o 21 bedzie w domku
wiec ide spac moze czas szybciej minie

aaaa i bym zapomniała

za wszystkie zaczęte dziś tygodnie
zdrówka

Cytat:
dodaje fotki ciuszków jakie mam
1.skarpeteczki-Auchan nie całe 4zl za 2 pary
2.kpl z Kubusiem Puchatkiem-Tesco-24ZŁ
3. spodnie polarkowe-Tesco 13zł
4.Koszulka z Kubusiem Puchatkiem-Pepco 5zł
5.Body krótki rękaw(3xAuchan)- ok 5zł za szt
6.Body długi rękaw (Auchan;Pepco) - ok 5zł za szt
7. Pajacyk milusi taki w dotyku-Tesco-22zł
śliczne

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Wrzucam "hamburgera" mojej. I jeszcze jedną fotkę.
Ciekawe jak teraz dziecię wygląda... Za kilka dni się dowiem
ale super

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Wstawiam Wam efekt mojej dzisiejszej walki z nudą. Będzie na pamiątke do albumu rodzinnego.

super a tak kolorowa fotka jaka fajna czy tam maluszek sobie kolanko całuje? u mnie Julka ma identyczną fotke

Cytat:
1. moja piękna dziecina w 13 tygodniu<KOCHAM>
2. a to mój Synuś na połówkowym, lezy sobie boczkiem, widac główke , nosek i macha raczkami
śliczności

Cytat:
Małpka i Achna, obiecane przepisy:

CHLEB ŻYTNI

Niezbędne składniki:
mąka żytnia razowa typ 2000
woda
sól
oliwa z oliwek

Produkcja zakwasu:
Za pierwszym razem do naczynia o pojemności około jednego litra (najlepiej szklanego) należy wsypać 50gram mąki, dodawać powoli ciepłej wody i mieszać do uzyskania konsystencji gęstej papki. Następnie naczynie należy przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce. Optymalny przedział temperatur oscyluje w okolicach 25-30 stopni. Za niska temperatura spowolni proces, a w za wysokiej fermentacja ustanie. Zakwas trzeba "karmić", tak więc 24h później należy dodać kolejną porcję: 50g mąki
i odpowiednią ilość wody (do uzyskania gęstej papki).

Procedurę powtarzać przez pięć dni. W międzyczasie zakwas zacznie powiększać swoją objętość, będą słyszalne trzaskające bąbelki uchodzącego gazu, a sam zaczyn będzie wydzielał lekko kwaśną (ale nie nieprzyjemną) woń.

Aby na przyszłość skrócić tę część procesu do jednego-dwóch dni, warto zostawić sobie kilka łyżek gotowego zakwasu jako starter dla kolejnej porcji. Zakwas można z powodzeniem przechowywać w lodówce, lub w przypadku przewidywanej dłuższej przerwy w cyklach piekarniczych – w zamrażarce.

Pieczenie:
Przeznaczony do wypieku zakwas ważę i dosypuję świeżej mąki (proporcjonalnie 100-125% wagi zakwasu). Dodaję płaską łyżkę stołową soli na kilogram ciasta, opcjonalnie łyżkę oliwy z oliwek i mieszam powoli z ciepłą wodą. Ciasto żytnie nie wymaga wyrabiania, więc czynność tę można z powodzeniem wykonać za pomocą łyżki.
Uzyskaną, gęstą i bardzo lepką papkę formuję w okrągły bochenek, oraz kładę na płaskiej blasze, na papierze do pieczenia oprószonego mąką. Górę bochenka smaruję ciepłą wodą i także oprószam mąką. Blachę z ciastem odstawiam na około dwie godziny w to samo miejsce w którym hodowałem zakwas. Chleb delikatnie rośnie. Piekarnik nagrzewam do 240 stopni. Przed włożeniem, powtórnie zwilżam górę bochenka i lekko nacinam powierzchnię. Po włożeniu odczekuję pięć minut i zmniejszam temperaturę do 200
stopni. W połowie czasu pieczenia jeszcze raz zwilżam górę bochenka za pocą spryskiwacza do roślin
W sumie pieczenie trwa godzinę (chleb 1-1,4kg)... i gotowe!

CHLEB PSZENNY Z MĄKI 1850

Do maszynki wsypujemy:

320 ml ciepłej wody
3 miarki soli
łyżka oliwy z oliwek
580 g mąki 1850 razowej
18 g świeżych drożdży

w takiej kolejność. Program albo standardowy albo chleb pełnoziarnisty.
dzięki kurcze trochę roboty jest i tyle dni czeka się na ten zakwas i jeszcze tak wszystko na oko chyba mi nie wyjdzie szkoda ze maszynki nie mam
Stary 2013-01-10, 09:16   #858
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz wyszło mi że mam niewłaściwy ciężar moczu i ph 7 a norma 5-6. więc dziś powtórka bo wyczytałam że ph może wyjść wysokie też jak mocz długo stoi w pojemniczku a ja oddawałam o 3:50 jakoś to do rana postał i zanim zbadali.
Ponadto magnez, żelazo, transferytyna, potas i glukoza z krwi wyszły mi wszystko w normie tak ładnie po środku albo górne granice prócz zwykłej gluzoy bo mi wyszła 69 a norma od 60. Więc odżywiam się tak jak się odżywiałam dalej i witaminki nie koniecznie codziennie.
no i teraz nie pamiętam hematokryt i hemoglobina jedno poszło nieznacznie w górę drugie nieznacznie w dół wygląda to tak (11,3 i 33,3) więc chyba nie jest najgorzej. Muszę sobie zapisać i zapytać się lekarza bo dlaczego te wyniki są niskie skoro osobno np. żelazo i transferytyna wychodzą ślicznie w górnej granicy aż boję się żeby nie przedawkować bo to też niedobrze jak za dużo żelaza.

Dobra idę pracować bo już mnie ścigają.
Ile płaciłaś za taką dokładną morfologię, ja ide jutro więc może też bym sobie taką zrobiła?
Stary 2013-01-10, 09:26   #859
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
sobie też jej zazdoszczę

oby szybko przeszło

klask i:

czosnek na kilogramy!
i zdróweczka!

piękne rzeczy... ale ceny... heh...

Obserwatorko, ratuj... W moczu nic nie było. Na czczo cukier 76, książkowe śniadanie (3 kromki chleba IG - 147 g, chuda wędlinka, cieniusieńko serkiem Almette, pomidor, herbata z cytryną) i cukier po godzinie wy.rypany w kosmos - 133... Zmienić śniadanie? kolację?
pani22ka ja wzięłam kocyk (59 zł odjąć mały rabacik) i jeden ręcznik bo mnie urzekł choć ca tą cenę mogła bym mieć ze 2 ręczniki. Dawno temu któraś z Was wstawiła tą stronkę i po nocach śnią mi się niektóre rzeczy z niej i czasami daję się skusić.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ile płaciłaś za taką dokładną morfologię, ja ide jutro więc może też bym sobie taką zrobiła?
monicca1989 u mnie koszt morfologi i moczu to 2x10 zł plus glukoza z krwi 5 zł , potas, magnez żelazo i transferytyna po 6 do 8 zł. płaciłam coś 64 zł za wszystko.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-10 o 09:27
Stary 2013-01-10, 09:28   #860
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kwiatuszekkk, to pierwsze ma tez szczebelki okrągłe, a drugie takie szersze spłaszczone elipsy,nie wiem,jakie są lepsze. Pytanie, czy potrzebujesz tych wszystkich rzeczy, które są w komplecie z pierwszym? Dziewczyny pisały wcześniej,żeby przez pierwsze kilka miesięcy nie zakładać na łóżeczko ani baldachimu ani ochraniaczy, bo dziecko i tak się nie przemieszcza samo, a musi mieć przestrzeń. tak samo niepotrzebna jest pościel, bo na początku śpi raczej w rożku i oczywiście na płasko, a nie na poduszce. takie rzeczy możesz zatem dokupić później.
Zwróć też uwagę, że w tym pierwszym łóżeczku pierwsza wysokość to 48cm, a zwykle wynosi ona okolo 51-55cm, wtedy mniej musisz się schylać.
Ja chyba na początek kupię samo łóżeczko+materac+przeście radła i ze dwa rożki.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
J
Hmmm wg. mnie pierwsze ładniejsze. A zestaw chcesz taki mega??? Ja zmieniłam zdanie - biorę tylko kołdrę, poduszkę, poszewki i ochraniacz.
nie nie broń Boże nie chce tylu tych pierdółek chciałam tylko pokazać akurat te łóżeczko.
pisałam do tego sprzedawcy i jak się zdecyduję to wystawią mi aukcję z rzeczami, które chce a chcę tylko te najbardziej potrzebne czyli materac, prześcieradło, kołdrę, poduszkę, poszewki i ewentualnie ochraniacz (ale na początek na pewno nie będę go zakładać) nic więcej mi nie potrzeba

no właśnie- te pierwsze ma okrągłe szczebelki, dopiero teraz zauważyłam a to duży plus, jedyny jego minus to ta dziwna góra przy krótszym boku chyba jednak wezmę te, najwyżej jak okażę się, że będzie przeszkadzać, to tż będzie musiał spiłować na okrągło ale to dopiero za jakiś rok
Stary 2013-01-10, 09:29   #861
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek

ZDRÓWKA DLA SCHOROWANYCH!

BRAWA ZA TYGODNIE !

Cytat:
Właśnie przyjaciółka - zaniepokojona moim marazmem - przywiozła kojec, wanienkę, ciuszki (poprane i poprasowane, żebym nie stała), proszek do prania, płyn do płykania, wkładki laktacyjne i piłkę do ćwiczeń. następnym razem przyjedzie laktator, karuzelę i ciąg dalszy ciuszków.... czuję się jak sprawna inaczej. Muszę chyba chłopa mobilizować

kochana przyjaciółka... zazdroszczę takiej

Muszę się Wam pochwalić... miałam wczoraj takiego smaka na pomidory, że o mało nie mordowałam ludzi I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:29   #862
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

wlasnie dzwonila siostra ze moj lekarz dzis nie przyjmuje !!
ale za to przyjmnie mnie Pani doktor z Polski wiec nie bede musiala sie po angielsku wysilac - i ide na 13 ... wiec dojjem platki i legne sie jeszcze do lozka w sumie mam 20 minut piechotka.

tez jestem ciekawa co jest, i tak se myslalam wczoraj z Aga gdzie co i jak moglam cos zlapac i sie nam przypomnialo ze na swieta i sylwka bylismy u znajomego co pokoje wynajmuej u siebie w domku i tam byl taki 3letni chlopczyk chodzil i kaszal .... i chyba od niego bo w sumie od zeszlej soboty zle sie czuje ale wczoraj to byla chyba kumulacja ....
mam nadzieje ze to nie TO co oliwk_ka napisala, nie chce isc do szpitala, chyba bym sie tam zanudzila - chociaz WIFI maja haha

wiec dam wam znac ok 15 dopiero co i jak.
ale L4 bedzie bankowo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:34   #863
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Muszę Wam się pochwalić, że TŻ wygrał 1000 zł w kaskadzie (taka gra od lotto)!!!!
wow

Cytat:
dziewczyny ale lecicie z tygodniami, jak ja widzę te 30stki to zazdroszczę.. ale jeszcze tydzień i ja też będę odliczać chociaż jakby nie było to zaczęłam 30tc
no wlaśnie u ciebie też juz 30

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki .....
ja jestem mało chorująca i moje dzieciaczki też .... w pażdzierniku miałam katar i gardło zawalone ale po 9 dniach samo przeszło (no z syropem....). ninka chora była przez tydzień a kuba 3 dni. i to tyle od kwietnia .super co? więc teraz jak ktoś chory to szerokim łukiem omijamy .... np.teściów nie widziałam dokładnie przez 2 mies . (nie licząc teścia w przejściu ....)nawet na święta bo są tak chorzy .....
I zgadnijcie co? mój pies się rozchorował- ma grypę... chyba
tż wpuścił ją do teściów i ma całe gardło zawalone ......

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

oj zdrowia dla pieska a co do chorób to brawa dla nas u nas Julka też nigdy nie chorowała teraz jak poszła do przedszkola to jakoś częściej ją katar łapie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może siostra zakonna też w ciązy

Cytat:
becikowe

no bo to kasta w pełni uprzywilejowana i roszczeniowa... sorry... ale mi ciśnienie skacze

dla przyjaciółki

Cytat:
Tak więc....

Cytat:
Cześć
u nas też po nocy biało ale widać, że zaraz się się rozpuści

gratuluję wszystkim nowych tygodni coraz bliżej końca

Kasia zdrowiej szybciutko, wiem przez co przechodzisz mi już na szczęście powoli przechodzi, kaszel jeszcze dokucza ale tego nie tak łatwo się pozbyć

oba fajne i że niby o co ma dziecko głową uderzać ja tu nie widze nic złego a pozatym nawet jak raz się uderzy to już za 2 będzie uważać tak jak ze wszystkimi rogami szafek czy stołów
Stary 2013-01-10, 09:36   #864
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
jakby nie było zawsze coś a mają śliczne kocyki za 59 zł
ja znalazłam tylko jeden kocyk za 59 zł http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...mpparsnip_bees

Cytat:

czosnek na kilogramy!
i zdróweczka!
też mam taką nadzieję, dziękuję

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-10, 09:41   #865
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
oba fajne i że niby o co ma dziecko głową uderzać ja tu nie widze nic złego a pozatym nawet jak raz się uderzy to już za 2 będzie uważać tak jak ze wszystkimi rogami szafek czy stołów
o tą belkę na krótszym boku, bo jednak trochę wystaję ponad dłuższy bok a jak zacznie śmigać dookoła łóżeczka i akurat tam się zachwieje to może walnąć. dokładnie o te miejsce mi chodzi co zaznaczyłam chyba zaczynam wariować od nadmiaru tych łóżeczek w sumie racja jak się raz uderzy to będzie uważał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loz.jpg (36,7 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-01-10, 09:46   #866
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
o tą belkę na krótszym boku, bo jednak trochę wystaję ponad dłuższy bok a jak zacznie śmigać dookoła łóżeczka i akurat tam się zachwieje to może walnąć. dokładnie o te miejsce mi chodzi co zaznaczyłam chyba zaczynam wariować od nadmiaru tych łóżeczek w sumie racja jak się raz uderzy to będzie uważał
Moje też ma wystające dwa boki ale jakoś nie patrzałam na to pod kątem tego, że wystaje i może Mała będzie w to walić głową
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:46   #867
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka dla tż-ta i obyś ty sie nie zaraziła

Cytat:
czesc u mnie dzien do d...py cała noc nie spałam tz tez wczoraj miał sadny dzien w pracy nawet nie wie na czym stoi... zamartwia mi sie a ja sie boje zeby go to wszystko nie przerosło i sie niezałamał biedak zmykam mam dzis sporo pracy i wieczorem szkołe rodzenia ech....

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jak się wszystkie żalicie to też się pożale! noc koszmarna!!!! zrobiłam sobie obiad dośc późno po koło 18 - spaghetti i chyba coś nie podeszło bo zaczął boleć żołądek ale jakoś usnęłam. Budziłam się co chwila aż w końcu o 2:30 zanotowałam całkowity zwrot towaru porażka!!! zaparzyłam miętę i włączyłam cinemaxa i oglądałam do 4 jakiś film. A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!
!

a co u was takie kiepskie dni
u mnie dziś szaro buro zaczął padać śnieg i wieje tak mocno że aż w domu słychać a miałam się wybrać po bułki ale chyba sobie daruję
Stary 2013-01-10, 09:47   #868
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry dupeczki )

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może siostra zakonna też w ciązy

Cytat:
Cudowne, też bym się wzruszyła, to się nazywa skarb !

kasia86bgo zdrówka !

kwiatuszekkk21 ja bym brała tańsze, resztę gadżetów można dokupować sukcesywnie, jak zobaczysz czy chcesz, ale ja jestem dziwna bo mi się te około łóżeczkowe śmierciory nie podobają.

Leonikowa zdrówka dla Męża !

Cytat:

Cytat:
za wyniki.

Cytat:
Miałam to ! Dziewczyny na forach radziły tak, że części osób bardzo powoli rozkręca się metabolizm z rana i węgle na I śniadanie odpadają. Więc teraz jem na I śniadanie stricte tłuszcze zgodnie z poradą. Czyli - jajecznica, omlet, wędlina i sałatki - kupuję takie mixy sałat dzielę na pół, dodaję serek żółty, albo jakieś mięsko, albo makrele. I po godzinie mierzę cukier - jest ok, a po 1,5 h od posiłku jem takie zwykłe kanapkowe śniadanko i już wszystko jest ok !

Ale na forum moja cukurzyca mówili, że może to być efekt złej kolacji też i żeby wyeliminować to, a wprowadzić te śniadanka "tłuszczowe" trzeba dla pewności zrobić sobie ten dobowy profil glikemii czy nam cukier za bardzo w nocy nie podnosi lub nie wybija. Czyli jeden raz po typowej kolacji, zrobić pomiar o północy, 3 w nocy i 6 rano. Jak nie ma żadnych wyskoków tam i pomiary są między 70- 90 to znaczy że po prostu mamy wolno rozkręcający się metabolizm i wystarczy rozkręcać się białkowo- warzywnie na śniadanie. i będzie ok. No więc tak robię. A pomiary w nocy spoko, bo jak sikanie można praktycznie na śpiocha zrobić :P

Cytat:
dzięki kurcze trochę roboty jest i tyle dni czeka się na ten zakwas i jeszcze tak wszystko na oko chyba mi nie wyjdzie szkoda ze maszynki nie mam
Też nie mam cierpliwości, a poza tym kiedyś sporo wyjeżdżałam, dlatego to misja TŻ, on cierpliwy, zorganizowany, zawsze teraz pilnuje żeby mieć zakwas podkarmiany i w piątek w nocy piecze chlebek na zakwasie na weekend.

A maszynkę polecam bardzo, my nie kupujemy pieczywa wcale, a często eksperymentujemy z chlebkami z oliwkami, cebulką, czosnkiem, no co kto lubi, zaraziliśmy całą rodzinkę bo i moja Mama i teściowie dostali od nas i wujek i wszyscy na prawdę używają i sobie chwalą.
Stary 2013-01-10, 09:49   #869
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
aaaaaa... z NEWS'ów - Szwagier dostał umowę o pracę na rok czasu
cena brutto na umowie: 4500zł + premie!!! dużo nie?! ...
a to jego pierwsza praca w życiu! ... ma 29lat, skończone studia z ekonometrii teleinformatycznej oraz informatyki
...porównując...
- mój mąż fizjo w polsce po mgr z dośw zarabiał najpierw 1500zł brutto a potem 1800zł brutto
- tato kierowca - jeździ po 380h w miesiącu (czyli wyrabia normę 2msc w miesiącu) zarabia na rękę 1800-2000zł netto

ale fajnie że przynajmniej jemu się udało!!!
dla szwagra. no w porównaniu w zarobkami które napisałaś to super ale jak dla informatyka to taka pensja normalna. chyba że nie pracuje jako informatyk, nie pamietam.

Cytat:
hej

witam się i ja

ale spadam się szykować zaraz jade z koleżanką, wózek może zamówie, a potem Wrocław

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:52   #870
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty zobaczysz ze na żywo to bedzie inaczej wyglądać to wystające a dziecko potrafi sie i o niewystającą rzecz uderzyć pamiętam jak Julka zadowolona stała w łóżeczku i miała głowe nad barierką i się zachwiała i brodą walneła w barierkę a nic nie wystawała a płaczu było hehe Jak ci sie podoba to bierz

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

Też nie mam cierpliwości, a poza tym kiedyś sporo wyjeżdżałam, dlatego to misja TŻ, on cierpliwy, zorganizowany, zawsze teraz pilnuje żeby mieć zakwas podkarmiany i w piątek w nocy piecze chlebek na zakwasie na weekend.

A maszynkę polecam bardzo, my nie kupujemy pieczywa wcale, a często eksperymentujemy z chlebkami z oliwkami, cebulką, czosnkiem, no co kto lubi, zaraziliśmy całą rodzinkę bo i moja Mama i teściowie dostali od nas i wujek i wszyscy na prawdę używają i sobie chwalą.
a ile tak mniej więcej taka dobra maszynka do chleba kosztuje? kupowaliście w sklepie czy przez neta?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości