MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 00:43   #1711
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
0-3 na 1 fotce, większe na 2
na 1 fotce - 1 półka body
2 półka pajace
3 - krótkie rękawki i kaftaniki
4 - śpiochy i rampersy

spodnie mam w komodzie, to samo ogrodniczki, rajstopki, skarpetki, czapeczki, buty.
fotkę dodaję z butami od 0-3 i czapeczkami
No to to co ja mam w porównaniu z Tobą, to jest nic.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałkowy poranek śnieg sobie leży, słoneczko świeci a ja oczekuje na przyjście pościeli dla Michałka. Dziś skończony 26 tydzień, zaczynamy 27 ale ten czas szybko leci. Wczoraj wygrałam dwie licytacje dla mojego Synusia...
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921728548
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921705266
Śliczniutkie. Kombinezon rewelka

Cytat:
dziś studniówka

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie Marzec i Kwiecień
Witaj

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a ja szukam konkretnych info na temat wózków które typuje do zakupów, już kiedys tu pisałyscie o nich, ale gdzie ja tot eraz znajde a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:
-tutek tambero
-tutek grander
-navington

i jeżeli wiecie, który w czymś jest lepszy,a lbo któryjakie ma wady, udogodnienia, utrudnienia to proszę o poradyy
Ja z tych trzech nie widziałam tylko Tambero, a właśnie na niego jestem prawie zdecydowana. Grandera widziałam u koleżanki i spodobał mi się, z tym że więcej osób poleca Tambero, dzwoniłam nawet do sprzedawcy kóry ma obydwa modele i mówił że Tambero cieszą się znacznie większym powodzeniem.
Co do navingtona, też byłam nim zachwycona, rama Corvet. Ale minusem jest cena. Rama Cadet jest tańsza ale jedne koła ma piankowe a drugie pompowane, a mi zależy by wszystkie były pompowane.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jak dla mnie i płyn i suszarka to zbędne wydawanie kasy ja myłam normalnie stawiałam na zwykła suszarkę albo wycierałam i git
Dzięki za odpowiedź, chyba jako jedyna zauważyłaś moje pytanie. No to mi się rozwiały wątpliwości co do tych zbędnych przedmiotów.

Cytat:
Napisane przez martunia_88 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane Mamusie! Nie zaglądałam wcześniej zbyt często na wizaz, a jestem na tym samym etapie ciąży co Wy. Aktualnie rozpoczynam 27 tydzień, a moja córeńka ma przyjść na świat około 21.04. Życzę Wam wszystkim spokojnie donoszonej ciąży i zdrowych maluchów!
Hello
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Właśnie byłam na wizycie i USG. Wszystko jest w porządku. Tego dzieciaczka już kocham!
za wizytę
a zdjęcia małej masz cudne

Ja już w górach. Oczywiście nie obeszło się bez przygód. Wczoraj w nocy dopadła mnie straszna zgaga, która nie pozwoliła spać, potem zrobiło mi się niedobrze, czego efektem była rozmowa z wc nad ranem. Potem jeszcze doszła biegunka. I nie wyjechaliśmy tak jak sobie planowaliśmy bo byłam w okropnym stanie. Jak tylko mi się polepszyło wyruszyliśmy. Dość szybko zleciała droga. Ale cały czasu czułam się nie ciekawie, nie byłam w stanie nic zjeść. Przyjechaliśmy, mąż pojechał na narty, a ja zostałam odsypiać nieprzespaną noc. I tak spałam z przerwami do teraz. Do 18 miałam jeszcze biegunke, ale teraz naszczęście już minęło. Zgaga tylko została. Jestem o kilku ziemniaczkach i zupie. Teraz 3 biszkopty przyjełam co by dziecka nie zagłodzić. Mam nadzieje że jutro już wszystko wróci do normy, bo jak nie to musimy wracać, teściowa(służba zdrowia) zarządziła, że jak nie przejdzie to szpital. Bo kroplówe będzie trzeba mi podpiąć na wzmocnienie. Ale ja liczę na to, że już przeszło. Nie wiem czy się czymś strułam czy to grypa jelitowa. Ale to był koszmar. Nie wymiotowałam od początku ciąży, aż tu teraz w 34tyg.
No to się wyżaliłam.

A teraz się pochwalę.
Przyszło mi dziś łóżeczko, ale nie miałam czasu oglądać. Jak wrócimy to bierzemy się za składanie.
Zamówiłam wczoraj pościel i przewijak na łóżeczko
Także jak wrócimy będzie co oglądać

Oki idę spać, bo jutro już planuję korzystać z tego górskiego powietrza a nie w pokoju siedzieć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k15hnm_mm01.jpg (38,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (18,6 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2013-01-15 o 00:45
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 07:54   #1712
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć! Całą noc śniło mi się łóżeczko podobno dziś mają wysłać więc może jutro już będę miała materac oczywiście G-P-K

patrzajcie jakie ładne i niedrogie ubranka będą w lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216
śliczne te welurowe piżamki dla dziewczynki

Cytat:

krem do buźki kupiłam z babydream
nivea nie ma fajnego składu
dzięki Ci wielkie za odpowiedź rozejrzę się za tym babydream. a on jest też na mrozy?

Cytat:
Mam smsa od naszej Agateczki*

Neta dalej nie ma

W piątek miała wizytę.

"Po wizycie wszystko w porządku. Mały waży 1350g i fruwa wysoko
Szyjka twarda, łożysko ok. Także rośniemy dalej "

Jak tylko będzie mogła to wpadnie na forum, a teraz ściska was i przesyła buziaki
za wizytę super, że daje nam znać co się dzieje

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hehe - pamietam jak ja bylam na glukozie - laska do mnie zebym wypila max 5min - tylko ze ja mialam 2 kubeczki - biore 1wszy LYK eee tam wcale nie takie slodkie - i na raz, drugi kubek to samo
Babka patrzy sie na mnie jak na Kosmite - i mowi ''chyba pani ustanowila nowy rekord'' i w smiech
no co ja sie bede
tak jak pisalam - slodsza to ja czasmi herbate pije niz ta glukoza co mi dali
mi glukozę dali w takim dużym plastikowym kubku jak na piwo, ale też nie uważam żeby to jakieś straszne było. Gin jak się pytał jak tam badanie i powiedziałam, że dobrze i że wcale nie było takie złe to się strasznie zdziwił i powiedział, że chyba jestem jedną z nielicznych, która nie narzeka jakie to okrutne badanie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny...
my tylko na chwilkę ... od kilku dni mam MEGA DOŁA
podczytuję Was codziennie ale nie mogę się zebrać co bym Wam dopisać ...
głowa do góry w końcu musi się zacząć układać, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam 3 na zapas bo zawsze robię badania dzień przed wizytą i poprzednim razem wieczorem przed badaniami przypomniałam sobie o pojemniczku, że nie mam i nie miałam jak badań zrobić, poszłam na wizytę bez i robiłam i donosiłam wyniki później. dlatego teraz mam zapas.
ja na początku ciąży kupiłam od razu na zapas 5 szt. i jeszcze 2 mi zostały

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

ja wczoraj dzwonie do mojego i mówie : kup mleko a on na to:
a nie możesz sobie udoić?
żartowniś

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
z drugiej strony oby tylko takie " nieprzyjemne " badania były na Naszej drodze w drodze do porodu
ja się strasznie boję posiewu z pochwy i odbytu

Cytat:
Właśnie byłam na wizycie i USG. Wszystko jest w porządku. Tego dzieciaczka już kocham!
śliczna za wizytę

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Ja już w górach. Oczywiście nie obeszło się bez przygód. Wczoraj w nocy dopadła mnie straszna zgaga, która nie pozwoliła spać, potem zrobiło mi się niedobrze, czego efektem była rozmowa z wc nad ranem. Potem jeszcze doszła biegunka. I nie wyjechaliśmy tak jak sobie planowaliśmy bo byłam w okropnym stanie. Jak tylko mi się polepszyło wyruszyliśmy. Dość szybko zleciała droga. Ale cały czasu czułam się nie ciekawie, nie byłam w stanie nic zjeść. Przyjechaliśmy, mąż pojechał na narty, a ja zostałam odsypiać nieprzespaną noc. I tak spałam z przerwami do teraz. Do 18 miałam jeszcze biegunke, ale teraz naszczęście już minęło. Zgaga tylko została. Jestem o kilku ziemniaczkach i zupie. Teraz 3 biszkopty przyjełam co by dziecka nie zagłodzić. Mam nadzieje że jutro już wszystko wróci do normy, bo jak nie to musimy wracać, teściowa(służba zdrowia) zarządziła, że jak nie przejdzie to szpital. Bo kroplówe będzie trzeba mi podpiąć na wzmocnienie. Ale ja liczę na to, że już przeszło. Nie wiem czy się czymś strułam czy to grypa jelitowa. Ale to był koszmar. Nie wymiotowałam od początku ciąży, aż tu teraz w 34tyg.
No to się wyżaliłam.

A teraz się pochwalę.
Przyszło mi dziś łóżeczko, ale nie miałam czasu oglądać. Jak wrócimy to bierzemy się za składanie.
ojej biedna Ty mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok Twojego organizmu i że już przeszło całkowicie

jak wrócisz pochwal się łóżeczkiem bardzo ładna pościel

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

miałam jeszcze napisać, że morfologia mi sie pogorszyła hemoglobina tylko 11,7, hematokryt 34%, niskie leukocyty i erytrocyty
Mam nadzieję, że to nie anemia ale pewnie przydałoby się trochę więcej żelaza

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę
Stary 2013-01-15, 08:14   #1713
Malpka
Zakorzenienie

hej
dziś nie ma spania do 10 Julka została w domu

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
najpierw chciałam córeczkę żeby jej czesać warkoczyki i kucyki. i mam córeczkę. tylko że zołza wszystko ściąga z głowy po 5min i do tego to córeczka tatusia. no to zapragnęłam chłopca jako drugie. i wyszło
co do forum to nie miałam ochoty gadać bo wy wszystkie takie szczęśliwe, o kupach, szczepieniach, a ja nie wiedziałam czy mała dotrzyma do operacji, potem operacje. do tego jednej dziewczynie od nas z forum zmarło dziecko z poważną wadą serca. kupowałam ciuchy i beczałam, siedziałam w jej pokoju ze zwiaerzatkami i chmurkami i ryczałam, bo nie wiedziałam czy ją wogóle kiedykolwiek przywioze do domu. potem szpitale, po powrocie chodziłam jak zombi bo odciagałam mleko i karmiłam nim przez butle małą, tż wyjechał zagranicę żeby zarobić na prawdopodobną operację małej.... eh jak wspomnę

ale wy drukujecie tutaj! ja się pytam kiedy? wy do pracy jeszcze chodzicie czy co?
dobrze że już dobrze miałaś przeżycia
a co do pracy to ja poszłam w 32 t.c zmusiła mnie moja szyjka do tego miałam zamiar jeszcze popracować troche ale cóż, no i masz racje cięzko nadrobić jak sobie odpuścisz jeden dzień zaglądania

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

ja wczoraj dzwonie do mojego i mówie : kup mleko a on na to:
a nie możesz sobie udoić?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:28   #1714
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane.

Marzy mi się podróż do Rossmanna, ale ten śnieg za oknem nie zachęca mnie do wyjścia...
Wróciły mi hemoroidy, buuuu. Muszę wrócić do maści, bo mi wcześniej pomogła.
Wyprane i poskładane ubranka Sławka leżą sobie jeszcze w koszyku, ale wkrótce wylądują w szafce. Kompletnie nie czuć wybielacza! Dziękuję dziewczyny za radę z dodatkowym płukaniem W marcu wszystko wypiorę raz jeszcze by było świeże i pachnące.

Ech, kolejny dzień ciężarówki. Muszę sobie dziś jakieś zajęcie znaleźć

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:32   #1715
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

nie pozostalo mi nic innego jak nadrabiac..
Stary 2013-01-15, 08:36   #1716
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Nie nadrobię dzisiejszych postów, bo do pracy dziś wróciłam. Czasu brak.

Jest ułożony główką w dół (nie wiem, kiedy się przekręcił). Waży 1568 g.
Ma coraz więcej siły, bo mnie normalnie boksuje od środka.
Przez ostatnie dwa tygodnie przytyłam dodatkowe 2 kilo, więc mam 9 na plusie.
Gin mnie pyta, na ile mi zwolnienie przedłużyć. Ja mówię: ale jakie zwolnienie, nie mam zwolnienia. A on, jak to? i że ja jakiś ewenement, że w tym tygodniu ciąży nie mam L4. Hm.
A jak mi zbadał szyjkę, to stwierdził, że z taką szyjką mogę i do 39 tygodnia pracować (aż taki hardcor nie będę). Z ciekawości spytałam, jak długa jest ta szyjka. A on mi na to, uwaga: 1,5 cm. Szczerze mówiąc, zgłupiałam. Wyraziłam swoją wątpliowść, że chyba krótka jakaś, ale on zapewnił,że w tym wieku ciąży jak najbardziej prawidłowa. No i mam pytanie, dziewczyny w okolicach 30 tc, jak długie macie? Choć lekarz mówił, że ważna jest nie tylko długość szyjki, ale i konsystencja i inne parametry.
Mam niedobór witamin ogólnie, nie tylko żelaza, muszę brać zestaw witaminowy i kwas foliowy.

Zaraz wstawię fotkę, tylko muszę filmik obrobić, bo dostałam tylko 1 zdjęcie.
za wizytre a szyjka mi sie wydaje krótka u mnie 2,8 miała w 31 zamknięta ale jako że mały głową w dół leży to uciska już na nią i się szybko może skrócić więc mi kazała lekarka odpuścić i więcej polegiwać

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mi suwaczek pokazuje 28 tc i 5 dzień- to znaczy że to 28 czy 29 t.c- bo juz się pogubiłam.

USG- to z trzeciego trymestru-po 30 t.c?
to masz 28 skończone ale leci już 29 tydzień
a co do usg to jak pisały dziewczyny najlepeij do 32 tyg ja miałam w 31

Cytat:
Różak buzię rączką zasłaniał i tylko przez chwilę udało się uchwycić buziaka bez rączki:
ale cudna ja z Julką miałam takie ładne fotki a teraz żadnej takiej ładnej nie mamy
Stary 2013-01-15, 08:38   #1717
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejam jeszcze to co w szafie naskładane, fotka robiona tydzień temu.
Doszło jeszcze jedno pranie i jeszcze jedno mnie czeka - ostatnie. (o ile nic nie dostanę i nie kupię, a z kupnem ciężko, bo właśnie kupiłam kolejnych kilka ubranek )
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Strippi - możemy sobie podać ręce w przygotowaniach wstawiam fotki moich regałów ciuszki wszystkie 0-3mc. A jeszcze dojdą dwie pralki bo czekają na wyprasowanie
szalone!
przez 3 miesiace zycia dziecka nie bedziecie musialy prac

a ja myslalam, ze przesadzilam z iloscia.. ale nie... ojjj nie
Stary 2013-01-15, 08:46   #1718
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, chyba jako jedyna zauważyłaś moje pytanie. No to mi się rozwiały wątpliwości co do tych zbędnych przedmiotów.

No to się wyżaliłam.

A teraz się pochwalę.
.
wiesz ja widze po Julce że wiele rzeczy jest naprawdę zbędnych i nie ma co kasy wydawać na darmo no chyba że kogoś stać i chce to może kupować

ale cię wymęczyło mam nadzieje ze dziś już lepiej

a ten wzór marynarski super i jak fajnie ten pokoik ma ściany zrobione

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
]trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę
Stary 2013-01-15, 08:46   #1719
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Hej kochane.

Marzy mi się podróż do Rossmanna, ale ten śnieg za oknem nie zachęca mnie do wyjścia...
Wyprane i poskładane ubranka Sławka leżą sobie jeszcze w koszyku, ale wkrótce wylądują w szafce. Kompletnie nie czuć wybielacza! Dziękuję dziewczyny za radę z dodatkowym płukaniem W marcu wszystko wypiorę raz jeszcze by było świeże i pachnące.

Ech, kolejny dzień ciężarówki. Muszę sobie dziś jakieś zajęcie znaleźć
Witaj, masz jakąś sprawdzona maść na to dziadostwo? Na receptę czy bez?

Witam się z wami dziewczęta w ten piękny śnieżny dzień . Za oknem mnóstwo śniegu, tak więc dziś ciepła herbata, kocyk i komputer. Ewentualnie książka jeszcze. Pozdrawiam
Stary 2013-01-15, 08:50   #1720
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w poniedziałkowy poranek śnieg sobie leży, słoneczko świeci a ja oczekuje na przyjście pościeli dla Michałka. Dziś skończony 26 tydzień, zaczynamy 27 ale ten czas szybko leci. Wczoraj wygrałam dwie licytacje dla mojego Synusia...
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921728548
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921705266
bardzo fajne i za ekstra cene
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
powiem Wam ,że ja mam całkiem inne podejcie..... jak będę miała to będę miała jak czegoś nie zdążę kupić ,zrobić to po wyjściu ze szpitala kupię .... po urodzeniu ninki tak zrobiłam - tż odebrał mnie ze szpitala - ja ich odstawiłam do domu i na zakupy skoczyłam .

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Myślę że to tak przed pierwszym dzieckiem, większość moich koleżanek już przy drugim mocno luzowało, a tak to wiesz, człowiek się przygotowuje niczym na wyprawę na księżyc Wyjątek strippi ale wydaje mi się, że strippi po prostu to lubi
no tak, w koncu nasze zycie obroci sie do gory nogami
Cytat:
ja bym płyn olała, nic nie czyści w zasadzie nie ma żadnej funkcji, a takie pachnące ubrania mogą potencjalnie uczulać, być drażniące - dla mnie np w większości te zapachy są za ostre i nie używam, a co dopiero dla takiego dzidziusia prosto z brzucha.
ja tez nie uzywam, piore tylko w plynie do prania (zamiast proszku)

Cytat:
witam wszystkie mamusie Marzec i Kwiecień
jestem od niedawna zalogowana na wizazu bo dopiero od początku stycznia jestem na zwolnieniu lekarskim - zasłużonym, biorąc pod uwagę fakt, jak długo i intensywnie zdarzało mi się pracować w 2 pierwszych trymestrach ciąży!
witaj
Stary 2013-01-15, 08:51   #1721
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Robiłaś ten zakwas buraczany? Z jakiego przepisu?? Bo ja też mam za mało żelaza i muszę popracować nad tym
Tak z tego przepisu, polecam
http://www. mamopedia. pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie
(skasuj 2 spacje bo nie chciało mi wstawić linka)

Cytat:
u nas dziś 30cm
a już było dużo
normalnie jak w górach
Oddaj trochę

Cytat:

Różak buzię rączką zasłaniał i tylko przez chwilę udało się uchwycić buziaka bez rączki:
Jakie wyraźne

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2013-01-15 o 08:55
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:52   #1722
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja z tych trzech nie widziałam tylko Tambero, a właśnie na niego jestem prawie zdecydowana. Grandera widziałam u koleżanki i spodobał mi się, z tym że więcej osób poleca Tambero, dzwoniłam nawet do sprzedawcy kóry ma obydwa modele i mówił że Tambero cieszą się znacznie większym powodzeniem.
Co do navingtona, też byłam nim zachwycona, rama Corvet. Ale minusem jest cena. Rama Cadet jest tańsza ale jedne koła ma piankowe a drugie pompowane, a mi zależy by wszystkie były pompowane.
Pisałyście o rozkładaniu na płasko spacerówki. W każdej spacerówce, żeby zrobić kąt prosty trzeba podnieść podnóżek, który przecież jest teoretycznie w dół ustawiony. Według mnie rozłożenie spacerówki w Tambero jest na tyle "płaskie", że zdecydowanie wystarczy. Nie wiem jak w Granderze to wygląda bo nie miałam okazji tego sprawdzić.

Współczuje choroby miejmy nadzieje, że to tylko lekkie zatrucie a nie coś poważniejszego!

Cytat:
Jest ułożony główką w dół (nie wiem, kiedy się przekręcił). Waży 1568 g.
Ma coraz więcej siły, bo mnie normalnie boksuje od środka.
Przez ostatnie dwa tygodnie przytyłam dodatkowe 2 kilo, więc mam 9 na plusie.
Gin mnie pyta, na ile mi zwolnienie przedłużyć. Ja mówię: ale jakie zwolnienie, nie mam zwolnienia. A on, jak to? i że ja jakiś ewenement, że w tym tygodniu ciąży nie mam L4. Hm.
A jak mi zbadał szyjkę, to stwierdził, że z taką szyjką mogę i do 39 tygodnia pracować (aż taki hardcor nie będę). Z ciekawości spytałam, jak długa jest ta szyjka. A on mi na to, uwaga: 1,5 cm. Szczerze mówiąc, zgłupiałam. Wyraziłam swoją wątpliowść, że chyba krótka jakaś, ale on zapewnił,że w tym wieku ciąży jak najbardziej prawidłowa. No i mam pytanie, dziewczyny w okolicach 30 tc, jak długie macie? Choć lekarz mówił, że ważna jest nie tylko długość szyjki, ale i konsystencja i inne parametry.
Mam niedobór witamin ogólnie, nie tylko żelaza, muszę brać zestaw witaminowy i kwas foliowy.

No szyjka coś krótka ale ważne, że zamknięta. A badał szyjkę na USG czy ręcznie???

Zdjęcie Różaczka słodkie!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mi suwaczek pokazuje 28 tc i 5 dzień- to znaczy że to 28 czy 29 t.c- bo juz się pogubiłam.

USG- to z trzeciego trymestru-po 30 t.c?
Gin. wspisują zazwyczaj w kartę skończone tygodnie, ale większość z nas liczy tu tygodnie trwające czyli jesteś w 29

Cytat:
O, nieeee
Przeczytałam to mojemu, a on chwycił mnie za piersi, mówiąc: moje dwie krrrrowy!
hahaha

Jej dziewczyny u nas tyle śniegu, że samochodu nie widać tak napadało przez noc! i kto mi to odśnieży
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:52   #1723
bzinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj pierwszy dzień 28 tygodnia, znaczy zaczynam 7 miesiąc? i 3 trymestr? (czy może to dopiero po skończonym 28 tygodniu? )

Umówiłam się dzisiaj na 18, czyli tydzień wcześniej, do lekarza przez te wyniki glukozy powyżej normy, bo od soboty staram się robić dietę cukrzycową, ale nie wiem czy to dobrze, musi mnie lekarz pokierować w tym wszystkim.
Przy okazji zrobię sobie usg i zobaczę ile malutka urosła przez te 4 tygodnie od ostatniego usg

Wczoraj odebrałam łóżeczko, przewijak i materacyk GPK, jak je złożę, to pokażę, bo tak w pudle nie ma co. Łóżeczko jest firmy Bobas w kolorze orzech, 3 wysokości, 3 wyciągane szczebelki i zakryta szuflada.
Przewijak jest śliczny z różowym zajączkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przewijaki_klups.jpg (30,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg os_orzech.jpg (263,3 KB, 19 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:53   #1724
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
szalone!
przez 3 miesiace zycia dziecka nie bedziecie musialy prac

a ja myslalam, ze przesadzilam z iloscia.. ale nie... ojjj nie
hahaha właśnie taki był mój zamysł:P
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 08:54   #1725
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane.

A czy te plamy z oliwki też puściły sie tym odplamiaczem? Bo też mam kilka ciuszków od kuzynki TŻ na których są plamy od oliwki. Miałam ich nie używać ale skoro by się puściły to bym spróbowała.
Stary 2013-01-15, 08:56   #1726
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witaj, masz jakąś sprawdzona maść na to dziadostwo? Na receptę czy bez?
Mi lekarz przepisał czopki, ale nie chciałam ich i kupiłam bez recepty Avenoc. Fajny produkt. Stosowałam wieczorem, po kąpieli i po paru dniach problem zniknął. Ale trzeba też wpleść w dietę takie rzeczy jak np. płatki owsiane na mleku, które regulują i ułatwiają wypróżnianie
Mi chyba ostatnio duże ilości czekolady zaszkodziły :/

monicca1989
Wiesz co, wszystko mi puściło. Chociaż to trochę podejrzane czy to na pewno była oliwka, bo zbyt łatwo zeszło. Miałam jednak ubranka już pożółkłe w całości, rzuciłoby się to na szmaty, a są teraz bielusieńkie. Szkoda byłoby wyrzucać, bo to fajna bawełna i mały wykorzysta.
Namoczyłam wszystko w ciepłej wodzie z 1/3 Agenta MAX i poleżało to tak ponad godzinkę. Wypłukałam i wrzuciłam do pralki z dodatkowym płukaniem, prałam na 40stop. Tylko nie wrzucaj z rzeczami o innych kolorach, bo się odbarwią.

02.08.2012 - nasz ślub

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-15 o 08:59
Stary 2013-01-15, 09:06   #1727
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witam was

u mnie za oknem szaro i buro zero slonca zero sniegu - ale i deszcz tez nie pada wiec nie narzekam

ja dzis ide do poloznej na 10 chyba - albo na 11 zapomnialam sobie zapisac a kartki potwierdzającej znaleźć nie umiem- ew poczekam godzinke nic mi sie nie stanie.

noc minela spokojnie - czuje sie o niebo lepiej wiec zdrowieje

no nic ide sie szykowac.
dobrze ze to tylko 20 min spacerkiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:10   #1728
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
ojej biedna Ty mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok Twojego organizmu i że już przeszło całkowicie

jak wrócisz pochwal się łóżeczkiem bardzo ładna pościel
No jeszcze w nocy mnie pogoniło dwa razy do wc, ale liczę na to że to już końcówka tej cholernej jelitówki.
Zjadłam śniadanie i jedziemy na stok. Zaopatrzyłam się w książke i w gazetę, więc planuję pospacerować, a potem zasiądę gdzieś na herbatce.
Jak tylko poskładamy łóżeczko i komodę, to pochwalę się Wam pokoikiem i wszystkimi rzeczami
A wracając do pościeli, to od początku byłam w niej zakochana. Tyle że w planach miałam kupić cały komplet z baldachimem, ale teraz doszłam do wniosku że baldachim mi tylko zagraci nasz mały pokoik, więc wzięłam wszystko oprócz baldachimu.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ale cię wymęczyło mam nadzieje ze dziś już lepiej

a ten wzór marynarski super i jak fajnie ten pokoik ma ściany zrobione
oby było lepiej, nie życzę nikomu...tego co wczoraj przeszłam.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Wczoraj odebrałam łóżeczko, przewijak i materacyk GPK, jak je złożę, to pokażę, bo tak w pudle nie ma co. Łóżeczko jest firmy Bobas w kolorze orzech, 3 wysokości, 3 wyciągane szczebelki i zakryta szuflada.
Przewijak jest śliczny z różowym zajączkiem
Ładne
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:14   #1729
klementyna1
Zakorzenienie

Witam i zaczynam nadrabiac, boście gaduły ;p do zoba za 6 stron
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:20   #1730
czarny flamaster
Zadomowienie

Mamuśki, a byłyście ostatnio w Pepco może? Przeglądam sobie ich gazetkę i mają jakieś wyprzedaże więc się zastanawiam czy dla małego bym czegoś nie znalazła Kiedyś kupiłam tam body po 6-7 zł sztuka, a są bardzo dobrej jakości i w słodkie paski

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-15, 09:22   #1731
misiulka06
Rozeznanie

Witam się z rana, idę nadrabiać
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:51   #1732
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Mamuśki, a byłyście ostatnio w Pepco może? Przeglądam sobie ich gazetkę i mają jakieś wyprzedaże więc się zastanawiam czy dla małego bym czegoś nie znalazła Kiedyś kupiłam tam body po 6-7 zł sztuka, a są bardzo dobrej jakości i w słodkie paski
ja byłam w pepco z jakis tydzien temu, byłam w dwóch, w jednym kupiłam bluzeczke z kubusiem puchatkiem z a5 zł, i własnie te body z koszyka za 5 czy 6 zł, ale duzo było w tym sklepie przecenione , tylko poprzebierane było, a na dziewczynki było wiecej, a byłamw drugim i duzo mniej było tych rzeczy przecenionych, dlatego mysle ze zagladnac mozna, czasem jakas pojedyncza ostatnia sztuka czegoś zostanie a warta jest zakupu

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
patrzajcie jakie ładne i niedrogie ubranka będą w lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216

ale słodziasne te ciuszki, na pewno sie wybiore, dzięki za linka

ja musze sobie zrobic liste , zebym wiedziała w który dzien zajrzec do jakiego sklepu po te ubranka, na razie mam tak:
-tesco od 17 stycznia
-lidl od 21 stycznia

gazetka tesco:

http://issuu.com/iulotka.pl/docs/tes...logoOffsetY=20

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-15 o 09:56
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:53   #1733
mmaya
Przyczajenie

witam kwietniowe mamusie! dopiero teraz trafiłam na to forum, głównie buszuję po KWC. Pozdrawiam serdecznie.
mmaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 09:53   #1734
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki

Cytat:
Ja już w górach. Oczywiście nie obeszło się bez przygód.
O rany rany, współczuję, mam nadzieję że już ok i reszta wyjazdu będzie fajna, jak tam jest słońce na stoku ?

Co do pytania odnośnie butelek i płynu, bo rzeczywiście nie widziałam, to zgadzam się z Małpką - zbędne gadżety !

Cytat:
No właśnie i jeszcze z certyfikowanej bawełny więc wd mnie warto na pewno bezpieczniej niż u kogoś z przypadku na allegro.

Cukrzycowo:

A ja wczoraj zaszalałam i jako że przecież oficjalnie dopiero jutro idę do poradni cukrzycowej.... wybrałam się z Mężem na pizze, 0t takie pożegnanie wolności ... na cienkim cieście, dobre składniki.... wracam po godzinie mierzę cukier ...118 - no ale nie dałam się zwieść wiem że tłuszcz i biała mąka wybija później, po dwóch 124 po 3h 135 po 4h 118 po 5 h 140 - cały dzień zepsutych cukrów jak nigdy rozchwianie na maxa - no a tak szczerze to nawet warto nie było - bo po tarcie pełnoziarnistej nie podnosi mi wcale, a jest jeszcze lepsza :P

Koniec o cukrzycy
Stary 2013-01-15, 09:58   #1735
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Mi lekarz przepisał czopki, ale nie chciałam ich i kupiłam bez recepty Avenoc. Fajny produkt. Stosowałam wieczorem, po kąpieli i po paru dniach problem zniknął. Ale trzeba też wpleść w dietę takie rzeczy jak np. płatki owsiane na mleku, które regulują i ułatwiają wypróżnianie
Mi chyba ostatnio duże ilości czekolady zaszkodziły :/
Dziękuje za odp . Miałam z nimi problem ok. 20 tygodnia. Zmiana dity dużo pomogła i wystarczyło (płatki owsiane, otręby itd.) codziennie ładnie na kibelku co rano. Ale od kilku dni znowu czuję że coś tam się dzieje nie wiem może za dużo siedzę czy co. I chyba teraz maść będzie potrzebna.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witam was
no nic ide sie szykowac.
dobrze ze to tylko 20 min spacerkiem
20 minut spacerkiem ja bym się chyba zakopała w tych zaspach i leń ostatnio ze mnie
Stary 2013-01-15, 10:01   #1736
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Też musze farbę kupić by Sławka nie straszyć

Mój mąż poszedł daaaawno temu na piwo z kumplem. Wrócił "uświadomiony", a mianowicie:
-żona Tomka rodziła w pozycji kucającej i ona jest najlepsza
-najlepsze są pampersy DaDa z Biedronki, żadne inne
innych mądrości nie pamiętam, ale dużo tego było ))

Weszłam sobie z nudów na swoje konto, a tam...pieniążki z ZUSu Szaleństwo! Chyba teraz kupię sobie coś, hehehe
A u mnie pustki...do kiedy miałas zwolnienie? Bo moje skonczyło się 6.I zaczęło kolejne juz a kasy ni widu ni słychu...
Cytat:
Witam

Nie nadrobię dzisiejszych postów, bo do pracy dziś wróciłam. Czasu brak.

Z ciekawości spytałam, jak długa jest ta szyjka. A on mi na to, uwaga: 1,5 cm. Szczerze mówiąc, zgłupiałam. Wyraziłam swoją wątpliowść, że chyba krótka jakaś, ale on zapewnił,że w tym wieku ciąży jak najbardziej prawidłowa. No i mam pytanie, dziewczyny w okolicach 30 tc, jak długie macie? Choć lekarz mówił, że ważna jest nie tylko długość szyjki, ale i konsystencja i inne parametry.

Co lekarz to opinia, moja na 25mm w 27 tyg powiedziała, ze to minimum...I kazała wziac w szpitalu celeston w razie wczesniejszego porodu...Teraz w szpitalu w 32 tyg miałam nadal 25mm przy wypisie pytam, czy musze tyle tych rozkurczowych leków brac, a lekarz, ze tak, bo szyjka na tym etapie powinna miec 30mm, wiec lepiej brac rozkurczowe, zeby sie nie skracała i polegiwać... CHyba zalezy od "urody" cięzarnej.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tylko nie pomacam, więc to to samo co allegro. póki co zostają mi sklepy u mnie w mieście, popatrzę, poszukam, może jak cokolwiek pomacam to widząc te na allegro będę mieć jakiekolwiek wyobrażenie bo teraz wiem tylko tyle co zobaczyłam na all.
Kochana nie chce mi się juz pisac CI na priv, a przy okazji pochwale sie reszcieale polecam komisy! Wczoraj bylismy w 4! Jako, ze ubranka mam, to nie szukałam za dużo, ale np. na ul. Dragonów były niemal nówki za 2-3zł,(załączone spiochy 2łż bluzeczka 3zł) kupiliśmy tez przewijak za 15zł- bez śladów uzytkowania... Na Zana 5 na przeciw targu na ul. WIleńskiej 2 spiwory jeden za 5 zł drugi za 12zł... Ubranek jest tam mase, lepsze niz w ciuchlandzie. W leklerku zdecydowalismy się na rozek na rzepy za 20zł (bez wiązania, doszyje sobie najwyzej kokardę). W koimisie Smerfuś (na Czechowie- byliśmy tam przez przypadek- jest bardzo dużo kombinezonów i fajnych wózków). Takze wydaje mi się, ze sporo zaoszczędzilismy ogólem...Jako, że nowy przewijak np. 65zł, a rożek ok 45 w sklepie. Podobno na Lubartowskiej i na Zamojskiej sa fajne komisy jeszcze, moze jutro podjedziemy. W REalu jest wyprzedaz ubranek- po 5-10zł fajne rzeczy z Disneya i inne licencjonowane (pszczólka maja, snoopy, puchatek), ale ja już nie kupuje więcej;p Na razie mam Takze taki krótki resercz Mam nadzieje,że sie przyda, dodaje zdjęcia Takze na prawde, można tanim kosztem skompletowac wyprawkę, jak ktos kasy za bardzo nie ma...Mam nadzieję, ze z resztą tez tak pójdzie

A u nas dzis KSiadz...Dobrze, ze chodzi, bo przynajmniej pretekst, żeby posprzątac jest;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0082.jpg (103,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0083.jpg (106,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-01-15, 10:06   #1737
klementyna1
Zakorzenienie

Jeszcze ten strój za 5zł dodaje, bo wczesniej sie nie załadował;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0084.jpg (154,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-01-15, 10:07   #1738
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A u mnie pustki...do kiedy miałas zwolnienie? Bo moje skonczyło się 6.I zaczęło kolejne juz a kasy ni widu ni słychu...
W grudniu miałam od 7 do 3 stycznia. Teraz od 4 do 24.
Mąż mi wczoraj powiedział, że ZUS wysyła partiami w kolejności...alfabetyczne j. Czyli jeśli masz nazwisko na B, to lecisz w pierwszej turze, a jak na Z, to w ostatniej. Ile w tym prawdy, to nie wiem.

Siedzę i czytam z nudów zabobony ciążowe http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...ywe,nId,617769 Ech, uwielbiam takie rzeczy. Działają mi jednak czasem na nerwy

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-15, 10:14   #1739
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj zaszalałam i jako że przecież oficjalnie dopiero jutro idę do poradni cukrzycowej.... wybrałam się z Mężem na pizze, 0t takie pożegnanie wolności ... na cienkim cieście, dobre składniki.... wracam po godzinie mierzę cukier ...118 - no ale nie dałam się zwieść wiem że tłuszcz i biała mąka wybija później, po dwóch 124 po 3h 135 po 4h 118 po 5 h 140 - cały dzień zepsutych cukrów jak nigdy rozchwianie na maxa - no a tak szczerze to nawet warto nie było - bo po tarcie pełnoziarnistej nie podnosi mi wcale, a jest jeszcze lepsza :P
A co to za tarta brzmi ciekawie?
Stary 2013-01-15, 10:15   #1740
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
W grudniu miałam od 7 do 3 stycznia. Teraz od 4 do 24.
Mąż mi wczoraj powiedział, że ZUS wysyła partiami w kolejności...alfabetyczne j. Czyli jeśli masz nazwisko na B, to lecisz w pierwszej turze, a jak na Z, to w ostatniej. Ile w tym prawdy, to nie wiem.

Siedzę i czytam z nudów zabobony ciążowe http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...ywe,nId,617769 Ech, uwielbiam takie rzeczy. Działają mi jednak czasem na nerwy
Ehhh. Ale wypacili Ci jak za ten okres zwolnienie, czy mniej/wiecej? Qrcze nie mogę tej placówki rozgryźć za Chiny!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości