MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 13:52   #1141
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny jednak skuszę się na kawałek u mnie w domu się też nie jadało ewentualnie od czasu do czasu wątróbkę a ja od początku ciąży mam takiego smaka na nią że chyba się skuszę.
I koleżankę poproszę by następnym razem jak będzie ubijała kurczaki to żeby mi wątróbkę odłożyła siedzi w domu to dla dzieciaczków hoduje kurczaki i króliki Ja siebie tak nie widzę nawet nie wiedziała bym od czego zacząć a ona w domu mąż w pracy a teściom musi pomóc a dzięki temu my mamy piękne zdrowe kurczaki
O super opcja z taką koleżanką. Ja bym nawet mogła pohodować, ale nie mam gdzie, wszyscy mieszkają w mieście, my raczej będziemy wymieniać mieszkanie na większe, ale w domu nie mam ochoty mieszkać, więc się nie szykuje, a jak bym mojej Mamie wpuściła jakieś pędraki na jej wymuskaną działeczkę w jej domku pod krk to by mnie chyba zabiła

Inna sprawa, kto by się tym zajął od jesieni jak wrócę do pracy hihi musiałabym nianię dla moich kur wynająć

Ale moja przyjaciółka mieszka na wsi pod krk, i jej sąsiadka hoduje dla nas kury, ubijają cielaka i takie tam więc musi być póki co.

Dzięki za linka, masz na myśli to:

http://www.byshop.pl/pl/p/Organizer-...Blue-Beaba/406

właśnie te jedne są wszędzie, jakiś monopolista.. nawet bym mogła kupić, ale średnio lubię pastele i jakoś mnie nie zachwyca... no ale jak nic innego nie znajdę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tak samo u nas, dopóki nie zjadłam przepysznej sałatki z wątrówbką w Zaułku Św. Tomasza stałam się fanką a i pyszna jest w barze mlecznym Górnik
No wiem, ale jak się już wie tyle co się wie o przemysłowej hodowli zwierząt, ciężko to przełknąć

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
ObserwujeCie zbadałam dzisiaj cukier po II śniadaniu 11.30 i wyszło mi 67 więc znów wydawało mi się za nisko, wziełam więc glukometr i poszłam do dziadzia zbadać na jego i o 11.50 wyszło 93 więc od razu jeszcze raz na swoim i 92
Więc chyba wychodzi na to, ze jednak wszystko z nim w porządku skoro minuta po minucie identyczne wyniki ale znów dumam skąd taka róznica w 20min
No to zobaczymy co Ci w środę powiedzą, ale pytanie czy nie dołożą Ci jakiegoś nocnego posiłku albo coś. Ciężko mi coś doradzić, tematu niskie cukru nie przerabiałam i nic o tym nie czytałam bo nie mam do tego wcale tendencji, najniższy u mnie w ciągu całej doby w tym nocy to 80 ale ponoć lekarze lubią takie stabilne cukry :P

Cytat:
Napisane przez Mama Wikusi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc chętnie będę się z Wami wymieniać doświadczeniami ciążowymi.
Jeśli chodzi o poród to trudno go przegapić i jestem takiego samego zdania jak mój lekarz, jak coś zaczyna się dziać lub mnie zacznie niepokoić lepiej udać się do szpitala.
Witaj

Jak na przyszłą Mamę synka, dość zaskakująca ksywka ) domyślam się że to efekt pierwszego dziecka, no ale już niebawem - bardzo nieaktualne

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Teoria teorią... ja pewnie się szybko ogarnę i sru do szpitala Choćbym tam miała siedzieć i się nudzić to na pewno będę się czuć bezpieczniej o wiem! Scrabble wezmę hihihi

No ja raczej też z tych co poleci tam na porodówkę... w domu i tak by chyba za bardzo sobie msc nie znalazła ...

A z mieszkaniem lipa, no ale co zrobić, za szybko w ciąże zaszłaś :P
Stary 2013-01-11, 13:55   #1142
megi-megi
Zakorzenienie

Myślę, że niestety nie ma szans nie zauważyć porodu, początków, odejścia wód. No no way - to się czuje, to się wie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:04   #1143
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A z mieszkaniem lipa, no ale co zrobić, za szybko w ciąże zaszłaś :P
nie ja za szybko zaszłam tylko mąż mi za wcześnie zrobił! to jego zasługa!
cóż ja biedna mogłam począć? taaaa.... począć to dobre słowo

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:07   #1144
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc chętnie będę się z Wami wymieniać doświadczeniami ciążowymi.
Jeśli chodzi o poród to trudno go przegapić i jestem takiego samego zdania jak mój lekarz, jak coś zaczyna się dziać lub mnie zacznie niepokoić lepiej udać się do szpitala.
Witamy nowa mamusie - mam nadzieje ze zostaniesz z nami na dluzej ;-)

Ogolnie ( zauwazylam ze ost za czesto to slowo pisze ) przebudzilam sie. Podkradlam Krzysiowi ciasteczko Hita - mam nadzieje ze mnie nie zabije, no ale jak mawia - kobietom w ciazy sie nie odmawia ;-)

A wy znowu o Porodzie
Juz bym o nedzeniu wolala rozmawiac haha

No ale nie da sie ukryc ze coraz blizej do tego pieknego dnia.
Ja biore tele mam mini hlosnik zapuszcze se muzyke ( sala bedzie oczywiscie 1 osobowa plus os max 2 moga towarzyszyc ) ew moge pograc w karty haha

No nic lece dalej do lozka jakis film na lapku se zapuszcze ;-)

Do pozniej moje kochaniutkie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:08   #1145
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a jak przegapię ów czop?
też nie idzie .wylatuje taka maż przezroczysta,galaretowat a z pasemkami różowymi ....
Cytat:

Jak na przyszłą Mamę synka, dość zaskakująca ksywka ) domyślam się że to efekt pierwszego dziecka, no ale już niebawem - bardzo nieaktualne
cha ,cha...... prawdziwa Obserwatorka !!!! ja nawet tego nie zauważyłam ......
Stary 2013-01-11, 14:10   #1146
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No ja raczej też z tych co poleci tam na porodówkę... w domu i tak by chyba za bardzo sobie msc nie znalazła ...
Ja też jak mi wody odejdą to pakuję się do samochodu i jedziemy... o ludzie mam nadzieję, że to będzie jak mąż będzie w domu a nie w pracy.
Ja mam do szpitala 20km więc nie będę czekać a jeszcze przez pół miasta trzeba przejechać a jak trafi na godziny szczytu to masakra.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:14   #1147
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nie ja za szybko zaszłam tylko mąż mi za wcześnie zrobił! to jego zasługa!
cóż ja biedna mogłam począć? taaaa.... począć to dobre słowo

a ja z tych co jadą do szpitala na ost.chwilę - w domku mi lepiej ,wyśpię się ,no i tylko dla mnie łazienka..... nie mam też ochoty słuchać jęków innych ......
często jak się przyjedzie za wcześnie do szpitala to jest to odbierane jako "zawracanie dupy" no i tak będą kazać czekać ,leżeć ....
no ale każda z nas jest inna i trzeba tak postępować aby czuć się z własnymi decyzjami ok .
Stary 2013-01-11, 14:16   #1148
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Ja też jak mi wody odejdą to pakuję się do samochodu i jedziemy... o ludzie mam nadzieję, że to będzie jak mąż będzie w domu a nie w pracy.
Ja mam do szpitala 20km więc nie będę czekać a jeszcze przez pół miasta trzeba przejechać a jak trafi na godziny szczytu to masakra.

ja w związku z tym że niezła ze mnie panikara to zrobie tak samo, jak tylko wody odejdą, czy jakieś bóle będą to wsadze dupsko w auto i pojedziemy do szpitala, noo co anjwyzej nas wygonia do domu, gdyby to jakiś fałszywy alarm, też kombinuje jak to zrobić zeby maż był w domu, kurczeeeee ewentualnie taxi

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:19   #1149
megi-megi
Zakorzenienie

Zobaczcie, jaki ładny wózek znalazłam http://tablica.pl/oferta/wozek-dla-d...u-ID26caJ.html
Stary 2013-01-11, 14:20   #1150
nestelle
Zakorzenienie

...kurczę kolka mnie złapała ...... kubę odebrałam ze szkoły , z psem do weterynarza ,auto zawiozłam do mechanika (nie wiem co się stało - komputer pokazuje akumlator ale w zeszłym roku go wymienialiśmy.....) .obiad zrobiony..... a ta kolka trzyma jak trzymała......
a jeszcze po ninkędo przedszk. ,kuba na anglika,potem ninka , potem kuba do szkoły - jakiś koncert mają (oczywiście rodzice też ..)a potem na 18 zebranie ....... a ja ledwo mogę chodzić przez ten ból....
Stary 2013-01-11, 14:22   #1151
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja w związku z tym że niezła ze mnie panikara to zrobie tak samo, jak tylko wody odejdą, czy jakieś bóle będą to wsadze dupsko w auto i pojedziemy do szpitala, noo co anjwyzej nas wygonia do domu, gdyby to jakiś fałszywy alarm, też kombinuje jak to zrobić zeby maż był w domu, kurczeeeee ewentualnie taxi
e to jak mąż będzie w pracy to ma do domu maks 40 min. więc tyle poczekam

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:23   #1152
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zobaczcie, jaki ładny wózek znalazłam http://tablica.pl/oferta/wozek-dla-d...u-ID26caJ.html
...super
rozumiem ,że z opcją "fotelik wpinany w stelaż" ...
Stary 2013-01-11, 14:24   #1153
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no oczywiście, że....
oczywiscie ale dla równowagi kupilam tez soczki 3. 2 nowosci jakies tymarku, żurawinowy i liczi plus jakiejs innej firmy truskawkowo jabłkowy/
Cytat:
Moja znajoma niedawno opowiadała mi jak była w ciąży to chodziła do lekarza w Pl i we Francji (bo tam część ciąży przebywała)
I tak 2 razy w Pl powiedzieli jej że dziewczynka, potem we Francji że chłopak na 100% a jak przyleciała do Pl to na usg w dniu porodu dalej mówili że dziewczynka i co.... urodził się chłopak
czyli francuzi mądrzejsi
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam i o zdrowie pytam JA powróciłam ze szpitala Cała i dzięki Bogu zdrowa Steryd podany przez welflon (każda na oddziale miała ten celestyn czy jakoś tak) badania porobione, wymazy, tarczyce, krew, mocz dobrze. Szyjka 25mm, twarda, zamknięta. Dostałam no-spe forte i scopoloan 3x1 i oszczędny tryb życia. Na patologii nasłuchałam sie historii róznych, ale ogólnie opieka na Krasnickich bardzo dobra, atmosfera w porzadku Dzidziol ważył wczoraj ponad 1700gram. MAM 31 tydzień i 2 dni,a w karte wpisali mi 32 tydzien, przy wypisie już 33 tydzień;p Takze zaokraglali, że hoho;p No to u mnie tyle, jak sobie przypomnę to bede pisac
witamy spowrotem

Cytat:
Jejuuuu sama sobie narobiłam ochoty na COLĘ! Niech to szlak... muszę iśc kupić... nie ma bata!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedna rzecz w związku z porodem.

Nie raz czytałam i słyszałam, że nie ma potrzeby by zaraz po odejściu wód jechać do szpitala jeśli skurcze nie są regularne i częste. Gdy oglądałam "Cud narodzin/Porodówka" wiele kobiet zjawiało się w szpitalu zaraz po odejściu wód i leżało parę dobrych godzin nim akcja się rozkręciła.
Przyznam się szczerze i bez bicia, że nie chcę spędzić tylu godzin leżąc i czekając
W takim wypadku- jeśli wody odejdą, a skurcze nie są jeszcze dość silne i częste, to mogę spokojnie poczekać w domu skoro szpital mam na wyciągnięcie ręki czy jednak powinnam się śpieszyć?
Wiadomo, czasami rodzi się po 5 minutach od odejścia wód, ale jesli nie ma skurczy?
Pokręciłabym się na piłce, spakowała, ogarnęła itd. Jakie jest Wasze zdanie?
mi położna mówiła że jeżeli odejdą wody bez żadnych atrakcji skurcze czy krew a nie masz GBS to masz tak 3-4 godziny, jak masz GBS odrazu jedziesz bo musisz dostać antybiotyk. jak z krwia czy cos to wiadomo odrazu.
ale ja bym pojechala tak czy tak odrazu, no na spokojnie wiadomo, ewentualnie jak tz bedzie w pracy to na niego poczekam . ale bez żadnego łażenia czy zbędnego ruszania się po dziecko nie jest już chronione i się "obija".

Cytat:
ja to się zastanawiam jak to będzie jak będą skurcze, a wody nie odejdą... i ja będę myśleć, że to jeszcze nie są te właściwe skurcze
mnie położna nastraszyła to ja was też
powiedziała tak do facetów: jeżeli wasza kobieta mówi że ma skurcz a śmieje się i gada z wami to nie skurcz. skurcz boli tak jakby cie pod brzuchem ściskali mocno pasem i ma się wrażenie że zaraz zemdlejesz
więc chyba nie pomylimy

Cytat:
Jak skurcze nie są regularne, nie występują częściej niż co 5 minut, to można w domu jszcze posiedzieć...
Z ciekawostek, wczoraj dziewczyna urodziła w samochodzie pod szpitalem!! 3 dziecko, poród tak szybko poszedł, że lekarka tylko wyleciała pod szpital do auta (mąz ja przywiózł), pepowine odcieła, dziecko w szlafrok, mame na łózko, kocem okryli i pojechali na górę
to szybko jej poszło

Cytat:
Hej Dziewczyny
witamy

Cytat:
Mojej znajomej w piątek wyciągnęli krążek. W sobotę sobie posprzątała, umyła okna, zrobiła pranie, bigos dla męża i w niedzielę wieczorem mówi do męza "No to jutro będę rodzić". On ją wyśmiał, a ta następnego dnia zaczęła rodzić

Sądzę, że niektóre kobiety potrafią to przewidzieć. Ja jednak ciąży nie przewidziałam więc się zastanawiam co będzie, hehe
nie ma to jak kobieca intuicja

kupiłam gacie dresowe
i jedną paczkę podkładów Seni. narazie starczy. i gaziki jałowe.
a oczek nie mogę przemyć tymi płatkami?
ale dziecięce wyprzedaże bardzo kiepskie ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:25   #1154
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja kubę rodziłam 1,5 godz. ..... czasem można nie zdążyć dojechać ......
Stary 2013-01-11, 14:27   #1155
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-01-11, 14:30   #1156
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja kubę rodziłam 1,5 godz. ..... czasem można nie zdążyć dojechać ......
Nawet mnie nie denerwuj - tyle, to ja miałam same bóle parte
Stary 2013-01-11, 14:44   #1157
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

klementyna1 witaj super, że wróciłaś i wszystko jest w porządku

Cytat:
Jak skurcze nie są regularne, nie występują częściej niż co 5 minut, to można w domu jszcze posiedzieć...
Z ciekawostek, wczoraj dziewczyna urodziła w samochodzie pod szpitalem!! 3 dziecko, poród tak szybko poszedł, że lekarka tylko wyleciała pod szpital do auta (mąz ja przywiózł), pepowine odcieła, dziecko w szlafrok, mame na łózko, kocem okryli i pojechali na górę
wow szybko jej poszło, ale to trzecie dziecko, więc mam nadzieję, że żadnej z nas to się nie przydarzy

co do przeczuć to ja Wam powiem, że już po wszystkim leżeliśmy sobie a ja do tż mówię: a co jak zaszłam w ciążę... no i sprawdziło się moje przeczucie, zaszłam
Stary 2013-01-11, 14:44   #1158
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mnie nie denerwuj - tyle, to ja miałam same bóle parte
....
ale - NA SERIO - myślałam ,że umrę .

dobra spadam człapiąc z tą kolką . że akurat dzisiaj .....
Stary 2013-01-11, 14:46   #1159
maria28
Kniaginia

Witam
Właśnie mi kurier przyniósł zamówioną wczoraj poduszkę. Mam nadzieję, że zacznę lepiej sypiać.

Strippi, duuuużo zdrowia dla Julki!! Ale Was męczą te choroby

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a ostatnio kupilam recznik z kapturkiem, w ernstings family, za 7€ (ponizej 30 zl) jest super przytulasny i cena tez super
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez Vereado Pokaż wiadomość
Ach, no i wygląda na to, że będzie dziewczynka (nie wiadomo na 100% bo się mocno kryje) ... dyskusje na temat imienia trwają.
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moja malutka została malutką czyli 3 potwierdzenie dziewczynki.
Brawa za kolejną dziewczynkę

Cytat:
Hej Dziewczyny
Witaj

Cytat:
nie martw się... nie wiem czy Cię to pocieszy... ale my ciągle czekamy na nasze mieszkanko... mamy poumawianych facetów do roboty i tylko czekamy kiedy nam klucze dadzą... liczyliśmy, że w lutym, ale raczej się nie wyrobią (zresztą zgodnie z umową byłoby dopiero w VI)... nasz maluszek będzie musiał być na starym, brzydkim i brudnym mieszkaniu... No, może nie brudnym, ale już tak bym chciała na nowe, że... mówię Ci! Nie zwozimy rzeczy dla "Syneuszka" bo nie mamy nawet gdzie je poukładać... Mnie to okropnie wkurza i smuci w dni depresji...
Jesteśmy w podobnej sytuacji. Tylko ja nie mam jeszcze poumawianych fachowców. Chyba za dużo wzielam sobie na głowę, bo nie wiem, czy dam radę to wszystko zorganizować. Usługi w Wawie mają kosmiczne ceny. A chyba trzeba będzie robić elektrykę. A żeby zrobić elektrykę, to muszę mieć projekt kuchni z pokojem. Siedzę więc i projektuję w programie graficznym, ale projektantką nie jestem, więc nie wiem co z tego wyjdzie.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:46   #1160
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
wow szybko jej poszło, ale to trzecie dziecko, więc mam nadzieję, że żadnej z nas to się nie przydarzy
.....przypominam ,że JA czekam na 3 brzdąca ........
Stary 2013-01-11, 14:51   #1161
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Zapomniałam napisać, że skończyłam 33 tydzień i zaczynam 34

Julia już odbyła nasiadówkę, super bez problemu posiedziała.
Zjadła miseczkę suszonej żurawiny (uff jak dobrze, że lubi)
Posmarowałam ją drugi raz maścią, już pipuszka w środku nie jest taka czerwona (wczoraj to aż raziło, taka infekcja).
Wypiła sok z czerwonej porzeczki z 8 kroplami wita C.

Czeka nas dziś jeszcze 2 nasiadówki, jedno smarowanie i wypicie picia z wit C.
Stary 2013-01-11, 14:57   #1162
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
mój jeżdzi w trasy, wiec cały dzien czekać nie bede na pewno hii, ale planujemy coś wykombinować zeby na miejscu siedział w firmie w tych dniach, gdyby nie mógł być w domu

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

mnie położna nastraszyła to ja was też
powiedziała tak do facetów: jeżeli wasza kobieta mówi że ma skurcz a śmieje się i gada z wami to nie skurcz. skurcz boli tak jakby cie pod brzuchem ściskali mocno pasem i ma się wrażenie że zaraz zemdlejesz
/
ooo boszzzzeeeeee !!!!!!!!!!

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:59   #1163
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek.
witaj

Cytat:

a! przebijanie pęcherza jest bezbolesne .
ale brzmi masakrystycznie...:brzyda l:

Cytat:
cóż ja biedna mogłam począć? taaaa....
nomen omen

Cytat:
a mnie się podoba. serio. nawet się ostatnio zastanawiałam czy gdzieś na wsi, na strychu, nie ma po moim bracie
oldschoolowy

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie mi kurier przyniósł zamówioną wczoraj poduszkę. Mam nadzieję, że zacznę lepiej sypiać.
czego zyczę!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 15:05   #1164
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
.....przypominam ,że JA czekam na 3 brzdąca ........
no tak i z tego co pamiętam miałaś szybkie porody ale chodziło mi o te, które będą rodzić pierwszy raz i obawiają się, że nie zdążą dojechać do szpitala (np.ja )

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Posmarowałam ją drugi raz maścią, już pipuszka w środku nie jest taka czerwona (wczoraj to aż raziło, taka infekcja).

za tyg. a Julcia dzielna jest niech szybko zdrowieje

Cytat:
a mnie się podoba. serio. nawet się ostatnio zastanawiałam czy gdzieś na wsi, na strychu, nie ma po moim bracie
oldschoolowy
ja się w takim bujałam jeszcze stoi na strychu u mamy
Stary 2013-01-11, 15:10   #1165
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
...kurczę kolka mnie złapała ...... kubę odebrałam ze szkoły , z psem do weterynarza ,auto zawiozłam do mechanika (nie wiem co się stało - komputer pokazuje akumlator ale w zeszłym roku go wymienialiśmy.....) .obiad zrobiony..... a ta kolka trzyma jak trzymała......
a jeszcze po ninkędo przedszk. ,kuba na anglika,potem ninka , potem kuba do szkoły - jakiś koncert mają (oczywiście rodzice też ..)a potem na 18 zebranie ....... a ja ledwo mogę chodzić przez ten ból....
ew moge dac ci resztik moich sil - ja i tak leze caly dzien w lozku

Cytat:

wow duzo tego - dla Julcia dzielna wiec dacie rade

aaa i gdzie moje maniery
klementyna1
witam ponownie, ciesze sie ze juz wszytsko ok byle teraz tak do samego konca

megi-megi
niezla Bryka haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 15:19   #1166
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.luxlux.pl/artykul/wozek-d...-balmoral-3545
choć od tego czarnego kryptą wieje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 15:23   #1167
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

oldschoolowy
Fajne są różne takie cuda:

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9,r:0,s:0,i:78

ale dość drogie, jeszcze by mi ukradli na klatce :P Poza tym zbytek, zbytek odgoniłam złe myśli od siebie
Stary 2013-01-11, 15:34   #1168
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Straszne to jest, nigdy nie miałam problemów ze snem, a teraz zasypiam ok 1, budzę się ok 4-5 i nie mogę zasnąć a jak nie śpię, to myślę, a jak myślę, to się stresuję, a jak się stresuję, to nie mogę zasnąć...
jakbym czytała o sobie
Tżtowi się mnie szkoda zrobiło i wymyslił, że do 24tej ogladamy filmy w salonie, a potem idziemy się myć i ogladamy filmy już w łóżku w sypialni - niestety tam na kompie, bo telewizora w sypialni nie mamy... I powiem szczerze, że po drugim takim dniu to się sprawdza... Bo i wczoraj i dziś zasnęłam w trakcie oglądania
Cytat:
Właśnie przyjaciółka - zaniepokojona moim marazmem - przywiozła kojec, wanienkę, ciuszki (poprane i poprasowane, żebym nie stała), proszek do prania, płyn do płykania, wkładki laktacyjne i piłkę do ćwiczeń. następnym razem przyjedzie laktator, karuzelę i ciąg dalszy ciuszków.... czuję się jak sprawna inaczej. Muszę chyba chłopa mobilizować
ale wzruszyłam się na maxa....
wspaniała przyjaciółka
Cytat:
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie Pojawiły się pierwsze rozstępy, pępek jeszcze siedzi w środku.
Czasami w ciągu dnia mam wrażenie, że chyba mam skurcze BH, ale nie jestem pewna czy to te. Nachodzi mnie nagle takie uczucie jakby cały dół brzucha mi drętwiał, pojawia się przypływ gorąca i duszności, a po paru sekundach wszystko znika. Nic nie boli, ale takie dziwne spięcie się pojawia. Dobrze myślę?
śliczny A jakoś Ci się powstające rozstępy objawiały? Np. skóra Cię swędziła jakiś czas wcześniej? Czy tak nagle się pojawiły?
Jak ja się tego boję
Cytat:
Kupiłam dziś w Biedronce patelnię do grillowania Nie mogę się doczekać obiadu! ok.17zł kosztuje.
A jak się uda, to jutro po szkole pojedziemy zobaczyć wózek do znajomej. Mam nadzieję, że już będzie wkrótce u nas )
a my tam nabyliśmy dziś Britę, bo po 29.90 jest A w sumie w MM zazwyczaj ok. 50zł kosztuje i jakoś zawsze ten zakup odkładaliśmy
Cytat:

zapłaciłam rachunki... jak ja tego nie znoszę... WR! patrzeć jak na koncie się przecinek przesuwa w lewą stronę... wr....

ale... jest plus... nasza gospodarka kuleje coraz bardziej i dzięki temu znów nam rata kredytu spadła
no niestety... ja zauważylam, że pomimo tego, że na wypłatę się zawsze z utęsknieniem czeka, to już wieczorem tego samego dnia (po opłaceniu rachunków i zrobieniu zakupów) mam chyba największego nerwa w miesiącu

Nam też ratę obniżyli A jakieś dwa dni temu znowu stopy zostały obniżone, więc liczymy że niebawem będzie jeszcze jedno obniżenie raty kredytu
Cytat:
A ja przy kubku kawki czekam na wizytę księdza
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja
a co tak wcześnie zaczynają u was chodzić? u nas od 16 i ja mam jutro wizytę księdza
kurcze, przypomniałyście mi... U nas jutro chodzi od 13stej Na początku planowałam go przyjąć ale okazało się, że mamy zaproszenie na ślub do usc na 14.15, więc do domu pewnie po 15stej wrócimy... i tak się będę zastanawiać czy już chodził czy nie A my nie mamy jeszcze zakupionego tego całego niezbędnika kolędowego i nie wiem gdzie to w ogóle kupić
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
dobra, zmobilizowałyście mnie i w końcu zrobiłam zdjęcie brzuszka. ostatnie mam z 26t a miałam robić co 3 góra 4 tygodnie...

31t1d, 5kg na plusie, w pępku 87cm
O kurcze... Chyba najpiękniejszy brzuszek Bardzo zgrabniutki jak na ten tydzień Rozstepy Cie chyba szczęśliwie ominą

Nadrabiam... dopiero 32 strona
Stary 2013-01-11, 15:39   #1169
Dragusia88
Zakorzenienie

a mi się przypomniało że która z was o tych znakach zodiaku i zywiołach mowila i z ciekawosci sprawdziłam i u nas bedzie tz-ogień, ja- powietrze, dzidziuś - woda pomieszanie z poplątaniem

Stary 2013-01-11, 15:46   #1170
myaja
Rozeznanie

laski ale pędzicie!!!

ja skonczyłam dziś pracę o 12:30... nie dałam rady wysiedzieć do 15... ledwo żyłam.. poprosiłam wiec o skrócenie dnia pracy... mąż po mnie przyjechał i od 3h leniuchuję w łóżku... oglądam więc 'Greys Anatomy' i The big bang theory

1. sprawozdnianie Z-06 do GUS prawie skonczone
2. brakującą kasę na rachunek 11tys zł na gaz jakos załatwony (nie wiem jak bo szefowa zalatwila po moim wyjsciu... )
3. teraz morduje się z archiwum zakladowym i wprowadzeniem nowego jednolitego wykazu akt... jkaby ktos byl szpecem w pkt 3cim baaardzo ładnie prosze o pomoc

poza tym mążuś zrobił mi obiada jak zawsze, dzis specjalnie dla mnie lassagne ehhhhh... jak go nie kochać no jak???
na jutro mam obiecane gołąbki albo krokiety albo coś tam z końcówką chłopskiego albo pizze recznie robiona z oliwkami zob na co przyjdzie mi jutro ochota

sex - widzę że poruszyłyście ten temat mój to się zaczyna bać mnie jak ognia ... poważnie jak tylko dochodzi do czegoś więcej, to instyktownie wpatruje się w brzuch a jesli już mała go kopnie - to powie po chłopsku - 'pozrabiane' ... i tak nasze sprawy łóżkowe zaczynają być na wymarciu ... chociąz widzę że ma na mnie meeeeega ochotę i daje mi to do zrozumienia ale jak tylko Mała sie odezwie 'stop' i nie ma zmiłuj ... nie chcę go zmuszać bo to bez sensu... trudno... damy radę już jest z górki

aktywność - ja w sumie nie zmieniłam swojego trybu życia, nadal jeżdże samochodem, nadal uprawimy sporty tylko np. z scianki wspinaczkowej wskoczyliśmy do wody i zamiast jednorazowo 3długość basenu robię 1
a wiecie ze w ciazy nie trzeba zapinac pasów w samochodzie? ja zapinam no ale nie trzeba... wogóle jak tylko wszystko bd ok to ja na L4 najwcześniej ok 15tego marca ...

temat P - no ja się boje jak cholera... ale pewnie nie tylko ja ... choć z druiej strony nie moge sie WRESZCIE doczekac jak ja zobacze...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości