MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 17:46   #2461
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zna któraś tą serię? testowała?

http://balneumbabybasic.pl/
widziałam ja dziś w rossmannie i też sie nad nią zastanawiałam... Ale opinii nie słyszałam żadnych. Jedynie połozna na szkole rodzenia cos o tych kosmetykach mówila - że są ok
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się w 30t mogę i ja zacząć odliczać

http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_all
Też go polecam, zamawiałam wiele przedmiotów u niego i jestem zadowolona
gratuluję 30t
A jak z kosztem wysyłki u tego sprzedawcy? Bo tez u niego będę chyba zamawiać
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Jak że pomału trzeba kompletować wyprawkę a na większość się czeka przeprowadzam wywiad Który zestaw wyeliminowałam wszystkie ekstra drogie bo nie wyrobimy z wydatkami i prawdę mówiąc z tż zachciankami wg niego jest dużo czasu no ok ale np. na jedne mebelki czeka się do 8 tygodni tak więc proszę powiedzieć DLA DZIEWCZYNKI 1 czy 2 a może 3 (na przyszłość dla chłopca? lub drugiej dziewczynki ).
1. http://www.amko.com.pl/sketch-pooh-s...7-id-5417.aspx
2. http://mebledladziecka.com.pl/meble-...a-dziecka.html lub bez regału , http://www.babydeco.pl/pl/p/Marylou-Bellamy/2869
3. najbardziej podobają mi się te http://www.amko.com.pl/komoda-i-loze...30-id-805.aspx ale cena jest zabójcza a doliczyć do tego szafę to ja podziękuję. (chyba że dziadkowie dorzucą się ekstra to wtedy mogę je pod uwagę brać.
mi sie ten ostatni podoba
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ahhh obfocilam te ubranka
i ekstra fotka z brzusiem w 27 tygodniu

1. Smyk (body w 3-pakach i 5-paku, spioszki z dlugim rekawem, skarpetki)
2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a i mam pytanie... u nas wszedzie sa spioszki (chodzi mi o te bez rekawkow) z takiego welurku czyli bawelna z dodatkiem polyestru (w ogole samych bawelnianych nie widze)..

czy takie spioszki sa zdrowe dla dziecka, nie poci sie ono w nich za bardzo? Czy nadaja sie na wiosne, a co z letnia pora np. chlodniejsze dni, beda ok?
śliczne A brzuszek... przecudny i malusi
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa :jupi znalazłam w ostatnim sklepie tz w poznaniu nie mieli ale w zielonej górze tak ja nie wiem jak mogłam przeoczyć oddział tego sklepu w zielonej górze ale nie ważne zamówiłam gondolkę do wózka a spacerówkę mogę kupić w każdej chwili bo jest ich multum i już nie musi być z tego czy z zeszłego roku ważne że mam wymarzoną gondolę dla małej.
No i oby teraz mała była mała Po 3 potwierdzeniach raczej nie ma szansy żeby było inaczej wstawię wam zdjęcia bo Pani ze sklepu była tak uprzejma że mi popstrykała zdjęcia nawet powiedziała że mają wyprzedaż na zeszłoroczne modele no ale znowu nie ma spacerówki w tym kolorze co mi się podoba bo wczoraj sprzedali a tak to bym cały wózek kupiła i to po promocji bardzo się opłaca więc nie wiem czy jeszcze przypadkiem nie wezmę innego koloru spacerówki i wtedy wyjdzie wózek tysiak taniej czyli 2800 (w porównaniu do innych sklepów to nawet 1200-1300 taniej), no ale ważne że gondola jest zaklepana.
Oliwka, gratuluje udanego polowania na gondolkę
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
foteli Cybex Aton 2. adaptery byly za 89zl ale zrobil mi rabat za takie duze zakupy na 69zl fotelik tez mi przecenił z 499 na 469zl
poza tym powiedział że teraz już tak robią że każdy fotel na każdy wóz pasuje.

już pewnie po
nadrobiłam do 80str... i musimy jechac na lotnisko po brata Tżźta a potem prosto do szkoły rodzenia. Buuu... jak mi sie nie chce

Napisze tylko, że na wizycie wszystko ok, potem zakupy w rossmannie były, Tż skręcił regał z przewijaczkiem ale szczegóły to opiszę jak wrócę
Stary 2013-01-18, 17:54   #2462
bmma
Zadomowienie

Witam kochane
Mam chwilkę czasu, mogę odpocząć i przeczytać wasze porady, sama przyjemność

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 17:56   #2463
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam
Szalejecie mamuśki, już popakowane, a nawet jeśli nie to większość już wszystko ma kupione, albo chociaż zaplanowane. Ale muszę się Wam pochwalić, że i ja zaczęłam powoli kupować. Jak na razie zamówiłam na allegro koszule, kocyk (zakochałam się w nim) i niedrapki. Byliśmy też połazić po sklepach i poorientować się jeśli chodzi o wózki. Może w weekend pojedziemy do innego miasta w tym celu. Więc można powiedzieć, że w końcu i ja zaczęłam coś działać.

Poza tym dziś rano przeżyłam stan przedzawałowy. Po skorzystaniu z toalety jak już zakładałam gacie to pociekło ze mnie tak dużo białej wydzieliny (przepraszam, że tak obrazowo). Tak dużo nigdy jej nie miałam, więc się przestraszyłam. No ale wydaje mi się, że to było jednorazowe, bo teraz jest ok.

Byłam też ostatnio na wizycie, na szczęście nie ma zastoju w nerce, więc do szpitala nie idę A no i chłopak na 100% jest chłopakiem
Super, że obejdzie sie bez szpitala!

Cytat:

2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a i mam pytanie... u nas wszedzie sa spioszki (chodzi mi o te bez rekawkow) z takiego welurku czyli bawelna z dodatkiem polyestru (w ogole samych bawelnianych nie widze)..

czy takie spioszki sa zdrowe dla dziecka, nie poci sie ono w nich za bardzo? Czy nadaja sie na wiosne, a co z letnia pora np. chlodniejsze dni, beda ok?
Ciuszki są prześliczne

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

A ja po wizycie ok. Malutka waży około 1800. Wszystko ok.
Przed wizytą rozmawiałąm z położną o moim baaardzo częstym twardnieniu brzucha i trochę mnie nastraszyła, że może będę musiała iść do szpitala. Ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze, pozamykane, nie ma się czym stresować, tylko magnez nadal zażywać i dużo odpoczywać.
No i powiedziałąm mu też o bólu w pachwinie. To wszystko to jest rozciąganie macicy i rozszerzanie kości miednicy. Przez to chodzimy jak kaczki Ale bez tego nie daloby się naturalnie urodzić.
za wizytę!
Co do bólu pachwin to mnie uspokoiłaś, czyli wszystko w porządku!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 17:59   #2464
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzień dobry

Cytat:

2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

cudne

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Bułeczki już się upiekły! Są przepyszne chociaż bałam się, że nie wyjdą, bo ciasto nie chciało rosnąć Niektóre mają odrobinę zakalca, ale nic im nie jest. Smakują niesamowicie.

Odpisał mi także ZUS i to w bardzo klarowny sposób więc jedna sprawa na głowie mniej

Nie mogę się doczekać na zajęcia w SR. Jedna z dziewczyn ma termin na 21.01 i jestem ciekawa czy się pojawi )
ostatnio oglądalam przepisy na chlebki i bułeczki na tym blogu: http://wkrainiesmaku.blogspot.com/20...sespatzle.html

Dziś jednoznacznie stwierdziłam- że do czasu wizyty czyli 11.02 pracuje potem juz L-4...Chociaz ja jestem z tych walniętych, które od razu mają wyrzuty sumienia....bo praca fajna
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:02   #2465
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A jak z kosztem wysyłki u tego sprzedawcy? Bo tez u niego będę chyba zamawiać
Ja brałam dużo rzeczy z 18 aukcji chyba i wziełam kuriera płatne przy odbiorze 23zł chyba było. Pisze na stronie, że nie zależnie od ilości koszt wysyłki jeden.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:03   #2466
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a ja czytając o składach kosmetyków uświadomiłam sobie że moje dwie ksiazki o substancjach chemicznych używanych w przemyśle kosmetycznym pożyczyłam komuś i do mnie nie wróciły ;( także kicha bo bym sobie chętnie coś przeglądnęła i odniosła do tego co piszecie o składach
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:26   #2467
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Aaaaaa i

JUTRO. 30 Tydzien ...!!!
za tydzień

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dzień dobry ....

rany rany a dziś 30 tydzień .... czy to już się odlicza...?
za tygodnie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

wow jak Julke rodziłam to urodził się chłopiec w terminie i miał tyle Jula miała w 33 niecałe 2100 i przy urodzeniu 3720 więc duża dziewczynka będzie przynajmniej nie strach na ręce wziąć
Waga urodzeniowa moja i mojego syna to 3150.
Dziękuję, bardzo budujące to co piszesz
Prawda jest taka, że ma być zdrowa i będzie ok

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 18:32   #2468
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

powoli Was nadrabiam jeszcze 4 strony

byłam dziś w rossmanie i powąchałam płyn do kąpieli luksja czekolada+pomarańcza skończyło sie tym, że z rossmana potratowałam prosto do stokrotki w poszukiwaniu czekolady z nadzieniem pomarańczowym ale nie znalazłam musiałam zadowolić się cukierkami z pomarańczową galaretką. na pocieszenie kupiłam jeszcze 3 czekolady

LiwkaO dzięki za listę z rzeczami do szpitala na pewno się przyda

Moderna super ubranka zaszalałaś
śliczny mały i zgrabny masz ten brzuszek

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej, od rana buszuje na allegro i tam mnie cos zastanawia...
czy zamawiała któraś z Was chusteczki nawilżające bądź pampersy z allegro? Czy wychodzi taniej niż w sklepie? (tzn. u mnie napewno wyjdzie taniej bo w małych miastach są takie przebitki że szok)
Np. chciałam kupić Sudocrem w sklepie to za 160g musiałabym zapłacić 23.99 a na allegro znalazłam 250g za 22 czy 23 zł. no to nawet sie nie zastanawiałam.
ja nie zamawiałam przez internet. może w większych ilościach się opłaca albo jesli kupujesz przy okazji inne rzeczy ale tak to można i w stacjonarnych kupić. chusteczki pampersa kupiłam w rossmanie na promocji (za 2 op. po 64 chusteczki -9,99zł) + jedna paczka biedronkowych (4,50zł)

ok idę czytac dalej pewnie zanim skończę przybędzie co najmniej 1 strona
Stary 2013-01-18, 18:45   #2469
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dragusia, bmma - gratuluję zdrowych klocuszków

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

gratuluje wizyt a dagrusia i bmma wasze maleństwa szaleją

co do wyprawki wiele rzeczy mam upatrzone w ikeii i jedyna mozliwosc to zabrac z moim bratem do katowic ale sama sie boje on mnie wysadzi i jedzie z towarem rozwozic i jak bedzie wracał to mnie zchaltuje a ja sama w obcym miescie i do tego z tym cisnieniem.... nie wiem czy sobie nie darowac no i jeszcze wam troche pomarudze wczoraj wieczorem mnie i tz dopadła panika ze nas dzidzia zaskoczy swym przyjsciem a tu nic nie gotowe idzie zwariowaćdobra na dzis starczy ide chwilke poleniuchowac i zabieram sie za dalsza robote dobrze ze obaiadek mam juz prawie gotowy papryki faszerowane i tylko ryz ugotowac mi zostało

Ja mam za daleko do Katowic, a to najbliższa Ikea nie wytrzymam tyle w samochodzie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 18:47   #2470
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Chusteczki nawilzajce w Öko-Test wypadly dosc dobrze, wstawiam zdjecia rankingu.
na zdj. 1 chusteczki sensitive (nie zawieraja substancji zapachowych - lepiej wybrac te, niz zapachowe)
na zdj. 2 chusteczki normalne (zawieraja substancje zapachowe)

chusteczki Pampers i Huggies Pure zawieraja PEG, moga byc drazniace, powinno sie ich unikac w kosmetykach dla dzieci.

dodatkowo wiekszosc chusteczek zawiera konserwant Phenoxyethanol (moze byc szkodliwy, trwaja na razie rozne dyskusje i badania) - z przetestowanych tylko dwa produkty nie zawieraly tego konserwantu: Huggies Pure i Natracare)..

chyba jednak warto tez przed zakupem samemu przejrzec sklad i unikac tak jak OC pisala: parabeny, PEGi, pochodne ropy naftowej, SLS, substancje zapachowe, konserwanty... ehhh tych substancji na pewno jeszcze pare by sie znalazlo, ale ja nigdy az tak bardzo w sklady nie wnikalam.
Moderna, czyli wg twojego testu chusteczki z Kaufland Sensitive są OK?
Widzę w skladzie Phenoxyethanol ale dopiero na 10 pozycji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC4002.jpg (51,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC4000.jpg (63,7 KB, 8 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:48   #2471
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale mi sie nic nie chce... 3majcie kciuki za te obronę, bo nawet pracy mi się nie chce przeczytac do końca;p
Na dodatek nadchodzi godzina zgagi....Ale musze przynac, ze lek:GAVISCON radzi sobie z nią jak an razie pefekcyjnie...i bezpieczny dla cięzarnych
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:50   #2472
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kobietki!

Fajnie Zostanę ciocią w poniedziałek Mały jest bardzo duży i stąd cc na 100%

Gratulacje! Może koszykarka będzie

Przed wizytą rozmawiałąm z położną o moim baaardzo częstym twardnieniu brzucha i trochę mnie nastraszyła, że może będę musiała iść do szpitala. Ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze, pozamykane, nie ma się czym stresować, tylko magnez nadal zażywać i dużo odpoczywać.
No i powiedziałąm mu też o bólu w pachwinie. To wszystko to jest rozciąganie macicy i rozszerzanie kości miednicy. Przez to chodzimy jak kaczki Ale bez tego nie daloby się naturalnie urodzić.
Gratulacje, można już do Ciebie mówić Ciocia
Dzięki, może faktycznie jakiś sportowiec. Syn to na mnie się podał i woli ścisłe przedmioty.
Córcia może na tatę, a ten lubi sporty
Super, że zapytałaś o pachwiny mam to samo, koszmar

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 18:55   #2473
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

A odnośnie samego klimatu, rany pamiętam jak się zdziwiłam po co im tam tyle skuterków i elektrycznych rowerów, aż sama będąc kiedyś na rowerze 30 km od msc noclegu natknęłam się na wiatr.....przy którym ledwie pedałowałam... straszne to było :PP I już ich 100 % rozumiałam.
Ooo tak... ja mieszkam 12 km od morza... i jak jest sztorm to nosa nie wystawiam za drzwi jak nie muszę... masakra.

Cytat:
zadowolona

Cytat:

Chyba idę zrobić sobie kawę bo głowa mnie boli.
Miłego dnia !

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja już po wizycie . dziękuję za kciuki
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..
W każdym razie mały zdrowy na 33 tydz. 2111 , szyjka 5 cm .

potem będę nadrabiać .

eh muszę psa wykąpać...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:58   #2474
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Duża dziewczynka

Mamusie a szczególnie Joanna, co jest potrzebne dla dziecka do szpitala? Bo u nas nie potrzeba ubranek, więc co?

No ja też nie wiem, powinni gdzieś pisać!
Chyba pampersy...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 18:58   #2475
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
LiwkaO
OC

Hehe licze ze jakis kolega sie nade mna zlituje
Ale musialam sie tak odstawic bo do domu nie opyla mie sie po obiedIe wracac - ale czuje sie Sexi
Nie wiem czemu ludzie sie na mnie Paczaja

Haha
hahaha paczą paczą bo żeś taka kształtna i zachęcająco wyglądasz

Cytat:
No... To Was teraz zaszokuję, bo sama czuje się zszokowana. Wyobraźcie sobie, że tydzień temu mój siostrzeniec ważył ok.3900. No a wczoraj okazało się, że waży... 4700 (+- 700). Jak pomysle o tym na plus, to mnie przerażenie ogarnia ile to wychodzi No i jest duża różnica w przeciągu tygodnia. Z tym, że oba badania były na różnych usg. Ciekawe ile ostatecznie Młody będzie ważył... A żeby było ciekawiej siostra przytyła 14 kg.więc niezbyt dużo, a tu taki dzidziuś duuuuży

Stresujące są takie sytuacje właśnie. Ja wolałabym rodzić naturalnie ale w takiej sytuacji jak Twoja kuzynka to chyba bym prosiła o cc.
Ale waga!!! łojeju! dobrze, że zdecydowali o cc! a co do kuzynki...u nas w szpitalu nie bardzo wszyscy nastawieni na cc niestety!!!!! ;/ dość często używa się jeszcze próżnociągu i kleszczy zamiast podejmować decyzje o cc!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czytam o pielęgnacji skóry noworodka i powiedzcie, co byście poleciły? Gotowe balsamy, olejki, czy po prostu oliwę z oliwek?
Ja stawiam na Hipp niebieska seria.

Cytat:
cześć ,
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..

potem będę nadrabiać .
łoooo matko jaka szyja a waga Roszka akurat !

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Nie mam sił na nic
Wczoraj się cieszyłam, że sobie odpocznę, bo Julka już lepiej się czuje po tej cewce i przeziębieniu, a dziś niestety

Ospa!

Teraz śpi już 4 godziny, więc kolejna nocka z głowy
Mąż w pracy na nocce więc ja będę musiała z nią siedzieć
Mam dość
u nas na pomorzu też epidemia ospy jest!!! M A S A K R A!!!!

Cytat:
Za to przeszła dziś lampka co zamówiłam!
Jest w stanie idealnym i świetnie wygląda w pokoiku.
Będzie stała na parapecie

Zamówiłam też sobie 6szt majtek jednorazowych, cienki szlafrok do szpitala, bo mam tylko gruby, a jego nie będę brała i nowe leginsy ocieplane, bo moje mają już dziury w kroku :/ a noszone 1,5 miesiąca
Ślicznie wygląda ta lampeczka! Ja będę brała którąś z tych dziewczęcych co wstawiałaś linki ale to po wypłacie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
powoli Was nadrabiam jeszcze 4 strony

byłam dziś w rossmanie i powąchałam płyn do kąpieli luksja czekolada+pomarańcza skończyło sie tym, że z rossmana potratowałam prosto do stokrotki w poszukiwaniu czekolady z nadzieniem pomarańczowym ale nie znalazłam musiałam zadowolić się cukierkami z pomarańczową galaretką. na pocieszenie kupiłam jeszcze 3 czekolady
Weź bo robisz mi smaka!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:00   #2476
bmma
Zadomowienie

Cytat:
a wiec Paczajcie i Podziwiajcie

Full Wypas 1osobowa Rezydencja Emiliana

Ja już ledwo dopinam się w sukience z pierwszej ciąży, a wtedy do końca ją zakładałam

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 19:06   #2477
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Moderna, czyli wg twojego testu chusteczki z Kaufland Sensitive są OK?
Widzę w skladzie Phenoxyethanol ale dopiero na 10 pozycji.
w Öko-Test otrzymal bardzo-dobra ocene, sklad wyglada w porzadku (no oprocz tego konserwantu - ale on chyba bedzie w wiekszosci tego typu produktow)

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Nie mam sił na nic
Wczoraj się cieszyłam, że sobie odpocznę, bo Julka już lepiej się czuje po tej cewce i przeziębieniu, a dziś niestety

Ospa!
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No i mój ma ospę. Jest słaby, ma gorączkę, wysypało go okropnie.
ojjje biedactwa malutkie
Stary 2013-01-18, 19:11   #2478
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 19:32   #2479
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi sie nic nie chce... 3majcie kciuki za te obronę, bo nawet pracy mi się nie chce przeczytac do końca;p
Na dodatek nadchodzi godzina zgagi....Ale musze przynac, ze lek:GAVISCON radzi sobie z nią jak an razie pefekcyjnie...i bezpieczny dla cięzarnych
oczywiście że trzymamy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:35   #2480
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam sił na nic

Ospa!

Mam dość
ojej Julka już przeszła ospe u nas też była epidemia w przedszkolu ale to coś ciężko ją przechodzi u nas tylko krosty były. Zdrowka

Cytat:

Niezła reklama rodzicielstwa w ogóle - w kółko te nasze dzieciaki chorują. Ale ja się pocieszam, że dobrze, że ta ospa teraz a nie pod koniec lutego lub w marcu - wtedy byłby problem.
gorączka do tego ojej u nas Julka bezproblemowo przeszła tą ospe. Dla was też zdrowia
no i masz racje lepiej ospa teraz niż później

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
czarny flamaster - jakie smakowite bułeczki

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

to gdzie grzebiesz ???

lampka super
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:35   #2481
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

uff nadrobiłam

kasia86bgo za rezydencję

Cytat:
Pokaże Wam moje malutkie zakupy w Smyku
śliczne te skarpetusie i takie maleńkie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
moja teściowa porównywała ciągle młodą z swoim pierwszym wnukiem, starszym z 10 lat. a że chodził wczesniej chyba jak miał 9 miesiecy..., a to dlatego ze w chodziku...., a ja nie chce dla małej chodzika, szkoda ze ciagle cos sobie rozwalał, a jak ze liczył na paluszkach, spiewał szkoda, ze całek nie liczył jak miał 3 lata
o właśnie o takie coś mi chodziło jak mnie to denerwuje a podejrzewam, że w wydaniu teściowych jest to potrójnie wkurzające

Cytat:
cześć ,
za wizytę

Cytat:
Wd mnie najlepsze kupne chleby w Krk pod względem składów:

http://www.piekarniamojegotaty.pl/ - oni właśnie w almach sprzedają też swój chleb.
o matko a ja cały czas myślałam, że Twój Tata ma piekarnię bo kiedyś już coś o nich pisałaś i to było coś w stylu "najlepszy chleb jest w piekarni mojego taty"

Cytat:
za obronę
a gaviscon też masz w formie tabletek, które trzeba żuć?
ja je ledwo rozgryzam, zjadłam dopiero ze 3szt. za pierwszym i drugim razem nie powiem-nawet pomogło ale za trzecim-z 10-15 minut ulgi a potem wróciło wszystko z podwójną siłą. az mi się wymiotować chciało
Stary 2013-01-18, 19:35   #2482
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Brawo za tygodnie dla NAS taa... skończony 30! to się teraz zacznie....
Brawo za tygodnie
Nadrabiam...
Piszecie, że Sudocrem beee... ja dostałam SUDOMAX, to coś podobnego?? Znacie?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-18, 19:36   #2483
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no to

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:41   #2484
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Öko-Test bada przede wszystkim zawartosc szkodliwych skladnikow, natomiast Stiftung Warentest funkcjonalnosc i dzialanie

Jak cos potrzebne to moge popatrzec, ewentualnie zrobic zdjecie rankingu (jezeli taki bede miec )
Oj dziękuję Ci bardzo za te rankingi, jakbyś jeszcze na coś natrafiła to wrzuć koniecznie, super sprawa

Cytat:
Nie mam sił na nic

Ospa!

Mam dość
oj już nie wiem jakie czary Wam wysłać, żeby było dobrze... no nic, pozostaje wierzyć że będzie..

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a ja czytając o składach kosmetyków uświadomiłam sobie że moje dwie ksiazki o substancjach chemicznych używanych w przemyśle kosmetycznym pożyczyłam komuś i do mnie nie wróciły ;( także kicha bo bym sobie chętnie coś przeglądnęła i odniosła do tego co piszecie o składach
Oj nie znoszę takich książek nie oddawaczy i to jeszcze takiej fajnej

Cytat:
o matko a ja cały czas myślałam, że Twój Tata ma piekarnię bo kiedyś już coś o nich pisałaś i to było coś w stylu "najlepszy chleb jest w piekarni mojego taty"
no nieźle i tak zostałam oto specjalistką od śledzi, córką piekarza
Stary 2013-01-18, 19:46   #2485
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
to gdzie grzebiesz ???

lampka super
hhahahahah

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
o jejku.. znów..
zdrówkaaaa.. tym razem ba dłużej!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
u nas na pomorzu też epidemia ospy jest!!! M A S A K R A!!!!

Ślicznie wygląda ta lampeczka! Ja będę brała którąś z tych dziewczęcych co wstawiałaś linki ale to po wypłacie
podobno epidemia jest, bo bakteria sobie żyje w najlepsze, jakby przymroziło do -10' to by przeszło, a tak przy takiej pogodzie się rozwija, a wcześniej jeszcze sporo na plusie było .

Cytat:
ojjje biedactwa malutkie
noo

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ojej Julka już przeszła ospe u nas też była epidemia w przedszkolu ale to coś ciężko ją przechodzi u nas tylko krosty były. Zdrowka
u nas też stan podgorączkowy 37,7
teraz Julka wesoła, malowała, układała
najgorsze, że już wyspana więc całą noc będę z nią siedzieć

To jaki krem do pupki polecacie? Ja mam wielki sudocreem do 2014r ważność, po Julce mi został, ale chcę kupić inny jeszcze.
No i jakie chusteczki do pupki?
Które mają najlepsze składy, sorki jeśli już pisałyście, jakaś nieprzytomna dziś jestem.
Stary 2013-01-18, 20:08   #2486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziś jednoznacznie stwierdziłam- że do czasu wizyty czyli 11.02 pracuje
podziwiam. szczerze...

Cytat:
radzi sobie z nią jak an razie pefekcyjnie...i bezpieczny dla cięzarnych
dobrze że znalazłaś ukojenie
i kop w tyłeczek jutro - na szczęście

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 20:28   #2487
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam sił na nic

Ospa!
co tam u Was się dzieje ???? choroba za chorobą ....... ach nic ,trzeba przetrwać .... oby to już ostatnia .
Pamiętaj aby Julkę nie za szybko po wyzdrowieniu puścić do przedszkola - ospa bardzo osłabia organizm .....

Cytat:

Niezła reklama rodzicielstwa w ogóle - w kółko te nasze dzieciaki chorują. Ale ja się pocieszam, że dobrze, że ta ospa teraz a nie pod koniec lutego lub w marcu - wtedy byłby problem.
o nie ! umówiłyście się na te choroby ,czy jak? ,
a co do czasu - to ja tak miałam ninka urodziła się 16 lutego a na początku kwietnia kuba dostał ospę .Mała nie zaraziła się .A kuba przeszedł chorobę tylko "bąbelkami"(oczywiści e bawiliśmy się w biedronkę )
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Napisze tylko, że na wizycie wszystko ok, potem zakupy w rossmannie były, Tż skręcił regał z przewijaczkiem ale szczegóły to opiszę jak wrócę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
łoooo matko jaka szyja a waga Roszka akurat !
hmmmmm Roszka - nie Roszka ..... sama już nie wiem...... jak walczyłam o to imię a tż kręcił nosem to byłam pewna .Jak zaczął do brzucha mówić Roszek to zaczęłam się zastanawiać .....
na głowę dostanę
Cytat:

Cytat:
no nieźle i tak zostałam oto specjalistką od śledzi, córką piekarza
ja Cię uważam jeszcze za diabetologa , dietetyka ,kosmetologa ..... reszta pewnie się ujawni w trakcie ......
ale tak na serio to szacun dziewczyno
Stary 2013-01-18, 21:22   #2488
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

u nas też stan podgorączkowy 37,7
teraz Julka wesoła, malowała, układała
najgorsze, że już wyspana więc całą noc będę z nią siedzieć

u mnie młoda bardzo podobnie, gorączka ok. 38, wyspana - ciekawe co będziemy robic w nocy
sama sie nie mogę wyleczyć, tż kaszle z 2 tygodnie juz....

co to będzie jak będą maleństwa a starszaki chore? kiedy wtedy człowiek spi?
Stary 2013-01-18, 22:08   #2489
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
co tam u Was się dzieje ???? choroba za chorobą ....... ach nic ,trzeba przetrwać .... oby to już ostatnia .
Pamiętaj aby Julkę nie za szybko po wyzdrowieniu puścić do przedszkola - ospa bardzo osłabia organizm .....
niby to przez to, że poszła do przedszkola i musi się uodpornić i niby przez pierwszy rok będzie zbierała różne choroby :/
Nestelle - chyba musisz mi pomóc zmienić sposób żywienia, bo wiem że Twoje w ogóle nie chorują.
Chcę dawać to co naprawdę jest zdrowe, ale co teraz jest zdrowe i wartościowe?
Jogurty jakie dajecie? Wiem że jogobella i danonki to sama ściema, więc co tak naprawdę jest ok.
Mleczna kanapka reklamuje, że zawiera mleko miód i biszkopt, a w przeprowadzonych badaniach wyszło, że nic nie zawiera z tych rzeczy tylko sam cukier a tak reklamują, że to takie zdrowe dla dzieci.
Kuleczki neskłik reklamują jako wartościowe śniadanie, a też czytałam że to sam cukier i nic więcej.

Cytat:
oj już nie wiem jakie czary Wam wysłać, żeby było dobrze... no nic, pozostaje wierzyć że będzie..
poproszę o jakieś czary
i siły dla mnie, bo jestem na wykończeniu
nie dość, że ledwo chodzę, to teraz jeszcze spania nie będzie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
u mnie młoda bardzo podobnie, gorączka ok. 38, wyspana - ciekawe co będziemy robic w nocy
sama sie nie mogę wyleczyć, tż kaszle z 2 tygodnie juz....

co to będzie jak będą maleństwa a starszaki chore? kiedy wtedy człowiek spi?
Twoja też ma ospę, no to ładnie.

a słyszałyście, że można dostać półpaśca :/
Stary 2013-01-18, 22:27   #2490
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Twoja też ma ospę, no to ładnie.

a słyszałyście, że można dostać półpaśca :/
moja przeszła ospa jak miała 10 miesiecy, tatuś jej załatwił
nawet sie zaszczepić nie zdązyłyśmy, zaoszczedziłam 220zł

złapała coś, pewno od teściowej bo ją pilnowała w wtorek a przyznała sie ze ja boli gardło jak przyszła, za późno było na organizowanie kogoś do młodej bo musiałam wyjsc na usg.....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości