|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Dziekuje za odp. ,właśnie już w tym tygodniu dzwonię ustalić termin konsultacji.Zobaczymy so plan doktor powie
|
#9902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
ja tak czekałam na cycuchy że mam wszystko naszykowane;]le to jeszcz3tyg;]a czekałam i marudziłam3lata;]
|
|
#9903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponawiam pytanie Saby,jak oni się skapnęli że coś jest nie tak? Nie nacięli jeszcze Cię wtedy? Matko-zaraz zaczną się moje koszmary znowu....rozmawiali potem z Tobą dlaczego tak się stało? |
|
|
|
|
#9904 |
|
Raczkowanie
|
Lekarze sie nie zorientowali,do mnie doszlo ze czuje ból,jak metalowa tuba wbija mi zęby w warge dolną,okropnie bolalo,klęłam w myslach z tego bńlu,í nagle mysle-OoO nie śpię,czuję,zaraz zaczną mnie ciąć! Rusz palcem-tam gdzie puls widzą,rusz zanim tną! Ale... Nie da się,tylko głowa pracuje,reszta bezwładna,tak panikowałam te kilkadziesiąt sek. I .. Usnełam. Przypńnialam sobie o tym dzien pozniej, i pytalam pielegniarki ktora tam byla,czy bykay jakies problemy przy invbacji- potwierdzila. Zreszta mialam usta poraione,więc wiadomo.. To nie bylo przy op. Piersi, pół roku wczesniej,i nigdy więcej sie nie powtńrýło.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Sorka za bledy,w tel. Nie widze calego okidnka i piszę na czuja. Dyiewczyny,bez paniki,jedna na milion,jak ktos napisal,wiec wyrobilam norme za nas wszystkie :-D
|
#9905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#9906 |
|
Zadomowienie
|
Anne,
nie jesteś jedyna Przy mojej 3-ej cesarce też miałam fajnie Dostałam narkozę i czekałam aż zasnę, a tu nagle słyszę pytanie Pani Dr do anestezjologa czy już może ciąć, a on, ze tak ... no to ja chcialam krzyczeć, że jeszcze nie, bo nie śpię, ale nie mogłam... nawet rękoma nie mogłam ruszyć, żeby im machnąć (już byłam zwiotczała)![]() no i... do końca życia nie zapomnę tekstu "o...jak ładnie idzie po tej poprzedniej bliźnie..." i przeraźliwego bólu. Poczulam jeszcze jak mi lezka z oka wypłynęłą... pewnie z bólu ...
|
|
#9907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz jakies pytania to pisz nie ma sie co bac, a jeszcze moge podpowiedziec ze dobrze jest miec gore od pizamy z dwoma kiszonkami jak sie chodzi np do toalety to wygodnie bo ma sie gdzie wlozyc buteleczki po drenach
|
|
#9908 |
|
Raczkowanie
|
A juz myslalam ze nikt mi nie uwierzy. Ja osnbiscie nie znam nikogo z takimm wspomnieniem i mam wrazenie ze nie zawsze ktos mi wierz nawet lekarze,tak rzadko to sie zdarza.ale jednak,jak widac.. Wspolczuje Horo,ja tez pamietam ten bol i ten krzyk w mojej glowie.
|
#9909 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielny wieczór. Moje dzieci położyłam spać więc mogę nareszcie do Was zajrzeć.
Cyk, cyk... czuję jak mój zegar zaczyna już szybko lecieć. Teraz mam ciszę przed burzą , zero stresu, dziwny spokój, aż boję się tego spokoju. Lubuss pocieszam się , że tak szybko wróciłaś do formy, ale uważaj bo naderwać się jest bardzo łatwo. Ja tak szalałam po cesarkach, aż odstawiłam całkowicie leki, bo zaczęłam wszystko robić i to było bardzo głupie. Byłam taka ambitna , ze kto jak kto, ale ja to wszystko zrobię. A teraz planuję po-oszczędzać się dłużej, o ile moja trójka dzieci na to pozwoli. Swiniaczku, co nas nie zabije to nas wzmocni. Ja też przeszłam to w moim życiu. A po burzy przychodzi spokuj śpiewała Budka Suflera .... i szczęście. Ty też będziesz szczęśliwa, więc szkoda nawet łez, bo nie warto. A propos celulitu to ja polecam : phyto-krem-redukujacy-riducente przetestowałam wiele kremów drogich i tanich , a ten jest świetny Tak jak Was poczytałam to sięgnę po odżywkę Revita Lash, bo kupiłam ją z 5 m-cy temu , raz użyłam i leży |
|
|
|
#9910 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarze mowia ze to pewnie zle odmierzony srodek,w sensie ze za mało,albo nie wiedzą czemu,
|
#9911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeju,to straszne-znaczy czułaś ten ból,czy tylko tą łezkę że płynie?! Jak to się skończyło-ktoś się skapnął,pytałas się potem?? Może jeszcze ktoś ma coś do opowiedzenia-jak już się podowiadywać to na całego ![]() A swoją drogą Horo,to czemu miałas cesarkę pod narkozą? Z reguły są przy tym znieczuleniu lędźwiowym-sama też tak miałam i oczywiście gadałam non-stop,ze boję się bólu...coś tam czułam jak mnie ciągnęło,ale generalnie bólu nie czułam... |
|
|
|
|
#9912 |
|
Raczkowanie
|
Ale bez stresu,kobietki,to na prawdę rzadkosć
|
#9913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja Cię wobec tego podziwiam,ze Ty miałaś odwagę raz jeszcze się położyć pod nóz i to z własnej woli....mówiłaś przed kolejną operacją,że już coś takiego miałaś? W sumie to ja sobie wyobrażałam,ze oni powinni takie coś zauważyć,bo przecież jest maszyna od ciśnienia,więc powinno się ono mocno podnieść nawet jak Ty nie możesz się ruszyc i wtedy znak ze cos się dzieje...nie do końca mój rozum to obejmuje ![]() W każdym razie jak się obudze już po operacji to będę szczęśliwa w pierwszej kolejności,ze ją w ogóle przeżyłam!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Rzadkośc,rzadkość,a potem się okaże że właśnie padło na mnie ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- [QUOTE=ania2003;38628261]Witam w niedzielny wieczór. Moje dzieci położyłam spać więc mogę nareszcie do Was zajrzeć. Cyk, cyk... czuję jak mój zegar zaczyna już szybko lecieć. Teraz mam ciszę przed burzą , zero stresu, dziwny spokój, aż boję się tego spokoju. Lubuss pocieszam się , że tak szybko wróciłaś do formy, ale uważaj bo naderwać się jest bardzo łatwo. Ja tak szalałam po cesarkach, aż odstawiłam całkowicie leki, bo zaczęłam wszystko robić i to było bardzo głupie. Byłam taka ambitna , ze kto jak kto, ale ja to wszystko zrobię. A teraz planuję po-oszczędzać się dłużej, o ile moja trójka dzieci na to pozwoli. ania2003, to witaj w klubie-ja też się stresuję tym czy dojdę w porę do siebie po operacji.Też mam trojkę dzieciaczków i jest co przy nich robić-sama zresztą wiesz No a Tż moze mi towarzyszyć tylko 2 miesiące po operacji....potem musze liczyć niestety tylko na siebie![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dobra Dziewczynki, kończę na dzisiaj,bo tż woła mnie na jakiś film także idę zalegać na sofie Dobranoc
|
|
|
|
|
#9914 |
|
Raczkowanie
|
Mialam małytres,jasne,ro,zmawial am o tym z anestezjologiem przed operacją i ob
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Obiecał ze to sie nie wydarzy,zaufalam mu.
|
#9915 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pozory tylko, że szczęśliwą. Niestety. Cytat:
Dziękuję Cytat:
Jestem pewna, zrobiło mi się o wiele lżej jakoś na sercu. Zamiast rozpaczać, czuję ulgę. Owszem, jest mi żal, nie mam totalnej znieczulicy, dodatkowo widząc jak on cierpi i się męczy - przeze mnie w sumie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#9916 |
|
Raczkowanie
|
Sprostowanie-to się stalo 5 lat wczesniej,pozniej bylam jeszcze w narkozíe do badania,i pol roku wczesniej przed piersiami mialam operacje i tez ok wszystko.
|
#9917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz jak szłam na cesarkę, to oczywiście byl ten sam anestezjolog ![]() Cytat:
powiedzialam po przebudzeniu mojej ginekolog... wg niej to błąd anestezjologa, że za szybko kazał ciąc. a wszystkie cesarki miałam pod narkozą... przy pierwszej nikt się nie pytał jakie chcę znieczulenie, a już kolejne moglam decydować, ale mam koleżankę sparaliżowaną po znieczuleniu w kręgosłup, więc nie zgodziłam się na takie.
|
|
|
#9918 |
|
Raczkowanie
|
Dzieciaki już śpią...jaka błoga cisza może mała lampeczka
Za każdym razem, gdy kładłam się na stół operacyjny czy to przy cesarkach czy przy cyckach, myślałam tylko o jednym, żeby nic nie poczuć. Co prawda przy cesarkach znieczulona byłam tylko od pasa w dół, ale zaboleć może zawsze. Dziewczyny współczuję Wam. Gdyby mi się coś takiego przytrafiło to nie wiem czy jeszcze zdecydowałabym się na jakąkolwiek operację. Chyba poczytam trochę i faktycznie napiję się winiucha, Tz kupił mi jedno z tych, które lubię ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- horo czy te ćwiczenia z melB pomagają? Ile razy w tygodniu ćwiczysz? Ja po konsultacji zamierzam się wziąć za ćwiczenia (w domku) więc jak już wszystkie to ćwiczą to ja też chcę
|
|
#9919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#9920 |
|
Zadomowienie
|
może być, ja miałam przez kilka dni
|
#9921 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
No chyba, że już po rozmowach czyli jak to mówią po ptokach.
|
|
|
#9922 |
|
Zadomowienie
|
mam zgrubienie w na ok 1/4 blizny na jednej piersi - ja miałam cięcie na otoczkach. Lekarz pow. że to co jest na zewnątrz to jedno a to co w środku to drugie i że tam jest bardzo duża blizna i całe obciążenie implantów idzie na te blizny wewnętrzne i takie zgrubienia się zdarzają, zalecił masować i po 2 tyg miało przejść, masuje już hmmm.... 2 czy 3 miesiąc i nadal zgrubienie jest. Jak rozmasuję to jest zdecydowanie bardziej miękka ale na drugi dzień, znowu twarda....
|
#9923 |
|
Raczkowanie
|
Jakby tego bylo malo,przy porodzie tez przezylam koszmas,położna nie informując mnie,nacieła mnie,kiedy Ja akurat pusciłam parcie,czyli wszystko poczulam,jak w ogole nie krzyczalam,tak wtedy wydarłam sie na całą porodńwkę,i to jest moj koszmar,dlugo mi się jo jeszcze snilo. Dodam ze rodzilam bez znieczulenia,jezeli ma to jakies znaczenie.
|
#9924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#9925 |
|
Raczkowanie
|
Świniaczek, a tak jeszcze raz ja... Ty go nie kochasz, a On Ciebie? Jak Twój Tż to znosi? Co oznacza, że się męczy? Myślałam, że oboje tego chcecie?
|
|
#9926 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór kochane!!!HORO,ANNE ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!normalnie jak z horroru
![]() a GREYA lecę dziś dalej...jeszcze nie zdążył mnie wciągnąć bo to dopiero 35str,ale wciągnie..wierzę ![]() my po nartach i sankach...wymarzliśmy zdrowo,mały snowboard mała sanki,z mamusią i po kąpieli,kolacji padła w łożu..migiem...a ona tak szybko nie usypia fajnie
|
#9927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To całe szczęście. Brzuch i pośladki to teraz moja zmora, nogi też wypadałoby poprawić. Mam nadzieję, że te ćwiczenia pomogą. Ile razy w tygodniu ćwiczyć by do lata jaką taką figurkę mieć? Chciałabym codziennie, ale wiem, że z racji dzieciaczków może być to niemożliwe. Czy minimum 3 razy w tygodniu dadzą mi jekieś efekty?
|
|
|
#9928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w drugim tyg. już coś tam podziałasz w sensie zrobić herbate, kanapke pod warunkiem, że będziesz miała chleb krojony - sama raczej nie dasz rady kroić. Ubrać się - w rozpinane z przodu ciuchy - przez głowe ciężko cokolwiek założyć. Z samochodem największy problem miałam właśnie z zamykaniem bagażnika więc ta Twoja brama może być problematyczna - wyciągnięcie rąk do góry i pociągnięcie graniczyło z cudem, prosiłam przypadkowych ludzi a potem dłuugo nie otwierałam Jeździć zaczęłam po ok 2 tyg. ale na krótkie trasy no i było lato, na dłuższe prosiłam koleżanke o pomoc. W zimie bym się nie odważyła, jest problem z przerzucaniem biegów i wszystko wykonuje się wolniej. Ciężko skręcać nawet w samochodzie ze wspomaganiem. Odwracać głowe do tyłu....Po 2 tyg. możesz wrócić do pracy ale będziesz obolała jeszcze i nie możesz nic dzwigac i żadnych gwałtownych ruchów i powolutku bedziesz chodziła, zresztą wszystko powolutku się robi także więcej czasu rezerwuj na przyszykowanie się do wyjścia. Jeśli przy biurku to dasz rade, tylko załatw sobie jakiś transport do pracy .---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- nie wiem jak w przypadku plastyki, ja miałam pozwolenie na 5 kg do 3 miesiąca po op. - miałam implanty + 1 pierś podciąganą.
|
|
#9929 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zakupiłam sobie płytę z ćwiczeniami z Mel B. Teraz tylko poczekam, aż minie 3 miesiące i oczywiście poczekam też na to co powie doktor.
Dobra, lecę. Trzymajcie się cieplutko Dziewczęta. Do jutra
|
|
#9930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

UHP 400 Mentor 

Dostałam narkozę i czekałam aż zasnę, a tu nagle słyszę pytanie Pani Dr do anestezjologa czy już może ciąć, a on, ze tak
... no to ja chcialam krzyczeć, że jeszcze nie, bo nie śpię, ale nie mogłam... nawet rękoma nie mogłam ruszyć, żeby im machnąć (już byłam zwiotczała)

. No ale skoro go nie kochasz, to lepiej rozejść się teraz, niż gdyby były dzieciaczki, bo dla nich takie rozwody są znacznie trudniejsze do ogarnięcia niż dla nas, dorosłych.