|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z poradni byłam zarejestrować tż , tak go rozłożyło, że od rana robiłam mu okłady na czoło bo taki był rozpalony
matko oby tylko mnie jakieś choróbsko nie złapało ![]() ominie nas dzisiaj spotkanie w szkole rodzenia
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Luna0, Mokka_83, za wszystkie rozpoczęte i zakończone tygodnie.Kasia świetny wózek bierz go jak jest okazja i ciuszki superowe ![]() Wyobraźcie sobie, że przedwczoraj wieczorem puściły mi nerwy i się poryczałam na noc tż stwierdził że chodzę jakby coś mnie w dupę ugryzło. Powód panicznego płaczu wyryczałam się pod prysznicem (wracając z jednym psem z dworu drugi który mieszka na dworze w budzie wleciał mi do domu a że było mokro więc wszystko upier...). A wczoraj o 22:30 odkurzałam mieszkanie i sprzątałam u jeżyka a dziś o 6:45 wstawiałam pranie I przyszła mi super śliczna wycieraczka do domku i od tamtej pory innej nie miałam a teraz się czaiłam i czaiłam i kupowałam z 10%rabatem jakby nie było zawsze coś.I jeszcze jedna wiadomość któraś z was dawno temu wklejała stronę sklepu mama mamasandpapas-polska zaczęłam negocjować ceny i ostatnio mieli promocję 15% próbowałam wynegocjować ale nie dało rady za to pocieszę się 8% jakby nie było zawsze coś a mają śliczne kocyki za 59 zł ![]() Idę was nadrabiać między przetargami ![]() Miłego dzionka Mamusie
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-10 o 08:55 |
|
|
|
|
#843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się i ja w równo 32 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nic dostałam skierowanie na powtórzenie wyników mam nadzieje ze teraz wyjdzie dobrzeCytat:
wczoraj cały obiad robiłam na siedząco bo stać nie miałam siłyCytat:
za 30 tydzien a z bezsennością współczuję u mnie na odwrót wstane ubiore się umyję i jak się położę n kanape to spowrotem usypiam mogłabym spać na okrągło ![]() Cytat:
to teraz czekamy na fotki w sukience![]() super zakupy ![]() Cytat:
takie są skutki leniuchowania w domu w pracy się tak nie objadałam
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#845 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję wygranej Cytat:
|
|
|
#846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za tygodnie a co do butelek to ja mam taką samą sytuację podgrzewacz avent ale chce butelki TT i kupię jedną na próbę, na all są po ok 7,50 http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...936672246.html Cytat:
![]() super zkupy----------------------------------------- Ale wczoraj się bałam, przez ostatnie dni maluch był taki aktywny, że brzuch mi się trząsł a wczoraj prawie nic tylko jakieś pojedyncze przesunięcia, normalnie idzie oszaleć. A do tego od południa czułam że mam brzuch jak skała
|
|||||
|
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwróć też uwagę, że w tym pierwszym łóżeczku pierwsza wysokość to 48cm, a zwykle wynosi ona okolo 51-55cm, wtedy mniej musisz się schylać. Ja chyba na początek kupię samo łóżeczko+materac+przeście radła i ze dwa rożki.
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
czesc u mnie dzien do d...py cała noc nie spałam tz tez wczoraj miał sadny dzien w pracy nawet nie wie na czym stoi... zamartwia mi sie a ja sie boje zeby go to wszystko nie przerosło i sie niezałamał biedak
zmykam mam dzis sporo pracy i wieczorem szkołe rodzenia ech....
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dziś byłam zrobić powtórny mocz i morfologię przy okazji stwierdziłam, że coś mam nie tak z głową bo nie przeszkadza mi jak mnie kują
Pierwszy raz wyszło mi że mam niewłaściwy ciężar moczu i ph 7 a norma 5-6. więc dziś powtórka bo wyczytałam że ph może wyjść wysokie też jak mocz długo stoi w pojemniczku a ja oddawałam o 3:50 jakoś to do rana postał i zanim zbadali. Ponadto magnez, żelazo, transferytyna, potas i glukoza z krwi wyszły mi wszystko w normie tak ładnie po środku albo górne granice prócz zwykłej gluzoy bo mi wyszła 69 a norma od 60. Więc odżywiam się tak jak się odżywiałam dalej i witaminki nie koniecznie codziennie. no i teraz nie pamiętam hematokryt i hemoglobina jedno poszło nieznacznie w górę drugie nieznacznie w dół wygląda to tak (11,3 i 33,3) więc chyba nie jest najgorzej. Muszę sobie zapisać i zapytać się lekarza bo dlaczego te wyniki są niskie skoro osobno np. żelazo i transferytyna wychodzą ślicznie w górnej granicy aż boję się żeby nie przedawkować bo to też niedobrze jak za dużo żelaza. Dobra idę pracować bo już mnie ścigają.
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
sobie też jej zazdoszczę
![]() oby szybko przeszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
czosnek na kilogramy! i zdróweczka! piękne rzeczy... ale ceny... heh... Obserwatorko, ratuj... W moczu nic nie było. Na czczo cukier 76, książkowe śniadanie (3 kromki chleba IG - 147 g, chuda wędlinka, cieniusieńko serkiem Almette, pomidor, herbata z cytryną) i cukier po godzinie wy.rypany w kosmos - 133... Zmienić śniadanie? kolację?
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że kości bioder mi się rozsuwają - jakieś takie dziwne odczucie i takie kłucia.
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
w klinice byłam od 9ej do 13:50. Szkolenie z diety i nakłuwania - 2 godziny, sama wizyta u lekarza - 15 min (ale z plotami), spotkanie z pielęgniarkami - 10 minut.
Cytat:
|
|
|
|
#855 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jak się wszystkie żalicie to też się pożale! noc koszmarna!!!! zrobiłam sobie obiad dośc późno po koło 18 - spaghetti i chyba coś nie podeszło bo zaczął boleć żołądek ale jakoś usnęłam. Budziłam się co chwila aż w końcu o 2:30 zanotowałam całkowity zwrot towaru
porażka!!! zaparzyłam miętę i włączyłam cinemaxa i oglądałam do 4 jakiś film. A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Należy mu się za wszystkie dotychczasowe niepowodzenia! super!
|
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#857 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze tak wszystko na oko chyba mi nie wyjdzie szkoda ze maszynki nie mam
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ca tą cenę mogła bym mieć ze 2 ręczniki. Dawno temu któraś z Was wstawiła tą stronkę i po nocach śnią mi się niektóre rzeczy z niej i czasami daję się skusić.monicca1989 u mnie koszt morfologi i moczu to 2x10 zł plus glukoza z krwi 5 zł , potas, magnez żelazo i transferytyna po 6 do 8 zł. płaciłam coś 64 zł za wszystko.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-10 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pisałam do tego sprzedawcy i jak się zdecyduję to wystawią mi aukcję z rzeczami, które chce a chcę tylko te najbardziej potrzebne czyli materac, prześcieradło, kołdrę, poduszkę, poszewki i ewentualnie ochraniacz (ale na początek na pewno nie będę go zakładać) nic więcej mi nie potrzeba no właśnie- te pierwsze ma okrągłe szczebelki, dopiero teraz zauważyłam a to duży plus, jedyny jego minus to ta dziwna góra przy krótszym boku chyba jednak wezmę te, najwyżej jak okażę się, że będzie przeszkadzać, to tż będzie musiał spiłować na okrągło ale to dopiero za jakiś rok
|
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
ZDRÓWKA DLA SCHOROWANYCH! BRAWA ZA TYGODNIE ! ![]() Cytat:
kochana przyjaciółka... zazdroszczę takiej ![]() Muszę się Wam pochwalić... miałam wczoraj takiego smaka na pomidory, że o mało nie mordowałam ludzi I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila siostra ze moj lekarz dzis nie przyjmuje !!
ale za to przyjmnie mnie Pani doktor z Polski wiec nie bede musiala sie po angielsku wysilac - i ide na 13 ... wiec dojjem platki i legne sie jeszcze do lozka w sumie mam 20 minut piechotka.tez jestem ciekawa co jest, i tak se myslalam wczoraj z Aga gdzie co i jak moglam cos zlapac i sie nam przypomnialo ze na swieta i sylwka bylismy u znajomego co pokoje wynajmuej u siebie w domku i tam byl taki 3letni chlopczyk chodzil i kaszal .... i chyba od niego bo w sumie od zeszlej soboty zle sie czuje ale wczoraj to byla chyba kumulacja .... ![]() mam nadzieje ze to nie TO co oliwk_ka napisala, nie chce isc do szpitala, chyba bym sie tam zanudzila - chociaz WIFI maja hahawiec dam wam znac ok 15 dopiero co i jak. ale L4 bedzie bankowo
|
|
|
|
|
#863 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla przyjaciółkiCytat:
![]() Cytat:
i że niby o co ma dziecko głową uderzać ja tu nie widze nic złego a pozatym nawet jak raz się uderzy to już za 2 będzie uważać tak jak ze wszystkimi rogami szafek czy stołów
|
|
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
ja znalazłam tylko jeden kocyk za 59 zł
http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...mpparsnip_beesCytat:
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie racja jak się raz uderzy to będzie uważał
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co u was takie kiepskie dni u mnie dziś szaro buro zaczął padać śnieg i wieje tak mocno że aż w domu słychać a miałam się wybrać po bułki ale chyba sobie daruję
|
|
|
#868 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry dupeczki
)Cytat:
kasia86bgo zdrówka ! kwiatuszekkk21 ja bym brała tańsze, resztę gadżetów można dokupować sukcesywnie, jak zobaczysz czy chcesz, ale ja jestem dziwna bo mi się te około łóżeczkowe śmierciory nie podobają. ![]() Leonikowa zdrówka dla Męża ! Cytat:
Cytat:
za wyniki.Cytat:
Ale na forum moja cukurzyca mówili, że może to być efekt złej kolacji też i żeby wyeliminować to, a wprowadzić te śniadanka "tłuszczowe" trzeba dla pewności zrobić sobie ten dobowy profil glikemii czy nam cukier za bardzo w nocy nie podnosi lub nie wybija. Czyli jeden raz po typowej kolacji, zrobić pomiar o północy, 3 w nocy i 6 rano. Jak nie ma żadnych wyskoków tam i pomiary są między 70- 90 to znaczy że po prostu mamy wolno rozkręcający się metabolizm i wystarczy rozkręcać się białkowo- warzywnie na śniadanie. i będzie ok. No więc tak robię. A pomiary w nocy spoko, bo jak sikanie można praktycznie na śpiocha zrobić :P Cytat:
A maszynkę polecam bardzo, my nie kupujemy pieczywa wcale, a często eksperymentujemy z chlebkami z oliwkami, cebulką, czosnkiem, no co kto lubi, zaraziliśmy całą rodzinkę bo i moja Mama i teściowie dostali od nas i wujek i wszyscy na prawdę używają i sobie chwalą.
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla szwagra. no w porównaniu w zarobkami które napisałaś to super ale jak dla informatyka to taka pensja normalna. chyba że nie pracuje jako informatyk, nie pamietam. ![]() witam się i ja ale spadam się szykować zaraz jade z koleżanką, wózek może zamówie, a potem Wrocław
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziecko potrafi sie i o niewystającą rzecz uderzyć pamiętam jak Julka zadowolona stała w łóżeczku i miała głowe nad barierką i się zachwiała i brodą walneła w barierkę a nic nie wystawała a płaczu było hehe Jak ci sie podoba to bierz![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

matko oby tylko mnie jakieś choróbsko nie złapało 

i od tamtej pory innej nie miałam a teraz się czaiłam i czaiłam i kupowałam z 10%rabatem

od ich samego widoku zaczęłam się bać porodu, toż to musi się lać z człowieka jak z zarzynanej świni
i po co mi to było zamawiać tak wcześnie...
wczoraj cały obiad robiłam na siedząco bo stać nie miałam siły
Już kombinuje na różne sposoby... drzemka w ciągu dnia, bez drzemki w ciągu dnia, mleko przed snem, kładzenie się wcześniej lub kladzenie sie później... A i tak lipa... usypiam koło 4tej
Chyba stres daje o sobie znać... Zaczął się 30sty tydzień i zaczęła się bezsenność

05.07.2008 

klask i:

choć ca tą cenę mogła bym mieć ze 2 ręczniki. Dawno temu któraś z Was wstawiła tą stronkę i po nocach śnią mi się niektóre rzeczy z niej i czasami daję się skusić.