|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Ja się kręcę w nocy. Na plecach też się kłądę na chwilę i czasami pewnie tak zasypiam - no ale trudno.
Maluchowi jak się moja pozycja do spania nie podoba to tak kopie, że muszę się przekręcić
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i po pieluszkach - nic nowego się nie dowiedziałam, widziałam już stronę www tej babki - jak dla mnie za drogie te pieluszki, będę na próbę tańsze kupować. |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
deb ja prawie cala noc spie na prawym lub na prawym i na brzuszku troche albo na plecach , i nic mie nie jest, mysle ze to jest indywidualna sprawa jak mozesz psac i nie masz problemu z oddychniem z krazeniem to mozesz spac na prawym
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam dzień dobry tvn o tych pieluszkach.. jakie one śliczne
możliwe, że też spróbujemy tych pieluszek, ale dopiero po pierwszych 2-3miesią Cytat:
też mi się wydaje, że z tym spaniem to najważniejsze jest jak już dziecko duże, w tych ostatnich miesiącach.. Uwielbiam spać na brzuchu, teraz jednak staram się pilnować i spać na boku, podkładam sobie poduchę pod kolano. Ale od jakiegoś czasu biodro i kręgosłup na tym cierpią i czasem mi pomaga jak chwilę poleżę na plecach |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), zjada wszystko i wszystko mu smakuje. Nawet takie jakieś wymyśle przepisy, których więcej nie robię bo mi nie smakują Moja mała wczoraj wieczorem brykała, ale tak dawała czadu, nie wiem czy dyskotekę sobie robiła czy co ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Przeglądam sobie tą tabelę wielkości dziecia i jak czytałam Wasze posty to myślałam, że moja jest mała a tutaj wychodzi, że wcale nie. Mam nadzieję że nie będzie taka duża jak ja albo jak u męża w rodzinie. Ja ważyłam 3900, mąż 3600, jego brat 3500 a siostra 4000
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam Was
![]() wczoraj po pracy poleciałam na zakupy z TŻ, bo ma ważną uroczystość jutro a ja w żadną kieckę nie wlazłam ;( powiem Wam, że szok kupiłam 3 kiecki w których nie widać brzucha i to za śmieszne ceny - czarna krótki rękaw promod - 56 zł czarna 3/4 rękaw x 2 po 50 i 80 zł w Reserver i znalazłam też taką ala ciążową na bal w pracy w Camieu za 69 zł więc odsyłam wsyztskie 3 do Asosa![]() Po zakupach byłam na kolacji firmowej i się obżarłam koszmarnie, ale było super
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Uff dzięki za kolejne potwierdzenia, że nie trzeba leżeć na lewym boku tylko można się powiercić!
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie biegam na codzień jakoś specjalnie często, może dlatego że mało pije ![]() Ada dopiero doczytałam jak się wszystko skończyło ... biedna, nadenerwowałaś się
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dobrego było na kolacji? Albo lepiej nie pisz
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym na targach dostałam dużo gratisów i lepsze ceny i liczę, że u niej w pracowni też coś dostane gratis albo taniej wolę nei ryzykować z tańszymi pieluchami, tu mam gwarancję. Póki co wydałam na pieluchy wielorazowe niecałe 550 zł a mam 7 pieluch, 9 wkładów chłonnych i 3 wkłady sucha pielucha a kupowałam tez jeszcze droższe pieluchy, bo w małe me. Babyetta jest najtańsza spośród tych polskich firm
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-01-17 o 10:39 |
|
|
|
|
#1781 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania i Nela- oba miłe dla ucha :love: czyli nici z tuniczki safari, że trafi do mych rąk ;) Cytat:
Cytat:
na plecach nie umiem spać, śpię na boku, raz jednym, raz drugim- póki jestem przytomna, to staram się na lewym, ale w nocy co się dzieje jak śpię głęboko to nie potrafię powiedzieć :) zdarza mi się spać też na pół- brzuchu ;) Cytat:
oby miał nauczkę na następny raz, a Ty sobie zrób listę telefonów do globusów i innych, będziesz spokojniejsza :) Cytat:
pyszna noc i pyszny obiadek, aaaaaa! Cytat:
Cytat:
nonie, mój wczoraj wyciszył telefon i dwa razy dzwoniłam (żeby kupił mleko, wiedziałam, że jest tuż tuż domu, bo dzwonił 10 minut wcześniej, ale i tak się stresowała), za 3 min był w domu, ale mnie wkurzył ;)
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo. Ale jakoś jednak bardziej przekonują mnie papersy... Bardzo mi się podobają te pieluszki bo są ładne i kolorowe i na pewno zdrowe dla dziecka, ale ta cena. Może i papersy wyjdą drożej ale ta kwota się rozkłada. A tu wydatek jest praktycznie na raz i ja np chciałabym mieć zestaw na 2/4 dni bo nigdy nie wiem jak będą schły i czy np będę miała czas je uprać czy jak się bedą prały kupki bo nie raz trzeba moczyć pieluchy, żeby je doprać. Takie moje zdanie. Może kilka kupię ale w moim otoczeniu nie znam osoby, która by ich używała. Znam dziewczynę, która w 7 miesiacu ciązy wylądowała w szpitalu bo je "nogę chwytało". Lekarze stwierdzili, że zrobił się zakrzep bo nie spała na lewym boku i dobrze, że tak się to skończyło, bo mogło dużo gorzej. Ale później się okazało, że ma zakrzepice i przez to skłonności do takich rzeczy, ale nie zmienia to faktu, że bezpieczniej na lewym boku.
|
|
#1783 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję córki!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to pewnie też kwestia tego kto ma jak dużą łazienkę.Jeszcze 2 strony.
|
|||||||||
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych tabel i wielkosci to one sa bardzo zanizone i pamietaj ze w jednym tyg. dzidzia utyje 20 g a w nastepnym 200 wiec to jakie bedzie jescze nic nie przesadza ![]() Cytat:
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
nuna2 a czy to urząd skarbowy w Wadowicach??
Jeśli tak to jestem w stanie w to uwierzyć bo tam pracują tacy ludzie, że masakra. Ja byłam z tata po zaświadczenie o braku podatku od darwizny bo dostał działkę od siostry. Nie dość, że oczywiście trzeba czekać na nie 3 tygodnie to oczywiście kosztuje chyba 17 to baba była tak bezczelna, że szok. Zadawała 100 pytań i to takim bezczelnym tonem. A po co to pani? A co pan będzie robił z tą działką teraz? A chcę ją pan komuś dać itd jakby ją to wogole miało prawo interesować.
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Też chcę zacząć od rozmiaru uniwersalnego, czyli po 2-3 m-cu życia dziecka 2. Planuję kupić pieluszki do których wkład się przypina, a nie wkłada do środka, żeby jednej zewnętrznej pieluszki możnaby użyć chociaż na dwie zmiany. Jeszcze nie znam tych fachowych nazw, bo dopiero w lutym będę pierwszy rzut kupować. Ale tak na zdrowy rozum to plan mam taki, zeby kupić z 8 pieluszek, 2x więcej wkładów i mam nadzieję, że wtedy wystarczy prać je co drugi dzień. A co jeszcze jest potrzebne to zobaczymy. Ale jestem zdecydowana na 100%, żeby je kupić. Pieniądze na wyprawkę mamy odłożone, więc wole teraz wydać więcej niż na przestrzeni lat co chwilę latać do sklepu po pieluchy no i są takie piękne A i jeśli się zrezygnuje z tych mini, dla dzieci 0-3 m-cy, to pewnie wyjdzie jeszcze taniej niż te 2 koła. Lublana, a ty robiłaś jakies wyliczenia ile Cię już skompletowana pieluchowa wyprawka wyniesie? |
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja próbuję, ale też mi nie wychodzi i jakoś bardzo się tym nie przejmuję.
|
|
#1792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i przede wszystkim aby wszystko było dobrze! Cytat:
A Ty stresu co nie miara.. Mógł dać znać od kolegi ,że zostaje tam bo mają naukę czy coś...ehhh ta młodzież![]() Dobrze,że nic się nie stało! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam ![]() Witam się z rana, ale póki co spadam bo muszę pozałatwiać kilka spraw i dopakować męża na jutro.
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i spadam wystawiać all..
ADA-cieszę się,że wszystko tak dobrze sie skończyło!!
|
|
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Otulaczy po sikaniu możesz uzywać kilkukrotonie zanim dasz do prania i tylko włady wymieniac na czyste, ale po kupie to już lepiej wymienić tez otulacz![]() Ja mam taki plan, że chce zacząć wielorazówki od ok. 3 miesiąca, ale czasem będę też robić dni wielorazowe, pieluszek już mam 7, do porodu pewnie jeszcze z kilka dokupię, więc będę miała zestaw, żeby przy noworodku używać zamiennie z jednorazówkami, akurat żeby pupa odpoczęła tylko oczywiście jak nawet zmniejszone do najmniejszego rozmiaru pieluszki onesize (bo takie mam) nie będą na noworodka za duże.Co do kosztów ja chcę mix pieluszek z kieszonką i otulaczy, myślę, że skoro do tej pory wydałam 550 zł a mam już spory zestaw to w 1500 zł się na luzie zmieszczę Jak Ty chcesz same otulacze i wkłady to i poniżej tysiaka możesz zapłacić, ale spróbuj też kieszonek, sa dobre na wyjścia, tyle że kieszonke trzeba od razu prać po siku/kupie.
|
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja Wam pokażę co kupiłam w Reserved na wiosnę zamiast kurtałki cena 34,99, widziałam też rude, ale ten militarny zielony to mój kolor. piękne to i praktyczne- tak mi się wydaje ![]() Mysia, to ja ja te sukienki zakupię teraz ślubne na asos....jesteś w stanie powiedzieć o ile rozmiarów przekłamuje ta tabela? może wezmę tylko jeden większy niż przed ciążą, a nie dwa jak wynikało z tabel Cytat:
podać ilości minimalne jakie trzeba by mieć na początek? i jaki to koszt poszczególnych elementów? i ile w międzyczasie dokupywać, tzn ostatecznie jaka jest liczba potrzebna? cholera, TV nie mam to programu nie obejrzałam. jaką mają przewagę te pieluszki od starego sposobu z tetrą? a w plenerze nie ma problemu z przewijaniem? np jestem gdzieś, idę do łazienki, przebieram, a potem z tym brudnym wkładem spaceruję dalej?
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę jakiś filmik ogarnąć
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
happy blue - ale ciuchy ciążowe kupuje się w rozmiarze w jakim chodziłaś przed ciążą.
Jeśli chodzi o sukeinki z asosa to proponuję 1 rozmiar mniejszy niż przed ciążą, ale oczywiście wszystko zależy od fasonu...
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Can po prostu zamieścili tabelkę specjalną dla ubrań ciążowych i tym się z Mysią sugerowałyśmy. Jak się mierzyłam i porównywałam z ich tabelką to wyszło, że powinnam zamówić rozmiar 38, a przed ciążą nosiłam 34 :/ zamówię więc najmniejszy jak mówisz i wymienię ostatecznie.
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
te pieluszki przede wszystkim zauroczyły mnie wyglądem. Te kolory i wzory powalają
ale.. mimo wszystko wydaje mi się, że jak podliczy się całość, łącznie z kosztem prania, to wychodzi spora sumka.. i nie wiem czy to się tak opłaca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

), zjada wszystko i wszystko mu smakuje. Nawet takie jakieś wymyśle przepisy, których więcej nie robię bo mi nie smakują

kupiłam 3 kiecki w których nie widać brzucha i to za śmieszne ceny - 

Ślub 27. X. 2012

za wizyty! czy ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje?
Trzeba czekać do wizyty