|
|
#1141 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, kto by się tym zajął od jesieni jak wrócę do pracy hihi musiałabym nianię dla moich kur wynająć Ale moja przyjaciółka mieszka na wsi pod krk, i jej sąsiadka hoduje dla nas kury, ubijają cielaka i takie tam więc musi być póki co. Dzięki za linka, masz na myśli to: http://www.byshop.pl/pl/p/Organizer-...Blue-Beaba/406 właśnie te jedne są wszędzie, jakiś monopolista.. nawet bym mogła kupić, ale średnio lubię pastele i jakoś mnie nie zachwyca... no ale jak nic innego nie znajdę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak na przyszłą Mamę synka, dość zaskakująca ksywka ) domyślam się że to efekt pierwszego dziecka, no ale już niebawem - bardzo nieaktualne ![]() Cytat:
No ja raczej też z tych co poleci tam na porodówkę... w domu i tak by chyba za bardzo sobie msc nie znalazła ... A z mieszkaniem lipa, no ale co zrobić, za szybko w ciąże zaszłaś :P
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że niestety nie ma szans nie zauważyć porodu, początków, odejścia wód. No no way - to się czuje, to się wie.
|
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż ja biedna mogłam począć? taaaa.... począć to dobre słowo
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie ( zauwazylam ze ost za czesto to slowo pisze A wy znowu o Porodzie Juz bym o nedzeniu wolala rozmawiac haha No ale nie da sie ukryc ze coraz blizej do tego pieknego dnia. Ja biore tele mam mini hlosnik zapuszcze se muzyke ( sala bedzie oczywiscie 1 osobowa plus os max 2 moga towarzyszyc ) ew moge pograc w karty haha No nic lece dalej do lozka jakis film na lapku se zapuszcze ;-) Do pozniej moje kochaniutkie |
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
też nie idzie .wylatuje taka maż przezroczysta,galaretowat a z pasemkami różowymi ....
Cytat:
prawdziwa Obserwatorka !!!! ja nawet tego nie zauważyłam ......
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam do szpitala 20km więc nie będę czekać a jeszcze przez pół miasta trzeba przejechać a jak trafi na godziny szczytu to masakra. |
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z tych co jadą do szpitala na ost.chwilę - w domku mi lepiej ,wyśpię się ,no i tylko dla mnie łazienka..... nie mam też ochoty słuchać jęków innych ...... często jak się przyjedzie za wcześnie do szpitala to jest to odbierane jako "zawracanie dupy" no i tak będą kazać czekać ,leżeć .... no ale każda z nas jest inna i trzeba tak postępować aby czuć się z własnymi decyzjami ok .
|
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w związku z tym że niezła ze mnie panikara to zrobie tak samo, jak tylko wody odejdą, czy jakieś bóle będą to wsadze dupsko w auto i pojedziemy do szpitala, noo co anjwyzej nas wygonia do domu, gdyby to jakiś fałszywy alarm, też kombinuje jak to zrobić zeby maż był w domu, kurczeeeee ewentualnie taxi |
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie, jaki ładny wózek znalazłam http://tablica.pl/oferta/wozek-dla-d...u-ID26caJ.html
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
...kurczę kolka mnie złapała ...... kubę odebrałam ze szkoły , z psem do weterynarza ,auto zawiozłam do mechanika (nie wiem co się stało - komputer pokazuje akumlator ale w zeszłym roku go wymienialiśmy.....) .obiad zrobiony..... a ta kolka trzyma jak trzymała......
a jeszcze po ninkędo przedszk. ,kuba na anglika,potem ninka , potem kuba do szkoły - jakiś koncert mają (oczywiście rodzice też ..)a potem na 18 zebranie ....... a ja ledwo mogę chodzić przez ten ból....
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem ,że z opcją "fotelik wpinany w stelaż" ...
|
|
|
#1153 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ale dla równowagi kupilam tez soczki 3. 2 nowosci jakies tymarku, żurawinowy i liczi plus jakiejs innej firmy truskawkowo jabłkowy/Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja bym pojechala tak czy tak odrazu, no na spokojnie wiadomo, ewentualnie jak tz bedzie w pracy to na niego poczekam Cytat:
powiedziała tak do facetów: jeżeli wasza kobieta mówi że ma skurcz a śmieje się i gada z wami to nie skurcz. skurcz boli tak jakby cie pod brzuchem ściskali mocno pasem i ma się wrażenie że zaraz zemdlejesz więc chyba nie pomylimy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam gacie dresowe i jedną paczkę podkładów Seni. narazie starczy. i gaziki jałowe. a oczek nie mogę przemyć tymi płatkami? ale dziecięce wyprzedaże bardzo kiepskie ;/
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
klementyna1 witaj
Cytat:
wow szybko jej poszło, ale to trzecie dziecko, więc mam nadzieję, że żadnej z nas to się nie przydarzy ![]() co do przeczuć to ja Wam powiem, że już po wszystkim leżeliśmy sobie a ja do tż mówię: a co jak zaszłam w ciążę... no i sprawdziło się moje przeczucie, zaszłam
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
ale - NA SERIO - myślałam ,że umrę . dobra spadam człapiąc z tą kolką . że akurat dzisiaj .....
|
|
#1159 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Właśnie mi kurier przyniósł zamówioną wczoraj poduszkę. Mam nadzieję, że zacznę lepiej sypiać. Strippi, duuuużo zdrowia dla Julki!! Ale Was męczą te choroby ![]() Cytat:
Cytat:
Brawa za kolejną dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że skończyłam 33 tydzień i zaczynam 34
Julia już odbyła nasiadówkę, super bez problemu posiedziała. Zjadła miseczkę suszonej żurawiny (uff jak dobrze, że lubi) Posmarowałam ją drugi raz maścią, już pipuszka w środku nie jest taka czerwona (wczoraj to aż raziło, taka infekcja). Wypiła sok z czerwonej porzeczki z 8 kroplami wita C. Czeka nas dziś jeszcze 2 nasiadówki, jedno smarowanie i wypicie picia z wit C.
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- ooo boszzzzeeeeee !!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
witaj
ale brzmi masakrystycznie...:brzyda l: nomen omen ![]() Cytat:
![]() oldschoolowy ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zadomowienie
|
no tak i z tego co pamiętam miałaś szybkie porody ale chodziło mi o te, które będą rodzić pierwszy raz i obawiają się, że nie zdążą dojechać do szpitala (np.ja
)Cytat:
za tyg. a Julcia dzielna jest niech szybko zdrowiejeCytat:
jeszcze stoi na strychu u mamy
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaa i gdzie moje maniery klementyna1 witam ponownie, ciesze sie ze juz wszytsko ok megi-megi |
||
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.luxlux.pl/artykul/wozek-d...-balmoral-3545 choć od tego czarnego kryptą wieje
|
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9,r:0,s:0,i:78 ale dość drogie, jeszcze by mi ukradli na klatce :P Poza tym zbytek, zbytek odgoniłam złe myśli od siebie
|
|
|
#1168 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tżtowi się mnie szkoda zrobiło i wymyslił, że do 24tej ogladamy filmy w salonie, a potem idziemy się myć i ogladamy filmy już w łóżku w sypialni - niestety tam na kompie, bo telewizora w sypialni nie mamy... I powiem szczerze, że po drugim takim dniu to się sprawdza... Bo i wczoraj i dziś zasnęłam w trakcie oglądania Cytat:
Cytat:
Jak ja się tego boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam też ratę obniżyli Cytat:
Na początku planowałam go przyjąć ale okazało się, że mamy zaproszenie na ślub do usc na 14.15, więc do domu pewnie po 15stej wrócimy... i tak się będę zastanawiać czy już chodził czy nie A my nie mamy jeszcze zakupionego tego całego niezbędnika kolędowego i nie wiem gdzie to w ogóle kupić![]() Cytat:
Rozstepy Cie chyba szczęśliwie ominąNadrabiam... dopiero 32 strona
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się przypomniało że która z was o tych znakach zodiaku i zywiołach mowila i z ciekawosci sprawdziłam i u nas bedzie tz-ogień, ja- powietrze, dzidziuś - woda
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
laski ale pędzicie!!!
![]() ![]() ![]() ja skonczyłam dziś pracę o 12:30... nie dałam rady wysiedzieć do 15... ledwo żyłam.. poprosiłam wiec o skrócenie dnia pracy... mąż po mnie przyjechał i od 3h leniuchuję w łóżku... oglądam więc 'Greys Anatomy' i The big bang theory ![]() 1. sprawozdnianie Z-06 do GUS prawie skonczone ![]() 2. brakującą kasę na rachunek 11tys zł na gaz jakos załatwony (nie wiem jak bo szefowa zalatwila po moim wyjsciu... ![]() 3. teraz morduje się z archiwum zakladowym i wprowadzeniem nowego jednolitego wykazu akt... jkaby ktos byl szpecem w pkt 3cim baaardzo ładnie prosze o pomoc ![]() poza tym mążuś zrobił mi obiada jak zawsze, dzis specjalnie dla mnie lassagne ehhhhh... jak go nie kochać no jak??? ![]() na jutro mam obiecane gołąbki albo krokiety albo coś tam z końcówką chłopskiego albo pizze recznie robiona z oliwkami zob na co przyjdzie mi jutro ochota ![]() sex - widzę że poruszyłyście ten temat mój to się zaczyna bać mnie jak ognia ... poważnie jak tylko dochodzi do czegoś więcej, to instyktownie wpatruje się w brzuch a jesli już mała go kopnie - to powie po chłopsku - 'pozrabiane' ... i tak nasze sprawy łóżkowe zaczynają być na wymarciu ... chociąz widzę że ma na mnie meeeeega ochotę i daje mi to do zrozumienia ale jak tylko Mała sie odezwie 'stop' i nie ma zmiłuj ... nie chcę go zmuszać bo to bez sensu... trudno... damy radę już jest z górki aktywność - ja w sumie nie zmieniłam swojego trybu życia, nadal jeżdże samochodem, nadal uprawimy sporty tylko np. z scianki wspinaczkowej wskoczyliśmy do wody i zamiast jednorazowo 3długość basenu robię 1 ![]() a wiecie ze w ciazy nie trzeba zapinac pasów w samochodzie? ja zapinam no ale nie trzeba... wogóle jak tylko wszystko bd ok to ja na L4 najwcześniej ok 15tego marca ... temat P - no ja się boje jak cholera... ale pewnie nie tylko ja ... choć z druiej strony nie moge sie WRESZCIE doczekac jak ja zobacze... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

Ja siebie tak nie widzę nawet nie wiedziała bym od czego zacząć a ona w domu mąż w pracy a teściom musi pomóc a dzięki temu my mamy piękne zdrowe kurczaki
a i pyszna jest w barze mlecznym Górnik 

wow szybko jej poszło, ale to trzecie dziecko, więc mam nadzieję, że żadnej z nas to się nie przydarzy
. że akurat dzisiaj .....