|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A mój "ojciec" to jest mistrz nad mistrze. Pomylił mnie z moją siostrą, facet w ogóle nie wie jak wyglądam. Moje imię zna tylko dlatego, że musi mi alimenty płacić co miesiąc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mniej wie- dłużej żyje ![]() co do pogrubionego: brak słów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#1836 |
Zadomowienie
|
Oj temat kolczyków u mnie to samo. Nie rozumiem dlaczego moja mama była i jest dziko wręcz przeciwna robieniu sobie kolczyków. Mówię tutaj o uszach i to płatku i chrząstce. Przez całe gimnazjum marzyłam o chrząstce, ale NIE. Nie rozumiem dlaczego, mam 3 dziurki na płatku, fakt przestały mi się podobać, to kolczyki wyjęłam. Koniec dramatu. Rozumiem kolczyk w brwi czy języku, bo o niego trzeba dużo bardziej dbać itp. ale w uchu... . Mimo, że teraz nie chce już w chrząstce (chociaż może....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3866433 2]
To mnie zmobilizowało żeby wyjechać z mojego rodzinnego miasta na praktyki studenckie na drugi koniec Polski, i powiedziec im że już nie wrócę. oczywiście komentarze "tak, jasne, wrócisz szybko bo sobie nie poradzisz" słyszałam chyba całe 2 miesiące. Ale po praktykach szybko znalazłam pracę i zostałam ![]() Mieszkam w dużym mieście i musiałam zacząć tutaj studia, bo mój brat studiuje w prywatnej szkole i moi rodzice mu to opłacają ![]() Na pewno wyjadę gdzieś na magisterkę (no chyba że znajdę dobrą pracę tutaj)., ale póki co.... to muszę się męczyć ![]() ![]() ![]() ![]() Ale, ale - najśmieszniejsze - tata nigdy mi nie wierzy, że chcę iść do koleżanki na noc, normalnie, np. idziemy razem na imprezę a jako że ja mieszkam na peryferiach, no to żeby nie wracać, mogę spać u niej. Mój tata zawsze wtedy uważa, że coś kombinuję i na pewno kłamię. Za to jak mówię, że na domówkę, to spoko. ![]() ![]() Jak byłam młodsza, to w ogóle nie chodizłam do koleżanek na noc, bo moi rodzice w ogóle nie ogarniali takiego zwyczaju, oni tak w młodości nie robili i nie wiedzieli, ze to jest normalne. Więc na trzydniowy festiwal, czy na Woodstock - to ok, ale normalnie po ludzku do koleżanki na noc czy do znajomych z innego miasta na kilka dni, to mi tata nie wierzy... Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-01-15 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Druga sprawa mieszkam na południu Polski do Wawy mam ok. 300 km, rodzice puścili mnie bez problemu na Sonisphera ze znajomymi. Ostatnio nie chcieli mnie puścić na Sabaton do Krk z przyjacielem i jego rodzicami....bo za daleko. No ludzie ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Jak miałam 22 lata, to z własnych pieniędzy ze stypendium, zrobiłam sobie tatuaż. Mama powiedziała, że jestem nienormalna, tato strzelił focha. Mnie to słabo obeszło, bo to moje ciało, moja kasa. Ale...witki mi opadły, jak po roku czy dwóch, jak któregoś dnia nocowałam w domu rodzinnym i rano tato zobaczył, że mi tatuaż wystaje spod koszulki (mam na całym prawym boku), to strzelił focha, że skąd ja mam tatuaż, on o niczym nie wie
![]() ![]() ![]() Ja mam podejście inne. Wolę, żeby kolczyki czy tatuaż były przemyślaną decyzją mojej pociechy. Jeśli ma ochotę mieć rękaw czy kolczyk w jakimś tam miejscu, to spoko. No...nie podobają mi się tylko ekstremalne tunele i ekstremalne modyfikacje ciała ( http://piwni.pl/sites/default/files/...ic/bodymod.jpg ). |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Raczkowanie
|
Jak Was czytam, to stwierdzam, że miałam cudowne dzieciństwo
![]() A z rzeczy, które mnie dziwią, to fakt, że 15 cm śniegu może spowodować paraliż komunikacyjny. No kurka, ja po takich drogach na rowerze zasuwam, a autobus nie daje rady? |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Skoro już narzekamy na rodziców to mnie zawsze irytowało to, że moi rodzice strasznie "nadskakiwali" mojej młodszej o 3 lata siostrze. Doszło do tego, że gdy wychodzili do pracy to o zgrozo kazali mi zrobić kolacyjkę dla mojej 15letniej wówczas siostry. Bo ona taka biedna i nie zje.. Ludzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Moi rodzice też czasem robią z nas takie sieroty... Jak chciałam po 1 roku studiów iść do roboty na wakacje na kasę to było: "Nie dasz rady, to trzeba szybko kasować, a co jak manko zrobisz?" ![]() To samo, ostatnio moja siostra miała mieć praktyki, zwykłe siedzenie w szatni w czasie imprezy sylwestrowej. Oczywiście było: "A Ty sama tam będziesz? Jak Ty to ogarniesz jak Ci ludzie się zwalą? A jak coś zginie to jeszcze będziesz za to odpowiadać..."
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie pisanie polskich słów w wersji anglojęzycznej, np. ostatnio dodany wątek na plotkowym "jaki prezent wysłać do Canady?" albo sex, nie seks.
#1847 |
Raczkowanie
|
Mnie ogólnie dziwi cały polnglish, staram się go nie używać, bo przecież a niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają
![]()
#1848 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W temacie wychowawczym dziwi mnie taki pogląd, który reprezentuje moja babcia: dziecka się nie przeprasza, nieważne, ile ma lat i czy ma rację, czy nie, to dziecko ma przyjść i przeprosić. Pierwszy raz usłyszałam należne mi przeprosiny dopiero jak skończyłam 20 lat. Wcześniej mogłam pomarzyć, nawet jeśli to mnie powinna przeprosić, zawsze kończyło się na tym, że ja przepraszałam, bo atmosfera w domu leżała, obraza majestata przenosiła się na wszystkich członków rodziny. Dziwi mnie też faworyzowanie dzieci. Mam młodszego brata i zawsze jestem mu stawiana jako przykład, lepiej radziłam sobie w szkole itd., jest cały czas do mnie porównywany i był momet, w którym sama musiałam go przekonywać, że ja się lepsza nie czuję, a on gorszy nie jest i że ma ich nie słuchać, bo gadają głupoty. Dziecko naprawdę może wpaść w porządne kompleksy. Cytat:
![]()
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Raz się na mnie babcia obraziła, bo powiedziałam jej, że nie może iść do komunii skoro ma ślub cywilny
![]() W ogóle moja babcia to agenciara. Potrafiła nadawać na mnie do ojca, jaka to ja zła jestem, a do mamy, że wszystko ok ![]() ![]() Z innej beczki, co mnie nie dziwi a irytuje. Przekonanie wszem i wobec w mediach, że każdy zna Warszawę. Przykład: w PnŚ rozdają bilety do kina X i już nie podają w jakim to mieście ani jaka ulica. Potem w dalszej rozmowie wychodzi, że to stolica ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Też mieszkałam wtedy w domu wolnostojącym, a z sąsiadami niestety za dobrych relacji nie miałam, więc musiałam się usamodzielnić.
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
To jest maniera Warszawiaków jak na forum jest pytanie o fryzjera, sklep czy basen i brak zaznaczenia o jakie miasto chodzi to na pewno chodzi o stolyce bo warszafka nie musi nic dodawać, tak samo jak mówią o czymkolwiek. Mieszkancy innych miast dodaja ze chodzi o Szczecin, Kraków czy Poznań
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Do dziś słysze, że nie nadaję się do robienia prawa jazdy. Skąd mam wiedzieć, skoro nawet na kursie nie byłam ani za kółkiem nie siedziałam
![]() ![]() Za to mój młodszy brat miał prawko zasponsorowane o aucie, jakie chce, nie wspominając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Dziwi mnie to, że tacy ludzie są znani: http://www.pudelek.pl/artykul/47692/...znych_zdjecia/ ![]()
![]() |
#1856 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Pani Mizantrop
|
Nie mam pojęcia
![]() ![]()
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A znów z faworyzowaniem u mnie też jest jakoś inaczej. Jestem najstarsza z naszej trójki, miałam iść do technikum i byłoby w porządku. Udało mi się do liceum, potem na studia, więc ode mnie się wymaga. Przyniosę tróję z zaliczenia to 'jak to tak?! trzy? nie dało się lepiej?! nic nie masz do roboty tylko się uczyć"- brat (lat 15) przyniesie tróję jest wielka radość, aferę mu zrobili tylko wtedy jak okazało się, że ma powtórkę z angielskiego. Ale to oczywiście też nie z jego winy, tylko z winy nauczyciela. Siostra (lat 17) też jest wychwalana ponad wszystko, bo w zawodówce jedzie na samych czwórkach i piątkach, a w ogóle się nie uczy! No geniusz w rodzinie się przytrafił. Szkoda, że zabłysł dopiero teraz, a w najlepszym gimnazjum w okolicy jechała na samych dwójach, bo się jej uczyć nie chciało. Z okazji tego, że jednak jakieś resztki ambicji mam jestem totalnym beztalenciem zdaniem rodziny. I powinnam brać przykład z siostry (a kto wie czy czasem nie z brata też) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.