Rossmann - część XVI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 23:14   #2731
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion
Dot.: Rossmann - część XVI

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
A jaki masz typ cery? Masz sklonnosci do swiecenia sie na twarzy?
A jaka jest w ogole teraz jego stala cena?

Tak w ogole to ja tez widzialam reklame na tvn z rabatem na podklady
Mieszaną w kierunku tłustej, bardzo świeci mi się strefa T, poza tym mam rozszerzone pory i skłonność do wyprysków i zaczerwienień, więc pełen komplet problemów.
Nie jestem pewna, ale normalnie kosztuje coś koło 50zł
Nie było mnie parę godz, a wy już na trzaskałyście 4 strony, nie nadążam z czytaniem przez te promocje.
Stary 2013-01-21, 23:16   #2732
simone2010
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy podczas buszowania w podkładach natknęła się któraś z Was na nowy Affinitone z pigmentem HD Właśnie zauważyłam baner na Wizażu

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:36   #2733
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Ja mam suchą skórę na policzkach i mnie nie wyszusza, CS do mieszanej baaardzo mnie wysuszał, ale TM w życiu!
Ja po nałożeniu True Match miałam wrażenie ściągniętej skóry na policzkach, poza tym bardzo nieładnie wszedł w rozszerzone pory.

Widzę, że z tych 3 próbek, które mam najbardziej żółty jest Affinitone Minerals. True Match jest beżowo/różowy, a Bourjois Flower też nie jest specjalnie żółty, zwłaszcza kiedy porównam go z Maybelline.

Głupio mi prosić o kolejne próbki, chociaż mogłabym iść do innego Rossa
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:41   #2734
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja po nałożeniu True Match miałam wrażenie ściągniętej skóry na policzkach, poza tym bardzo nieładnie wszedł w rozszerzone pory.

Widzę, że z tych 3 próbek, które mam najbardziej żółty jest Affinitone Minerals. True Match jest beżowo/różowy, a Bourjois Flower też nie jest specjalnie żółty, zwłaszcza kiedy porównam go z Maybelline.

Ja bym poszła po kolejne próbki W końcu to ma Ci pomóc dobrać idealny podkład oraz odcień
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:50   #2735
Fufka
Zakorzenienie

Witajcie! Poszłam do rossa tuż przed pracą z zamiarem wzięcia 123, zrobiłam swatch na dłoni (kolor 52), niestety miałam już zrobiony makijaż :/ i podeszłam do okna z światłem dziennym. Niestety po chwili zrobił się pomarańczowy i mocno odznaczał się od reszty. W zamian wzięłam Flower perfection też 52 i w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam. Boję się, że będzie nieco za różowy :/ a koloru 51 nie było testera... Najchętniej wzięłabym Bio detox, no ale go już nie ma. I tak się zastanawiam, czy nie wyrzuciłam 38,29zł w błoto, bo niestety FP tyle mimo zniżki kosztuje

Dla porównania zrobiłam swatche innych "jasnych" odcieni i szczerze to jakaś masakra Affinitone pomarańcza, to samo Miss Sporty z pompką, ten Rimmel z pompką nawet ok, ale ona wpada w róż. W sumie to już sama nie wiem w jakie kolory powinnam celować :/
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:50   #2736
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Ja bym poszła po kolejne próbki W końcu to ma Ci pomóc dobrać idealny podkład oraz odcień
Idealnego i tak nie znajdę, niech będzie taki, żebym mogła przetrwać zimę, a potem wrócę do moich minerałów
Stary 2013-01-22, 01:58   #2737
Sasabina
maskott

Cytat:

Jak Ci robią próbki to testuj kolejne, mogłyby krzywo patrzeć gdybyś co chwila po ten sam chodziła

a co do bourjois 123 to u mnie po próbce był identyczny efekt jak tu na blogu: http://www.atqabeauty.com/2012/03/ma...omarancza.html
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:07   #2738
alamirka
Moderator

Chyba faktycznie nie tylko podkłady z szaf a w ogóle
No, nie skorzystam jakoś
Ale byłam wczoraj w rossie i podkłądy wyglądaja tragicznie, wszelkie tańsze upaćkane, powylewane, poprzewracane, a juz zwłaszcza te w szafie Miss Sporty, jak po przejściu tajfunu

Btw, do 26go napisali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nsl2.jpg (90,5 KB, 174 załadowań)
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:11   #2739
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
Jak Ci robią próbki to testuj kolejne, mogłyby krzywo patrzeć gdybyś co chwila po ten sam chodziła
Masz rację, tylko akurat nie bardzo mam możliwość iść po pracy do Rossa, a promocja tylko do soboty

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Ale byłam wczoraj w rossie i podkłądy wyglądaja tragicznie, wszelkie tańsze upaćkane, powylewane, poprzewracane, a juz zwłaszcza te w szafie Miss Sporty, jak po przejściu tajfunu
Aż się wszystkiego odechciewa

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-01-22 o 08:13
Stary 2013-01-22, 08:13   #2740
alamirka
Moderator

Cytat:
Aż się wszystkiego odechciewa
Ano dokładnie, zakupiłam tylko płatki do twarzy i wio, do domu
Stary 2013-01-22, 09:29   #2741
Finlora
Zakorzenienie

Dzisiaj testuję Bourjois Flower Perfection 51 - jasność idealna, ale mało żółty
I trochę wchodzi w pory. Ale ogólnie podoba mi się jak wygląda na twarzy.
Stary 2013-01-22, 09:43   #2742
Dosiek_
Raczkowanie

Miałam proroczy sen. Śniło mi się, że byłam w kilku Rossach i albo nie było szaf z Bourjois, albo były, ale bez podkładów, które chciałam sprawdzić. I ogólnie pełno bab, jeden wielki kocioł. Także zaraz wyruszam na łowy.
Finlora, a jakie jest krycie? Bo się boję, że będzie zbyt mocne, a chciałam takie średnie.
Dosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:03   #2743
AssiaXD
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Revlon też jest przeceniony? Bo w sumie na tym plakacie nie ma logo Revlonu. Któraś z was może się orientuje?
AssiaXD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:08   #2744
sensualitat
Wtajemniczenie

GG do sensualitat

Cytat:
Napisane przez Dosiek_ Pokaż wiadomość
Miałam proroczy sen. Śniło mi się, że byłam w kilku Rossach i albo nie było szaf z Bourjois, albo były, ale bez podkładów, które chciałam sprawdzić. I ogólnie pełno bab, jeden wielki kocioł. Także zaraz wyruszam na łowy.
Finlora, a jakie jest krycie? Bo się boję, że będzie zbyt mocne, a chciałam takie średnie.
Ta promocja 40% na podkłady przypomniała m sytuację z wakacji, kiedy R. zrobił taką akcję: codziennie była promocja na inne produkty. W dzień kiedy była promocja na tusze MF babki stały pod sklepem już godzinę przed otwarciem, jak za komuny a kiedy ten tłum wparował do sklepu, wszystkie rzuciły się w te pędy do szafy MF, przepychały się, popychały, jedna babka popchnęła drugą, aż tamta upadła, ochoniarz musiał interweniowac
Stary 2013-01-22, 10:09   #2745
_cup of tea_
Zakorzenienie

a ja sie chciałam podziedzielić wrażeniami dziś przed 7 ranonałożyłam podkład So Matt Miss Sporty na krem "zimowy" lekko przypudrowałam Afinitonem w kamieniu i do teraz nic się nie błyszczy. Naprawdę jestem zaskoczona efektem tego podkładu na mojej strefie T
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:22   #2746
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
- szczoteczka spinbrush dla brata
- pasta do zębów
- odżywka z apteczki babuni
- kakaowy krem do rąk - w końcu się skusiłam i pachnie obłędnie
To gratuluję zakupu kremu - też go mam i co chwilę go wącham

Cytat:
Chyba faktycznie nie tylko podkłady z szaf a w ogóle
Jak wy na tej promocji na kolorówce mówiłyście o wszelakich pomazanych rzeczach, to u mnie był spokój i cisza To chyba teraz też tak jest, choć może nie...

Cytat:
Napisane przez sensualitat Pokaż wiadomość
Ta promocja 40% na podkłady przypomniała m sytuację z wakacji, kiedy R. zrobił taką akcję: codziennie była promocja na inne produkty. W dzień kiedy była promocja na tusze MF babki stały pod sklepem już godzinę przed otwarciem, jak za komuny a kiedy ten tłum wparował do sklepu, wszystkie rzuciły się w te pędy do szafy MF, przepychały się, popychały, jedna babka popchnęła drugą, aż tamta upadła, ochoniarz musiał interweniowac
Dobre, dobre

Aaaaa.... To teraz już wiem, czemu wczoraj był taki tłok w Biedronce... A tak w ogóle widziałam lakiery Bell za 3,99 zł Jak wrócę do domu to je kupię u siebie, bo tutaj nie chce mi się stać w 2 metrowej kolejce
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:45   #2747
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Jak wy na tej promocji na kolorówce mówiłyście o wszelakich pomazanych rzeczach, to u mnie był spokój i cisza To chyba teraz też tak jest, choć może nie...
Wiesz, to zależy od miasta i od ilości dostepnych sklepów i produktów. U mnie jak jest jeden duży Rossmann i rzucą taka promocję jak teraz to po jednym dniu wygląda jak po przejściu tornada. Ale w sumie co się dziwić. Nie dość że jedyny w mieście to jedyny w ogóle w okolicy, miejscowi kupują, a do tego z okolicznych małych wiosek zjeżdżają. Domyślić się moge że w większych miastach wygląda to troche bardziej kulturalnie. A może nie W sumie różne rzeczy juz tu dziewczyny opisywały.

A o czerwcowej promocji to ja nawet nie chcę pamiętac, chołota, bydło i upadek człowieczeństwa. Trauma do końca życia
Stary 2013-01-22, 11:02   #2748
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, to zależy od miasta i od ilości dostepnych sklepów i produktów. U mnie jak jest jeden duży Rossmann i rzucą taka promocję jak teraz to po jednym dniu wygląda jak po przejściu tornada. Ale w sumie co się dziwić. Nie dość że jedyny w mieście to jedyny w ogóle w okolicy, miejscowi kupują, a do tego z okolicznych małych wiosek zjeżdżają. Domyślić się moge że w większych miastach wygląda to troche bardziej kulturalnie. A może nie W sumie różne rzeczy juz tu dziewczyny opisywały.

A o czerwcowej promocji to ja nawet nie chcę pamiętac, chołota, bydło i upadek człowieczeństwa. Trauma do końca życia
Właściwie to u mnie też są 3 Rossy, ale akurat mieszkam praktycznie w centrum miasta, więc jak ludzie po pracy jadą to w Rossie jest tłum
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:04   #2749
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Właściwie to u mnie też są 3 Rossy, ale akurat mieszkam praktycznie w centrum miasta, więc jak ludzie po pracy jadą to w Rossie jest tłum
Powinni nam zrobić rosski na każdym rogu, byłby święty spokój
Stary 2013-01-22, 11:22   #2750
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Mieszaną w kierunku tłustej, bardzo świeci mi się strefa T, poza tym mam rozszerzone pory i skłonność do wyprysków i zaczerwienień, więc pełen komplet problemów.
Nie jestem pewna, ale normalnie kosztuje coś koło 50zł
Nie było mnie parę godz, a wy już na trzaskałyście 4 strony, nie nadążam z czytaniem przez te promocje.
Sama nie wiem czy brac go czy nie. Najchetniej wzielabym pare podkładów, ale nie mam kasy tyle Chyba dzisiaj pojde, pewnie branie jest potem moze byc przebrane

Takze albo l'oreal true match albo affinitione.

Ano trzaskamy posty

Moze ktos polecic jakis peeling enzymatyczny z rossmana w miare dobry?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:26   #2751
aniuska_90
Raczkowanie

Mam dylemat który podkład wybrac

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-de-teint.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html

Najchetniej kupiłabym wszytskie ale to dobrym pomyslem nie jest dla mojego budzetu ;p Zadnego jeszcze nie probowałam. Moja skóra jest sucha. Na policzkach troche zaczerwieniona. Krycia aż takiego nie potrzebuje bo raz na ruski rok wyskoczy mi jakas niespodziewana kolezanka Dziewczyny który polecacie ?
Stary 2013-01-22, 11:29   #2752
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniuska_90 Pokaż wiadomość
Mam dylemat który podkład wybrac

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-de-teint.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html

Najchetniej kupiłabym wszytskie ale to dobrym pomyslem nie jest dla mojego budzetu ;p Zadnego jeszcze nie probowałam. Moja skóra jest sucha. Na policzkach troche zaczerwieniona. Krycia aż takiego nie potrzebuje bo raz na ruski rok wyskoczy mi jakas niespodziewana kolezanka Dziewczyny który polecacie ?
Mojego faworyta Bourjois HM serum U nie zwykłego HM w Rossmannach w szafach prawie juz nie ma (tj. same odecienie 55 i 56), trzeba czekać na dostawe w nowym opakowaniu

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:30   #2753
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualitat Pokaż wiadomość
Co sobie wtedy nie upatrzyłam wracajac popoludniu z pracy juz niestety nie bylo.Wiec nie wiem czy byly tlumy ale pewnie nie bo male miasto i rzadko dochodzi u nas do takich ekscesow. Nawet w lumpach jest kultura i nikt ciuchów sobie nie podbiera Pamietam jak po pedzle eco tools polecialam ale przed samym otwarciem. Tylko dlatego, że bylam na kursie w wiekszym miescie i mialam chwile na zakupy przed rozpoczeciem. Wraz ze mna wiele innych babek takze przyleciały na promocje. Ale wszystkie biegly do tego rossmanna gdy tylko otworzyly sie drzwi galerii handlowej. Zabawnie to wyglądało

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2013-01-22 o 11:33
Stary 2013-01-22, 11:33   #2754
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Finlora pisała, że nie chce beżu, a N1 jest właśnie beżowy, nie żółty

A nie szkoda Ci cery na takie mocne krycie? Ja po odstawieniu CS mam ładną cerę i staram się używać lekkich podkładów, choć na początku było ciężko się odzwyczaić od mocnego krycia, ale moja cera się odpłaciła
ale ja nie na codzień z takimi kryjącymi
poza tym CS do suchej jest dla mnie cudny..

dzis pora na test manhatan powder..-jest ok, ale mieszalam go z miiss sporty bo jest dla mnie zbyt kremowy<do tlustej i mieszanej cery mysle bedzie idealny>
przypoomina mi podklady w mussie z essence albo inglota

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
a ja sie chciałam podziedzielić wrażeniami dziś przed 7 ranonałożyłam podkład So Matt Miss Sporty na krem "zimowy" lekko przypudrowałam Afinitonem w kamieniu i do teraz nic się nie błyszczy. Naprawdę jestem zaskoczona efektem tego podkładu na mojej strefie T
warto za 9zl co nie?
Cytat:
Sama nie wiem czy brac go czy nie. Najchetniej wzielabym pare podkładów, ale nie mam kasy tyle Chyba dzisiaj pojde, pewnie branie jest potem moze byc przebrane

Takze albo l'oreal true match albo affinitione.

Ano trzaskamy posty

Moze ktos polecic jakis peeling enzymatyczny z rossmana w miare dobry?
ja tez chce jeszcze cos dokupic..
kusicie mnie tym burzujem HM ale sie kurcze boje efektu brzoskwini:/

Karolina jaki Ty masz odcien i ile on bedzie po promocji kosztowal??
<ogolnie mam teraz 5 podkladow calych i jeszcze dzis odbieram bb z avonu >
Stary 2013-01-22, 11:37   #2755
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
warto za 9zl co nie?
Moim zdaniem warto - a w ogóle to "przez Ciebie" go kupiłam, sama bym na niego nie wpadła

a co do podkładów to też mam ich sporo w tym w nie zaczęte A tak się zastanawiam czy nie kupić BB z Nivea. Bywa on w ogóle w Rossie - bo wczoraj nie widziałam.
Stary 2013-01-22, 11:39   #2756
Madaaa
Zakorzenienie

Który Affiniotone wziac? Bo na kwc widze trzy. Ktory z nch jest najbardziej trwały, kryjacy ?
Ten w tubce ( ponoc wyszla wersja hd)
Minerals czy 24h ???
Stary 2013-01-22, 11:42   #2757
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem warto - a w ogóle to "przez Ciebie" go kupiłam, sama bym na niego nie wpadła

a co do podkładów to też mam ich sporo w tym w nie zaczęte A tak się zastanawiam czy nie kupić BB z Nivea. Bywa on w ogóle w Rossie - bo wczoraj nie widziałam.
czuję się zaszczycona

bb nivea w naturze widzialam i to chyba na promocji

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Który Affiniotone wziac? Bo na kwc widze trzy. Ktory z nch jest najbardziej trwały, kryjacy ?
Ten w tubce ( ponoc wyszla wersja hd)
Minerals czy 24h ???
ten w tubce dosc mocno ciemnieje wiec uwazaj z odcieniami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 11:44   #2758
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
czuję się zaszczycona

bb nivea w naturze widzialam i to chyba na promocji
oj potrafisz pokusić, potrafisz
A używałaś moze tego BB Nivea. Bo ja traumę po BB z Garniera to dobry kawałek czasu leczyłam hehehehe Użyłam go tylko kilka razy - policzki mi przesuszyło a strefę T pozatykało masakra.
Stary 2013-01-22, 11:49   #2759
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
oj potrafisz pokusić, potrafisz
A używałaś moze tego BB Nivea. Bo ja traumę po BB z Garniera to dobry kawałek czasu leczyłam hehehehe Użyłam go tylko kilka razy - policzki mi przesuszyło a strefę T pozatykało masakra.
żadnego bb nie mialam
a do garniera do mam ogolnie awersję bo wszystkie kosmetyki do twarzy mnie uczulają wiec juz nawet nie probuje

ten z Avonu bedzie 1.
mialam tanio wiec jak mi nie podpasi to komus dam.

Jestem zdania ze jak cos ma dawac efekt 10w 1 to jest do kitu
Stary 2013-01-22, 11:59   #2760
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
żadnego bb nie mialam
a do garniera do mam ogolnie awersję bo wszystkie kosmetyki do twarzy mnie uczulają wiec juz nawet nie probuje

ten z Avonu bedzie 1.
mialam tanio wiec jak mi nie podpasi to komus dam.

Jestem zdania ze jak cos ma dawac efekt 10w 1 to jest do kitu
dziekuję Ja ten BB chę tak z ciekawości. Przydałoby mi sie takie coś na dni kiedy nie musze sie malować a chciałabym jednak buzię troszkę podrasować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości