Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 11:12   #2221
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ tu mozecie sprawdzic centyle swojego dziecka. Moj ma 65 cm juz bo zmierzyłam Wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo prawie na 50tym
Wagowo pomiędzy 75 a 90-tym centylem. Wzrostowo na 50-tym

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej!
Tamlin i Weronika ale macie wyjątkowe dzieci, tak dobrze znoszą szczepienia. Moja w pisk uderza.
Ale mój teraz taki dzielny był. Pierwszy raz był krzyk straszny, nie szło go uspokoić.

Później wrzucę Wam zdjęcia jak moje dzieci się kąpały ostatnio.
Stary 2013-01-15, 11:31   #2222
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwa zobaczę co da się zrobić. Tylko musiałabym wkleić jakies zdjęcie "przed" a dawno nie robiłam sobie zdjęć.
A i nie licz na jakieś spektakularnie krótkie. Miałam do połowy pleców, a teraz są do ramion. zaznaczam, że sama obcinałam

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

zaraz coś wyślę na maila. na golasa mam być?
Kochana to widzę,ze Ty w wielu zawodach się specjalizujeszrzeczywis cie podobna jestes do tej babki

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Katte ja mam właśnie tą szczotkę co wklejała Afternoon,boska jest
dzieki,to dobrze myślałam,ze Ty tez nabyłas

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

ale przystojniak! też zajęty? bo zięcia szukam, a tu już wsyzscy pozajmowani
Kubuś wolny,ale nie miałam odwagi spytacale widzę,ze juz Szymon odbił panne Jagode

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wtedy ważyłam go sama na naszej wadze, jak widać błąd pomiaru jest. No i nie pamiętam teraz czy na golaska go wtedy ważyłam.
i wszystko jasne,że trzeba brać poprawkę

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.
Zdrówka dla Antosiabędzie dobrze,zobaczysz

Cytat:
w ogóle wczoraj mezul mnie rozbroil wraca z pracy, a ją z Jagoda na rekach czekam ją niego na korytarzu, a on wchodzi po schodach i krzyczy
-jezus maria co ty jej zrobilas, ze ona taka łysa?!wczoraj taka nie byla
-nie zaczesalam kolanek..
-choć tu szybko do tatusia, tatuś ładnie uczesze, by nie bylo widać placuszkow
i jak ja czesal to do mnie. pyt czy to normalne czy moze do lekarza pojdziemy
ś wietny tatuś!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..
Pokaż Zosię z jedynkami gratuluję ząbków.
Fajnie dostać tak coś bez okazji,duży +dla tża.Dużo siły na jutro

co do maszyny to się nie znam.

Czy Wasze dzieci też tak chlapią w kąpieli?u nas jest wszystko mokre do okoła

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-15 o 11:35
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 11:35   #2223
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Noc za nami nieciekawa. Ani godziny nie przespała u siebie, tylko całą noc z nami i to głównie przy piersi. Jak zwykle szczypią mnie oczy z niewyspania.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

A nad ilościami też się nieraz zastanawiam
I jeszcze kocham jak beka Żul spod budki z piwem by się nie powstydził
Dokładnie, takie subtelne te nasze dzieci
A bąki to najlepiej się puszcza podczas jedzenia

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A czemu nie możesz sobie pozwolić na spotkanie z przyjaciółką czy zakupy (może nie porządne, ale zakupy )?
Bo przyjaciółka mieszka dość daleko. Normalnie nie było to problemem, ale teraz obie mamy małe dzieci więc gadamy już tylko na gg. Zakupów nie idzie zrobić bo mój brzdąc bardzo często je, nawet co godzinę, a z butli nie chce jeść więc nikt z nią nie zostanie. Nawet żeby zasnąć to bez piersi jest jej ciężko. Ostatnio w ogole mam wrażenie, że beze mnie jest jej smutno. Słabo bo w połowie lutego wracam do pracy.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wszystko, ale nastrój mam tak podły, że za dużo nie zacytuję .
Melduję tylko, że jestem i czuwam .
Mam nadzieję, że nastrój niebawem się poprawi.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam napisać odnośnie żywienia dzieci, moja Kingusia jest niby karmiona tak jak powinna, piersią czasem Bebilonem porcja 120- zgodnie z wiekiem, nie daję jej piersi jako smoczka, czy uspokajacza, zabawiam ja jak tylko mogę, żeby przerwy w karmieniu były co najmniej te 2,5- 3 godziny i i tak jest chyba najgrubszym dzieckiem na naszym wątku, a na pewno najgrubsza dziewczynka Ma 12 tygodni ok. 66 cm wzrostu i wazy już na pewno więcej niż 7 kg i bądź tu człowieku mądry . Pediatrzy, których się radziłam w tej sprawie i położna mówią, że jest ok, a ja się martwię, bo nie chcę, żeby była wielka, czy otyła, wiadomo jakie wredne są dzieci
Pączuszek jest, ale raczej nie ma się czym martwić. Wg mnie gorzej jak niemowlę jest za szczupłe. Tak jak dziewczyny napisały, przyjdzie czas że wszystko spali a Ty będziesz latała za nią z łyżeczką żeby coś zjadła Może też będziesz musiała sadzać ją na pralce i wtykać jedzenie jak się będzie smiała

Cytat:
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.
Tak mi przykro. Na pewno wszystko będzie dobrze, bądź dzielna
Jesteśmy z Tobą.

Cytat:
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

Gratulazje dla Zosi
i dla Twojego Tż-ta. To bardzo miłe z jego strony.

Czyj pogrzeb?
Stary 2013-01-15, 11:35   #2224
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego ntosia.
Biedny Antoś i Ty Obyście tam byli jak najkrócej! Dużo zdrowia dla małego!
Cytat:

dla Zośki za ząbki i dla TŻ za prezent!
Cytat:
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ tu mozecie sprawdzic centyle swojego dziecka. Moj ma 65 cm juz bo zmierzyłam Wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo prawie na 50tym
U nas waga i wzrost nad 97
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 11:42   #2225
Sojka1990
Zadomowienie

Przebiły się na razie takie przeźroczyste czubki ząbków ale jedna się przebiła krzywo mam nadzieję że nie odziedziczy po mamie krzywych zębów dolnych bo u mnie są masakryczne, aparatu nikt mi nie założy dopóki nie usunę zęba który mi wyrósł 4 lata temu do środka (tak w stronę języka pomiędzy przedostatnim a ostatnim zębem. po konsultacji z ortodontą 3 lata temu szybko tego nie zrobię bo niestety nie można go ot tak wyrwać, muszę to zrobić chirurgicznie.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Waga delikatnie powyżej 50ego (po urodzeniu była poniżej 3ego ) wzrotowo wyskoczyła z siatki, powyżej 97 a też była w dolnej granicy.

Agnus pogrzeb do tej pory najcięższy w moim życiu... w wypadku samochodowym zginął mój najlepszy przyjaciel, moja pierwsza miłość, wcześniej pisałam o tym tylko na klubie, bo za bardzo bolało i nie chciałam tutaj umieszczać opisu tego co się stało i co nas łączyło, teraz już jest lepiej, ale nadal to do mnie npójdę to nie dociera.. jeszcze wczoraj mówiłam że nie pójdę na ten pogrzeb bo to będzie zbyt bolesne, ale tżet uświadomił mnie że jeśli nie pójdę to będzie mnie to cholernie gryzło i się z tym nie uporam, powiedział że jeśli tylko będę chciała to ze mną pójdzie.. może i ma racje że byłoby mi ciężko gdybym nie była przy ostatnim pożegnaniu..
Stary 2013-01-15, 11:44   #2226
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
nie martw się, jak zacznie raczkować, a potem biegać, to migiem spali zbędny tłuszczyk byle bys nie przekarmiała, to nie odbije się to w późniejszym życiu
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się,zacznie raczkować,potem chodzić i jej spadną fałdki.Zresztą spójrz na siebie i tate Kini,przecież Wy otyli nie jesteście.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ale ona tez wysoka jest dziewczyna moja ma 63 cm i 6450. wiec na prawde nie masz sie co martwic
Cytat:
Cytat:

dużą pannica z niej po prostu zacznie raczkowac to zgubi. Nasza ma 17tyg i mierzy tyle samo, a waży 6300 ale ona sie malutka urodzila.
Cytat:

Zacznie się ruszać to zgubi wszystko.
.
Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

Lilka, spokojnie, mała na pewno zrzuci, przecież jej nie przekarmiasz mój też jest pyzol, ale aktualnie podchodzimy do tego z uśmiechem, a ostatnio wydaje mi się, że trochę już schudł na buzi, więc nie przejmuj się
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Pączuszek jest, ale raczej nie ma się czym martwić. Wg mnie gorzej jak niemowlę jest za szczupłe. Tak jak dziewczyny napisały, przyjdzie czas że wszystko spali a Ty będziesz latała za nią z łyżeczką żeby coś zjadła Może też będziesz musiała sadzać ją na pralce i wtykać jedzenie jak się będzie smiała
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, podniosły mnie na duchu, po prostu już chyba każda matka tak ma, że jeżeli jest u dziecka jakieś odstępstwo od normy to się martwi. Mam nadzieję, że Kingusia trochę przystopuje z tyciem i rośnięciem i się wszystko z czasem wyrówna, bo na prawdę staram się jej nie tuczyć, no ale jak jest n prawdę głodna to przecież jej cycusia nie zabiore.
Stary 2013-01-15, 11:51   #2227
afternoon
Rozeznanie

Sojka trzymaj się dzielnie

Katiem gęste masz te włosiska, podobają mi się ja to też jak maluję to ciemną czekoladą lub hebanową czernią z l'oreal casting, aczkolwiek zwykle tylko połysk zyskuję, bo ja czarna jestem

Dearlie tulimy Was

My z mężem (ma długie włosy) zachwycamy się nową szczotką tangle-teezer

A tak w ogóle to dzień dobry
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 11:51   #2228
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Przebiły się na razie takie przeźroczyste czubki ząbków ale jedna się przebiła krzywo mam nadzieję że nie odziedziczy po mamie krzywych zębów dolnych bo u mnie są masakryczne, aparatu nikt mi nie założy dopóki nie usunę zęba który mi wyrósł 4 lata temu do środka (tak w stronę języka pomiędzy przedostatnim a ostatnim zębem. po konsultacji z ortodontą 3 lata temu szybko tego nie zrobię bo niestety nie można go ot tak wyrwać, muszę to zrobić chirurgicznie.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Waga delikatnie powyżej 50ego (po urodzeniu była poniżej 3ego ) wzrotowo wyskoczyła z siatki, powyżej 97 a też była w dolnej granicy.

Agnus pogrzeb do tej pory najcięższy w moim życiu... w wypadku samochodowym zginął mój najlepszy przyjaciel, moja pierwsza miłość, wcześniej pisałam o tym tylko na klubie, bo za bardzo bolało i nie chciałam tutaj umieszczać opisu tego co się stało i co nas łączyło, teraz już jest lepiej, ale nadal to do mnie npójdę to nie dociera.. jeszcze wczoraj mówiłam że nie pójdę na ten pogrzeb bo to będzie zbyt bolesne, ale tżet uświadomił mnie że jeśli nie pójdę to będzie mnie to cholernie gryzło i się z tym nie uporam, powiedział że jeśli tylko będę chciała to ze mną pójdzie.. może i ma racje że byłoby mi ciężko gdybym nie była przy ostatnim pożegnaniu..
Szczerze współczuję . TŻ ma rację, że jak byś nie poszła to później byś żałowała.
Stary 2013-01-15, 12:04   #2229
elena_100
Wtajemniczenie

cześć
Melduję się na dziś
.

Wczoraj moje dziecko dostało wieczorem histerii i po raz pierwszy nie dało się okąpać. Dopiero jak je mocno przytuliłam to się uspokoiło. A dziś zapomniało jak głowę podnosi. Coś mi się wydaje, że się skok szykuje.
Poza tym chyba te "perły" czy jak to się tam nazywało pojawiły się na dziąsełkach w miejscu gdzie są kły.

A i wk... się trochę. Dałam sobie zdjęcie mojej kluseczki na fb a tam dwie takie moje koleżanki się uzewnętrzniły, że mam jej nie zapaść i wogóle. No może i ma trochę fałdek ale nie będę niemowlaka odchudzać, zwłaszcza, że i tak je co 4 godziny.

Sojka gratulacje za pierwsze ząbki.

No i muszę kanapeczki iść robić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:23   #2230
Agnes!84!!
Rozeznanie

Zapomniałam napisać... krew się we mnie gotuje kiedy czytam o niektórych teściowych. Trzeba mieć tupet żeby dyktować matce jak ma postępować z własnym dzieckiem. Rozumiem że wnuczka ale bez przesady, w dodatku buntować syna!

Moja teściowa ciągle tylko pieprzy że trzeba Małej oliwką włoski posmarować bo jej sterczą. Nie rozumiem co jej tak to przeszkadza. Zawsze mówi to mężowi jak wyjdę z pokoju ale i tak wszystko słyszę. Ogólnie jest wielką entuzjastką oliwki bo ona i ktoś w rodzinie używały w dużej ilości. Powiedziałam że teraz tak się nie robi i położna nawet mi odradzała a ona na to : każdy robi jak sam uważa, z naciskiem że powinnam robić tak jak zaleca a nie słuchać położnej

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2013-01-15 o 12:24
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:36   #2231
madziar_ka
Raczkowanie

Witajcie Mamusie
Melduje, że nadal z moją Alą jesteśmy z Wami, co by nie było, że na bezczela tylko Was podczytujemy . Powoli wychodzę na prostą z moimi zawirowaniami i postaram się udzielać częściej. Już Wam pisałam, że w trakcie przygotowań świątecznych wypadł mi dysk - schyliłam się gwałtownie i już tak zostało (nie pierwszy raz). Aktualnie kończę zabiegi i jest już w miarę OK. Jakby było mało "nieszczęść" to mam kilka problemów z Alą - prawdopodobnie ma skazę białkową , jest uczulona na kleik ryżowy, wysypało ja strasznie po musteli na zimę (w pt idziemy do alergologa), doszły do tego powiększone UMK (na razie czekamy i za 2 tyg lecimy na kontrolę sprawdzić czy się powiększają), będzie sprawdzana także pod kątem wzmożonego napięcia .

Mniej więcej jestem z Wami na bieżąco.

Sojeczko pozwoliłam sobie przekazać namiary Hanii moim rodzicom - prowadzą biuro rach i będę Wam przekazywać 1%.

Dearlie trzymamy z Alą kciuki za Antosia.

Dziewczyny, może któraś byłaby zainteresowana biustonoszem do karmienia http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...894205495.html rozm. 65F? Oddam za darmo, bo nie mam co z nim zrobić. Wyrzucić nie wyrzucę, bo szkoda, a może którejś się przyda. Założyłam go raz na krótko, bo mi coś nie leżał.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:57   #2232
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Sojka bardzo mi przykro. Przepraszam, ostatnio nie zaglądalam do klubu.
Tyle teraz tych wypadków samochodowych, że od kiedy zaszłam w ciąże boję się jeździć samochodem...
Lepiej idź na pogrzeb skoro był Twoim przyjacielem.
Stary 2013-01-15, 13:07   #2233
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję kochana za wyjasnienie. także dzis dajemy dalej ziemniaczka z dynia i obserwujemy
to herbatkam od jutra nowa wproqadze

a czy wasze dzieci czesto piją herbatki?bo jaJagoda cos w ogole mi nie chce pic :/ tzn jak przez cały dzień wypije 60 ml to cud. może pragnienie jej cyc gasi też w ciagu dnia? jak go od czasu do czasu ciumka między mm
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile trzeba podawać wody/herbatki w czasie dnia? Bo Jaś nie chce pić

Pisałyśmy równocześnie

A jakie herbatki dajecie?
My pijemy koperkowego hippa, przy uporczywej czkawce, dziennie może około 50ml a karmię piersią i jeden posiłek z mm.

Cytat:
Muszę się w końcu umówic na usunięcie tych nieszczęsnych ósemek
Ja mam aż 3 ;( jedna w sumie do usunięcia jak najszybciej ale sie strasznie boję a reszta też by się przydała bo w koncu z ósemkami same problemy...

Cytat:
Ja też nie chcę podawać soczków...

A jak to jest z dziećmi na cycu? Bo ich się nie dopaja niby, ale to jak są przed wprowadzaniem nowych pokarmów? Kiedy trzeba zacząć dopajać?
Niby mówią żeby nie dopajać ale my od jakichś 3tg podajemy herbatkę, zaczęło się od tego że nic nie działało nam na czkawkę, podawałam uporczywie pierś ale mały się denerwował tą czkawką, mama przykrywała ciepłą pieluszką ale tez nic z tego. Herbatka ciepła poszła w ruch i odrazu lepiej myślę że w takich przypadkach te20ml nie zaszkodzi

Cytat:
Dziewczyny co ile myjecie włosy bo mi nie dość że wypadają to zaczęły się okropnie przetłuszczać
Ja myłam co 2dni... kiedyś. A teraz codziennie. Obciełam do połowy pleców zeby były lżejsze i może tak strasznie nie wypadały

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale muszę Wam to napisać..... pewnie też już to przeżyłyśice...... moje dziecko przed chwilą strzeliło mega wielgachną kupę która niestety nie wylądowała tam gdzie powinna.... po strzale w pieluchę wzięłam ją na przewijak, z pieluchy już się wylewało, jak ją zdjęłam to poszły strzelające salwy, na mamusię, na podłogę i na łóżko które jest naprzeciwko przewijaka..... jak już wszystko posprzątaliśmy, to wystrzeliła kolejna tura wszyscy w trójkę nieźle się przy tym uśmialiśmy, zastanawiam się tylko skąd tego taka ilość w takim malutkim człowieczku....
haha Boska! My wczoraj z mamą wieczorem byłysmy świadkami stękania "jak stary dziad" i bombardowania takiego że mż by napewno uciekł z łazienki xD

Cytat:
w ogóle wczoraj mezul mnie rozbroil wraca z pracy, a ją z Jagoda na rekach czekam ją niego na korytarzu, a on wchodzi po schodach i krzyczy
-jezus maria co ty jej zrobilas, ze ona taka łysa?!wczoraj taka nie byla
-nie zaczesalam kolanek..
-choć tu szybko do tatusia, tatuś ładnie uczesze, by nie bylo widać placuszkow
i jak ja czesal to do mnie. pyt czy to normalne czy moze do lekarza pojdziemy
Heh... jakbym swojego małża słyszała " chodź tatuś poprawi, niedobra mmusia nie umie, tatuś musi ratować" oczywiście w żartach

Cytat:
Mieliśmy zapisane do tej pory tylko inhalacje i nic nie pomogły. Kaszel z każdym dniem jest brzydszy. Pediatra stwierdziła, że Antek nie ma skończonych 3 miesięcy, więc nie może dostać leków doustnych, a na zastrzyki musielibyśmy dojeżdżać 2 razy dziennie, a według niej... przy takiej pogodzie to dla chorego dziecka zła opcja. Poza tym nadal niepokoi ją to serduszko, bo wciąż są te szmery.

Boże, serce mi pęka dosłownie.
Współczuję Ci bardzo, trzymajcie się cieplutko, Oby Antoś szybko wzdrowiał
Cytat:

Brawo dla Zosieńki! teraz będzie wszystko gryzła

Chyba jakaś dobra aura jest dla naszych tżetów Ja dostałam w niedzielę przepiękny ekspress do kawy fioletowy <3 też tak z niczego ot tak sobie.

Cytat:
My mamy Wagę na 50centylu a wzrost na 97

Jestem z siebie dumna, udało mi sie nadrobić 10stron Szymon sobie spał w tym czasie teraz zaczyna się kręcić. Ja własnie po konwersacji ze swoim 90letnim dziadkiem który przyszedł się ogrzac bo był na dworze i pochwalił mi się że własnie odśnieżył u mnie podjazd żebyśmy się z wózkiem nie męczyli... ahh.

Tak piszecie o tych tesciowych wścipskich, że jest mi troche lżej na duchu że ja nie musze wysłuchiwać takich mądrości. Ciekawe jak nasi partnerzy odbierają nasze kochane mamusie

Jak tam po szczepieniach? My mamy za tydzień w czwartek i mam nadzieję że bedzie lekko to znosił. Po ostatnich miał od 16 do 23 temperaturę 38 i w sumie cały dzień przespał.
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:12   #2234
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Czy któreś z Waszych dzieci miało temp po szczepieniu ? Jak długo się ona utrzymuje ? Bo my niestety tym razem po szczepieniu nie mamy tak kolorowo :/ wczoraj pod wieczór byłą, dziś też jest .

Cytat:

ojej biedny Antoś ... trzymajcie się i informuj co i jak
Cytat:
Stary 2013-01-15, 13:15   #2235
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dearlie nie martw sie szpital to nic złego wiem co mówię tam szybko go wylecza przepadają wzdłuż i wszerz i bedzie dobrze 3mamy kciuki i nie płacz zapalenie oskrzeli to nie koniec swiata
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:35   #2236
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

dla Zosi
Tz również się postarał
Trudny dzień przed Tobą,tulę mocno

Cytat:

A ja na mojego Kropka nie będę narzekać już. Odśnieżył mi rano samochód, a ja tak franca jestem, krzyczę na niego i narzekam. Już nie będę, bo mi się skarb trafił. A że trochę leniwy i nie samodzielny... postaramy się to zmienić
dla Kropka

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

My z mężem (ma długie włosy) zachwycamy się nową szczotką tangle-teezer
Ja też ją uwielbiam,polubiłam czesanie

Byłyśmy z Biką i Emilką i moją Zuzią na spacerku,było super,teraz Zuzia wypiła mleczko,mamusia wizażuje i gotuje obiadek.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:37   #2237
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!

Cytat:
pytanie nie do mnie,ale odp.ja tak,mogę podesłać jak odnajdę,bo tamlin teraz będzie czytała tego Greya a muszę się pozbyć tego "zboka" z domu....chyba jest na dnie szafy
A to chętnie skorzystam z propozycji, dzięki

Cytat:
Wysłane przed i po[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------
Jak dla mnie to lepiej teraz wyglądasz

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość

spadam spać bo już 1:00 dochodzi... a rano pobudka na pisanie pracy (dobrze że jest mój kochany TŻ i może się małym zaopiekować w tym czasie), potem przerwa na załatwienie spraw (zdj RTG zębów musze zrobić bo byłam dziś u dentysty i nawet nie śmiem się chwalić ile do roboty jest - w tym ósemki chyba do usunięcia), szczepienie Szymka i farbowanie moich włosów - etap blond podejście II i potem znowu nauka

dobranoc
Ja też teraz latam do dentysty, i koszty czekają mnie kosmiczne, a to za sprawą wcześniejszych konowałów, którzy niedokładnie wypełnili mi kanały Za to teraz mam super dentystę, do którego mam pełne zaufanie.

Dziś mój Michaś kończy 3 miesiące

A co do porównań dzieciaczków, pisałyście o tym wcześniej, to u mnie przecież jest to nie do uniknięcia, bo moja rodzona siostra przecież urodziła dzień wcześniej, ale ja tam się nie emocjonuję jak jej córa robi coś szybciej, bo tak właśnie wychodzi. Za to mój niuniek szybciej rośnie, o! Poza tym nie zauważyłam jakichś rażących różnic w naszym podejściu do wychowania, aczkolwiek to dopiero początek
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:40   #2238
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=Lewek;38658955

[/QUOTE]

wszystkiego naj

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-15, 13:47   #2239
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez to zawsze zastanawia u nas ostatnimy czasy kazda kupy konczy sie kapiela bo, nawet wlasne wlosy potrafi obsrac
a to zdolniacha
ja Maję po każdej kupie myję w umywalce. nalewam wody, płyniku i mamy kupę radości

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
no ja aktualnie siedzę nad wloskim, jutro może uda mi się zaliczyc w końcu
powodzenia!

Cytat:

powiem Wam, że jakbym musiała znowu coś studiować (czyt. uczyć się) to bym chyba oszalała.
ja też! dzięki Bogu zdążyłam skończyć studia podyplomowe 4 mies. przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakieś pół godziny temu wyciągałam Maję z kołyski i coś mi w plecach przeskoczyło i ledwo chodzę, nie wiem jak ja dzisiaj będę się Nią zajmowała Kurde, mega boli!
współczuję. mnie też kręgosłup boli i kostka. starość nie radość
w cz-wie mam fajową masażystkę, a w krk gość ostatnio tylko krzywdę mi zrobił

Cytat:
Cytat:
Mieliśmy zapisane do tej pory tylko inhalacje i nic nie pomogły. Kaszel z każdym dniem jest brzydszy. Pediatra stwierdziła, że Antek nie ma skończonych 3 miesięcy, więc nie może dostać leków doustnych, a na zastrzyki musielibyśmy dojeżdżać 2 razy dziennie, a według niej... przy takiej pogodzie to dla chorego dziecka zła opcja. Poza tym nadal niepokoi ją to serduszko, bo wciąż są te szmery.

Boże, serce mi pęka dosłownie.
trzymamy kciuki kochana!

Cytat:

Czy Wasze dzieci też tak chlapią w kąpieli?u nas jest wszystko mokre do okoła
no właśnie z 3 dni temu spodobało jej się chlapanie i już chlapie

Sojka gratulujemy ząbków
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:50   #2240
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Byłyśmy z Biką i Emilką i moją Zuzią na spacerku,było super,teraz Zuzia wypiła mleczko,mamusia wizażuje i gotuje obiadek.
A no byłyśmy, byłyśmy było super, a jutro ćwiczenia

My też pojadłyśmy - Emilka mleczko, ja czekoladki obiad prawie gotowy, a teraz się bawimy i w między czasie wizażujemy - oj coś czuję, że wychowam małą Wizażankę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2013-01-15 o 13:52
Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:51   #2241
m_moni
Zadomowienie

mojemu mężowi zachciało się grochówki, więc dziś
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:51   #2242
weronika_91
Zakorzenienie

Co do chlapania to my też mieliśmy z tym problem, połowa wody z wanienki lądowała wokół niej i od nowego roku kąpiemy Jaśka już w dużej wannie
Stary 2013-01-15, 13:54   #2243
katiem
Wtajemniczenie

Weronika to homeodent cytrynowa - firma boiron. Jestem na etapie jej testowania od tygodnia i póki co jestem zadowolona. W aptece mojej kosztuje ok 20 zł, ale była w koszyczku z 50% rabatem bo do kwietnia data ważności. I się skusiłam.

Sojka brawa dal Zosi bardzo cierpiała?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:03   #2244
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

o matko biedny Antos!! mam nadzieje, ze szybko mu pomoga! informuj tu ciotki

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

to jest katiem

nie sluchaj tz!! nie scinaj bron boze!! moj tz tez ma czasem takie super pomysly, ostatnio mnie wrecz błagał zebym sie na rudo przefarbowala
no wiem, pomyślałam sie bo oglądałam fotke Giuli na fb i tak sie zapatrzylam, ze kasiam zamaiast katiem napisalam

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:07   #2245
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A no byłyśmy, byłyśmy było super, a jutro ćwiczenia

My też pojadłyśmy - Emilka mleczko, ja czekoladki obiad prawie gotowy, a teraz się bawimy i w między czasie wizażujemy - oj coś czuję, że wychowam małą Wizażankę
rośnie następne pokolenie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-15, 14:13   #2246
afternoon
Rozeznanie

Dziewczyny co można wziąć na biegunkę jak się karmi? Dopadło mnie + ból głowy i mega osłabienie. Żeby to tylko nie była grypa
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:18   #2247
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
rośnie następne pokolenie
no właśnie. Czasem sie tak zastanawiam do kiedy My tutaj będziemy pisać
Czy mając lat 40 jeszcze tak?bo to już niedługo

Afternoon smecte, węgiel
poza tym gorzka czekolada.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!

A to chętnie skorzystam z propozycji, dzięki

Jak dla mnie to lepiej teraz wyglądasz

Ja też teraz latam do dentysty, i koszty czekają mnie kosmiczne, a to za sprawą wcześniejszych konowałów, którzy niedokładnie wypełnili mi kanały Za to teraz mam super dentystę, do którego mam pełne zaufanie.

A co do porównań dzieciaczków, pisałyście o tym wcześniej, to u mnie przecież jest to nie do uniknięcia, bo moja rodzona siostra przecież urodziła dzień wcześniej, ale ja tam się nie emocjonuję jak jej córa robi coś szybciej, bo tak właśnie wychodzi. Za to mój niuniek szybciej rośnie, o! Poza tym nie zauważyłam jakichś rażących różnic w naszym podejściu do wychowania, aczkolwiek to dopiero początek
a dziękuję bardzo
i wszystkiego najlepszego dla Michasia

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:19   #2248
gda
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie. Czasem sie tak zastanawiam do kiedy My tutaj będziemy pisać
Czy mając lat 40 jeszcze tak?bo to już niedługo

Afternoon smecte, węgiel
poza tym gorzka czekolada.
Ale kakao chyba może uczulić, to lepiej węgiel, smectę, probiotyki.

My po szczepieniu. Mieliśmy 5w1 i pneumo. Pierwszej nie zauważył, a przy drugiej się wydarł biedaczek aż siny się zrobił. Ale chwila przy cycu i usnął. Teraz wariuje obok na łóżku
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:24   #2249
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kakao chyba może uczulić, to lepiej węgiel, smectę, probiotyki.

My po szczepieniu. Mieliśmy 5w1 i pneumo. Pierwszej nie zauważył, a przy drugiej się wydarł biedaczek aż siny się zrobił. Ale chwila przy cycu i usnął. Teraz wariuje obok na łóżku
dobrze że już po, dla Henia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-15, 14:24   #2250
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

O rany... nawet sobie nie wyobrażam jak się teraz czujesz... tulę mocno...
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Sto lat, sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mojemu mężowi zachciało się grochówki, więc dziś
hehe my przez ostatnie dwa dni jedliśmy, a dziś resztę zabrał sobie do pracy. Współczuję współpracownikom

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można wziąć na biegunkę jak się karmi? Dopadło mnie + ból głowy i mega osłabienie. Żeby to tylko nie była grypa
Mi znajoma pediatra bardzo polecała to http://www.allecco.pl/produkt-Uklad_...62810,996.html ale nie zdażyłam wypróbować bo mi sama biegunka przeszła.

Zielona
, byłam w lumpeksie, kupiłam kilka rzeczy (spodnie, body-rampers, dwie koszulki, bluzka, bluza) i jedne spodnie jeszcze wzięłam na 86 bo fajne były, chcesz je? Chcesz fotki??? Wszystko po 1zł/szt. W przyszłym tygodniu jeszcze na pewno będę to poszukam dalej, bo bardziej się opłaci wysłać w jednej przesyłce

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-15 o 14:28
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości