|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
Cytat:
![]() ok. 100-120 zł, ale nie wiem czy obydwa igg i igm. Ja mam w pakiecie medycznym na szczęście, więc za friko. Cytat:
Ja aż tak ciąć kosztów nie chcę/nie muszę i stawiam na polskie pieluszki z Babyetty, Małe Me i Nappime (z przedziału 40-67 zł szt)- to jest dla mnie wypośrodkowane między drogimi hamerykańskimi cudami po stówkę za sztukę i tanimi chińskimi. No i te polskie mają gwarancję, więc jak coś się spieprzy to wiem kogo ścigać poza tym są sprawdzone i polecane przez koleżanki. Jako wkłady planuje głównie tetrę, bo mam taką wizję, że jak się ja rozłoży to szybciutko wyschnie i jest tania ![]() Będę tez pewnie testować inne firmy czy dziewczyny szyjące w domu ![]() Tak jak mówisz, można spokojnie dopasować do swojego budżetu całą wyprawkę No i jeszcze jedno - jako wkład chłonny można użyć pociętych starych ręczników, jako wkład sucha pupa kocyk polarowy za dyszke pociąć, wszystko sie da zrobić tanim kosztem
|
|||
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
ja też robiłam w pierwszym trym.
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() używam podobnie jeśli chodzi o proszek a płyn ostatnio do prania kupiłam rex 3w1 taki z wiśniowymi kwiatami pachnie bosko.. a do płukania zmieniłam z lenora na cocolino biały....taki z misiem.. uwielbiam ten zapach.. co jakiś czas trzeba zmieniac bo się człowiek przyzwyczaja jeśli chodzi o pieluchy.. Ja używam jednorazowych..(z wygody) różnych ale przeważnie dady na zmiane z huggies..a jak są w promocji kartony z pampersami w tesco to też nie opuszcze ![]() moje dziecko nigdy nie było odparzone..(z ręką na sercu) jedna pielucha na noc dwie w ciągu dnia..czasami jak grubsza sprawa to trzy i tyle.. jak był noworodkiem..to około 7 na dobe szło ale to z obawy czy wygodnie czy sucho czy czasem mu coś nie przeszkadza ![]() potem dochodzi się do tego że to przesada... ![]() jesli chodzi o pieluszki wielorazowe to szacun wielki za decyzje
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co do cytomegalii to wydaje mi się, że lekarze jej nie zlecają, bo jej się po prostu w ciąży nie leczy. Nie ma żadnego antybiotyku i tak naprawdę nic nie można na nią poradzić. Toksoplazmoza za to normalnie jest leczona.
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też lubię poncza, a już na brzuszek to świetne rozwiązanieJa tez wlasnie studiuję temat Cytat:
Poza tym po tych 3-ech miesiącach dziecko zaczyna sikać trochę rzadziej (choć więcej ) i pieluszki zmienia się rzadziej. Więc trzeba ich mniej na dzień niż na samym początku.Ja zamierzam przeznaczyć 1000zł na początek, a potem ewentualnie dokupować, jeśli poczuję, że są jakieś braki tak do 500zł więcej maksymalnie. Do tego koszt prania przez 2 lata powiedzmy te 500zł więc chcę, żeby całość nie wyniosła więcej niż 2 tysie. A, że planujemy też drugie dziecko, to z drugim wyjdzie jeszcze taniej. Cytat:
![]() Cytat:
Nie żebym Was na siłę namawiała na wielorazówki, bo kazdy wybierze to co dla niego wygodniejsze i lepsze. Ale pewne watpliwości można rozwiać
|
||||
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozylam sie o 4, jak juz padlam to do 11.30 zatem dzien dobry...ide czytac, a nocne monologi nie sa takie zle, hehe. przynajmniej nikt nie wbija sie z postami pomiedzy moje przemyslenia i powstaje jeden wielki post, a moje gadulstwo nie zostanie dostrzezone |
|
|
|
|
#1871 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, ze mam obawy typu - tam będzie prawdziwa kupa ale kurde kupe się spuści w toalecie razem z papierkiem a przy jednorazówkach i tak ma się z nią kontakt, bo przecież dziecku trzeba cały obsrany tyłek umyć. Nie jest dla mnie zachęcająca myśl, że w zimie będzie mi to pranie wisieć w mieszkaniu, ale przecież i tak robię pranie i i tak wisi, więc to taki minus, że go w zasadzie nie ma.
|
|||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
no to mamy porownywalne wielkoludkowe panny
super, bo myslalam, ze moze powinna byc troszke wieksza. dzieki ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
) ani za mala. lekarka mowila, ze ok, ale tutaj wydawalo mi sie, ze wiekszosc z Was przekroczyla juz 500gramow a dopytuje, bo jestem wczesniakiem z 7 miesiaca, waga po urodzeniu 1400gramow...
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słyszałam o jakiś orzechach piorących czy czymś takim...---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ide pakować dalej swój "dobytek" pakuje od kilku dni potroszku, i nadal mam pół kuchni do spakowania
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
poszukam jutro, moze wrzuca do sieci. dzisiaj znalazlo mi tylko
http://dziendobry.tvn.pl/video/reni-...west,8823.html http://dziendobry.tvn.pl/video/matki...est,14363.html |
|
|
|
#1875 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja piorę w płynie- aktualnie Dreft, do tego Lenor 5 litrowy koncentrat, ale ostatnio to nawet nie wlewam i nie widzę różnicy ![]() Cytat:
dziewczyny szyjące w domu? wow ![]() Cytat:
obliczyłam, że zestaw proponowany przez nich (nie uwzględniający pomysłów, które podajesz np z wykorzystaniem nie ich wkładów) jako optymalny czyli do prania co 2-3 dni dla dzieciaczka od 2- 3 miesięcy wyniósłby 1387 zł, więc na pewno można się w 1000 zł zmieścić. ale wiecie co mi przyszło do głowy? nie chciałabym, żeby się skończyło tak, że sama będę przewijać, bo otoczenie (łącznie z daddym) nie będzie mogło się połapać czy najpierw kieszonkę, otulacz czy formowankę ej, fajne te pieluszki.....
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Orzechy też zamierzam wypróbować
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Witam przyszłe mamusie
. W marcu kończę 22 lata jestem w 22tc. Urodzi nam się synek z tego co mówił lekarz . Mam takie pytanie do was widzę że macie tu dużo badań robionych ja nawet nie słyszałam bicia serduszka swojego dziecka. Prócz grupy krwi, toksoplazmozy i raz kontrolnych badań nie miałam robione nic. Chyba czas najwyższy zmienić lekarza. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego z Warszawy który rzetelnie podchodzi do ciąży???
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Atena ja używam viziru po burżujsku
a lenor to za każdym razem inny kupuję zapach to mi się nie nudzi ![]() ada a nie możesz wziąć tel do matek jego kolegów? na jakimś zebraniu czy coś? tak w razie czego. aż sprawdziłam te badania na cmv bo nie pamiętałam. też miałam ale tylko w pierwszym trym przy tych pierwszych badaniach takich dużych. |
|
|
|
#1880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cześć Cytat:
dzięki
|
|
#1881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze uklepuję ziemniaki, wyjmuję 1/4 i dosypuję mąki, dodaję jajco i zagniatam. Włala Cytat:
Cytat:
Ada cieszę się, że syn cały i zdrowy Co do spania to ja spałam dziś aż za dobrze... do 11:30 ale wiedziałam, że tak będzie jeśli mężu będzie w domu ------ Dzień dobry Pochwalę się, że dziś wyczułam pierwszy raz dokładnie jakąś część ciała Synka, podejrzewam, że to była nóżka |
||||
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
niunka witamy
![]() ja chodzę prywatnie a badania które mi zleci gin robię w luxmedzie bo mam tam abonament z pracy. trochę drogawa jest ale ja jestem baaardzo zadowolona. zawsze mogę do niej zadzwonić na kom jak coś mnie niepokoi i odpowiada nawet na najgłupsze moje pytanie
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, ze czarno-biale,a nie zolto-jodynowe hehehe zobaczysz jak to bedzie u Ciebie, ale ja zupelnie nie czuje zeby mnie zbyli. lezalam bite 40 minut, wszysto sprawdzone, pomierzone. widzialam jak mala fika, zaklada nogi na glowe, rece wsadz pod glowke, boksuje mnie po brzuchu, ziewa, wysuwa jezyk, prostuje nozki...nic wiecej oczekiwac od wizyty nie moglabym chciec. no moze nagranie zeby pokazac rodzince - ale za 100zl wole kupic cos fajnego dla dziecka. daj znac jak juz bedziesz po ja swoj termin w sodowskim (w ten pon) oddalam kolezance, wiec dopytam ja czy widziala w 3d.
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno wszyscy ogarną, bo to jest przeciez to samo co jednorazówka - zapiąc i gotowe
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Justi
za kopniaczka ![]() ostatnio w wiem co jem i wiem co kupuję było o niemieckiej chemii |
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tematach ciążowych jestem kompletnie zielona wiem tyle co z internetu ale wasz wątek to kopalnia wiedzy |
|
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś.....zebrania jeśli mam to chodzę indywidualnie ..bo mam małe dziecko..i taki mam przywilej..
nie..no napewno po tej nauczce jakiś kontakt bede miała....coś wymyślimy.. skupiamy się na naprawie telefonu jego.. ![]() niunka witaj Ja śpię różnie ..tak jak mi wygodnie.. przeważnie z nogami zarzuconymi na tżta ![]() w ogóle robię wygibasy i rzucam się strasznie .. nie mogę spac w nocy.. a jeszcze co dwie godziny mały woła na cyca
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A chodzis zprywatnie czy na nfz. ja jestem w 20tc i bicie serca słyszę na każdej wizycie piersze w gabinecie położej a później na usg któe robi mi lekarka. Co do badań to miałam całą masę badań od zwykłej morfologi i moczu po wzw, hiv czy różyczkę i toxo.
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
na profilu fb superniani wczoraj wrzala dyskusja o mamach pierwszego kwartalu...pojawilo sie nawet rozwiazanie, zeby te ustawe wprowadzic...od 2014 roku. ciekawa jestem co bedzie dalej. strach sie bac
![]() http://www.tvn24.pl/wstajesz-i-wiesz...ka,300429.html http://dorotazawadzka.natemat.pl/47331,jestem-matka-pierwszego-kwartalu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

no i chyba przy takim praniu kilka razy w tygodniu spiorą się, no ale to nie zmienia faktu, że to dla dobra pupy

ale normalnie, to niebieski.
Jak w lecie wystawię suszarkę na balkon, to w całym domu mi pachnie.

ale kurde kupe się spuści w toalecie razem z papierkiem a przy jednorazówkach i tak ma się z nią kontakt, bo przecież dziecku trzeba cały obsrany tyłek umyć. Nie jest dla mnie zachęcająca myśl, że w zimie będzie mi to pranie wisieć w mieszkaniu, ale przecież i tak robię pranie i i tak wisi, więc to taki minus, że go w zasadzie nie ma.

słyszałam o jakiś orzechach piorących czy czymś takim...
. W marcu kończę 22 lata jestem w 22tc. Urodzi nam się synek z tego co mówił lekarz
ale wiedziałam, że tak będzie jeśli mężu będzie w domu
Ślub 27. X. 2012