Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 10:08   #3631
gda
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kurcze ja niestety w tej kwestii nic nie pomoge, bo u nas ulewania były przy skazoe ale po mm zwykłym. Po piersi nie wiem czemu skoro nie jesz nabiału
Wczoraj dostał to mm HA, które jest krowie, tylko w mniejszym stopniu. No i ja zjadłam paczkę ciastek owsianych Sante i potem zerknęłam na skład, a tam serwatka w proszku Jestem głupia, chyba nie powinnam niczego co ma mleko tykać i bardziej się pilnować!

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Gda tak czytam o Heniu i po raz kolejny stwierdzam, że u nas jest to samo. Tzn. ostatnie dni Maja mi dość mocno ulewa, było już lepiej teraz jest znowu gorzej. Przy czym w nocy nie biorę Jej do odbicia i jej się nie ulewa, ale właściwie jej w nocy nie ruszam. Jeśli chodzi o kupkę to zaczęła mi robić raz na tydzień, ale nic jej nie jest, tzn. jest spokojna i wesoła. Teraz od niedzieli jak jadła to jabłko to zrobiła w poniedziałek i wczoraj dwa razy, ale taką okej, bez śluzu itd. Przy czym poniedziałek i wtorek miała taki średni, wczoraj przyszły koleżanki i się tak rozpłakała przy nich i w sumie do wieczora była taka marudna. Dzisiaj w nocy budziła się co 3 godziny.
Słuchaj, a jesteś pewna, że Henio ma wzdęcia? Wiesz, to, że nie robi kupki codziennie będąc na piersi to jeszcze nie tragedia. Sama nie wiem co Ci doradzić...
Ma wzdęcia, bo ciągle puszcza bączki. Od kiedy dostał jabłko, to tak sobie pierdzi non stop. I się pręży. Ja sobie myślę, że ten brak kupy nie jest niepokojący, skoro gazy odchodzą. Tylko ten wczorajszy krzyk dwa razy mnie zdołował. No i nie wiem, czy jak podam marchewkę, to już w ogóle go nie zatkam, skoro ma właściwości zestalające...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Kubuś też w sumie sporo ulewa. W nocy wcale. Ja go przystawiam do odbicia, ale często czekam i czekam i w końcu go kładę. A w dzień zawsze od razu po karmieniu - do odbicia. i czasem sporo chluśnie. Ale widzę po jego udach, że przybiera więc się nie przejmuję.
No właśnie muszę zważyć go dziś. Czyli ulewanie jeszcze jest normalne w tym wieku? A do kiedy trzeba odbijać dzieci? Bo ja w sumie go już nie odbijam. A chyba powinnam.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:11   #3632
lilka00
Wtajemniczenie

Kurcze moja Kinga też właśnie od paru dni ulewa, w nocy wcale jak je przez sen, a w dzień trzeba 3 razy przepierać, poza tym dziś odkąd wstała to by tylko wisiała przy cycku, teraz zasnęła na rekach i ssie na sucho tzn. nie majac nic w buzi przez sen .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:18   #3633
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ma wzdęcia, bo ciągle puszcza bączki. Od kiedy dostał jabłko, to tak sobie pierdzi non stop. I się pręży. Ja sobie myślę, że ten brak kupy nie jest niepokojący, skoro gazy odchodzą. Tylko ten wczorajszy krzyk dwa razy mnie zdołował. No i nie wiem, czy jak podam marchewkę, to już w ogóle go nie zatkam, skoro ma właściwości zestalające...

No właśnie muszę zważyć go dziś. Czyli ulewanie jeszcze jest normalne w tym wieku? A do kiedy trzeba odbijać dzieci? Bo ja w sumie go już nie odbijam. A chyba powinnam.
Ale czy puszczanie bąków jest oznaką wzdęć? Bo moja Maja non stop pierdzi, a nie powiedziałabym, że ma wzdęcia. Maja wczoraj też tak krzyczała i czasem się jej zdarzy, ale nie łączę tego z brzuszkiem. Oczywiście Ty wiesz najlepiej, czujesz to, ale chodzi mi o to, czy nie za bardzo nastawiłaś się na te wzdęcia i alergię a problem może jest gdzieś indziej.
Ja Maję w ciągu dnia zawsze biorę do odbicia. W nocy nigdy. Ostatnio byłam u koleżanki która ma 7 miesięczną córę to w dalszym ciągu jej się odbija z tym, że ona już siedzi więc wystarczy ją posadzić.
I wydaje mi się, że Mai bardziej ulewa się właśnie rano, jak po całej nocy nie jest odbijana.
Stary 2013-01-23, 10:37   #3634
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj dostał to mm HA, które jest krowie, tylko w mniejszym stopniu. No i ja zjadłam paczkę ciastek owsianych Sante i potem zerknęłam na skład, a tam serwatka w proszku Jestem głupia, chyba nie powinnam niczego co ma mleko tykać i bardziej się pilnować!

dopóki nie bedzie siedziec. Dlatego, że nasze maluchy jednak non stop pozycja leżąca jeszcze.
chyba, że są dzieci którym nic się nie dzieje. Ale jak widać nasze muszą być odbijane bo nadal sporo ulewają.
A to ulewanie to do 6 miesiąca - niektóre później też, ale to już by musiał pediatra się wypowiedziec.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Spioszka od miesiąca pił cały czas to mleko co teraz i nic się działo? Pisałaś, ze chyba zęby idą. Może musiałby pić nieco chłodniejsze? nie takie podgrzane? bo bolą go te dziąsełka?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zielona myślałam, ze dałas ze słoiczka. No trzeba uważac z tymi sklepowymi. Jak chcę podać jabłko to mówię sprzedawcy w warzywniaku, ze chce podać dziecku i w razie czego będzie odpowiadał Ale On ma własne sady. Tyle, że Dominikowi poza konsystencją nic się działo więc już się nie martw.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

idę sprzątać.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2013-01-23 o 10:24
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:38   #3635
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
lidka no moje dziecko to taka halasliwe jest nie dosc, ze sama wokol siebie robi hałas to nawet spać w ciszy nie potrafi. Przyzwyczaila sie do mojego klekocenia (gadam duzo, szybko i glosno) tak, że teraz jak chce by spala to musze tv albo radio wlaczone zostawiac. No o tyle, ze w nocy nic nie musi grać

w ogóle przed chwila prZychodzi do mnie mezul z tekstem
-ona leży z rękami do góry (na plecach), dzieci tak moga?
- przecież zawsze tak spi.
-no ale teraz tak spokojnie i sie nie rusza
-zdrowe, najedzone dzieci tak śpią-
-ale zrób zeby sie poruszyla
-przecież jej kaszka na kolację nie zabila

a ja mówie do Wiktora:
-podaj mi pieluszke(tetrową)
a on;
-to nie jest żadna pieluszka,tylko wycieraczka

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wszystkie wyniki Jasia w normie!!! No wreszcie pozytywne informacje idziemy do przodu ;D

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamuśki !

melduję że dzisiaj spałyśmy do 6:45 od 18 wczoraj .. piękne czasy .. pewnie jednorazowe

dla Dusieńki

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wolę zostać przy Tamlinie
edit. Czego zmieniłaś???? Boskie to było

Cytat:
dopóki nie bedzie siedziec. Dlatego, że nasze maluchy jednak non stop pozycja leżąca jeszcze.
chyba, że są dzieci którym nic się nie dzieje. Ale jak widać nasze muszą być odbijane bo nadal sporo ulewają.
A to ulewanie to do 6 miesiąca - niektóre później też, ale to już by musiał pediatra się wypowiedziec.

Pola też ulewa,mimo,ze ją odbijam
zauważylam tez,ze Pola ulewa wiecej,kiedy lezy i macha nóżkami i łapie sie zz stópki,bo chyba na brzuszek uciska

u nas nocka spokojna,tylko Młody straszny kaszel ma,jeszcze nigdy tak nie kaszlał

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:47   #3636
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

a ja mówie do Wiktora:
-podaj mi pieluszke(tetrową)
a on;
-to nie jest żadna pieluszka,tylko wycieraczka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:51   #3637
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabianek nie ulewa,owoców jeszcze nie jada więc nic nie pomogę.
A z podaniem kleiku muszę czekać aż skończy 4 miesiące? Czy mogę mu teraz coś wprowadzić do diety?

Ide właśnie sie ogarnąć troszkebo siedze w koszuli

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:55   #3638
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

U nas noc super. Ancior spał od 21 do 5.

Cytat:
kochane ocencie menu Jagodki, bo nie chce jej utuczyc xD karmie ja tak już 4dzien, jest bardzo spokojna, dużo śpi w dzien(3 drzemki, dwie koło 1h i jedna 2h. Wczesniej tylko na spacerze spala), noc przesypia całą od 21do 8 rano.
dodam, ze wcześniej jadła 3x 150ml mm w dzień, w nocy nic.
obecnie:
rano 150ml mm, na południe obiadek(cały sloiczek), po południu kolejne 150ml mm(tak 2,3h po obiedzie) i na noc kaszka-rzadkiej zjada 150, a wczoraj zrobilam jej taka gęsta to zjadła koło 90ml. W nocy juz nic nie je, dopiero po 8rano.

w międzyczasie nie raz kilka lyzeczek deserku.

pytam sie, bo wczoraj mezul i teściowa stwierdzili, ze za dużo je i chce Sie Was doradzić
Ja podobnie jak Tamlin zastanawiałabym się czy to nie za mało dla mojego Antka. My jeszcze nie wprowadzamy stałych pokarmów, ale myślę o 5 porcjach dziennie dla Małego... ostatecznie chcę, żeby wyglądało to tak: rano mleko ( może w przyszłości kaszka), obiadek, deserek, mleko i na noc mleko+kleik. Ale jak będzie to wyjdzie w praniu.
Cytat:
Wolę zostać przy Tamlinie
edit. Czego zmieniłaś???? Boskie to było

Cytat:

Właśnie Dearlie ja też zawieszam - do czerwca na pewno. I będę na zlecenie. Na emeryturkę, która mnie zadowoli i tak nie mam co liczyć
Ostatnio czytałam jakiś artykuł, żeby płacić Zusowi jak najmniej ile się da bo nie ma co liczyć na zwrot na stare lata.
Wystarczy, że wydrukuję druk o zawieszeniu i zaniosę do wydziału działalności gospodarczej - czy jeszcze gdzieś jakiś papier trzeba zanieśc?
Kochana szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo mój księgowy zajął się wszystkim, a ja nawet nie wnikałam w szczegóły w tym całym zamieszaniu ostatnich dni. Ja tylko wpadłam do niego złożyć podpisy. Z tego co pamiętam to na 3 kartkach chyba.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A z podaniem kleiku muszę czekać aż skończy 4 miesiące? Czy mogę mu teraz coś wprowadzić do diety?

W teorii to chyba po 4 miesiącu, ale ja planuję zacząć wprowadzać powolutku kleik już ok. 3,5 miesiąca, aby przyzwyczajać stopniowo Antka do gęstszej konsystencji, aby jak skończy te 4 miesiące mógł już próbować słoiczków.

Z tym, że nas chyba jeszcze czeka zmiana mleka, więc nie wiem czy moje plany uda mi się zrealizować, bo może wszystko się wydłużyć w zależności jak Mały będzie reagował na przejście na zwykły Bebilon.
Stary 2013-01-23, 10:59   #3639
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearlie super, że z Antosiem dobrze

Asiulka fantastyczne wiadomości

Anesh moga być. A nie ma troche biegunki?

Nie ma biegunki, za 2 tyg. kontrole musimy zrobic.

Dearlie super ze tez jestescie w domu

asiulka super wiesci
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:19   #3640
sandra23s
Zadomowienie

ej,Laski pomóżcie-nie mam głosu w komputerzeco mogło sie stac?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ej,Laski pomóżcie-nie mam głosu w komputerzeco mogło sie stac?
cofam pytaniejuz sie naprawiło

Stary 2013-01-23, 11:19   #3641
spioszka
Raczkowanie

Cytat:

Spioszka od miesiąca pił cały czas to mleko co teraz i nic się działo? Pisałaś, ze chyba zęby idą. Może musiałby pić nieco chłodniejsze? nie takie podgrzane? bo bolą go te dziąsełka?
Caly czas to samo mleko, na poczatku tez zdarzaly sie takie akcje,ale nie tak czesto jak teraz. Zawsze mieszam 90ml przegotowanej zimnej z 90ml goracej. Zmniejsze mu przerwy moze i Zobaczymy jak dzisiaj bedzie..

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:23   #3642
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
kochane ocencie menu Jagodki, bo nie chce jej utuczyc xD karmie ja tak już 4dzien, jest bardzo spokojna, dużo śpi w dzien(3 drzemki, dwie koło 1h i jedna 2h. Wczesniej tylko na spacerze spala), noc przesypia całą od 21do 8 rano.
dodam, ze wcześniej jadła 3x 150ml mm w dzień, w nocy nic.
obecnie:
rano 150ml mm, na południe obiadek(cały sloiczek), po południu kolejne 150ml mm(tak 2,3h po obiedzie) i na noc kaszka-rzadkiej zjada 150, a wczoraj zrobilam jej taka gęsta to zjadła koło 90ml. W nocy juz nic nie je, dopiero po 8rano.

w międzyczasie nie raz kilka lyzeczek deserku.

pytam sie, bo wczoraj mezul i teściowa stwierdzili, ze za dużo je i chce Sie Was doradzić
Dla mojej córy to by było za mało, a może raczej za rzadko. Ale może Jagoda ma inne potrzeby. Tak czy inaczej mąż i teściowa na 100% nie mają racji.

Cytat:
Dzień dobry.
Dziewczyny pierzecie nadal w proszkach dla dzieci? Bo mi się Lovela do kolorów skończyła i niewiem czy kupować czy już w naszym prać, a najwyżej płyn do płukania lovelę kupić. Jak jest u Was?
Piorę Alicja ma wrazliwą przesuszoną skórę i nie chcę jej jeszcze proszkiem dokładać. I tak piorę jej ciuszki osobno, a koszt proszku też nie za wielki bo kupuję Dzidziusia za ok 17 zł i wystarcza mi na ok 2 miesiące.

Cytat:
Ale mm już jadł nieraz... I to był 4 dzień jabłuszka.
Gazy odchodzą normalnie, tylko kupy brak...
Robił codziennie kupę sam. Tylko czasami w nocy jak się prężył mu pomagaliśmy. No i jak miał alergię, to Windi pomagało tego śluzu o konsystencji pasty do zębów się pozbyć i go odetkać

Pytanie - czy po tych akcjach i przy braku kupki, dawać mu dziś pierwszy raz marchewkę???
Ja to bym chyba podała, ale Alicja zawsze była z tych mniej brzuszkowych. Ale skoro Henio ma problemy to może się wstrzymaj z marchewką? Ewentualnie podaj wymieszaną z jabłkiem. No i tak w ogóle to przywyknij do tego, że przy rozszerzeniu diety kupa nie będzie codziennie. Alicja wcześniej robiła po kilka na dzień, a teraz zdarza się już dzień bez kupki. Za to bąki puszcza jak szalona, czasami nawet wydaje mi się że to kupa, a to jednak tylko gazy.
Acha, u nas pięknie kupa szła po jabłuszku z babydream.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Fajne są te babydream fan&fit jestem naprawdę miło zaskoczona i wczoraj kupując 4 sztuk 58 zapłaciłam tylko 28,99 ale jednak na 4 to jeszcze grubasek mój musi chwilkę poczekać
Zielona Ty się chyba zastanawiałaś nad tymi pampersami i jak?
Też sobie chwalę te pieluchy, jedynie co mi się nie podoba to to, że są sporo grubsze od pampków i dziecku, które zacznie raczkować a potem chodzić może być w nich nieco niewygodnie. No ale to się będę potem zastanawiać, narazie są ok. A kupiłam zapas w promocji po 25,99 Teraz się jeszcze czaję na te klasyczne babydream.

A kupiłam jeszcze na próbę Softino z Lidla (takie małe paczki mają) i zdecydowanie NIE POLECAM.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
moze i tak,ale tez naczytalam sie ze lepiej banany ze sloiczka niz takie sklepowe bo chemia itd i teraz mam wyrzuty sumienia,
Kurcze, ale u nas banany nie rosną, więc jeśli polska firma produkuje słoiczki z bananów, to te banany tez musza być sprowadzone, więc chyba chemia w tych bananach też jest (taka która sprawia że w transporcie się nie psują). W ogóle czytałam że maluszkom najlepiej jest dawać "rodzime" owoce.

Cytat:
Ale czy puszczanie bąków jest oznaką wzdęć? Bo moja Maja non stop pierdzi, a nie powiedziałabym, że ma wzdęcia. Maja wczoraj też tak krzyczała i czasem się jej zdarzy, ale nie łączę tego z brzuszkiem. Oczywiście Ty wiesz najlepiej, czujesz to, ale chodzi mi o to, czy nie za bardzo nastawiłaś się na te wzdęcia i alergię a problem może jest gdzieś indziej.
Ja Maję w ciągu dnia zawsze biorę do odbicia. W nocy nigdy. Ostatnio byłam u koleżanki która ma 7 miesięczną córę to w dalszym ciągu jej się odbija z tym, że ona już siedzi więc wystarczy ją posadzić.
I wydaje mi się, że Mai bardziej ulewa się właśnie rano, jak po całej nocy nie jest odbijana.
Też w nocy nie odbijam, bo ona mi momentalnie po jedzeniu zasypia, i wtedy żadne podnoszenie nie wywoła odbicia.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Podać kleiku nikt Ci nie zabroni, ani nie przyzwoli To Twoja decyzja. ja podałam Ali jakiś tydzień przed ukończeniem 4 miesięcy.

Jesteśmy po szczepieniu Mam mega dzielne dziecko Aż 3 wkłucia, a ona tylko chwilkę popłakała i momentalnie dała się zabawić. Waży 7100, być może troszkę więcej, ale się strasznie wierciła na wadze i tak lekarz wpisał. Czyli przez 6 tygodni przybrała 650 - na ten wiek ok, prawda?

I nie lubi dyni Ale pluła wczoraj jak jej podałam Szkoda mi wyrzucic słoiczek, chyba wymieszam z marchewką którą uwielbia, może tak uda się przemycić. W sumie się nie dziwię bo jak spróbowałam tej dyni to sama bym nie jadła

I mój brzdąc łapie się już za stopy próbuje je ciągnąć do buzi, ale jej to jeszcze nie wychodzi.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-23 o 11:29
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:28   #3643
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, no ja wzdęciami nazywam po prostu gazy w brzuszku. Chociaż wcześniej wzdęciami nazywałam sytuację jak nie mógł się pozbyć gazów z brzuszka

Właśnie Heniowi się nie zdarza w ogóle tak krzyczeć... Ostatnio tak krzyczał, jak miał miesiąc i bolał go wieczorem brzuszek. Robił dokładnie to samo - prostowanie sztywno ciała, brzuch jak kamień twardy, ryk, czerwona twarz i lecące łzy.

Dałam mu jeszcze dziś jabłko,zjadł pół słoiczka. Jutro spróbujemy z marchewką.

A jak Wasze dzieci pokazują, że już nie chcą dalej jeść słoiczka?
Stary 2013-01-23, 11:31   #3644
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Traci zainteresowanie, rozgląda się, łapie firankę (karmimy się blisko okna), nie otwiera tak chętnie buzi, a jak już uda się włożyć jedzonko to tak wypycha jęzorem, że wszystko ląduje na brodzie i śliniaku.
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:41   #3645
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Traci zainteresowanie, rozgląda się, łapie firankę (karmimy się blisko okna), nie otwiera tak chętnie buzi, a jak już uda się włożyć jedzonko to tak wypycha jęzorem, że wszystko ląduje na brodzie i śliniaku.
Ok. Mój zaczął też wypychać i jęczeć. I odwracał wzrok od łyżki
Stary 2013-01-23, 11:51   #3646
Sojka1990
Zadomowienie

U nas nie ma takiej sytuacji ze juz nie chce sloiczka. czestojak siie skonczy to jest po prostu rtk ze juz nie :p mojej bambarrylce jeden sloiczek to czesto malo przeraza mnie to w jakim tempie rosnie waga wyjsciowa 2910 a na 4,5 msc ma grubo ponad 7kg
Stary 2013-01-23, 11:57   #3647
Kalpana
Zakorzenienie

Ula my nie mamy oznaczonej grupy, bo przy wyjściu ze szpitala pielęgniarka powiedziała, że teraz niepotrzebnie nie sprawdzają i dopiero nasz lekarz pediatra sprawdzi, ale na razie tego nie zrobił, więc nie wiem kiedy...

Mój TŻ powiedział, że Małemu absolutnie nie będziemy dawać bananów, dopiero jak skończy rok albo 2 lata, bo to sama chemia sprowadzana z zza granicy.... Tylko polskie warzywa i owoce i to nie ze słoiczków, tylko nasze....

Cholera, myślałam że z tym moim zębem już ok. i dzisiaj mi go zacznie robić, a teraz czułam takie coś dziwne i chyba znowu mi się ropa na nim zbiera No i kicha, da mi antybiotyk i znowu stoimy w miejscu

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:04   #3648
LadyBeatta
Zadomowienie

hej!
u nas byla, jak na Mikiego, "ciezka" noc, 3 razy sie budzil, rano wstal o 6.20, zjadl 70 ml i nie spal do 10, nie liczac jakiejs 20 min drzemki. potem spal troche niespokojnie, obudzil sie na butle i spi znowu. ma temp 37,2. w nocy bylo 37,6. tz juz chcial mu podawac ibum, ale go powstrzymalam. jak mu wytlumaczyc, ze ponizej 38 nie trzeba podawac nic przeciwgoraczkowego?

bardzo bym chciala udzielac sie czesciej, ale na kompa mam czas zazwyczaj wieczorem, a w telu nide moge kupic tapatalka ( bo nie wiem jak XD), a tz mi nie wykupi bo uwaza to za strate pieniedzy

super ze z Jasiem lepiej
Stary 2013-01-23, 12:04   #3649
gda
Zakorzenienie

A tu dlaczego nie zostawiłabym swojego psa przed sklepem!

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Stary 2013-01-23, 12:21   #3650
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

o matko

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:24   #3651
afternoon
Rozeznanie

Witajcie

My właśnie wróciliśmy od pediatry, Filip była ważony i przez 3 tyg. przybrał jedynie 200 g czyli jednak się nie najada. Dostał żelazo , ma początki anemii jednak osłuchowo czysty. Pediatra kazała mi odciągać laktatorem elektrycznym mleko co 3 godz. po 15 minut każda piers i mu to podawać. Dodam, że zostawić moje dziecko samo na 30 minut graniczy z cudem, bo drze się jak obdzierany ze skóry. Jednocześnie mam go dokarmiać sporadycznie mm. Pożyczyłam już od przyjaciółki elektryczny i będę działać, zobaczymy czy coś się uda uratować doła mam, chciałam Filipa karmić jeszcze długo, a tu wielka niewiadoma, nie chcę, żeby był głodny
Pozwoliła tez wprowadzić marchewkę, więc w piątek jak mąż będzie ze mną w domu to spróbujemy.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:29   #3652
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o proszek to ja piorę oddzielnie w proszku dla dzieci i w sumie na razie będę dalej tak prała. Nawet gdybym miała używać naszego proszku to i tak jej rzeczy prałabym oddzielnie więc żadna mi to różnica.
A dlaczego pierzesz oddzielnie Wasze i małej?

Cytat:
Mati też ulewa, mimo że trzymam go do odbicia. W nocy nie trzymam i nie ulewa. A w dzień jest bardzo ruchliwy, nawet podczas jedzenia i stąd ulewanie.

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu Mam mega dzielne dziecko Aż 3 wkłucia, a ona tylko chwilkę popłakała i momentalnie dała się zabawić. Waży 7100, być może troszkę więcej, ale się strasznie wierciła na wadze i tak lekarz wpisał. Czyli przez 6 tygodni przybrała 650 - na ten wiek ok, prawda?
dla dzielnej Ali.
A czy dobrze przybrała... niewiem. Ale jak lekarz nic nie mówił to znaczy że jest dobrze. Mój w każdym bądź razie za duże przybrał, bo 1900 gram w 8 tygodni

Cytat:
Hmmm, no ja wzdęciami nazywam po prostu gazy w brzuszku. Chociaż wcześniej wzdęciami nazywałam sytuację jak nie mógł się pozbyć gazów z brzuszka

Jak dla mnie wzdęcia to sytuacja nr 2.
A jak nie chce to wypluwa albo po prostu zaciśnie usta.

Cytat:

Najlepsze wyjście w takim razie to nie brać psa ze sobą na zakupy
Stary 2013-01-23, 12:34   #3653
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie

My właśnie wróciliśmy od pediatry, Filip była ważony i przez 3 tyg. przybrał jedynie 200 g czyli jednak się nie najada. Dostał żelazo , ma początki anemii jednak osłuchowo czysty. Pediatra kazała mi odciągać laktatorem elektrycznym mleko co 3 godz. po 15 minut każda piers i mu to podawać. Dodam, że zostawić moje dziecko samo na 30 minut graniczy z cudem, bo drze się jak obdzierany ze skóry. Jednocześnie mam go dokarmiać sporadycznie mm. Pożyczyłam już od przyjaciółki elektryczny i będę działać, zobaczymy czy coś się uda uratować doła mam, chciałam Filipa karmić jeszcze długo, a tu wielka niewiadoma, nie chcę, żeby był głodny
Pozwoliła tez wprowadzić marchewkę, więc w piątek jak mąż będzie ze mną w domu to spróbujemy.
Mój w grudniu przez 3 tygodnie przybrał 90 g... Ale jak anemia, to niebezpiecznie. Ale to z krwi wiadomo?

Kochana ja miałam posuchę przez 2 tygodnie i się nie poddałam. Też miałam doła, ale konsekwentnie dawałam cyca do ssania, nawet zamiast smoczka. Próbowałam różnych pozycji - nawet "na kozę", czyli na czworaka nachylałam się nad Heniem i w tej pozycji chętniej ssał, a mleko szybciej wypływało.

Próbuj! Polecam też 125 ml wina czerwonego wieczorem do kolacji - odprężysz się, a to klucz do sukcesu! Odprężenie i ssanie przez dziecko cyca.
Stary 2013-01-23, 12:39   #3654
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

Ale ten piesek ma podkulony ogon. Chyba.
Stary 2013-01-23, 12:41   #3655
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale ten piesek ma podkulony ogon. Chyba.
Ale to nie o zdjęcie chodzi, tylko o historię opisaną obok

A tak w ogóle, to muszę Cię przyjąć na fejsie! Jeszcze ktoś mnie zaprosił, ale nie wiem kto to...
Stary 2013-01-23, 12:41   #3656
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam z chorowitkowa, powoli wychodzimy na prostą tzn ja i moja starsza. Sonia złapała od nas katar ale jakoś jedziemy na tym wózku wszystkie trzy mała nie lubi jak jej fridą nosek czyszczę.

Cytat:
Dzień dobry.
Dziewczyny pierzecie nadal w proszkach dla dzieci? Bo mi się Lovela do kolorów skończyła i niewiem czy kupować czy już w naszym prać, a najwyżej płyn do płukania lovelę kupić. Jak jest u Was?
Tamlin, ja ubranka małej piorę w żelu persil, możesz delikatnie spróbować wyprać ze dwie trzy rzeczy, daj tylko większą ilość płukań.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:45   #3657
afternoon
Rozeznanie

Gda, dziekuję Ci za wsparcie chcę zawalczyć , mam też świadomość, że jeśli natura zdecyduje inaczej, będę musiała się z tym pogodzić w dodatku zaczęłam krwawić i boli jak na okres, a czytałam kiedyś, że wtedy pod wpływem hormonów smak mleka może się zmienić i dziecko może nie chcieć ssać, może to u nas też się przyczyniło do odrzucenia piersi

Na kozę
Stary 2013-01-23, 12:45   #3658
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tamlin, ja ubranka małej piorę w żelu persil, możesz delikatnie spróbować wyprać ze dwie trzy rzeczy, daj tylko większą ilość płukań.
Ja zawsze biorę więcej płukań. Bo ja się tak zastanawiam, no bo mały śpi w nocy pod naszą pościelą, gryzie ją, przytula się i nic mu nie jest. Do moich i Kropa ubrań też się tuli i nic, to chyba już zmienię na normalny proszek albo płyn.

A płyn jaki dajecie jak pierzecie w nie dzieciowych proszkach?
Stary 2013-01-23, 12:46   #3659
afternoon
Rozeznanie

A anemia wyszła z krwi, w okolicach 4 ms jest zwiększona szansa anemii, bo kończą się zapasy z życia płodowego, a szpik kostny nie nadąża z odpowiednią produkcją
Stary 2013-01-23, 12:48   #3660
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

moja zamyka buzie i odwraca głowe

Cytat:

I nie lubi dyni Ale pluła wczoraj jak jej podałam Szkoda mi wyrzucic słoiczek, chyba wymieszam z marchewką którą uwielbia, może tak uda się przemycić. W sumie się nie dziwię bo jak spróbowałam tej dyni to sama bym nie jadła

I mój brzdąc łapie się już za stopy próbuje je ciągnąć do buzi, ale jej to jeszcze nie wychodzi.

dzielna dziewczynka

Poli juz sie udało possać dużego palco od stopy

Cytat:
A dlaczego pierzesz oddzielnie Wasze i małej?

Mati też ulewa, mimo że trzymam go do odbicia. W nocy nie trzymam i nie ulewa. A w dzień jest bardzo ruchliwy, nawet podczas jedzenia i stąd ulewanie.

dla dzielnej Ali.
A czy dobrze przybrała... niewiem. Ale jak lekarz nic nie mówił to znaczy że jest dobrze. Mój w każdym bądź razie za duże przybrał, bo 1900 gram w 8 tygodni

ja też piore jej rzeczy osobno,ale dlaczego to nie wiem,jakos tak wychodzi zawsze

afternoon nie załamuj siebuziaczki dla Filipka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości