|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Iwa mi Harry Potter też nie podszedł, Sapkowskiego nie lubię, ale Tolkien i jego powieści to moje ukochane książki
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Hej mamuśki
![]() Lila śpi, a ja zamiast sprzątać to siedzę... a sprzątać niestety musze i to nawet po kątach bo jutro przyjdą nasi potencjalni następcy mieszkanie oglądać Lili też gada nawet do pilota a od wczoraj wyrywa mi telefon jak z kims rozmawiam bo chce słuchać co ktos mówi dobrze, że mam rozmowy za darmo to może sobie gadać z babcią ile chce heheDziubku ja mam takie same odczucia, Twoje posty biją radością! ![]() Kolina za usg!---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Tolkiena uwielbiam )Natomiast Harrego Pottera nie znoszę jak widzę w tv to zmieniam kanał. |
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszko, szkoda, ale trzymam za słowo i mam nadzieję, że niebawem uda się spotkać.
Dziubku, górne jedynki i dwójki mają nierówny kolor, przy dziąśle są takie bardzo białe przebarwienia. Książki-mnie ominęła potteromania kiedy był szał na Harrego. Za to przypadkiem książka wpadła mi w ręce kiedy byłam na studiach i przeczytałam wszystkie części- podobały mi się, a nie przepadam za takimi książkami fantasy. Jeszcze Wiedźmina bym chciała przeczytać. Telefon- dla Hani nie ma żadnych tajemnic, potrafi odblokować wszystkie Nasze aparaty, do tego zmienia różne ustawienia...mała hakerka. Ostatnio zablokowała mi funkcję wysyłania mmsów i musiałam dzwonić na ratunek do biura obsługi. Staramy się nie dawać jej telefonów do zabawy, ale ją ciągnie do nich jak magnes i je podkrada np. ze stołu.
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nierealne - mam dotykowy i unie sobie skbubana odblokowac. znalazla nawet sposob ktorego ja nie znalam
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ja lubilam HP, tolkiena jeszcze nie przebrnelam, sapkowskiego mam zamiar. z tego gatunku najlepsza jak na razie byla ksiazka "strony bólu" Troya Denninga i nic nie umie tego przebić. lubie tez pratcheta, ale ciezko mi sie go jakos czyta, mimo ze teksty ma dobre |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez telefony rozpracowane
I tez Martyna "poazała" m inny sposób odblokowywania mojego telefonu. no cóż, róznica pokoleń ![]() A jak ona "gada" przez telefony. Odwraca sie, macha rekami i wydaje dziwne dźwieki Ktos z nas musi tak robic te dźwieki sa dosc piskliwe wiec to chyba ja
|
|
|
|
#1236 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Tż codziennie wieczorem w domu i mam bana na wizaz Rozkładamy nasz studencki materac i ogladamy filmy Tz nawet mi dał pospac w jeden dzien dłuzej-i sniadanie mi przyniesli z Ewulonem-chyba podczytuje wizaz![]() Mały kudłaty jest cudny!!!Te jego ciemne oczeta!I juz jeden z niewielu z ciemnymi włoskami Ewka ma teraz etap wchodzenia na krzesła...z róznym skutkiem ![]() Cytat:
dlatego myslisz o zmianie? Teliczku o spotkaniu pamietam, nawet stroj juz przymierzony-o mało nie padąłm...wygladam jak wielkanocna szynka w sznurku ![]() A na kiedy jestes umowiona z Marzenka? Bo tż cos mi wspominał,ze bedzie miec czas zeby mnie podrzucic w pon albo we wt do Bajkolandii ![]() Cytat:
Codziennie mialam osikany dywanik w łązience teraz sama bierze nocnik i czeka na nim na kapiel.A jak chce kupe to krzyczy "biba"( ) biegnie po nocnik i na nim robi kupe.Tylko jeszcze ani razu nie zdazyłam jej rozebrac![]() Cytat:
Cytat:
Marzenatrzymam kciuki za lakowanie, caly czas nie moge odstawic ewy od picia mleka w nocy wiec nas chyba tez to czeka... Ktos jeszcze pije mleko w nocy z butli??????? StronczekNie zdawałm sobie sprawy, ze macie tam tal cienkie sciany...wspolczuje... U nas ok, Ewka spi juz co drugi dzien, za to nocki wczale nie lepsze , duzo gada-probuje powtarzac po Nas wszystko, w jeden dzien zaczela ukladac sama wszytskie puzzle drewnaiane, sorteryI obiady koniecznie przy stole na krzesle to sie pochwalilam
|
||||
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
I dziekuje Wam za wsparcie odnosnie mam
Moja mama dowie sie dzisiaj kiedy ja przyjma, na szczescie cisnienie sie unormowalo Tesciowka załamana...reka boli strasznie. Kolinapisałas, ze tez nie do konca reka wrociła do formy ![]() Pisałyscie o szydełku...moja mama odkad jest na zwolnieniu robi Ewce kołnierzyki i czapki-musze isc na jakies szkolenie ![]() W zalaczniku czapa pies i kolnierzyki Robilam porzadki w zdjeciach, pokaze Wam miesieczna Ewke. Smiejemy sie z tz, ze mamy zupelnie inne dziecko.Kiedys cimnooka i cimnowłosa, dzisiaj oko niebieskie a wlos blond |
|
|
|
#1238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() akrobata Teliczku, może akurat starania dojdą do skutku ![]() Brumek, a Wy na długo odkładacie? Chciałam spytać, dlaczego, ale to tak nieładnie ![]() Cytat:
trzymam mocno!Oj, niewiele już zostało ![]() Cytat:
bardzo fajne zakupy! Mamy ten stolik i krzesełka, polecam ![]() Cytat:
A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..Dostałam skierowanie na glukozę, doczekać sie nie mogę ![]() A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-10 o 15:56 |
||||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Isia u nas jeszcze jest mleko w nocy, i nie widzę póki co szans na zmianę.
Czasami się zdarza nawet dwa razy..Cudna mała. Czaderskie czarne śpiochy ![]() Mamy taki sam stół i krzesła z ikei. Ania Ty chudzielcu. Az zaraz zajrze w swoja kartę ciązy ile miałam na plusie w tym tyg. Nudna wizyta - tak powwinno być. Bez problemowo.
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 Taaaak ten zestaw jest prawie w kazdym polskim domu ![]() 2 Czyli tez masz nocnego mlekopijce ![]() Dziewczeta ostatnio jak bylismy z tż w Ikei to Pan na przecenie dał nam cynk, ze w marcu jak Ikea bedzie sie przenosic do wiekszego budynku bedzie totalna wyprzedaz wszytskiego!!!!!!!!!!!!!!Mowa o Wrocławskich Bielanach |
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Zadomowienie
|
Tolkien to majstersztyk, na potrzeby książek tworzył języki dla poszczególnych ludów (elfów, krasnoludów, orków etc)
filmy piękne, muzyka znakomita moja siostra jest fanka Tolkiena, zgłębiła jego twórczość Cytat:
życzę powodzenia i cierpliwości, to staw i trudno go zrehabilitować jak pisałam kilkanaście lat temu miałam to złamanie, a nadal odczuwam jego skutki (być może coś źle mi z nią zrobili, nie odpowiednie ustawienie w gipsie, nie wiem) faktycznie się zmieniła, moj maluch też się zmienił rękodzieło super, wyjątkowe rzeczy Cytat:
![]() super że wizyta nudna, tak ma być a wagą mnie nie denerwuj ![]() zbiorczo dziękuję wszystkim za kciuki, trzymajcie - nie puszczajcie uspałam żbika, już go ścinało, trudno, pójdzie później spać (nie nowość ) ale lepsze to niż pobudka po wieczornej drzemce przed północą i nocna zabawa---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- isiaok, my pijemy butlę ok północy, prawie zawsze (chyba że padnę jak nieżywa i nie obudzę się w porę) ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- zamówiłam kubki babciom i dziadkowi i jeden dla mojej siostry bo stłukła ostatnio swój ulubiony (a jest chrzestną Dawidka więc myślę że będzie akurat na walentynki chociażby ![]() i tz na urodziny ma za 2tyg - ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiii to tajemnica
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Ania przeglądałam kartę ciąży i w 26 tyg miałam 8,5 kg na plusie
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
ja nawet nie patrze, nie będę się denerwować
![]() idę po kinder bueno.... ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- patrzę na all za skarpetami dla Dawida - muszę dokupić większe ma któraś z was skarpety YO! jak one po kilku praniach wyglądają? o takie pytam - pierwszy lepszy link (te akurat z silikonem, ale nie muszą mieć) http://allegro.pl/yo-skarpetki-skarp...913476691.html nie chcę skarpet które od razu się mechacą i robię jakby sztuczne chcę takie jak mam np z h&m czy coccodrillo, ładnie ciągle wyglądają dobrze i po kilku praniach nie służą już tylko jako "gorsze" skarpety po domu jak macie inne typy to proszę o podpowiedź
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina ja kupiłam ostatnio w pepco 2 pary tychże własnie YO. Po 5 zł . gatunkowo dobre się wydają, silikonowa podeszwa dobrze się trzyma, jak w praniu jeszcze nie wiem..
A ja dla dziadków zamówiłam kalendarze w formacie a3 ale magnesy na lodówke ze zdjeciem. Zaraz wam pokaże projekt jak się załaduje
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
udalo sie
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale sama się zastanawiam, nie chce by była ofiarą. Nie chce by skarżyła, ale nie chce, by bała się powiedzieć jak coś się dzieje. |
||
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam na magnesami teraz na dzień dziadków fajny kalendarz, ładne zdjęcie dzięki za opinię o yo!
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie otwiera mi tego magnesu
![]() Oglądałyście "Kronikę opętania"? Dobryyyyy |
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam te skarpety dla Ali gatunkowo jak dla mnie super, ale akurat ten silikon po kilku praniach to jakby się starł więc jakbym miała kupować jeszcze kiedyś to jednak bez tego silikonu więcej wieczorem bo opanowuję nowy ścieg na szydełku - korzystam póki dziewczyny same sobą się zajmują
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
zakupy udane w outlecie upolowalismy Marysi jednoczesciowy kombinezon za 95 zl z H&M. Maz tam tez kupil sobie elegantsze spodnie i buty na wiosne tez z H&M. A w Galerii to juz nabyl buty zimowe, dwie pary spodni, dwa swetry. Wiec zakupy udane nie omieszkalam zaciagnac go do McDonald`saMdlosci i wymioty poszly precz, wiec nadrabiam, ale musze juz przystopowac, bo troche tego za duzo.
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina zdjecie robiła Oliweczka w październiku na spotkaniu.
Dzięki Lili bo pewnie masz starszą wersję adobe czy jak to sie pisze. Czekam aż sara pójdzie spać bo tak daje w kośc
|
#1252 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie jest na etapie, że chodzenie po ziemi mniej go interesuje niż chodzenie po meblach ![]() Cytat:
2. Czyli i u Was spaniowa norma Ale ja tam nie narzekam - wyśpię się na emeryturze ![]() 3. I to jest dobra wiadomość Czyli już jesteś nasza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tyle że u nas parę razy do babci wykręcił I potem babcia zdzwiona oddzwania, że do niej dzwoniła i się nie odzywałam ![]() Cytat:
A to odwapnienie to dlatego, że mleka nie chce pić? Inne rzeczy go nie zastępują? Cytat:
2. Ja już nie ![]() Polecasz jakieś filmy? Bo my tez teraz pochłaniamy ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Cytat:
za pomyślne rozwiązanie!!!Cytat:
W sumie to mąż chciał przesunąć. Że tyle ma roboty, nie ma ani minuty czasu dla nas, a przy drugim dziecku chciałby choć trochę pomoc itp itp. Jakoś nie wierzę w zmianę, ale że mi też się przestało spieszyć, to nie oponowałam A przestało, bo - jak już kiedyś pisałam - jestem tak zakochana w Tymciu, tak chcę mu poświęcać cały czas i całą energię, że myśl o innym dziecku jest dla mnie jakaś dziwna. Ale oczywiście rozsądek weźmie górę i niedługo zmajstrujemy mu rodzeństwo 2. Super koleżanko 3. Na kciuki już pewnie za późno, więc pisz szybciutko jak było? Zdrowi jesteśmy? ![]() A Aniu, też zamówiłam te kalendarze od Ciebie
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
aania u ciebie juz 26 tydzien!!! jak ten czas zapiernicza. szok!!!! i tylko 4 kg na plusie - ja tez tak chce. ja mam 4 na minusie, ale patrzac co i ile jem ostatnio znowu bedzie 16 kg na plusie
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, Brumek podeślijcie linka z kalendarzami
![]() Nie zapisałam sobie. Cena kusi ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Isia zamówiłam bigle i kilka drobiazgów. Będę tworzyła
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
brumku dla mojej Marysi juz dawno ziemia przestala byc czyms fascynujacym, teraz ciekawe sa meble a na nich sprzet audio itd. Plus komputer. Teraz np. wlazla na fotel obrotowy trzymala sie oparcia i szarpala, bo wie ze oparcie sie odchyla. lub przysuwa to krzeslo do biurka i wlazi na biurko, wlacza drukarke lub bawi sie dlugopisami ktore tam stoja. A co do nocek - wspolczucia
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Iwa to wbrew pozorom wcale nie takie łatwe ![]() Prezenty dla dziadków: pomysłu nadal brak.. ostatnio dostali ten obraz, mama kawe pije z filiżanki, teściowie też więc kubki odpadają... magnes na lodówkę odpada bo rodzice mają lodówkę wbudowaną w meble.. no i dalej nie wiem :/ Brumku ja jeszcze nie znalazłam owoca ani warzywa którego Lila nie je... za pomidora dałaby sie pokroić, ogórki świeże uwielbia, kiszone tym bardziej, rzodkiewkę, kalarepę pochłania w wielkich ilościach, ulubiona przekąska? marchew surowa tak do chrupania oby tak dalej..Patik te oczy Sarity... A my spędzamy samotny wieczór bo nasz tatuś... na pogotowiu ![]() Wyskoczyło mu kolano, teraz po wewnętrznej stronie strasznie opuchnięte, nie dał rady samochodu prowadzić.. eh..
|
|
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam się że to nie jest kwestia tylko jednego chłopca czy dwóch, dzisiaj na balu przebierańców widziałam jak dwóch go przepychało. Normalnie dziwczyny chce mi się tak płakać że nie macie pojęcia. Teraz u nas zaczynają się ferie zimowe, ale zamierzam kilka razy młodego do przedszkola zawiezc, zobaczymy. A Monia jak zawsze- Bardzo BARDZO cenne rady Co do stroju to Allegro Ale znalazłam ten strój w sklepie w miejscowosci o 30 km oddalonej od nas, i w sumie to chciałam nawet jechać ale paczka taniej wyszła.Cytat:
Co do tego chłopca, znam rodziców. Matka 22 lata, z 3 dzieckiem w ciązy jest. Pierwsze czyli ten chłopiec w wieku 16 lat go urodziła, jeszcze w gimnazjum. Facet starszy od niej o 20 lat. Brak czasu i nieodpowiedzialność/ |
||
|
|
|
#1258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie puszczam ![]() pokażesz kubeczki, jak będą? ja miałam w poprzedniej chyba 7 w sumie, teraz na pewno będzie więcej ![]() Cytat:
- no i ma chłopak rację, chodzenie po podłodze jest nudne - no to w wakacje będę trzymać kciuki - ![]() - dzięki ![]() Zdrowi, pani powiedziała że nie ma śladu po choróbskach A Adaś był mega dzielny, chyba panią bardzo lubi bo od wejścia posyłał całuska, potem uśmiechał się i puszczał oczko jak go osłuchiwała, i sam gardło i uszka nadstawiał do obejrzenia ![]() Co u nas w ośrodku, u lekarki rodzinnej się nie zdarzyło ![]() Cieszę się że się kalendarze podobają ![]() Cytat:
kalendarz był z TEJ AUKCJI, ale wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego, bo ta już się zakończyła Cytat:
No to pięknie, oby tak dalej! ![]() biedny TŻ Mam nadzieję że to nic poważnego ![]() Patik, ślicznie Sara wyszła!!
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dzięki
Już znalazłam ![]() Szczepiła któraś Pentaxinem? (nie wiem jak to się dokładnie pisze) Radek ma zaczerwienione, ale nie tak jak zazwyczaj. Taka rozlazła i nierówna plama. Normalne to? |
|
|
|
#1260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale śliczna nadal Cytat:
skąd Ty łobuzie masz kartę ciąży ja musiałam zostawić w szpitalu Cytat:
![]() ja też choć u nas się na to nie zanosi , mlody to wulkan energii ![]() Cytat:
mam nadzieję,że szybko wróci do zdrowiaale chyba pare dni będzie miał wycięte z życiorysu bo chodzic mu chyba nie pozwoli lekarz |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

zapraszam

a od wczoraj wyrywa mi telefon jak z kims rozmawiam bo chce słuchać co ktos mówi
dobrze, że mam rozmowy za darmo to może sobie gadać z babcią ile chce hehe
za usg!
jak widzę w tv to zmieniam kanał. 

Zakończone: 2
Ostatnio zablokowała mi funkcję wysyłania mmsów i musiałam dzwonić na ratunek do biura obsługi.
Staramy się nie dawać jej telefonów do zabawy, ale ją ciągnie do nich jak magnes i je podkrada np. ze stołu.

dlatego myslisz o zmianie? 

Czasami się zdarza nawet dwa razy..

ja musiałam zostawić w szpitalu