MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 08:08   #2941
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Dzień dobry

Ja wczoraj wieczorkiem Was częściowo nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywać ciągle coś prawie pokłóciłam się z tż. Może tyle nie pokłóciłam ale jedno i drugie zdenerwowane to wicie jak to jest.Lampy od akwarium nam się popsuły chcieliśmy podłączyć telewizor w sypialni i się okazało że elektrycy coś spieprzyli 3 lata temu podczas remontu i antena wywala korki i takie wywalanie i lampy padły i jak się nie da naprawić już widzę te pare tysiaków na nie a i tak tyle wydatków no ryczeć mi się chce zachciało mi się podłączać telewizor no ale lepiej jak podłączony a nie tak sobie stał Co najlepsze ci sami elektrycy byli i nie wiedzą czemu tak się dzieje specjaliści od siedmiu boleści masakra taka zła jestem
I przez przypadek jakoś nie wiem sama wczoraj nacisnęłam w jednym miejscu mocniej brzuch a tam akurat mała była wypięta boję się czy nic jej nie zrobiłam od razu się schowała
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 08:24   #2942
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
[/COLOR]kwiatuszku na szybko poszukałam, Twój TŻ nie ma racji w przypadku uzasadnionej reklamacji koszty przesyłki ponosi sprzedawca, pod spodem
link i opis sytuacji

http://reklamacjatowaru.pl/poradnik/...-w-internecie/

nie ustępujcie - czasu trochę jest niech wymienią łóżeczko, albo zwrócą Wam kaskę.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

I jeszcze z allegro

http://allegro.pl/help_item.php?item=3552

Kto pokrywa koszty wysyłki w przypadku reklamacji towaru z tytułu niezgodności z umową?

Jeżeli reklamacja została uznana, sprzedający ma obowiązek zwrócić koszty przesyłki towaru. W przypadku odrzuconej reklamacji koszty przesyłki pokrywa kupujący.
Hej! To prawda, przysłali ci inne łóżeczko ze swojej winy, tylko go nie skręcajcie tylko od razu odeślijcie, wcześniej się z nim skontaktuj, że taka pomyłka miała miejsce i że spodziewasz się,że odda ci kwotę za przesyłkę.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 08:24   #2943
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz.
W tym tyg planuję się zabrać za dzidziowe pranie. Jaki płyn do prania najlepszy?? I do płukania?? Jelp jest ok?? Czy macie jakieś inne typy??
Ja prałam w Lovellii w proszku.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Mąż siedzi przy komputerze, za jego plecami żona.
Żona mówi:
- Puść mnie na chwilkę, teraz ja sobie poserfuję po internecie.
- Moja droga... Czy ja Ci wyrywam gąbkę z ręki, jak zmywasz naczynia?!

dobre

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

No, nadrobiłam
Dziekuję Lasencje za kciuki Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych... No ale ginka powiedziała, że ja jestem nie za duża więc dziecię może poszło po mnie Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz
a tak poza tym to w końcu mam jakies fotki buzi maluchaJedna nawet w miarę ładna i w sumie to widze na niej, że mały ma nos do swojego taty podobny No i ginka powiedziała, że ma ładne usteczka

Potem pojechalismy do Lidla, bo miałam nadzieję, że upoluje ten dwupak body, ale niestety lipa Same różowe zostały... Z tych chłopięcych w sumie były jeszcze te welurowe pajacyki i kompleciki, ale za 19.90 to stwierdziłam, że wole w Smyku cos kupić skoro piszecie, że są wyprzedaże
No widzisz jak ładnie się obrócił

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wczoraj wieczorkiem Was częściowo nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywać ciągle coś prawie pokłóciłam się z tż. Może tyle nie pokłóciłam ale jedno i drugie zdenerwowane to wicie jak to jest.Lampy od akwarium nam się popsuły chcieliśmy podłączyć telewizor w sypialni i się okazało że elektrycy coś spieprzyli 3 lata temu podczas remontu i antena wywala korki i takie wywalanie i lampy padły i jak się nie da naprawić już widzę te pare tysiaków na nie a i tak tyle wydatków no ryczeć mi się chce zachciało mi się podłączać telewizor no ale lepiej jak podłączony a nie tak sobie stał Co najlepsze ci sami elektrycy byli i nie wiedzą czemu tak się dzieje specjaliści od siedmiu boleści masakra taka zła jestem
I przez przypadek jakoś nie wiem sama wczoraj nacisnęłam w jednym miejscu mocniej brzuch a tam akurat mała była wypięta boję się czy nic jej nie zrobiłam od razu się schowała
No niestety tak to jest...jak się sypie to wszystko na raz! u nas też ten rok się nie zaczął najlepiej...czekam na lepsze czasy
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 08:38   #2944
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dodam fotki już jutro, bo dzisiaj padam Tylko z tego co zrozumiałam to na te przepływy rózne rzeczy mogą mieć wpływ a m.in. chyba za wysokie cisnienie... A za wysokie cisnienie, no to wiadomo - bardzo niebezpieczna sprawa w ciąży. Dlatego też mam przyjść na kontrolę za 1,5tyg i ona jeszcze raz to sprawdzi. Ja myślę, że ona te przepływy tez z tego wzgledu sprawdzała, że mały jednak niezbyt duzy jest No ale ważne, że w normie. Mi się od początku marzył malutki (ale oczywiście zdrowiutki) bobasek Przynajmniej jest szansa, że ciuszki na 56 ponosi

ja ogladałam te wszystkie rzeczy i jak dla mnie bardzo fajne są Miłe w dotyku i starannie uszyte Tyle, że body moglam tylko różowe pooglądać
Myslisz Mokka że masz cos z ciśnieniem? Ja mierze 2xdziennie bo też się teo boje
Co mam Ci powiedzieć, mi się też marzył malutki... wszystkie śliczne ciuszki mam na 56 i całą ciąże mówiłam że urodze najwięcej 3kg a tu byk ma 2,5 kg... mam nadzieje że się chociaz troche myli gin i może ma 2,3kg? postaram się teraz zdrowo odzywiać i unikać słodyczy, może nie przytyje az tak dużo

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ależ jestem zła tak nie mogłam się doczekać łóżeczka, w końcu przyszło ale nie w takim kolorze jak trzeba miało być wenge a jest sosnowe-wygląda jakby w ogóle nie było pomalowane
jakbym chciała taki kolor to bym kupiła u kogo innego tańsze, bo akurat w tym odcieniu sa najtańsze
tż mówi, że nie opłaca się odsyłać, bo będziemy musieli pokryć koszty przesyłki itd twierdzi że pomaluje mi na jaki chcę kolor ale ja tak nie chce. dlaczego niby mamy jeszcze tracić pieniądze na farbę? zamawiałam taki a nie inny kolor i taki chcę i już

za wizytę i dla dużego małego a dlaczego masz rodzić w 37tc? będą wywoływać, robić cesarkę czy w sensie, że prawdopodobnie naturalny wcześniej się zacznie?
Łóżeczko oddaj na ich koszt,a co! Nie Twoja wina a Ty masz mieć swoje wymarzone a nie jakies malowane
w 37tc bo prawdopodobne że jak tylko odstawie leki to mały wyjdzie na świat, narazie mi hamują skurcze ale po odstawieniu mogą przyjść ze zdwojoną siłą gin uważa ze 37tc to jest termin porodu, ale dzieci czasami lubią posiedzieć poprostu dłużej

Dragusia
ile Twój miał w 31t0d?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 08:41   #2945
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych...

a ciśnienie będziesz kontrolować i będzie gites

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 08:56   #2946
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ObserwujeCie, Mi6ka, bzinka dzięki za rady na ich stronie "o mnie" na allegro znalazłam:
Jeżeli pomyłka nastąpi z naszej winy pokrywamy koszty przesyłki
w obie strony.

Tyle, że ja nie zamawiałam przez allegro a po prostu mailem, bo nie mieli aukcji z takim zestawem jak chciałam, no ale nic... jednak nie będę czekać do wieczora i wyjmować tego łóżeczka z kartonu, napiszę do nich, że pomylili kolory i chcę taki jak zamawiałam i zobaczymy co zaproponują.

I macie rację-oni powinni pokryć koszty przesyłki, ale wiadomo jak to jest- różnie... zobaczymy co odpiszą

Wkurzyło mnie to, bo chyba z tydzień siedziałam i oglądałam te łóżeczka, już miałam dość a jak w końcu znalazłam sprzedawcę z dobrymi komentarzami, który ma niedrogie łóżeczko, w takim kolorze jak chciałam, z okrągłymi szczebelkami, z szufladą taka jak chciałam to oni mylą kolory... nie chcę zwrotu pieniędzy, chcę moje łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Łóżeczko oddaj na ich koszt,a co! Nie Twoja wina a Ty masz mieć swoje wymarzone a nie jakies malowane
w 37tc bo prawdopodobne że jak tylko odstawie leki to mały wyjdzie na świat, narazie mi hamują skurcze ale po odstawieniu mogą przyjść ze zdwojoną siłą gin uważa ze 37tc to jest termin porodu, ale dzieci czasami lubią posiedzieć poprostu dłużej
no właśnie nie chcę malowanego, poczytałam teraz w necie i różnie to wychodzi z tym malowaniem, może być nierówno, robią się przebarwienia no i trzeba poszukać jakiegoś lakieru bezpiecznego dla dzieci..

no to w sumie całkiem fajnie z tym porodem w 37tyg 3 tyg. wcześniej będziesz miała maluszka a ciąża już chyba będzie donoszona. No i myślę, że wagę będzie miało duuużo mniejszą niż by miało w 40tc. bratowej w ostatnich tygodniach córcia przytyła prawie 1kg
Stary 2013-01-22, 09:02   #2947
czarny flamaster
Zadomowienie

Kochane, jak tak czytam ile Wasze maluszki ważą, to jestem ciekawa ile moja bestia przytyła
Wczoraj jak dzwoniłam do babci z życzeniami (mamy mojego taty), ta opowiadała mi jak była w ciąży z moją ciocią. Mówiła, że miała duży brzuch i lekarz mówił by się nie zdziwiła jak będą bliźniaki. Ciąża jednak była pojedyncza- ciocia ważyła 4800g (!!!). Moim zdaniem zjadła tego bliźniaka co miał być )

Mam ciągle wrażenie, że mały siedzi dalej tak samo, ładnie na dnie macicy, a nie (jak ktoś tu ładnie napisał ) na nietoperka Nie przeszkadza mi to! Niech siedzi tak jak najdłużej, hehe, by w terminie był Cały czas czuję go po prawej stronie, a kopie po lewej. Czuję, że się obraca i migruje mi po brzuchu, ale wraca ciągle do tego samego miejsca.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:07   #2948
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dragusia, śniłaś mi się wczoraj Sen oczywiście z grupy "chorych" Jechałyśmy pociągiem razem i zaczęłaś rodzić
ale odebrałaś poród??
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...do tego Kubuś zapytała mnie :" czy takie grube nogi mam od tego ,że jestem w ciąży" ? .... no cóż odpowiadam ,że tak prawie od tego .... a on na to :" to jak urodzisz to będziesz musiała dużo biegać na tej bieżni..." - no tak nie nauczyłam go kłamać ani nawet cienia dyplomacji .... hmmmm

a to my w 34 tyg , i moje grube nogi i do tego jeszcze + 23 kg

a nogi jak u modeleczki

nie wiem jak to zrobiłyście 10 stron

jeszcze nadrabiam oj sporo zostało.

póki co za nowe tygodnie, za fotki, zakupy.
a teściów to macie boskich

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:13   #2949
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kochane, jak tak czytam ile Wasze maluszki ważą, to jestem ciekawa ile moja bestia przytyła
Wczoraj jak dzwoniłam do babci z życzeniami (mamy mojego taty), ta opowiadała mi jak była w ciąży z moją ciocią. Mówiła, że miała duży brzuch i lekarz mówił by się nie zdziwiła jak będą bliźniaki. Ciąża jednak była pojedyncza- ciocia ważyła 4800g (!!!). Moim zdaniem zjadła tego bliźniaka co miał być )
ja też przy okazji Dnia Babci dowiedziałam się ciekawej rzeczy- podobno mój ojciec ważył prawie 5kg
jednak ani ja, ani nikt z mojego rodzeństwa w niego nie poszedł bo żadne z nas nie ważyło więcej jak 4kg z resztą ktoś tu kiedyś pisał, że podobno z wagą idzie w matkę a z wzrostem w ojca
Stary 2013-01-22, 09:17   #2950
kyokushinkai
Raczkowanie

LunaO a powiedz mi do jakiego lekarza chodzisz? Bo od lutego muszę zmienić i tak chcę zasięgnąć porad. I powiedz mi czy planujesz rodzić w NS?
Dzisiaj miałam jechać zrobić badania ale taka szklanka na drodze, że aż strach wchodzić do samochodu.

Kurcze dziewczyny jeszcze 56 dni do porodu Niby tak mało a zarazem tak dużo.
kyokushinkai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:24   #2951
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja mierze 2xdziennie bo też się teo boje
no ja też, bo to przy różnych akcjach mocno ważne.
I jakie masz?!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ciąża jednak była pojedyncza- ciocia ważyła 4800g (!!!). Moim zdaniem zjadła tego bliźniaka co miał być )
ma to sens

Cytat:
z resztą ktoś tu kiedyś pisał, że podobno z wagą idzie w matkę a z wzrostem w ojca
heh... nasz ważył 2 tyg. temu koło 2 kg... więc na to nie liczę urodziłam się w terminie - 2800, a mój chłop 4075...

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny jeszcze 56 dni do porodu Niby tak mało a zarazem tak dużo.
dla mnie mało. przeraziłam się jak zobaczyłam. zwłaszcza, że 229 dni za nami

Stary 2013-01-22, 09:27   #2952
oliwka__
Zakorzenienie

Z tą wagą bywa różnie u koleżanki mówili że prawdopodobnie cesarka bo wielkie dziecko 4,5 czy nawet więcej a Julka urodziła się chyba niespełna 3,5 tak więc różnie to bywa z tą wagą szczególnie na końcówce.
ja wierze w słowa lekarza i jego doświadczenie że mała jak będzie w granicach 3200 to będzie super
Stary 2013-01-22, 09:27   #2953
klementyna1
Zakorzenienie

Ale mam nadraiania...Nic to bore sie za czytanie w końcu mam czas
W nocy miałam 3 skurcze.....wziełam scopolan i przeszło, dzis leże i pachnę...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:28   #2954
oliwka__
Zakorzenienie

A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
Stary 2013-01-22, 09:33   #2955
kyokushinkai
Raczkowanie

Mi lekarz nie powiedział ile dziecko waży. Stwierdził oastatnio, że jak chce wiedzieć to mogę statystycznie przeczytać ile powinno ważyć mając tyle tyodni. Mówił, że podawanie wagi dziecka to bardziej zadywanie i niepotrzebne nastawianie matki, a ta waga potem ma się nijak. Ale teraz będę musiała zmienić lekarza to może powie mi coś innego
kyokushinkai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:34   #2956
oliwka__
Zakorzenienie

Wiecie co zapomniałam pisać jednak ten sprzedawca z allegro jest sumienny zamówiłam między innymi szczotkę do czyszczenia butelek i nie wybrałam koloru bo mi bez różnicy czy róż czy niebieski a pan w sobotę wieczorem dzwoni, że pakują paczkę i nie wiedzą którą włożyć ja mówię że bez różnicy to Pan nieźle się zdziwił mówiąc"poważnie" no tak w sumie to tylko szczotka do butelki aha to fajnie ale wolał się upewnić bo niektóre kobietki później są niezadowolone że nie w tym kolorze że o taką pierdółkę dzwonią to podziwiam
Stary 2013-01-22, 09:38   #2957
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
i wogole rzeczy nie zapinane na pleckach do momentu az dziecko siedzi, pamietam kiecki dla noworodków zapinane na guziki na całej długości na plecach albo ogrodniczki rozpinane tylko w ramiączkach, kto to wymyśla??
też się nad tym zastanawiałam bo rzuciło mi się w oko kilka ślicznych ciuszków zapinanych na całej długości ale właśnie z tyłu. jakoś nie wyobrażam sobie ubierania/przebierania w takie coś maleństwa.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kiedy planujesz przerzucić się na wannę? Ja nie wiem, czy w ogóle kupować wanienkę...

Pytanie: jak wcześnie powinnam pomalować pokój dla małego? Słyszałam, że 6 tygodni przed wystarczy, jak myślicie ??
to jak chcesz kąpać bez wanienki? od razu w wannie? ja bym chyba chciała jak najdłużej w wanience, jak trochę podrośnie i będzie bardzo rozchlapywać wodę to wanienkę to wanny wstawić i tyle. zawsze to w wanience mniej wody się zużyje niż w wannie my dostaliśmy wanienkę po 4-miesięcznym dziecku i byłam bardzo zdziwiona, że już im nie jest potrzebna. teraz kąpią dziecko w wannie/kąpią się razem z dzieckiem i tak im najwygodniej.

odnośnie malowania to jak najwcześniej. wydaje mi się, że 6 tygodni to minimum. jak masz możliwość to jak najszybciej pomaluj.

Cytat:
Dziewczyny ależ jestem zła tak nie mogłam się doczekać łóżeczka, w końcu przyszło ale nie w takim kolorze jak trzeba miało być wenge a jest sosnowe-wygląda jakby w ogóle nie było pomalowane
jeśli pomylił się sprzedający to informujesz go o tym, ustalasz co i jak a odsyłając towar dołączasz karteczkę z prośbą o zwrot poniesionych dodatkowo kosztów przesyłki i podajesz swój nr konta. sprzedający MA OBOWIĄZEK pokryć te koszty i przysłać na swój koszt właściwe łóżeczko. to nie jest jego dobra wola a obowiązek. nie może być tak, że zamawiasz coś, płacisz za to a dostajesz coś innego i masz obowiązek być z tego zadowolona albo jeszcze dokładać do tego wydając na farbę, poświęcając czas na malowanie, itp. jeszcze nie masz gwarancji, że łóżeczko da się ładnie pomalować, że będzie wtedy wyglądało tak jak chciałaś, że ładnie wyschnie i nie będzie go czuć farbą przez długi czas.

Stary 2013-01-22, 09:41   #2958
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
fajnie by było moja mama rodziła mnie 40 min (tzn. odeszły jej wody, szybko do szpitala i po 40 minutach byłam na świecie), chociaż aż tak szybko bym nie chciała bo mam do szpitala 40 min drogi

Cytat:
Wiecie co zapomniałam pisać jednak ten sprzedawca z allegro jest sumienny zamówiłam między innymi szczotkę do czyszczenia butelek i nie wybrałam koloru bo mi bez różnicy czy róż czy niebieski a pan w sobotę wieczorem dzwoni, że pakują paczkę i nie wiedzą którą włożyć ja mówię że bez różnicy to Pan nieźle się zdziwił mówiąc"poważnie" no tak w sumie to tylko szczotka do butelki aha to fajnie ale wolał się upewnić bo niektóre kobietki później są niezadowolone że nie w tym kolorze że o taką pierdółkę dzwonią to podziwiam
a u którego zamawiałaś?
Stary 2013-01-22, 09:43   #2959
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mi lekarz nie powiedział ile dziecko waży. Stwierdził oastatnio, że jak chce wiedzieć to mogę statystycznie przeczytać ile powinno ważyć mając tyle tyodni. Mówił, że podawanie wagi dziecka to bardziej zadywanie i niepotrzebne nastawianie matki, a ta waga potem ma się nijak. Ale teraz będę musiała zmienić lekarza to może powie mi coś innego
mi bardzo długo lekarz nie mówił, dopiero w 27/28 tyg powiedział wagę. ale te pomiary są tylko takie orientacyjne bo robią je na podstawie obwodu główki, długości kości udowej i chyba czegoś jeszcze, więc wg usg im dziecko dłuższe tym więcej waży a to nie zawsze tak jest.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:48   #2960
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to kwestia sprzedawcy do mnie kiedyś tez pani zadzwoniła bo kupowałam posłanie dla moich futrzaków i zapomniałam o kolorze i pani pytala jaki wysłac
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:51   #2961
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

co myślicie o tym łóżeczku?
http://allegro.pl/lozeczko-julia-ii-...937053954.html
Stary 2013-01-22, 09:56   #2962
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam identyczną sytuację z niedrapkami, też nie wybrałam koloru i też pani dzwoniła, żeby zapytać jaki chcę, więc jak widać są jeszcze sumienni ludzie na tym świecie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 09:58   #2963
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja nasluchalam sie na SR. Akurat dzis bylo o nacieciu krocza, vacum, kleszczach itd itp. Powiem Wam, ze jak polozna pokazywala na lalce jak glowka sie rodzi i jak wklada polozna reke zeby kontrolowac jak krocze sie naciaga, masuje krocze dodatkowo i jezeli jest malo rozciagliwe to jak nacina I wygladalo to, no nie wiem, skojarzylo mi sie ewidentnie z bydlem hodowlanym... Generalnie ja nie jestem jakas anty nacienciom, nigdy nie bylam, jezeli trzeba to trzeba, ani sie go nie boje jakos szczegolnie ani nic. Ale ten widok tej reki na tej glowce, jak babka pokazywala jakie krocze duze bedzie i ze jeszcze bedzie tam wpychala palce dodatkowo i masowala rozciagajac skore ... bezcenne ...
Dlatego nam połóżna mówila, ze wszystkich szczegółów nie musimy wiedZiec, bo cos moze strasznie brzmiec i się tylko niepotrzebnie wystraszymy, a przy porodzie nawet nie bedziemy wiedziały, ze to nam robią, bo sie nic nie czuje A co do masowania krocza, to dziewczyny w szpitalu mówiły, ze jak dobrze zrobione to bardzo mzybciej sie rodzi i mniej obrażen.

Cytat:
Dziewczyny a jak sobie radzicie z rozstepami? Mi sie pojawily na brzuchu i z dnia na dzien sa coraz wieksze.
I jeszcze jedno pytanie do was. Co jest najlepsze na skurcze lydek?

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
na skurcze magne b6 albo ten, co moni.ga pisała

U nas wczoraj na SR było o masażu dziecka i o masazu antykolkowym-fajna sprawa, a przy okazji było to ostatnie spotkanie....Szkoda, bo na prawde super było i jestem mega zadowolona z tych zajęc. Wróciłam z mega torbą próbek, ulotek, ksiązeczek, butelką, smozkiem, wkłądkami laktacyjnymi, herbatkami na kolke i innymi bajerami....Kąpac małego mam w czym przez rok Od razu posegregowałam sobie te kosmetyki i poodkładałam ksiazeczki i ulotki do czytania...Dzisiaj bedzie lektura
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:00   #2964
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ładne nie potrzebujesz szuflady?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:01   #2965
misiulka06
Rozeznanie

witam się. centrum Polski zasypane doszczętnie, komunikacja kursuje jak by chciała a nie mogła. witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:04   #2966
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Łóżeczko samo w sobie jest OK, brakuje tylko szuflady, ale mi osobiście się takie wysokie łuki nie podobają, wolę bardziej proste formy, ale jak Tobie pasuje wygląd i nie chcesz szuflady, to bierz jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się. centrum Polski zasypane doszczętnie, komunikacja kursuje jak by chciała a nie mogła. witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Nawet nie zauważyłam,że u mnie dzisiaj skończony 28 tydzień i 84 dni to go

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-22 o 10:06
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:08   #2967
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
dzis leże i pachnę...

Cytat:
Stwierdził oastatnio, że jak chce wiedzieć to mogę statystycznie przeczytać ile powinno ważyć mając tyle tyodni.
statystycznie też jest duży rozstrzał...

Cytat:
u mnie na razie w notesie stoi jak byk : Drewex, Kuba II z szufladą (najchętniej w gratisie materac fiki miki GPK komfort line luxe 9 cm) ~ 300 zł.
łóżeczko mają 3 moje koleżanki, bardzo sobie chwalą.

Stary 2013-01-22, 10:08   #2968
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dlatego nam połóżna mówila, ze wszystkich szczegółów nie musimy wiedZiec, bo cos moze strasznie brzmiec i się tylko niepotrzebnie wystraszymy, a przy porodzie nawet nie bedziemy wiedziały, ze to nam robią, bo sie nic nie czuje A co do masowania krocza, to dziewczyny w szpitalu mówiły, ze jak dobrze zrobione to bardzo mzybciej sie rodzi i mniej obrażen.
Ale to nie to, ze ja jakos narzekam. Generalnie jestem jak najbardziej za. I akurat ja zawsze (od malego brzdaca) nie dalam sobie nigdy nic zrobic, dopoki dokladnie nie wiedzialam co sie stanie i po co Wiec podejscie babki w sumie bardzo mi odpowiada. Jestem juz spokojniejsza, jak wiem co i jak i ze jest to naprawde przemyslana akcja Ale musialam sie podzielic tym pierwszym szokiem i ta wizualizacja, bo dokladnie bylo widac, jakie to wszystko bedzie wielkie, niby sie wie, ale jak tak sie to zwizualizuje, to jednak lekki szok Ja nie lubie generalnie nie wiedziec, wszystko jest dla mnie mniej straszne jak cos o tym wiem, tak juz mam
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:10   #2969
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ładne nie potrzebujesz szuflady?
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Łóżeczko samo w sobie jest OK, brakuje tylko szuflady, ale mi osobiście się takie wysokie łuki nie podobają, wolę bardziej proste formy, ale jak Tobie pasuje wygląd i nie chcesz szuflady, to bierz jak najbardziej
właśnie szukam bez szuflady. chodzi mi o to, żeby można było jak najbliżej podejść do łóżeczka. o szufladę tylko uderzałabym się. właśnie łuki mi się spodobały. generalnie zastanawiam się czy cena jest adekwatna do tego łóżeczka, bo w sumie jest sporo tańszych, tylko zupełnie zwykłych, a to niby zwykłe ale jednak troszkę inne.
Stary 2013-01-22, 10:10   #2970
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Paniom,

Nestelle, Strippi - śniłyście mi się dzisiaj. I to jak... hehe...więc jakby co to odtąd znamy się dość dobrze, a nawet anatomicznie

Zazdraszczam Wam tego usg - ja będę miała dopiero w 36 tygodniu. Jeszcze miesiąc.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości